פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תמר
    22/10/2010

שלום רב

הנני התחלתי ליטול ציפרלקס בימים אלו, עקב תחושת דיכאון.
    בעברי, סבלתי מבולימיה עליה התגברתי בשילוב של טיפול פסיכולוגי ודיאטני.
    אני לא מקיאה כבר 6 שנים.
    קראתי ברשת שאנשים רבים משמינים מנטילת התרופה. ונכנסתי לחרדה חדשה. לא רוצה לפתור בעייה אחת, וליצור חדשה. שאלתי, האם זה נכון? ציפרלקס גורמת לשמנה? לתיאבון מוגבר? אני ארגיש רעבה יותר?אני מאוד מאוד חוששת מתגובת השמנה
    ברצוני לציין, כי המקצוע שלי הוא בתחום הספורט ואני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע.

מלבד זאת, רציתי לשאול האם מותר לעשן חשיש או גראס בזמן נטילת התרופה? אם כן, באיזו תדירות?

תודה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    24/10/2010

באשר לשאלתך לגבי עישון חשיש או גראס- אסור. ולא בגלל האינטראקציה עם התרופה אלא בגלל שזה עלול להחמיר את התמסיחנים שאת כבר סובלת מהם. אגב, מישהו הסביר לך שאחת התורפות נגד איבוד תאבון היא החשיש והגראס., למה את לא חוששת מההשפעה הזו?

בכל מקרה, רוב המטופלים שלוקחים את הציפרלקס לא מעלים במשקל. לא ניתן לקבוע מראש מי יסבול מתופעת לוואי (משמעות המילה תופעת לוואי היא שלא צופים שזה יקרה) של הגברת התאבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע שההודעה שלי לא כל כך קשורה
    דגן
    22/10/2010

אבל אני בכל זאת יפרסם אותה פה.
    שמי דגן אני כותב ספר המבוסס על סיפור אמיתי על ילדה רגילה לחלוטין, כמוני וכמוך אבל שחווטה וחובה דברים לא טובים בילדותה מצד משפחתה
    הקרובה.
    בעיות במשפחה,דיכאון, משברים נפשיים ואפילו נסיון התאבדות.

למה דפקה פה? שאלה טובה.
    אני מפרסם את זה פה כי אני מחפש מומחים בתחום שרוצים לפרסם את עצמם בספר ע"י מתן עצות וטיפים שיכולים לעזור לאנשים במצב כזה, לאנשים שנמצאים במצב כזה שיכולים לעזור לעצמם בעזרת זה, לגלות אנשים כאלה לפני שיהיה מאוחר מדי ועוד...
    הפרסום תמורת סכום שימלי קטן חד פעמי יאפשר למומחים לקבל חשיפה גדולה.
    חשיפה אצל אותם אנשים שקוראים את הספר באותו רגע.

הוספת תגובה

• שחכתי לתת לכם את האיימל והמסנג'ר

דגן
    22/10/2010

שחכתי לתת לכם את האיימל והמסנג'ר [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיר פרוזק לעומת התחליפים הגנרים
    ירון
    22/10/2010

מישהו יודע מהו מחיר הפרוזק לעומת התחליפים הגנרים שלו כמו פלוטין או פריזמה? עדיפות לחברי קופת חולים מכבי

תודה

הוספת תגובה

• לא יצא טוב

שי
    22/10/2010

פרוזק עולה 14 ש"ח. (נדרש אישור מרופא פסיכיאטר שממליץ על הפרוזק ולא על התחליפים הגנריים).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס לתקופה ממושכת
    אילה
    21/10/2010

אני סובלת מדיכאון עמיד משתמשת בקלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום
    האם אפשר להשתמש בקלונקס לתקופה ממושכת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס לתקופה ממושכת

הוספת תגובה

• קלונקס לתקופה ממושכת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום אילה !

על הרופא המטפל צריך לישקול סיכון מול תועלת.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    טל
    21/10/2010

שלום רב

הנני התחלתי ליטול ציפרלקס בימים אלו, עקב תחושת דיכאון.
    בעברי, סבלתי מבולימיה עליה התגברתי בשילוב של טיפול פסיכולוגי ודיאטני.
    אני לא מקיאה כבר 6 שנים.
    קראתי ברשת שאנשים רבים משמינים מנטילת התרופה. ונכנסתי לחרדה חדשה. לא רוצה לפתור בעייה אחת, וליצור חדשה. שאלתי, האם זה נכון? ציפרלקס גורמת לשמנה? לתיאבון מוגבר? אני ארגיש רעבה יותר?אני מאוד מאוד חוששת מתגובת השמנה
    ברצוני לציין, כי המקצוע שלי הוא בתחום הספורט ואני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע.

מלבד שאת, רציתי לשאול האם מותר לעשן חשיש או גראס בזמן נטילת התרופה? אם כן, באיזו תדירות?

תודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

מאיר
    21/10/2010

שלום,

אינני רופא ולכן תשובתי היא אנקדוטלית ואינה באה במקום תשובתו.

ציפרלקס גרם לי לעלייה של 7 ק"ג. אני מאוד מרוצה מזה כי הייתי רזה מדי. מאידך, אני מכיר אנשים עם עודף משקל שהכדור דווקא גרם להם לאבד ממשקלם, וגם הם היו מרוצים מזה. לכן נראה לי שהכדור לא בהכרח מעלה במקשל אלא פשוט מסדיר אותו. ההשערה שלי היא שלספיגה החוזרת של סרוטונין (שזה הפרמטר שאותו מסדיר הציפרלקס) יש השפעה על הקצב המטבולי. אבל לא מדובר על השפעה בלתי מוגבלת. עולים/יורדים כמה ק"ג ואז זה נעצר, והמשך נטילת הכדור לא משפיעה עוד על המשקל. לדעתי הכשש מהשפעה שלילית על המשקל הוא מוגזם משלוש סיבות: (1) לא הכרחי שתהיה השפעה אצל כולם, (2) במידה ותהיה השפעה, לא הכרחי שהיא תהיה שלילית, (3) במידה ובכל זאת יש השפעה והיא שלילית, הדעת נותנת שהפסקה הדרגתית של הכדור תשיב את המשקל בהדרגה לקדמותו. אני מבין שאת דואגת, אבל סביר להניח שמקור הדאגה שלך הוא בחרדתיות הכללית ממנה את סובלת ושבה מטפל הכדור (במקרה שלי בהצלחה רבה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום טל !

1. אנשים בדיכאון בדר''כ התיאבון ירוד ויש ירידה במשקל, לאחר טיפול ושיפור במצב הרוח והדיכאון, יש שיפור בתיאבון, לא בהכרח בגלל התרופה.
    ציפראלקס יכול באופן ישיר להוביל לישנוניות ותיאבון מוגבר, לא באופן גורף, יש הבדלים בין מטופל אחד לשני.
    התייחסות , דיאטה ופעילות גופנית ככל שניתן.

2. לגבי סמים ואו אלכוהול : התשובה חד משמעית, אסור להשתמש בסמים ואו אלכוהול בזמן שימוש בתרופות פסיכיאטריות שמן הסתם נלקחו בגלל בעיה נפשית.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה על אזרתכם
    מירי
    21/10/2010

אני לא יודעת אם שאלתי מופנית לפורום הנכון...
    אבל בכל מקרה אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, אני רואה את עצמי כבן אדם "בריא" בסה"כ
    אני אשה עובדת, נשואה, אמא לילדה בת 4 חודשים.
    מאז שנכנסתי להריון, קורה לי הרבה שעוברות לי בראש מחשבות לא טובות, הקשורות בבריאות שלי ושל הילדה שלי. קצת קשה לי להסביר אבל אני תמיד חושבת על הכי גרוע, מחשבות על מוות, לדוגמא אני נוסעת בכביש ועוברת לי המחשבה שאני יכולה למות בתאונת דרכים, או אם אני עוברת ליד ישוב ערבי, כשמכונית עוקפת אותנו אני חוששת אם ערבים ירו בנו (אין לי שום דבר נגד ערבים, אבל זה מה שעובר לי בראש), עוד מעט אני צריכה לשים את בתי בפעוטון וגם זה מטריד אותי כי עולות בי כל מיני מחשבות מחלחלות הקשורות בכך. ואני יכולה לתת עוד המון דוגמאות. המחשבות לא מפריעות לי בתפקוד היומיומי אך עצם קיומן מפריע לי,
    איך אני יכולה להפסיק את המחשבות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אודה על אזרתכם

הוספת תגובה

• עזרתכם..

מירי
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרתכם.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

היי מירי !

נשמע כמו דאגות של הורה .

באם הדבר יגרום למצוקה רבה ופגיעה בתיפקוד, אז יהיה מומלץ לפנות לעזרה מיקצועית.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס במקום ויפאקס
    מירב
    21/10/2010

שלום,

במשך כחצי שנה טופלתי בויפאקס (בהתחלה 75 מ"ג ועלינו ל 150 מ"ג)

הויפאקס לא עזר (לדיכאון בעיקר למרות שלחרדות די עזר).

היום החליפו לי לאדרונקס (4 מ"ג). ברצוני לדעת אם זה אמור לעשות יותר שיפור

במצב הרוח והאנרגיות המאוד ירודות או להישאר לדעתכם האישית, עם הויפאקס ?!

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס במקום ויפאקס

הוספת תגובה

• אדרונקס במקום ויפאקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום מירב !

אדרונקס NRI , חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין "ומכניס" הרבה יותר מהר את נוראדרנלין להשפעה לעומת וייפקס.

כך שתאורתית יש סיכוי לשיפור אנרגטי טוב יותר , חשוב להזכיר שוויפאקס גם כולל פעילות חסימה על נוראדרנלין, אך דורש מינון גבוהה יותר בדרך כלל סביב 200 מ''ג, כך שהמינון 150 מ'ג גבולי ולא מנצל את הפעילות הנוראדרנרגית באופן מספק.

בהצלחה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישלון בטיפול
    אמיר
    21/10/2010

אחרי כישלון בטיפול בתרופות אנטי דיכאוניות ממשפחת SSRI וגם SNRI הוחלט לתת לי מודאל.

האם התרופה הזאת משמשת גם לדיכאון? (לפי קריאה ראיתי שהיא למחלות כגון - סכיזופרניה, מעי רגיז, הקאות בטיפול כימותרפי וכו'...).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כישלון בטיפול

הוספת תגובה

• כישלון בטיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום אמיר !

התרופה יכולה לעזור בתלונות שונות , אשר לפעמים נלוות למצב דיכאון.
    מומלץ לבקש הסברים מהרופא המטפל ולהבין את הראציונל לטיפול.

בברכה!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסוך דברים לא שימושיים
    tata
    21/10/2010

איזה הפרעה יש לאדם שמפחד לזקור קבלות, טפסים, בגדים, רהיטים ישנים, מקדיש המון זמן לעתונים ישנים ולבקבוקים ריקים, בודק שקית הזבל כמה פעמים לפני שזורק אותו לפח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אסוך דברים לא שימושיים

הוספת תגובה

• אסוך דברים לא שימושיים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/10/2010

סביר להניח:
    Compulsive hoarding

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל ואימפוטנציה
    אסף
    21/10/2010

שלום,

אני סובל מחרדות ודיכאון קל-בינוני כבר מספר שנים,ניסיתי בעבר סימבלטה אשר גרם לי לדיכוי חזק של היצר המיני(שבדר"כ מוגבר מאוד אצלי),וכמו כן לעיכוב בשפיכה,והגרוע מכל חוסר זקפה מוחלט אשר גרם לי לתסכול רב ומבוכה כאשר הגעתי למצבי סקס עם נשים,לבסוף החלטתי להפסיק לאחר שבועיים ,האם רסיטל/ציפראמיל גם יכול לגרום לי לאימפוטנציה?אם אני אקח את הכדורים נגיד חודשיים שלושה בתקווה שהחרדות יעברו ואז אוכל לתפקד בסקס כרגיל חזרה?או שאהיה חייב לפחות שנה ליטול כדי להגיע למצב יציב?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ואימפוטנציה

הוספת תגובה

• רסיטל ואימפוטנציה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום אסף !

התרופות משפיעות באופן שונה על מטופלים.
    עד שלא תיקח לא תדע בוודאות.

ניתן לישקול מירו ( REMERON )

תתיעץ עם רופא מטפל בנדון.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מייק
    20/10/2010

יש לי בעיה כבר כשנתיים שהולכת וחוזרת עם חרדות רפואיות ומחשבות חוזרות על דברים שונים שמאוד מפריעים לי. לפני שנתיים נטלתי כדורי פאקסט למשך שלושה חודשים ששיפרו לי את המצב פלאים. אז נטלתי 20 מ"ג כל יום. במקביל התחלתי ללמוד ואני לומד כבר שנתיים באוניברסיטה. לפני כשנה הייתה לי בעיה רצינית והייתי בדיכאון ובחרדות ומחשבות חוזרות. חזרתי לרופאה שהייתי אצלה לפני זה והיא אמרה לי לחזור ליטול את כדורי הפאקסט שוב כדור ביום. במקביל היא המליצה לי ליטול כדורי סטביליום טבעיים על מנת לאזן את המצב הכללי. היו ירידות ועליות במצב והמחשבות ולאחר כחודשיים של נטילת הכדור התייעצתי עם הרופאה והיא אמרה לי להעלות את המינון לשני כדורים. נטלתי שני כדורים למשך כחודש וחצי וחזרתי על דעת עצמי לכדור אחד שנטלתי אותו כחמישה חודשים לאחר מכן והמצב שלי השתפר פלאים למרות מחשבות מטרידות לפעמים אבל הם לא גרמו לי לחרדה. לפני כחודשיים הפסקתי בבת אחת ליטול את התרופה כי הרגשתי טוב ולא ידעתי שאסור ומאוד רציתי להפסיק. כשלושה שבועות המצב שלי היה מצויין ורק אז התחילו להטריד אותי שוב מחשבות וחרטות שהפסקתי והופיעו לי מחשבות מטרידות במקביל. פניתי לרופאה טלפונית והיא אמרה לי לחזור ליטול את התרופה במינון של כדור ליום. אחרי שבוע וחצי הייתי מבולבל ועם חרדות והתקשרתי אליה והיא אמרה שאם זה כך שאני אקח שני כדורים ביום. אחרי עוד שבוע וחצי שבמהלכם המצב היה אותו דבר ורק הפריעו לי קצת התופעות לוואי במובן החשק המיני וקצת היה לי בילבול בהכל הלכתי לפגישה אצל הרופאה. היא אמרה שאולי כדאי לי לקחת אחד כי אולי הייתי במצב רוח טיפה יותר טוב כשהייתי אצלה ולשלב בזה את הסטביליום ארבע כדורים ביום ואם אני ארגיש מתישהו שהמצב לא טוב לקחת שניים. מאז חזרתי לקחת כדור אחד והתופעות לוואי פחתו אבל אני כל הזמן מרגיש בילבול ומחשבות חוזרות ומטרידות וחלק מהמחשבות גם שאולי היא לא הבינה אותי נכון ואני לא מצליח להגיד כל מה שאני מרגיש וחושב במהלך הפגישה עצמה ואולי האבחנה שלה יכולה להיות מוטעית בגלל זה. אני לא יודע אם בפעם הקודמת לפני מספר חודשים הסיבה שמצבי השתפר היתה שני כדורים או פשוט תקופה שעברה והמצב התייצב בלי קשר למינון. הבעיה שאני מופנם וקשה לי לבטא את עצמי בדיבור מול אנשים. עכשיו אני במצב מאוד מבולבל ובנוסף סבתא שלי נפטרה לפני כמה ימים וחזרתי ללמוד ואני לא כל כך יודע מה לעשות ואני מאוד חרד לגבי כל דבר ומחשבות רבות מטרידות אותי. אני עושה הכל במקביל ומתפקד אבל המצב הזה מאוד מפריע לי כי אני אוהב להיות חופשי. אני מאוד מבולבל לגבי מה שאני צריך לעשות ומאוד קשה לי לבטא את עצמי מילולית ואני מאוד רוצה לעזור לעצמי אבל אני לא יודע אם לקחת שני כדורים ולהשלים עם זה או להמשיך עם אחד ולתת לזמן ולכוח רצון להוציא אותי מהמחשבות המטרידות ומהחרדות. אני בן 27 ומאוד רוצה כבר להפסיק עם המצב הזה ולהיות בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום מייק !

מדבריך ברור ששינוי תרופתי מהיר ואו ללא התייעצות רפואית לא עוזרת ואף מזיקה.
    על פי דבריך יש מקום לטיפול בשיחות, פסיכותראפיה.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת
    פלוני
    20/10/2010

שלום אני תוהה לגבי הטיפול הפסיכאטרי שלי
    אני מטופל באופן רציף מלפני שנתיים שהתאשפזתי ברספרדל קונסטה 50
    מה שירד אחרכך ל37.5 ואחר כך ל25 ועומד כיום על 37.5
    אני מטופל אצל פסיכאטרית מאז האשפוז האבחנה היא סכיזופרניה פראנואידית
    אני רוצה לסיים את הטיפול בתרופות היחס שאני מקבל איפה שאני עושה את זה פשוט מגעיל , כל הירידה במינון היא תודות לטיפול לא פסיכולוגי שבו התחלתי לעבוד השכרתי דירה .
    אני שואל בקשר לתרופות אני במינון לא ברור החצי בשנה האחרונה חודשיים 25 פעם אחת 37.5 חודש וחצי 25 ועכשיו חודשיים 37.5 , יש לי בבית 25
    האם אני יכול לסיים את הטיפול ב25 ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לדעת

הוספת תגובה

• רציתי לדעת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום תומר !

אתה שואל שאלה שלא נוכל לענות כאן, זה תלוי בהרבה גורמים.
    מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ולבקש הסברים לשינוי.

זכור ! לא מומלץ להפסיק או לשנות טיפול על דעת עצמך , אתה מסתכן בהחמרה במצב ואף אשפוז.

בברכה !
    דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי
    פלוני
    20/10/2010

שלום אני מחפש מטפל קוגניטיבי התנהגותי
    באזור ראשון רחובות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול קוגניטיבי

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

היי

לנסות חיפוש בגוגל CBT ...

בהצלחה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השילוב או כל אחד מהם עלול לגרום לאי שקט וחרדה חזקים?
    יעל
    20/10/2010

האם ניתן לקחת שילוב של לפונקס(400מ"ג), לוסטרל(4 כדורים ביום) וסורבון?
    האם השילוב או כל אחד מהם עלול לגרום לאי שקט וחרדה חזקים?

הוספת תגובה

• סורבון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום רב !

שילוב די נדיר.

שילוב לוסטרל ללפונקס במצבים אובסיסיביים קשים.
    סורבון מהווה אוגמנטציה לטיפול ב SSRI ( כגון - לוסטרל) במצב דיכאון וחרדה.

אי שקט אפשרי , לא שכיח בתרופות הנ''ל.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורבון
    יעל
    20/10/2010

האם סורבון יכול לעשות אי-שקט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סורבון

הוספת תגובה

• סורבון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

ראי תשובה הנ''ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה