מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריספרידלמ'05/03/2011
בת 17,
בעבר לקחתי ריספרידל והפסקתי בגלל הלחצים של המשפחה(מבחינתם זה מביש ומעיד על שגעון)
את התרופה נתן לי פסיכאטר במוסד כלשהו שלמדתי בו ועזבתי שם, שאלתי היא,האם אוכל ללכת לפסיכאטר אחר ולבקש שוב את התרופה, מבלי שיידע את ההורים ורופא המשפחה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לענות לי בבקשה?
מ'06/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לוסטרלטל05/03/2011
שלום רב,
אני נוטלת מזה המון שנים כדורים לחרדה, בתקופה האחרונה ניסיתי לרדת בהדרגה מכדור לוסטרל עד שהפסקתי לגמרי, חודש וחצי הכל היה בסדר אך כעת התחלתי לסבול מסחרחורות ותחושת "כובד" בראש, התופעות הללו מוכרות לי מהעבר שגם ניסיתי להוריד לגמרי את הכדור מה ניתן לעשות? האם התופעות הללו יחלפו מעצמן כחלק מתהליך גמילה? או שעליי לחזור ולקחת שוב מהכדור? אני חייבת לציין שאני לא זקוקה יותר לכדור מבחינה נפשית אך התופעות הללו שציינתי פוגעות למהלך התקין היום יומי.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011היי דורין, ממליץ לפנות לרופא מטפל, אשר מכיר אותך ואמור להיות בידיו מידע נוסף. כמו כן , מומלץ שכל תהליך גמילה ואו שינוי במינון התרופות יהיה תחת פיקוח רופא. בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי הקודמת - אותו נעררשת05/03/2011
מבקש טלפון של פסיכיארט אליו הוא יכלו לפנות .
למי להפנות אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי הקודמת - אותו נער - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011יש לחפש פסיכיאטר לילדים ונוער, בפורום אנחנו מומחים למבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער זועק לעזרה - מה לעשות ?רשת05/03/2011
אני מעתיקה מסר שכתב נער בן 16 בפורום אוטיזם , כי הוא חושש שיש לו אספרגר ומתיעץ בפורום .
לי יש הרגשה שיש כאן הורה שגורם נזק אדיר לנער הזה , שמחפש את הדרך החוצה .
מה עושים ?
האם יש דרך לעזור לו (מבלי לדעת מי הוא ומי הם הוריו , אלא רק על בסיס המסר הזה)?
אמא שלי, בגלל שהיא כזו אפסית ואין לה אף אחד, כל בוקר קמה וצועקת עלי או על אח שלי מסיבות אחרות ומטופשות. אילו התירוצים שלה להוציא את התסכול שלה.
היא לא מכה אבל היא צועקת ומאשימה.
אני לא אתפלא אם לה יש תסמונת אספרגר. היא איימה שהיא תירק לי בפנים אם אני אעצבן אותה ועשתה כאילו היא יורקת עלי.
אחר כך שאמרתי לה שתפסיק היא אמרה שאני עצבני וצריך זיון ואמרתי לה שהיא צריכה אז היא קראה לי "הומו מזדיין בתחת". ממש ככה.
איימתי עליה שאקרא לשירותי הרווחה.
והכל התחיל כי הדלקתי את החימום כי היה לי קר והוא הרעיש.
האישה חולה. יש לה משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער זועק לעזרה - מה לעשות ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011יש צורך לערב שירותי רווחה במקום מגוריו, אין אופציה אחרת. ( באם יש חשד להזנחה והתעלולת - פניה למשטרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות וסמיםדפנה04/03/2011
שלום, אני נוטלת פאקסט ורציתי לדעת מה יקרה עם אעשן מריחואנה\חשיש בו-זמנית?
האם זה יכול לגרום לתסמונת סרוטנין או פסיכוזה?
אני סובלת מדיכאון, חרדה חברתית וOCD, התחלתי את הטיפול לא מזמן
כרגע הדבר היחידי שגורם לי להרגיש טוב זה מריחואנה.
האם יש דרך לקבל אישור למריחואנה רפואית עם בעיות כמו שלי?
אם כן למי ניתן לפנות? אני בת 19.
אשמח עם תענו על שאלותיי, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי
אלקס05/03/2011שמריחואנה רפואית יכולים לקבל רק חולי סרטן, איידס, אסתמה וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיגי04/03/2011
לוחקת את הצ'אנס ומנסה לברר גם פה-
בחודשים האחרונים קורה לי שאני קמה עצבנית מאוד וחסרת חשק, הרגשה של ריחוף, כאילו החיים הם סרט ואני צופה על הכל מבחוץ. הרבה פעמים הכל נראה לי אפרורי יותר כאילו אני רואה דרך פסלטיק כהה. מתלוות לזה מחשבות אובדניות ומאוד שליליות.
במהלך היום אני מדוכדכת ועצבנית מאוד. מרגישה עייפות נוראית.
ממש הרגשה כאילו משהו לא מאוזן אצלי. לקחתי ויטמין B, זה מאוד עזר למצברוח אבל אחרי תקופה של שבועיים רצופים שלקחתי את הויטמין המצב חזר. פלוס חוזר ריכוז מטורף עד כדי כך שאני נתקעת בדלתות וקירות, שוכחת איזה יום היום ומאבדת חפצים.
אחרי שינה מרובה (מעל 9 שעות) אני קמה רגועה הרבה יותר והמצברוח הרבה יותר חיובי.
אין לי מושג מה הבעיה שלי אפילו לא כיוון, מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011היי איגי , יש צורך לפנות לרופא פסיכיאטר ולישקול התחלת טיפול בנוגד דיכאון וכנראה תוספת נוגד חרדה. מומלץ לישקול להוסיף חומצה פולית 10 מ''ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו 30 מ"גרונית04/03/2011
הפסיכיאטר הורה לי ליטול כדור מירו אחד ביום (30 מ"ג).
הכדור "מוחק" אותי לגמרי ואני ישנה ימים ושעות ארוכות ברציפות, על אף שהדיכאון שלי אינו מלווה בקשיי שינה, אלא להיפך, אני ישנה המון והיטב.
הסיבה שקיבלתי דווקא מירו (שמתפקד ככדור שינה ממש לסובלים מהפרעה זו) היא משום שאני סובלת מכאב ראש תמידי כרוני כבר חמש וחצי שנים, שמקורו נפשי, ככל הנראה (סימבלתה לא הועילה)
שאלותיי הן: האם העייפות הבלתי נתפסת הזאת תחלוף עם הזמן?
האם מירו אכן ידוע ככדור שמסייע לכאבים מנמצאים על התפר שבין הנפשי והפיזי?
תודה גדולה על הסיוע,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו 30 מ"ג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011למירו אפקט סדטיבי חזק , לכן סביר שתופעת הלוואי לא תחלוף כליל במהלך הזמן. לכאבים עדיף לישקול CYMBALTA . בהצלחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסתימיה וראוקוטןחיים04/03/2011
בן 18.
לפני כחצי שנה אובחנתי כדיסתימי (עם חרדה חברתית) אצל פסיכיאטר פרטי.
בלי קשר הלכתי לרופא עור כדי לטפל בפצעי הבגרות שלי והוא המליץ לי על ראוקוטן. כשבחרתי ללכת על זה הוא שאל אם אני דכאוני. כשעניתי שכן הוא אמר לי שאני לא יכול לקחת ראוקוטן, ומכיוון שאני מטומטם שכחתי לשאול למה.
האם זה באמת כל כך משנה? מה זה יכול לגרום? ראוקוטן גורם להחרפת הדיכאון או שפשוט אסור ליטול כדורים אנטי דכאוניים כשנוטלים גם אותו? מכיוון שאני בטיפול פסיכולוגי בלבד ולא לוקח תרופות פסיכיאטריות בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסתימיה וראוקוטן - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011רואקוטן היא תרופה שבעצמה יכולה לגרום לתסמינים דכאוניים ואני מניח שזו הסיבה שהוא היסס לתת לך את הטיפול. כדאי לשאול מה אפשר לקחת במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהג'וייב04/03/2011
שלום רב,
אני סובל מהתקפי חרדה מאז 2009, טופלתי תקופה קצרה בואליום ולאחר כך טופלתי בקלונקס 0.5 מ"ג .
זה עזר מאוד, אבל פגע בכושר הנהיגה ברכב.
האם קיים טיפול תרופתי שלא משפיע על נהיגה ברכב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011בוודאי שקיים, מומלץ לפנות לפסיכיאטר ולבקש טיפול נוגד חרדה. כדאי להתחיל בתרופות נוגדות חרדה ממשפחת SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאלקס04/03/2011
אני נוטלת פאקסט, ויש לי שאלה, מה אסור לשתות\לאכול חוץ מאלכוהול בזמן הטיפול בפאקסט?
שאלה נוספת,
אני בטיפול אצל עובדת סוציאלית ופסיכיאטרית, הפסיכיאטרית לא מסכימה להקשיב לי, נפגשנו איתה רק פעמיים והיא לא הסכימה כלל להקשיב לדבריי, בשתי הפגישות היא לא נתנה לי להגיד דבר ורק דיברה עם הוריי על חששותיה (התחלתי את הטיפול בגיל 17, כרגע אני בת 18)
אמרתי לפסיכיאטרית שאני מאד מזדהה עם התסמינים של האישיות הגבולית וOCD,
והיא התרגזה עלי ואמרה לי שאיני מבינה דבר ולדעתה אני בכלל סובלת ממאניה-דיפרסיה.
אני מחוייבת להמשיך בטיפול, והעובדת הסוציאלית שלי לא מסכימה להחליף לי פסיכיאטרית ואומרת שאתן לה עוד הזדמנות.
איני רוצה שיאבחנו אותי סתם כך כחולה במשהו שאין לי, אני לא מזדהה עם תסמינים של מאניה דיפרסיה ובהיותי סקרנית גדולה בנושאי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה וילדה בוגרת יחסית אני חושבת שיש לי יידע כלשהו בעניין, גם עם לא יידע מקצועי כמו שלה.
מה עלי לעשות? כיצד אני יכולה להשיג איבחון הוגן וטיפול המתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת לענות על שאלתי.
אלקס05/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
רוני06/03/2011בלי כל קשר לאבחנה של הפסיכיאטרית, זה שהיא מתרגזת עליך ולא נותנת לך לדבר נשמע ממש לא מקצועי מצידה.
זה שהיא סיימה לימודי רפואה לא מספיק כדי להפוך אותה למטפלת טובה. מטפל טוב צריך להיות אמפטי, קשוב ולא להשליך את הבעיות האישיות שלו על המטופל. בטח לא להיות מאוים מכך שהמטופל מערער על דעתו או לא פועל כפי שהמטפל היה מעדיף.
ועוד משהו, אין כזה דבר מחוייבת להמשיך בטיפול. תמיד יש פסיכיאטרים אחרים. באיכילוב למשל יש מחלקה מעולה לבריאות הנפש שניתן לקבל בה טיפול חינם אם את תושבת תל אביב. מציעה לך לברר בדיוק מה זכויותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט ותופעות לוואיאלקס04/03/2011
שלום, התחלתי ליטול פאקסט לפני שבוע,
בימים הראשונים היו לי תופעות לוואי של פיהוקים ובחילות,
ואתמול שמתי לב לתופעה מוזרה, אחד האישונים שלי רחב יותר מהאחר,
הייתי אצל רופא עיניים לפני כמה חודשים, ולא ידוע לי על שום בעיה בעיניים.
זו פעם ראשונה ששמתי לב לתופעה הזאת, שהיום חזרה על עצמה פעם נוספת,
האם זאת יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה?
אני בת 18 ונוטלת גלולה של 20 מיליגרם כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011התרחבות אישון אחד היא לא תופעה מוכרת של הפקסט. יתכן שזה מלידה, ואם לא, כדאי להתייעץ עם רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אלקס05/03/2011לא, לעולם לא שמתי לב לתופעה הזאת אצלי קודם לכן, והייתי אצל רופא עיניים לפני שבועות מספר והוא אמר שהעיניים שלי בסדר.
דבר נוסף ששמתי לב אליו, זה ששני האישונים שלי מתרחבים ומתכווצים באופן קבוע,
עמדתי מול המראה וראיתי את התופעה המוזרה הזאת, זה קרה מבלי שאימצתי את העיניים, פשוט הסתכלתי לתוך המראה וראיתי את האישונים כל הזמן מתרחבים ומתכווצים.
דיברתי על כך עם בני המשפחה שהסתכלו וגם שמו לב לכך.
התור הכי קרוב שאני יכולה להשיג לפסיכיאטר או רופא עיניים הוא כבעוד חודש,
האם כדאי ללכת להתייעץ עם רופאת המשפחה שלי?
האם עלי להמשיך לקחת את התרופה בכל זאת או להפסיק?
ועוד שאלה.. יכולות להיות תופעות לוואי שונות מאלו שמתוארות בתופעות הלוואי הרגילות של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/03/2011אם זה הופיע רק לאחר התרופות אז תפסיקי. אישונים מתרחבים באופן טבעי בתגובה לחושך ואור כך שאיני יכול להתייחס למקרה הספציפי
אנא פני לרופאת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם שהיה חולה עם הפרעותיוסף04/03/2011
פסיכונוירוטיות באופן תמידי- יכול פתאום לאחר שקיבל נכות של 10%
לפי סעיף 34(ב) כאשר הסעיף מתאר אובדן כושר עבודה בינוני
יכול להיות מוגבל בכושר העבודה בחצי משרה לערך?
מי קובע את אובדן כושר העבודה הפסיכיאטר או הרופא התעסוקה
או לא משנה.
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אדם שהיה חולה עם הפרעות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011הרופא הקובע את כושר התעסוקה הוא הרופא התעסוקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורנה04/03/2011
שלום,יש לי נטייה להתמוטטויות עצבים ואני אדם נוירוטי מאוד פקעת עצבים בצורה פתולוגית.השאלה שלי האם השימוש בתרופות הרגעה יכול להיות לטווח הארוך?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011תרופות הרגעה אינן פתרון לטווח ארוך, מומלץ ללכת לפסיכיאטר להתייעצות בנוגע לפתרונות אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של 5HTP וריטליןבן03/03/2011
האם מותר לקחת לפני שינה 5HTP ובבוקר ריטלין?או שזה מסוכן?
כנ"ל לגבי גאבא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של 5HTP וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/03/2011ריטאלין יכול להשפיע על פירוק SSRI ובכך לעלות את ריכוזו בדם, דורש זהירות והשגחת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה של סכיזופרניהעילום שם03/03/2011
שלום,
אני חליתי בסכיזופרניה וכעת נפגשתי עם בחורה ששאלה האם המחלה שלי יכולה לעבור בגנטיקה.
הפרטים שיכולים לעזור הם שגם אח שלי חלה בפסיכוזה וגם לי ולאחי היו מחשבות טורדניות (ocd) אבל חוץ מזה אין לנו בכלל פסיכוטים ובעלי מחשבות טורדניות במשפחה.
אם כן רציתי לדעת- מה הסיכוי של כל בן שלי לחלות בפסיכוזה אם נגיד שאני מביא לעולם 6 ילדים?
ומה הסיכוי אם גם לבת זוגתי היתה מחלת נפש פסיכיאטרית?
ואם היא תיפוס מאוד רגשן ופגיע מבחינה פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית זה משנה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות בגוף ההודעה
עילום שם03/03/2011סליחה לא מדובר בסכיזופרניה דווקא. אי אפשר עדיין לעשות אבחנה. מדובר בפסיכוזה באופן כללי רק אצל אחי ידוע שזה סכיזופרניה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקה של סכיזופרניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי05/03/2011הסיכוי של ילד לאדם חולה סכיזופרניה להיות חולה גם הוא הוא כ 10%, שזה פי עשר מהאוכלוסיה הכללית. בכל הריון הסטטיסטיקה מתחילה מחדש. אי אפשר לדעת מה ההשפעה אם לבת הזוג היתה מחלה אחרת? אך אם המחלה היא סכיזופרניה הסיכוי גדל עד 50%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיחסות לתיקון
עילום שם05/03/2011תודה על התשובה. אמנם תיקנתי את טעותי- לא אובחנתי כסכיזופרן אלא כפסיכוטי ללא אבחנה איזה סוג של פסיכוזה. מה הסיכויים לילד פסיכוטי אם כן? אותו הדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)