מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פווקסיל - תופעות לוואירוני07/11/2010
אני מטופל כבר חצי שנה בפווקסיל במינון גבוה - 900 מ"ג ביום. בשבועות האחרונים התחלתי לחוש עייפות וירידה באנרגיה. כמו כן יש לי קושי לקיים יחסי מין - בעיות זיקפה וקושי רב להגיע לגמירה.
האם הפחתה במינון יכולה לעזור להפחתת תופעות הלוואי האלה?
בנוסף לפווקסיל אני מטופל גם באדרונקס, ליתיום, למוג'ין במינונים בינוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 900 מג???
גיא07/11/2010אתה בטוח שאתה לוקח 900 מג? המינון המקסימלי הוא 300 מג ויש כאלה לפעמים שלוקחים קצת יותר, למשל 350 או 400, אבל 900 מג זה מינון יותר מדי גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק. 300 מ"ג.
רוני07/11/2010מרוב תרופות התבלבלי עם הליתיום, אותו אני כן מקבל 900 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףאאא07/11/2010
שלום רב,
במשך חצי שנה נטלתי 30 מ"ג אסטו בבוקר.
יום אחד החלטתי להפסיק את הטיפול והפסקתי בבת אחת. הרגשתי נורא (סחרחורות חזקות וחולשה). פניתי לרופאת משפחה שהסבירה לי שאסור היה להפסיק בצורה כזו אלא רק בהדרגה.
כאשר חזרתי הביתה חזרתי לקחת את התרופה אך במקום 30 מ"ג רק 10 מ"ג.
במשך שבוע הרגשתי בסדר והמשכתי לקחת 10 מ"ג כל בוקר.
אך לאחר שבוע וחצי שוב פעם חזרו סחרחורות וחולשה.
הסחרחורות לא חזקות אך די קבועות.
חשוב לציין שסחרחורות התחילו לאחר שבוע וחצי מאז שהתחלתי ליטול 10 מ"ג במקום 30 מ"ג.
השאלה היא האם זה יכול להיות כתוצאה של הורדה במינון?
אם כן מה צריך לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010הפסקת תרופות באופן פתאומי אינה מומלצת.
ראשית היה צורך להעריך האם אפשר וכדאי להפחית את המינון. נראה שהמדובר בחזרת תסמינים חרתדיים במידה והיו לך קודם לכן. פני אל הפסיכיאטר שלך שרשם את המינון המדובר והתייעצי עימו כי רק הוא יודע מה היה המצב שלך קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
אאא07/11/2010אכן . אתה צודק. לפני כן סבלתי מחרדות.
כרגע אני סובלת כבר יותר משבוע מסחרחורות. והשאלה האם סחרחורות יכולות לנבוע מירידה במינון מ30מ"ג ל10 מ"ג.
חשוב לציין כי בשבוע הראשון שנטלתי 10 מ"ג הרגשתי בסדר וסחרחורות הפיעו לאחר שבוע.
האם סחרחורות יכולות לנבוע מירידה חדה במינון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה לשאלה?
אאא09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
אאא10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדילמה ....עצה דחוףשגית07/11/2010
שלום.
אני בת 26.הכרתי לא מזמן בחור מאוד נחמד בגילאי ה30+ שסיפר לי שהוא גאון וה איי קיוו שלו גבוה מהרגיל.ובאמת שמתי לב לכך במשך ההכרות.
בהתחלנה דיברנו בטלפון והתכתבנו.השיחות היו נורמאליות לגמרי.
באתי אליו להתארח באמצע השבוע ובמהלך ביקורי שמתי לב שהוא מדבר לעצמו משמיע קולות בזמן שהוא לא לידי...וגם בזמן שהוא נמצא לידי ואנחנו לא משוחחים הוא כאילו מתנתק ממני ומדבר עם עצמו,עושה תנועות ביטול מגחך או צוחק לעצמו....
הוא מתנהג בצורה מוזרה בבית,אם נאמר מגבת נפלה לרצה הוא מיד ילחץ...אם הוא קורא לי ואני לא עונה לו זה עלול להרגיז אותו.ולהלחיץ אותו עד כדי הרמת קול
אך כשאני משוחחת איתו הוא בסדר גמור ומתנהג רגיל ומדבר שפוי ובחוכמה יתירה.
רציתי לשאול אם יש קשר לגאונות שלו לבין ההתנהגות ומה זה יכול להיות התופעה שיש אצלו?
האם זה אמור להרתיע אותי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדילמה ....עצה דחוף - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010אין קשר בין גאונות להתנהגות משונה. יש גאונים עם התנהגות משונה ויש לא גאונים עם התנהגות משונה. ולא צריך להיות גאון על מנת להתנהג משונה או תקין.
באשר לשאלתך האם זה אמור להרתיע אותך- האם זה מרתיע אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
שגית07/11/2010חשבתי שיש קשר כי קראתי שגאונים בדרך כלל סובלים מבעיות נפשיות
סתם ככה זה לא מרתיע אותי פשוט רציתי לדעת אם ישנו צורך לומר לו שכדאי ללכת לטיפול כי לא נראה שהוא מודע כל כך למצבו.
ומהי התופעה שהגדרתי?האם זה יכול להחמיר?
אשמח אם תוכל לפרט לי יותר.ותודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרותחסוי06/11/2010
שלום:
במעין מחזוריות, וכמובן בעיתות של לחץ וחזיתות חיים מרובות , אני נכנס לתקופות משמעותיות וארוכות יחסית של מתח נפשי,של לחץ.
התופעה כמובן באה לידי ביטוי גם בתסמינים גופנים, כגון קצב פעימות מוגבר, "רעש" מחשבתי קבוע .
במאמר מוסגר אציין, שאני בחור בריא ובכושר עובד ומתפקד.
בעבר בהמלצת פסיכיאטר נטלתי אסיבל לא באופן קבוע אלא רק כאשר היה נראה "שקלו כל הקיצין" (-:
לימים בהתיעצות עם פסיכיאטר נוסף הוברר לי עד כמה גבוה פוטניציאל ההסתגלות של הגוף לואליום ונגזרותיו, ופסקתי מליטול את התרופה.
שאלתי היא, מכיוון שהוכח לי כי אכן בימי לחץ שכאלו נטילת הכדור אכן משרה עלי תחושת הרפיה ורוגע מסוים, האם בכל זאת ישנה דרך להעזר בולאיום על נגזרותיו ללא חשש להסתגלות (דבר שיגרום לגוף לדרוש עם הזמן כמות הולכת וגדלה של החומר הפעיל).
בנוסף, האם ישנה נגזרת של הואליום הנחשבת לבטוחה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרות - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010אין מצניעה להשתמש בתרופה לעתים.
אבל...כאשר הלחץ קבוע ויש צורך לקחתא תה תרופה לאורך זמן כדאי לחשוב לגבי אפשרויות טיפול אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדיכאון לאחר חזרה לארץ מחול .מרי06/11/2010
מבקשת לקבל יעוץ בקשר לבני.
איך ניתן להגיע אליך לבדיקה ?
די דחוף.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לדיכאון לאחר חזרה לארץ מחול . - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/11/2010יש פרטים להתקשרות מתחת לכל מנהל פורום, תעברי את העכבר על פירוט המנהלים למעלה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםמדובר בדיכאון?מרי06/11/2010
שלום.
בני בן 38 נשוי ואב ל 3 ילדים. חזר ליפני מס חודשים מחול. שהה 7 שנים בחול. עובד כמהנדס בהיי טק.
מאז לא מוצא את עצמו. מחפש עבודה אך עדיין לא מצא. מאוד מחדד את הדברים השלילים לדעתו בארץבהשואה למה שהיעה בחול. לא בטוח שעשה את הצעד הנכון. לא ניראה ששמח לו, למרות שהמישפחה מנסה לעזור לו בכל דרך.
אתמול תוך שיחה פרץ בבכי קורע לב , מדבר על הקשיים של החיים והביורוקרטיה בארץ.ובעיקר של הילדים.ועל כך שעשה טעות שחזר ארצה. למרות שהילדים מאושרים וניקלטו מצוין.
האם מדובר בדיכאון.מה עלינו לעשות כדי לעזור לו?
האם אפשר להגיע אליך לטיפול?
אמא מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האםמדובר בדיכאון? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי06/11/2010בנך עובר תקופה קשה מאד: מעבר לארץ אחרת (גם אם הוא רק תושב חוזר), שינוי של כל הרגלי החיים, העדר תעסוקה ועוד.
אין פלא לכן שמצב זה גורם לו לעצבות, עצבנות או תחושת חוסר אונים.
לא בטוח שמדובר בדכאון קליני אבל בוודאי ישנו משבר הסתגלות. כדי לראות איך ניתן לסייע לו, כדי שיפנה להתייעצות עם איש מקצוע. הטיפול יהיה מותאם לצרכים של בנך ולא בטוח איזה סוג של טיפול יתאים לפני שיעבור אבחון.
(הפרטים של מנהלי הפורום ודרכי התקשרות איתנו מופיעים אם שמים את העכבר מעל הקישור של כל אחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין.הרופא דילג על שאלתימה4.11גל06/11/2010
ברצוני להתייעץ:האם כדאי לי להחליף אדרונקס בוולבוטרין.
אני נוטלת אדרונקס (8מ"ג) למעלה משנה וחצי. יש לי כנראה דיכאון שקט, שמתבטא ב:פגיעה בכושר הריכוז.וגם חוסר יוזמה וקושי להחליט.
בהתחלה,:אדרונקס עזר מאד בריכוז. אבל מצבי היה סטטי זמן רב.
שאלותיי:
1) האם וולבוטרין עוזר בריכוז ?
2)אני צריכה להחליט החלטות ארוכות טווח בתקופה הקרובה. מה ההשפעה של נטילת וולבוטרין על אימפולסיביות,וסטייה לאופטימיות יתר?
3)מהו הזמן עד להשפעה טיפולית של וולבוטרין?
כאמור אני נוטלת מזה שנה וחצי אדרונקס אך לא מרגישה בהשפעתו.
כרגע אני מסתמכת על כך שאצליח לצאת מהקיפאון ע"י משאביי הנפשיים עם תמיכה מסויימת משיחות עם פסיכולוג. אבל היות והקיפאון התמשך זמן רב,אני תוהה אם כדאי לנסות תרופה? (ניסיתי בעבר SSRI שהורידו חרדה אך לא עזרו ביוזמה/ריכוז)
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין.הרופא דילג על שאלתימה4.11 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010אכן וולבוטרין יכול לעזור.
וולבוטרין מעלה נוראדרנלין וכן דופאמין( אשר חשוב לריכוז, רצייה , לדוגמא בהפרעת קשב וריכוז ריטלין מעלה דופאמין).
אדרונקס - מעלה נוראדרנלין , בעקיפין יכול לעלות גם דופאמן באונה הקדמית של המח, אך לא כמו וולבוטרין.
זמן השפעה מרכיב אינידיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאיתי06/11/2010
התחלתי אתמול לקחת חצי כדור ציפרלקס והיום אני עם סחרחורת בלתי פוסקת וחרדות איומות וגם לא הלכתי לעבודה. האם להמשיך לקחת או להפסיק ולפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון , ניתן להוריד מינון ולהתחיל עם 1/4 כדור , ניתן להוסיך טיפול הרגעתי למשך שבועיים שלוש, כמו כן יש צורך לברר את נושא הסחרחורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וסחרחורות
פז17/03/2011גם אני התחלתי אתמול ציפרלקס במינון 5 מ"ג והיום סובלת מאד מסחרחורות.
אשמח לשמוע מאיתי האם הורדת המינון/טיפול הרגעתי הועילו, והאם בסופו של דבר התרופה הייתה טובה עבורו למרות ההסתגלות הקשה.
אפשר לפנות אלי לאימייל: שם המשתמש- paziam1 ב-gmail
אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנקות מכדוריםמשה06/11/2010
הייתי לוקח ביום 10מ"ג אסיוול+בונדרמין,+סרקוול,כרגע הפסקתי עם הבונדרמין והאסיוול,ושאלתי כמה זמן לוקח לדם להתנקות מהאסיוול והבונדרמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנקות מכדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010לכדור אסיוול מחצית חיים ארוכה , כ 3 ימים, ייקח משהו בסביבות שבוע "לניקיון"
( בונדורמין כדור שינה בעל מחצית חיים של כשעתיים - לא מהווה בעיה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסאילה06/11/2010
אני חולה בדיכאון עמיד צריכה להתחיל טיפול בלפונקס רציתי לדעת תוך כמה זמן מנטילת התרופה מתחילים להרגיש טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת התייחסות לשאלתי
אילה06/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת התייחסות לשאלתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010שלום איילה !
תגובה ללפונקס מאוד אינדיבידואלית.
יש הבדל בין הפרעה פסיכוטית עמידה ומצב דיכאון עמיד, בדר''כ בהפרעת דיכאון התגובה תהיה במינון נמוך יותר ז''א מהר יותר.
בתרופה מסוג לפונקס יש צורך בסבלנות בגלל הקושי לעלות מינון מהר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוויות משבוע ראשון על 10 מ"ג רסיטלרון06/11/2010
איך אפשר לסכם את זה בקצרה,שבוע זוועתי...אם הרגשתי גרוע לפני זה עכשיו אני מבין מה פירוש להרגיש גרוע באמת....עייפות קשה עד קיצונית,וצורך לישון,כאבי ראש,חוסר יכולת להתרכז ולחשוב ,חרדות ומחשבות טורדניות שהתגברו,וחוסר יכולת לתפקד...
אני קראתי שהמצב עלול להחמיר בהתחלה,אך לא תיארתי שזה יהיה המצב,האם שווה לי להמשיך ולחכות לראות אם זה יפסיק והמצב ישתפר ?מה עליי לעשות במצב כזה?האם כדאי לעבור ל-20 מ"ג ?הפסיכיאטר המליץ לי אחרי שבוע לעבור ל-20 מ"ג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויות משבוע ראשון על 10 מ"ג רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010בתחילת הטיפול יש עלייה בסרוטונין שמוביל לתופעות לוואי , יש האומרים שזה טוב, וזה סימן שהתרופה עובדת ומשפיעה.
התופעות לוואי אמורות להיחלש ואו לחלוף במהלך הזמן, דבר אינדיבידואלי.
באם התופעות לוואי עמידות , שווה להמתין לפני עלייה במינון.
אם יש עייפות - לקחת בלילה בזמנים קבועים
אני הייתי ממליץ להמתין ובינתיים טיפול סימפטומתי , כגון אקמול לכאבי ראש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סקרן לדעת ...אמיל05/11/2010
א.מה חשיבותה של שפת גוף ?
איך היית מסביר את תופעת האינטואציה במושגים יותר פסיכולוגיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סקרן לדעת ... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010שפת גוף - חלק מאישיות, לדוגמא: אקסטרווורטית - מוחצן, בולט לעומת אינטרווורטית - מופנם, ביישן , חרד ותלותי.
חשיבות - חלק מאינטרקציה עם הסביבה.
אינטואציה - יכולת אישית , כישורים, לא בהכרח מרכיב פסיכולוגי, למרות שבהפרעות אישיות מסויימות , קיים רגישות ייתר לסביבה , מה שמאפשר זיהוי מצבים חברתים כגון: כנות , שקר ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןאבי05/11/2010
שלום רב,
אני לוקח עכשיו וולבוטרין 300 מ"ג כבר חודש, ומכיוון שזה עשה לי חרדה מאוד קשה בהיתייעצות עם הרופא בטלפון הוחלט שאני ארד ל150 מ"ג. הבעיה היא שאני תקוע בלי מרשם ל150 מ"ג (שחכתי להגיד לרופא שאין לי מרשם ל150) עד ליום חמישי הבא שבו יש לי פגישה עם הפסיכיאטר.
האם אני יכול בינתיים לחלק את הכדור של ה300 לשניים(כברירת מחדל)?כי להמשיך לקחת את ה300 אני כבר לא מסוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/11/2010ככלל כל כדור , TABLET , יש פס באמצע וניתן לחלק לחצי ולקחת.
אם כפסולה , CAPSULE , אסור לחתוך ואי אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסוציאציה שלא נותנת לי לחיותמיואשת05/11/2010
כבר 8 חודשים בערך אני במצב של ״מוות נפשי״. הגוף עדיין כאן כנראה נושם וחי בלעדיי. הנפש מתה. מרגישה ללא יכולת מילוט מהמצב הזה וחסרת שליטה. אני לא מרגישה קיימת, לא מרגישה אני. זה לא העולם שסבב אותי לפני כאילו נכנסתי למצב אחר ואני לא יוצאת משם,אין לי את הכלים,כי גם הכל נשכח. פשוט נתקעתי על איזשהו סרט ואין משם אפילו פתח קטן שיעזור לי להיזכר ולנסות לחזור לעצמי שוב. אפילו זכרון קטן.
נכון שלפני חודש בערך היה גם בנוסף לזה דכאון שלא הצלחתי לשאת עוד ועוד חרדות קשות שלא נתנו לי לצאת מהבית חודשים.
ועכשיו יש הקלה גם בדכאון וגם בחרדות בעזרת כדור חדש שהתחלתי.. אבל הסרט הזה עדיין ממשיך ולא עוזב ואני לא מרגישה קיימת. שום דבר לא נראה לי ברור,אני מרגישה מפוצלת ואטומה בנוסף לזה.
אני לא יודעת מתי זה יגמר.
הכל אני עושה באופן אוטומטי,אנשים מבחוץ אפילו לא יבחינו במה שעובר עלי ביפנים,כי אני יכולה לדבר בהגיון כביכול ולתקשר... ואני נראית נורמלית, אבל העניין הוא שיש מרחק של שמיים וארץ בין מה שרואים עלי מבחוץ ובין מה שעובר עלי מבפנים.
כאילו נמחק לי חצי מהמוח.
הכל זר לי,החדר שלי זה לא אותו החדר שהיה גם לא המשפחה שלי וגם לא הרחוב. כל העולם שהיה לי קודם נשכח לא שגם הוא היה כזה טוב אבל לפחות היו בו דברים מוגדרים יותר,הייתה לו איזושהי קרקע.
לא ברור מה יחזיר אותי שוב להרגיש ולחוות את החיים האלה שדלת כבדה מאד עם מנעול חוצצת ביני לבינו, שום דבר לא מרגיש לי יציב וגם זה מתוך בסיס לא יציב.אני לא מצליחה לארגן כלום,השליטה לא בידיי. לא יודעת מי אני בלי משמעות משלי לדברים, מציאות מעווטת. מתי הסיוט הזה יגמר? ממש ממש קשה לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוציאציה שלא נותנת לי לחיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010שלום רב !
במצב שלך היה מומלץ למצות את הטיפול התרופתי במלואו, לא ברור האבחנה המדויקת והטיפול עד כה, אך יש צורך במיפוי תרופתי . לברר מה עזר , באיזה מינון, זמנים, תופעות לוואי וכו''.
לעתים יש להשתמש באוגמנטציה, תוספת מייצבי מצב רוח ונוגדי פסיכוזה.
במצבך מומלץ לשלב טיפול בשיחות , בירור הרקע הנפשי ומשברים, בירור המשמעות לחיים ?
יש להתייחס למצב הסביבתי, משפחה , חברה, עבודה ולבנות תוכנית טיפולית המשלבת התייחסות לחלק הביולוגי, פסיכולוגי וסוציאלי( סביבתי, חברתי)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.ק.ג.שירלי05/11/2010
אני לוקחת מזה כ- 8 שנים: 10 מ"ג זיפרקסה, 1000 מ"ג דפלפט, 0.5 מ"ג קלונקס.
לפני כמה ימים נוספה גם אלטרולט 20 מ"ג.
השאלה היא עד כמה חשוב לבצע בדיקת א.ג.ק. ואם כן אז אחת לכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת א.ק.ג. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010שלום לאה !
תלוי במחלות הנלוות וגורמי סיכון.
בשילוב הנ''ל מומלץ לפחות פעם בחצי שנה או על פי שיקול דעת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)