מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיפרקסהרוחי08/03/2011
לד"ר שלום רב,
בתי בת 35 סובלת מסכזופרניה כרונית, נמצאת במצב מאוזן. הפסיכיאטר החליט שהיא צריכה לקבל את התרופה זיפרקסה 10 מ"ג ליום.
ברצוני לדעת, אילו תופעות לוואי יש לתרופה הנ"ל, והאם המינון שהיא צריכה לקבל הוא גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/03/2011תופעות הלוואי יכולות להיות עייפות, שרירים תפוסים, עליה בתאבון. מינון של 10 מ"ג אינו גבוה.
אבל מה שלא ברור לי הוא מדוע להחליף טיפול אם היא במצב מאוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה זיפרקסה
רוחי12/03/2011לד"ר שלום רב,
התרופה הוחלפה מכיוון שהבת שלי קיבלה את התרופה סרוקוואל וזה גרם לה לאי שקט תנועות של הרמת ידיים ועליה במשקל, כעת היא עומדת לקבל את התרופה זיפרקסה 10 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופא אבל מטופל באינווגה ו...
צבי13/03/2011והתוצאות טובות, אולי כדאי להיוועץ ברופא לגבי אינווגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב דלוזויונרי לעומת מחשבות שוואיצחק08/03/2011
שלום רב דוקטור!
בבקשה אם אפשר להסביר לי מה ההבדל בין מצב או הפרעה דלוזיונרית לבין מחשבות שווא (כחלק מסכיזופרניה)
אם אפשר לתת לי דוגמא שתבהיר את ההבדל
תודה רבה ויום נעים!
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב דלוזויונרי לעומת מחשבות שווא - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/03/2011דלוזיה זו מחשבת שווא באנגלית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הסכיזופרניהאנונימית07/03/2011
שלום רב , יש לי אח שסובל בבמחלת הסכיזופרניה הוא היה מאושפז לפני כשנה למשך שבועיים וחצי הוא נוטל תרופות זפרקסיה , קלונקס, ודקינט על פי מרשם רופא במשך שנה הוא היה בסדר גמור לאחרונה יש לו קצת נפילה קלה , מדוכא מתבודד האם זה דבר שכיח שיש נפילות לאחר תקופה מסויימת ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הסכיזופרניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/03/2011לעיתים אנשים סובלים מדיכאון בלי קשר, ולעיתים זה קשור בסכיזופרניה. כדאי לעדכן את הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה מפסיכיאטרגדי07/03/2011
מכר של סובל כבר כמה שנים מתקופות שבהם הוא מסתגר בבית אין לו חשק ללכת לעבודה לא יוצא למקומות שהיה יוצא אליהם בדרך כלל .כול תקופה כזו מגיעה כול כמה חודשים ונמשכת שלושה ארבעה חודשים זה ממש מפריע לתפקוד התקין שלו פיטרו אותו מהעבודה בגלל זה.אני רוצה לדעת אם יש טיפול מלא כלומר שהתקופות האלה לא יגיעו בכלל ולא רק טיפול בזמן שהתקופות האלה מגיעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה מפסיכיאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2011יש טיפול, ניתן לעזור לו מאוד, מומלץ שייגש לרופא פסיכיאטר, לפי התיאור יש צורך בטיפול תרופתי ומעקב פסיכיאטרי, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משווע לתשובה בבקשה תענו ליאלי07/03/2011
שלום וברכה,
אני לוקח אנפרניל 150 מ"ג לטיפול בהפרעת חרדה, התרופה מאוד עוזרת לי, ניסיתי תרופות רבות עד שהגעתי לתרופה הזאת שעשתה את השינוי.
הבעיה היא שהתרופה גורמת לי לרעד רציני בידיים בצורה שמקשה על תיפקודי.
עשיתי בדיקות דם ששללו כל בעיה אחרת, ומכאן שהרעד נובע מהתרופה.
ניסיתי להשתמש בפלורול שלא עזר כלום, ובפריזולין שגרם לי להרגשה מאוד לא טובה כיוון שאני גם לוקח קונצרטה.
שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את הרעד?
בנוסף רציתי לשאול האם יכול להיגרם נזק מתוסף תזונה שנקרא חומצת גאבא, זה מיועד להפרעות חרדה, אני לא חסיד של תוספי תזונה, אך אני רוצה לנסות את זה, אך רק אם זה בטוח לשימוש.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משווע לתשובה בבקשה תענו לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2011חשוב לברר את התרופות שקיבלתה בעבר, מינון ומשך, אז לתכנן ולשקול טיפול חדש יותר, כגון סרוקסט וכו''
לגבי תוסף מזון , לא ברור הסיבה , תתייעץ עם רופא משפחה בנדון, אשר מכיר גם את הרקע הגופני, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מומלץ של רסיטלניצן ח07/03/2011
אני לוקחת 40 מ"ג רסיטל (נוגד דיכאון) כבר שנה וחצי בערך. החלפתי פסיכיאטר והחדש אמר שזה מינון גבוה מדי אבל בנתיים, כיוון שהוא לא מכיר אותי, שאמשיך לקחת את אותו המינון. מה דעתכם? זה באמת נחשב מינון גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מומלץ של רסיטל - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/03/2011המינון הנכון הוא המינון שעזר לך. נכון הוא שתוספת של מעל 20-30 מ"ג לא הוכחה כיעילה אבל צריך לבחון בחיים הרגילים את המקרה לגופו. באופן כללי, לאחר שנה של טיפול לאחר שהושכגה התייצבותץ מסויימת, כאי לבחון את האפשרות לעפחית את המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה! ועוד דבר
ניצן ח07/03/2011גם אם הושגה התייצבות אני חוששת להוריד את המינון, כי הייתי המון זמן בדיכאון בעבר.
אני לוקחת גם למיקטל והחיים די טובים כרגע.. איזה סיבה יש לי להוריד את המינון אם הכל בסדר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהמאיר07/03/2011
אני חושד שחבר טוב שלי חולה סכיזופרניה. המצב הולך ומחמיר בחודשים האחרונים, ולפי כל מה שאני קורא הוא מפגין את כל הסימנים של סכיזופרניה, סימנים חיוביים ושליליים, אבל בעיקר חיוביים. לאחרונה גם נוסף חוסר יכולת לתקשר בצורה ברורה ותנועות נדנוד של הגוף.
המשפחה חוששת לאשפז אותו, ורציתי לדעת אם המשפחה היא היחידה שיכולה לבקש אשפוז כפוי או שיש לי אפשרות לעשות משהו.
כדאי לציין שהוא מוכר בגורמים פסיכיאטריים עקב אשפוזים קודמים (אך ללא אבחנה כלשהי למיטב ידיעתי).
האם יש לי אפשרות לפעול בעניין?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/03/2011לא המשפחה מאשפזת מישהו בכפייה אלא פסיכיאטר מחוזי מאשפז לאחר שפסיכיאטר שיכנע אותו שיש סיבה לכך.
כדאי לגייס את המשפחה שבמידה והם חוששים לקחתו לפסיכאיטר שמוסד ציבורי שיזימינו פסיכיאטר אליו הביתה ולהתחיל בטיפול במסגרת ביתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?אנונימי06/03/2011
יש לי בעיה.אני כל הזמן מדבר לעצמי.בלב.ואם אני לבד,אבל לגמרי לבד,אז מדבר לעצמי בקול.אבל זה לא דיבור רגיל.זה דיבור כאילו פיתחתי לעצמי חבר,ואז אני כל הזמן מתייעץ איתו,בלב.נגיד עכשיו אני צריך להכין עבודה ואני לא מצליח לעשות אותה,אז אני מתחיל לייעץ לי דברים,אבל כביכול בתור חבר,למשל:"תנסה אולי לעשות ככה,אתה לא צריך לפחד,אתה תצליח",ואז אני גם עונה לעצמי:"אבל אתה לא מבין,זה קשה לי,אני לא מצליח,מה אתה מציע לעשות".ואז אני שוב פעם אומר לעצמי:"אממ...אולי תנסה ככה וככה",ממש כאילו יש איתי חבר.ולכן לעיתים קרובות אני מרגיש כאילו אני שני אנשים,ממש כאילו יש איתי עוד חבר.לפעמים אני גם עושה לעצמי פרצופים,למשל כאשר אני לא יודע משהו,אז אני עושה לעצמי פרצוף של:"אני לא יודע".ככה זה לגבי כל דבר,כל הזמן.
מה זה יכול להיות,פיצול אישיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/03/2011זה לא פיצול אישיות. יש אנשים שמדברים לעצמם וזה לא מהווה בעיה.
אנשים מסוימים נרגעים או מתרכזים יתר טוב בצורה כזו.
כנראה שתצטרך לשים לב ולהמנע מזה בחברת אנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא עושה זאת בחברת אנשים.רק לב,
אנונימי07/03/2011אבל תמיד יש לי הרגשה שיש איתי חבר....ואני לא מבין את ההרגשה הזו...כאשר אני נמצא לבד אני מרגיש כאילו יש איתי עוד מישהו....כי אני כביכול מתייעץ עם עצמי ומייעץ לעצמי בגוף שני בלב(אין לך ממה לפחד,זה בסדר,או אם אני מתלהב אז אני אומר בלב:רוצה לשמוע משהו יפה?ואני גם עונה:כן,מה? - אני ממש עושה שיחות עם עצמי כאילו יש איתי עוד איש,כמובן שרק בלב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואייי חח גם לי זה קורה!
A07/03/2011הזוי. (-;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור,זה גורם לפחד נורא.זה לא סתם.
אנונימי07/03/2011אני אמנם מדבר לעצמי בלב,אבל אני משחק הרבה תפקידים,אם אני אומר לעצמי בלב:"אוף אני מפחד מאוד מהקולות שאני מדבר בהם אליי",אז אחרי שנייה אני מנסה להרגיע אותי בכך שאני אומר:"אתה לא מפחד מזה שאני מדבר אליך עכשיו,נכון?",ואז אני אומר נכון.אני ממש עושה שיחות עם עצמי אבל כל פעם תפקיד אחר(פעם זה הקולות,פעם זה פסיכולוג שאני מדבר אליו וכו').זה גורם לפחד נורא,אני אפילו מרגיש קצת דיכאון.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופא אבל
אני07/03/2011אני יכול להגיד לך מה לא לעשות:
אל תעשן גראס. מה שיש לך, בפשטות, זה דיבור פנימי, שמתעצם מאוד לכאלו שנוגעים בחרא הזה. אם אתה מעשן אני ממליץ לך להפסיק מיד. אם אינך מעשן אז אל תעשה זאת לעולם כי זה יעצים לך את התופעה פי 1000 ועלול לחרפן אותך.
אם זה לא קשור לכך - תפנה לפסיכיאטר (לא באינטרנט) ויש מצב, שלאחר בירור, יתן לך כדור שינטרל את התופעה. אולי אפילו כדור נגד דיכאון במינון נמוך יוכל לעזור.
ובנתיים - תנסה להגיד לעצמך דברים טובים!!
ואם זה מציק תנסה להיות כמה שיותר בחברת אנשים או לראות טלויזיה או ללמוד או לעבוד או לקרוא - בקיצור להיות עסוק וכך, כאשר לא תהיה לבד, התופעה למעשה לא תוכל לפעול. (כי אני מבין שזה קורה רק שאתה לבד ולא עושה כלום).
שמור על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני לא יודע...זה קורה כל הזמן
אנונימי07/03/2011כשאני מרגיש רע,ואז אני מדבר לעצמי ואומר לעצמי בלב:אוף למה ככה ולמה ככה,ואז זה ישר מגיע:"אז תנסה לעשות ככה וככה",ואם למשל אני אומר בלב:"אוף אני מפחד מהדברים האלה",אז ישר מגיע המשפט:"הנה,עכשיו אני מדבר איתך,למה אתה מפחד ממני",דרך-אגב זה אני מדבר,בקול שלי,לא קול אחר,אבל זה ישר מגיע בגלל שזה הפך להיות לי להרגל.אני מרגיש רע כי אני מפחד שבעצם יש לי כמה דמויות בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל האנשים כמעט
אני08/03/2011יש את מה שאתה מתאר ברמה כזו או אחרת.
אם הדבר מציק לך מאוד אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר או לפחות לרופא המשפחה ואולי יותאם לך טיפול תרופתי שיוריד לך את החרדה.
בינתיים תשתדל להיות כמה שיותר עסוק וכמה שיותר בחברת אנשים ולא להתבחבש במחשבות של עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...אני יודע...אבל בכל מקרה זה
אנונימי09/03/2011מפחיד אותי.אוכל לשאול עוד שאלה?
האמת היא שאני חושב שיש לי OCD.אני עומד בכל הקריטריונים שאני יודע עליהם,בכל דבר.בנוסף יש דבר שאותי אישית מפחיד מאוד:כל הזמן יש לי את הרצון לשלמות,רוצה להיות מושלם בכל דבר.אלא שלפעמים אני רוצה להיות מושלם בדברים שהם בלתי אפשריים לעשות.למשל,אף אחד לא יכול לראות עם העיניים שלו את הראש,נכון?אבל אני מרגיש כאילו שאני חייב לראות עם העיניים את הראש נגיד(לא במראה),כאילו מחשבה שאני חייב לראות את עצמי מלמעלה,וזה מפחיד אותי,כי אני יודע שאי-אפשר הרי לעשות את זה,אבל אני יכול להתחיל להרגיש שאני חייב לעשות את זה.
מה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחי פנה ליעוץ
אני10/03/2011מסודר אצל פסיכיאטר..במרפאה ולא באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן...אני יודע...אבל בכל מקרה זה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד12/03/2011נראה לי שהדבר הכי טוב יהיה לפנות ליעוץ שיקח בחשבון את הנטייה שלך חלבדוק את עצמך והאם אתה מדבר עם עצמך והבדיקה שלך מה יש לך (לעתים זה באמת OCD) ..
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בהכרח שיאבחנו אותי כחולה במחלה
אנונימי14/03/2011כלשהי(חוץ מOCD כמובן,שזה אני כמעט בטוח על 100% שיש לי)?
בכל מקרה,יש לי מחשבה שכאילו כאשר אני מדבר עם עצמי בגוף שני,אני בעצם מדבר עם דמות אחרת,ואז אני שוב פעם מרגיש רע,כאילו יש לי פיצול אישיות,ואני מרגיש דיכאון.
אני כל הזמן חושש שיש לי מחלות,זה מתחיל מסכיזופרניה,עובר לפיצול אישיות,עובר לדה פרסונלזיציה ועוד.
שאלה נוספת:נזכרתי במאות מחשבות וחרדות שהיו לי בעבר,ובנוסף חרדות שקראתי עליהן בעבר.אני מרגיש שאני מתחיל לשקוע בעשרות של מחשבות רעות מאוד,מהעבר,ושאין לזה סוף כי אני כל הזמן מוצא עוד ועוד מחשבות.טיפול תרופתי יכול להועיל לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט !!!!!
אני21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא עם בעיות סכיזופרניהיוסי06/03/2011
שלום שמי יוסי
סבתא שלי אישה בת 90 דתייה מאד.
בתקופה האחרונה היא מתחילה לדמיין שפוגעים בילדים שלה (באבא שלי ובאחים שלו)
היא בטוחה שאנשים זרים מזריקים להם כל מיני חומרים , בטוחה שהנשים שלהן מעבידות אותם ועוד כל מיני דמיונות ... מה שמביא אותה להתקשר לבנים שלה כל 5 דקות לשאול לשלומם ולהכנס להיסטרייה ולבקש כל מיני בקשות מוזרות
היא גם מדברת לעצמה המון
רצינו לא פעם לקחת אותה לבדיקות, הבעיה היא שהיא לא מוכנה לשתף פעולה כלל ולא מוכנה לראות אף אחד (מקצועי)
השאלה שלי היא האם יש כדורים ללא מרשם רופא שיכולים להרגיע אותה ולאזן אותה מבחינת ההגיון ולאחר שתתאפס יהיה יותר קל לדבר איתה ואולי אפילו להפגיש אותה עם משהו מקצועי?
כל פתרון אחר יתקבל בברכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבתא עם בעיות סכיזופרניה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/03/2011הטיפול היעיל ביותר לסכיזופרניה הוא טיפול תרופתי שניתן במרשם בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון של בוקרל06/03/2011
שלום רב,
אני בת 58, סבלתי בעברי (לפני כ-15 שנים) מאפיזודה דיכאונית שארכה כשנה, בעזרת טיפול תרופתי ונפשי הדיכאון חלף. מאז המצב לא חזר על עצמו, אני מתפקדת היטב ומצב הרוח מאוזן. יחד עם זאת, מזה חודשים ארוכים אני סובלת מתעוקה נפשית בשעות הבוקר המוקדמות. עם הקימה מהמיטה וכניסה לשגרת היום התעוקה עוברת ונשכחת, אך חוזרת חלילה בבוקר הבא וגורמת לי ייסורים. יש לציין שאני מטופלת בהורמונים להתמודדות עם תופעות גיל המעבר.
האם תופעה זו מוכרת, וכצד ניתן לטפל בה?
תודה מראש,
ל'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון של בוקר - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/03/2011המועקה הזו יכולה להיות קשורה בגיל המעבר אך גם בסימנים של דיכאון (נפוצים מאד הבלי בוקר ערב במצב הרוח|). אם זו תופעה מתמשכת, כדאי שתבחני שוב עם הרופאים המכירים אותך את המצב ותשקלי לטפל בה בין אם על ידי טיפול פסיכולוגי או תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סרוקסטיובלי06/03/2011
שלום
קיבלתי מרשם מאורלוג לסרוקסט עקב תלונה על שפיכה מהירה.
לקחתי כמה ימים ויש לי מעט בחילות ואף תחושת דכאון קלה.
שאלתי היא האם ישנה אפקטיביות בנטילת התרופה רק ביום של קיום יחסי מין או שאני חייב לקחת אותה כל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סרוקסט - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/03/2011יש אפקטיביות אך היא פחות יעילה, בנוסף רוב האנשים לא מתכננים מראש את מועדי קיום יחסי המין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאוטיזםשחר06/03/2011
שלום
יש לי ילד בן שנתיים הוא הולך לגן כחצי שנה
הוא עדיין לא מדבר כמו שבני גילו צריכים לדבר בשבועיים האחרונים התחיל אצלו משהו חדש כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מרביץ לעצמו על הראש ומתעצבן
כאשר הוא התחיל ללכת הוא היה הולך על קצות האצבעות אבל זה היה לחודשיים שלוש
מצד שני הוא משלים את המילים שאנחנו שרים לו הוא יודע לזהות בעלי חיים בקלפים הוא יודע להרכיב פאזלים שמתאימים לבני גילו הוא מתמסר עם כדור הוא יודע לזהות איברי גוף מסתכל על ריקודים בטלוויזיה ורוקד אחריהם
הייתי רוצה לדעת בבקשה אם יש סימנים שאנחנו צריכים לחשוש מהם שקשור לאוטיזם [מלחיץ אותנו בעיקר העניין של הדיבור]
תודה מראש שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מאוטיזם - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/03/2011מהתיאור לא עולה דווקא חשש לאוטיזם. יתכן שיש איזה עיכוב בשפה אבל לא משמעותי וניתן להשלמה בקלות. אם אתם מאד חוששים ראשית תתייעצו עם הגננת שיש לה נסיון רב עם ילדים, ואם זה לא מרגיע אתכם יש לפנות לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורנה06/03/2011
אני מאמין שאני סובל טורדנות כפייתית במחשבות אבל הבעיה שקשה לי מאוד להגדיר ולאפיין את זה במדויק,רציתי לדעת האם זה בעיה נפוצה שקשה להסביר את המחשבות בצורה מדויקת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/03/2011השאלה עצמה מעוררת חשד למחשבות טורדניות....
פנה לאיש מקצוע להערכה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטשרית05/03/2011
אני לוקחת דפלפט 1000 מ"ג ליום מחולק לפעמיים ביום.
לפעמים אני שוכחת את המנה של הבוקר.
אני שוקלת אם לבקש מהפסיכיאטר שירשום לי דפלפט CR בשחרור מושהה.
אבל מה יהיה אז? אקח 1000 מ"ג בבת אחת בערב? זה לא מכביד על הכליות/כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה-הקפצ
שרית06/03/2011הקפצה-הקפצה-הקפצה-הקפצה-הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/03/2011דפאלפט אפשר לקחת פעם ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טימוניל ועליה במשקלדנה05/03/2011
שלום, מזה כשלושה שבועות וחצי שאני נוטלת כדור נוסף לאפקסור XR - מינון 225 מ''ג
כדור שנקרא טימוניל רטרד במינון של 300 ליום, לפני השינה.
מאז שמתי לב כי עליתי במשקל, למרות שלא שיניתי דבר בתזונה וכנ''ל לגבי פעילות ספורט,
הדבר היחידי שאני יכולה לקשר אליו זה או לכדור טימוניל, או לאפקסור XR, אך זה נראה לי פחות סביר היות ואני נוטלת אותו כבר תקופה של שנה.
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טימוניל ועליה במשקל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011טימוניל פחות מאופיין בעליה במשקל. יש ליזכור שבמקרה ויש שיפור במצב רוח/ מצב נפשי יכול להיות שיפור בתיאבון נלווה. מומלץ לעשות בדיקות דם, רמות טמוניל בדם, תיפקודי כבד ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)