מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני חייבת לדעת מידע מסוייםA14/02/2011
שלום,
רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לתרופה סרוקוול xr ...
נניח ויש מחשבות מעגליות שקשורות לתחום הפסיכוזה,לדוגמא: כשבנאדם הולך ברחוב ומרגיש שאנשים מסתכלים עליו מוזר...או נניח כשבנאדם מפחד שמישהו חושב עליו כל מיני דברים אפילו כשהוא לו אומר לו את זה במפורש..ז"א מחשבות שנמצאות בראשו של האדם הסובל מהבעיה/מחלה...למרות שאינם באמת קיימות במציאות,לפעמים האדם הזה יודע שזה לא אמיתי אבל עדין מתקשה להפסיק להיות מוטרד....ובנוסף תנודות במצבי הרוח מהתרוממות לירידה במצבי הרוח,מפסימיות חזקה,לשמחה לא מוסברת...
האם התרופה הזאת אמורה לעזור? היא אמורה למנוע את התופעות האלה? או לפחות לשפר את המצב?
מחכה לתשובה ותודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייבת לדעת מידע מסויים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011אם האדם יודע שהמחשבה לא הגיונית ומנסה להתנגד לה בכל מחיר, מדובר באובסיסיה, יש טיפול יעיל, תרופות מקבוצת SSRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם למיקטל וליתיום עשויים מאותו חומאסתר14/02/2011
סובלת מהפרעה דיכאונית מילדות כיום בת 35 ואיני מגיבה טוב למס תרופות אנטי דיכאוניות ..אדרונקס מירו לוסטראל רסיטל ועוד.. השפעתם הייתה או מינימלית או עם תופעות לוואי קשות..נטייה דיכאונית חזקה מלווה בבכי קושי לתפקד ועוד ..מתעניינת לגבי ליתיום ולמיקטל,האם החומרים הפעילים בתרופות אלה זהים או שונים וכיצד הם משפיעים?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם למיקטל וליתיום עשויים מאותו חומ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011התשובה לא.
השפעה על המח, בדר'כ במנגנון של התערבות בתעלות נטרן בתאים.
לאמיקטל - יעיל במניעת דיכאון חוזר בהפרעה דו קוטבית.
ליתיום - מייצב מצב רוח יעיל מאוד, מפחית פגיעה עצמית ואובדנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ופיצולליאור14/02/2011
בהפרעת זהות דיסוציאטיבית,מנגנון ההגנה הבסיסי הוא ניתוק(dissociation)האם בבסיס הסכיזופרניה מנגנון ההגנה הוא פיצול(splliting)?האם הדיסאינטגרציה בפסיכוזה סכיזופרנית דומה לאי אינטגרציה של תינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה ופיצול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011שאלה מעניינת, קשור לפסיכוטראפיה ותיאוריה דינמית של הנפש.
בסכיזופרניה ספליט לא מנגנון מאפיין, אך יכול להתקיים , להבדיל מהפרעת אישיות גבולית.
לגבי דיסאינטגרציה , בדר'כ דיסאינטגרציה של האגו אצל סכיזופרניים- מצב פסיכוטי, בוחן המציאות פגום ואי יכולת להפריד בין העצמי לסובבים, בין דימיון ומציאות. לפי תיאוריית יחסי אובייקט, ופוזיציות של מלוני קלין, הפוזיציה הסכיזואידית פאראנודית, שלב פרימיטיבי וקדום, אשר מהווה שלב התפתחות נורמלי,שימוש בספליט כטוב ורע לאחר מכן התפתחות הפוזיציה דיכאונית ( שהילד מבין שהאמא הטובה, השד הטוב ומספק, גם האמא הרעה , השד הרע והריק, מה שמוביל לפחד ואשמה מפני הדחפים והתוקפניים כלפי אותה האם הרעה אך גם הטובה,הדחף התוקפני שיכול ליפגוע גם באמא הטובה ולהרוס אותה, מוביל לקונפליקט ואמביוולנטיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי לוסטרלגל יעקב14/02/2011
שלום רב ד''ר,
לפני כחודשיים לערך עקב מתח בחיי הופנתי לידי פסיכיאטר והוא נתן לי כדורי לוסטרל 50 מ''ג הכדורים האלו הם כביכול האריזה המקורית עכשיו שאני צריך שוב כאשר הקופסא אזלה קיבלתי את הכדורים אבל בצורה הגנרית שלהם שעל האריזה רשום סרנדה 50 מ''ג .
שאלתי היא האם זה בסדר לעבור לתרופה גנרית ובלי הפסקה כל שהיא ?וכמובן האם זוהי אותה תרופה ?
בכבוד רב,
גל יעקוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011היי, אין סכנה ממשית, החומר הפעיל זהה לחלוטין, המעטפת לפעמים שונה, יכול להשפיע לפעמים על קצב הספיגה, פירוק וסילוק מהגוף( פארמקוקינטיקה) מה שיכול להוביל לתחושות של תופעות לוואי וירידה בהשפעה לפעמים, בין מעבר תרופות שונות. לכן הראציונל להיצמד לאותה תרופה מסחרית באם יש הטבה. אך ככלל, אין סכנה ממשית בין השינוי ואין צורך בהפסקות בזמן שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דפרסיהדני13/02/2011
שלום רב
אני בת 26 ,לפני 3 שנים לקיתי בהתקף ואובחנתי כסובלת ממאניה דפרסיה ,כיום אני מטופלת בזיפרקסיה 10 מ"ג ולמיקטל 250 מ"ג ,השאלה שלי היא בקשר לתרופת הלמיקטל שהתחלתי ליטול אותה לפני שנה "כמייצב מצב רוח" ואיני מרגישה כל שיפור אחרי שנה מהשימוש הממושך בתרופה,האם אפשר להחליף אותה?האם ניתן להוסיף תרופות לריכוז כמו ריטלין?אני מרגישה שאני לא מקבלת את הטיפול התרופתי המתאים ואני לא מצליחה להוציא תוכניות לפועל כמו לימודים, מה אפשר לעשות??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011לאמיקטל - תרופה יעילה במיוחד במניעת חזרה של דיכאון, במאניה דיפרסיה.
אפשר להפחית מינון ולעקוב.
ריטלין יכול להוביל למצב מאני פסיכוטי , סיכון גבוהה מדי.
צריך לברר את נושא חוסר ריכוז, האם תגובתי למצב נפשי ? האם תגובתי לטיפול התרופתי ? חובה להשתמש במייצב מצב רוח במינון טוב , לאחר מכן , באם נשללו הגורמים הנ''ל, ניתן לשקול תוספת אדרונקס במינון קטן ( חצי כדור 2 מ''ג), כמובן בהתאם לניסיון רופא המטפל ובהשגחה רפואית צמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה פרולקטין והשמנהרינה13/02/2011
האם סימבלטה יכול לגרום לעליית פרולקטין(אני אשה בגיל מעבר,לאחרונה מקבלת סימבלטה ומרגישה גודש בחזה)
בנוסף האם סימבלטה יכול להגביר תיאבון ו/או לגרום להשמנה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה פרולקטין והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011סימבאלטה פחות מאופיינת בעלייה במשקל, אך אם יש שיפור בחרדה ובדיכאון , תגובה נלוות - שיפור בתיאבון.
באופן תיאורתי, עלייה של סרוטונין הרבה מעבר לנורמה ( בדיכאון יש חוסר יחסית ל"לנורמה" ) יכול להוריד רמות דופאמין ויכול להוביל לעלייה בפרולקטין, יש לשלול בעיות אחרות וכן בדיקת דם בקופ'ח ל PRL . בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשיאלי13/02/2011
אני גבר בן 41 בריא בדר"כ, לפני כחצי שנה עברתי תקופה עם לחץ נפשי מהעבודה במשמרות, היו לי סימפטומים של לחץ נפשי הכוללים: חרדות, בחילות, רעידות בגוף, סחרחורות, הרדמות של כפות הידיים והרגליים אי שיווי משקל, הזעה מוגברת, שלשול והרגשת לחץ נפשי כך שבעקבות זה לא יכולתי לתפקד כרגיל (חוסר מצב רוח), וכמו כן לא היה לי תאבון. נויירולוגית נתנה לי כדורי רמוטיב, השתמשתי בהם כחודש וזה לא עזר לי, ולאחר מכן נתן לי הרופא כדורי וולבוטרין, התחלתי לקחת אותם לפני יומיים, ברצוני לדעת האם כדורים אלו מתאימים למצבי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011לפעמים יעילים, אני הייתי ממליץ תרופה ממשפחת SSRI, נוגדת דיכאון, כגון סרוקסאט.
לפעמים תרופות הכוללות השפעה על מרכיב נוראדרנרגי, יכולות להחמיר חרדה, לכן מומלץ להתחיל תרופה ממשפחת SSRI , המשפיעה על סרוטונין בלבד.
סרוקסאט מאופיינת בהשפעה מרגיעה יותר מאחרות. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלי15/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי חרדה כשמנסים להיכנס להריוןדנה13/02/2011
הייתי מעוניינת לדעת איזה כדור מומלץ וניתן לקחת במקביל לנסיונות להרות, בנוסף הייתי שמחה להמלצה כאשר בעיקר מדובר בחרדת נטישה שמתעוררת באופן חוזר בתוך זוגיות ומחבלת בקשר וביכולת הריכוז שלי (יש לי נטייה לחרדות אך לא משהו חריף שמפריע לתפקוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי חרדה כשמנסים להיכנס להריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/20111. מומלץ טיפול בתרופה ממשפחת SSRI ( כגון: פרוזאק, ציפרלקס וכו'')
2. מומלץ לשלב טיפול פסיכולוגי בכלל, ו CBT בפרט, אשר יכול לשפר את התמודדות עם החרדה, היחסים הבין אישיים וכן התלונות הגופניות.
לפרטים בנושא חרדה וטיפול CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי) את מוזמנת לבדוק באתר שלי בדף המטופלים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוניטוסזיק13/02/2011
שלום לכם האם יש קשר בין טוניטוס[צפצוף באוזנים] ו ptsd או בעיות נפשיות אחרות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוניטוס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011בדר'כ הבעיה קשורה לאוזן התיכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהגדעון13/02/2011
שלום
אני בן 30 מאובחן גם כפראנואיד
רציתי לשאול אם הסימנים של סכיזופרניה לא מופיעים\קימים
האם אני חולה ?
אני כרגע לוקח רספרדל קונטה 37.5
ניסיתי לרדת בעבר ולא הצליח כל כך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/02/2011סביר שהם לא מופיעים בדיוק בגלל שאתה לוקח תרופות שמונעות את החזרה שלהם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה סופר חשובה בנושא כדוריםמיקי13/02/2011
שלום,
צרכתי תרופה בשם לוסטרל במשך 3 חודשים.
הגעתי במקסימום ל-125 מ"ג ליום עקב אי.סי.די.
התרופה לא עזרה והחלו כאבי בטן נוראיים. בעיצה עם הפסיכיאטר, הופסקה נטילת התרופה וקיבלתי ממנו מרשם חדש לפריזמה.
לא התחלתי את צריכת התרופה החדשה היות ואני לפני סדרת בדיקות שמצריכות ממני להפסיק כל כדור אותו אני צורך.
ולשאלתי: אני מרגיש זוועה!!!!!!!!!!! ברמה הפיזית ורק ברמה הפיזית בשבוע האחרון מאז הפסקת הכדור לוסטרל באופן סופי: סחרחרות,עייפות,לא מפוקס,ישנוני ועוד תופעות דומות.
אין לי שום חשק נכון לעכשיו להתחיל טיפול חדש עם שום תרופה מהקבוצות האלו.
גם החלטה כזו לא קשורה בשום קשר לדכאון אלא זו החלטה לאור מצבי הגופני שיותר חשוב לי מכל דבר אחר.
כמובן שאשתף בכך את הרופא שלי.
הרופא שלי טוען כי מדובר בדיכאון ובחרדה ולכן ההרגשה הפיזית הזו.
רופאים נכבדים: אני לא בדכאון ולא בחרדה. אני מרגיש רע מבחינה פיזית. לא יתכן????
*האם התרופות האלו הן מהסוג: "נגעת נשרפת"? האם בעתיד הן יתנקמו בי כלומר ארגיש רע לאורך תקופה ברמה הפיזית והן ברמה הנפשית?
**מה עושים אנשים שרוצים להגמל סופית מתרופות מהסוג הזה?
***האם אני לקראת "סרט" ארוך של הרגשה רעה הן ברמה הפיזית (נכון לעכשיו) והן ברמה הנפשית מאוחר יותר?
**** מה עושים אנשים שרוצים לבדוק נטילת תרופות (כמוני) למשך תקופה קצרה ואחר כך מפסיקים אותה? האם עליהם להענש ברמה הפיזית וחלילה הנפשית לכל אורך חייהם?
בבקשה תענו לי ואל תשלחו אותי שוב להתייעץ עם הרופא שלי כי זה כבר עשיתי.
שאלתי שאלות כלליות וחשובות ואני מצפה לקבל עליהן תשובות.
שבוע טוב,
מנשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניין לדעת למה לא ענו לך - וגם -
מיי04/08/2011האם עבר לך???
אני מרגישה ככה עכשיו כבר שבוע וזה נורא....
אני לא נוגעת יותר בתרופות האלה...
אשמח לדעת אם יש לך עוד מידע...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה סופר חשובה בנושא כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2011תרופות ממשפחת SSRI לא ממכרות, ניתן להפסיק בהדרגה ותחת השגחת רופא. יש לזכור, שאם אין איזון קליני מספק, הכוונה להעלמות הסימפטומים למשך חצי שנה ואו יותר, הפסקת הטיפול עלולה להיות גורם להחמרה נוספת במצב.
יש לזכור לשם השגת איזון נפשי יש להתייחס לחלק הביולוגי, פסיכולוגי וסוציאלי(סביבתי , חברתי). כאשר מרכיב אחד או יותר לא מאוזנים, המצב הנפשי יחמיר, במיוחד כאשר מפסיקים גורם מאזן כגון תרופה (איזון ביולוגי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהנטלי טופר12/02/2011
לפני 3 חודשים התחילו לי התקפי חרדה שהראו סימנים כבר מאוגוסט אובחנתי אצל פסיכיאטית ואף הייתי בחדר מיון פעמיים התחלתי בכדור בשם אסטו שהוא מקביל לצפרלקס הסימפטומים המפחידים נחלשו בעוצמתם אך לא נעלמו ושבועיים אחרי נטילת הכדור התחיל לחץ בעיין ימין שהפך ליותר מעצבן נורולוג לא ראה שום בעיה נורולוגית וגם רופא עיניים לא ראה דבר הסיפור נימשך 3 חודשים ועדיין מטריד בנוסף כבר 5 ימים אני מרגישה כאילו גולה פלסטיק תקועה לי בסוף הושט כלזה מלחיץ אותי מאד רציתי לדעת האם יש קשר לאסטו או תוצאות של התקפי החרדה הרציניים שקראו לפני נטילת הכדור.מחכה בקוצר רוח לעזרה אף אחד מהרופאים לא מצא קשר לחרדות וזה יותר מלחיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/02/2011נטלי, את מתארת הסתמנות קלאסית של חרדות. אני מציע לך להתייעץ שוב עם הפסיכיאטר ובנוסף להוסיף טיפול פסיכולוגי התנהגותי ו/או ביופידבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ומתחיםתמר12/02/2011
לצוות הפורום שלום רב!
אימי נפטרה לפני 4 שנים ומאז אני סובלת מחרדות ופחדים דברים שקודם לכן לא היו לי כלל. יש לי התקפי חרדות לא מוסרים שאין לי שליטה עליהם רעד, דופק מהיר, חולשה ברגליים,. הייתי אצל נוירולוג ואני לוקחת אלפרוקס 0.5 פעמיים ביום והוא הוסיף לי גם פאקסט1 ביום בבוקר. התחלתי עם חצי כדור למשך שבועיים והכדור גורם לי לעייפות נוראית שאין לי שליטה עליה הלכתי לרופאת משפחה ואמרתי לי שהכדור מעייף אותי מאוד היא אמרה להמשיך עוד שבועיים המשכתי עוד שבועיים ועדיין הוא גורם לי לעייפות כבר בשמונה בערב אני רוצה לישון שהייתי רגילה לישון מאוחר יותר. הכדור מצד אחד עזר לי בבעיות שיווי משקל שנבעו עקב החרדות ואני קצת יותר רגועה.
עד שאפגש שוב עם הנוירולוג מה לעשות? האם להוסיף עוד אלפרוקס? האם להפסיק את הכדור?
אני רוצה כבר משהו שיגרום לי רגיעה ושלווה בגוף ושאחזור למיטבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ומתחים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/02/2011מה שאני מציע זה ללכת לפסיכיאטר ולא לנוירולוג ולרופא משפחה. צריך לעשות אבחון מסודר, להתאים טיפול מתאים שיתכן שהוא תרופתי אך אולי גם פסיכולוגי או ביופידבק.
אלפרוקס היא תרופת הרגעה והיא לא תפתור את בעיית החרדות. בנתיים אפשר לקחת אותו עד שמתייעצים עם מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי עקב הפסקת טיפול תרופתימיקי11/02/2011
שלום,
הפסקתי לפני כשבוע ליטול לוסטרל אותו לקחתי במשך 3 חודשים.
במקסימום הגעתי ל-125 מ"ג ליום.
סיימתי את לקיחת התרופה בהדרגה.
בשבוע האחרון אני מסטול,מסוחרר ולא חד + עייפות רבה.
האם הם חלק מתופעות הלוואי המאפיינות סיום לקיחת תרופה מסוג זה?
האם חשוב לערוך בדיקות רפואיות מסויימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי עקב הפסקת טיפול תרופתי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/02/2011אכן זו יכולה להיות ההשפעה של הפסקת הטיפול, אך גם יכול להיות סימן למצב שבגללו התחלת לקחת את הלוסטרל. לכן כדאי להתייעץ עם מישהו שמכיר את כל ההסטוריה הרפואית שלך ולא רק מצב זמני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ...יניב11/02/2011
כשנטלתי ריספרדל אמרו לי שרספרדל משמין אך לא השמנתי כלל להפך ירדתי
כרגע אני נוטלת סרקוול הרופאה אמרה לי שפחות יש סיכוי שהוא משמין אני מפחדת מהשמנה האם הוא בהכרח משמין או שלא בהכרח ???
אם אני לא מרגישה צורך לאכול ולא אוכלת הרבה בלי שום קשר לאכילה החומר של התרופה עלול ליגרום לי להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/02/2011התרופה אינה בהכרח משמינה. רק חלק מהאנשים סובלים מתופעת לוואי זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)