מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלה חשובה על חרדהאיתי03/11/2010
הפסקתי טיפול בציפרלקס לפני שנה וחזרו לי התקפי החרדה לאחרונה. התור שלי לרופא הוא עוד שבוע בערך. אני יכול בנתיים להתחיל לקחת שוב ציפרלקס על דעת עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה חשובה על חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2010שלום איתי !
התחלת טיפול / חידוש מלווה בדר'כ בתופעות לוואי שונות.
היה מאוד מומלץ להתחיל טיפול תחת פיקוח רופא מטפל.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמי האונסדניאל03/11/2010
האם סמים אלו יכולים לגרום לאפיזודה פסיכוטית?
זה בשביל תביעה משפטית ענו לי בהקדם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמי האונס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010לא תופעה שכיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ד יונתן לא שכיחה אבל עשויה לגרום?
דניאל07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ד יונתן לא שכיחה אבל עשויה ל
ד``ר יונתן דוידאור08/11/2010במצב של הרעלה לא הגיוני שהיה אם יקרה יותר שכיח במצב גמילה מחומר בשימוש כגון; אלכוהול, בנזודיאזפינים ואו ghb בדרך כלל אחרי שימוש ממושך
, אם כך ששימוש בחומר מתוך 3 קבוצות הנ״ל באופן פיתאומי ובריכוז גבוה , סביר שיגרום פגיעה בזיכרון , מצב נתק , עם מערבבים עם אלכוהול ואו כמות גדולה יגרום דיכוי נשימתי וכן סיבוך הכרתי coma* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות על המוותשי02/11/2010
כבר כמה שבועות שיש לי מחשבות על מוות אני רוצה למות יש לי את הרצון למות אבל מפחד להתאבד בכל רגע נתון אני מקווה שיקרא לי משהו ואני ימות
לקחתי במשך חודשיים כדור בשם אסטו נגד דיכאון ועכשיו הפסקתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על המוות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010ממליץ לפנות בהקדם לפסיכיאטר לצורך אבחון וטיפול. אם המצוקה שלך כזו שאתה חושב על התאבדות, כדאי לדבר עם איש טיפול. הפורום אינו מענה לסוג כזה של בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר משכיבה לעמידהחזי02/11/2010
שלום
אני מקבל בהזרקה אחת לשבועיים ריספרדל קונסטה 50 מ"ג ומידי פעם שאני עובר ממצב שכיבה למצב עמידה יש לי סחרחורת האם זה חלק מתופעות הלוואי של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, זאת תופעת לוואי של הריספרדל
שי02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר משכיבה לעמידה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010זה יתכן, נקרא ortostatic hypotension.
ההמלצה: לשתות הרבה מים ולקום בשלבים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאין ומצב רוחמתי02/11/2010
ברצוני לשאול האם יש קשר בין קפאין ומצב רוח?
שמתי לב שכאשר אני שותה קפה, תוך דקות ספורות נעלם "ענן" הדיכאון ואני יותר נמרצת ושמחה. קלילה וזורמת.
מה שמתסכל הוא שכעבור שעות אחדות ההשפעה פגה ושוב יורד עלי ענן דיכאון. (קל אמנם, אף פעם לא לקיתי בדיכאון קליני) והוא נעלם שוב כאשר אני שותה קפה.
רציתי לברר האם אכן ישנה איזושהי השפעה פיזיולוגית לקפה על המוח ועל עניין המצב רוח? הרי אי אפשר לשתות כל כך הרבה קפה. לי כמות גדולה של קפאין גורמת לחוסר שקט, נדודי שינה ועצבנות. במינון נמוך זה דווקא טוב אלא שאני צריכה להגדיל כל פעם את הכמות או להקטין את המרווחים בין שתיית הקפה.
על תשובותיכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין ומצב רוח - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010הקפאין הוא חומר פסיכוגני, כלומר משפיע על המוח. לכן יש לו גם תופעות התמכרות וסימפטומים של גמילה.
אבל- אם את נזקקת לעזרה כי את סובלת מדיכאון, אולי כדאי שתפני לאיש מקצוע לקבלת יעוץ מסודר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול בפריזמה דחוףף!!!יוסי02/11/2010
שלום ד"ר.
אני בן 23 ומגיל 16 אני סובל מהתקפיי חרדה קשים ודיכאון, הייתי מטופל מאז בסרוקסט הכדור עזר לי פלאים לקחתי אותו שנה והפסקתי וכל פעם החרדה הייתה חוזרת והייתי מתחיל לקחת שנה ומפסיק שנה ככה זה עד היום שנה לוקח שנה מפסיק היו לי 5 הפסקות מאז שכל הפסקה הייתה שנה עכשיו החרדות חזרו . התחלתי לקחת סרוקסט אחרי שבועיים התחלתי להרגיש טוב חזרתי לעצמי אבל הפגיעה ביכולת ליגמור ביחסיי מין הרגה אותי אני לא מצליח ליגמור בכלל. הייתי אצל רופא פסיכאטר הוא נתן לי פריזמה אני לוקח אותו שבועיים, התחלתי במינון רבע 4 ימים, חצי כדור 5 ימים, ואז התחלתי בכדור שלם מאז אני כבר 6 ימים בכדור שלם והחרדות אצלי התחילו לעלות: זעה בגוף,וידיים קרות, חום בגוף. שילשולים.בחילות קלות. חוסר תאבון, דפיקות לב,היתכווציות שרירים .אי שקט ,וצורך ליברוח מהבית, קושי במתן שתן,והיתרגשות מוגברת,בתופעות אלו אני לוקח אלפרוקס וזה עוזר לי להירגע
והשאלה שלי היא שאני מפחד שהפריזמה לא טובה לי ולא מתאימה לי ואני לא רוצה לקחת את זה סתם כי ההרגשה שלי לא טובה לגביי התרופה. רציתי לדעת את תשובתך לגביי זה האם להמשיך או לחזור לסרוקסט ולחיות עם חיסרון או לגשת לתרופה אחרת? .. בתודה רבה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול בפריזמה דחוףף!!! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010הייתי ממתין לפחות 3 שבועות במינון המלא לפני שאתה מקבל החלטה. לעיתים בהחלפת טיפול יש החמרה רגעית במצב שחולפת לאחר מכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת טיפול בפריזמה
יוסי03/11/2010אז אתה אומר בעצם להמשיך לקחת במצב הקיים כי אני ממש סובל, ומתי יהיה הטבה בתופעות כי התופעות האלה ממש קשות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגתיפה כהן02/11/2010
בתי בת 35 הפסיקה לאחרונה את מרבית הפעולות הנורמטיביות (לימודים עבודה) ומסרבת לחזור לעבודה משום תפיסתה שהיתה תחת ניסוי בעבודה שרודף אחריה, ולימודים משום שניוטון טעה לגמרי בהבנתו את המבנה הפיסיקאלי של החומר (בעיקר צבעים).
להבנתי היא לקתה בפרנויה איננה מדוכאת. מסרבת עד כה ללכת לאבחון/טיפול ואינני יודעת כיצד לנהוג איתה.
מבקשת קודם כל יעוץ לגבי מה עושים איתה המצב שלה אינו משתפר זה שבועות. לא היתה לה בעבר התנהגות כה מוזרה ומנותקת מהמציאות.
אודה מאד על עצה
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מודאגת - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010מהתיאור שלך עולה חשש שהיא סובלת ממצב פסיכוטי פרנואידי. הדרך היחידה להתקדם היא להביא לאבחון אצל פסיכיאטר.
תנסי לשכנע אותה לבוא לשיחה כיוון שגם אם היא מאמינה שפגעו בה במקום העבודה, היא בוודאי שמה לב שהרמה התפקודית שלה ירדה, שהיא הפסיקה לעבוד וכו
אפשר להסביר לה שמטרת השיחה היא להחזירה לתפקוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזכאות שלי בביטוח לאומייותם02/11/2010
שלום אני נכה נפשית כתוצאה מסרידים של פסיכוזה שהתפרצה לי בעבר כתוצאה משימוש בסמים , אני נכה ב100% ורציתי לשאול אם אני יכול ללמוד עבודה סוציאלית אם קיים המקצוע לאנשים עם מוגבלויות אשמח אם תעזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הזכאות שלי בביטוח לאומי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010עצם קיומה של אבחנה זו או אחרת לא מונעת מאנשים ללמוד
מה שקובע זה מצבו של אותו אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין דאגות לחרדותמודאג02/11/2010
האם יש דרך להבחין בין דאגות רגילות לבין חרדות הדורשות טיפול?
אני למשל מודאג ממצבי הכספי ומהעתיד הכלכלי שלי כמעט 90 אחוז מהיום מציפות אותי מחשבות שליליות ואני מוטרד מהעניין ,ניסיתי בעזרת טיפול פסיכולוגי וגם לקרוא ספרים על התת מודע,וזה עזר ממש לקצת והמחשבות הטורדניות חזרו,לא מצליח להפסיק אותם והם פשוט שולטות לי בחיים וגורמות לי לתחושת חוסר חופש...האם מצב כזה מצריך טיפול תרופתי ?אני חש גם תחושה של מן "אבן בלב" מהמצב הזה,תחושת חוסר חופש מוחלט...מה עליי לעשות?אני יכול לפתור דבר כזה ע"י טיפולים מחשבתיים או שיש צורך בטיפול תרופתי?
ממש נמאס לי לחיות בצורה של תחושת חוסר חופש ודאגה שמטרידה אותי במשך כל היום,זה פשוט גורם לי שכל יום הופך לסיוט במקום להנות מהחיים,אני מעוניין לבצע שינוי ולא יודע מאיזה כיוון,אם להתחיל תרופה או לנסות להתאמן בצורה מסויימת על ביטול המחשבות השלילות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין דאגות לחרדות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010ההבדל בין דאגות לחרדות הוא שחרדות משפיעות על מצב הרוח ופוגעות ברמת התפקוד שלך.
אם הפגיעה מתמשכת ומשפיעה על מגוון תחומי חיים אני מציע לפנות לפסיכיאטר. אין בהכרח זה אומר שתקבל תרופות אלא שמישהו עם ראייה יותר כוללת יעזור לך להבין את דרך הטיפול הנכונה עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וחרדהאיתי01/11/2010
שלום.
אני בן 24 ומאז שאני זוכר את עצמי אני נתקף לפעמים בתחושת סחרחורת (לא סיבובית אלא יותר כמו תחושה של עמידה על קרקע לא יציבה או light headedness) שמלווה בהתקף חרדה.
הייתי בטיפולי CBT שבהם ניסיתי ללמוד לנתק את תחושת הפחד מתחושת הסחרחורת אבל ללא הואיל.
הבעיה היא שמניחים שהסחרחורת נובעת מלחץ או מההתקף חרדה עצמו אבל אני מרגיש קודם את הסחרחורת ואז בגלל פירוש שאני נותן לה אני נתקף חרדה וזה משאיר אותי עם התחושה שהסחרחורת היא ממקור פיזי כלשהו.
מה אתם אומרים? האם התקף חרדה יכול להתחיל מתחושה של סחרחורת ורק אז מהפירוש שניתן לסחרחורת להתפתח להתקף פאניקה?
זאת פחות או יותר החידה של החיים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וחרדה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010אנשים עם חרדה נוטים לפרוש יתר של כל סימפטום גופני. בהחלט יתכן שאתה מרגיש תחילת סחרחורת ומייד נכנס ללחץ דבר שמגביר את הסחרחורת ואז אתה כבר במעגל החרדה והתקף הפאניקה
לא ציינת אם טופלת תרופתית, אפשרויות נוספות לטיפול מעבר ל CBT הם ביופידבק והיפונוזה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
איתי03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה פרנואידית ומודאלתומר01/11/2010
אחרי כישלון בתרופות כגון: פרפנאן, ריספרדל, הפסיכיאטר רשם לי מודאל פורטה, 200 מ"ג פעם ביום.
קראתי בעלון לצרכן שעלולה להיווצר תופעת לוואי אחרי הטיפול במודאל שנקראת "טארדיב דיסקינזיה", תנועות בלתי רצוניות.
מכאן, ברצוני לשאול כמה שאלות:
האם ניתן לטפל בזה תרופתית (דקינט וכו'...), אם כן, האם אחרי הטיפול בתרופות אלו התסמינים חולפים לתמיד?
ושאלה נוספת, בסיום הטיפול, איך ניתן לנקות את הגוף מכל התרופות שנטלתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פרנואידית ומודאל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010מודאל לצערי איננה התרופה היעילה במיוחד לטיפול בסכיזופרניה.
דקינט לא עוזר לטארדיב דיסקינזיה
דברים שיכולים לעזור זה הורדת מינון התרופה, החלפתה או טיפול בקסנאזין/לפונקס.התסמינים של TD לא תמיד חולפים אם הם מופיעים. בסיום טיפול לוקח עד חודש עד שלא נשאר זכר לתרופות בדם/בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה דיכאון ומחשבות התאבדותoeh10001/11/2010
אני בן 25. לפני כשנה בלי שום עבר פסיכולוגי/ פסיכאטרי התפרצה אצלי פתאום חרדה חמורה וכתוצאה מכך גם דיכאון קשה.(PTSD בעקבות מלחמה) אני מטופל במשרד הבטחון. תקופה ארוכה לקחתי כדורים כמו ציפרלקס אדרונקס ואפקסור וכו' אבל הם מחקו לי את האישיות ואני לא לוקח כלום כבר שלשה חודשים. אני לא מספר לרופא. 1. בזמן האחרון יש לי הרבה מחשבות בסגנון "אין לי למה לחיות" "לא רוצה לחיות"
אני אפילו יכול לראות את עצמי בדמיון מתאבד בצורות מסויימות - האם יש לי ממה לחשוש? מהו הגבול בין מחשבת "לא רוצה לחיות" לבין התאבדות ממש?
2. האן מחקרים סטטיסטים מראים שאנשים יוצאים מחרדה ודיכאון חמורים בסופו של דבר? כי כעת אני מרגיש כאילו זו גזירה שאין מה לעשות נגדה וכך אשאר כל חיי.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 25 יקר
שלי01/11/2010אינני רופאה ובודאי לא פסיכיאטרית... רק מצוקתך נוגעת לליבי משום שלפני מס' חודשים הרגשתי בדיוק כמוך...
היתה זו הפעם השנייה שחטפתי התקף חרדה ודכאון לאחר שאחרי שנה מהפעם הרשונה הפסקתי ליטול כדוריםעל דעת עצמי... הפעם השנייה היתה קשה פי 100 וחששתי שהפעם באמת לא אצא מזה.
כל יום עמדתי על המרפסת בביתי ורציתי לקפוץ.
בסופו של דבר הכדורים כנראה השפיעו ועזרו וחזרתי לעצמי ולחיים נורמליים.
אני יודעת מהי התחושה שאתה נמצא במקום שאפשר לגרד אותך עם שפכטל מהרצפה.... ואפילו שכרגע זה נראה כסופי, קח נשימה ארוכה, תן לעצמך ולחיים הנהדרים האלה צ'אנס והכדורים יחזירו אותך למסלול.
מאחלת לך רק בריאות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ..מאיה01/11/2010
שלום זו שוב אני , הפרעות ריכוז מתבטאות בכך שאני לא מסיימת ספר , לימודים שהתחלתי הפסקתי בגלל טורדנות , ואני מאוד רוצה לסיים , מעדיפה טיפול ולא תרופתי ..לא אובחנתי אף פעם בשום מקום אבל כפייתיות יש לי כבר מגיל חמש עשרה וזה כל פעם משתנה ,\ למזלי כבר הרבה זמן אני בתקופה לא רעה בכלל אך בגלל הטורדנות והחוסר ריכוז אני תקועה במקום מבחינת לימודים ועובדת בעבודות שאני מתפשרת עליהם בגלל חוסר במקצוע מסודר , לא חסרה לי גם אימפוליסביות ואולי זה מגיע מכל מיני תסכולים .. אני בת 33 וחצי . ומקווה שאפשר עוד לשנות דברים אשמח אם תחזרו אלי ושתנתן המלצה חמה על פסיכאטר או בן אדם מקצועי שיכול לעזור לי מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ.. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010אני מציע ללכת לאיש מקוצע כדי לעבור אבחון מסודר. קשיים בריכוז יכולים באמת להיות כתוצאה מהפרעת קשב, אבל גם מדברים אחרים שמסיחים את הדעת כמו חרדה, דיכאון ועוד. לכן מומלץ לפנות לפסיכיאטר שיבצע הערכה ראשונית ויציע לך תוכנית טיפול. לא בהכרח מדובר בטיפול תרופתי, פעמים רבות מדובר דווקא בסוגים שונים של שיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה01/11/2010
שלום זקוקה לאבחון מפסיכאטר באופן פרטי , יש לי מחשבות טורדניות באופן כללי וגם הפרעות ריכוז וקשב . אשמח להמלצה - איזור השרון או המרכז תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010ישנם פסיכיאטרים רבים ומצויינים באזור המרכז. מכיוון שאיני יכול להמליץ על עצמי, אני מציע לחפש באינטרנט פסיכיאטרים, להכנס לפורומים רלוונטים כמו פורום זה או פורום יעודי לבעיה ממנה את סובלת ולשאול מטופלים אחרים. ולחפש באינטרנט טקסטים על איך למצוא פסיכיאטר טוב או 'איזה שאלות אפשר לשאול פסיכיאטר' כדי לדעת אם הוא מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתי רוצה לדעת...אמיל01/11/2010
1.האם יש קשר במידת מה בין יכולת זיכרון לבין יכולת אנטלקטואלית?
2.בכללי אילו שיטות תוכל בתור פסיכיאטר לתת לי לשיפור או ליעול הזכרון בצורה כזאת או אחרת
3.בנוסף אשמח שתאשש את הטענות בהקשר של פעילות ספורטיבית על מידת יעילותה הרבה לנפש האדם
4.אם כבר מדברים על פעילות פיזית ... מה בקשר לטענה שעלים ירוקים עוזרים גם הם בדרך כל שהיא לשלוות נפש וכו ....
*אני מקווה שזה בסדר שאני שואל המון שאלות פשוט האתר הזה נהדר ואתם עונים מהר תשובות מספקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתי רוצה לדעת... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/11/2010שלום אמיל !!
1. כן , היכולת ליזכור ולהשתמש בזיכרון מהווה חלק משמעותי באינטלגנציה, היכולות ללימוד נושא חדש ולהשתמש בו.
2.שיפור זיכרון, ללימוד תרגילי הרפייה , מצב רגיעה ככל שניתן, ניסיון ליקרוא עמוד בספר ולאחר מכן לדקלם ולסכם מה קראתה, משחקי ריכוז וחשיבה ...
3. פעילות גופנית מומלצת מאוד, תרומה ללב ומערכת כלי הדם וכן לנפש, יכולת ליפרוק מתחים, הזרמת דם טובה יותר ורגיעה באופן כללי.
4. הירוקים בריאים , מכילים וויטאמים מקבוצת ה B , במיוחד חומצה פוליט. חומצה פוליט ובמיוחד פולאט מהווים מרכיב חשוב ביצירת נוירוטראנסמיטרים במח ( סרוטונין, דופאמין ונוראדרנלין) זאת על ידי תרומת קבוצת מתיל ( CH3 ---R )
לתהליך יצירת החומר במח, טריפטופן ( חומצה אמינית - מרכיב מחלבון) מתפרק בעזרת אנזמים ותיווך של פולאט ונוצר סרוטונין. באם חסר פולאט במח מצטבר חומר רעיל בשם הומוציסטין שמזיק מאוד לגוף.
בחו''ל יש תרופה ( תוסף מזון) L METHYL FOLATE , אשר עוברת בקלות את המח ומאוד יעילה בתרומת קבוצת מתיל, בארץ יש לנו חומצה פולית אשר צריכה להיהפך ל מתיל פולאט ורק חומר קטן מגיע למח, לכן לפעמים זקוקים לתוספות וויטאמינים של חומצה פוליט ( B9 ) בכמות גדולה.
מצורף ציור המדגים את תהליך השינוי, למי שמתעניין.
זה בסדר שאתה שואל .
בברכה !
דר' יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)