פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלוקת כדור ולבוטרין
    אבי
    10/11/2010

שלום רב,

הרופאה שלי אמרה שאני צריך לרדת במינון של הולבוטרין עקב חרדה.
    האים ניתן לחלק את כדור ה 300 מ"ג של ולבוטרין על מנת לקחת 150 מ"ג?

בברכה,

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלוקת כדור ולבוטרין

הוספת תגובה

• חלוקת כדור ולבוטרין - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

לא, הכדור צריך להשאר שלם. יש מינון של 150 מ"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואל
    שוש
    10/11/2010

אחרי אישפוז המליצו לי על סרוקאל הבעיה שזה גורם לאי שקט מוטרי ברגלים ברמה של סבל והבעיה השניה זה החור העצום הזה שרוצה להתמלא באוכל והרבה האם זה אופיני לכדור זה אגב אני בת 48 סובלת מהפרעת אישיות גבולית ברקע אם טרומה של פגיעה מינימ ניסתי הרבה כדורים האחרון היה רסיטל שהיה לי טוב והחזיק אותי לזמן מה בצורה יפה מאוד עד שנינסתי לדיכאון וכאמור התאשפזתי וזה הכדורים שקיבליתי אשמח לקבל יותר מידע על הכדור ואת דעתבן לגבי הקושי שכתבתי לכם תודה שוש

לקביעת תור
    סגירה
    סרקואל

הוספת תגובה

• סרקואל - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

זו בדיוק הזדמנות להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בנוגע להחליף את הטיפול בחזרה לרסיטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    דנה
    10/11/2010

שלום ד"ר,
    אני מעוניינת לדעת אם קיים כזה דבר הפרעה אובססיבית קלה....?
    אני בחורה בת 22 ומאז גיל 12 יש לי בעיה שאני מודעת שהיא לא נורמלית אבל זה לא מפריע לי לנהל אורך חיים נורמלי לחלוטין.
    כל פעם שאני חושבת על משהו רע, אפילו משהו לא הגיוני בעליל (לפעמים פחד מחושך, סרט אימה שנזכרתי בו ובמיוחד קטיעות, יש לי בעיה עם גפיים קטועות אם אני רואה את זה בסרט או אפילו סתם חושבת על זה) אני חייבת לדפוק 3 פעמים על עץ ולעשות את עצמי יורקת כאילו נגד עין הרע.
    אני זוכרת שזה התחיל כשחברה שלי לימדה אותי את זה בגיל 12 ולקחתי את זה ברצינות ומאז אני פשוט לא מפסיקה!! אני עושה את זה כבר באופן אוטומטי, ואפילו אם אין משהו מעץ לידי, העיקר לדפוק על משהו.
    במיוחד בלילה כשאני מנסה להרדם זה הכי תוקף אותי, כשאין שום הסחות דעת ואני שוכבת לבד ובאות אלי מחשבות. לפעמים אני עושה את זה סתם בשביל להרגיע את עצמי.
    אף אחד בסביבה שלי לא שם לב לזה וזה גם לא משפיע על אורך החיים שלי בכלל!!! זה לא גורם לי להתקע באותו מקום עד שאני נרגעת או לא לישון בלילות או שום דבר כזה......הבעיה היחידה היא שאני מודעת לזה שזה לא נורמלי ולפעמים כשאני ממש מגזימה אני כבר מתעצבנת על עצמי שאני לא מסוגלת להפסיק.
    האם זה נחשב ל-OCD???? אני צריכה ללכת לטיפול? בעיקרון אם זה לא יחמיר עם השנים אז אני לא מרגישה צורך לטפל בזה...מה דעתך?
    עוד דבר, אני לא יודעת אם יש לזה קשר, אבל אמא שלי סובלת מסכיזופרניה ומניה דיפרסיה....אני בחיים לא סבלתי מדכאון, אפילו לא דכאון קל! רק רציתי להוסיף את זה שתדע שיש לי עבר של מחלות נפש במשפחה...
    תודה רבה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

אחת הבעיות הנפוצות עם OCD היא שלוקח לאנשים הרבה זמן עד שהם מגיעים לטיפול (8 שנים בממוצע עד לפניה לאבחון). פעמים רבות הבעיה מתחילה בתור משהו נורמטיבי שהולך ותופח עד שהוא מפריע באמת לתפקוד ואפילו משתלט על החיים.
    אני שמח שזה לא מפריע לך, אבל גם את מודה שזה מפריע להרדם, משמש כדרך להרגע ועוד מרגיז אותך.
    דווקא בגלל שזה לא השתלט על החיים שלך יהיה יותר קל להתמודד ולטפל בבעיה. לא צריך לחכות עד שאין ברירה אחרת. לכן אמליץ לך לפנות לאיש מקצוע להתייעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיקר דאגה אחת...

דנה
    11/11/2010

אחת הסיבות העיקריות שלא פניתי לאיש מקצוע זה בגלל שאני לא רוצה שזה יהיה מתועד במידה ואני ארצה לעבוד במקום עבודה שמצריך בדיקת רקע....מניסיון שהיה לי בתפקיד שלי בצבא אני פשוט יודעת שלפעמים דברים כאלה יכולים להשפיע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    אמיל
    09/11/2010

שלום .. אני מעונין לדעת לשם מה יש את המושג הפרעה נפשית ומחלה נפשית האם הן אותו הדבר ואם היה צורך להגדיר אותן בשונה... אז מה ההבדל ביניהן???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

אין הבדל. באנגלית המונח המקובל הוא disorder, כלומר הפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    מיכל
    09/11/2010

שלום,

אני בת 25 וכבר כ 4 שנים סובלת מעייפות וחולשה שמאוד מקשות על תפקוד ואיני יכולה לעבוד. כל בדיקות הדם תקינות, אבל בגלל שהתפתחה אצלי שלפוחית שתן רגישה ואני מתעוררת כמה פעמים בלילה, השינה שלי מאוד לא איכותית.(אני לוקחת טיפול תרופתי לשלפוחית אבל זה עדיין זה המצב).
    לפני כן הייתי מאוד מאושרת, אבל ככל שהשנים עוברות ממש רק בגלל המצב הבריאותי וקושי לתפקד ולחיות כמו אנשים צעירים התחלתי להרגיש דיכאון. לא דיכאון קשה, משהו בין דיכאון קל לבינוני.
    לקחתי את התרופה סימבלטה שגרמה לי לעלות במשקל והפסקתי איתה,
    והיום אני כבר שנה לוקחת רמוטיב, מבחינת המצב רוח לא הייתי אומרת שאני מאושרת
    אבל גם לא בדיכאון קשה.
    רציתי בבקשה לברר: הבנתי שעייפות יכולה להגרם בגלל חרדה או דיכאון גם.
    האם הרמוטיב מספיקה על מנת לטפל בעייפות שנובעת מדיכאון או חרדה, או שכדאי לעבור למשהו אחר?
    והאם כשבן אדם חולה במחלה מגבילה והדיכאון הוא משני והתפתח בעקבות המחלה,
    האם אז פוחתים הסיכויים להשפעת התרופות נגד דיכאון כי זה לא אומר בהכרח שיש לו מחסור בסרוטונין אלא מצב חיים קשה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

עייפות היא אכן סימפטום שיכול להיות קשור הן בחרדה והן בדיכאון.
    מכיוון שלא ברור מהתיאור שלך מהי עצמת הדכאון קשה להתייחס, אבל רמוטיב מסייע והוכח רק בדיכאון קל עד בינוני. גם אנשים שסובלים ממחלה גופנית אחרת יכולים להגיב היטב לטיפול נוגד דיכאון, ודווקא זה משפר את ההתמודדות עם המחלה השניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CYMBALTA האם הגיע הזמן להחליף טיפול
    קצת מיואש
    09/11/2010

שלום רב,

אני בן 25. בשנת 2004 אובחנתי כסובל מדיכאון והפרעת פאניקה עד לכדי אגוראפוביה. ניסיתי טיפול ב - CIPRALEX שנתן מענה חלקי בלבד, ב - FAVOXIL וב - SORBON שלא עשו כלום וב - SEROXAT שלטעמי רק החמיר את הבעיות.

בסופו של דבר, בשנת 2007 אוזנתי ע"י CYMBALTA ועד היום אני משתמש בה עם שינויים בטווח המינונים עפ"י תקופות (60-90mg/d). בהתחלה הכל היה נפלא אבל לפני כשנה בערך התחילו בעיות רציניות בתפקוד המיני.

1. קושי להגיע לזקפה ולאחר מכן לשמר אותה. (ניסינו להוסיף 1/4 מירו, אך גרם לשינה כפויה).

2. עיכוב כלשהו בשפיכה.

3. בעיה בחשק (גם כשאני יוזם סקס זה ללא התרגשות וגם במהלך הסקס, אני לא מרגיש עונג דרך איבר המין אלא רק את התחושה הנעימה שלאחר האורגזמה).

יש לציין שאני הומוסקסואל ועושה גם סטוצים והבעיה הרצינית עם הזקפה לא מאפשרת לי שימוש בקונדום - דבר בעייתי ומסוכן.

כמו כן, אני סובל מעייפות קשה ומנמנום באופן תמידי. דבר שגם אותו אני קושר לתרופה.

האם יתכן שה - CYMBALTA כבר לא מתאימה לי?

מצד אחד אני נורא רוצה לנסות להחליף אותה אך מאידך מאוד פוחד, במיוחד לאחר ששאר התכשירים לא עזרו.

מה ניתן לעשות?

אני יודע שאני אמור לדבר עם הפסיכיאטר ואעשה זאת אבל אשמח לשמוע חוו"ד כללית מפורטת ככל הניתן.

הוספת תגובה

• יש לציין בירור הורמונלי מלא - תקין.

קצת מיואש
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CYMBALTA האם הגיע הזמן להחליף טיפול - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

בהחלט יתכן שמדובר בתופעת לוואי של התרופה.
    למרות זאת, במיוחד בנושאים כמו תפקוד מיני כדאי לפעמים לבחון אם יש גורמים פסיכולוגים שמשפיעים על התפקוד. דווקא בגלל שמדובר לדבריך בתופעת לוואי מאוחרת שהופיעה זמן מה לאחר התחלת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוטראפיה
    ירון הוכמן
    09/11/2010

שלום ד"ר יונתן-יותר מסקרן אותי תחום הפסיכוטאפיה-ניכנסתי לאתר שכתבת לי ליבדוק בו לגבי קורסים\ימי עיון\הישתלמות ולא ראיתי שהם מציינים שם תאריכים ספציפים בהם ניתן להגיע להרצאה בנושא(מזכיר לך שאני מעוניין להישתתף בכנס קצר בתחום בארצות הברית)-אם אתה מכיר אתר טוב או אדם שיודע איך מוצאים דבר שכזה בחול אני מאד ישמח ליצור איתו קשר.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוטראפיה

הוספת תגובה

• פסיכוטראפיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/11/2010

היי ירון

לצערי לא ידוע לי במדויק.
    עבורי זה חלום מאז 2005 לינסוע ולהשתתף בקונגרס פסיכופארמקולוגי
    בארה''ב.
    לדעתי פשוט גוגל, לישלוח אמייל.
    פסיכותאפיה צריך להיות ספציפי,
    אם אתה מתעניין בכנס / קורס קצר ורוצה איזה תעודה שאולי תוכל להשתמש בה אני ממליץ:

1. DBT של מארשה ליניאן - טיפול ייחודי להפרעת אישיות גבולית

2. טיפול קוגנטיבי של יהודית בק

למה דווקא ארה''ב , אם אתה מעוניין ב CBT , אנגליה מציע המון אפשריות. אתר -
    babcp

פשוט תשלח אימיילים ותברר.

בכל מקרה נראה שאתה הולך לעשות חיים...
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בעלי צריך פסיכיאטר?
    thorax
    09/11/2010

אנחנו כבר נשואים 15 שנים, אבל בעלי אף פעם לא ממש מאושר.הזוגיות מדהימה, הילדים הכי הכי בעולם, יש לו לכאורה עבודה מעולה והוא מאוד מוערך שם, הכל צריך להיות מושלם- אבל בעלי בגדול לא שמח. הוא יודע שיש לו הכל, אבל זה לא עוזר.תמיד חשבתי שהוא צריך טיפול פסיכולוגי שיחטטו בעבר שלו, ילמדו אותו להסתכל על הטוב,וכו' וכו', אבל בזמן האחרון אני חושבת שאולי פשוט הכימיה שלו במוח לא בסדר.
    אמא שלו וסבתא רבא שלו ואחותו סבלו וסובלות מהתקפים של דיכאון קליני שעוברים רק בעזרת תרופות. הוא בהחלט לא מדוכא אבל הוא מדוכדך. יש לו בכל תקופה של לחץ בעבודה התקפי חרדה קטנים (חוסר תאבון, גלי חום, חוסר שינה) והם עוברים ברגע שהלחץ מסתיים.
    אני מצטערת על כל המגילה הארוכה הזאת, אבל רציתי לדעת עם כל הנ"ל מספקים סיבה ללכת לפסכיאטר, או שאני מגזימה בצפיות שלי לקבל בעל מאושר. האם יתכן שתרופות נוגדות דיכאון קלות ישנו לו את החיים?
    אני יודעת שזה לא מקרה דחוף וקשה, אבל אשמח מאוד מאוד לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם בעלי צריך פסיכיאטר?

הוספת תגובה

• האם בעלי צריך פסיכיאטר? - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    09/11/2010

השאלה היא לא אם זה מפריע לך, אלא אם זה מפריע לבעלך.
    אם התשובה לכך היא חיובית, אני ממליץ שפשוט יפנה לפסיכיאטר להתייעצות. זה לא מחייב אותו לשום דבר מעבר לשמיעת דעתו של איש מקצוע. יתכן שדווקא תופנו לטיפול בשיחות ולא לטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין 150 מ"ג...?!
    אלון
    09/11/2010

שלום רב,

אני לוקח 225מ"ג Viepax.
    15 מ"ג זיפרקסה.
    2 מ"ג קלונקס.

הוצע לי להוסיף 150מ"ג וולבוטרין,כחיזוק בטיפול כנגד דיכאון.

*מה הסבירות להופעת תופעות הלוואי:אי שקט וחרדה במינון זה,תוך כמה זמן זה אמור לחלוף?,אם בכלל?

בתודה רבה מאוד מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין 150 מ"ג...?!

הוספת תגובה

• וולבוטרין 150 מ"ג...?! - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    09/11/2010

לא ציינת מדוע אתה לוקח טיפולים אלו. בעקרון, הוולבוטרין בין היתר מעלה דופמין ואילו הזיפרקסה מורידה את השפעתו, כך שיש להם אפקטים מנוגדים וצריך לחשוב על סיבה טובה לשילוב התרופתי הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה ללקיחת הכדורים - בפנים...

אלון
    09/11/2010

ראשית כל,תודה על התגובה המהירה.

Viepax 225mg=כנגד חרדה+דיכאון.
    Ziprexa 15mg=אנטי פסיכוטי,כנגד סכיזופרניה,אשר ממנה נותרו רק הסימפטומים השליליים הטיפוסיים - כגון:חוסר מוטיבציה.
    Clonex 2mg=להרגעה.
    +
    Wellbutrin 150mg=הוצע לי כאוגמנטציה לחיזוק ההשפעה החלקית בטיפול בדיכאון,כאשר החרדה נעלמה וחלפה;הודות לViepax.

שוב...תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו והחמרה בדיכאון
    אחת
    09/11/2010

היי,
    אני בת 17 ולפני כשבועיים וחצי (למעשה כמעט שלושה שבועות) התחלתי לקחת אסטו, בשבוע הראשון 5 מ"ג ולאחר מכן 10 מ"ג, על רקע דיסתימיה.
    בשבוע האחרון אני מרגישה החמרה משמעותית במצב, ממש אין לי כוח לכלום ואני נמנעת מכל מיני פעילויות שקודם לכן הייתי עושה. אולם אין החמרה במחשבות האובדניות כפי שהזהירה אותי הפסיכיאטרית שעלולה להיות.
    האם זה הגיוני שבינתיים הדיכאון רק מתגבר? יכול להיות שהתרופה לא משפיעה עליי או שעדיין לוקח לה זמן?
    יש לציין שתופעות לוואי כגון ישנוניות והגברת תיאבון אכן הופיעו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו והחמרה בדיכאון

הוספת תגובה

• אסטו והחמרה בדיכאון - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    09/11/2010

ראשית, את לוקחת מינון מלא רק כעשרה ימים, ורק עכשיו התרופה בכלל אמורה להתחיל להשפיע. שנית, דיסטימיה מגיבה יותר לאט מדכאון רגיל ונדרשת הרבה סבלנות והתמדה. אני מציע להמתין עוד כשבועיים לפני שתגבשי מסקנות לגבי הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורעד בעין
    איה
    09/11/2010

שלום
    אני בת 40 בריאה בד"כ. לפני כשנה סבלתי מדכאון אחרי לידה שהתבטא בחולשה פיזית ונתק מהסביבה. גם היום שנה וחצי לאחר הלידה מרגישה לא טוב, חלשה יחסית (עד הלידה הייתי בריאה לגמרי, פעילה גופנית והכל) "נפילות" מתח, ערפול ראיה, ראש כבד וכיו"ב. רופאת משפחה אבחנה "הפרעת חרדה/דכאון" ורשמה לי ציפרמיל 20 מ"ג אותו התחלתי ליטול לפני 3 שבועות. בתחילה הרגשתי רע, אח"כ כמה ימים טובים, ומאז... עדיין לא מרגישה "מיוצבת". אתמול התחיל רעד /ריצוד בשריר מתחת לעין שמאל. האם זה יכול להיות קשור לכדורי ? תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש "טוב" ?
    אשמח לתשובה מהירה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל ורעד בעין

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורעד בעין - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    09/11/2010

שתי התייחסויות:
    1. ראשית הרעד והריצוד בשריר מתחת לעין יכול להיות קשור גם בעצמו בחרדה. זוהי תופעה נפוצה בתקופות לחץ שחולפת מעצמה.

2. השיפור ותחושת השיפור מתחילה בערך לאחר שלושה שבועות, ומגיעה לשיאה לאחר כשישה שבועות של טיפול רצוף. אני מציע להמתין בסבלנות ולראות איך את מרגישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוץ בעיניים ותיקים - דחוף!
    מיכל
    09/11/2010

שלום רב,
    בעלי בן 40 סובל זמן רב ממצמוצים בעיניים שלאחר בדיקות שעבר בזמנו
    הוחלט כי הדבר נובע מלחץ.
    הוא נוטל רסיטל פעמיים ביום בחודשים האחרונים (במעקב פסיכאטר), אך בחודש האחרון
    הוא החליף מקום עבודה עם המון המון לחץ, אחריות ובעיות שיש לפתור כמעט 24 ש"ע ביממה.בנוסף הוא חווה לחצים בסביבה האישית.
    מצבו החמיר מאוד, המצמוצים בעיניים מאוד חזקים ומגיעים לרמה של תיקים בראש,
    העיניים אדומות, יבשות וצורבות.
    הפסיכיאטר הפנה אותו לרופא עיניים, אך זה ממש לא נראה לי כבעיה שקשורה לעיניים.
    הוא לא מצליח לקבוע תור אפילו, מרוב שהוא עסוק בעבודה
    ואני מאוד מאוד מודאגת ממצבו.
    לאן צריך לפנות לדעתכם?
    לרופא עיניים? נוירולוג? או אולי להחליף כדורים?

בנוסף אנחנו בדיוק בעיצומם של טיפולי פוריות דבר שלא מוסיף רוגע לשנינו...

אשמח לתשובתכם הדחופה

בתודה מראש

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי? - בבקשה עזרה דחופה

מיכל
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצמוץ בעיניים ותיקים - דחוף! - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    09/11/2010

טיקים ומצמוצים בדרך כלל מתגברים בתקופות של לחץ, ונראה שעל בעלך עוברת תקופה מאד קשה, גם מבחינת עבודה בלתי נגמרת וגם מבחינת טיפולי הפוריות והמעמסה שהם מטילים על הזוגיות.

בעלך גם עבר בירור בזמנו שהראה שמדובר בתגובת לחץ.

אני חושב שכדאי לשקול מספר דברים:
    1. לאור זה שלוקח חודשיים טיפול שלא מסייע לו, לשקול שינוי בטיפול התרופתי
    2. לשקול שילוב של ביופידבק ו/או היפנוזה כאמצעי טיפולי.
    3. לבדוק כיצד ניתן להגביל ולהפריד בין העבודה לבית. יתכן ששינויים קטנים בחיים ובסביבת העבודה יקלו על מצבו הנפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חיים שם דוד - דיכאון
    פלוני
    08/11/2010

שלום ד"ר קודם כל אני מעריך אותך אני עוקב כמה שנים אחר הפורומים הללו
    אני מרגיש בדיכאון כבר שבוע ימים בטחון עצמי נמוך אני חושב לפנות לרופאת משפחה על מנת לקבל טיפול ולאחר מכן לפסיכאטר.
    אני רוצה להגיד משהו ,
    אני בחור בן 30 מאובחן כסכיזופרן פרנואיד משנת 2005\2006
    אני התחלתי טיפולים ב2005 לאחר שלא הצלחתי לממש את מה שרציתי
    ביקשתי מההורים שלי פסיכולוגית וזה הוביל לפסיכאטרית
    הייתי מטופל כ-4 חודשים ללא אבחנה מוסכמת , ומה שהיא אמרה זה " יש לך דיכאון ועוד משהו "
    במקביל הלכתי לבית החולים בנס ציונה לרופאה והיא אבחנה אותי תוך 40 דקות f40
    .
    את האבחנה הבאתי לפסיכאטרית הפרטית וזו אישרה .
    גם הלכתי יום אחד לבאר יעקב ודיברתי עם רופא ואמרתי שאני חושב שמדברים עלי ( צעדתי ועברו שתי בנות והם צחקו עלי ) הוא אמר לי שיכול להיות שיש טעות באבחנה וצריך לבדוק את זה .
    אני שואל איך זה שרופאה מאבחנת אותי תוך 40 דקות ?
    וקראתי שדיכאון (קשה) יכול להתבטא במחשבות שווא והזיות .
    האם יש מקום לבדוק את זה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר חיים שם דוד - דיכאון

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

פלוני
    10/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חיים שם דוד - דיכאון - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    16/11/2010

אבחנות פסיכיאטריות משתנות עם הזמן ולובשות צורות אחרות ופושטות את הישנות. F40 משמעותה הפרעת חרדה.
    האמת היא שהקוד לא ממש משנה אלא יש צורך לטפל בתסמינים שאת הסובל מהם.
    יהיו כאלו שיגידו שצריך לטפל בדיכאון ואחרים בתסמיני הדריכות והחרדה ויהיו שיראו בחרדה הגדולה כביטוי לחשיבה פסיכוטית שיש לתת לה את הדגש ולההתחיל בטיפול יותר אגרסיבי
    בכל מקרה, האמת היא , שהטיפול יכול להיות באותה פורמולציה של תכשירים ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    רוני
    08/11/2010

שלום רב!האם ניתן לשלב וובן ביום ובונדורמין בלילה לשינה.יש לומר כי אני בסטרס נוראי עקב בדיקה שאני עומד לעבור עוד שבועיים,והחשש וההמתנה קשים מתמיד ופוגעים בתיפקוד יומיומי.אולי יש תרופוה אחרת היכולה להוריד את החרדה?כי וובן לא ממש משפיעה.
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

כן אפשר לשלב ,וכן יש תרופות אחרות.
    זכרי שבונדורמין וגם וואבן שייכים למשפחת בנזודיאזפינים. יש תופעות לוואי מסוכנות , אסור לשתות אלכוהול בו בזמן , אסור להפסיק באופן פתאומי לאחר תקופה ועוד.
    לכן מומלץ מעקב רפואי לגבי תופעות הלוואי ואופן השימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופאות לוואי של תרופות
    מאניה דפרסיה
    08/11/2010

אני חולה בהפרעה דו קוטבית במשך כבר 6 שנים. לאחרונה התפרצה המחלה שוב וקיבלתי כמות מכובדת של תרופות.
    אני גם חולה בתת פעילות של בלוטת התריס.
    אני לוקחת 100 מג של אלתרוקסין
    900 מ"ג ליתיום
    200 למיקטל
    ו600 סירקוויל

לאחרונה בלילות שאני ישנה לא משנה כמה איוורור יש עליי אני מזיעה כל הלילה.
    האם זה קומבינציה של התרופות או תופעת לוואי של אחת מהן?
    אשמח אם תחזרו אליי

לקביעת תור
    סגירה
    תופאות לוואי של תרופות

הוספת תגובה

• תופאות לוואי של תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

הזעות יותר שכיח עם תרופות נוגדות דיכאון SSRI , פחות שכיח עם התרופות הנ''ל.
    מומלץ לימדוד לחץ דם + דופק , מעקב יומי, סוכר ושומנים בדם בצום.
    יש לשלול בעיה גופנית תחילה , ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה ולבצע בדיקות מתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה