פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבא,פרופיל 21 נפשי
    יפתח
    25/10/2010

נכון להיום,שנת 2010 ,מה ההשלכות על אדם שיוצא מהצבא עקב פרופיל 21 נפשי?
    אני שואל את זה,כי כל המידה שמצאתי באינטרנט הוא משנים עברו,והייתי רוצה לדעת מה הולך היום ואיך זה פוגע. האם יש רישום פלילי? והאם יש סיכוי כלשהו לעשות רישיון לנשק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צבא,פרופיל 21 נפשי

הוספת תגובה

• צבא,פרופיל 21 נפשי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/10/2010

פרויל נפשי 21 פוגע במספר דברים בהמשך וביניהם מה שהזכרת. ההחלטה אינה אוטומטית.
    אין קשר בין רישום פלילי לבין פרופיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרסקה
    שקד
    25/10/2010

שלום
    אני לוקחת זיפרסקה כבר שבוע פעם ביום בלילה
    יש לי זרמים בפנים ובלשון
    רואה מתושתש,וצהוב מתחת לעיניים
    והגוף חלש ,וכבד
    מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרסקה

הוספת תגובה

• זיפרסקה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/10/2010

התופעות אמורות לחלוף. באשר לתופעות כמו "צהוב מתחת לעיניים" - איני מבין למה הכוונה.
    אני מניח שאת נמצאת בטיפול ופשוט תתמידי בטיפול ובמעקבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסוציאציה שלא חולפת
    מיואשת
    25/10/2010

שלום רב לד"ר.

אני בת 26, אני סובלת באופן רצוף כבר כמה שנים מתחושת ניתוק, הרגשה לא מציאותית, תחושת חלום... נראה שגם מדראליזציה,דפרסונליזציה.
    המצב הזה מאד קשה ומעיק. יש לי היסטוריה פסיכיאטרית שכוללת גם מצבי דכאון, חרדות...
    לפני חצי שנה היה לי משבר נפשי ולאחרונה התחלתי טיפול ב"ויפאקס" ויש שיפור מבחינת החרדות וגם מבחינת הדכאון.
    אבל לתחושת הניתוק אני לא מוצאת מרפא, וזה מפריע לי מאד.
    אני לא עובדת כרגע ולא נמצאת בתעסוקה... אבל מחפשת כרגע דיור כדי שאוכל לצאת מהבית כי לא טוב לי כאן.
    שאלתי היא:
    מה אני יכולה עוד לעשות עם התחושה הזאת? בעבר אבחנו את זה כ"מצב פסיכוטי" ונתנו לי נוגדי פסיכוזה שלא הקלו ורק עשו לי תופעות לוואי. כשהגעתי לייעוץ אחר אצל רופאים הם הורידו לי את התרופה ואמרו שאני בכלל לא צריכה אנטי פסיכוטי ושזה לא קשור לפסיכוזה. אך בינתיים לא נמצא שום פתרון לבעיה העקשנית הזאת.
    מה אני עושה בעצם? האם כל חיי אצטרך לחיות עם התחושות הנוראיות האלה ולא להרגיש מציאות וחיים סביבי ובי? אני בכלל לא מרגישה חיה. שום דבר לא מרגיש לי צלול ושיש לי שליטה. האם תחושת ההזיה הזאת לא תעבור לי והיא לתמיד?
    עכשיו הרופא הנוכחי רוצה להוסיף שוב אנטי פסיכוטי במינון קטן, לא יודעת מה זה יכול להועיל כי כבר היו לי נסיונות עם התרופות האלה שלא הצליחו.
    מה עוד אפשר לעשות? אני מרגישה שאני כאילו לא אני, לא מחוברת לכלום... בבקשה אם תוכל להגיד לי על פתרון כי בינתיים הזמן עובר ולא מצאתי פתרון (הייתי גם בטיפולים פסיכולוגיים,אשפוז,אשפוז-יום) תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיסוציאציה שלא חולפת

הוספת תגובה

• דיסוציאציה שלא חולפת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום רב !

הגישות הטיפוליות מגוונות

תרופתי :
    SSRI ( פרוזאק )
    קלומיפראמין ( טיפול נוגד דיכאון ישן)
    קלונקס ( נוגד חרדה )
    לאמיקטל ( מיצב מצב רוח ובמיוחד דיכאון, יעיל לפעמים במצבי דיסוצ. )

שיחות :

טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( טיפול קצר טווח מכוון לסימפטומים)
    דינאמי - פסיכותראפיה ארוכת טווח, מכוונת לתובנות ושינוי.
    היפנוזה

תנסי לפנות אל: ד''ר חיים שם דוד ( מנהל הפורום) באופן פרטי , הוא מוסמך בהיפנוזה , אולי יוכל לעזור.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטונין סנדרום
    ציפי
    25/10/2010

שלום רב.
    בעלי לוקח את התרופה - פקסט( 20 מ"ג) כבר כמה שנים ולפני כשבועיים החל גם לקחת - אלטרולט ( 10 מ"ג) בהמלצה של נוירולוג.
    הבחנו כי השילוב של שניהם אינו טוב עבור בעלי.
    שאלתי היא האם עליו להפסיק ליטול את האלטרולט ואם כן כיצד עליו להפסיק את התרופה?
    בבת אחת או בהדרגה?
    בתודה מראש,
    ציפי.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטונין סנדרום

הוספת תגובה

• סרטונין סנדרום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

היי ציפי

אם השילוב לא טוב , הגיוני שצריך להפסיק, בהדרגה כמובן ותחת ביקורת רופא מטפל בלבד !!

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    ...
    25/10/2010

לכל הפסיכיאטרים, אני רוצה שתסבירו לאנשים אחד ולתמיד למה התרופה ריטלין לא ממכרת!
    ולמה היא כתובה בתוך'' הסמים המסוכנים''.
    שאנשים יבינו שריטלין זה לא סם!
    ולאנשים בעלי הפרעות קשב וריכוז זה ממש עוזר להם ומי שאין לו לא מבין מה עובר לבן אדם שיש לו את ההפרעה בראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום רב !

אכן ריטלין זו תרופה יעילה ובטוחה להפרעות קשב וריכוז.
    ריטלין שייכת למשפחת הממריצים, אמפיטאמינים וכן יש המשתמשים בה כסם.
    ריטלין דומה במבנה הכימי לקוקאיין וכן פועלת במנגנון דומה להעלאת ריכוז הדופאמין

לצערי רבים שוברים את הריטלין ומסניפים, מה שמהווה פעולה מסכנת בריאות.
    מומלץ למי שיש היסטוריה של התמכרויות וזקוק לריטלין שייקבל קונצרטה , כך אי אפשר לישבור ולהסניף.

לסיכום , ריטלין תרופה מעולה ובטוחה באם השימוש בה תחת השגחה רפואית.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס להקלה על תופעות גיל המעבר
    לבנה
    25/10/2010

שלום,

אימי חלתה בסרטן השד, לכן אסרו עלי ליטול הורמונים להקלה על תופעות גיל המעבר (במיוחד גלי חום). כירורג שד רשם לי ציפרקלס בטענה שאחת מתופעות הלואי של הכדור יעזרו לי. הכדור אכן עוזר לי. אך עליתי במשקל ואני לא מסוגלת להוריד למרות שאני משתדלת לשמור על כ 1500 קלוריות ביום.
    השאלה: האם יש כדור אחר שאוכל לקחת שיעזור לי לגלי החום ללא בעיית ההשמנה?

הוספת תגובה

• ציפרלקס להקלה על תופעות גיל המעבר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום לבנה !

ציפראלקס לא אמור לפתור את גלי החום אלה מכוון לשינויים במצב הרוח המלווים לתופעות גיל המעבר.

לשם תשובה , יש לברר מצב גופני כולל, תרופות, רגישויות וכו''
    יש להתייעץ עם איש מיקצוע אשר אמור להתאים תרופה אשר טענה על הציפיות ככל שניתן תוך התחשבות במצב הקליני.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    שון
    25/10/2010

בוקר טוב
    אני מאובחן כחולה בסכיזופרניה משנת 97
    רקע
    שלושה אשפוזים בבית חולים פסיכיאטרי מלווים בהתקף פסיכוטי
    בעבר טופלתי ברספרידל, זיפרקסיה
    אשפוז אחרון היה בשנת 2004
    משנת 2004 אני מטופל באותו טיפול תרופתי שהוא מחולק למשך היום במינונים הבאים
    סוליאן 600
    פרוטאיזין 75
    ויפקס 225
    אנטומין 80
    קסנקס 2
    שאלתי היא מאחר ואני יציב כבר קרוב לשש שנים ללא אשפוז. ומאחר וכול האשפוזים היו על רקע של חזרה בתשובה ולימוד תורה. דבר שאני אוסר על עצמי באופן מוחלט אחרי שהבנתי שזה גורם אצלי לחוסר איזון.
    אני במשקל תקין, עובד משרה חלקית עוסק בספורט ומרגיש באמת מצוין.
    לכן רציתי לדעת מה דעתכם עם במקום קסנקס xr 1 מ"ג בשעה שמונה בבוקר ואחד בשעה חמש אחה"צ.
    אני כמובן בליווי הרופא שלי שהתור רק בעוד חודש.
    אקח 0.5 בבוקר בנוסף 0.5 אחה"צ . שלמעשה יורד כדור אחד אבל אני ממשיך לקבל באותן שעות חצי מהכמות האם זה ניראה לכם. מאחר והקסנקס גורם להתמכרות ובנוסף נועד לטיפול בזמן קצר ולא מועיל ממילא לטווח הארוך. לכן מה דעתכם שהוריד כדור אחד של 1 מ"ג ואחלק את השני לפעמים ביום. אודה על תשובתכם וחוות דעתכם.
    תודה מראש
    שון

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/10/2010

שלום שון !!

להוריד קסנקס תמיד מומלץ, אך לא לבד ותמיד תחת פיקוח רפואי ותוך שיקול דעת.

בברכה !!!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילמות זמנית , קושי בדיבור שבא והול
    נירית
    24/10/2010

והולך..
    האם זו תופעה ידועה בהפרעות נפשיות
    ילדה בת 16 שכנראה סובלת מפוסט טראומה.
    מדברת לפרקים
    ואז שוב מנסה להגות מילים ולא מצליחה.
    ופתאום רבע שעה דיבור שוטף ואז שוב אילמות וגימגום.
    מידע על כך אם אפשר בבקשה.
    מבת משפחה מודאגת.

הוספת תגובה

• אילמות זמנית , קושי בדיבור שבא והול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/10/2010

שלום נירית !

אני מומחה במבוגרים ולא ילדים,

ייתכן כחלק ממצב קונברסיבי, בכל מקרה מומלץ בדיקה מסודרת
    של פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער.

בברכה !!!

דר' יונתן

נ.ב.
    המרה (קונברסיה) ( conversion )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות תרופות
    איילה
    24/10/2010

שלום, אני מאובחנת עם הפרעה ביפולרית ונוטלת תרופות מסוג למיקטל וסרקוול, ביחד עם זאת אני סובלת מפצעי אקנה ומעוניינת לקבל ראוקטן. השאלה שלי היא האם ישנה התנגשות בין התרופות, האם מותר לי לקחת ראוקטן? אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    התנגשות תרופות

הוספת תגובה

• התנגשות תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/10/2010

שלום איילה

לא ידוע לי על אינראקציה מיוחדת , לדעתי אין בעיה.
    בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא עור לפני תחילת טיפול, אולי יש מידע חדש שאני לא מודע בתחום העור ומין.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן שישנה טעות באיבחון
    ניקול 50
    24/10/2010

פסיכיאטרי? הפסיכיאטרית בשרות הציבורי אמרה לי שאני סובלת מביפולריות 2, קראתי על המחלה ועל התסמינים ולא נראה לי שזה מתאים למצבי פרט למצב הדכאוני, המשכתי לחפש בעצמי תסמינים שיש לי ומצאתי שתי מחלות שיש לי את הסימפטומים שלהן,
    הראשונה, הפרעת אישיות גבולית - יש לי אי יציבות רגשית, דימוי עצמי נמוך, הרגשת ריקנות, איומי התאבדות ללא שום גורם חיצוני.
    השניה, הפרעת אישיות הסטריונית - אני תיאטרלית ומביעה רגשות בהגזמה. נתונה לתנודות קיצוניות ברגשות, מחפשת ריגושים מחפשת הערכה מאחרים ורוצה להיות תמיד במרכז הענינים עד להתנהגות מונופולטיבית, סף הפגיעות שלי גבוהה. מתעסקת מאוד בהופעתי החיצונית ממש באובססיה, ועוד.
    עשיתי נסיון למות בפברואר השנה, לקחתי את הכדורים, התקלחתי, התאפרתי, התבשמתי, מרחתי לק, סדרתי את השיער, לבשתי את החליפה היפה שלי ונשכבתי במיטה, כך מצאו אותי וכך אישפזו אותי.

הוספת תגובה

• האם יתכן שישנה טעות באיבחון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום ניקול !

קיים נושא של COMORBIDITY , ז''א , קיומם של מספר בעיות בו בזמן.
    לא נדיר לימצוא הפרעות אישיות עם מחלות נפשיות אחרות.

בברכה !!!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    בני
    24/10/2010

שלום רב אני חולה סכיזופרניה כבר שנים לוקח תרופות ומקבל מהביטוח לאומי קצבה המחלה התיצבה אצלי ואין לי תסמינים יותר על אף שהרופא ממליץ להמשיך לקחת תרופות רציתי לדעת אם אין לי יותר תסמינים ואני מקבל קצבה האם אני עדיין נחשב חולה סכיזופרניה בכלל וגם נחשב בביטוח לאומי כחולה או שאם אני יודיע להם שאין תסמינים לא אקבל קצבה כאילו לא יכירו בי כחולה סכיזופרניה יותר ורציתי לדעת גם אם המחלה יכולה להמשך כל החיים אם תסמינים וגם בלי
    בתודה מראש בני

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום בני !

סכיזופרניה מחלה אשר מתוארת כתהליך.
    תהליך שבו ככל שיש יותר אישפוזים המצב התיפקודי מחמיר.

אישפוזים תלויים בגורמים רבים, שיתוף פעולה ומעקב, טיפול במינון מתאים, לחצים מהסובבים ובמיוחד משפחה, שימוש בסמים או אלכהול ועוד.

באם מדובר באשפוז יחיד, זאת אומרת מצב פסיכוטי בודד, ניתן להעריך את האבחנה לאחר מספר שנים , במיוחד באם המטופל במצב החלמה ( RECOVERY ) מס. שנים ומתפקד באופן טוב.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל או ציפרלקס ?
    סוזי
    24/10/2010

בוקר טוב.
    האם ציפרמיל יכול להוות תחליף לציפרלקס ?
    אם לא, והציפרלקס עדיף, איך ניתן לקבל ציפרלקס במחיר סביר ?
    (בבית המרקחת ביקשו ממני 128 ש"ח לקופסת ציפרלקס).
    האם ניתן להניק ילד בן 3 ו - 9 חודשים, עם ציפרלקס ? ( הוא יונק לעיתים רחוקות, בעיקר יותר כדי להרגע ).

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל או ציפרלקס ?

הוספת תגובה

• ציפרמיל או ציפרלקס ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום רב !

לציפראלקס יש תרופות גנריות הזולות בהרבה.
    לגבי הנקה , על הרופא לישקול: סיכון מול תועלת.

לגבי הנ''ל להתייעץ עם רופא מטפל.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות חרדה וחוסר חשק מוחלט
    נ
    24/10/2010

שלום רב
    אני בת 34 כבר המון זמן סובלת מאנרגיות שליליות חוסר חשק מוחלט התקפות חרדה קשות התפסות של הפנים והרגלים... דפיקות לב. יש לי בעיה אחת פחד שתרופות אני כבר שלושה שבועות מסתובבת עם מרשם של ציפרלקס אך מפחדת להתחיל.
    2 שאלות בבקשה

1. אם הכדור הזה באמת עושה עבודה יפה? נותן אנרגיות חיוביות מבטל את החרדה והדיכאון בזמן נטילת הכדור?

אם כך הדבר איך בכל זאת בתי חולים פסיכאטרית מלאים תמיד במחלות דיכאון וחרדה? רק הדבר הזה מפחיד אותי .. אשמח לקבל תשובה
    מצד 1 אומרים שהכדור עושה עבודה נהדרת ומצד 1 למה כל כך הרבה מאושפזים וחולים

הוספת תגובה

• ריקנות חרדה וחוסר חשק מוחלט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום רב !

ציפראלקס שייכת לקבוצת SSRI , תרופה בטוחה יחסית ומאוד אפקטיבית.

מהמחקרים , 33% מחולי דיכאון קשה שיקבלו טיפול נוגד דיכאון, מקבוצת SSRI , ישיגו רמיסיה מלאה. ( העלמות הסימפטומים).

רוב האנשים שלא מתאשפזים, סובלים מדיכאון וחרדה קלים - בינוני ובדר''כ נהנים מאוד מהטיפול.

לגבי אנשים רבים מתאשפזים ... , יש מחלות הרבה יותר קשות, כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, הפרעות אישיות קשות ועוד. שיש חרדה נלוות , שכן , לפעמים הטיפול יותר מורכב.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוסף תזונה שיכול להשפיע.
    שחר
    24/10/2010

שלום - שמי שחר ואני מרמת גן....

רציתי לדעת אם במקום לצרוך כדורים נגד חרדה ודכאון (אני סובל מאי שקט ומהרבה חוסר סבלנות....ואני לא מתפקד כרגע בכלל) - האם במקום תרופות ה SSRI שאמורת למנוע ספיגה חוזרת של סרוטונין - האם אפשר לקחת תוספי תזונה של ספורטאים למשל מפתחי גוף ....

נניח תוסף טסטוסטרון טבעי או משהו בסגנון - קראתי על זה הרבה ובנוסף להשפעה על מסת השריר והאנרגיה הכללית הוא גם משפר מאד מצב רוח ותורם לרגיעה....

Bulgarian Tribulus - זה המוצר שאני מדבר עליו - סביר להניח שאתם הפסיכיאטרים בעיקר מכירים את התרופות הרגילות - אבל אני שואל בכנות - אם יש משהו טבעי ולא כימי שיכול לעשות את העבודה ושמוכח שאין לו תופעות לוואי - למה לא להעדיף אותו ?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוסף תזונה שיכול להשפיע. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/10/2010

שלום רב !

התוסף היחיד זה חומצת אמינו טריפטופאן וכן וויטאמינים במיוחד L-METHYL FOLATE
    שוב לא לכולם ולא תמיד, גם בתוספי מזון עלול להיות תופעות לוואי.
    גם לתוספים הנ''ל יש הגיון קליני ועדיף שרופא יבדוק וימליץ.

תוספות הקשורות להורמונים , יכולות להזיק באופן ניכר ולא במיקרה לא משתמשים בהם.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה קשה
    איתי
    23/10/2010

שלום.
    כבר הרבה שנים שאני סובל מחרדות שחוזרות לפרקים ובעבר לקחתי ציפרלקס (כדור אחד ביום) במשך שנתיים בערך עם הטבה במצב. בשנה הנוכחית הפסקתי טיפול בציפרלקס בהדרגה ותוך כדי עשיתי CBT וכבר שנה כמעט שאני לא מטופל בכלל לא בכדורים ולא בשיחות והייתי בטוח שכל הסיפור הזה מאוחרי.
    לפני כמה ימים קיבלתי התקף חרדה אולי הקשה ביותר שהיה לי עד היום ומאז כבר יומיים בערך אני מסתובב בפחדים והרגשה כאילו התמוטטתי נפשית.
    רציתי לדעת אם באמת אפשר להתמוטט נפשית מחרדה והאם זה יכול להחמיר וגם יש לי עדיין בבית כדורים של ציפרלקס מפעם האם כדאי לי להתחיל לקחת אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה קשה

הוספת תגובה

• חרדה קשה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    24/10/2010

את היודע שאי אפשר להתמוטט מחרדה...
    באו]פן כללי, לעתיפם יהיו לך התקפי חרדה אבל ההתקפים עצמם הם לא הסיבה לטיפול. הסיבה לטיפול היא הדריכות והפחד מההתקף הבא יחד עם ההמנעות מפעילויות שאתה מייחס להן את הווצרות ההתקפים.
    הא לקחת את הציפרלקס שוב פעם? לא הייתי קופץ ללקיחת התרופה. כדאי שתחכה עוד כמה ימים ותראה איך אתה מרגיש בהמשך. בינתיים תוכל לקחת כדור הרגעה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה