פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וסרטן
    ליאור
    07/02/2011

שלום, לאבי סרטן מפושט (שלב 4). הוא מודע למצבו ומטבע הדברים, גם מדוכא מאוד. מתוקף ניסיונכם, רציתי לקבל המלצה על תרופה פסיכיאטרית כלשהי אשר יהיה בה להרים (ולו במעט) את המורל שלו ובדרך זו אולי לגרום לו לפחות לקום מהמיטה ולא לשכב כל היום! במיטה, כפי שהוא עושה ואולי לאכול קצת.
    אשמח לתשובה בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וסרטן

הוספת תגובה

• דיכאון וסרטן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

יש הרבה תרופות מתאימות, יש צורך להתאים את הטיפול בהתאם לפרופיל הקליני של הבדיקה, לדוגמה, עייפות, עודף משקל, מצב שומנים בדם, מצב קארדיאלי ועוד.. ממליץ להתיעץ תחילה עם רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב פרופסיה ורמוטיב
    בן
    06/02/2011

שלום,

אני מטופל בפרופסיה מספר שנים עקב נשירת שיער גברית,המצב של השיער שלי יציב מספר שנים והנשירה הופסקה כמעט לגמרי,לפני כחודשיים בערך התחלתי לקחת את התרופה רמוטיב עקב חרדות המלוות בדיכאון,תוך כחודש בערך התחלתי להרגיש בשיפור משמעותי בהרגשה ואני מרוצה מהתרופה,אך השיער שלי נושר ותוך כחודשיים השיער שלי ממש הדלל מתחילת הטיפול,כמו כן הפרופסיה גרמה לי לזקפה חלשה יותר ולכמויות נמוכות יותר של זרע בשפיכה ומאז שהתחלתי ליטול את הרמוטיב ,הזקפה חזרה להיות חזקה כמו בעבר וגם כמות הזרע גדלה,האם ייתכן שבעצם הרמוטיב מבטל את ההשפעה של הפרופסיה ולכן הנשירת שיער שלי חזרה?

מה עלי לעשות?מצד אחד אני רוצה להרגיש טוב אבל מצד שני לא רוצה לאבד את השיער ולהקריח....

ניסיתי מספר תרופות כימיות כמו רסיטל וסימבלטה אשר גרמו לי לתופעות לוואי ולא יכולתי להמשיך אותן....

האם יש לי פתרון אפשרי לבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב פרופסיה ורמוטיב

הוספת תגובה

• שילוב פרופסיה ורמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

לפי התיאור שלך, ייתכן השפעה של רמוטיב. יש לברר זאת מול הרופא המטפל אשר בידיו יותר מידע ותמונה קלינית שלמה יותר.
    יש צורך לבצע בדיקות דם ובמיוחד תיפקודי כבד , בקופ'ח. באם תיפקוד כבד ירוד, רמוטיב תיאורתית יכול להוריד את השפעת התרופה דרך מנגנון ביו-כימי בכבד. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין תרופות ועלייה במסת שריר
    נועם
    06/02/2011

שלום! אני בן 21, נוטל זיפרקסה זה 7 שנים וציפרלקס כ-3 שנים. בהמלצת הפסיכיאטר שלי, התחלתי להתאמן בחדר כושר זמן קצר לאחר שהתחלתי להשתמש בזיפרקסה על מנת למנוע עלייה במשקל (שאופיינית לשימוש בתרופה, לפי הבנתי). מאז אני מתאמן בחדר הכושר כ-3 פעמים בשבוע, אוכל וישן בצורה מספקת, אבל הבעיה היא שאני לא רואה כמעט עלייה במסת השריר - זאת לעומת מתאמנים אחרים שהשיגו תוצאות טובות בהרבה משלי תוך חודשים ספורים בלבד. השאלה שלי היא האם קיים קשר בין נטילת שתי התרופות האלה לקושי בהעלאת מסת השריר?
    בתודה מראש, נועם

נ"ב: סליחה אם הבעיה שלי נשמעת כ"צרה של עשירים"; אני חושב שאם אשיג תוצאות יותר במכון, הבטחון העצמי הדי נמוך שלי ישתפר.

הוספת תגובה

• קשר בין תרופות ועלייה במסת שריר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/02/2011

לא אמור להיות קשר ישיר בין התרופות הנ''ל למסת השריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן וזיפרקסה, זמן ההשפעה
    A
    06/02/2011

בתקופה האחרונה בהוראות הפסיכיאטרית שלי נגמלתי מפרפנאן והתחלתי לקחת זיפרקסה.
    השאלות שלי הן:
    כמה זמן לוקח עד שהזיפרקסה מתחיל להשפיע?
    כמה זמן לוקח עד שהזיפרקסה משפיע במלוא העוצמה?

אני יודע שזה משתנה מאדם לאדם אבל מה הטווחים?

בקשר לפרפנאן, כמה זמן אחרי שמפסיקים לקחת פרפנאן ההשפעה שלו פגה לחלוטין?

הוספת תגובה

• פרפנאן וזיפרקסה, זמן ההשפעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

זיפרקסה השפעה תוך שעה - שעתים, פרפנאן כדור - שאריות לשבוע אחר הפסקה, זריקה לחודש חודשיים לאחר זריקה אחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כששוכחים ליטול כדור?
    נוגה
    06/02/2011

שלום ד"ר,

אני נוטלת פלוטין כשנה, 2 כדורים בבוקר- 40 מ"ג, בגלל ocd שהחמיר לאחר הלידה וגרם לדיכאון. רציתי לשאול מה לעשות כששכחתי ליטול את הכדורים? האם לדלג על יום אחד, או להשלים ביום שאחרי, כולל המנה של אותו היום? האם ישנה חשיבות לזמן נטילת התרופה? המון תודה מראש

הוספת תגובה

• מה עושים כששוכחים ליטול כדור? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

בשום פנים לא להשלים ביום שלמחרת, פשוט לדלג באם יממה עברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה משפחתית
    מישהי
    05/02/2011

שלום רב
    הייתי מעוניינת לקבל ייעוץ בנוגע לבעיה שמטרידה את משפחתנו
    סבתי נפטרה לפני כ-10 שנים ובתור מתנה "הורישה" לנו את דוד שלי
    בתקופה שבה הייתה חיה הוא כל הזמן היה אצלה אוכל מבלה מספר שעות וחוזר לביתו לא מנסה לפתח את חיו ובעקבות מותה הוא נכנס למשפחתנו עד היום דבר שהפך למעיק ומקור להמון בעיות
    מדובר באדם בן 65+ תלותי, נודניק, לא מנסה לבנות זוגיות או בכלל להכיר נשים מדי פעם שרוי במה שנראה כדכאון (חשוב לציין שבשלוש ארבע שנים אחרי מות סבתי הוא התחיל טיפול אך לא המשיך אותו היה שרוי בדיכאון קשה וכל הזמן בכה )
    לא נעים להיות בסביבתו ופשוט התחושה היא שהוא הורס את חיינו ומעתיק את היחסים שהיו לו עם אמו שנפטרה ויוצר יחסים כאלה עם אמא שלי הוא בא מדי יום אליה אוכל אצלה היא מבשלת לו מדי פעם וכל סופש אנו "נהנים " מחברתו
    שאלתי האם ניתן לעשות משהו ?בעקבות פנייתה של אמי היא רצתה שאברר מה ניתן לעשות מצד אחד זה אחיה אך מצד שני היא אומללה והוא פשוט הורס את החיים של כולנו המון מריבות וסכסוכים בינינו הילדים לאימי כי אנו לא מוכנים לקבל אותו יותר
    מפחדים לדבר לידו שמא חס וחלילה ילך ויתאבד אך המצב לא יתכן להימשך
    אשמח לשמוע חוות דעת וייעוץ
    בתודה מראש
    מישהי

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה משפחתית

הוספת תגובה

• בעייה משפחתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

ניתן להתייעץ עם גורמי רווחה במקום מגוריך, לא ברור התיפקוד מנטלי והאם קיימת חולשה שכלית וגופנית, מה שיכול לאפשר למינוי אפוטרופוס ומציאת פיתרון שיקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה משפחתית

גול
    07/02/2011

שלום,
    אני עברתי בעיות במשפחה, היום נהיה לי מצב קריטי עם ההורים שלי בגלל ששתקתי ופחדתי שנזק גדול יהיה אם אני מתחיל לדבר. אחרי עשרים שנה טעו וטעו ההורים ואני המשכתי בשתיקה. בסוף ההורים שלי נדפקו עד הסוף ולא רוצים בי יותר. פחדתי להגיע לכאן ולהפסיד אותם. אחרי שתיקה ארוכה הפסדתי אותם. אני בטוח היום מאה אחוז אם הייתי אז בהתחלה מגיב ומדבר לא הייתי מגיע לכאן, ולא הייתי מפסיד אותם(את ההורים הכי יקר שיש לי) אז אני מציע לא לשתוק ולא לדחות לשנים צריך לעמוד ולדבר מבלי לפחד, אחרת ההפסד יהיה פי אלף יותר גדול ולא ניתן לתקן. אם קשה לעמוד ולדבר מול האנשים האחראים על המתרחש, צריך לפנות לבעלי מקצוע המומחים בתחום ולבקש סייוע אם זה טיפולי או משפטי. אני מאחל לכולם שלום בית, לעומת אי שלום בית אצלי עם ההורים.
    שלא יהיה מאוחר, תמיד אפשר לרפות מחלה בהתחלה מאשר באיחור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית מוגן בצפון
    מישל
    05/02/2011

אחותי הובחנה לאחרונה בהפרעת אישות היסטוריונים וגבוליים וגם סובלת מהתקפים פסיכוטיים וכן דלוזיות רבות. היא סובלת כבר הרבה מאוד שנים אבל לעולם יכלה להשלים שזו בעיה מנטלית.
    היא כבר הגיע למצב שלא תוכל לחיות לבד
    אנחנו מחפשים דיור מוגן עבורה באזור גליל המערבי
    היא בת 47.
    נשמח לקבל הצעות
    הרבה תודה
    אחותה המודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    בית מוגן בצפון

הוספת תגובה

• בית מוגן בצפון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

יש לברר אפשריות עם גורמי רווחה במקום מגורים וכן להתיעץ עם עו'ס במרפאה נפשית ציבורית איזורית, כמו כן ניתן להתייעץ עם אנוש. ( חיפוש בגוגל : אנוש) בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס בבת אחת ותחושות מדאיג
    שלום
    05/02/2011

שלום רב.
    נטלתי ציפרלקס כ-10 מ"ג בערך כחודש. התרופה עשתה לי בסה"כ הכללי טוב אבל הרגשתי חוסר חשק מיני וזה השפיע על הזוגיות שלי. לפני כשבוע נגמרה לי החפיסה ולא היה לי יותר ולכן החלטתי להפסיק לחלוטין בבת אחת. בימים האחרונים אני מרגישה מין גלי חום בכל הגוף, ואתמול אף יצאתי עם בן זוגי לפאב ובגלל שהיה מעט חם בפנים הזעתי כולי ופשוט נאלצנו לצאת בסוף משם. אני ממש בחרדות עכשיו שהמצב הזה ימשך לי וישבש לי את כל חיי החברה שלי!!! אני יודעת שזו הייתה חוסר אחריות מצידי להפסיק כך את התרופה אבל בבקשה תענו לי:האם התופעות לוואי האלה של הזיעה יעברו או שמא אני נאלצת להשאר איתם לכל החיים? מחר כמובן אפנה לרופאת משפחה שלי ואשאל אותה אבל אשמח אם מישהו מכם יענה לי קודם!!!
    תודה רבה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס בבת אחת ותחושות מדאיג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

תופעות לוואי זמניות ובדר'כ חולפות עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה עם ציפרלקס
    ענת
    05/02/2011

שלום,
    אני לוקחת ציפרלקס כבר בערך חצי שנה. התחילה לי נשירת שיער ורציתי לקחת תוספי תזונה.
    רציתי לדעת אם יש איזו סכנה לקחת תוספי תזונה בזמן שאני לוקחת את התרופה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה עם ציפרלקס

הוספת תגובה

• תוספי תזונה עם ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

עדיף לא לקחת ללא ידיעת הרופא המטפל.
    מומלץ להימנע מטריפטופן ( חומצה אמינית )- יכול להוביל לתופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מדאיגות מריטלין
    מיואש
    04/02/2011

אני נוטל ריטלין LA 30 מ"ג במשך כמה שבועות לא כל יום,כאשר אני מרגיש שאני ממש נכנס לאפיזודות של דיכאון בתוך המסגרת שעות שהיא עובדת,מרגיש לחץ חזה בחזה,דפיקות לב ,וכל עליה קטנה במדרגות מקפיצה את דפיקות הלב שלי לשמיים,הבעיה היחידה שלי שבלי הריטלין אני לא מסוגל לשבת ללמוד ברציפות שעות למבחנים,האם ייתכן שזה נובע ממינון גבוה מדי התופעות האלה?
    אני בעל עבר של חרדות...האם עליי להפסיק לטול לגמרי את הריטלין או לנסות מינונים נמוכים יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות מדאיגות מריטלין

הוספת תגובה

• תופעות מדאיגות מריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

יש צורך לבדוק ולנטר לחץ דם ודופק, מצב קארדיאלי ולשקול המשך שימוש.
    לתופעות לוואי לפעמים ניתן לשלב חוסמי בטא ( ביעוץ עם רופא משפחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    עינת
    04/02/2011

אני בת 30 ולקחתי ציפרציל למשך שנתיים לפני שנה הפסקתי ומאז לאט לאט התחלתי להרגיש מתח בשרירים במיוחד באזור הצוואר והעורף עם הזמן שעובר מתפתחים לי גם כאבים וקשהש לי להזיז את הצוואר יותר מידי לצדדים עשיתי בדיקות שכללו אמ אר אי לצוואר והכל תקין עכשיו יש לי שתי שאלות אחת האם נתקלתם במקרה כזה שנוצר ממתח נפשי?ממש ברמה שקשה להזיז את הראש ולחץ בעורף ואפילו לחץ כלפי הפנים?
    האם זה יכול לקרות מהפסקה של ציפראמיל?שאולי נוצר חוסר בסרטונין מוגבר בגוף ולכן השרירים מתכווצים כל כך חזק?
    בבקשה תענו לי משהו מפורט כי אני ממש סובלת ולא ממש יודעת מה לעשות האם ללכת לכיוון פסיכיאטרי או כיוון רפואי אחר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

באופן תיאורתי, הפסקת התרופה יכולה להוביל להחמרה במצב הנפשי ומתח.
    במקרה של שימוש מופרז של ציפרמיל ( ולא הפסקה) יכול להוביל לירידה של דופאמין באופן עקיף ותופעות לוואי נוירולוגיות.( EPS ) . כך שלאחר הפסקה סביר להניח שהמנגנון נפשי, מומלץ בדיקה מסודרת בכל מקרה על ידי רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר פסכיטרי
    אבי
    04/02/2011

למה יש את החוק הזה שאסור לתת למטופל חומר פסיכיאטרי?.

לקביעת תור
    סגירה
    חומר פסכיטרי

הוספת תגובה

• חומר פסכיטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

לא ברור איזה חוק.
    במקרה של אשפוז כפוי, לפעמים יש תיעוד של חברים ובני משפחה, לשם שמירה על שלום המשפחה לאחר האשפוז, לפעמים לא מציגים את החומר למטופל. כל מטופל שעבר אשפוז כפוי יכול לדרוש את החומר, בתחילה דרך רשומות רפואיות בבית החולים ואם לא מסתדר ניתן להעזר בעו''ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מריטלין
    אנונימי
    04/02/2011

לפני כחצי שנה התחלתי לקחת ריטלין מחברי
    וכאשר ראיתי כי אני רוצה להמשיך עם כדור זה הלכתי דרך המדינה לפסיכיאטר שם בילבלתי לה את המוח כי יש לי אישור והוא נימצא אצל רופא המשפחה שלי והיא החליטה לתת לי מרשם גם מבלי לראות אישור
    הגעתי למצב שאני לוקח בין 5-6 כדורים של 10 מלגרם ביום ללא בקרה וללא חשיבה ובחודשיים האחרונים ראיתי את מצבי מדרדר כי התחלתי לקחת אות באקט של הסנפה ...
    בנוסף לזה אני מודע לעצמי שיש לי נטייה להיתמכוריות והיתחלתי להרגיש שהריטלין לא עושה לי טוב
    אני לא סומך על הפסיכיאטרית שקיבלתי מהמדינה כי היא בכלל אל בדקה ולא עשתה שום בקרה על הלקיחה שלי וגם שאמרתי לה שאני לוקח 6 כדורים ביום היא אמרה לי תפחית מינון אבל לא הסבירה איך וכמה ומה עושים
    אני מאוד מעוניין לעשות את הגמילה הזאת באופן מבוקר מכיוון שאני גם צורך כדורים אנטי דיכאוניים ... אני מפחד שזה יוביל אותי לפסיכוזה
    ואני לא יודע למי לפנות

אני גר באזור השרון אשמח אם תוכלו להסביר לי איך אני עובר דרך הקופה לפסיכיאטר אחר ומה אני צריך לעשות בשביל לעבור ובמה כרוך התהליך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מריטלין

הוספת תגובה

• גמילה מריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

לגבי מעבר לפסיכיאטר אחר - תברר בקופה, אין פיתרון אחר.
    הגמילה מהתמכרות חייבת להיות באופן הדרגתי תוך מעקב רפואי מסודר.
    אם אתה סובל מהפרעה נפשית בנוסף, אתה יכול לברר אישפוז קצר בבית חולים לב השרון, מחלקה ג' , המחלקה לתחלואה כפולה, מנהל המחלקה: ד'ר ארתורו לרנר. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בופרופיון ופסיכוזה
    ליאור
    04/02/2011

ב"ה שלום!
    האם ישנה התווית נגד של בופרופיון נגד דיכאון בסובל מסכיזופרניה שנוטל במקביל 20 מ"ג אולאנזפין?האם ידוע מנגנון פעולתה של בופרופיון?

לקביעת תור
    סגירה
    בופרופיון ופסיכוזה

הוספת תגובה

• בופרופיון ופסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

בופרופיון NDRI - חוסם ספיגה חוזרת של דופאמין ונור אדרנלין.
    התוויות של FDA - מצבי דיכאון.
    תופעות לוואי לפעמים אקטיבציה למצב מאניפורמי. לא מומלץ בחולה פסיכוטי או מאני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזק
    ערן
    04/02/2011

שלום ,אני בן 18 ולוקח חצי כדור פרוזק חצי שנה.
    יש לי שאלה ,אני לפעמים לא מקפיד לקחת כל יום ,אני פעם ב4-5 ימים שוכח לקחת ,ובמימים שאני לוקח זה בערך מ8-11 האם ניתן לקחת את הכדור הזה בשעה קבועה ,או שזה לא כל כך משנה ?
    בנוסף אני רוצה לדעת אם אני יצתרך לקחת את הכדור הזה כל החיים ,זה די מלחיץ אותי וגורם לי לחשוב שאני לא כמו כולם.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוזק

הוספת תגובה

• פרוזק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

לא ברור מה הסיבה שאתה לוקח ( אבחנה, מספר אפיזודות, משך וכו'') לכן לא ניתן להתייחס לזמן שצריך. בדר'כ לוקחים חצי שנה , אם מדובר מאפיזודות קשות וחוזרות , נוטלים עד 5 שנים ושוקלים שוב.
    חשוב לקחת בזמן קבוע ולהקפיד יומיום, הכדור עובד 24 שעות, לכן חשוב לקחת בזמן קבוע ולמנוע מצב של קפיצה בריכוז התרופה בדם ותופעות לוואי מיותרות ( לדוגמה אם לוקחים בערב ולמחרת לוקחים בבוקר- יוצר פיק בריכוז בדם..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה