מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח לא מוסבראסי27/03/2011
אני כבן 70 . לפני כשבוע הרגשתי במהלך היום מדי פעם מתח לא מוסבר.זה הלך ובא מדי פעם ומכיוון שלא סבלתי מתופעה כזו בעבר ,קיוויתי שזה יעבור לי .מאתמול גם בלילה הרגשתי את אותה הרגשה.זה מפריע לי .מה הייתם ממליצים לי לעשות?לקחתי במהלך השבוע מדי פעם רגיעון או רסקיו ללא תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח לא מוסבר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011יש לברר עד כמה הדבר פוגע בך, סבל, פגיעה תפקודית וכו''
יש להתייחס לגורמי דחר סביבתיים, חברים, משפחה וכן בירור גופני.
באם המצב ממשיך, מומלץ לפנות לאיש מקצועי לשם יעוץ ובירור המצוקה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי לחץאורית27/03/2011
שלום רב,
לפני כעשר שנים סבלתי מחרדות שהתבטאו בעיקר במקומות סגורים עם אנשים וחשש שמא אני הולכת להתעלף או להקיא. פניתי בזמנו לפסיכיאטר וטופלתי בסרוקסאט כ – 5 שנים, במקביל הייתי בטיפול פסיכולוגי בניסיון לטפל "בשורש החרדות" ולאחר כחמש שנים (של נטילת כדורים וטיפול פסיכולוגי) חשתי מספיק חזקה להפסיק את השימוש בסרוקסט, באותה תקופה נישאתי והפסקתי ליטול תרופות לפני כניסתי להיריון.
מאז ילדתי 2 בנות ולאורך התקופה מאז שהפסקתי – כשש שנים, אני די מאושרת ואפשר לומר שלא היו לי התקפי חרדות מלבד דאגות לשלום משפחתי שמלוות אותי די הרבה, לעיתים אני מרגישה שזה כבר פוגע באיכות החיים, אך אני משתדלת להתמודד וליהנות מהמשפחה שלי ולהדחיק את הדאגות הללו. אני לא יכולה לומר שלגמרי בהצלחה.
בחודשים האחרונים קרו מספר פעמים שסבלתי מבעיות בקיבה – שלשולים או הקאות. תחילה שייכתי את זה לוירוס או מזון מקולקל אך לאחר שהתדירות עלתה עברתי בדיקות ובהן יצא שהכל תקין. הסיבה האפשרית שהעלו בפניי היא מעי רגיז כתוצאה ממתח... כשהתחלתי להבין שאלו תופעות שעלולות לחזור בתדירות גבוהה (כפי שעכשיו) נכנסתי ללחץ מאוד גדול, ואני חוששת שהלחץ הזה גם לא יעזור לתופעות האלו לחלוף, בשבועות האחרונים אני במתח גדול וכל הזמן חוששת שההקאות יחזרו, אני מרגישה שזה מעסיק אותי מאוד במהלך היום ואני מרבה לחשוב על כל תחושה בגוף והאם היא מנבאת תחילה של בחילה... אני מנסה להרגיע את עצמי שאני חזקה וזו רק תקופה וזה תיכף יחלוף אך אני מרגישה שאני במתח מאוד גדול ולא מצליחה להירגע. רוב פעולות היומיום מלחיצות אותי, ההתארגנות בבוקר והגעה לגנים בזמן, להספיק לסיים את העבודה עד שאני מוציאה את הבנות, עבודות הבית, זמן למשחק עם הבנות, לארגן ארוחת ערב בזמן וכו'. אני חייבת לציין שאני נהנית מהשהות עם הבנות ושואבת מהן הרבה מאוד הנאה ומעניקה להן הרבה חום ואהבה ויש לי סבלנות למשחקים ולמידה אך בתוכי אני תמיד בלחץ לעמוד בזמנים ולהספיק את כל מה שיש לי לעשות.
אני מעדיפה מאוד לא לחזור לטיפול תרופתי אך גם לא בטוחה שאני מצליחה להתמודד לבד.
אשמח לשמוע את דעתך ופתרונות אפשריים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי לחץ - תגובה
ד''ר חיים שם דוד28/03/2011שלום לך,
לעתים קרובות אנשים שנהנו מטיפ תרופתי שמשמעו יחסית טיפול ללא "מאמץ" ובעלות יחסית נמוכה פונים לבקש עזרה לבעיות ממקורות אחרים. האפשרויות רבות אולם מאחר ובעבר כבר נעזרת בטיפול התרופתי אני סבור שזו הדרך הנכנה והיעילה ביותר עבורך.
באופן כללי ניתן לפנות לטיפול פסכולוגי שיעכלול תרגילי הרפייה ,ף תיחרגול ושינוי דרכי חשיבה - CBT. לעתים משלבים בכך היפנוזה אולם זה עוד כלי נוסף בסל הכלים האפשריים.
העיר הוא לא להרים ידיים ולא להדחיק את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהב27/03/2011
מתי תגיע לארץ התרופה אביליפיי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011התרופה נמצאת בארץ ובסל התרופות.
( תלוי בקופה שאתה שיך, יש קופות שיותר מקשות על אישור וזכאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכוטילומניה וציפרלקסנוי26/03/2011
אני לוקחת ציפרלקס כבר חצי שנה, כדור אחד 3 חודשים ו2 כדורים בשלושה חד' אחרונים.
תלישת השיער הוחמרה בכל התקופה הזאת, בגלל זה העלתי ל2 כדורים אבל עדיין אין שיפור, זה יותר גרוע מהמצב לפני הכדורים.
לדיכאון זה עזר מצויין, לחרדה לא.
יש מצב שהכדור יעיל רק בחצי מהפעולות שבהם הוא אמור לטפל?
תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011ניתן לשקול לנסות תרופה אחרת ממשפחת SSRI , או אנאפרניל ( CLOMIPRAMINE ) תרופה טריציקלית יותר ישנה , אך עם פעילות סרוטונרגית חזקה. יהיה צורך במינונים גבוהים, כמובן תחת מעקב רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי ציפרלקס לא עזר לטריכו
א"ל27/03/2011הגעתי למינון של 30 מג ביום...
עברתי לויפאקס וגם זה לא עוזר לטריכו
גם אצלי התרופות עזרו יותר לדיכאון ופחות לחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטודנה26/03/2011
אני לוקחת אסטו כבר כ3 חודשים עקב דכאון , עצבים ומועקה. התחלתי ב10 מ"ג זה לא עזר. עברתי ל20 מ"ג לפני כחודש ועדיין אני מרגישה שאין שיפור גדול.
עדיין אני עצבנית, חסרת שקט, יש לי מועקה בלב כל הזמן. מה לעשות? האם להחליף לציפרלקס? האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור? אודה לתשובה מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011ציפרלקס תרופה מאוד יעילה ואחת הטובות מבין SSRI. הייתי ממליץ לברר גורמי דחק סביבתיים וכן לישקול טיפול ב CBT , זיהוי עיוותי חשיבה, תירגול טכניקות להרפייה והפחתת מתחים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטר מומחה למאניה-דיפרסיה ו OCDחנה26/03/2011
שלום רב,
אמי חולת מניה דיפרסיה ובעלת OCD.
לאחרונה חלה התדרדרות במצבה, וברצוני להפגיש אותה עם פסיכיאטר מומחה למחלות אלו- רצוי באזור חיפה וקריות, אם כי יותר חשוב לי שיהיה בר סמכא.
תודה מראש,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר מומחה למאניה-דיפרסיה ו OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011ממליץ על ד'ר רוני ומוש, נהריה, רופא בכיר, במרכז לבריאות הנפש טירת הכרמל.
השרון 17
נהריה 22224
טלפון:054-3060306
פקס:04-9000879* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי לחץאורית26/03/2011
שלום רב,
לפני כעשר שנים סבלתי מחרדות שהתבטאו בעיקר במקומות סגורים עם אנשים וחשש שמא אני הולכת להתעלף או להקיא. פניתי בזמנו לפסיכיאטר וטופלתי בסרוקסאט כ – 5 שנים, במקביל הייתי בטיפול פסיכולוגי בניסיון לטפל "בשורש החרדות" ולאחר כחמש שנים (של נטילת כדורים וטיפול פסיכולוגי) חשתי מספיק חזקה להפסיק את השימוש בסרוקסט, באותה תקופה נישאתי והפסקתי ליטול תרופות לפני כניסתי להיריון.
מאז ילדתי 2 בנות ולאורך התקופה מאז שהפסקתי – כשש שנים, אני די מאושרת ואפשר לומר שלא היו לי התקפי חרדות מלבד דאגות לשלום משפחתי שמלוות אותי די הרבה, לעיתים אני מרגישה שזה כבר פוגע באיכות החיים, אך אני משתדלת להתמודד וליהנות מהמשפחה שלי ולהדחיק את הדאגות הללו. אני לא יכולה לומר שלגמרי בהצלחה.
בחודשים האחרונים קרו מספר פעמים שסבלתי מבעיות בקיבה – שלשולים או הקאות. תחילה שייכתי את זה לוירוס או מזון מקולקל אך לאחר שהתדירות עלתה עברתי בדיקות ובהן יצא שהכל תקין. הסיבה האפשרית שהעלו בפניי היא מעי רגיז כתוצאה ממתח... כשהתחלתי להבין שאלו תופעות שעלולות לחזור בתדירות גבוהה (כפי שעכשיו) נכנסתי ללחץ מאוד גדול, ואני חוששת שהלחץ הזה גם לא יעזור לתופעות האלו לחלוף, בשבועות האחרונים אני במתח גדול וכל הזמן חוששת שההקאות יחזרו, אני מרגישה שזה מעסיק אותי מאוד במהלך היום ואני מרבה לחשוב על כל תחושה בגוף והאם היא מנבאת תחילה של בחילה... אני מנסה להרגיע את עצמי שאני חזקה וזו רק תקופה וזה תיכף יחלוף אך אני מרגישה שאני במתח מאוד גדול ולא מצליחה להירגע. רוב פעולות היומיום מלחיצות אותי, ההתארגנות בבוקר והגעה לגנים בזמן, להספיק לסיים את העבודה עד שאני מוציאה את הבנות, עבודות הבית, זמן למשחק עם הבנות, לארגן ארוחת ערב בזמן וכו'. אני חייבת לציין שאני נהנית מהשהות עם הבנות ושואבת מהן הרבה מאוד הנאה ומעניקה להן הרבה חום ואהבה ויש לי סבלנות למשחקים ולמידה אך בתוכי אני תמיד בלחץ לעמוד בזמנים ולהספיק את כל מה שיש לי לעשות.
אני מעדיפה מאוד לא לחזור לטיפול תרופתי אך גם לא בטוחה שאני מצליחה להתמודד לבד.
אשמח לשמוע את דעתכם ופתרונות אפשריים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי לחץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011ממליץ יעוץ פסיכיאטרי, לישקול תרופה ממשפחת SSRI + טיפול CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
לפרטים הודות CBT את מוזמנת לבדוק בדף המטופלים באתר שלי, יש חומר רב להורדה חינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל למיקטל וטיקים- בעיקר למקצועיעומר26/03/2011
שלום!
לפני בערך חמישה חודשים חזרתי מחו"ל לאחר טיול ותופעות הדיכאון והחרדה חזרו (כבר קרה בעבר).
אני בן 22.
אני לוקח היום 62.5 מ"ג לוסטרל (יום כדור, יום כדור וחצי) + 200 מ"ג למיקטל.
קורות בזמן האחרון שתי תופעות מוזרות:
- הראשונה: אני מרגיש טיקים הרבה פעמים, אמנם לא משהו מטורף או מפחיד, אלו תזוזות קטנות ולא נראות לעין או מפריעות לתפקוד (ברוך השם), אבל אני לא מבין מדוע זה קורה, זה לא קרה בעבר!
קראתי על זה ומתואר ש"טיקים יכולים להופיע בעקבות חרדה, דיכאון, לחץ נפשי ממושך, כתופעת לוואי לתרופות SSRI, חוסר איזון עצבי ובעיה בקולטני המוח של הורמון (הפלא) דופמין." השאלה שלי היא מה גרם למה, כי הרי הדברים הנ"ל משלימים אחד את השני, מה שכן, כשהופיע לי חרדה ולא הייתי מטופל בתרופות זה לא קרה.
- השניה: אני מפחד שאולי יש ירידה קצת בהשפעת הכדור. למרות שמחשבתית המצב קצת הפך פחות טוב מכיוון שאני מתקשה מאוד למצוא את הכיוון שלי במשך שנה כבר, ויכול להיות שככל שעובר הזמן זה משפיע יותר (חוסר כיוון).
האם יכול להיות שזה קשור ולא בהכרח שההפשעה של הכדור יורדת? האם צריך להעלות מינון?
האם יכול בכלל להיות שהטיקים שמופיעים יכולים לסמל ליקוי בקליטת דופמין/חוסר בסרטונין ואז בעצם גם יש ירידה במצב רוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל למיקטל וטיקים- בעיקר למקצועי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011מציע שלב ראשון לגשת בצורה הכי פשוטה, תוספת וויטאמינים
טריבאמין 2 כדורים ( B קומפלקס) , חומצה פולית 10 מ''ג- למשך כחודש ואז לבדוק אם יש שיפור.. יכול לפתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור במה?
עומר28/03/2011בטיקים או בקליטה יותר טובה של הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור במה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/03/2011בשיפור השפעת הכדורים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בעקבות שימוש בציפרלקסעידו25/03/2011
מאז תחילת השימוש בציפרלקס עברו כ-5 חודשים ובתקופה זו עליתי כ-8 ק"ג (!)
אני מאוד חושש שאני אמשיך לעלות במשקל.
כדי להתמודד עם תופעה זו, התחלתי ללכת לחדר כושר באופן קבוע, ולאכול בשעות קבועות אוכל במנות קצובות, אך ללא הצלחה בחודשים האחרונים לרדת במשקל ואף לא לשמור עליו.
בדר"כ הנטייה להשמנה עקב שימוש בציפרלקס מוסברת עקב העובדה שציפרלקס הוא נוגד דכאון שגורם לאובדן תאבון, ולכן גורם לעידוד תאבון, אבל אני לא חש שאני אוכל יותר מאשר הייתי אוכל לפני השימוש בתרופה.
ייתכן שציפרלקס גורם לשינוי עמוק יותר ? משהו הורמונלי בתזונה ובחילוף החומרים שגורם להשמנה, למרות ההקפדה על התזונה ועשיית ספורט..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס והשמנה
אור25/03/2011אני נוטל 1.5 ציפלקס ליום וממש לא השמנתי כתוצאה מזה, מה שכן יכול להיות שנטלת כדורים אחרים שגרמו לכך? צריך לבדוק כמובן אולי ההשפעה על כל אחד היא אחרת, מקסימום אפשר להחליף כדור, הבנתי שציפרלקס ורסיטל דומים ולי למשל הרסיטל לא היה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתאיילה25/03/2011
אני חולה בדיכאון עמיד ואני מפחדת עד מאוד שאם אני יצא מהדיכאון אני לא יחזיק מעמד
ויכנס שוב לדיכאון . אני יודעת שאחרי הדיכאון ממשיכים בטיפול התרופתי למשך תקופה השאלה שלי היא האם הטיפול התרופתי יכול למנוע את חזרת הדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוחדת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011בהחלט כן, תרופות מורידות סיכוי לחזרה, מומצלץ להוסיף שיחות , פסיכוטראפיה להשגת מצב נפשי יציב ובכך מניעה טובה יותר של הפרעות נפשיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות יעילו וחדשותלא חשוב25/03/2011
שלום.
בן 28
השאלה היא העם יש תרופות חדשות ויעילות יותר למצב שלי
הסיפור פה ארוך ואמכם הסליחה, אך בכל זאת אני מבין שההיסטוריה חשובה להבין את המצב , לטיפול שיעבוד.
לפני כ 15 חודשים התחלתי טיפול פסיכיאטרי, למניה דפרסיה, עם למיקטל בהדרגה עד 300 מיליגרם, favoxil בהדרגה עד 400 מיליגרם, ו- risperdal 1מיליגרם במטרה לעלות ל 2 מיליגרם, ביחד עם הטיפול המשכתי להשתמש בחשיש(אני מעשן ושותה מגיל 14. כמו כן השתמשתי ב lsd ו mdma extazi עם הפסקות של שנה שנתיים). זה מובן מעילו שהטיפול לא הצליח לכן הפסקתי על דעת עצמי במכה, ימים של פרצי אלימות חרדות, עצבים ביליתי, ונשלטים עד כדי סיכון חיי אדם ותחושות של רדיפה כאילו מסתכלים עלי מכל מקום גם כשאני לבד ואפילו רואים מה אני מרגיש בפנים עד כדיי אי נוחות להתנהל ולזוז. כמובן שהיו לי במהלך כל התקופה (מלפני שנתיים וחצי כשהפחתי למישהו אחר) גם תקופות של הרגשה טובה עם תוכניות לעתיד ובכלל הרגשה שהכול יסתדר ויהיה בסדר, התחלתי המון דברים שלא הצלחתי לסיים,הייתי אצל רופאת משפחה וביקשתי מרשם לתרופות שכבר לקחתי, lmiktal, עליתי בהדרגה מ 50 כרגע 150 favoxil כרגע 100 ו risperdal רק מאתמול 1 מיליגרם. כרגע התחושה קצת יותר רגועה, למרות שעדיין איני יוצא מהבית פרצי אלימות יותר נישלתים ואף תקווה שאולי יש תקווה. אך עדיין למרות הכול קשה לי להאמין שאני חולה ואני לא בסדר, יותר הגיוני לי שכל העולם לא בסדר ובגלל שאני רואה את הדברים איך שהם באמת, אני מרגיש מה שאני מרגיש, כי זה הגיוני כשאף אחד מסביבך לא מבין את התנהלות הדברים והעולם בכלל, שמאז ומתמיד התנהלו בצורה שגויה, ואף אחד לא מאמין ובכלל רוצה לעשות משהו בנידון, ויותר כל להמשיך עם הראש בתוך האדמה ולחקות עד שהכול לכן מין הסתם, שאני ירגיש רע עם זה כשכל המשקל על הגב שלי ,ועוד אומרים לי שאני זה שלא בסדר כי יש לי חשיבה שהיא מעבר למציאות. הרגשות האלה נמצאות אצלי בערך מגיל 7- 10 אך רק בזמן האחרון אני לא מסוגל ואולי גם לא רוצה להיות מה שנקרה כרגע " נורמלי " לדעתי זה פשוט להיכנע לכן אני לא ממש מעוניין להיפגש עם פסיכיאטר עד שאני ידע איזה תרופות הן היעילות ביותר במקום הטיפול הנל.כבר ניסו ללא הצלחה תרופות אחרות והרבה מכל מיני סוגים, אני גם יודעה שבקופות החולים מעדיפים לתת מרשמים של תרופות ישנות וזולות יותר בעלות השפעות לוואי חזקות.
תודה. ושוב סליחה על הסיפור הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות יעילו וחדשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011לדעתי זה יהיה הכי חכם להיפגש עם פסיכיאטר ורק אז להחליט לגבי טיפול, החלטה של הטיפול טובה ויעילה לאחר בדיקה מעמיקה, במיוחד שיש ברקע שימוש בסמים.
ממליץ לך לשלב טיפול בשיחות, או לשיקול קבוצות תמיכה אנונימיות , 12 צעדים... בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהיצחק25/03/2011
שלום רב,
אני בחור בן 25 שסובל מהפרעת אישיות גבולית.
לפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שיש קשר בין גנטיקה ומחלות נפש
האם נכון שמאניה דיפרסיה וסכיזופרניה הם הכי תורשתיות לעומת מחלות/הפרעות נפש אחרות?
ב. האם הפרעת אישיות גבולית היא תורשתית,מיכיון וזו לא מחלה אלא הפרעה?
התשובה חשובה לי מאוד לתגובתכם אודה
בתודה מראש,
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011עניתי על השאלה..נא לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ-אצטיל-ל- N-Acetyl-Lחן25/03/2011
שלום,
אני סובלת מהפרעת הנקראת טריכוטילומניה. לאחרונה קראתי מאמר שפורסם כאן באתר BeOK על מחקר שנערך בארה"ב שגילה כי גלולה המכילה את חומצת האמינו "אצטיל-ציסטאין-N" יכולה לשפר מאוד את התסמינים מהם אנשים כמוני סובלים מאוד.
במחקר מדובר על טיפול במינון של כ1200 מ"ג .
אני לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון, אינני יודעת למי עלי לפנות, רציתי לדעת איך בדיוק להתחיל טיפול מהסוג הזה, האם מתחילים ישר במינון כה גבוהה או שבהדרגתיות?
ומהם הסיכונים האפשריים בטיפול מהסוג הזה? אילו נזקים (אם בכלל) ידוע שזה יכול לגרום? תופעות לוואי כלשהן?
בנוסף, רציתי לדעת האם בכלל אפשרי לשלב טיפול כזה עם הכדורים שאני מטופלת בהם כעת; אני נוטלת 300 מ"ג wellbutrin ביום, ולפעמים גם 40 מ"ג ריטלין LA או 36 מ"ג קונצרטה - בשל דיכאון שאני סובלת ממנו בשנה האחרונה, וADD. האם קיים איסור/אזהרה כלשהו/י בשילוב מהסוג הזה?
אני מאוד אודה לכם על תגובתכם, או אם תוכלו להפנות אותי לגורם שאוכל להתייעץ איתו בנושא, כאשר העלתי את הנושא הזה בפני הרופאה שלי, הפסיכיאטרית, היא לא כ"כ ידעה במה מדובר, לא היה לה שום מידע בנושא שיכל לעזור לי להבין אם כדאי לי להתחיל בטיפול כזה, אם זה בכלל אפשרי מבחינת השילוב..ולכן לא ידעתי למי עליי לפנות...הנחתי שזה מאחר שהטיפול בו אני מתעניינת הוא סוג של תוסף תזונה, תחום שאינו קשור לרופאה שלי, ואולי לכן לא היה לה שום מידע שיכלה לתת לי, לייעץ לי בעניין..
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ-אצטיל-ל- N-Acetyl-L - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011חייב להודות שאני לא מטפל בנ''ל. טיפול מומלץ תרופה מקבוצת SSRI + תוספות אבץ ( ZINC ) בדר'כ תוצאות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש טריכו ובררתי על החומר הזה-
א"ל27/03/2011כדי להגיע לכמויות שהשפיעו לטובה על מטופלים צריך ליטול המון כדורים של החומר הזה, וזה בטוח לא טוב לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כדור הכי מומלץ ויעיל לשינה טובה?שרית24/03/2011
שלום רב
איזה כדור הכי מומלץ ויעיל לשינה טובה, לא לשימוש קבוע אלא מדי פעם שרוצים לישון לילה שלם בצורה טובה? לוריון, ואבן , או זודורם?אני בת 56.
עלי לציין שאני מטופלת בויפאקס 75 xr ובמשך חודש קיבלתי רבע כדור סרוקוול 25 ללילה והרגשתי בסדר, והפסקתי לפי הוראת פסיכיאטר. אבל רוצה מידי פעם לקחת כדור שינה,
מה הרופא הנכבד ממליץ? האם הסרוקוול מתאים גם לשינה לפי הצורך?
בבקשה תשובה מלאה, המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011המלצה, קודם כל הייגינה של השינה, שינוי התנהגותי, ניתן להוסיף סירקאדין( תוסף מזון מלטונין) ואז לישקול כדורי שינה אחרים.
לגבי טיפים לשינה טובה יותר, הייגינה של השינה.
היום 27.3.2011 בשעה 10 , אני אדבר בתוכנית של רם תדמור, רופא תורן על דיכאון, מתי לוקחים תרופות, טיפים לשיפןר השינה והחרדה.
כמו כן יום ג' הקרוב, 29.3.2011 בבוקר, בערוץ 10 , התארחתי בתוכנית של פרופ' קרסו ודיברתי דם על הנושא.
בעתיד יהיה הקלטות השידור ברדיו והטלוויזיה באתר שלי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של כדורים ועישוןיוסיי24/03/2011
שלום דוקטור. רציתי לדעת אם שילוב של כדורים נוגדי חרדה ודיכאון (לוריבן ופלוקסטין) ועישון חשיש הוא בסדר. השאלה היא לא אם זה כדאי ובריא. השאלה היא למה גורם השילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של כדורים ועישון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/03/2011עישון סמים - אסור , מזיק למח, עושה פעולה הפוכה מהתרופות .
פרט לכך, השילוב מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)