מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף עזרה-דיכאון לידהקרן 3228/02/2011
ילדתי ב-24/1/11 ומאז אין לי מצב רוח ומודעת לזה שאולי אני בדיכאון ובנוסף יש לי חרדות מלהיות לבד ובלילות קבעתי תור לפסיכיאטר דרך קופח'
במידה ויחליטו שאני צריכה טיפול תרופתי
האם זה קשור איכשהו לאיבוד הרישיון נהיגה בגלל שזה דרך קופח' ולא פרטי?
חברה סיפרה לי שעשו לה בעיות עם הרישיון ברגע שטופלה אצל פסיכיאטר וקיבלה טיפול
בבקשה עזרו לי זה חשוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה-דיכאון לידה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011קודם כל מזל טוב, לגבי מצב הרוח, מדובר באפיזודה שאמורה להסתיים. איבוד רישיון רק במצבים של חוסר איזון נפשי, תופעות לוואי, אי התמדה במעקב רפואי וחוסר תובנה למצב הנפשי. באם אין את הנ''ל , לא צפוי בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרניל קונצרטה ופריזוליןאלי28/02/2011
שלום וברכה,
אני בן 27, נוטל בערב 225 מ"ג אנפרניל sr להפרעת חרדה ובבוקר 54 מ"ג קונצרטה להפרעת קשב וריכוז.
עוד לפני שהתחלתי עם עם האנפרניל סבלתי כמו יתר בני משפחתי מרעידות בידיים, עכשיו שאני לוקח את האנפרניל הרעד גבר בצורה משמעותית ומקשה על תיפקודי. עברתי בדיקות אצל נוירולוג שמצא שהכל תקין לחלוטין, הוא רשם לי פריזולין.
רציתי לדעת האם יש תגובה בין תרופתית בין פריזולין לבין אנפרניל וקונצרטה?
ומהו המינון המומלץ לפריזולין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל קונצרטה ופריזולין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/03/2011פריזולין תרופה נוגדת פירכוס ממשפחת פאנובארביטול, לא בשימוש פסיכיאטרי שכיח. ממליץ לפנות לנוירולוג מטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נגמלים מויפאקס?קארין27/02/2011
הי,
אני לוקחת מזה כ 8 חודשים ויפאקס XR 150 מ"ג.
אני רוצה להפסיק לגמרי עם הכדורים.
מה השלבים להפסקת נטילת הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נגמלים מויפאקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011הפסקה הדרגתית, מעקב לחץ דם, ניטור מצב נפשי - סימנים של דיכאון או חרדה והכי חשוב, תחת פיקוח פסיכיאטר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטר פרטישיר27/02/2011
מעוניינת לדעת: האם יש סיכוי שפסיכיאטר פרטי יחליט לאשפז בכפיה או לפנות לרשויות הרווחה במקרה בו נראה לו כי יש צורך?(לא במסגרת קופ"ח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר פרטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011באם יהיה צורך ?
המשמעות , מצב פסיכוטי קשה ומסוכנות לעצמו ולסובבים.
באם המצב כך, וודאי, הוא מחוייב על פי החוק וכללי האתיקה הרפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי פונים.?א.ג27/02/2011
בת 41, מתוסכלת לגמרי מפספוס בחיי שלא ניתן לתקן לסדר לעשות וכו.....התיסכול בא לידי ביטוי בדיכאון בבכי עצבים צרחות קללות כעס על כל העולם כבר לא מאמינה באלוהים הטוב ומקללת גם אותו רואה רק את חצי הכוס הריקה, לאיזה טיפול עלי לפנות???????????? מי או מה יכול לעזור(משך ההפרעה כבר כשנה וחצי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי פונים.? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011את מציגה בעיה קיומית, אשמה וכעס וחיפוש אחר משמעות לחיים.
טיפול CBT יכול להיות יעיל וקצר, בדיקת מחשבות מעוותות, תירגול טכניקות רגיעה והרפייה, לימוד מחשבות מתקנות וכן תיכנון דרך חלופית לשיפור. לפרטים באתר שלי, בדף מטופלים. CBT טיפול קצר , כ 12 פגישות , מכוון לסימפטומים. בלבד יש אופציה לטיפול ממושך, דינמי, הבנת השפעת הילדות על ההווה, בדיקה וחיפוש משמעות לחיים, הבנת תיסכולים, בירור ערך עצמי וכעסים, מה שמאפשר להכרה עצית מעמיקה יותר, שינוי אישיותי - פיתוח גמישות מנטלית לקורה ביום יום ושיפור באיכות החיים.
באם יש לך עוד שאלות, אשמח לעמוד לרשותך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטליניב27/02/2011
שלום היתי היום אצל רופא משפחה הוא נתן לי מרשם לציפראמיל הוא רק לא אמר לי כמה כדורים לקחת כל יום אמר לי לקחת בבוקר השאלה שלי לכמה הוא התכוון
ו....מתי כידי לקחת את הכדור כל יום כי הוא אמר לי בבוקר אחרי הארוחה האם זה חשוב לדייק בשעה מסויימת ? לקחת עם מיים בלי מיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011.מתחילים חצי כדור למשך שבוכ שבועיים, בבוקר, אחרי אוכל, עם מים. שינוי מינון רק לאחר בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהאור27/02/2011
אשתי בריאה לחלוטין אומרת לי יום אחד תתקשר לאדם מסויים ותגיד לו שיפסיק להטריד אותי ,לשאלתי איפה אתם נפגשים התשובה הוא רודף אחרי לכל מקום הוא בהתחלה ייעץ לי ועזר לי אבל עכשיו לא עוזב אותי וכמובן הכל בדימיון וכאשר אני אמרתי לה הוא לא יבין מה אני רוצה ממנו היא אמרה לי תצעק עליו הוא יודע שהוא מטריד אותי והוא שקרן וכאשר אני אומר לה זה משהו נפשי היא כועסת איך בעלי לא מאמין לי, מה הדיאגנוזה שלכם באופן כללי, ? ממה זה קורה ? למי לפנות? והאםזה יכול לחלוף כמו שזה בא?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011נשמע כמו מחשבות של יחס ורדיפה ( לא בטוח שבעוצמה של מחשבת שווא) יש לפנות לרופא משפחה, לשלול בעיות גופניות, לאחר סיום הבירור להגיע באם צריך לפסיכיאטר. אין טעם להיכנס לניחושים מעל דפי הפורום, הנושא רציני וחייבים להתייחס אליו כך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה???אור27/02/2011
אשתי בריאה לחלוטין אומרת לי יום אחד תתקשר לאדם מסויים ותגיד לו שיפסיק להטריד אותי ,לשאלתי איפה אתם נפגשים התשובה הוא רודף אחרי לכל מקום הוא בהתחלה ייעץ לי ועזר לי אבל עכשיו לא עוזב אותי וכמובן הכל בדימיון וכאשר אני אמרתי לה הוא לא יבין מה אני רוצה ממנו היא אמרה לי תצעק עליו הוא יודע שהוא מטריד אותי והוא שקרן וכאשר אני אומר לה זה משהו נפשי היא כועסת איך בעלי לא מאמין לי, מה הדיאגנוזה שלכם באופן כללי, ? ממה זה קורה ? למי לפנות? והאםזה יכול לחלוף כמו שזה בא?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה??? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011בדרך כלל מחשבות שווא מופיעות בגיל צעיר עד 30. אם היא כבר מבוגרת יותר, לקראת ה 60 אני ממליץ לעבור דבר ראשון בירור אצל רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.דורין26/02/2011
שלום, יש לי חבר ולא מזמן קרה לו משהו מוזר:
ישבנו בחדרו ופתאום בלי שום התרעה הוא התחיל לצרוח, היו לו עיוותים בפנים, צמרמורות, רעידות. נסיתי להרגיע אותי אך הוא המשיך לצרוח. חשוב לציין שלא ידוע לי אם הוא התנסה פעם בסמים. בזמן ההתקף הוא אמר שהוא הוציא ממני את האנרגיות השליליות, הוא החל למלמל משפטים כמו :"יש גולגולת מתחת לאדמה בחדר שלך".. באותו ערב הזמנתי אמבולנס אל הוא סירב ללכת למיון, הוא מסרב לגשת לפסיכיאטר לאבחון, מאז לא היה לו עוד התקף. רציתי לשאול האם זה יכול להיות התקף פסיכוטי? או שמדובר בהפרעה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011זה יכול להיות התקף פסיכוטי, או משהו תרבותי, או משהו שקשור בסמים או מגוון דברים. לא ניתן לדעת מבלי לשבת איתו ולדבר איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בחשיבה ורשיון נהיגהאור26/02/2011
שלום, אני נוהג על קטנוע ורכב כבר 8 שנים ועובד בשליחויות. לצערי צברתי לחובתי 17 הרשעות תעבורה ואני צפוי להישלח למכון הרפואי. האם אבחנה של הפרעות בחשיבה מפסיכיאטר יכולה להוות עילה לשלילת הרשיון? אני צלול בנהיגה ושם לב לכל תנועה פשוט לא הקפדתי על החוק היבש למרות שתמיד נזהרתי. יש לציין שלא הייתי מעורב בתאונת דרכים וכל העבירות שלי ברובן אינן מעידןת על מסוכנות. (אי ציוט לשוטר, רשיון רכב לא בתוקף, עצור, פנית פרסה, אין כניסה, עקיפה מימין). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בחשיבה ורשיון נהיגה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011הפרעות בחשיבה וחוסר יכולת לשים לב להוראות התנועה בהחלט יכולים להשפיע על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. התפקיד שלהם הוא לא לשמור רק עליך אלא על שאר האנשים שבדרכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות יחד עם שתיית קפהA26/02/2011
האם זה מהווה סכנה מיוחדת?
אני חייבת לדעת,אשמח לתשובה במהרה!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות יחד עם שתיית קפה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011באופן כללי לא. למרות זאת שתיית קפאין בצורה מוגזמת לא מומלצת כיוון שהקפאין הוא חומר פסיכואקטיבי מעורר. במיוחד לא מומלץ לאנשים עם בעיות קשב וריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה-אני אחרי לידה חשש לדיכאוןקרן 3226/02/2011
אני בת 32 מחיפה ילדתי ב- 24/1/11 לידה ראשונה אין לי מצב רוח לכלום עושה דברים בלי חשק ויש לי חרדות קשות.מלהיות לבד לא יכולה לתפקד במיוחד כשאני לבד בבית
ברצוני לטפל לפני שזה יחמיר.
יש לתיין שבשנה האחרונה אני סובלת מחרדות להיות לבד כל הזמן רוצה חברה' על ידי
האם זה טבעי?
מה עלי לעשות? אני מעונינת בטיפול דחוף
תתנו לי מס' טל או מוקד ארצי שבאיזור חיפה
לעזרתכם אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה-אני אחרי לידה חשש לדיכאון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011עלייך לפנות בהקדם לאבחון אצל פסיכיאטר וחייבת לשלב בטיפול גם טיפול פסיכולוגי התנהגותי.
ניתן למצוא דרך המוקד של הקופה פסיכיאטרים או לפנות באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית26/02/2011
שלום, אני ממש צריכה את עזרתכם, אז ככה:
אני בת 50 ובעלי בן 53 , בעלי כל יום יושן כשהוא קשור בידיים כי הוא כל יום מתוך שינה צועק ומרביץ ושובר דברים מתוך שינה וזה כל יום קורה לו כבר במשך 3 שנים, כמו כן יש לו בעיה שהוא חושב שתמיד גונבים ממנו או יגנבו ממנו אנשים לכן הוא נועל דברים, אין לו כמובן חברים חוץ מבעבודה, יש לו גם מצבי רוח לפעמים, והוא גם לא מוכן לשמוע על פנייה לרופא, ממה הוא סובל?? אני ממש אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011כמובן שאי אפשר לומר ממבה הוא סובל מבלי לבדוק אותו. אולי כדאי לשכנע אותו לבוא להתייעצות זוגית אצל רופא, כשאת תדברי והוא רק יקשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל 40 מ"גשמעון25/02/2011
האם פוגע בתפקוד המיני?
אם כן במה בדיוק? בחשק? או מעקב שפיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל 40 מ"ג - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011יכול לפגוע בתפקוד המיני, בעיקר בתחום של עיכוב שפיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואוקוטן ו OCDד'25/02/2011
בילדות סבלתי מ OCD.
טופלתי ע"י פסיכיאטרית.
מזה מספר שנים (כ8) לא מטופל, ולא נוטל יותר כדורים.
המצב הרבה יותר טוב מבעבר.
לאחרונה חוויתי מספר אירועים של חששות שגרמו לי לפחד שאני חוזר לאחור. אני נוטל כבר חודשיים רואקוטן, ומפחידה אותי רק המחשבה שזה בגלל זה.
א) האם בהכרח הכל בגלל הרואקוטן?
ב) אם כן, האם יש סיכוי ש"אכלתי אותה" והרואקוטן גרם לנזקים שלא יעלמו גם אם אני אפסיק לקחת אותו?
אני לחוץ ואשמח לתשובה מרגיעה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואוקוטן ו OCD - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011זה לא בהכרח קשור לרואקוטן, ויכול להיות קשור באותה מידה באירועי חיים אחרים. כדאי להתייעץ עם מישהו ביותר פירוט כדי להגיע למסקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)