פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה, בבקשה....
    הדר
    09/02/2011

שלום... אני בת 27 נשואה ויש לי ילדה מדהימה בת שנתיים
    לפני עשר שנים בערך, היתה לי בעיה שהיו לי מחשבות לעשות לעצמי משהו רע, כאילו משהו בראש שלי אומר לי לקפוץ מהחלון ואני נלחמת עם גופי לא לעשות זאת.. טופלתי ע"י ציפרלקס והבעיה לאט לאט דעכה. לאחר הלידה, היה לי דכאון שאחרי לידה, חשוב לציין שהפסקתי לקחת ציפרלקס לאחר כ 3 שנים שנטלתי אותו. הבעיה חזרה, רק שהפעם המחשבות האלו הופנו כלפיי הבת שלי ולא כלפיי. אני בחיים לא אפגע בה, אבל כאילו משהו אומר לי להזיק לה. אמרו לי שזה תופעה של הדכאון אחרי לידה והחזירו אותי לציפרלקס. הפעם זה לא עזר ונתנו לי ויי פאקס. חשוב לציין שעברו כבר כמעט שנתיים ותופעות של דכאון אחרי לידה עוברות אחרי שנה.הוייפאקס ז מאוד עזר. רק שלפני כמה ימים שכחתי לקחת כדור אחד והכל חזר.למה? האם משיכחה של כדור אחד ההרגשה הנוראה הזו יכולה לחזור? ולמה יש לי את המחשבות הנוראיות האלה? יש לזה שם? יש לי את הבת הכי מדהימה בעולם למה אני צריכה לחשוב דברים כה מזעזעים. מה לא בסדר איתי?
    אני סטודנטית שמוציאה מיונים טובים, אני עובדת, אני דואגת לבית ולמשפחה שלי, אני בן אדם רגיל לחלוטין, אבל למה המחשבות האלה צצות? אני יודעת שמאז ומתמיד הייתי בן אדם חרדתי, אבל לא אכפת לי להיות חרדה רק לא לחשוב דברים כאלה, כי אני באמת אוהבת את הבת שלי כל כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה, בבקשה....

הוספת תגובה

• עזרה, בבקשה.... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

ממליץ לך לישקול פסיכוטראפיה, פרט לתרופות יש צורך למענה פסיכולוגי, לעיתים מצוקה וחומר הנימצא בתת מודע מוצא דרכו למודע באופן של מחשבות אובסיסיביות וחרדה ומוביל לסבל רב ולבסוף פגיעה תיפקודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 6 שנים של טיפול תרופתי...
    איתי
    09/02/2011

עם מגוון תרופות כגון ציפרלקס, וייפאקס, ועוד תרופה שאינני זוכר את שמה בשילוב עם הוייפאקס.. לטיפול בהתקפי חרדה הנובעים ממחשבות טורדניות, מעולם לא הצלחתי להגיע ליציבות הרצויה. בנוסף אני מקבל לוריבאן, שבו אני משתמש ל"מצבי חירום" כשאני מרגיש שאני ביום רגיש שבו המתח גבוה יותר ושעקב כך המחשבות יסתחררו יותר בפראות.

העניין הוא שכמעט כל יום בשבילי הוא כזה.. לא חייבת להיות סיבה מיוחדת. זה יכול להיות יום של בטלה, או יום של עבודה קשה. קיץ או חורף. וכו'. הכל שאלה של "איך אני מתעורר" בדרך כלל.

לאחרונה, יוצא לי לקחת קצת יותר לוריבאן.. ובכל פעם שההשפעה שלו כבר מורגשת אני נהיה רגוע.. המחשבות לא נראות לי כל כך מאיימות.. לא מרגשות אותי ולא מטרידות.. אני ממש נמצא במצב האידיאלי וכל פעם אומר לעצמי "הלוואי וככה הייתי כל הזמן, אז הייתי במצב שאני כל כך רוצה להיות בו".

ברור לי שכדי להגיע למצב של "כל הזמן" אי אפשר לבלוע לוריבאנים בקצב. היא ממכרת, וגם נועדה לטיפול מיידי על ידי דיכוי מערכת העצבים, והאמת שגם אם אני נוטל אותה במשך כמה ימים ברצף, ההשפעה שלה פוחתת.. כאילו הגוף מתרגל, עד שאני נגמל כמה ימים, ואז כדור אחד נותן לי יופי של תוצאה. בעיה נוספת בתוצאה הזאת היא ההשפעה שמלווה באופן טבעי בעייפות כבדה שבדרך כלל מכריעה אותי ומפילה אותי לישון.

ברור לי שגם אין לה קשר למשפחת התרופות היומיומיות שאני נוטל, ושפעולתן שונה לגמרי ועובדת על הטווח הארוך ועל היציבות של הורמונים במוח עצמו.
    התקפי החרדה אמנם חלפו לחלוטין (פרט למקרים קיצוניים מאוד), שאין ספק שזה משהו נהדר בפני עצמו, אבל המחשבות הטורדניות לא מפסיקות ולפעמים מביאות אותי למצב בלתי נסבל ממש. כאילו המוח בכוונה מנסה לעצבן.. וכשהוא עובד על זה בקצב גדול, הוא בסופו של דבר גם מצליח ואני נהיה מתוח ועצבני.. רעד בידיים.. וכמובן חוסר שקט וריכוז.

אני בחור באמצע שנות ה20 לחיי, ולאחר 6 שנים החלטתי לנסות לשאול בכל זאת - האם קיימת תרופה יומיומית שכזו שעובדת על הטווח הארוך שבאמת תביא אותי למצב הרגוע הזה שאליו אני מנסה להגיע כבר 6 שנים? ניסו כבר להחליף, לשדרג ולהעלות מינון. אני משתמש בתרופות החדשניות והיקרות ביותר למיטב ידיעתי, ועדיין לא מצליח להתייצב. בכנות, המלחמה הזאת ארוכה ומתישה מאוד וקורה לי לאחרונה די הרבה שאני מאבד תקווה ואומר שאולי כך נגזר עליי לחיות. כמו כאב ראש ניצחי שרק כשהופך למיגרנה אני לוקח כדור כי זה כבר בלתי נסבל.

אם רקע נוסף כגון - נושא המחשבות (שהוא זניח בעיני), או מתי בעצם התפרץ עולם הטורדנות והחרדה לחיי, הוא מידע רלוונטי אשמח לתת אותו. הרבה תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה.

הוספת תגובה

• אחרי 6 שנים של טיפול תרופתי... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

הטיפול הכי יעיל נוגד דיכאון( SSRI ) במינון יעיל + טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
    לפרטים הודות הטיפול ראה פרטים באתר שלי, בדף מטופלים, חומר רב להורדה חינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

איתי
    09/02/2011

האם אתה סבור שמדובר בדיכאון דווקא?
    אני מדבר על דפיקות לב ועצבים וטורדנות מחשבתית בלתי פוסקת סביב אותה בת זוג נוכחית.. גם כשאני מחליף בנות זוג, אני רק מחליף את האובססיה לבאה בתור.

כאמור נעזרתי גם בטיפול קוגניטיבי של דיבור פנימי ומענה של תשובות מוצקות והגיוניות למחשבות הללו, אך עדיין איני מצליח "לתפוס אותן בזמן" אלא רק עמוק בתוך המחשבה.

תחת השפעת הלוריבאן אין כל טורדנות וגם מחשבה שנכנסת לראש פה ושם נראית קטנה וחולפת לה החוצה ללא כל קושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

טיפול נוגד דיכאון( SSRI - פרוזאק, ציפרלקס ..) יעיל בהפרעות חרדה שונות, אובסיסיות, ואימפולסיביות וכו'', לא ניתן רק בדיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור!! המשך אחרון ברשותך

איתי
    10/02/2011

כאמור נטלתי ציפרלקס במשך כ4 שנים ולאחר מכן עברתי לוייפאקס לעוד שנתיים עד הלום.
    עניין המחשבות הטורדניות מעולם לא פסק.. לא בSSRI ולא בSNRI. הציפרלקס הקל קלות על הפן החרדתי, והוייפאקס עשה נפלאות גם כן בכל הנוגע לחרדה והתקפי חרדה.

בחודשיים האחרונים הוסיפו לי לוויפאקס גם וולבוטרין, שלא משפיע בכלום, אולי אפילו טיפה הגביר את החרדה.

גם התוספת הזאת, וגם נטילת הציפרלקס וגם נטילת הוייפאקס במשך כל השנים לא הצליחו לתת מענה למחשבות האובסיסיביות והטורדניות. האם ישנן אופציות אחרות ממשפחות אחרות? או שלדעתך יש לנסות שילובים נוספים אך ורק מהמשפחה הזאת?

המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    08/02/2011

שלום דוקטור.
    יש לישאלה מה זה בבקשה אי התאמה סוציאלית או התאמה סוציאלית

שאלה שניה השתחררתי מהצבא עם פרופיל 72 נפשי סעיף ליקוי 31613 שזה אומר הפרעה אשיותית אינטרוברטית בדרגה קלה. אתה יכול בבקשה דוקטור להגיד לי מה זה אומר ודבר שני על סעיף זה אפשר לקבל נכות מביטוח לאומי (אני מאוד מקווה שלא, דרך אגב סתם לידע כללי)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

אי התאמה סוציאלית - אי התאמה חברתית תעסוקתית.
    הפרעת אישיות אינטרוברטית, מתייחס להפרעות אישיות מקלאסטר C , לדוגמה : OCPD ( אישיות אובסיסיביים קומפלסיביים), אישיות תלותית, אישיות הימנעותית, מה שמאפיין את הקבוצה, ביישנות, חרדה וקושי חברתי. רוב הלוקים בהפרעות או קווי אישיות מקלאסטר C מסוגלים לעבוד, בדר'כ לא מגיע קיצבת נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן: הוספת תרופה לעייפות
    יוסי
    08/02/2011

לד"ר יונתן שלום .
    בן 43 .סובל מחרדות קשות ומתח ..מקבל ויאפקס XR225 מ"ג ליום .זה עוזר .אך עדיין יש עוד תחושת מתח ועייפות .אין נדודי שינה או דכאון.
    איזו עוד תרופה ניתן להוסיף כדי להקטין את תחושת העייפות והמתח?
    והאם מותר
    לקחת ויאפקס XR במינון 300 מ"ג? 375 מ"ג ?
    האם מותר להוסיף לי עוד תרופות ממשפחת SSRI ? או ממשפחה אחרת?
    מה המלצתך?
    תודה רבה עלך תשובתך .
    יוסי

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן: הוספת תרופה לעייפות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

היי, הייתי ממליץ שילוב של מירו, מהווה מנגנון שונה מויפאקס , מבטל תופעות לוואי, יעיל בהפחתת מתח ועזרה בשינה, מוסיף מרכיב נוראדרנרגי , מה שיכול ליתרום לערנות ומרץ.
    לקחת בלילה, מעקב ל''ד ודופק וכן מעקב משקל. בהצלחה !
    ( שילוב מירו + SNRI - נחשב מענה פוטנתי ביותר במקרים עמידים, כמובן תלוי מינון, מה שמכונה : CALIFORNIA ROCKET FUEL )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי סרנדה
    מאיה
    08/02/2011

דר שלום
    אני בת 24, סובלת מחרדה חברתית שמלוות בהזעת יתר, דפיקות לב מואצות, רעד...
    הרופא רשם לי כדורי סרנדה, אותם אני לוקחת כבר שבועיים אבל עדיין לא חשה בשיפור במצב
    רציתי לדעת כמה זמן לוקח בדרך כלל לסרנדה להתחיל להשפיע?
    תודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי סרנדה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

מאיה
    08/02/2011

שכחתי לציין שאני נוטלת כדור1 ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי סרנדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

נושא אינדיבידואלי, תלוי במינון וזמן, לאחר השגת מינון טיפול, לפחות חודש על מנת להתרשם לגבי היעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל וכדורי הרזיה
    mmm
    08/02/2011

האם מותר לשלב כדורי הרזיה (בולזאיי 7) עם הכדור איקסל ?

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל וכדורי הרזיה

הוספת תגובה

• איקסל וכדורי הרזיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

לא ידוע לי על איסור חד משמעי, אני הייתי ממליץ להיזהר ולהימנע, בגלל האופי של בולזאיי 7, מעודד מטאבוליזים ומעט ממריץ יכול להוות בעיה בשילוב עם איקסל, אשר מפעיל 2 מערכות, נוראדרנלין וסרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון OCD
    אנונימי
    08/02/2011

ברצוני ללכת לפסיכיאטר/פסיכולוג לאבחן את הפרעתי.אך יש לי חששות גדולות,משום שעכשיו הפחד העיקרי שלי הוא סכיזופרניה,וכשאני מפחד משהו יש לי כביכול את הסימפטומים שלו(כביכול),ולכן אני מפחד שיגידו שאני סכיזופרון.אבל אני ראיתי את הפרעת החרדה OCD,וראיתי שזה הכי מתאים לי אישית.מאז ומעולם היו לי חרדות,בכל מיני נושאים,והתחילו לי טקסים רבים,טקסים לרוב משום שחששתי שאם לא אקיים את הטקס אז יקרה משהו נורא,או שאם לא אעשה את הטקס אז אהיה חייב לעשות משהו נורא,או כל הזמן יש לי רצון לשלמות(חוזר על האותיות שאני רושם,רוצה לקבל רק 100 במבחנים אחרת אני מרגיש לא נוח,כל טקס שאני חושב עליו אני חייב לקיים כי אני רוצה שתהיה שלמות).בנוסף מחשבות של איבוד שליטה על גופי(שפתאום אם יביאו לי סכין אני אחתוך מישהו,או שאני אקלל מישהו פתאום,אפילו את החבר הטוב).בנוסף תופעה כזו של מספרים טובים ורעים.אני חייב לקיים את הטקס בדיוק בצורה מסוימת ושיהיה במספר מסוים של דברים,אחרת אצטרך לקיים אותו מחדש.יש לי את זה כבר כשנתיים.
    האם זה יכול להיות OCD?כרגע,לאחר שנחשפתי למחלה בשם סכיזופרניה יש לי חששות מהמחלה הזאת,חרדות גדולות כמו למשל שאני מדמיין את המחשבות שקראתי עליהן וחושב על נגיד שהיו נכונות וכו',תמיד רוצה לבדוק אם אני יכול לשלוט על המחשבות,ובנוסף - כל הזמן רוצה אישורים מאחרים לגבי החרדות שלי.
    ושוב,אני לא רוצה אבחון איטרנטי.אני רק רוצה לקבל קצת קצה חוט לגבי מה זה יכול להיות,באמרה כללית.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון OCD

הוספת תגובה

• אבחון OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/02/2011

כמו שכתבת, יש קושי להתייחס אינטרנטי, החששות שלך גדולות ולא ניתן לישלול או להתייחס ברצינות, מומלץ לפנות לבדיקה קלינית מסודרת, מיצטער אין תחליף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאבחון הפסיכיאטרי

אנונימי
    09/02/2011

האם האבחון הפסיכיאטרי הוא נוקשה מאוד?כלומר,אם אספר לפסיכיאטר את מחשבותיי ואת התנהגותי ויראה שזה מתאים לאיזושהי הפרעה נפשית(לדוגמה,עומד באבני הבוחן של OCD או סכיזופרניה),אז הוא מיד יקבע את המחלה שלי?כלומר מיד יחליט - יש לי OCD או מחלה נפשית אחרת,ויתן לי מיד כדורים נגד ההפרעה וכו',או שהאבחנה נעשית על-פני זמן רב,כלומר על-פני מספר מפגשים ותשאול מעמיק?
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאבחון הפסיכיאטרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/02/2011

בדר'כ יש התרשמות אבחנתית לאחר פגישה ראשונה, היום מדובר בספקטרום של הפרעות, לדוגמה : ספקטרום החרדתי, האפקטיבי - דיכאוני, פסיכוטי, אוטיסטי, אובסיסיבי וכו''
    ניתן לדעת מה הכיוון הטיפולי היעיל, אתה צודק שיש צורך לעיתים בציר הזמן לאבחן באופן מדויק, אך חשוב ליזכור, המאפיין בהפרעות בספקטרום מסויים שמנגנון ההפרעה מגיב ביעילות לאותו טיפול, כך שאם יש התרשמות ראשונית נכונה, האבחנה המדויקת אמורה להיות באותו הספקטרום והטיפול יהיה זהה.
    מתן תרופות ותיכנון הטיפול מבוצע בשיתוף המטופל בדר'כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!!אגב,אני חייב

אנונימי
    11/02/2011

להוסיף משהו,אבל זה כבר פחד שקשור אליי שגורם לי לפחד עוד יותר.יש לי פחד מבליעת כדורים.כל פעם שנותנים לי לבלוע כדור הדופק שלי הופך להיות ממש מהיר ואני נמצא כמו בהתקף חרדה קל,וזה הרבה פעמים מונע ממני לבלוע את הכדורים.זאת הסיבה העיקרית שאני גם מפחד מזה שיכול להיות שיש לי אולי איזו בעיה נפשית שאצטרך לבלוע בגללה כדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו - תופעות לואי
    רבקה
    08/02/2011

אני בת 61 , בריאה, לפני 5 ימים התחלתי לקחת אסטו 10 מ"ג כטיפול בחרדה כללית. מתחילת הטיפול אני נתקפת מידי פעם בעקר בשעות הלילה בחרדה מלווה בתחושה של חום עז מאד (שריפה) בעקר בידיים. ההתקף חולף לאחר כשתי דקות.
    האם להמשיך בנטילת התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו - תופעות לואי

הוספת תגובה

• אסטו - תופעות לואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

מומלץ להתחיל בחצי כדור ( 5 מ''ג) , התופעות זמניות ובדר'כ חולפות, ניתן להוסיף טיפול נוגד חרדה ( כגון לוריוואן) לזמן קצר בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    ירדן
    08/02/2011

שלום , אני סובל מהפרעות קשב וריכוז לאחר איבחון פסיכו-דידקטי אובחן שאני סובל מליקויי למידהת אני נוטל ריטלין 20 מ"ג sr , ההשפעה טובה אבל לאחר 3 שעות מרגע הנטילה ולמשך 10 שעות אני חש באי שקט קל, דיכדוך קל,.

לאחרונה אני רואה את הכתבות על הריטלין בעיתונות , ומדברים שם על החשש הגבוה מהתמכרות .

השאלה שלי האם אני עלול להיתמכר ? כי אני סטודנט ונוטל לפחות 3 פעמים בשבוע את הכדור...

והאם התופעות לוואי שציינתי לעיל אמורת להיפסק עם הזמן ?

תודה על הזמן היקר...

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

לגבי ההתמכרות הסיכוי נמוך ביותר באופן שאתה נוטל.
    לגבי תופעות, ניתן לישקול מעבר לריטאלין LA .
    מומלץ להפחית קפה, מומלץ נטול קופאיין ולברר גורמים ממריצים אחרים שאולי מחמירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת דפלפט
    ירון קפלן
    07/02/2011

הינני רוצה לדעת האם לקיחה חד פעמית של דפלפט כרונו במינון של 1000 מ''ג יכול לגרום לפגיעה בי הן לטווח קצר והן לטווח ארוך, חשוב לציין שאני לא סובל ממחלה כלשהי אני בריא לחלוטין.

בתודה מראש,
    ירון קפלן

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת דפלפט

הוספת תגובה

• לקיחת דפלפט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

חד פעמי - אין שום בעיה, הסבירות לנזק כל שהו שואף לאפס.
    ליתר בטחון אתה יכול לעשות בדיקות דם תקופתיות בקופ'ח ולבקש תיפקודי כבד וכן AMYLASE .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וסרטן
    ליאור
    07/02/2011

שלום, לאבי סרטן מפושט (שלב 4). הוא מודע למצבו ומטבע הדברים, גם מדוכא מאוד. מתוקף ניסיונכם, רציתי לקבל המלצה על תרופה פסיכיאטרית כלשהי אשר יהיה בה להרים (ולו במעט) את המורל שלו ובדרך זו אולי לגרום לו לפחות לקום מהמיטה ולא לשכב כל היום! במיטה, כפי שהוא עושה ואולי לאכול קצת.
    אגב, היום רופא המשפחה רשם לאבי כדור בשם: ויפאקס 37.5 מ"ג. האם זה יכול להיות הטיפול הרלוונטי לעניינו של אבי, או שישי לכם עצה אחרת טובה יותר?
    אשמח לתשובה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וסרטן

הוספת תגובה

• דיכאון וסרטן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

ראה התייחסות למעלה.
    וויפאקס בחירה מעולה ומומלצת.
    ( תרופה פוטנטית שמשתמשת ב 2 מערכות , סרוטונין ונוראדרנלין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה קונברסיבית
    אמא מודאגת
    07/02/2011

ביולי 2010 בתי/חיילת עברה תאונת דרכים אזרחית בזמן חופשה, הפגיעות יחסית קלות, תודה לאל, אחרי שבועיים מעדה ונפלה, מאז הנפילה החלו תנועות לא רצוניות בשכמות, לבנתיים השתחררה מהצבא, בגלל חוסר האונים והיכולת של הצבא לטפל בה, מאז אנו מטופלים ע"י משרד הביטחון, כאשר, הטיפול כולל, פגישות עם נוירולוג, ופסיכיאטר ההאחבנה הפרעה קונברסיבית, מטופלת בציפרילקס ורספידל, ולצערי אין שינוי ושיפור במצבה, להפך, עקב השימוש בתרופות הפסיכיאטריות, מצב רוחה ירוד ונוטה לבכות לעיתים קרובות. אני ממש חסרת אונים ומיואשת, בתי לא יוצאת מהבית, עקב תגובות קיצוניות של הסביבה, כגון: נעיצת מבטים, ואף התפרצויות של צחוק מצד הסביבה. הרופאים, לא יודעים לומר אם זה יעבור, ורובם אף המומים מהתופעה. הומלץ על טיפול היפנוטי, שכרגע בתי לא יכולה לקבל, מפני שאינה מוכרת כנכה ממשרד הביטחון. בבקשה תעזרו לי, תפנו אותי למישהו שמבין, שיוכל לראות אותה ולייעץ לנו מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה קונברסיבית

הוספת תגובה

• הפרעה קונברסיבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

תשקלי פניה למישהו שגם מטפל בהיפנוזה שיוכל להעריך את מצבה ולעזור בתכנון הטיפול, מומלץ לפנות לד'ר חיים שם דוד, מנהל הפורום. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה סרוקוול
    רחלי
    07/02/2011

שלום ד"ר
    בתי תתחיל לקבל את התרופה סרוקוול במינון של 300 מ"ג, רציתי לדעת אילו תופעות לוואי יש לתרופה זו? והאם המינון גבוה?
    בתודה מראש
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה סרוקוול

הוספת תגובה

• תרופה סרוקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

לא ברור גיל הבת ומה אבחנה.
    תופעות לוואי שכיחות : עייפות, ירידה בלחץ דם, עגברת תיאבון ועלייה במשקל לעיתים, פרט לכך יותר נדיר, מופיע בעלון לצרכן.
    מינון 300 מ''ג יעיל בהפרעות אישיות, אוגמנטציה בדיכאון והפרעות התנהגות.
    בסכיזופרניה המינון נחשב נמוך, בדרך כלל יהיה בסביבות 800 מ''ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה סרוקאול

רחלי
    08/02/2011

בתי בת 36, והיא מאובחנת כסכזופנית.
    אם כך סרוקאול של 300 מ"ג זה מימון נמוך שלמי שסובלת מסיכיזופניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל לא עוזר...
    נעמי
    07/02/2011

שלום
    אני בת 32 נשלחתי לפסיכאיטר עקב דכאון קשה וילדות קשה התעלליות וכו'
    פעם ראשונה לפני חודש נתנו לי ציפראמיל פעמיים ביום וזה לא עוזר לי ולא משפיע עלי שום דבר ועדיין יש לי סיוטי לילה נוראים ושינה לקויה מה עלי לעשות? האם זה מצב נורמאלי שלא משפיע הכדורים אולי הוא יתן לי משהו אחר?
    ולגבי כדורי שינה זודרום אני נרדמת טוב ושוב קמה כמה פעמים באמצע הלילה מחלומות רעים אז איזה כדורים היית ממליץ לקחת???
    תודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל לא עוזר...

הוספת תגובה

• ציפראמיל לא עוזר... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

יש למצות את הטיפול נוגד דיכאון, להמתין ולעלות לפי הצורך.
    לגבי שינה , זודורם מאופיין בהשפעה מהירה אך לטווח קצר.
    נוקטורנו ( NOCTURNO 7.5MG ) , בן דוד של זודורם, עובד פחות מהר, אך משרה שינה לאורך זמן רב יותר ( מעט טעם מר)
    בנוסף מומלץ לשים דגש על הייגינה של השינה, חינוך רפואי פשוט שיכול לשפר את איכות השינה, לפרטים נוספים, ראי באתרי, בדף מטופלים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילמול ב"גיבריש".
    אבי
    07/02/2011

שלום.אני מטופל בדיכאון ב MIROזה שנה וחצי עם שיפור מסויים בתיפקודים לאחר שהייתי מסוגר ומבודד כמעט ללא תיפקוד.מזה כמה חודשים החלה תופעה שאני
    ממלמל לעצמי מילים ללא מובן מעין גיבריש לפעמים במשך שעה ויותר ללא שליטה
    זה קורה כשאני לבד ולא כשאני עם אנשים.סיפרתי על כך לפסיכולוגית וגם לפסיכיאטר
    במ קום בו אני מטופל באישפוז יום אבל זה לא מרגש אף אחד ולא מגיבים אפילו.אני מאוד מוטרד מהתופעה האם יש לה הסבר-חוץ מההסבר של צורך לדבר-
    כמו כן נראה לי שה-מירו כבר לא משפיע ומיצה את עצמו-30 מ"ג ביום-שנה וחצי.
    נתנו לי קלונקס 0.5 מג -אך מחשש להתמכרות אני לוקח חצי כדור לפי הצורך ולא
    כל יום.כמו כן הפסקתי שימוש בכדור שינה בונדורמין לאחר נטילה של שנה-זה חודשיים
    אני ישן בלי הבונדורמין-שינה סבירה עם הפרעות מדי פעם.
    אודה לכם אם תתיחסו בעיקר לנושא המילמולים שמטריד גם את אשתי ואותי.מה
    יכולה להיות הסיבה לכך?
    וכן למצב הדיכאון שהגיע למצב של שיפור אך אין התקדמות ושיפור נוסף
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מילמול ב"גיבריש".

הוספת תגובה

• מילמול ב"גיבריש". - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/02/2011

לפי ההודעה שלך, אין עדות לבעיה קוגנטיבית וביטוי בכתב, אם ניבדקתה על ידי פסיכולוגית וגם פסיכיאטר ולא מצאו סיבה לדאגה , פשוט תיצמד להמלצתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה