מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה רעA25/02/2011
בעקבות אהבה נכזבת או לב שבור או איך שלא תקראו לזה.....התחלתי להרגיש שמצבי הנפשי מחמיר....אני מרגישה פתאום פחות שווה וחסרת ערך...במיוחד כי מאוד אהבתי את הבנאדם והערכתי אותו ולחשוב שהוא כבר לא מעריך אותי גורם לי לייסורים רבים...
מה עלי לעשות?
:(
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה רע - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011ראשית, כדי לפנות לפסיכולוג לצורך הערכה ראשונית וכדי לבדוק אם יש מקום לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש איזשהו סיכון בשילוב תרופות?בלה25/02/2011
אני משתמשת גם בויאפקס וגם בריספרידקס. תופעת הלוואי שיש לי היא כאבי ראש בלתי פוסקים. זה לא מופיע כמדומני ברשימת תופעות הלוואי. זה מסוכן? אגב, הטיפול נמשך בערך שבועיים. ואם זה משנה, אני בת 19.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש איזשהו סיכון בשילוב תרופות? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011ויאפקס כן יכול לעשות כאבי ראש, בעיקר בהתחלת הטיפול
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וגנטיקהמשה24/02/2011
שלום רב
אני בחור בן 25 שסובל מהפרעת אישיות גבולית ו OCD הכרתי בחורה מדהימה שלפני 7 שנים היה לה התקף מאניה דיפרסיה ומאז היא בסדר גמור.
תמיד חשבתי לעצמי מי תיקח אותי מי תרצה להתחתן איתי.
יש לי שלושה שאלות:
א. האם בטוח שילדינו יצאו עם בעיות נפשיות? כי אני קורא באינטרנט המון תשובות שקשורות לגנטיקה.
ב. יש לי פתאום חרדה עצומה מחתונה כאילו מה ואיך זה יהיה או יותר הכון פחד מהעתיד איך אפשר להתגבר על זה?
3. האם אנשים עם בעיה נפשית מתחתנים רק עם בעיות גופניות או גם עם בעיות נפשיות?
בתודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וגנטיקה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011א. אין ודאות, הסיכוי יותר גדול מהאוכלוסיה הכללית אולם עדין יש סיכוי יותר גדול שלא יהיו להם כל בעיות.
ב. לקבל ליווי פסיכולוגי לתהליך החתונה שהוא קשה לכל אדם ואולי קשה לך יותר.
אנשים עם בעיות מתחתנים עם כל מני אנשים, גם כאלו שלא סובלים מקשיים אחרים. אהבה היא דבר מופלא כידוע לנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיבומאלגיהבובי24/02/2011
שלום אני בן 36 והובחנתי על ידי דרמטולוג אחרי כל הבדיקות כחולה בפיבומיאלגיה הכאביים שלי לא מפסיקיים ואני מרגיש שכל יום מצבי רק נהיה רע יותר אני עובד כעצמאי ואני מפחד שאני לא יוכל לעבוד כי כבר בשבועות האחרונים אני סוגר מוקדם בגלל כאבי תופת בכל הגוף אני מש מרגיש מצוקה כי אני קיבלתי כבר הרבה תרופות שלא מקלות על כאבי אני מרגיש שאני מתחרפן אין לי יום ובטח לא לילה אני לא ישן טוב וגם אתמול לקחתי כדור שינה בגלל שאני כבר מותש אז התעוררתי גם אתמול בלילה כולי מזיע אז גם זה לא עזר לי לישון לילה טוב הכדורים שקיבלתי לטיפול ולא עזרו לי והיו לי תופעות לוואי חזקות הם: ליריקה אלטורלט ארקוקסיה טרמדקס ועשיו קיבלתי איקסל שגם לא ממש עוזר ואני מרגיש שכל מה שאני מנסה לא עוזר לי למרות שדיברתי עם אנשיים שחולים וכן עזרו להם הכדורים .יש לציין שאבא שלי חלה בסרטן והוא אמר לי לעשן ולנסות כי הקנביס הרפואי יכול להקל עלי אז עישניתי וממש אחרי שלש שאיפות הרגשתי את הכאב מופחת מה ששום כדור לא הועיל ובאותולילה השינה שלי היתה טובה יותר .מה עלי לעשות על מנת לקבל אישור לקנביס כי אני מרגיש שמצאתי את התרופה לכאב והרופא שלי מאמין בכדורים ולא בקנביס .מתחננן לעזרה אני מוטש נפשית מהכאביים עצבני לא מרוכז תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיסכול וכאב
בובי27/02/2011אני בן 36 והובחנתי אצל דרמטולוג כחולה פיברמיאלגיה קיבלתי כבר סיבלטה אלטורלט טרמדקס ארקוקסיה ועכשיו קיבלתי איקסל כל הכדורים לא עוזרים לי ואני מש שבור נפשית למה זה מגיע לי ליסבול כל התרופות שציניתי רק הורגות לי את הכיבה אני מרגיש מתושתש וכאביים בחזה אז בנוסף לזה הכדורים הורגים אותי יותר ממה שעוזרים לי יש לציין שהכאביים הם כל היו ובלילה הם פשוט לא ניתנים לתיאור אני לא ישן בלילות שינה רצופה קם בממוצע כל שעה מכאביים ואני כבר בדיכאון מזה טני לא מסוגל על הכאב הזה ובאמת ניסיתי הכל כולל פיעילות ספורטבית המחלה נפלה עלי ואני מוטש נפשית כי אני לא ישן בלילות וזה גורם לי עצבנות חוסר סבלנות ופחד שאני לא יהיה מסוגל לעבוד כי אני עצמאי והשבוע סגרתי את העסק פעמיים כי אני לא מסוגל לעבור ימים שלמיים בעבודה עם הכאביים ועם זה שאני לא ישן אני מתבייש יש לי שחור מתחת לעיניים. לפני שבוע בערך ניסיתי לעשן קנביס רפואי מאבא של אישתי ואני מריש שאני זה שמצאתי משהו שמקל עלי וגם אני ישן טוב מה עלי לעשות כדי לקבל רשיון למי לפנות כי הרופא שלי עדיין חושב שזה סמים ולא תרופה .אשמח ליעוץ ועזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיסכול וכאב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011להוסיף: ניתן לנסות ליריקה, גאבאפנטין.
מומלץ לפנות למרפאת כאב ליעוץ. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרקיסיזםעירית24/02/2011
מה ניתן לעשות לעזרה לגבר בן יותר מ 60 אשר עבר כבר טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי ארוך, ואף אלטרנטיבי, ועדיין לא השתנה אצלו דבר - הוא נרקיסיסט מדוכא, ובעצמו מיואש.
האם יש מומחה עם ותק העוסק בכך בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקיסיזם - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011הטיפול היחיד לנרקיסיזם הוא פסיכולוגי. התרופות הן לדיכאון. אלו בעיות מוכרות ורוב המטפלים בעלי נסיון בטיפול בקשיים כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
מישהי27/02/2011לדעתי כדאי להמשיך טפול
ןלא לשכוח עם כל הכאב שבדבר אין לנו שליטה על הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול תרופתישיר24/02/2011
אני מאובחנת במאניה דיפרסיה מזה 3 וחצי שנים ומטופלת מאז בליתיום, למיקטל ורסיטל.
אני רוצה להפסיק את הטיפול התרופתי.
רציתי לדעת אילו אלטרנטיבות טיפוליות יש לתרופות? והאם יש לפסיכיאטר המטפל את הכוח למנוע החלטה כזו שלי(אשפוז או כדומה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול תרופתי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי27/02/2011האלטרנטיבות לא הוכחו כיעילות במניעת אפיזודות של מאניה דפרסיה, למרות זאת אפשר לצמצם את הסיכון בהקפדה על הרגלי חיים, מניעת חומרים המשפיעים על המוח, סדר יום קבוע והקפדה על שינה.
הפסיכיאטר לא יכול להכריח אותך לקחת טיפול כל עוד אין מסוכנות מיידית. אלו החיים שלך בסופו של דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב המקרין לרגלאני24/02/2011
ד"ר שלום. מצטער מראש על אריכות הדברים. בן 32. סובל 3 שנים מכאב גב עם הקרנה לרגל. ממצאים פתולוגיים - פריצת דיסק. להבנתי לא חייב שיהיה קשר בין הסימנים לכאבים. טופלתי בתרופות נוגדות דלקת רבות (אטופן, ארקוקסיה, אביטרן וכו')- לא עזר. פיזיותרפיה, דיקור, שיאצו, כירופרקטיקה וכו' - לא עזר. זריקת אפידורל (קורטיזון) - לא עזר. ניסיתי אלטרולט (מינון נמוך) וקלונקס - כן עזר קצת !!!!!!!! אך הפסקתי עקב תופעות לוואי וניסיתי לאחרונה פרוצדורה של צריבת דיסק (קובלציה) - לא עזר.
התחלתי, לפני שבועיים, לקחת ליריקה - יש שיפור קטן !!!
אציין שבאופן כללי אני אדם בריא ולא סובל מדיכאון אם כי המצב הבלתי פתיר, בו אני שרוי כבר 3 שנים, המדיר שינה מעיני (קשה לי, פיזית, להירדם עם כאב ולעיתים אני לוקח אקמולים וכדורי שינה בשביל להצליח להירדם), גורם לי להתעורר לעיתים באמצע הלילה (קם עקב הכאב, לוקח עוד איזה כדור ורק לפעמים מצליח להירדם שוב), חוסר האפשרות לעשות דברים שעשיתי בעבר ושאני אוהב (כדורסל, טיולים), ושוב העייפות הפיזית (מיעוט שינה) והנפשית (מנסה כדור/טיפול חדש, בא מלא תקווה למזור לכאב, ושוב מתאכזב), כל אלו מביאים אותי למצב של דיכי. (למרות שבבסיס אני אדם אופטימי ושמח).
הבנתי שיתכן קשר בין כאב, בעיקר שמדובר בכאב עצבי כמו זה שיש לי עקב ההקרנה לרגל, לבין מצב נפשי של סטרס, מתח (מה יהיה עם זה - פוגע לי גם בקרירה).
לראיה- הקלונקס, אלטרולט והליריקה עזרו הרבה יותר מכמויות גדולות של אטופן וארקוקסיה. שאלותיי:
1. האם אני צודק? האם עליי לבקש לקבל תרופות "נפשיות"? איזה?
2. האם כדאי לפנות לפסיכיאטר ולנסות טיפול תרופתי? (הבעיה הגופנית עושה אותי "פסיכי"...)
3. האם יש לך, בהתבסס על האמור לעיל, המלצה (לא מחייבת כמובן) על כדור שאני יכול לבקש מהרופא משפחה?
**אציין שזה כמו ביצה ותרנגולת. פתולוגית יש לי פריצת דיסק 8 שנים. 5 שנים ראשונות חייתי עם זה בשלום עם כאב מינימלי שמתעורר לעיתים ונעלם.
לפני 3 שנים, הייתי בתקופה לחוצה (לימודים, עבודה, אישה, כסף) - ואז הכאב התעורר. עקב הכאב אני בלחץ ומתפקד, בכללי, פחות טוב (50% יכולת בכל מה שאני עושה עקב הכאב וחוסר השינה) מה שכנראה מגביר את הכאב וזה מעלה את מפלס הלחץ והחרדה (איך אתפקד מחר בפגישה החשובה אם אני לא מצליח להירדם עד 2 לפנות בוקר ואז קם ב-5 מכאב, לא מצליח לישון, וכותב בפורום וירטואלי. מה שכנראה לא יעזור גם), מה שמגביר את הכאב ....מן מעגל קסם שכזה.
מה עושים?
יום טוב, ורק בריאות (כל השאר שטויות וחולף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצרצר...
אני24/02/2011האם יכול להיות שאני בדיכאון ואני לא מודע לכך?!?!?!?
אציין שכאשר אני עם אנשים עוצמת הכאב יורדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצרצר... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2011כאב גב עם הקרנה לגפיים , סיאטיקה, המקור גב תחתון.
יש לפעמים קשר בין כאב למצב נפשי, במיוחד אצל זקנים, מה שניקרא SILENT DEPRESSION .
ניתן לנסות טיפול בסימבאלטה, היעיל בטיפול בכאבים וכן דיכאון.
לגבי האם דיכאון או לא? , יש צורך בבדיקה מסודרת, למידע הודות דיכאון חרדה ועוד, אתה מוזמן לבדוק בדף המטופלים, באתר שלי. בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל OCDבר ט23/02/2011
שלום לך ותודה על העזרה מראש.
אני חייל,אשר סובל מתקופה לא ממש טובה,אשר מתבטאת בחרדות ודכאונות ממאוד כבדים.
בערך ב5-6 החודשים האחרונים מתגבר לי חשש שתמיד היה לי מקרינה של פלאפון,וחס וחלילה מחלה סרטנית.כל פעם שהפלא חייב להיות בכיס המכנס אני מכבה אותו וכאן מתחילה הבעיה אני חייב לבדוק כל כמה דקות שהפלא אכן כבוי,מצד אחד אניודע שהוא כבוי אבל לא בטוח במאת האחוזים,הבעיה הגדולה היא בלילה,הקריהנמאוד מססוכנת בלילה,ולכן אני מקפיד כבר מספר שנים כל לילה לכבות את הפלאפון,אבל בחודשים האחרונים שוב אני קם כל כמה דקות מהמיטה על מנת לבדוק שהפלא אכן כבוי,ואני פשוט לא נרדם,לאחרונה זרקולאוזני לבדוק בהקשר למחלה המצוינת לעיל,קראתי ולכן אני פונה אליך (איני בקשר עם הוריי)
חשוב לציין שאני מביין את הבעיה איני משוגע או משו,אבל אני פשוט לא מצליח להפסיק לבדוק,להדליק ולכבות מלכתחילה,ושאני לא קם לבדוק אני נכנס לדכאנונות ולחרדות כבדים..אשמח לעזרתך ..
תודה רבה בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ל OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2011באם המצב הנ''ל גורם לסבל ופגיעה בתיפקוד, מומלץ לפנות לעזרה מיקצועית.
( היום יש טיפול יעיל ב OCD , תרופות ושילוב עם CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי, לגבי מידע הודות CBT , אתה מוזמן ליבדוק בדף המטופלים באתר שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך האם?
בר ט24/02/2011אך האם זה אכן OCD??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקסנקסצחון23/02/2011
לאחר שנים שצרכתי קסנקס 0.5 3 פעמיים ביום אני צורך כבר שנתיים 0.25 פעמיים ביום ואין לי שום בעיה,שאלתי היא איך אני יכול לרדת ממינון זה ללא תסמיני גמילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2011המלצתי, לאט לאט ותחת השגחת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכהלליר23/02/2011
שלום אני בת 18 נטלתי כדור פסיכיאטרי במשך חודשיים וחצי בעקביות והפסקתי כמה ימים שאני לא נוגעת בכדורים הפסקתי איתם לחלוטין
האם אני יכולה לישתות אלכהל?כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכהל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011לא ברור איזה כדור, מומלץ להימנע מאלכוהול ואו להתייעץ עם רופא מטפל אשר בידיו יותר מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהA23/02/2011
האם ישנו מונח מתוך עולם המושגים הפסיכאטרי שנותן לאדם את התואר "משוגע" ז"א....יש דבר כזה-"משוגע" ?! או שזאת סתם מילת גנאי? יצא לכם פעם לראות אדם המוגדר כחולה בהפרעה נפשית והגדרתם אותו,בתור פסיכיאטרים במצב של "שגעון" ??
אם יש דבר כזה משוגע,מה זה בעצם ?
רצינית לחלוטין,ומצפה לתשובה בהקדם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011אין מושג כזה , הכי קרוב מצב מאני פסיכוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניים שלילייםדני אחר23/02/2011
ערב טוב לך ד''ר בשנה האחרונה אני עד לנפילה איטית ומתמשכת של כמעט כול אספקט בחיי
למרות שאני לוקח טיפול תרופתי אני מאובחן כסכיזופרן הסוג השני הסימפלקס שברור שבתמונה הגדולה יותר קשה מהתסמינים החייביים שהיו מעט מאוד לא משהו שהיה מצריך אישפוז.
אני מרגיש ירדה קוגנטיבית בקשב וריכוז איבדתי כמעט לחלוטין את העיניין בדברים שעשיתי פעם כמו ספורט קריאה כתיבה קשרים חברתיים ועוד.. בנוסף הרגש כמעט ולא קיים אצלי בטח שלא אושר שמחה אולי דיכאון יש לי אחת לכמה ימים בגלל המודעות שאני רואה שמצבי מידרדר אל מול עיניי הרבה דברים אני לא מצליח להבין מה רוצים ממני לוקח קצת יותר זמן למרות שהייתי מאוד חד בעבר.
אוצר המילים שלי הצתמצם עקב כול זה וקשה לי לדמות ולהשוות דברים שהיו פעם קלים והרבה פעמיים אני נשאר הממום ותקוע כמו בלאק האוט בלי מילים בפי. והזיכרון כמה שניסית להילחם עליו ולשמר אותו לא הצלחתי וזה הדבר הכי קשה אצלי כי כבר חזיתי את הבעייה כבר באיבוד קשב וריכוז.
פעם בכמה זמן יש לי פריבלגיה להיזכר בחיי לפני ההחמרה הזאת חיים תוססים ובעיקר אני זוכר את הסקרנות הבוערת לחשוב ובעיקר ביוזמה האישית. כואב לי מאוד וצר לי שזה פשוט נושר עם כול ניסיון חיי...
לשאלתי ד''ר כפי שאתה שם לב יש לי מודעות למצב (מה שלא עוזר אפילו פוגע) איך איך אני יוצא מזה איך אני נלחם בתסמינים האלו בתקווה לשקם לפחות קצת את מצבי? בנוסף לטיפול כוונתי האם יש עוד דברים שאני יכול לעשות שיועילו אולי ספורט ואיזה עוד אלטרנטיבות ודרכים יש כדי להילחם ולתת קונטרה להחמרה ולתסמינים?
דבר אחד חיובי יש במצבי בעקבות הניתוק הרגשי אני לא חרד ואין כבר פחדים ופרנויות וספיקולציות על אנשים והחרדה החברתית הקשה מאוד שהייתה לי נעלמה כאילו לא הייתה ולכן אני מסוגל לעבוד וכרגע אני עובד... האדישות כנראה מוציאה ממני דברים שלא הייתי מסוגל לעשות.. אך עדיין מתגעגע לאישיות הכריזמתי עם חוש ההומור והרגש ... לא יודע מה יוליד יום ומה העתיד נלחם בכול הכוח עד שייגמר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיניים שליליים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011יש צורך למצות טיפול תרופתי ( מכוון לסימנים שליליים, לבסוף לנסות ABILIFY - דור 3) כמו כן טיפול בשיחות, טיפול קבוצתי, תהליך שיקומי מכוון לשיפור כישורי חיים. אם יש לך מעל 40% אחוזי נכות נפשית תברר לגבי סל שיקום. בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאוסטרופוביה? התקף חרדה?אלעזר22/02/2011
נסעתי בטרמפ, מה שקורה כמעט יומיום, ופתאום הרגשתי לחץ שאני בפנים. התחלתי להזיע, כאבו לי הרגליים ולא הפסקתי להזיז אותן ואת כל הגוף שלי, לא היה לי אוויר, נכנסתי ללחץ משוגע לגמרי. שקלתי לבקש ממנו לעצור לי בצד אבל אני גר מעבר לקו הירוק וזה לא לעניין. כשאני נמצא עכשיו בבית ואני חושב על כל הסיטואציה, אני נכנס ללחץ שוב מעצם העליה מחר לטרמפ נוסף, או מעצם המחשבה שמשהו בי לא טוב. זה היה פשוט סיוט שלא נגמר כי גם היו פקקים ופשוט לא הפסקתי לקוות שתיגמר הנסיעה הזאת.
אני ממש בלחץ. מה זה יכול להיות? זו לא פעם ראשונה שזה קורה אבל הפעם הזאת היתה חזקה מעל ומעבר ביחס לפעמים הקודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאוסטרופוביה? התקף חרדה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011קלאוסטרופוביה - יהיה תגובה קשה תמיד כאשר תצטרך להיכנס למקום צר( מעלית, חדר צר, ...), לגבי הטרמפ, יכול להיות תגובת חרדה מברבה סיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יודע?סתם22/02/2011
אם אני הולכת לפסיכיאטר, והוא נותן לי נגיד מרשם, מי יכול לדעת על זה?, כלומר זה נרשם באיזה גוף ממשלתי או משהו?, יש איזה מאגר של אנשים על תרופות כאלה ואחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי יודע? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011מרשם לא מסביר את האבחנה, לכן ביקור אצל פסיכיאטר פרטי נשאר חסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי ההגדרה המדויקת של מחשבות שווא?אנונימי22/02/2011
בעקבות פחדים כבדים ממחלת הסכיזופרניה וקריאה על כל סימפטומי המחלה,החלו אצלי מחשבות רעות על משפחתי,לדוגמה:
למשל שהם מתכננים להרוג אותי או להרעיל ולרצוח אותי או מחשבה שכולם נגדי ומאותתים זה לזה בעיניים וכו'(אגב המחשבות לא התחילו סתם,רק בגלל שקראתי עליהן אז התחלתי לחשוב על זה ולדמיין את זה).עכשיו השאלה שלי היא אם אינני מאמין כלל למחשבות אלה(יודע שזה לא יכול להתרחש במציאות ושהכל דמיוני) ולא יכול לפעול על-פיהן,זה ייקרא מחשבות שווא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי ההגדרה המדויקת של מחשבות שווא? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/02/2011שאלה טובה, מחשבת שווא :
1. מחשבה לא מציאותית , אשר קיים הוכחות ומידע השולל זאת..
2. לא ניתן לישכנוע ושינוי האמונה בדרך לוגית ( אמונה נוקשה ולא ניתנת לשינוי)
3. אידיוסינקרטית ( מקובלת על פי העולם הפנימי אך לא על פי הנורמות החברתיות והתרבותיות)
4. בוחן מציאות פגום ( אי יכולת להפריד בין העולם הפנימי לחיצוני, בין מציאות לדימיון)
קיום מתייחסים לרמות שונות, ממחשבות של יחס ורדיפה, רמזים למחשבות IDEA OF REFERANCE , כמעט מחשבת שווא ( QUAZI DELUSINAL ) ועד מחשבת שווא מלאה.
שים לב , שמחשבות אובסיסיביות, מחשבות לא הגיוניות, מנסים להתנגד להן והדבר מוביל לסבל ומצוקה.( יכול להסביר אולי את המחשבות שלך)
ביום א הקרוב, אני אדבר על הנושא ( סכיזופרניה) בבוקר 10:00, רשת א ' ברדיו, פרטים באתר שלי, דף שידורי הרדיו.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני כלל לא מאמין למחשבות אלה
אנונימי23/02/2011ויודע שהן אינן נכונות בתכלית ואינן הגיוניות ולא יכולות להתרחש במציאות אף פעם,ולכן גם לא פועל על-פיהן.בוחן המציאות שלי תקין.אני יודע להפריד בין מציאות לדמיון.זה נקרא מחשבות שווא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר:
אנונימי25/02/2011המחשבות שלי,כמו שהזכרתי קודם לכן לא התחילו לבד אלא התחילו בעקבות קריאה מעמיקה על מחלת הסכיזופרניה ועל הסימפטומים שלה.כלומר,אני בסה"כ מדמיין את כל המחשבות האלה(למשל:נגיד שעכשיו כולם מתכננים לרצוח אותי או להרוג אותי או שכולם מאותתים זה לזה בעיניים או נגיד שכולם רואים בי דמות גדולה,למשל אלוהים ולכן כולם מכירים אותי ורוצים לראות אותי - מחשבות של גדלות).
עכשיו אינני מאמין כלל למחשבות אלה ויודע שהן אינן נכונות והגיוניות בעליל משום שההגיון שלי נשאר בריא ובוחן המציאות שלי תקין.אבל הן גורמות לי להרגשה רעה מאוד,משום שדווקא המחשבות הלא הגיוניות,שאפשר למצוא הרבה כאלה,גורמות להרגשה הרעה(כי אני מדמיין שמה שלא הגיוני יקרה - למשל קראתי משפט על חולה סכיזופרניה שחשב שהחליפו לו את האיברים בלילה,עם איבריו של אדם אחר,אז גם אני התחלתי לדמיין את זה נגיד שכולם מתכננים לעשות את זה ושהם עושים את זה).
בכל מקרה,כדאי לי לפנות לטיפול?
האם זה נחשב למחשבות שווא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
אנונימי27/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/02/2011הפתרון הטוב ביותר זה בדיקה קלינית של איש מיקצוע, כתבתי בפירוט את הקריטריונים והסברים, אין טעם לנסות להתעסק בספקולציות, הדרך היחידה בלבד לשלול מחשבות שווא זה על ידי בדיקת פסיכיאטר פנים מול פנים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)