מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי16/02/2011
אני לוקחת פעם בחמישה ימים רבע כדור קלונקס של 0.5 מג אני יודעת שזה מינון מינימלי אבל לא יכולה להפסיק עם זה
רציתי לדעת מה הסכנות שיכולות להיות לטווח ארוך?
אני כבר ככה כמעט שנה
אני לוקחת את זה כי אני מרגישה מתח בגוף וכאבים בשרירים וקצת סטרס
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011סיכון לטוח ארוך - לא ממש קיים, אפשר לישקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT ) אשר יכול לתת מענה במקום תרופות. לגבי פרטים על CBT וחרדה, ראי באתר שלי , בדף מטופלים, קיים חומר להורדה חינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד דכאון כבדאלי16/02/2011
האם רופא כללי רשאי לתת עד לפגישה עם פסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד דכאון כבד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט ו ocd ?חגית16/02/2011
שלום ד"ר
האם אלטרולט ניתנת גם לטיפול ב ocd ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט ו ocd ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011כן, אך אם משתמשים בתרופות ממשפחת טריציקלים, עדיף הרבה יותר שימוש באנפרניל ( קלומיפרמין) , אשר יותר פוטנטי לגבי קולטן סרוטונין ונימצא מ יעיל ב OCD . בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין חוסר מסגרת לדיכאון ...יניב16/02/2011
שלום אני לומדת בכיתה יב אך בתחילת שנה נשרתי מבית ספר אינני מסוגלת עוד לאחר שעזבתי נשארתי בבית יוםיום אני מתראה עם חברות אך לא קמה בבוקר לשום מסגרת זה נמשך כחודשיים ורק לאחר חודשיים אני מרגישה נורא ואיוםםםםם לפתע אני מתגעגעת נורא לבית ספר נורא נורא ומתחילה לחשוב שטויות בראש
האם הדיכאון העמוק שנפלתי לתוכו והשטויות שאני חושבת יתכנו בגלל העובדה שכבר כמה חודשים אני לא בשום מסגרת מלווה אותי תחושת רייקנות אדירה וסבללל שמעולם לא סבלתי.... סבל שאין לתאר מה דעתך ?? זה ירגיע אותי לדעת שיתכן שזה בגלל שאין לי שום מסגרת שתחזיר אותי למציאות ... מה כידי לי לעשות ? לחפש עבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין חוסר מסגרת לדיכאון ... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011היי מירי, אכן חוסר מסגרת מהווה גורם דחק אשר גורם נזק.
לא ברור לי הסיבות שעזבת, חשוב לתת מענה לסבל נפשי וגופני, לחשוב על תוכנית לגבי העתיד. תנסי לברר יעוץ במסגרת קופ'ח או באופן פרטי לגבי מצבך הנפשי וגופני.
לגבי מה לעשות, אני לא מכיר אותך מספיק, יש צורך לברר מה יגרום לך הכי שקט נפשי והכי טוב. בהצלחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל לעומת ליתיוםמתיא16/02/2011
היי, זה נכון שליתיום זו תרופה יותר "חזקה" מלמיקטל, שניתנת למי שיש לו מאניה דיפרסיה יותר קשה, ושלמיקטל תרופה פחות חזקה שנותנים למי שיש לו נטייה להפרעה דו קוטבית או הפרעה פחות רצינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל לעומת ליתיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011לאמיקטל יותר יעיל במניעת דיכאון.
יעילות התרופות תלויה רבות במבנה הגנטי, מה שניקרא פארמאקוגנטיקה, לא רלוונטי להשוות בין התרופות הנ''ל ולא נכון מיקצועית. למטופל, שבמשפחתו יש תיעוד על הטבה לליתיום - אבחר בליתיום, באם מדובר על דיכאון חוזר וקשה ואפיזודות חוזרות אבחר - לאמיקטל, באם יש מצב מאני מעורב , דיכאון ומאניה - אבחר דאפלפט, מעבר לכך בוחרים לפי בדיקות גופניות, תרופות מסוימות פוגעות באיברים שונים, ליתיום יכול ליפגוע בבלוטת התריס, טגרטול - בכבד, לאמיקטל - תגובה אלרגית קשה ( נדיר) וכו''
תהליך בחירת הטיפול מתבסס על ניסיון הרופא המטפל, מידע עדכני, בדיקות גופניות וכן לא פחות חשוב - רצון המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיעל16/02/2011
אימי סובלת זה שנים מדכאון וחרדות . כרגע היא עובדת גירושין לא קלים.
לפני כחמש שנים מצבה התדרדר והיא היתה לקראת אישפוז אך יצאה מזה. (לקח שנה בערך).
היא מטופלת כבר שנה אצל פסיכיאטרית טובה ( מנהלת מחלקה ... ) אשר ניסתה לתת לה כל מיני כדורים כדי שהחרדה והמתח ירדו ...
היא טופלה בלמיקטל שגרם לרעידות וקישיון וכמובן שהפסקנו...
כעת היא מטופלת עם :
לוסטרל - 200 מ"ג
סוליאן - 100 מ"ג
ואחד מ"ג קלונקס.
היום היא הוסיפה לה סרוקואל quetiapine 100 מ"ג.
האם לדעתך אין זה קצת יותר מידי ? האם היא תוכל לתפקד כך? היא ישנה גם ככה הרבה. היא לא חשבה לעולם או דיברה על התאבדות - אנו דתיים...
קראתי קצת על תופעות הלוואי והיה כתוב שינת יתר ונימנום. שוב אני אציין שהיא ישנה כל היום. האם לא כדאי לי להציע לפסיכיאטרית להוריד מינון של תרופה אחרת. האם תופעת לוואי של הישנוניות אמורה לעבוד אחרי זמן מה ? ואם כן מהו הזמן המוערך?
דבר נוסף שקראתי הוא שתרופה זו עלולה לגרום לסכרת ולה כבר יש סכרת לא מאוזנת והיא מטופלת באינסולין.
חשוב לי לציין שהיא עברה בחייה מספר ארועיים מוחליים קטנים.
לסיכום - האם הרופאה לא קצת הגזימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטן
יעל16/02/2011ברופאה רוצה שהיא תגיע למינון של 300 מ"ג סרוקואל.... והיא לא אמרה להוריד שום תרופה אחרת....
אשמח לעזרתכם
בת מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011יש קושי להתייחס לגבי שילוב הטיפול, חסר מידע רב אשר זמין לרופא המטפלת.
תופעות לוואי אכן יכולות לחלוף עם הזמן.
מינון סרווקאל 300 , במיוחד XR , יעיל מאוד בהפרעות רבות וכמעט ללא שום תוופעת לוואי. ( XR - שיחרור מושעה לאורך כל היום )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל17/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD או הפרעות קשב כתוצאה מחרדות?יוני15/02/2011
איך אפשר לדעת האם הפרעות הקשב שלי הם ADD או שהם כתוצאה מחרדות ודכאון?אני סובל בוודאות מחרדות אך לא יודע אם אני גם בעל ADD או שההפרעות קשב וריכוז נובעות מהחרדות...האם טיפול בריטלין יחמיר את מצבי?מה עושים בעלי חרדות שקשה להם להתרכז בלימודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD או הפרעות קשב כתוצאה מחרדות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011שאלה טובה, ADD = הפרעה נוירוהתפתחותית, התחלה מגיל 7 או לפני, מאפיין את האדם מאז ילדותוו.
ריטאלין אכן יכול להחמיר חרדה.
יש צורך לזהות את הבעיה הבסיסית מרכזית ( CORE DIAGNOSIS ) , לתת מענה לה ולאחר מכן לבעיות נלוות ( COMORBIDITY ) .בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי ל - OCDאור15/02/2011
ערב טוב,
אני סובלת מ - ocd כ - 12 שנים ולאחרונה אני שוקלת טיפול תרופתי.
אני אשמח לקבל הסבר לגבי האם הטיפול התרופתי יכול לעזור
ומאחר ואני מתכננת הריון אשמח לדעת אילו תרופות הן בטוחות לשימוש במהלך ההריון אם בכלל ואילו תופעות לוואי יכולות להיות.
תודה מראש,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי ל - OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011הטיפול הטוב ביותר תרופות ממשפחת SSRI ( נוגדי דיכאון) + טיפול התנהגותי קוגנטיבי( CBT ).
תרופות ממשפחת SSRI בטוחות בהריון יחסית לתרופות אחרות, עדיף להימנע ב 3 החודשים הראשונים ( טרימסטר ראשון), בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהירדן15/02/2011
שלום יש לי כמה שאלות
1.אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג בפני סטרס וחרדה קלים , חייב לציין שאני מרגיש טוב תודה לאל . אני ניסיתי כמה תכשירים של ריטלין על כל סוגיו (אני סובל מהפרעת קשב וריכוז),שאלתי היא מדוע יש בעלון הרפואי של הקונצרטה הימנעות מאנשים שסובלים מחרדה.? והאם מותר לי להשתמש בכדור?
2.האם המינון של 27 מ" קונצרטה יעיל למבוגרים ?. אני בן 26. או שעליי להעלות מינון ?
3.אם אני משתמש בקונצרטה 3 פעמים בשבוע , אני עלול להתמכר? ( אני מאוד חושש מזה)
4. לפעמים יש אפ אנד דאון ברמה של הריכוז והעירנות, ולפעמים יש לי דכדוך קל, מה עליי לעשות כדי שתהיינה השפעה טובה עליי?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011טיפול בתרופות ממריצות עלול להחמיר חרדה.
מינון מהווה נושא אינדיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול - האם צריך לקחת עם מים?ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011
שלום אני נוטלת את התרופה סרוקוול
רציתי לדעת
1.הרופא אמר לי לקחת אותה בערב האם זה משנה באיזו שעה או לדייק בשעה
2.האם אני צריכה לקחת אותה עם מיים ?
3.עדיף שאני אקח אותה ליפני האוכל או אחרי האוכל או שזה לא משנה ?
תודה מראש[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011שלום ליר, יש הבדל באם את לוקחת כדור סרווקאל XR , עובד 24 שעות, או כדור סרווקאל רגיל , שעדיף לקחת 3 פעמים ביום. ככלל עדיף כשעה לאחר האוכל.
לא חייבים לקחת בדקה קבועה אך כן חשוב להקפיד לקחת בזמן קבוע, כגון בערב, סביב שעה 20 ( לא קריטי אם מפספסים דקות עד שעה ).
הראציונל, להגיע לחלוקה שווה של הריכוז בגוף, למנוע "פיקים", קפיצות בריכוז ותופעות לוואי מיותרות, לכן טיפול XR , שיחרור איטי לאורך 24 שעות תמיד עדיף ומלווה פחות תופעות לוואי.
חשוב לקחת עם הרבה מים, למנוע סיבוך בבליעה.( כדור "שנתקע" בוושט יכול להוביל לבעיה כירוגית ואף התערבות כירונית.. לא נעים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהענת14/02/2011
שלום,
בן זוגי בן 23 מאושפז כבר חודש עקב התקף פסיכוטי כאשר במהלך החודש יצא לשבוע ואשפז את עצמו מרצון חזרה מכיוון שהרגיש שהתסמינים חוזרים. כיום לאחר שבועיים רצופים של אשפוז הוא מטופל בתרופות: לוריבן, אטומין ופלואנקסול. ע"פ התרופות שמקבל מה לדעתך האבחנה של הפסיכיאטר? והאם יתכן מצב של התפתחות מחלת הסכיזופרניה?
אני אציין שההתקף נבע מעישון גראס רפואי במשך שלושה חודשים בכמויות גדולות יחד עם נטילת ציפרלקס והפסקה פתאומית ללא התייעצות רפואית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011אי אפשר לנחש אבחנה, מדובר במצב פסיכוטי סביר להניח, מעבר לכך צריך ליבדוק קריטריונים לאבחנות שונות, משך הזמן, פגיעה בתיפקוד, מחלות גופניות או סמים, מחלות נלוות, סימפטומים וסימנים ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית אצל ילד בן 10אנונימי14/02/2011
ערב טוב
יש לי אח בן 10, ילד מדהים, כישרוני (מצייר,שר,מנגן,רוקד), ילד חם,אוהב את כל הסובבים אותו,מרעיף אהבה ללא הרף, תלמיד טוב.
הבעיה התחילה לפני כשנה כשהחלו לו חרדות שהתבטאו בהקאות כל פעם שהיה צריך לצאת מהבית או לשנות את הסדר יום שלו (נסיעה פשוטה לסבתא הייתה כרוחה בהקאה לפני היציאה ובמהלך הנסיעה), לפני כל יציאה מהבית שלא למטרת בית ספר (אפילו לחבר קרוב, סרט בקולנוע, משפחה) הילד היה מתלונן שהוא לא מרגיש טוב, היה נעשה חיוור, היה הולך להקיא ומבקש לא ללכת. לקחנו אותו לאבחון שם נאמר לנו שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז (המליצו לנו על רטלין אך לא רצינו להמשיך את הבירור לכן לא נתנו לו). לקחנו אותו לפסיכולוגית שטענה שמדובר בחרדות שיש לילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
לקחנו אותו להומאופט שנתן לו כדורים למציצה (כדור אחד בכל לילה), ובאמת המצב השתפר אך מהר מאוד המצב התדרדר, הילד עוד פחות מרוכז ממה שהוא היה קודם לכן, החל לדבר הרבה על רצון למות במונחים של "חבל אני חי", "עדיף שאני אמות", בהמלצת הרופא משפחה לקחנו אותו לפסיכיאטר ילדים שמטפל בבעיות קשב וריכוז, הפסיכיאטר המליץ על כדור אחד ביום של לוסטרל, מאז יש שינויים חדים במצב הרוח, יומיים הוא ילד טוב, ביומיים האחרים הוא מתהפך, מתנהג לא טוב בבית ספר וכשהוא מקבל הערות רעות מהמורה הוא מאשים את עצמו בזה, כועס על עצמו ושוב מתבטא במונחים של "חבל שאני חי", "אני טיפש" "אף אחד לא אוהב אותי" ...
באחד הימים הוא קיבל כמה הערות רעות מהמורה, ולא היה מוכן להמשיך את השיעורי בית שהוא קיבל. הוא החל לבכות ולצרוח ולהכנס לפאניקה ואמר שהוא כועס רק על עצמו שהוא קיבל הערות כאלה, ושהוא רוצה למות ולא אכפת לו מכלום, השארתי אותו כמה דקות להרגע אמרתי לו שימשיך את השיעורי בית כשיירגע.
לאחר כמה דקות ששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה לי שהוא במטבח עם סכין.
רצתי למטבח והוא החזיק סכין ובכה וככשאלתי אותו למה הוא עושה את זה הוא אמר שהוא מרגיש לא שייך לאף אחד, לשום קבוצה.
שלחתי אותו לחדר שיירגע, הלכתי אליו והצעתי לו עזרה בסיום הכנת השיעורים. סיימנו את השיעורים ומהר מאוד הוא נרגע (עניין של כחצי שעה, 20 דקות)...
התקשרנו בערב לפסיכיאטר, הוא טען שאולי יהיה צורך באישפוז, כמובן שדבר כזה לא בא בחשבון הלא שמדובר בילד בן 10..
האם יש אפשרות שזו השפעה של הכדורים שהוא לוקח?
איזה טיפול ניתן לתת ואיפה ניתן לאבחן אותו ולקבל אולי הצעה לטיפול אחר?
יש לציין גם שכל הבעיות החלו לאחר שהוא ראה את הכלב של סבתא וסבא נדרס מול העיניים...
תודה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה נפשית אצל ילד בן 10 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011יש אפשרות תאורתית להחמרה במחשבות אובדניות ונטילת נוגד דיכאון במטופלים מתחת לגיל 18, זה לא סוד ואף יש הזהרה של FDA האמרקאי, תתיעצי עם הרופא המטפל בנדון.
לפני המלצות, גילוי נאות, אני פסיכיאטר מומחה מבוגרים ולא ילדים.
אני חושב ששווה לשקול ביו פידבאק ( מרפאות טיבעי - רפואה משלימה של רוב קופות חולים)
והכי חשוב, טיפול פסיכולוגי. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבר לעצמישי14/02/2011
כבר בערך 3 שנים שאני מדבר על עצמי אבל ממש אני כבר לא יכול ליותר יש איזה כדור שיכול לדכא את זה
כבר תקופה שאני לא יוצא מהבית נפגשתי עם פסיכיאטר שנתן לי היסטו 10 גרם אבל זה לא עזר לי מאז הדיכאון שלי רק החריף ואני כל הזחמן חושב על מוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר לעצמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011מומלץ לחזור לפסיכיאטר ולישקול איזון תרופתי בהתאם, במקרה של מחשבה ודחף לפגיעה עצמית, מומלץ לפנות מיידית לחדר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורבוןאורלי14/02/2011
שלום רב לדוקטור.. ברצוני לדעת מתיי אני אמורה לשתות את הסורבון לפניי אוכל או אחריי קיבלתי מהפסיכיאטר שלי סורבון 10 מ"ג לחרדה ולרגיעה ושכחתי לשאול אותו.
וכשיקבלתי את הכדור הוא הסביר לי שאני יכולה להתחיל בכדור אחד בלילה ואם אני רואה שזה לא מספיק אז להוסיף גם בצהריים. אני כבר שבועיים וחצי נוטלת את הכדור כל לילה הרגשתי טוב מאוד עד לפניי כמה ימים ועכשיו אני מרגישה שכבר אחרי הארוחת צהריים אני קצת בירידה , שאלתי הנוספת היא האם אני צריכה כבר להוסיף עכשיו כדור בצהריים או שעדיף שאני אחכה לפחות חודש מנטילת הכדור לראות אולי המצב ישתפר ואני כבר לא ירגיש את הירידה הזו בצהריים. תודה רבה אורלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורבון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011ניתן לקחת כשעה לאחר האוכל, בדר'כ עדיף פעמים ביום, בוקר ערב, לגבי שינוי במינון רק על פי המלצת רופא מטפל. דרוש מספר שבועות עד השפעה יעילה.
טווח הטיפול המקובל בין 20 ל 30 מ''ג ביום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הטיפול:פסי דחוףמיקי14/02/2011
שלום,
צרכתי במשך מס' חודשים תרופה שלא גרמה לי להטבה בנושא הסרטים מהם אני סובל.(אוסידי) הרגשתי רע מאד ובעיצה אחת עם הפסיכאטר התחלתי לרדת במינון עד להפסקה מוחלטת. קיבלתי ממנו מרשם אחר לתרופה שונה מאותו סוג.
אחרי מחשבות מרובות ושעורי בית שעשיתי, החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי לתמיד ולכן אני לא מתכוון לצרוך את התרופה החדשה.
מאז הפסקת התרופה אני עובר "ג ה י נ ו ם" מבחינה פיזית. עייפות, חולשה, סחרחורות.
הרצון היחיד שלי היא להתנקות מהתרופה וזה הכל. אני מבין שזה חלק מתהליך גמילה שאני צריך לעבור עד שהגוף יחזור לעצמו. הבנתי כי לצערי זה עלול להמשך תקופה ארוכה.
1. מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, להתנקות?
2. האם מחובתי ליידע את הפסיכיאטר בהחלטתי לא להמשיך לתרופה הבאה או שאינני חייב לו דבר בעצם הפסקה מוחלטת של התרופה הראשונה שנתן לי.
הערה אליכם הפסיכיאטרים: אולי אני חי בסרט אבל אותי חינכו שלפני שכל אחד עוסק במקצוע שלו קודם כל עליו להיות בנאדם. מאז סיום לקיחת התרופה, אני מרגיש רע מאד מבחינה פיזית ואני מקווה מאד שזה לא יתפתח גם לפן הנפשי .
הפסיכאטר שלי מודע למצבי.
לא מתקשרים למטופל שסובל למרות ששומעים מאותו מטופל מספר פעמים כי הוא עובר "גיהנום" ודורשים בשלומו? לא מבררים את מצבו? היכן האחריות? האם כל אחד מהמטופלים הוא ת.ז שמשלם לאותו פסיכיאטר מאות שקלים לפגישה? היכן היחס האלמנטרי למטופל?
הרי אתם הפסכיאטרים לא נותנים לנו אופטלגין או אקמול! אל תשכחו את זה...
אם אתם חושבים אחרת ממני, אשמח לשמוע הסבר הגיוני להתנהגות כזו.
הסובבים אותי ואני המומים מהיחס, עצבנים מהמצב ובעיקר מקווים שארגיש טוב.
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הטיפול:פסי דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011אני לא בטוח שההתנתקות מהווה בחירה נכונה, הפסקת הטיפול יכול להוביל להחמרה משמעותית וסבל מיותר.
מומלץ קודם כל להתיעץ עם רופא מטפל בנושא התרופות.
יש אופציה של טיפול קוגנטיבי התנהגותי כתוספת לתרופות או ללא תרופות.
לפרטים לגבי טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) , אתה מוזמן לבדוק באתר שלי, בדף המטופלים, יש חומר רב בנושא להורדה חינם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)