מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי תרופהאני22/02/2011
שלום, בן זוגי בחודשים האחרונים הוא נכה צה"ל. הוא אמר לי שהוא לוקח תרופה בשם אינווגה או אינבטה שאמורה לשמר את מצבו הנפשי. שלא ישובו לו חרדות או מצבי רוח כפי שהיה בעבר בעקבות פציעתו וחוויתו מהצבא. ניסיתי להבין קצת על התרופה ומצאתי תרופה בשם אינווגה והיא בכלל לטיפול בסכיזורפניה. השאלה שלי האם התרופה הזו גם ניתנת לשימוש בחרדות/שימור מצב נפשי תקין. אודה לכם על כל מידע שתוכלו לתת לי בעניין כי נושא זה מטריד אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011לאמיקטל מהווה טיפול כמייצב מצב רוח , יעילה במיוחד בדחיית חזרה של אפיזודה דיכאונית. בדר'כ השימוש במאניה דיפרסיה כאשר יש מרכיב דיכאוני משמעותי, אוגמנטציה לנוגדי פסיכוזה, מעבר לכך תלוי בניסיון הרופא המטפל והעדפותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בסוליאןניסים22/02/2011
שלום, אני לוקח מינון של 800 מ"ג סוליאן 400 מ"ג בבוקר ו-400 מ"ג בערב וגם שני כדורים של ארטן כנגד תופעות הלואי של הסוליאן.
אני מעונין לרדת במינון עד להפסקה מלאה של הסוליאן, ואני אשמח אם אחד מהרופאים יסביר לי איך אפשר לעשות את זה , בהדרגה כמובן עד להפסקה מלאה של הסוליאן. כבר עכשיו התחלתי לרדת במינון ואני לוקח 400 מ"ג, 200 מ"ג בבוקר ו-200 מ"ג בערב, אני צריך הכוונה איך להמשיך לרדת בהדרגה עד להפסקה מלאה של הסוליאן (או שכבר עכשיו אפשר להפסיק לגמרי?) אשמח אם אחד מהרופאים יוכל לעזור לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד
ניסים23/02/2011אני אשמח אם גם אחד מהרופאים יגיד לי איך להמשיך עם הארטן אחרי שאני אפסיק עם הסוליאן,כמה זמן עוד צריך להמשיך עם הארטן כדי למנוע תופעות לוואי של הסוליאן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011הורדה והפסקה של טיפול נוגד פסיכוזה ונוגד תופעות לוואי מומלץ שיהיה תחת פיקוח רופא אמיתי ולא ווירטואלי, מצטער, זה לא רציני להנחות אותך בפורום במעשה כל כך חשוב ואחראי. מומלץ לפנות ולהתייעץ עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלמיקטלקסנדרה22/02/2011
שלום,
אני בת 20 ואני מטופלת אצל פסיכיאטרית ופסיכולוגית לדיכאון, הפרעות אכילה ובין היתר עוד הפרעות כמו פגיעה עצמית. לאחר שהפסיכיאטרית נתנה לי פלוטין ו-וולבוטרין ואחד לא עזר והשני גרם לתופעות לוואי, היא החליטה לתת לי מייצב מצב רוח, כדי מילולית לדבריה לייצב את מצב הרוח שלי ופחות להתמקד באנטי דיכאוני, ולכן נתנה לי למיקטול. היא אמרה לי לקחת 25 מ"מ שבוע ראשון ואז לעלות כל שבוע עוד 25 מ"מ עד שאגיע ל100 מ"מ. לפי מה שהבנתי למיקטול היא תרופה חזקה ממשפחת הליתיום שניתנת לבעיית מניה דיפרסיה ואפילפסיה לכן רציתי לשאול האם לקחת בכל זאת או שזה נראה מוזר שהיא נתנה לי דבר כל כך חזק למרות שאין לי מניה דיפרסיה?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלמיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011ראי התייחסות לשאלה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- depersonal ו-derealizationקרלוס22/02/2011
שלום רב
אני בן 35, בריא בד"כ ללא עבר של מחלות נפשיות אצלי או במשפחה. אני בד"כ רגוע ולא סובל מלחץ בעבודה או בחיי האישיים.לא עברתי פגיעות ראש או חוויות טראומטיות בחיים.לעולם לא עישנתי ולעולם לא לקחתי סמים וגם לא שותה אלכוהול.
לפני כחודשיים התחלתי לסבול מתופעה מאוד מוזרה שבה אני מרגיש שכאילו אני לא מחובר לעצמי, כאילו אני אדם זר לעצמי. כשאני מסתכל בראי אני כאילו רואה אדם אחר. גם כשאנשים מדברים אליי, אני מודע לחלוטין לסביבה ומגיב אליה , אך יש מן תפיסה שונה של המציאות.
בנוסף לכך שמתי לב שיש לי ירידה של היכולות המנטאליות שלי, כולל הבעה בע"פ, בכתב וגם קצת בקריאה, יש לי מצבי רוח משתנים, אני נוטה להתעצבן יותר בקלות ונמצא יותר בדיכאון, נהייתי יותר אדיש לסביבה ולסובבים אותי,זה נראה כאילו אני לא מסוגל להביע רגשות. אני משתדל לא לצאת מהבית (אם כי אני כן יוצא כשאני חייב לעשות סידורים או ללכת לעבודה). אני אוכל כרגיל , ישן טוב ולא מתעורר בלילה.
בדקתי באינטרנט ומצאתי שתופעות של -depersonalization ו-derealization יכולות להסביר בצורה נאותה את מצבי. אני חייב לציין שאני סובל מהתופעות הללו בכל שעות היום, אין לי אפיזודות חולפות, זה תמיד קיים, לפעמים זה סביל ולפעמים לא. אני מרגיע את עצמי בכך שאני אומר לעצמי שזה לא מסוכן והתחושות הן לא אמיתיות
הייתי בבדיקה אצל נוירולוג בכיר אשר לא מצא שום סימן לאיזושהי פגיעה נוירולוגית, אך שלח אותי לבדיקת CT ו-EEG לכל מקרה, בדיקות שאני אמור לעבור בשבוע הבא.
רציתי לדעת אם התופעות שתיארתי למעלה יכולות להיות מוסברות ע"י דפרסונליזציה ודראליזציה, כולל שינויי מצב הרוח, הדיכאון, העצבנות העלייה באדישות לסביבה והירידה בכושר המנטאלי?
האם זה הגיוני שאדם בן 35 ללא עבר נפשי וללא שום חוויה טראומטית יסבול מ-depersonalization ו-derealization?
במידה ואין הסבר פיזיולוגי לתופעות הללו, כיצד ניתן לטפל בזה מבחינה פסיכולוגית-פסיכיאטרית? האם ישנן תרופות שיכולות לעזור?
קראתי גם שחוסר שינה ושתיית קפאין מגבירים את התחושות הללו, האם זה נכון? האם יש מאכלים מסויימים או תרגילים שניתן לבצע על מנת להקל על התופעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר depersonal ו-derealization
קרלוס22/02/2011שכחתי לציין שבנוסף לתופעות שציינתי למעלה, שמתי לב שאני רגיש יותר לקולות ואורות חזקים. כמו כן היו לי שתי אפיזודות בחודשיים האחרונים שלמשך כ-1-2 שניות, כאילו שכחתי איפה אני נמצא. הנוירולוג שבדק אותי טוען שזה יכול להיות נורמלי ולא התרגש מזה. (אבל כאמור שלח אותי לא.א.ג ולסיטי). האם שתי התופעות החדשות שציינתי למעלה יכולות להיות מוסברות גם כן ע"י דפרסונליזציה ודראליזציה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdepersonal ו-derealization - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011יש צורך להשלים בירור נוירולוגי, במיוחד אם האירועים מלווים בתחושת בילבול או שיכחה חלקית.
יעש צורך לבדיקה פסיכיאטרית מעמיקה, התופעות כחלק מהפרעה דיסוציאטיבית, שלפעמים מהוות מנגנון הגנה לדחקים ויתכן שהפיתרון יהיה מכוון לטיפול פסיכולוגי דינמי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חמור לאישתיאביעד22/02/2011
אשתי נימצאת עכשיו בדיכאון קשה גימגום,צליעה ברגל,בדיקה שהדלעת כל הזמן נעולה וכו'
היא מטופלת עכשיו בציפרלאקס זאת הפעם השניה שהיא בדכאון קשה בפעם הקודמת היא סבלה מחוסר תאבון רציתי לשאול אם יש לה אפשרות לצאת מזה בעמצאות הציפרלקס ואם כן תוך כמה זמן? ואם היא צריכה לעבור טיפול נוסף בשביל שזה לא יחוזר פעם 3 או טיפול אחר כי הציפרלקס לא יעזור לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חמור לאישתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011לא כדאי להיכנס לניחושים וספקולציות, ציפרלקס תרופה מעולה, ייתכן ויהיה צורך לעלות מינון, מומלץ לקחת תקופה ארוכה , כמובן על פי המלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר רגשותיניב22/02/2011
שלום רב,
אני מנסה להבין את התופעות שיש לי לאחרונה ולדעת אם יש סיכוי שהן קשורות לדיכאון.
אני טופלתי לפני כמעט שנה ביוד רדיואקטיבי עבור בלוטת התריס שלי ונכנסתי לתת-פעילות עמוקה (שהבנתי שיכולה להוביל לדיכאון). כיום אני מאוזן מבחינת הבלוטה אבל יש לי מספר תופעות שהחלו מיד לאחר שהתחלתי טיפול באלטרוקסין:
1. אני מרגיש מעט רגשות. אם שואלים אותי מה דעתי על משהו אני לא מצליח לייצר את הרגש שיגיד לי אם אני אוהב את הדבר הזה או לא. למעשה אני לא מצליח להיקשר לדברים, כמו למשל לדמויות בטלוויזיה. בעבר הייתי בן-אדם מאוד רגיש.
2.אני לא מצליח להתלהב. בעבר הייתי בן-אדם שמאוד אוהב להתלהב ומאוד שמח. היום אני פשוט לא מצליח להתלהב גם כשמשהו טוב קורה.
3.אין לי עניין או עניין מועט בסקס. אני יודע שמנטלית אני רוצה את זה, אבל רגשית יש לי מעט רצון. (נבדקתי הורמונלית לגבי זה והתוצאות שלי יצאו תקינות).
4.אני מרגיש הרבה פעמים שאנשים סביבי הם ברי מזל כי הם זוכים לתחושות שאני לא מרגיש שאני זוכה להם יותר. זה נורא מתסכל.
5.אני סובל מבעיות בזיכרון לאחרונה אבל אני חושב שזה יכול להיות קשור גם לבלוטת התריס אולי, למרות שכמו שאמרתי אני מאוזן.
אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. האם יש סיכוי שמדובר בדיכאון?
תודה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר רגשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011יש סיכוי לדיכאון, על רקע תת פעילות ורמות T3 T4 נמוכות או עצמאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכהל ..יניב21/02/2011
שלום אני בת 18 נטלתי כדור פסיכיאטרי במשך חודשיים וחצי בעקביות והפסקתי כמה ימים שאני לא נוגעת בכדורים הפסקתי איתם לחלוטין
האם אני יכולה לישתות אלכהל?כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
שירי23/02/2011היי, אני לא רופאה אבל לוקחת תרופות הרבה שנים.
די ברור שאת יכולה לשתות כמה שבא לך, גם כשלוקחים תרופות מותר לשתות כוס אחת של אלכוהול ביום, אז ברור שאם הפסקת לקחת את יכולה..
99% שגם פסיכיאטר כאן בפורום יגיד לך אותו דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית אלכהל .. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011מומלץ לא להשתמש באלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםליהי21/02/2011
לבן זוגי בשנה וחצי האחרונות יש התקפי זעם הכוללים: הסתלקות מהבית, כעס, העלבות, לעיתים איומים שלשמחתי לא התממשו. אין אלימות פיזית. התקפי הזעם בתדירות של פעם בעשרה ימים לערך. לאחרונה ציין בפניי שיש לו התקפי חרדה שאינו יכול לשלוט בהם. אביו חולה נפש וגם אחיו.
מצד שני הוא האדם המושלם בכל הקשור לזוגיות, חברות . הוא רוצה למסד את הקשר ואני מפוחדת מאוד..מתלבטת ונוטה לוותר על הקשר מהפחד. שאלתי: האם טיפול יעזור?, האם צריך גם טיפול תרופתי,? האם התקפי הזעם קשורים לחרדה? והשאלה האם להכניס ראש בריא..ולוותר על האהבה הגדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011התשובה , יש צורך לבדיקה מסודרת, בדר'כ שילוב תרופות ושיחות מהוות את הטיפול הטוב ביותר. יש לשלול בראש ובראשונה סמים ואלכוהול לאחר מכן ברור הפרעה נפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחביםהילה21/02/2011
התחלתי לקחת אתמול 150 מ"ג ויאפקס והאישונים שלי התרחבו. זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים מורחבים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011וייפאקס פחות מאופיין בפעילות אנטי כולנרגית, האם בנוסף יש פה יבש, קושי במתן שתן, דופק מהיר ?? בכל מקרה מומלץ לברר ולעדכן את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לעיתים פה יבש קושי במתן שתן
הילה23/02/2011האם צריך להודיע לפסיכיאטר בדחיפות? או שאפשר לחכות לתור שנקבע לי (בעוד כ-3 שבועות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לעיתים פה יבש קושי במתן שתן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2011בהחלט, מומלץ לעדכן בהקדם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסציטלופראם עם מירטאזפיןאביגייל21/02/2011
אני כבר 3 וחצי שבועות עם מירטזפין 30 מ"ג ועד עכשיו אין השפעה כלשהי
אני חרדתית ורואה רק שחור
התחלתי לפני 4 ימים בנוסף לקחת גם אסציטלופראם 5 מג
וממחר אעלה ל 10 מג
אני מרגישה מאז אתמול חוסר תאבון מוחלט
האם זה בגלל האסציטלופראם ? בגלל השילוב של שני הכדורים ?
האם זה זמני ותוך כמה זמן יחזור התאבון ?
האם אחרי חודש עם מירטזפין ללא שינוי כלשהו, להפסיק ולנסות
רק את האסציטלופראם + כדור שינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסציטלופראם עם מירטאזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011סביר להניח מהשינוי ב אסציטלופראם .
יש להמתין מספר שבועות ולהחליט על פי הבדיקה הקלינית וההיסטוריה הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מ- ocdנועה21/02/2011
שכולל מחשבות טורדניות כפייתיות אובססיביות כחלק מהמחשבות שלי מופיעים לי תמונות בראש (כמחשבה) של אח שלי מטריד אותי מינית או אונס או תוקף אותי מינית בדרכים שונות ואני חוששת שזה משהו שאולי קרא לי שהייתי קטנה ושאין לי זיכרון אמיתי ממנו (כי אני לא זוכרת שום דבר) אבל יש לי תמונות במחשבה. השאלה היא 1. האם מחשבות או סי די מסויימות יכולות להצביע על זיכרון מטראומת עבר מציאותית?
2. האם יש מקום במקרה שלי לפנות להיפנוזה שתשחזר את העבר שלי בכדי לדעת אם עברתי התעללות מינית או לא? ואם כן האם אפשר להשיג טיפול כזה דרך קופת חולים מכבי או שעליי לחפש טיפול פרטי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובה לי מאוד התגובה לשאלתי
נועה22/02/2011למה עדיין לא זכיתי לתשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת מ- ocd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011OCD - לא מייצגות אירועים בהכרח שקרו בדר'כ. יכול להיות סיבות שונות. אם את מעוניינת לברר לגבי היפנוזה, את יכולה לנסות לפנות באופן פרטי למנהל הפורום, ד'ר חיים שם דוד ( מומלץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
נועה10/03/2011איך אפשר להבדיל בין זיכרונות למחשבות שווא? או שזאת שאלה שקשה לענות עליה דרך הפורום.
תודה על ההפנייה אני אתקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי התייחסות ותשובהאלכסנדר21/02/2011
שלום למשתתפי הפורום אני חולה בocd וסכיזופרניה .מקבל אינווגה ואנפרניל ...כמו כן דקינט
כדור אחד יש לי בעית ריכוז גדולה וישנניות .ניסיתי כל התרופות ממשפחת ssri ללא היענות לטיפול אנפרניל עוזר אבל לא ממש לאיכול להגיע למינון אופטימלי עקב תופעות לוואי .ברצוני ללמוד או לעשות משהו .אבל עקב בעיות ריכוז לא מצליח ....מי שיחה אם פסיכיאטר הבנתי שאם אני אקח ריטלין זה יביא אותי לפסיכוזה שאני לא אצא ממנה ....מבקש חוות דעת שלכם אולי אתם יודעים איך למנוע תופעות לוואי של 1ישנניות ...2וריכוז אם יש משהו לקחת לאחד המצבים כדי שאני אוכל ללמוד ולתפקד ...מה לקחת אם תרופות פסיכיאטריות ומה לגבי תוספי מזון אם זה בעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי התייחסות ותשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011צריך לברר לגבי לחצי הדם, להקפיד על שתיה תקינה, שתן בהיר שקוף, יש תרופות שיכולות לתרום לריכוז, לדוגמה : אדרונקס, תלוי בשיקול הרופא המטפל, סיכון מול תועלת, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפיסול דפונאור19/02/2011
מה עושה התרופה הזות למה היא גרמת למה היא משפיעה לחרדה דיכאון עצבים תקפנות מה לי יש עצבים תקבנות אלימות כלפי המשפחה ונותים לי קלפיסול דפו 300 מילגרם אני הפסקתי על דעת עצמי לפסיק עקב כאבים בראש ויתלפוית מה יכול לקרות לי מה יקר עם אני ימשיך לא לקחת את הזריקה עם היה יותר תקפנות ועצבים עם יש קשר לזרקיהתודה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפיסול דפו - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011אני לא בטוח שכל הדברים שציינת קשורים בתרופה - לדוגמא יכול להיות שנותנים לך תרופה בדיוק בגלל חלק מהתופעות הללו?
אני מציע לך להתייעץ עם פסיכיאטר בנוגע להמשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתצביקה19/02/2011
היי אני בן 20.
לפני כשנתיים הסתפרתי במספרה,ואני כל חודש מסתפר והספר שלי גם מגלח לי את הזקן עם מכונת התספורת.
מה שקרה אז שהספר עבר עם המכונה על חצקון שהיה לי בפנים ומאז נשארה לי צלקת.
עכשיו זה נורא מפריע לי מכיון שיש לי כבר צלקות בגוף ועכשיו עוד אחת,ומאז אותו מקרה אני כל הזמן בדכאון וחושב על זה ומפחד לצאת עם בנות מאז המקרה,והרבה גם אומרים לי למה לא התווכחת עם הספר ולמה לא פנית לעו"ד.
אתה מבינים? פשוט יש לי כבר צלקות בפנים שנבעו מגילוח שלי שאני גלחתי את עצמי בטעות ופשוט אם אלה אני השמלתי אבל עם הצלקת שהוא עשה לי הספר אני לא יכול להשלים מכיון שאומרים לי שאני פראייר שלא פניתי לעורך דין בשביל לתבוע אותו וכל פגישה לא משנה עם מי אני מדבר על הצלקת הזו
אני חייב יעוץ או משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011מה שאתה מתאר זו חשיבה אובססיבית, שמנהלת לך את החיים. במקרים כאלו גם תביעה נגד הספר לא תעזור להפסקת המחשבות ואפילו אם תנצח.
אני מציע לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכת מצבך והתאמת טיפול שיקל עליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף עזרה בהפרעה טורדנית כפייתית!A19/02/2011
זה משתלט לי על החיים! אני לא יכולה לשאת את זה יותר!! המוח של עסוק כל הזמן במחשבות סרק...! פעם זה היה על המשקל אחרכך המנעול של הדלת אחרכך צעדים עם הרגליים לחזור על מילים כל הזמן ...אני צריכה עזרה!! בבקשה....
מה הטיפול המועיל ביותר בבעיה הנוראית הזאת?! כי זה מגיע למצב שאני עוד רגע מאבדת את העשתונות!!
שמעתי על התרופות מקבוצת ה- ssri אבל השאלה היא אם זה באמת מספיק עוזר?!
כי החשש הוא שזה לא יפסק לעולם!!
זה פשוט נוראי הדבר הזה! המוח של מוטרד 24 שעות ביממה!
אי אפשר לחיות עם הדבר הזה!!
מישהו יכול לעזור??
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-A
שי20/02/2011את חייבת לראות פסיכיאטר ולקחת תרופות אם את במצב כזה. הבעיה שלך מוכרת כבר מספיק שנים ופיתחו תרופות בדיוק בשביל להקל על מי שסובל מהן. מה הטעם לשאול אם זה מספיק עוזר? אפילו אם זה יעזור לך בממש טיפה, זה עדיין יהיה יותר טוב ממה שאת מרגישה עכשיו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף עזרה בהפרעה טורדנית כפייתית! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011הטיפול היעיל ביותר בהפרעה כזו הוא שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
פני בהקדם לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)