פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה...
    אני
    12/03/2011

איפשהוא בתיכון, התחלתי לאבד את הביטחון העצמי שלי. על הזמן, בומשך השירות בניתי אותו לאט לאט. עד עכשיו אין לי אותו לחלוטין אבל אני מרגישה התקדמות בהרבה מובנים. לאחרונה צצה לי בעיה מוזרה. אני מדברת בביטחון מלא, ובענייניות כשאני לא מסתכלת לאנשים בעיניים. כאילו, אני רוצה לדבר בביטחון אבל העיניים שלי בוגדות בי והמבט נהייה מבט של חסרת ביטחון כשאני למעשה ממש לא. מצטערת על הבלבולי מוח. אבל זה מה שאני מרגישה. ואין לי מושג איך להתמודד עם זה. פשוט אין לי. זה צץ לי ממש לאחרונה. ואני מרגישה מתוסכלת עצבנית. בנות שהייתי מדברצ איתן , חברות בני משפחה פשוט נהייתי "חסרת ביטחון, כאילו.... לא מסוגלת להסתכל להם בעיניים וזה מתסכל אני פשוט לא מבינה. והקטע שלפעמים זה חולף. ולפעמים זה לא. כאילו זה עובד עליי פסיכולוגי אני לא יודעת מה לעשות.!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• בעיה... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

לדעתי טיפול פסיכוטראפיה יכול להועיל.( טיפול בשיחות, בירור גורמים פסיכולוגיים..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה וגנטיקה
    יערה
    12/03/2011

שלום רב ד"ר,

אני במערכת יחסים עם בחורה אהובה מאוד, אשר אמה חולה במניה- דיפרסיה.

מחלתה התפרצה לפני כ 10 שנים, כאשר הייתה כבת 45.

ברצוני לדעת האם זוהי מחלה המועברת בתורשה, ואם כן מהם הסיכויים שחברתי נושאת אותה? האם נשאות = מחלה? האם ניתן להקטין את סיכויי ההתפרצות? האם עלי לחשוש בנוגע לילדינו, אם יהיו?

אציין כי כשדיברתי עם חברתי על הנושא, הבהירה לי כי אינה מעוניינת להיבדק גנטית (אם יש בכלל בדיקה למחלה זו), על כן זו אינה אפשרות.

תודה רבה,

חגי

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה וגנטיקה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה וגנטיקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

אכן מדובר במחלה תורשתית, אין כיום בדיקות גנטיות לסקירה חד משמעית להפרעה.
    הסיכון באם האם סובלת מההפרעה, לנכד כ 3- 10% בקירוב.
    הסיכון באוכלוסיה הכללית סביב 1.2% .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

יערה
    15/03/2011

תודה ד"ר דוידאור,

רוב תודות על תגובתך-

הייתי רוצה לדעת, במטותא ממך, גם את הסיכוי להתפרצות המחלה אצל חברתי (ולא רק אצל ילדינו).

כמו כן, שכחתי לציין כי האם סובלת גם מ OCD. מהי התורשה במקרה זה?

בתודה,

חגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ומחשוב וכעס.
    שה שה
    12/03/2011

שלום רב!

אני כבן 29 אני מגיל 22 בפועל סובל מסכיזופרניה משמוגדר אולל טייפס, לעיתים קרובות קורא לי שאני מתעצבן ממישהו שמכניס בי קצת עצבים וזה נשאר לי תקוע בחשיבה כמו כלא ולא עוזב אותי עד חולף לפחות שעה משהו כזה, כמו כל 1 נניח אדם מטבעו יתן או קונטרה בדיבור לשני ויגיב בצורה אינטלגנטית או יתנהג באלימות אני למשל בולם את פי מדבר יפה אבל בליבי שזה קורה אני ממש כועס זה כמו קצר עד שזה עובר, זה כמו זעם קטן ותחשוב כל פעם ביום שזה קורה זה כמו משאית זבל עוד לכלוך ועוד לכלוך אני נושא עלי ואני הולך שואל משפחה על נושא שממנו עוצבנתי ואז כל 1 משגעה אותי אם דעותיו זה ממש לא לעניין מה צריך בבקשר לעשות בנוגע למחשבות שמפיפסים קטנים אני מקבל זעם לפעמים.
    עד 2003 כולל לא היה לי מחלה כלל.

חוץ מיזה יש עוד הרבה בעיות שלא ציינתי, כרגע שנה אני לא עובד ולשבוע אחרון התחלתי לעבוד תודה לבורא עולם.

מה בבקשה לעשות בנוגע למחשבות התוקעות בגלל סיבות של אנשים כל 1 בחיים במהלך היום מעוצבן בגלל משהו אצלי אני לוקח את זה יותר ללב למחשבה וגם הזעם הקטן לא גדול מה לעשות בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה ומחשוב וכעס.

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ומחשוב וכעס. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

1. איזון תרופתי - לבדוק האם התרופות במינון מספק ומתאים.
    2. שיחות, לנסות להגיע לאיש מיקצוע ולברר את הנושא בשיחות טיפוליות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לשפר את התפקוד בחברה?
    דון ויטו
    11/03/2011

שלום,

לפעמים אני מרגיש שאני מתרגש בחברת אנשים. דופק מואץ, הסמקה, הזעה וכד'. איך ניתן לשפר את התפקוד החברתי?

הוספת תגובה

• איך ניתן לשפר את התפקוד בחברה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

מומלץ על טיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי סרנדה 50
    גל יעקב
    11/03/2011

שלום רב ד''ר,

אני התחלתי את הטיפול בלוסטרל 50 מ''ג מזה חודש ועברתי לפני שבועיים לסרנדה כמירשם חדש (התרופה הגנרית)כאשר הבנתי שאין הבדל ..
    מזה שבוע וקצת לערך יש לי בחילות שתוקפות אותי וקוצר נשימה האם זה תופעות לוואי של התרופה? כאשר יש לציין שבזמן הלוסטרל לא התעוררו שום תופעות לוואי ..
    אודה לך מאוד על התשובה גל

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי סרנדה 50

הוספת תגובה

• תופעות לוואי סרנדה 50 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/03/2011

יש סיכוי סביר שהתופעות לוואי קשורות לשינוי התרופה, החומר הפעיל זהה, אך המעטפת והחומר הנוסף לפעיל שונה, מה שמוביל לספיגה, פיזור וסילוק החומר הפעיל באופן שונה, לעתים הריכוז לאחר פירוק התרופה הגנרית במעיים גבוהה בדם ומהר יותר ביחס לתרופה המקורית, מה שמוביל לתופעות לוואי.יש לשתף את הרופא המטפל, יש להוריד מינון ולעלות בהדרגה שוב או לחזור לתרופה המקורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס גורם לנוקשות שרירים?
    אני..
    11/03/2011

האם יכול להיות שאדרונקס במינון של 4-8 מ"ג גורם לנוקשות בשרירים בעיקר באיזור הצוואר והכתפיים וגם הגב (צדדים גב תחתון וכו')?
    אם היו מלכתחילה בעיות האם האדרונקס יכול להחמיר את הבעיות הקיימות?

אני סובל מקישיון שרירים מטורף בבוקר, הגוף בעיקר הגב הצוואר והכתפיים כמו אבן ורק אחרי שעתיים זה מסתדר..עשיתי מיפוי-אין דלקת ואין סרטן תודה לאל. לקחתי כדורים שמשחררים שרירים, משככי כאבים וגם נוגדי דלקת, השתמשתי במשחות, בצווארון רך ואני בטיפול פיזיו' ובמעקב אוטרטופד (יש עוד קצת זמן עד לתור הקרוב).

האם התרופות האנטידכאוניות משפיעות על שרירים תפוסים\קישיון וכו'?

בנוסף אני נוטל גם ציפרלקס 20 מ"ג.

לפני הציפרלקס נטלתי 60 מ"ג רסיטל (אולי הוא גרם לקישיון שרירים שלא השתחררו גם לאחר הפסקת הרסיטל?)

תודה רבה

הוספת תגובה

• אדרונקס גורם לנוקשות שרירים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/03/2011

באופן כללי התשובה לא !
    תמיד ניתן לשתף את הרופא המטפל , לנסות להוריד ואז להתרשם.
    באופן תאורטי, די נדיר, תרופות נוגדות דיכאון במינונים גבוהים, יכולות להוביל לירידה בריכוז דופאמין באופן עקיף ובכך להוביל לתופעות נירולוגיות, במיוחד אקטיזיה, אי שקט קשה ללא סיבה. על הרופא המטפל להעריך זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיסמונת טוראט
    .......
    10/03/2011

שלום האם תסמונת טוראט נחשבת מחלה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה
    תיסמונת טוראט

הוספת תגובה

• ומי נותן אבחנה בקשר לתסמונת כזו?

.......
    10/03/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיסמונת טוראט - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

תסמונת טורט היא הפרעה נוירו-פסיכיאטרית. המשמעות היא שיש לה הבטים נוירולוגים ופסיכיאטרים כאחד - תנועות לא רצוניות והתנהגות עם קשר ישיר למצב הנפשי של אדם. האנשים שמטפלים בתסמונת היא נוירולוגים אבל בעיקר פסיכיאטרים ופסיכולוגים התנהגותיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס וריטלין
    שוש
    10/03/2011

חברה שלי נוטלת לפונקס מזה שנים רבות עקב בעיה נפשית. לאחרונה היא עוסקת מידי פעם בעריכה ומרגישה שהיא איננה מרוכזת וממוקדת מספיק לצורך עבודתה זו. שאלתי: האם היא יכולה לקחת ריטלין בנוסף ללפונקס, באופן נקודתי, רק בימים שבהם היא צריכה להתרכז במיוחד? תודה, שוש

לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס וריטלין

הוספת תגובה

• לפונקס וריטלין - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

בעקרון, ריטלין הוא חומר פסיכואקטיבי שפועל הפוך מפעולת הלפונקס. כך שהשילוב לא ממש אפקטיבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודיות בביקור אצל פסיכולוג
    ד'
    09/03/2011

שלום

האם חל חיסיון על פגישות של מטופל עם פסיכולוג (שאינו פסיכיאטר)?

איך אני יכול להיות בטוח שאם אני מדבר על הדברים הכי אישיים בעולם עם פסיכולוג, הוא לא יספר אחר כך לאנשים אחרים על דברים שסיפרתי לו?

הוספת תגובה

• סודיות בביקור אצל פסיכולוג - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

בוודאי שחל חסיון על הדברים הנאמרים. אלא אם אתה מספר לו שאתה עומד לעשות משהו מסוכן למישהו אחר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בסרוקואל
    חן
    09/03/2011

שלום!
    אני חולה סכיזופרני ,אושפזתי בעבר פעמיים עקב התקף פסיכוטי אקוטי,
    אישפוז ראשון ב1997 , אישפוז מאוד קשה,שלושה חודשים במחלקה הסגורה ולא ידעתי למה ואיך ומדוע!?,וכמובן עוד שנה וחצי עד שנתיים הסתגרות בבית ושיקום במחלקה הפסיכיאטרית בבי"ח איכילוב
    לאחר רמיסיה של 10 שנים ללא תרופות ,אישפוז שני בכפייה כאמור עקב מצב פסיכוטי
    חריף ב2007 ,פחות טראומתי השתחררתי אחרי כחודש ושוב הייתי סגור בבית כשנה וחצי.
    באישפוז הראשון קיבלתי הלופרידול בזריקות ועוד זריקות מהדור הישן שגמרו אותי!
    באישפוז השני התחלו שוב עם הלופרידול אבל מהר מאוד עברו לרספרידל.
    גם אחרי שהשתחרתי המשחתי עם רספרידל ואפילו עברתי לרספרידל קונסטה 25מ"ג
    שלא כל כך עזר.
    עכשיו,ומזה כשנתיים, אני לוקח סרוקואל 150 מ"ג וברוך השם הכל בסדר.
    אני לא מרגיש אפילו את תופעות הלוואי.
    אלום בכל זאת רציתי לדעת כמה זמן עוד אמשיך לקחת את הסרוקואל ? האם זה לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול בסרוקואל

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בסרוקואל - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

אחרי שני אשפוזים כאלו, מומלץ להמשיך טיפול תרופתי לפחות חמש שנים, ורק אם הכל בסדר בכל התקופה אפשר לשקול להפסיק. יש כאלו שחושבים שאחרי שני אשפוזים אסור להפסיק כי הסיכון גדול מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רתיעה מכפתורים
    מאיה
    09/03/2011

שלום רב,

בני בן השלוש פיתח לאחרונה רתיעה מכפתורים על פריטי לבוש. הוא לא מוכן ללבוש שום בגד שיש בו כפתורים. גם בגדים שפתחי יציאת השרוכים מכוסים במעין כפתור מתכת פסולים בעיניו.
    אתמול הוא לא הוכן שבעלי יוציא אותו מהאמבטיה כי בעלי לבש חולצה עם כפתורים.
    אני חוששת שזה עלול להתפתח.
    האם ישנה דרך בה אנו יכולים לעזור לו להמנע מלפתח משהו קיצוני לפני שזה מתפתח?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רתיעה מכפתורים

הוספת תגובה

• רתיעה מכפתורים - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

התייעצו עם פסיכולוג ילדים, אבל בעקרון בגיל הזה ילדים רבים "נתפסים" על משהו לפרק זמן מסויים ואז זה חולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה על אדרל+רמוטיב
    רשת
    09/03/2011

אני מתנצלת על ההצפה בשאלות . פשוט המיקרה מאוד מורכב והניסוי והתעיה קשים:
    כיום בני , בן ה16 (בעית קשב קשה מלווה בהפרעת אכילה) לוקח:
    אצה כחולה-ירוקה + areus (הוא אלרגי) ב - 6 בבוקר

חצי כדור כתום +רבע כדור כתום אדרל ב-8 בבוקר

חצי כדור אדרל כתום ב 11 בבוקר

1 רמוטיב+1 אצה כחולה ירוקה + 1 כדור אבץ + 10 cc ברזל של פלורדיקס + 10cc ויטמינים של פלורדיקס + 10cc פרוקטור (מגנזיום) של פלורדיקס ב - 4 אחה"צ
    .
    1 zoom ב 9 בערב .

התפקוד השתפר באופן משמעותי מאז המינון של האדרל , אבל מידי פעם , בעיקר בשעות אחה"צ והערב יש לו דימום רציני מהאף ולפעמים הוא מתלונן על סחרחורת עד כדי עילפון.
    איזה מבין הכדורים הנ"ל לדעתך גורם לדימום ולסחרחורת (הורדתי zoom משניים לאחד ביום והדימום פחת ואפילו פסק לתקופה , ולאחרונה הוא שוב חזר , למרות שאני עדין נותנת רק zoom אחד ביום , וביומיים האחרונים גם זה לא והוא עדין דימם .
    מה לעשות אני עא ובדת אע צות ???
    בבקשה תשובה בהקדם , תודה על הסבלנות רשת

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה על אדרל+רמוטיב

הוספת תגובה

• עוד שאלה על אדרל+רמוטיב - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

זו באמת לא שאלה לפורום. צריך לשבת עם הרופא המטפל ולרדת לעומק הבעיה. התייעצות שכזו בלי כל המידע הרפואי איננה רצינית ואיננה אחראית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!
    אנונימית
    08/03/2011

שלום,
    אני לוקחת כבר שבוע וחצי פאקסט 20 מיליגרם
    בשלושת הימים האחרונים לא הצלחתי להירדם, לא ישנתי בכלל.
    ביררתי עם זו יכולה להיות תופעת לוואי של הפאקסט והבנתי שזו
    תופעת לוואי מוכרת!
    אני חייבת לציין שהפסיכיאטרית שלי אמרה לי לקחת כדור לפני השינה בגלל שהתרופה "מרדימה"
    בגלל המצב הרע שלי כרגע, מהעייפות, החלטתי לא לקחת כדור היום.
    הייתי אצל רופאת משפחה שלא הסכימה לעזור ואמרה לי לפנות לפסיכיאטרית שלי,
    הפסיכיאטרית שלי כרגע לא נמצאת ואין לי איך לדבר איתה
    אני מפחדת כי אני לא יודעת מה יקרה לי בגלל שלא לקחתי כדור
    וחשבתי לקחת מחר בבוקר ולנסות להתחיל לקחת את הגלולות בבוקר
    יכול להיות שאם אקח אותם בבוקר אני ארדם בלילה?
    אני לא רוצה להפסיק סתם ככה פתאום, התחלתי תהליך וחבל להפסיק באמצע
    בבקשה תייעצו לי, אני לא יודעת מה לעשות! אין לי לאן לפנות!!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!

הוספת תגובה

• דחוף!! - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

אנשים רבים לוקחים דווקא בבוקר. אין בעיה עם זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון לצאת מהבית
    טל אורון
    08/03/2011

שלום רב,
    אני צריך לדעת בשביל מחקר שאני עורך מה היא כמות המשתקמים שסובלים מ"תסמינים שליליים" ויש להם קושי לצאת מהבית לפעילויות חברתיות.
    האם לדעתכם יותר מ 5000 אנשים? או משמעותית פחות?
    תודה ראש

טל אורון

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון לצאת מהבית

הוספת תגובה

• חוסר רצון לצאת מהבית - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

יותר מ 5000. אם סכיזופרניה פוגעת ב 1% מהאוכלוסיה זה 70000 איש רק בישראל. אם סימנים שליליים פוגע אפילו רק ב 50% מהסובלים, זה כבר 35000 איש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לבונסרין ופריזמה
    אנונימי
    08/03/2011

שלום אני מטופל בבונסרין במשך 3 חודשים בשל דיכאון ללא הטבה לאחרונה הרופא המטפל שלי רצה להחליף לי אותו לפריזמה אבל הוא אמר לי לקחת את הפריזמה והבונסרין ביחד ולאט לאט לרדת במינון של הבונסרין, לאחר שלקחתי אותם יחד התחילו לי תופעות של לחץ חזק בראש וכאב ראש ירידה בריכוז והרגשה של חוסר יכולת לחשוב חופשי, האם זה יכול להיות משילוב של שני התרופות או מהפריזה עצמה וגם קראתי שאסור לקחת בונסרין עם תרופות של (maoi) ופריזמה היא אחת כזאת מה עלי לעשות? ואם יש משו שאני כול לעשות כדי להעביר את תופעות הלוואי תודה רבה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לבונסרין ופריזמה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    11/03/2011

פריזמה היא SSRI, ואפשר לקחת אותה יחד עם בונסרין.
    תופעות לוואי בעת החלפת תרופות נפוצות ולכן אפשר להתחיל בצורה איטית יותר את התרופה החדשה ולהוריד מהר יותר את הישנה כך שהחפיפה תהיה מצומצמת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה