מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כותבת שוב-דלגו עלי בתשובות...גולי19/02/2011
שלום רב,
האם ריבוי התקפי מיגרנה ושימוש מופרז בסומטרידקס ל(לפחות 16 כדורים בחודש)-מיגרנות כבר 25 שנה מתוכם 10 שנים סומטרידקס עם הפסקות בהריונות.
האם שימוש מרובה יכול לפגוע במוח-שמתי לב שבין התקף להתקף(שזה יומיים בערך...) יש לי אובססיביות מחשבתית עד הפרעה בתפקוד וכן חרדות ודיכדוך וכשמגיע ההתקף יש הקלה מתופעות אלה ל24 שעות.
אשמח לחוות דעת מקצועית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותבת שוב-דלגו עלי בתשובות... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011עניתי לך כמה שורות למטה. כאמור יתכן שאלו לופעות שנובעות בגלל השימוש המופרז. התייעצי עם הנוירולוג על תהליך גמילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וחזרה בתשובה...שה שה19/02/2011
שלום רב!
בגיל 22 נגלתה אצלי מחלת סכיזופרניה מחלה מעצבנת מה לעשות מאז עברו 7 שנים ואני חולה תקופה הנ"ל. באותה תקופה שהגיע המחלה ניסיתי להתחזק ביהדות לשמור שבת וכל מיני אבל ראיתי שאני לא יכול וקשה לי וכך היו כמה נפילות כל תקופה של כמה חודשים שוב ניסיתי לברוח לא לצאת בשישי לבילויים, ולעשות דברים וניסיתי להגביל את עצמי כמה שאני יכול לפי הדת, אך אני לא הצלחתי עד היום.
המחלה פגעה לי בחשיבה ברגש, כל הזמן אני שואל חברים קרובים כל מיני דברים וזה לא טוב כל 1 אומר משהו אחר זה מבלבל לי את הנפש, אני לא מקבל תשובות לגבי חזרה בתשובה, אולי אני יעשה מה שאני יכול לעשות בנושא התשובה לא חייב להקפיד בלעשות דברים להתפלל כל הזמן רק מתי שמרגישים שולם אם הרגשה והמוח אז כן?
למשל שבתות קשה לי כל הזמן בלי חברים בשישי לא לצאת לבלות אני יכול להחזיק גג חודש בלי לצאת לעשות מנוחה? אתמול שישי ביליתי והיום אני מרגיש מבולבל שכאילו "" פגעתי בזה שיצאתי ואני לא מבין איזה מחשבה זאת. לדעתי לאיודע אם זה נכון אנשים שחולים במחלה זאת יש להם גם כך מגבלות נניח לשמור שבת, אצלנו המוח לא עובד טוב ואלה שהם בריאים שומרים יש להם יום בשבוע ללא תעסוקה שביתה אבל מוחית הם לא מרגישים את זה הם מעבירים את זה בקלות רבה.
היום יום שבת ואני מרגיש שיש לכל בן אדם שכל ורגש ששניהם צריכים לעשות שולם לגבי נושאים מסויימים ולבצע אותם היום אני מרגיש 50% בגלל שיצאתי אתמול ואני לא מבין מאיפה זה בא לי הרגש המעצבן הזה זה המחלה בטח?
מה ניתן לעשות בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה וחזרה בתשובה... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011יתכן שמה שאתה מתאר זו חשיבה אובססיבית, במקרה הזה סביב דת אבל יכול להיות סביב נושאים אחרים. אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל בעניין ולשקול טיפול פסיכולוגי שיוכל לסייע לך להתמודד עם המחשבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמסונג תראה מה כתבתי לך בתגוב
שוני21/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי זמן לקיחת תרופהבן 1619/02/2011
בוקר טוב, הפורום הזה באמת נהדר בעזרה שלו לאנשים, והייתי חייב לציין זאת ולהגיד מראש תודה גדולה!
אני (16) בתקופת הסתגלות לפריזמה בגלל OCD. אני לוקח כדור פעם ביום כבר שבוע (כמובן שעדיין אין תוצאות) לפי הוראת הפסיכיאטר - כל בוקר.
1. רציתי לשאול אם דפוס השעות חייב להיות קבוע בטיפול בתרופה (לדוגמה כל יום ב-7:00) או שאפשר לשחק עם זה ולקחת מנה אחת ב-10:00, יום למחרת ב-5:00, ביום השלישי 8:30, וכך הלאה?
2. ואם הדפוס חייב להיות קבוע (כל יום ב7 לדוגמה) האם זה רק בתקופת ההסתגלות ובנטילת התקופה על בסיס קבוע אוכל מתי שארצה?
תודה ענקית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי זמן לקיחת תרופה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011רצוי שהדפוס יהיה קבוע כל הזמן. הסיבה היא ששינויים בריכוז תרופות בדם באופן מהיר גורמים לתופעות לוואי להתגבר, כדי לחסוך חוסר נעימות, בחר מועד קבוע ותשמור עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עמיד וטיפול בלפונקסאיילה18/02/2011
אני חולה בדיכאון עמיד כבר 3 שנים התחלתי טיפול בלפונקס 375 מ"ג
האם הטיפול בלפונקס יכול להוציא אותי מהדיכאון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עמיד וטיפול בלפונקס - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011טיפול בלפונקס איננו טיפול רשום בישראל לדיכאון. לפונקס משמש בעיקר לטיפול בפסיכוזה או סוגים מסויימים של הפרעות תנועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מנפציםפאר17/02/2011
שלום רב קוראים י פאר יש לי תסמונת אספרגר ובעיות קשב וריכוז ויש לי חרדה מנפצים פחד מנפצים יש לי תור בקרוב אצל הפסיכולוגית שלי אבל אני לא יכול להתאפק ויש לי שאלה כל שנה מגיע פורים ואני שונא את התקופה האם יש תרופה כל שהיא לחרדה מנפצים ופיצוצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מנפצים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011ישנם כל מני תרופות מרגיעות, וגם תרופות נוגדות חרדה. כדאי להתייעץ עם הגורמים המטפלים בך שמכירים אותך אם יש צורך בטיפול תרופתי או אפשרויות טיפול אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחסויה17/02/2011
שלום רב!
האם אתם מכירים את התוספף אפדרין שמגביר חילוף חומרים ?
אם כן, עד כמה הוא מסוכן לשימוש מבחינה נפשית?
תודה רבה מראש ,אשמח תשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011ממש לא מומלץ להשתמש בתוספים כאלו, יכול לגרום לשלל בעיות גם גופניות וגם מצוקה נפשית, חרדות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סומטרידקסגולי17/02/2011
שלום רב,
האם ריבוי התקפי מיגרנה ושימוש מופרז בסומטרידקס ל(לפחות 16 כדורים בחודש)-מיגרנות כבר 25 שנה מתוכם 10 שנים סומטרידקס עם הפסקות בהריונות.
האם שימוש מרובה יכול לפגוע במוח-שמתי לב שבין התקף להתקף(שזה יומיים בערך...) יש לי אובססיביות מחשבתית עד הפרעה בתפקוד וכן חרדות ודיכדוך וכשמגיע ההתקף יש הקלה מתופעות אלה ל24 שעות.
אשמח לחוות דעת מקצועית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סומטרידקס - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011ראשית, אלו יכולות להיות תופעות לוואי הקשורות בדפוס השימוש בתרופה. אני מציע להתייעץ עם נוירולוג מטפל בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של קליטה ועיבוד נתוניםגלית17/02/2011
שלום דר',
מזה כשנה הופיעה אצלי תסמונת פיברומיאלגיה ומאז חלו שינויים בקליטה,בהבנה,שכחה ,בעיה בכושר ביטוי, עיבוד נתונים ועוד....עזבתי עבודה לאחרונה עקב כך.
לפני כן הייתי בדיכאון עמיד ורק הלמיקטל 200 מג' עזר ואז הופיעה לי התסמונת.
הדיכאון חזר לכך קיבלתי בנוסף סימבלתה 30 מג' כדי שגם יעזור לכאבי השרירים.
לא היה שינוי נפשי,אך זה עזר לכאבים.(אני עמידה לSSRI SNRI)
הרופא החליף לי את הסימבלתה לפני כחודשיים בנורטילין 50 מ' שזה הוציא אותי מהדיכאון ממש בהצלחה,רק שאני מאוד סובלת מתופעות הלוואי.אך הוא לא מטפל בכאבי השרירים כפי שאמור לעשות.
אני גם נוטלת 0.75 מג' קלונקס בלילה לבעיות שינה קשות ולחרדה (שילבתי עם טרזודיל 100 מג' וזה עזר -ולאחרונה הורדתי אותו) ואני ישנה היום לפחות 5 שעות ברוך ה'.(אולי הנורטילין עזר לכך)
אני לא יודעת מאין הבעיה של תפקוד לקוי של המוח והקוגנטיביות. אני לא קולטת,לא שמה לב למה אני עושה,לא מבינה,עושה טעויות כתיב,לא מצליחה להתבטא,נתקעת במשפטים ולא זוכרת מילים ועוד...
אני בטוחה שיש קשר להפיברו' ,כמו כן חשוב לי לציין דר' שבמשך 7 שנים עם דכאונות וחרדות קשים לא היתה לי בעיה קוגנטיבית כלל, תמיד הייתי שנונה וחדה.
הרופא שלל דימנציה.
אני מקווה שזה לא לצמיתות,אני במבוי סתום.
יתכן שזה מהלמיקטל?
בבקשה כוון אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של קליטה ועיבוד נתונים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011אם נשלל דימנציה ובעיה גופנית, הסיבה כנראה חרדה.
יש לטפל באופן אפקטיבי את נושא החרדה, תרופתית אך גם בשיחות, טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ). בנוסף מומלץ להוסיף וויטאמינים B קומפלקס + חומצה פולית.
לגבי מידע הודות CBT , את מוזמנת לבדוק באתר שלי, בדף המטופלים. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא חרדה דר'
גלית17/02/2011שלום דר',
הסיבה אינה חרדה וגם הרופא שלל חרדה
הייתי בטיפול CBT.
משהו לא בסדר ואני דואגת.
אולי הלמיקטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא חרדה דר' - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011אם כך, הפיתרון רק מול הרופא המטפל, שיש בידיו את המידע הדרוש. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז יוםע'17/02/2011
שלום,
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי אשפוז יום.
1. האם האשפוז מתועד בתיק רפואי? האם בעתיד למעסיקים תהיה אפשרות לראות שהייתי מאושפזת? האם זה עלול להשפיע לרעה?
2. האם אשפוז יום ברמבם הוא מסגרת טובה? מה ידוע לכם עליה?
3. האם אפשר להגיע לאשפוז יום 3 ימים בשבוע (ולא 5)?
4. מיהם האנשים שמגיעים לאשפוז יום? אני סובלת מדכאון וptsd, האם רב האנשים מגיעים עם רקע של מחלות נפש קשות או שהסביבה מתאימה גם עבורי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז יום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011אשפוז יום פתרון מעולה למי שיכול לשלב בין בית ובית חולים ומצבו לא חמור עד כדי צורך באשפוז מלא.
לגבי סדר היום , תלוי במקום ובמנהל המקום.
רמב''ם מקום מעולה.
לגבי מידע, יש איסור בחוק על מתן רפואי, פרט באם חותמים על וויתור סודיות והסכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - והמשך שאלה
ע'17/02/2011האם אתה יודע אם מעסיקים מתעקשים על חתימה על ויתור סודיות רפואית או לא?
חשוב לי לדעת, מכיוון שאני לא חייבת להתאשפז. המצב שלי בינוני, והמטפלת שלי לא חושבת שאני צריכה להגיע לאשפוז. במידה והאשפוז ישפיע עלי לרעה בעתיד זה משהו שהייתי מעדיפה להמנע ממנו. מה ידוע לך על זה?
אשמח לתשובה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסטימיהאפרת17/02/2011
אני בת 45, דיסטימית. נוטלת בששת החודשים האחרונים כדור אחד ביום - לוסטרל
50mg. התנודתיות במצבי הרוח השתפרה. אך השקפת החיים נשארה.זו לא גלולת אושר.
השפעה שלילית ביותר על הליבידו - למעשה הוא נעלם לחלוטין. וזה משפיע לרעה על חיי הזוגיות.
השאלה: האם קיים טיפול תרופתי, רק לפני המחזור החודשי, 7-10 לפני המחזור, בהם אני נכנסת למצב רוח נמוך ודכאוני, שצורך הרבה משאבים נפשיים, כדי להמשיך ולהתנהל כרגיל. הייתי רוצה להפסיק עם הלוסטרל, ולקחת על-פי הצורך, טיפול לפני המחזור בלבד כטיפול ל- PMS.
לתשובה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסטימיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011יש תיאוריות שונות, אכן ניתן לקחת רק סביב הביוץ, יש להתיעץ בנדון עם רופא המטפל, אשר אמור לישקול טיפול, על פי ניסיומו ועל פי המידע בידיו לגביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מליתיום לגאבאפנטיןמרית16/02/2011
שלום רב
עשיתי מעבר הדרגתי ובפיקוח כמובן מליתיום לגאבאפנטין.סיימתי עם הליתיום לפני כשבוע וחצי.אני מקבלת את זה לדיכאון בנוסף לאפקסור.אז יש ימים שאני מרגישה טוב יותר,פעילה ונמרצת והרצון לעשייה ולצאת החוצה חוזר,ויש ימים שאני מרגישה חלשה נורא,או תחושת מוזרות כזאת בראש שקשה לי להסביר,או שאני עומדת להתעלף.האם זה נורמלי? האם זו תגובה של הגוף להחלפה/הפסקת ליתיום או שהגאבאפנטין לא טוב לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מליתיום לגאבאפנטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011שינוי תרופתי של מייצבי מצב רוח יכול להיות מלווה בתחושות לא ברורות, זה תלוי במינון, במהירות השינוי וכו'', במשך הזמן התופעות עלולות לחלוף, בכל מקרה מומלץ לשתף את הרופא מטפל בכל תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור -ויפקסחסויה16/02/2011
שלום רב!
אני בת 18, מחלימה מאנורקסיה, במשקל תקין ומטופלת במרפאה לחרדה ליד ביתי ,בעברי הקרוב אושפזתי לסירוגין לזמנים קצרים ואשפוז אחד ארוך וממושך במחלקה פסיכיאטרית .לאור מצב רוחי הירוד מזה זמן רב,חרדה גבוהה ,התפרצויות בכי וכן הלאה הפסיכיאטרית במרפאה בה אני מטופלת הציעה לי אפקסור (ויפקס), ניתן לי פריזה בעבר למשך זמן ממושך (כשנה וחצי) אך הטיפול עם כדור זה לא עזר,לכן הוחלט להחליפו וכיום אני מטופלת באפקסור כבר שבועיים לערך אולי יותר, מתחילת הטיפול בכדור זה יש לי כאבי ראש בלתי פוסקים ,לאורך כל היום, שאפילו מקשים עליי להירדם וגם כאשר אני נרדמת אני קמה משנתי בגלל הכאבי ראש, הם מטרידים אותי בבית ספר ,מכבידים עליי ואני מרגישה לחץ פנימי כזה . גם בחילות לא מעטות יש לי .
קראתי בעלון של התרופה הנ"ל כי ישנן תופעות לוואי אלו בנטילת התרופה אך איני מבינה ,האם הכאבי ראש לא אמורים להיפסק כעבור זמן מה או לפחות להירגע בשלב מסויים של היום ? האם גם הבחילות קשורות לכדור כפי שאני מבינה? או שמא אני טועה וכאבים אלו צריכים להיבדק ע"י גורם אחר?
אשמח לתשובה ,תודה רבה מראש על ההתייחסות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור -ויפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011ייתכן וזה קשור לתרופה, לא ברור המינון ומשך הטיפול, מחלות נלוות וכו''
יש לעקוב אחר לחץ דם, לחלק את הטיפול מספר פעמים או שימוש ב XR .
יש להתייעץ עם הפסיכיאטר וכן רופא משפחה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל לעוומת אדרל XRרשת16/02/2011
אם יש ריבאונד אחרי כ3 שעות באדרל , האם זה יכול לגרום נזק לטווח רחור ?
אם נער בן 16 לוקח שלושת רבעי כדור 20 מג וכעבור 3 שעות עוד חצי כדור , האם זה יכול לגרום נזק או שזה רק עינין של נוחות ?
האם זה בסדר לקחת ככה במקום אדרל XR שעולה יותר מכפול ואנחנו לא יכולים לשאת בעלות ?
האם יש הבדל בתופעות לואי בין אדרונקס לסטטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל לעוומת אדרל XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011תופעות לוואי זה נושא אינדיבידואלי, תמיד עדיף לקחת XR או תרופות בשיחרור מושעה, באם לוקחים טיפול רגיל, יש לקחת מספר פעמים, לפי זמן מחצית החיים , על מנת לימנוע תופעות לוואי ושינוי ההשפעה, מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחמרה של בעיות שינה עם ציפרלקסהגר16/02/2011
האם יתכן שמאז שאני לוקחת ציפרלקס בעיות השינה שהיו לי הוחמרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחמרה של בעיות שינה עם ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011ייתכן, ניתן לקחת בבוקר, באם ללא הטבה לישקול תוספת טראזודיל או מעבר למירו.
תתיעצי עם רופא מטפל בנדון. בהצלחה !!!
לגבי שיפור איכות שינה - מומלץ לשים דגש על הייגינה של השינה , לפרטים, ראי באתר שלי, בדף מטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיקומיפלוני16/02/2011
שלום
אחי חולה ממניה דפרסיה
הוא אושפז שלוש פעמים. מהאישפוז האחרון חלפו שמונה חודשים בניגוד לפעמים הקודמות הוא לא מצליח להשתקם.
הוא לוקח טיפול ואף ניסה לשלב בזה שיחות עם עובדת סוציאלית.
נכון להיום הוא בדיכאון, אני מפחד שאם הוא ימשיך להיות במצב הזה ולא יצליח לצאת מהדיכאון המצב יהיה יותר גרועה מהיום. בשבועות האחרונים היתה הרעה במצבו.
הוא בגיל 40 לא נשוי, הוא היה אדם מאוד מוצלח עד להתקף האחרון.
מה אפשר יותר בשביל לעזור לו להשתקם.
אם הטיפול התרופתי לא עושה את העבודה יש אלטרנטיבות. מה עם טיפול בחשמל, האם פסיכוטרפיה יכולה לעזור.
כל אינפורמציה תתקבל בברכה
בתודה מראש
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיקומי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/02/2011ש צורך לברר את נושא הביולוגי ( תרופות, תזונה, מחלות גופניות), פסיכולוגי ( מענה בשיחות לסבל נפשי) וכן סוציאלי ( חברים, עבודה וכישורי חיים, קורסים, מגורים מתאימים).
יש צורך שהגורמים המטפלים ( הרופא, עו'ס, פסיכולוגית וכו'') ייבצעו פורום טיפול, יבדקו את העניין באופן יסודי ויתכננו תוכנית טיפולית יעילה על סמך הכרותם ומידע קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)