פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יהיה
    אורנה
    14/03/2011

הטיפול התרופתי לאדם נוירוטי בצורה קיצונית,ממש גוש עצבים שמסכן את עצמו והסביבה עם התסמינים הבאים:לחץ דם גבוה ביותר,דופק מהיר כמו שד בלי חרדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה

הוספת תגובה

• מה יהיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

דבר ראשון לשלול בעיה גופנית, רופא משפחה, לאחר מכן ,טיפול ראשוני בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI (פרוזאק, ציפרלנקס, סרוקסט וכו..) , מומלץ להוסיף טיפול התנהגותי קוגנטיבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון
    אורנית
    14/03/2011

שלום רב,
    האם קיימים מימצאים בספרות ו/או שאתם כרופאים פגשתם במטופלים עם בעיות זיכרון עקב שימוש ממושך בציפרלקס? אני בת 40 ומשתמשת בכדור כבר 5 שנים כמעט ברציפות. לאחרונה הופיעו בעיות זיכרון כמו קושי לשלוף שם של אנשים שלא ראיתי תקופה וגם שיכחה חוזרת ונשנית לגבי היכן השארתי את המכונית. חברה טובה אומרת שאני "נוהגת מוזר", כלומר כאילו לא לגמרי "בפוקוס", ואני מרגישה שהיא צודקת. קיימות תופעות מטרידות נוספות.
    שאלה נוספת היא האם יש לערוך בדיקות דם תקופתיות ספציפיות כשהשימוש בתרופה ממושך כל כך.
    שאלה אחרונה היא האם קיימת תסמונת גמילה, וכיצה יש להיגמל מציפרלקס, כשמגיע הרגע שבו מחליטים להפסיק.
    בתודה, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

קושי בזיכרון כתוצאה מציפרלקס , רק במצב של סדציה, אפקט מרגיע ומרדים ואו שעדין דיכאון לא ברמיסיה מלאה.( עדין עדות קלינית לדיכאון)
    יש צורך לברר סיבות גופניות אחרות, בלוטת התריס, וויטאמינים ועוד...
    ציפרלקס תרופה בטוחה , יש צורך לבדיקת דם כללית לניטור כללי, מעקב רק במקרה של מימצא פאתולוגי, כגון תיפקוד כבד פגוע.
    תיסמונת גמילה יכולה להיות, יש צורך להפסקה הדרגתית ואיטית, חשוב תחת פיקוח רפואי לניטור המצב הנפשי והגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון וציפרלקס - המשך

אורנית
    16/03/2011

דר' דוידאור תודה רבה על התשובה.
    לא הבנתי את החלק הראשון של המשפט הראשון: "קושי בזיכרון יכול להופיע רק במצב של סדאציה וגו'.... למה כוונתך?
    בנוסף, האם צריך לבקש מרופא המשפחה לבדוק ספציפית תפקודי כבד או שזה חלק מהסט הבסיסי של בדיקות דם (ערכתי לאחרונה בדיקת דם. על איזה ערך מדובר בבדיקה?).
    תודה שוב, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון וציפרלקס - המשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

יש מטופלים המושפעים מציפרלקס, חשים מאוד עייפים וכן קושי בריכוז.
    תיפקודי כבד בדר'כ כחלק מרוטינה כללית, בקופ'ח יש לוואדות שזה כלול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוזה וגנטיקה
    אלמוני
    14/03/2011

שלום,

מה הסיכוי לילד פסיכוטי אם אחד ההורים פסיכוטי ללא אבחנה איזו סוג פסיכוזה זו?

ולגבי בת הזוג- אם מדובר שהיא חלתה בפסיכוזה מסוג שונה אז הסטטיסטיקה מתחילה מחדש ביחס למחלה שלה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוזה וגנטיקה

הוספת תגובה

• פסיכוזה וגנטיקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

יש קושי להתייחס ללא מידע אבחנתי מדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה וריטלין
    ליאת
    14/03/2011

שלום,יש לי שאלה קצת ארוכה סליחה מראש...אני בת 27 אם לתינוקת ומעבר לכך לא מתפקדת.בגיל ההתבגרות התחילה לי הפרעת שינה שהלכה והחמירה ומתבטאת בקושי להרדם בלילה,ביום אני כן מצליחה להרדם.התלוננתי על הבעיה בכל מקום אליו הגעתי אך די התעלמו ממני בטענה שאולי זה נפשי אך שוב,לפנות בוקר אני מצליחה להרדם מעולה רק בלילה לא.ההפרעה הזאת גרמה לי ל"בעיות חברתיות" כי הסביבה שלי טוענת שעייפות היא עצלנות ובכל מקרה מאוד קשה לתפקד כך.בגלל הקושי התפקודי ביום הגעתי לשימוש כרוני בכדורי שינה מסוג בונדורמין שהיום כבר לא משפיעים עליי ואם אני לא לוקחת יש לי תסמיני גמילה שאיני יכולה להתמודד אתם בגלל שאני חייבת לתפקד.לאחר התייעצות עם מעבדת שינה הגעתי לפסיכיאטר שרשם לי "מירו" כתחליף לבונדורמין יחד עם הפחתה בהדרגה.לאחר כשבועיים פניתי אליו שוב והסברתי שהבעיה שלי כיום היא גם להרדם בלילה,אבל גם אם אני ישנה בהשפעת כדורים וישנה אפילו מספיק,אני ממש סחוטה ביום .לא יכולה לקום בשעה נורמלית,לא מרגישה טוב כל היום בעצם עד הערב (רק אז אני מרגישה טוב).הרופא המליץ לי על פרוביגיל(יקר מדי)או ריטלין כדי לעורר אותי ביום.האם הקומבינציה הזאת יכולה להועיל בהפרעת השינה?ובנוסף,אני מפתחת סבילות מאוד מהר לתרופות גם המירו כבר כמעט ולא מורגש אצלי והוא אמור מאוד להרדים,האם אפשר לפתח סבילות לריטלין ואיך הוא בכלל ישפיע אם אין לי הפרעת קשב אלא רק עייפות חזקה מאוד?בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה וריטלין

הוספת תגובה

• הפרעות שינה וריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

לפני ריצה למודפניל או ריטאלין.
    אני ממליץ על יישום הייגינה של השינה ( ראי דף מטופלים באתר שלי) וכן לקיחת סירקאדין ( מלטונין). יש לשקול בדיקה במעבדת שינה באם המצב עמיד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצורך הכוונה
    אביב
    14/03/2011

שלום רב,
    אני בן 43 נשוי באושר + 2 ילדים מקסימים.
    מאז שאני זוכר את עצמי אני מרגיש חוסר חשק לחיים, מרגיש שסוחב את החיים על הכתפיים, מבפנים לא מאושר באמת.
    כשאני בסביבת אנשים זרים אני מתנהג כרגיל כלפי חוץ אבל מפנים אני ממש סוער, מרגיש דופק מואץ, לחוץ , העיניים לא ממוקדות לי כשאני משוחח עם אדם העומד מולי, אני מרגיש חסר סבלנות ופקעת עצבים אך לא מראה זאת כלפי חוץ.
    לעיתים מעדיף לא להתערבב בחברה, אם אני כבר מחליט שכן אני מדבר בקול רם, ולא מרגיש נינוח. קשה לי למצוא עבודה עקב בעיות אלה, לא יכול להיות במקום עבודה סגור ליותר מכמה שעות בודדות, קשה לי לקבל מרות ממנהלים ולכן מעדיף לעבוד כעצמאי ואפילו בעבודות מזדמנות. קשה לי מאוד להתמודד עם הקושי היום יומי שאני חש, קשה לי להסביר במילים , זה נשמע אולי פשוט אבל אני לא יכול יותר להמשיך לחיות כך, רוצה איכות חיים. אני לא מכיר משהו אחר. לאחרונה אני משלים עם העובדה שאכן יש לי בעיה , אולי קשב וריכוז מילדות שלא טופלה, אולי חרדות, אין לי מושג, אני רוצה ללכת לטיפול ולא יודע לאן לפנות ואיך לכוון את הבעיה לסוג הטיפול והרופא המתאים.
    אודה לכם מאוד אם תואילו לכוון אותי מה עליי לעשות וכמו מה זה נראה.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לצורך הכוונה

הוספת תגובה

• שאלה לצורך הכוונה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

אתה מציג בעיה מוכרת, הפיתרון פסיכוטראפיה, טיפול בשיחות.
    כמו כן יש צורך לברר את המצב הנפשי והצורך בתרופות.
    ( שילוב תרופות ושיחות)
    אם יש לך מיגבלה כספית, ניתן לישקול בדיקה במרפאה ציבורית של משרד הבריאות, שם הטיפול הפסיכולוגי והפסיכיאטרי חינם.
    תחפש מרפאת ברה''ן ( בריאות הנפש) משרד הבריאות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני משפרת את ההתנהגות
    ARUIFVI
    14/03/2011

אני חיבבת חברה על מנת לצאת מהבית אני נשואה + אין לי שום מוטיבציה .רק כאשר יש לי סידור כל שהוא . וברגע אני אצע מהבית אני אוכאל לתפקד בבית ויבוא החשק אני רוצה להכיר אנשים מאיזור המרכז ולהיפגש איתם . למטרת ידידות . יש כאן אנשים שמעונינים לצאת מהבית .

הוספת תגובה

• איך אני משפרת את ההתנהגות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

מה את מתכוונת: " מעוניינים לצאת מהבית" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתי רוצה למצוא חברה הליכות ליווי

ARUIFVI
    18/03/2011

ואפילו חברה בחורה שמוכנה בלוא אליי למטרת חברות כי אין לי חשק לעשות כלום בלי גורם מבחוץ . אין לי מוטיבציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    ליאור
    14/03/2011

שלום רב,
    לחברתי בן אוטיסט בן 38 המטופל בתרופות הבאות: טגרטול 200 מ"ג X 3 פעמים ביום, נוזינן 100 מ"ג X 3 פעמים ביום ודקינט 2 מ"ג X פעמיים ליום.
    יש לו כולסטרול גבוה הדורש טיפול, שאלתה היא האם ניתן לתת לו מוצר טבעי המכיל: פוליקוזנול 5 מ"ג, בטא גלוקן 500 מ"ג, אומגה 3 300 מ"ג, חומצה פולית 200 מק"ג וויטמין B6 10 מ"ג כל זאת X פעמיים ביום.
    אודה מאוד על תשובתכם,
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• שילוב תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

פרט לוויטאמינים, בשום פנים לא !
    לא לעשות שום שינוי ללא אישור רופא מטפל, המכיר את ההיסטוריה הרפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי של פרוזק
    סיוון
    13/03/2011

התחלתי לקחת פרוזק לפני כמה ימים ואני סובלת מהיום הראשון של הלקיחה משלשולים וכאבי בטן..גם עייפות השתלטה עליי ואני מרגישה שזה קשור לזה גם
    השאלה זה אם זה נורמלי? האם זה יעבור או שלהפסיק לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי של פרוזק

הוספת תגובה

• תופעת לוואי של פרוזק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

זה נורמאלי ואמור לחלוף עם הזמן.
    מומלץ להתחיל חצי כדור למשך שבוע, לקחת לאחר אוכל ולא על בטן ריקה.
    יש צורך לשתף את הרופא המטפל בכל תופעת לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של ריטלין
    רוני
    13/03/2011

היי

בשימוש רציף וקבוע בריטלין תופעות הלוואי פוחתות עם הזמן?
    זאת אומרת שבשימוש קבוע יהיו פחות תופעות לוואי מאשר שימוש לא קבוע?

שאלה שנייה:
    רושמים שהמינון של ריטלין אצל מבוגרים הוא 0.25-0.3 מ"ג לק"ג למנת ריטלין רגיל של 4 שעות. כלומר בחישוב מהיר 0.25-0.3 כפול שלוש מנות ביום
    לעומת זאת, המינון היומי למבוגר בריטלין הוא 1-2 מ"ג לק"ג ליום.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של ריטלין

הוספת תגובה

• מינון של ריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

תופעות לוואי במהלך הזמן פוחתות, אך הדבר אינדיבידואלי.
    מינון מקובל בין 5 מ''ג ל 60 מ''ג מאקסימום, סה'כ ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SSRI ואו פריון זמני של הגבר
    רון
    13/03/2011

שלום ,
    1. האם נטילת SSRI על ידי (ציפרלקס 10-20 מג) עלולה לגרום לאי פריון זמני של הגבר כל עוד אני נוטל את התרופה (לא מדבר על קושי באורגזמה אלא איכות הזרע ברמה שעלולה לגרום לאי הכנסת אשתי להריון)
    2. באם אני מחליט להפסיק ה- SSRI כדי להעלות הסבירות לכניסה להריון של אשתי , תוך כמה זמן התרופה נעלמת מהגוף /זרע מרגע הפסקתה לגמרי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    SSRI ואו פריון זמני של הגבר

הוספת תגובה

• SSRI ואו פריון זמני של הגבר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

אין השפעה ישירה על הזרע של SSRI ( לפחות לא תופעה שכיחה)
    ההפרעה בשפיכה מאוחרת ואורגזמה.
    השפעת התרופה חולפת לאחר שבוע מיום הפסקת ציפרלקס.
    באם יש פגיעה ביצור זרע, תיקון המצב ידרוש מס. חודשים מן הסתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב וולבוטרין וקונצרטה
    מישהו
    13/03/2011

שלום רב,
    בני נכנס לגיל התבגרות ואובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז (add) וכן נטייה למצבי רוח דכאוניים. הומלץ על ידי ניאורולוג טיפול משולב של וולבוטרין קונצרטה.
    האם טיפול משולב כזה נפוץ ומוכר? האם יכלות להיות תופעות לוואי מעצם שילוב התרופות?

תודה

הוספת תגובה

• טיפול משולב וולבוטרין וקונצרטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

לדעתי שילוב מעט קיצוני, יכול להוביל תופעות לוואי, הייתי ממליץ להימנע. יש למצות תחילה את הקונצרטה לבד באופן מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה את השאלה שוב...
    צבי
    13/03/2011

כיוון שעדיין לא קיבלתי תשובה אני רוצה להעלות את השאלה שוב.

לגבי תרופת האינווגה, מה ידוע עליה מבחינה מחקרית ומהם תופעות הלוואי שלה, תודה.

האם תהיה פעם תרופה ממשית לסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעלה את השאלה שוב...

הוספת תגובה

• מעלה את השאלה שוב... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

אינווגה תרופה חדשה, ניגזרת של רספירדל, לא זקוקה לכבד לפירוק כמו רספירדל, ניתן להתחיל במינון גבוהה יחסית, תופעות לוואי די דומות לרספירדל.
    לגבי העתיד, יש תאוריות חדשות, טיפול במנגנון NMDA , קולטני סרוטונים 7 ועוד..
    לגבי תרופה ממשית לסכיזופרניה, יש כיום תרופות טובות ואני מאמין שבעתיד יהיו תרופות אפילו טובות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיסט בן 18
    מיקי
    13/03/2011

בני הוא נער אוטיסט בן 18 מטופל ע"י פסיכיאטר בשלוש השנים האחרונות.
    בשנים האחרונות הוא מקבל ריספרדל, כאשר בחודשים האחרונים המינון הוא 3 m.g. ליום.
    הבעיה המרכזית היא אלימות בביה"ס כלפי הצוות והילדים וחוסר שיתוף פעולה במסגרת
    פעילות הכיתה. בחודש האחרון הוסיף לו הרופא כדור נוסף בשם רסיטל.
    שבועיים הוא קיבל 5 m.g ושבועיים נוספים הוא מקבל 10 m.g - הכל בהוראת הרופא.
    לצערי נכון להיום אין כל שינוי בהתנהגות הילד.
    אגב, גובה הנער 1.90 מ ומשקלו 70 ק"ג
    שאלה: כמה זמן לוקח לרסיטל 10 m.g. להשפיע ? האם המינון נמוך מדי ?
    האם יש צורך להעלות את המינון ? (כמובן בשיתוף הרופא המטפל ) או האם יש מקום
    להחליף את התרופה ?

בברכה
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    אוטיסט בן 18

הוספת תגובה

• אוטיסט בן 18 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

כן, לפי התיאור הרושם שמינון רסיטל נמוך מדי.
    באם השילוב לא יהיה יעיל , בעתיד ניתן לישקול תוספת מייצב מצב רוח, מוריד אימפולסיביות ותוקפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב לכם
    קספר
    12/03/2011

אני סובלת מאוד , וכבר המון זמן מדיכאון.
    אני לוקחת כדורים נוגדי דיכאון, ומאזני מצב רוח.
    יש ירידה מאוד גדולה במצבי, כך לפחות אני מרגישה .
    אם ההיתי חושבת על המוות ומתעסקת בזה הרבה, בז\ן האחרון אני היגעתי להחלטה שאיני רוצה יותר לחיות.
    כאילו הגעתי להחלטה, אבל עדיין יש בי את הרצון הקטקטן לחיות..
    יש בי באבק גדול , וסבל ענק בין הרצון לחיות לרצון למות .
    לפעמים אני מתכננת את המעשה , חושבת מה יהיה בהלוויה שלי , וואין בי כול חשש.
    הרגשתי היא שאין לי מה להפסיד יותר, שמיציתי את החיים האלו , בזמן הנתון הזה.
    לפעמים אני אומרתלעצמי שזה מעשה אנוכי ,ואין דרך חזרה ממנו .
    לרוב הצד של המוות יותר חזק .
    אני גם פחדת , כי לרוב שאני מחליטה דברים אני מבצעת אותם, והיאוש התיסכול והכאב הנפשי ממש חזקים .
    בדרך כלל אני מתקשרת לערן , או פונה לפסיכיאטרית שלי ,אבל תשובתה של הפסיכיאטרית היתה שאני אפסיק לחשוב על זה , וזו לא תשובה מספקת בעיניי .
    לא יודעת מה לעשות .
    אני עייפה ומותשת .
    לא אפגע בעצמי בנתיים, אבל אשמח לעזרה ממכם

ליפני כמה שבועות אדם שקרוב אליי התאבד , וזה גרם לי לאבד תקווה ולחשוב שאולי יש משהו בכך שהוא בחר להפסיק את חייו
    תודה קספר

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב לכם

הוספת תגובה

• שבוע טוב לכם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/03/2011

היי , ראשית מצטער שהתשובה מתאחרת, כעת ראיתי בדף 2.
    אני מאמין לך שאת סובלת מאוד ואולי רואה את המוות כאופציה היחידה לסבל.
    אני מבין שאת בטיפול ולא לבד ואולי מאוכזבת, אולי תשתפי אותי , איזה עזרה היית מצפה לקבל פה ? מה עדין חסר בטיפול של הפסיכיאטרית וער''ן ?
    הפיתרון: איזון תרופתי יעיל, כולל נוגדי פסיכוזה באם את לא מצליחה לימצוא תקווה לחיים וכן טיפול פסיכוטראפיה - שיחות, טיפול תמיכתי.
    במקרה קיצוני, יש לשקול אשפוז לשם איזון תרופתי ותמיכה, יש אפשרויות לאשפוז יום ולא מלא ועוד.. ( את יכולה להתייעץ עם הפסיכיאטרית בנדון)
    בכל מקרה, באם יש מצב של דחק קשה ומחשבות ואו תוכנית לפגיעה עצמית, מומלץ שתפני מיד לחדר מיון.( גם של ביה'ח כללי)
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונתן תודה על תמיכתך .

קספר
    17/03/2011

אם לא היו סטיגמות בעולם, ההיתי גם הולכת להיות בית חולים פסיכיאטרי,
    וכך גם לגבי אישפוז יום .
    אני את לך דוגמא.
    התחלתי עבודה לא ממזמן, והם ביקשו אישור רפואי .
    לצערי ,או לא לצערי הרופא המשפחה שלי אמר לי, שאין בררה, והוא חייב לציין שאני לוקחת תרופוץ אנטי דיכאוניות.
    באותו מקום עבודה האנשים שאנו מטפלים הם לוקחים תרופות , נוגדי אפילפסיה, וכך גם אני, אבל הבנתי שהוא גם מאזן מצב רוח .
    אז הממונים עליי קראו לי לחדר ושאלו אותי למה אני לוקחת את התרופות האלו, ובנוסף הם חשבו שאני מסתירה מהם , שיש לי אפילפסיה .
    ההיתי צריכה ממש לומר להם, שאני מוכנה לתת להם אישור מרופא, שאין לי אפילפסיה , ושאני מסוגלת לעבוד .
    אני ודעת שדרך המדיום האינטרנטי , לא תוכל לעזור לי.
    אבל רק אני רוצה לדעת, בצורה אפסורדית, אם היה לך מטופל שאמור מה שאני כתבתי לך, אם היית חושש לחיוו .
    אתמול לגדוגמא הרגשתי כול כך לא טוב שהייתי מוכנה כבר לסיים את הכאב.
    כול פעם ההרגשה הזאת יותר חזקה מפעםלפעם
    והפסיכיאטרית אומרת לי , פשוט תפסיקי לחשוב על זה, תלכי ללמוד וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונתן תודה על תמיכתך . - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2011

אני. מניח. שהפסיכיאטרית. המטפלת. מכירה. אותך. ואלי. יש. לה. איזה. ראציונל. אני. תמיד. דואג. כאשר. יש. מחשבות סביב. מוות, זה. נושא. קשה אך, הגישה. היום. שהמטופל חייב. לקחת. אחריות. על. חייו. בנוסף. לצוות. המטפל. ומשפחתו. באם. את. חשה. שיש. סיכוי. שתיפגיעי. בעצמך. אני. ממליץ. לפנות. מיד. לחדר. מיון. בברכה, ד״ר. דוידאור. יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות מחוץ לסל
    שי
    12/03/2011

הייתי רוצה לדעת אם שמעתי נכון שרוצים להוציא תרופות פסיכאטריות מחוץ לסל התרופות, האם זה נכון, ואם נפלה כבר רועה הגזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות מחוץ לסל

הוספת תגובה

• תרופות מחוץ לסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/03/2011

ממש לא ! אתה יכול להירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה