מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ולבוטרין וקסנקסורד20/10/2010
הרופא רשם לי ולבוטרין עקב דיכדוך לאחר לידה (כחודשיים לאחר לידה). אני נוטלת מזה כמה ימים. בימים אלו התגברו סימפטומים של התקפי חרדה (המוכרים לי). האם אפשר לשלב קסנקס XR בימים הקרובים עד שתופעות החרדה יעלמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולבוטרין וקסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/10/2010שלום ורד !
תרופות ממשפחת בנזודיאזפינים מלוות בתופעות לוואי, לפעמים קשות ומסוכנות.
תיאורתית אפשר להוסיף, חשוב לישקול סיכון מול תועלת.
לישקול הרופא המטפל שלך.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטיפולים.דליה20/10/2010
שלום.
אני בבסיס בן אדם לחוץ ועצבני . אפילו לקחתי כמה חודשים אסטו שנה שעברה ואז הפסקתי. אך מה שמטרידה אותי היא חרדה שלא היתה לי והתחילה לי לפני כמה שנים
והיא חרדה ופחד מטיפולים שאמורים להיות כיפיים ופעם הייתי נהנית מהם כמו מס'ג, כמו טיפול אצל קוסמטיקאית , כמו איפר מקצועי , כמו טיפולי רפואה משלימה שאני רוצה עכשיו לעבור וכמובן צילומים רפואיים וכו'.
משום מה איך שמתחיל הטיפול אני מרגישה שמישהו סוגר עליי ואני לא יכולה לנשום
ויש לי לחץ כמו חרדה כזאת ואני רוצה לברוח. זה רק בשנים האחרונות וזה מציק לי מאוד כי אני דוחה דברים עקב הפחד המוזר הזה.
מה ניתן לעשות כדי להתגבר על המועקה הזאת בזמן טיפול כי אני רוצה להנות ולא לפחד כמו פעם מטיפולים שונים. דוקא בדיקות דם וזריקות וחיסונים ממש לא מפחידים אותי.
נא עצתכם.
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מטיפולים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/10/2010שלום דליה !
את מתארת חרדה ואף מצב פוביה.
( למרות שיש להשלים מידע על מנת לברר לגבי התקפי פאניקה, עד כמה המיגבלה ועוד)
מומלץ לפנות לייעוץ מיקצועי, הגישה היום מתן טיפול תרופתי
( נוגד דיכאון מקבוצת SSRI ) ואו טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) .
מצורף צילום להמחשת תרשים המודל הקוגנטיבי.
בברכה !!!
דר' יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת כמותשרלי20/10/2010
דוקטור שלום
אני מטופל ב20 מג זיפרקסה ובחודש האחרון גם ב100 מג נוזינאן .הרופא של י טוען שאני צריך להכפיל את כמות הנוזינאן ל200 מג בגלל שזה לא עוזר לי נגד הקולות.מה דעתך
אני פוחד כי כך כל תופעות הלוואי כמו עיפות מרובה ועוד בעיות אחרות יוכפלו .
אנא עזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת כמות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/10/2010שלום שרלי !
נוזינאן נחשב נוגד פסיכוזה דור ראשון עם פוטנטיות נמוכה, זאת אומרת יש צורך במינונים גבוהים לשם השגת פעילות נוגדת פסיכוזה ולא רק סדאטציה.
יש צורך לישקול סיכון מול תועלת ועל כך מומלץ לדבר עם הרופא נמטפל.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיק ברכייםמאיר20/10/2010
שלום,
האם פיק ברכיים (לא כדימוי, אלא ממש רעד בברכיים) שתוקף אותי לפני פגישות עם מנהלים בכירים, הוא ביטוי לחרדה חברתית? או למשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיק ברכיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/10/2010שלום רב !
חרדה חברתית כוללת קריטריונים שונים.
בהחלט התיאור שלך יכול להתאים לביטוי חרדה.
אם המצב מלווה בסבל רב ופגיעה תיפקודית והימנעות, מומלץ לישקול יעוץ מיקצועי.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות עצביםאורן20/10/2010
האם זה נכון שאחרי התמוטטות עצבים לעולם לא חוזרים להיות אותו אדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות עצבים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/10/2010שלום אשל !
שאלה כללית מדי, גורפת מדי שהתשובה באופן כללי : לא !!
אם הכוונה משבר נפשי , בדר''כ מתגברים גם ללא טיפול.
רוב האנשים שלא מטופלים תרופתית, חווים משבר כזה או אחר ומתגברים ללא בעיה.
אם יש לך שאלה ספציפית את מוזמנת לחלוק עימנו כאן וננסה לעזור.
בברכה !!!
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוחאני19/10/2010
ירדתי המון במשקל בדיאטה לא ממש טובה,שזה אומר 400-500 קלוריות ביום כולל פעילות גופנית וזאת במשך שנה וחצי לפחות.
היום אני אוכלת בסביבות 1000-1200 קלוריות לאחר שפניתי לדיאטנית בגלל שמאוד הפריע לי עיניין של מצב הרוח הירוד בעיקר.
עדיין לפחות מספר פעמים בשבוע מצב רוחי גרוע-אני נעשית מופנמת ושקטה ונכנסת לדכאון..אני יוצאת ממנו כי אני צריכה לעבוד ויש לי ילדים קטנים אבל ברגע שיש לי זמן פנוי ושקט אני מייד נכנסת לסוג של דכאון.
האם יש טיפול שיכול לסייע לי? קשה לי,רע לי ואני רוב הזמן עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/10/2010שלום אני !
כמובן שיש טיפול, המביר כיום מגוון ויעיל.
נושא התזונה , מרכיבים חשובים התורמים למצב הרוח :
חלבונים : במיוחד טריפטופן
וויטאמינים מקבוצת B וכן חומצה פולית או מי שבחו''ל, L-METHYLFOLATE
חשיפה לשמש ( לא מוגזם ולא בשיא החום) יכול לעודד יצירת סרוטונין.
אם הנ''ל מכוסה ועדין מצב רוח ירוד ומועקה, מומלץ ליפנות ליעוץ רפואי, ניתן להתחיל עם רופא משפחה ולהמשיך לפסיכיאטר לפי הצורך.
בברכה !!!
דר' יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעהאילה19/10/2010
שלום
אני סובלת מדיכאון עמיד הטיפול התרופתי שלי הוא כזה 15 מ"ג אביליפאי 100 מ"ג פרימוניל ו120 מ"ג אנטומין אני לוקחת את הטיפול הזה כבר יותר משבועיים ואין שום שיפור במצבי אני מרגישה מוות לאורך כל היום האם כדאי להמשיך בטיפול הזה האם עוד יש סיכוי שהטיפול הזה יעזור לי או שאין סיכוי כזה וכדאי להפסיק את הטיפול?
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השפעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/10/2010שלום אילה !
על מנת להחליט לגבי יעילות תרופה, חשוב להגיע למינון אפקטיבי ולהמתין זמן סביר, אפילו עד 3 חודשים. ( יש רופאים שמתייחסים שונה לפרק הזמן ).
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל באופן ספיציפי לתרופות שלך.
תיזכרי : אסור בשום פנים להפסיק או לשנות מינון ללא פיקוח רופא מטפל !!
יכול להוביל לסיבוך גופני.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית על ממתי ומה בדיוק לחפש בגוג
בין הכסאות28/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלק התיאורטי בפסיכיאטרי מפריע באבחל19/10/2010
ון ובריפוי -
לפני כמה שנים ראיתי לצערי שאשפוז כפוי גורם גם לאובדנות, שטיפול תרטופתי גורם גם לאובדנות, שבעיה בלי פתרון מסתבכת יותר כשהסמפטומים של התסכול מביאים לאשפוז כפוי ומאובחנים כמשהו שונה, שהטיפול בסמפטומים לא משנה את המצב שגרם להופעתם, שאבחון המצב באופן שרירותי עפ"י הסמפטומים מונע את חשיפת הגורמים להתפתחותם, שהטיפול בסמפטומים בא במקום הטיפול בגורמים בגורמים שהביאו להתפתחותם ובמקום הטיפול בבן אדם.
הנחות היסוד של הפסיכיאטריה מונעות את האפשרות לעזור לחלק מהאנשים.
אובדנות היא לא תמיד תוצאה של מחלת נפש, והטיפול בא ככזו לא מטפל במקרה שקדמהכ לה מצוקה ובמצוקה שגרמה לה. ההפך הוא הנכון.
התנהגות שנובעת ממצוקה היא גם לא מחלת נפש . משהו מאוד לא טוב בשיטת הפסיכיאטרית שמתעלמת מהרבה דברים ורשאית כפות אשפוז, טיפול תרופתי וטיפולים אחרים. עצם הכפיה היא אקט אלים שמוציא מהאדם התנהגויות שמביאות לצוורך לנקוט כלפיו בצעדים אלימים. מכאן שקורה שבגלל שהבן אדם במצוקה נכפה עליו להכנס ללופ וזה לא פיתרון רפואי, לא פיתרון נבון וזאת מציאות שאנשים לא מסוגלים להתמודד עימה, ואין דרך לשנות אותה מלבד טיפולים פרטיים שלא נגישים לכולם. גם לא הוגן לצפות שבני הבית יהוו גורם תומך כי יש אנשים שאין בביתם אנשים שיכולים להיות גורם תומך. המקרים נדירים אבל צריך להתחשב בכל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלק התיאורטי בפסיכיאטרי מפריע באבח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/10/2010שלום לך !
נושא האשפוז הכפוי אכן רגיש.
נושא המורכב מרפואה - משפט ואתיקה.
לכן יש כיום יצוג משפטי לכל מטופל
ומי יודע אולי פעם הכל יהיה באחריות שופט
כמו בארה''ב.
מומלץ מאמר , חיפוש גוגל :
hualed_greenshpon.pdf
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי יש יצוג משפטי לכל מטופל ומה זה
ל20/10/2010ומה עם אלה שלא היה להם יצוג משפטי ומה עם ההשפעות הגופניות והנפשיות של הטיפול ומה עם המצבים הבעייתיים שמעוררים את הכל? ואיך יצוג משפטי לא מתנגש עם החלטות לכאורה רפואיות ?ומה שווה הייצוג המשפטי הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי יש יצוג משפטי לכל מטופל ומה זה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/10/2010תשובות :
חפש בגוגל-
hualed_greenshpon.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי אין יצוג משפטי לכל מטו
בין הכסאות28/12/2010פל. זה גם לא הגיוני, זה עולה המון ומי משלם את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי אין יצוג משפטי לכל מטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/12/2010אשפוז בכפיה מתן יצוג על ידי הסיוע המשפטי
צו אשפוז ( מבית משפט) מתן יצוג על ידי הסנגוריה הציבורית
במימון משרד המשפטים.
לגבי מידע זמין לקיראה , אודות אשפוז בכפייה , דילמות ועוד, יש בדף המטופלים באתר שלי חומר להורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מזריקת הלידול - איך להפיג?מיכל19/10/2010
שלום,
אני כותבת בשם מכר הלוקח זריקת הלידול דקנאוט פעם בחודש מינון 200 מ"ג .
בנוסף, הוא לוקח דפלפט במינון מצטבר של 700 מ"ג ליום ולפונקס במינון של 300 מ"ג ליום.
לאחר יום-יומיים מתפתחים לו כאבי תופת במקום הזריקה והאזור מתנפח (אזור שריר הישבן).
הכאב חולף לאחר שבוע.
ממה זה נובע ומה ניתן לעשות בנידון כדי להפחית \להפסיק את הכאב.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מזריקת הלידול - איך להפיג? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום !
הזריקה היא תוך שרירית, לאחר זריקה יש הצטברות של החומר וגם לפעמים מעט דם אשר יוצרים לחץ מקומי וכאב.
מה עושים ?
לאחר הזריקה ללכת , להסתובב , ולא לשבת , מה שעוזר לפזר את החומר מעט ולהוריד את הכאב המקומי.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכלאור19/10/2010
שלום, שמי נילי ואני בת 23, בכל פעם שאני אוכלת אני מרגישה שאני צריכה לשטוף את ידיי אחרי הארוחה בגלל חשש מזיהום או מחלה אם נגעתי באוכל בידיי. לפעמים אני חושבת שזה לא הגיוני כי אני אומרת לעצמי אם זה נכנס לי לגוף אז למה שאני אדבק במגע עם אותו אוכל? אך עדיין אני הולכת ושוטפת את ידיי במים וסבון.
כמו- כן אני מפחדת מחיידקים לדוגמא: אם השארתי קערה במטבח עם שאריות של אוכל בתוכה ועובר לדוגמא זמן של שבוע האם מצטברים על זה חיידקים? האם יקרה לי משהו אם אני אגע או אוכל את זה?
אשמח אם תענו לי על זמן קיומם של חיידקים על אוכל (כלומר אחרי כמה זמן הם כבר מתים אם הם נמצאים על אוכל והאם אם אני נוגעת באותם שאריות או אוכלת את זה כעבור שבוע שאותו אוכל נמצא בטמפרטורת החדר האם אני יכולה להידבק במחלה או לקבל זיהום) האם זה רק בראש או שבאמת יכול להיות לי זהום או מחלה מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010היי נילי
צדקת שאת השאלה על החיידקים פרסמת כאן.
ממליץ לטפל בבעיה הבסיסית, הנפשית.
באם התיאור שלך ממושך ? גורם סבל רב ? ופוגע בתיפקוד ? ( גוזל זמן רב)
מומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.
אפשר להתחיל עם רופא משפחה ובהמשך לפנות לפסיכיאטר.
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי
אור19/10/2010תודה על תשובתך, אך איני מבינה אם באמת יכול להיות זיהום או מחלה כתוצאה מזה או שזה רק בראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010נילי
לגבי חיידקים ואוכל , מומלץ לישמור על הייגינה וניקיון.
המלצתי כנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטביתמאיה אריאל19/10/2010
שלום בעלי חולה במניה דיפרסיה אבל ישנה בעיה קטנה הוא לא נרדם בלילה בכוחות עצמו ולוקח אינטומין ככה על דעת עצמוהאם זה בסדר ? או שצריך לדווח על כך לרופא המטפל שלו? אני לא רואה סיבה שהוא צריך לקחת את הכדור הזה הוא מתעורר מבולבל ועם עיוות בפנים אני לפעמיים מתביישת להסתובב איתו ברחוב כי הוא לדעתי לא צריך לקחת את הכדור הזה הוא אומר לי שהוא רוצה לישון טוב זו הסיבה . מקווה שתמצאו לי פתרון בתודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דו קוטבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום מאיה !
תרופות זה לא סוכריות ועלולות להיות מסוכנות.
ממליץ לדבר עם בעלך, לשתף אותו בצורך לקבלת יעוץ עבור השינה , כיום יש פתרונות טובים עבור שינה ומומלץ לקבל יעוץ בנדון מהרופא המטפל.
חשוב ליידע את הרופא המטפל , איך לעשות זאת , זו שאלה שתלויה במערכת היחסים שלך עם בעלך....
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושshiran161119/10/2010
מישו יודע איך בית החולים "שלוותא"??
אני אמורה להתאשפז ואני מפחדת מהמקום..
כמו כן אשמח לשמוע על בתי חולים פסיכיאטריים בחו"ל...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום רב !
בתי חולים הפסיכיאטרים בארץ ברמה גבוהה.
לגבי חו''ל , גוגל ...
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטביתנחמה18/10/2010
שלום, הרופאה אבחנה אותי כביפולאר סוג 2 ("טייפ טו") הפרעה דו קוטבית. לא הבנתי את המונחים אבל הבנתי שיש לי בעיה שצריך לטפל בה. אני מטופלת בלמדוקס 325 מ"ג. מרגישה טוב מאוד.
רציתי לדעת מהי הפרעה סוג 2 והאם לדעתך המינון אינו גבוה מידי . ידוע לי שהמינון המקובל הוא 200 מ"ג , אך היו לי ירידות ועליות ולכן העליה במינון היתה הדרגתית עד 325 מ"ג . האם המינון לא גבוה מידי ?
כמו כן ארצה לדעת מהו ההבדל בין למדוקס ולימקטל . האם הלמדוקס יותר "חלש" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דו קוטבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום נחמה !
ביפולאר סוג 2 - אין מצב מאני אלא היפומאני.
לגבי למודקס , LAMOTRIGINE ,
טיפול באפילפסיה = 300 - 500 מ''ג
לגבי ביפולאר , יש סברות שונות.
מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תיתכן הרעה כשמעלים מינון לוסטרלאניה18/10/2010
שלום,
השתמשתי בלוסטרל 50 מ"ג למעלה משנתיים, נכון להיום, אני שבועיים וחצי על 100 מ"ג. זו התרופה היחידה בה אני משתמשת. לדעתי, ה-50 מ"ג מיתנו את הדיכדוך. הבעיה שמאז הגברת המינון מצב-הרוח שלי דווקא הורע וגם כלל לא הקל על התחושה המבאסת שצצה בלי קשר לכלום, שמגיעה עם המחזור (להיפך, היה יותר קשה מהרגיל). האם זה סימן שכדאי לחזור ל50 מ"ג או שבהתחלה המצב רוח מתהפך יותר?
בהמלצת הפסיכיאטר שלי, ממתינה עוד חודש כי הוא אומר שזה הזמן שמקובל להמתין לקבלת החלטה. בלי קשר, אני רוצה לדעת אם זה עשוי לחלוף ואז דווקא יתחיל שיפור, לשמוע עוד דעה... ייתכן שמינון גבוה דווקא פחות מועיל?
תודה,
אניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
אניה19/10/2010עכשיו אני כמעט בטוחה שבגלל המינון הזה לא יכולה לגמור. החשק המיני שלי ירד וכבר 3 פעמים שניסיתי בקדחתנות (!) להגיע לאורגזמה כדי לראות אם זה שינוי שקשור לתרופה, ולא הצלחתי. היו עוד פעמיים שכן הצלחתי אבל גם לקח זמן והיה משימה לא פשוטה. קודם לכן, היה יותר קל והיה קורה שאפילו הייתי קמה בבוקר עם אורגזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תיתכן הרעה כשמעלים מינון לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום אניה !
המלצת הפסיכיאטר המטפל הגיונית, ממליץ להיצמד להמלצתו.
בברכה !!
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליטיקלי קורקט.
אניה22/10/2010בודקת שהאינטרפרטציה שלי לתשובה שלך נכונה. אתה לא יכול להגיד ככה אבל האמת היא:
אני לא יודע אלו לוקשים מכר לך הפסיכיאטר האישי שלך אבל אולי יש לו סיבה, ואין לי מושג לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן מנוע מלתת תשובה כנה. למרות שיודע שתהיה פריג'ידית למשך כל תקופת השימוש בתרופה (יפה שלא שיקרת ואמרת שזה יחלוף), יתכן שזה מחיר סביר תמורת יציבות נפשית, דבר שע"פ הספר התרופה אמורה לספק (היינו, כיסוי תחת לרופא המטפל), על אף שלא באמת יודעים את מעגלי הפעילות המוחית על בורים, וכן, שהממצאים בשטח דווקא מראים תגובה שלילית למינון הגבוה מהקודם, דבר שלא ישתנה גם אם תחכי עוד שנתיים (אחרת היית אומר שבתחילה זה מקרה שכיח שמתפתח חוסר שיווי-משקל נפשי טרם תחילת שיפור). אכן, ישנם אנשים שמינון נמוך יהיה אצליהם מתאים יותר, אבל בהחלט לא מומלץ שתחליטי על כך לבד או באמצעות ייעוץ חפוז בפורום, לכן אפילו לא אציין את כל הנאמר לעיל.
בברכה,
ד"ר יונתן דוידאור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהפוצי18/10/2010
תודה רבה לתשובתך
ערב נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010בכיף !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)