פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• SEROQUEL
    יניב
    11/02/2011

שלום אני בת 18 והתחלתי ליטול SEROQUELבהמלצת רופא כמובן שאלותי הן ....

1.האם בגילי מותר ליטול אותה כי קראתי שהיא אינה מיועדת למתבגרים

2.אני יודעת למה היא מיועדת אך הרופא אבחנה אצלי ללא כשר לפסיכוזה מצבי רוח לא יציבים ואני בדיכאון עמוק כבר שבועיים רציף שאלתי האם התרופה יכולה לסייע לי לאיזון מצבי הרוח ואפילו לרפא מדיכאון

3.מה הם תופעות הלוואי השכיחות שלה ? ליפנייה נטלתי ריספרדל במינון נמוך אך הרופא אמרה שזה לא אמור להשפיע אז העלנו את המינון ועם העלת המינון באה תופעת לוואי בילתי ניסבלת כגון רעד ורצון לזוז כל הזמןןן אז החלפנו לרסקוול בטענה שזה לא משמין ופחות עושה תופעות לוואי שאלתי היא מה תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של התרופה הזאת אני נורא מפחדת מהשמנה אין באפשרותי לעשות כרגע ספורט הרופא אמרה לי שהיא לא משמינה והאם ביגלל שרספרדל גרם לי לרעד ולזוז כל הזמן גם תרופה זו עלולה ליגרום לי לרעד ולזוז כל הזמן עם העלה את המינון ?או פחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SEROQUEL

הוספת תגובה

• SEROQUEL - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    13/02/2011

ניתן לקחת סרוקוול בגיל 18. התרופה היא גם טיפול מקובל להפרעות במצב הרוח בעיקר מאניה-דיפרסיה אך גם באמפליטודה נמוכה יותר.
    בנוגע לתופעות הלוואי הנפוצות - תיתכן עייפות, עליה בתאבון, נוקשות שרירים וגם קשיי ריכוז. יש לזכור שרוב האנשים אינם סובלים מתופעות הלוואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין XR
    אהרון
    11/02/2011

שלום,
    רציתי לדעת כמה זמן לוקח להתחיל להרגיש את האפקט של וולבוטרין XR? האם זה לוקח כמה שבועות עד שזה מתחיל לעבוד (כמו ה SSRI) או שמרגישים את זה מייד?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין XR

הוספת תגובה

• וולבוטרין XR - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    13/02/2011

בדרך כלל מדובר על כשלושה שבועות והשפעה מלאה בתוך כחודש עד חודש וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פבוקסיל- דחוףףףףףף
    דורי
    11/02/2011

הרופא נתן לבן שלי פבוקסיל עקב קושי ללכת לבי"הס ומצב רוח ירוד, לאחר כשבועיים לערך הופיע אמל בני מחשבות אובדניות.
    ניסה אף להתאבד, הזיק לעצמו ואושפז בביה"ח איתינים בי-ם.
    לאחר שקראתי על התרופה הזאת התברר לי כי היא גורמת למחשבות אובדניות.
    איך הרופא לא עלה על זה?
    למה הוא המשיך לו את התרופה אם הילד סיפר לו על כך?
    למה היה צריך לחכות לאישפוז ולמעשה אובדני טרם הפסקת התרופה?
    האם אני יכולה לבקש מרופא להפסיר לו את התרופה באופן מיידי?
    אפ אעשה זאת על דעת עצמי האם אפגע בבני?
    מה לעשות אם הרופא לא יפסיק לו את התרופה?
    דחחחחחחווווףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    פבוקסיל- דחוףףףףףף

הוספת תגובה

• פבוקסיל- דחוףףףףףף - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    13/02/2011

ישנן הרבה סיבות למחשבות אבדניות. המחקרים מראים שבדרך כלל אינן גורמות למחשבות אבדניות אלא שלפעמים קיימות מחשבות אבדניות שלא מספרים עליהן. השאלות שאת שואלת הן טובות, וכדאי להתייעץ עם רופא בבית החולים שמכיר את בנך בנוגע להמשך הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    10/02/2011

יש לי 2 שאלות אחת לכמה מג קלונקס שווה 2 מג אסיוול?
    שניה איזו דרך הכי טובה להגמל מהתרופות הממכרות האלו בצורה הכי טובה? לוקחת במיניון נמוך 3 פעמים בערך בשבוע כבר שנה וקשה לי להפסיק כי אחרת כל הגוף מתכווץ לי וכואב לי בשרירים
    האם אדרונקס או רמוטיב יכולים להוות תחליף טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליאת

ליאת
    11/02/2011

היש סיבה שמדלגים על שאלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    13/02/2011

לא באופן מדוייק אבל בערך שווה ערך ל 0.5 מ"ג קלונק.
    הגמילה צריכה להיות איטית מאד. ירידה של 0.25 מ"ג קלונקס כל עשרה ימים - שבועיים.
    אדרונקס או רמוטיב הן תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, יש להתייעץ עם רופא אשר יעריך את מצבך, ההסטוריה הרפואית ועוד לפני קבלת החלטות על שינויים תרופתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין בעיות נפשיות לחוסר איזון ב
    מיקי
    10/02/2011

שלום,
    אודה לפירוט הבעיות הנפשיות של הסובלים מחוסר איזון תפקוד בלוטת התריס?
    תודה.
    חיים

הוספת תגובה

• הקשר בין בעיות נפשיות לחוסר איזון ב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

הדברים השכיחים: דיכאון, חרדה ונדיר יותר נדיר מצבים מאניים פסיכוטים.( Myxedema Madness ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה חסרה בחברה
    הילה
    10/02/2011

נתנו לי מרשם לויאפקס, הלכתי כבר לכמה בתי מרקחת שונים ובשום בית מרקחת לא היה את הכדור בטענה שהוא חסר בחברה. אני צריכה להתחיל טיפול ובינתיים הוא מתעכב בגלל זה. מה ניתן לעשות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    התרופה חסרה בחברה

הוספת תגובה

• התרופה חסרה בחברה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

לישקול עם הרופא המטפל SNRI אחר, כגון" איקסל או לחפש גנריקות אחרות של ויפאקס כגון: VENLA , EFEXOR וכו''

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיתוי לקיחת ריספרידל
    אסתר
    10/02/2011

שלום רב !

הבן שלי (בן 15) מקבל 0.5 מ"ג ריספרידל ביום (בנוסף לריטלין), הוא לוקח את הכדור בערב לפני השינה.
    יש לו בעיה חמורה של קושי בקימה בבוקר - הוא בשום אופן לא מצליח להתעורר.
    האם יכול להיות שהקושי נובע או מתגבר בגלל הריספרידל שלקח לפני השינה ?
    האם אפשר וכדאי להעביר את זמן נטילת הריספרידל לבוקר או לצהרים ?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    עיתוי לקיחת ריספרידל

הוספת תגובה

• עיתוי לקיחת ריספרידל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

תיאורתית יכול להיות קשר, יש צורך בבירור מול רופא מטפל אשר בידיו מידע נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ותחושות עליונות
    סטודנט
    09/02/2011

לאחרונה התחלתי ליטול ריטלין עקב חשד להפרעות קשב וריכוז,ובעיות בלמידה.
    מאז שאני נוטל את התרופה אני מרגיש כמו איזה סופר מן,הבטחון העצמי שלי עלה מאוד,התחושה שאני יכול לפתור הכל ואני ממש הכי טוב בהכל,כמו כן אני בקושי צריך לישון,בעבר הייתי צריך לישון המון,עכשיו אני יכול לישון 5 שעות ולקחת את הריטלין ולא להרגיש בכלל עייף עד שעות הלילה,התחושות של הערפול המוחי והמחשבתי נעלמו ,האם זה תקין התחושות האלה?האם במשך הזמן זה יפסק ואצטרך להעלות מינונים כדי שזה ישפיע עלי?
    ניסיתי בעבר פרוביג'יל כדי להרגיש יותר עירני,כי הייתי מאוד רדום,ו-200 מ"ג של מודאפיניל לא עשו רבע מהעבודה שריטלין LA 20 מ"ג עושה עבורי מבחינת עירנות וצלילות....איך זה ייתכן?האם זה אומר שהעייפות והערפול המחשבתי שלי באו בהכרח מהפרעות קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ותחושות עליונות

הוספת תגובה

• ריטלין ותחושות עליונות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

יש צורך לחזור לרופא המטפל ולישלול מצב מאניפורמי והפרעה דו קוטבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא בסדר..
    רחלי
    09/02/2011

אני לוקחת פלוטין כבר שנה, כשני כדורים ליום (20 מ"ג)
    לפני כחודש עשיתי הפוגה, לראות מה קורה- התוצאה הייתה אכילת יתר ודכדוך.
    בנוסף, התחלתי לקחת מזה ארבעה חודשים קונצרטה 36 מ"ג, כי בלעדיה אני עייפה וחסרת ערך.

השפעת הקונצרטה, לפי ידיעתי, אמורה לפוג בתוך 12 שעות... אך אני פשוט לא מצליחה להירדם מוקדם, וערה במשך 19 שעות ביממה.. כמו כן אני מאוד עצבנית וחסרת מנוחה.

(אני בת 20, סובלת לשעבר מבולמיה)

לקביעת תור
    סגירה
    משהו לא בסדר..

הוספת תגובה

• משהו לא בסדר.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

אין ספק שאת מציגה חוסר איזון תרופתי, יש לשתף את הרופא המטפל, לישקול להפחית מינון קונצרטה או לשנות את סוג הריטלין וכן לישקול החזרת פלוטין. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדור נגד דכאון בבת אחת
    בתיה
    09/02/2011

שלום

השתמשתי במשך 3 חודשים באסטו כדור ליום ל 10 מג.
    אני מעונינת להפסיק לגמרי, עשיתי מספר שינויים חיובים בחיי.
    האם זה בסדר להפסיק בבת אחת? הרי זו לא תקופה ארוכה...ואני ממש לא רוצה להמשיך כדי לא להתמכר לזה גם נפשית..

תודה

הוספת תגובה

• הפסקת כדור נגד דכאון בבת אחת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

לא מומלץ להפסיק באופן מיידי, מומלץ להמשיך חצי כדור למשך כחודש נוסף ואז לישקול הפסקה. חשוב שנושא ההפסקה יהיה תחת מעקב רופא אשר ינטר את מהלך ההפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורי רמרון

חן
    04/12/2011

שלום,
    ננטלתי במשך שבע שנים חצי כדור רמרון לפני השנה.
    לפני כ- חודשיים הפסקתי ליטול אותם בבת אחת.
    האם עליי לחזור לרופא שטיפל בי להתייעצות ולמעקב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם לי..

חן
    09/12/2011

מזה כ- 7 שנים נטלתי כדרו רמרון חצי כדור לפני השינה. כעת הפסקתי את הכדורים בעצמי. האם עליי לפנות לגורם מטפל ליעוץ ומעקב?

אני לא יודעת אם זה קשור להפסקה אך אני חשה ירידה במוטיבציה לבצע כל מיני דברים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשאול אם יש או היו לך תסמיני

דין
    09/12/2011

גמילה מהכדור?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:

חן
    13/12/2011

לא משהו ספציפי שאני יכולה להצביע עליו, אבל ההייתי אז אצל הרופא בקשר להפסקת הכדור והוא המליץ לי להפסיק בקיץ כי בחורף יש יותר נטייה למופנמות, דיכאון. ואלו אותם דברים שהכדור מטפל בהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא שלי במצוקה נפשית ואני זקוק לעזר
    יהונתן
    09/02/2011

אני מצטער אם זה יהיה קצת ארוך אבל אני מאוד אודה על ההשקעה - אני ממש אבוד.

אמא שלי טוענת שיש לאבא שלי (בן 54) OCD. אין לי מושג אם הובחן ככזה או לא. מדובר על תקופה ארוכה - היא מספרת לי סיפורים מלפני 30 שנה.
    ההורים שלי גרושים, אך לאחרונה עברו להתגורר יחד מסיבות כלכליות. עד לאחרונה אבא שלי גר לבדו בדירה שהוא שכר.
    לפני כשבוע אבא שלי נסע לאילת (לפתע) למשך שבוע תוך שהוא אומר שזה כדי להירגע. יש לציין שאמא שלי סיפרה לי שזהו דפוס קבוע אצלו - הוא אומר שהוא "צריך מעט מנוחה ואז הכל יסתדר". כשהוא חזר הוא היה במצב גרוע מאוד. אני לא יודע בדיוק, רק מאמא שלי, שכן אני לא גר בבית. הוא סיפר לה בין השאר שהוא שיקר לה בקשר לטיפול שהוא הלך אליו - הוא טען במשך חודש-חודשיים שהוא מטופל אצל מישהו - והוא שיקר בעניין הזה. אמא שלי הביאה לידי כך שהם הלכו יחד למטפל. המטפל הזה אמר לו שהוא צריך ללכת לפסיכיאטר מסוים (לא ידוע לי השם שלו אבל אמא שלי אמרה שזה מישהו ששלחו אותו אליו גם מלפני הרבה מאוד שנים) וכן למוסד מטפל מסוים (לא ידוע לי איזה) - המוסד הזה ביקש שימלא כמה טפסים.

היום אבא שלי אמר שהוא רוצה לעזוב את הבית (לחזור לדירה שהוא גר בה מקודם) לכמה שבועות שכן עכשיו הוא יודע מה הבעיה ואין לו ספק שיוכל לטפל בזה. הוא מסרב למלא את הטפסים שהמוסד ביקש ממנו וכן הוא טען שאותו פסיכיאטר לא היה זמין היום והוא יוכל לנסות רק מחר אחה"צ (לי זה נשמע לא אמין - מחר חמישי ואחרי הצהרים הכל יהיה סגור).

לדעתי אין בזה דבר כל כך רע שהוא יעזוב את הבית משום שאין לי ספק שעצם המצאותו שוב איתנו מלחיצה אותו (לקח לו חודשיים עד שהוא עבר בפועל לבית). אבל אין לי ספק שגם לבד שם הוא לא יעשה כלום בנוגע למחלה. אין לי מושג מה לעשות - ללחוץ עליו למלא את הטפסים? להתעקש איתו שלא יעזוב את הבית? - יש לציין שהוא עקשן בצורה יוצאת דופן, מניפולטיבי ובאמת מאמין שהוא יודע איך לפתור את הבעיה שמלווה אותו כבר 30 שנה.

אני מאוד אודה על עצה טובה. תודה!

ועכשיו לגביי:
    אני ממוטט נפשית מכל הסיפור הזה. אני תלוי לחלוטין בו מבחינה כלכלית (עד עכשיו לא הייתה שום בעיה - הוא עבד והרוויח יפה - בעבודה לא מסודרת - הוא עזב מלפני שנים עבודה בחברת הייטק עקב לחץ. מאז שנסע לאילת - כבר שבועיים - שהוא אינו עובד כלל). אני סטודנט, בן 26, שלא עובד מפאת הלימודים שמכסים את רוב שעות היממה שלי. אני נמצא כרגע בשיא תקופת המבחנים שלא תיגמר ותעלה על תחילת הסמסטר. הלחץ מהלימודים מחסל אותי ואין באופק עוד רגע של מנוחה. אמא שלי כבר לא מסוגלת כמעט לטפל בזה (היא התמוטטה לי בטלפון) וביקשה ממני שאעשה משהו. זה רק מוסיף על פחדים קודמים ביחס למה שאני עושה כרגע (הלימודים) ועכשיו יש גם אי וודאות כלכלית. אני חי כרגע בתחושה שאין לי אדמה מתחת לרגליים, אוחז בשרכים אחרונים תוך כדי שאני שוקע אל תוך החול.

תודה על ההקשבה,
    Nexus

הוספת תגובה

• אבא שלי במצוקה נפשית ואני זקוק לעזר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

היי יהונתן, יש קושי להמליץ בדיוק מה לעשות, משפחה זה דבר מורכב יותר, מצוקה של אחד מחברי המשפחה מוביל לשינוי אצל יתר המשפחה.
    ממליץ לך קודם כל לעשות סדר בחייך, לפנות לרופא משפחה, להתייעץ לגבי טיפול נוגד דיכאון, אשר יכול לתרום להפחתת החרדות ושיפור היכולת לתפקד וליפתור בעיות.
    חובה להקפיד על שינה מסודרת, תזונה נכונה ואו תוספות וויטאמינים.
    אני מאמין שכאשר תוכל להשיג מצב נפשי וגופני יציב וטוב יותר, תיהיה מסוגל להגיע להחלטה נכונה לגבי משפחתך. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות חרדה
    סטודנט
    09/02/2011

אילו תרופות נוגדות חרדה הן היעילות ביותר עם הכי פחות תופעות לוואי?האם ייתכן שחרדות מתפתחות עקב הפרעות קשב וריכוז או שזה לא קשור בכלל ?האם ייתכן שריטלין ישפר קשב וריכוז מצד אחד אך יגביר את הצד החרדתי והמתחים של המטופל?

אשמח לקבל דיעה בנושא ,ופתרון ...

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נוגדות חרדה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

הכי יעיל ובטוח : קבוצות נוגדות דיכאון ממשפחת SSRI ( רובם מאוד בטוחים)
    ריטלין במינון עודף ומופרז יכול להוביל לרגזנות ודיסטראקטביליות( קושי בהתמקדות ותגובות יתר לגירויים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס והשמנה
    שרית
    09/02/2011

שלום וברכה

אניבת56 מטופלת ב-ויפאקס 75 XR אחד ליום ובנוסף רבע כדור סרוקוול בלילה,כבר כחצי שנה. וישלי מספר שאלות .

האם הטיפול גורם להגברת תאבון? בנוגע משקאות חריפים, מה עם בירה שחורה? האם שתיה של כוס בירה לבנה בשבוע מותרת? ועוד שאלה האם צריך לבצע בדיקה של תפקודי כבד למעקב?

אני מודה לכם מאוד על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס והשמנה

הוספת תגובה

• ויאפקס והשמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

ויפאקס פחות מאופיין בהגברת תיאבון, סרווקאל יותר מאופיין.
    ליזכור, כחלק משיפור מצב נפשי מלווה שיפור בתיאבון ולא רק כתופעת לוואי.
    לגבי נושא דיאטה, זה המקום להתייעץ עם דיאטנית באופן מסודר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס והשמנה

שירה
    11/02/2011

דר נכבד

אני לא קבלתי תשובה לגבי שאלות נוספות ששאלתי

בבקשה התיחסותך בכמה מילים

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה קשה
    מרית
    09/02/2011

בחורה צעירה עם קופות אישפוז ארוכות,מאובחנת כסכיזופרנית,ניסתה כבר את כל התרופות האפשריות,בשנתיים האחרונות על לפונקס 800 מ"ג ליום.תסמנים שליליים ממש חוגגים,וגם התסמינים החיוביים לא ממוגרים כהלכה.עדיין מאושפזת מדי פעם למרות המינון הגבוה.אחרי כל אישפוז שולחים אותה לאישפוז יום,שם היא יושבת ולא מדברת ולא משתפת פעולה ומתבודדת.ככה חוזר הגלגל כבר שנתיים.היה נסיון להכניס אותה לדיו מוגן לפני 3 שנים ושליקום והיא התמוטטה ושזה נגמר באישפוז. מה ניתן לעשות במקרה כזה? ומדוע כל פעם שולחים אותה לאישפוז יום? הרי ברור שזה לא יעזור? מה הטעם? האם זה לא מזיק למטופלים אחרים באישפוז יום שנחשפים לזה? האם מפנים אותה לשם כי אין איפה לשים אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה קשה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה קשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

טיפול בלפונקס מהווה אתגר טיפול ופעמים רבות יש צורך לנסות לשנות טיפול תחת מעקב צמוד במסגרת אישפוזית.
    יש ליזכור שטיפול בלפונקס מהווה את הפיתרון הטוב ביותר כיום במקרים עמידים לטיפול.
    לפעמים יש צורך להוסיף על הטיפול הקיים מינונים שונים של מייצבי מצב רוח, סוליאן, רספירדל וכו''..., ליזכור שכל שינוי עלול להוביל לתופעות לוואי והחמרה משמעותית במצב הנפשי עד התלקחות פסיכוטית ואובדנות.
    ( לידע כללי לפונקס אחד התרופות היחידות המוכחות מחקרית שיכולה להוריד שכיחות אובדנות ופגיעה עצמית וכן שתייה קומפולסיבית והרעלת מים משתייה- WATER INTOXICATION )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Remotiv
    אלעזר
    09/02/2011

בעבר הובחנתי כסובל מדכאון וOCD ונטלתי פריזמה 80 מ"ג לתקופה של שנה וחצי. לאחרונה חזר אלי המצב רוח הרע והחרדתיות ורופא המשפחה המליץ לי על Remotiv מאחר והיא ללא מרשם רופא (אני מעדיף להימנע מרישום תרופתי נוסף בתיק שלי). שאלתי היא מהו המינון הנכון ללא מרשם רופא למצב של דכאון קל וחרדת יתר? לכמה זמן?
    תודה מראש לעונים.

לקביעת תור
    סגירה
    Remotiv

הוספת תגובה

• Remotiv - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

בסביבות 500 מ''ג, משך הטיפול תלוי בחומרת הקליניקה והתרשמות הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה