מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצהאיתי05/11/2010
אוקי יש לי התקפי חרדה מלווים במצב רוח ירוד מאוד בערך כל יום. זה נראה ככה:
קם בבוקר מרגיש בסדר ---> לפעמים לאורך היום מקבל התקף פאניקה ולפעמים לא ---> בערב מצב רוח מאוד ירוד.
אני צריך לדעת אם כדאי לי לקחת ציפרלקס או שעדיף לי לגרור את זה חודש בערך עד שאני אתחיל טיפול CBT שאני חושב שיכול לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010שלום איתי
אם מדובר בדיכאון קליני , לא רק דיכדוך ועצב קל, אלה , עצבות קשה , קושי להנות , ירידה בתיאבון , ייאוש, מחשבות סביב מוות ..... סבל ניכר מלווה בפגיעה תיפקודית משמעותית , יש מקום לטיפול תרופתי וכמה שיותר מהר.
ניתן לשלב CBT ותרופות ( נוגדות דיכאון) - שילוב יעיל ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איתי05/11/2010תודה על התשובה המהירה.
אני יודע שסטטיסטית שילוב של CBT ותרופות עובד בצורה היעילה ביותר אבל מהניסיון שלי עם ציפרלקס ועם CBT בעבר הבנתי שהציפרלקס מעלים את הסימפטומים אבל לא את הבעיה עצמה וברגע שניגשים לCBT כשלא סובלים בפועל מסמפטומים אז אין ממש על מה לעבוד ואז יש תלות גמורה בתרופה. לוקחים תרופה ---> עולה רמת הסרוטונין ---> אין דיכאון וחרדה. מפסיקים לקחת תרופה --->הסרוטונין חוזר למצבו הרגיל והדפוק --> החרדה והדיכאון חוזרים גם הם.
מה אתה חושב על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אמיל05/11/2010
האם אפשר לשנות אופי?
מה זה אופי איזה תכונות מאפינות אופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010אנחנו מתייחסים לאישיות , כיצד אנחנו חווים את הסביבה , וכיצד הסביבה חווה אותנו.
לשנות בספק. ( שאלה פילוסופית בהגדרת מהו השינוי) אבל מה כן:
בעזרת טיפול בשיחות, פסיכותראפיה ניתן לפתח תובנות להתנהגויות שלנו, ניתן לפתח גמישות מנטלית והתנהגותית לסובבים ובכך להפחית את הסבל הנלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותמירבה05/11/2010
אני עצבנית מאד,מתפרצת על דברי שטות כאילו היו סוף העולם---וחברה המליצה לי לקחת את הציפרלקס 10 מ"ג.
האם ניתן לקחת אותם ללא התייעצות עם רופא?
האם ניתן לקחת אותם ולנסות להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010לא ניתן ולא מומלץ לקחת ללא פיקוח רופא.( יש לנטר תופעות לוואי וכן לפעמים יכול להיות מחלה גופנית נסתרת)
לגבי הריון, ניתן להרות , עדיף בשליש הראשון להימנע מתרופות באופן כללי, הרופא המטפל אמור לישקול סיכון מול תועלת ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שמדכאות תאבוןאירית05/11/2010
אני לוקחת לוסטרל כבר 3 חודשים, עליתי במשקל 2 קילו עם אותה כמות אוכל שאכלתי תמיד, הבעיה שאני ממש רעבה וזה עושה לי תאבון בלתי רגיל. רציתי לשאול אם כדור בשם פרוזק או אפרוסוסיקגאר יכולות לעזור לאכילה כפייתית וOCD?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שמדכאות תאבון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010שלום אירית
פרוזאק שייך לקבוצת SSRI כמו לוסטרל.
כל התרופות השייכות לקבוצה יעיילות ל OCD באופו כללי.
לפעמים מעבר לפרוזאק יכול לשפר את התקפי הזלילה מכדורים אחרים.
מומלץ להתיעעץ עם רופא מטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניה דיפרסיהאלמוני05/11/2010
רציתי לשאול במחלת מניה דיפרסיה ובכלל האם נגרם נזק למוח כאשר לא נוטלים את הכדורים או שנוטלים במינון נמוך...
בבקשה תענו לי על השאלות מדובר במקרה דחוף שאני חייבת עליהן את התשובותת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010במחלות פסיכוטיות ידוע על נזק למח ושינוי מבני.
במניה דיפרסיה במצב קיצוני , מאני פסיכוטי , אכן יכול להיות נזק למח.
הרבה מהתרופות החדשות יכולות למנוע נזק . ( NEUROPROTECTIVE )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאון במצב הרוחאפרת05/11/2010
שלום רב,
לבעלי ירידה ניכרת במצב הרוח מדי פעם (כל 3 חודשים לערך). ממצב נורמלי פתאום, ללא כל סיבה מקבל מצבי רוח קשים, עד כדי חוסר תפקוד. הוא מנסה להתגבר על עצמו לבד ואכן תוך כמה ימים הדבר חולף מאליו. לאחרונה שהופיעה אצלו תופעה זו ניגש לרופאת המשפחה והיא נתנה לו רסיטל. תופעות הלוואי קשות יותא מהתופעה עצמה. כדור זה גורם לו לשינה מרובה . צורך לישון רוב הזמן, כאבי ראש עמומים וצריבה בעיניים. הוא הפסיק עם התרופה ומצבו חוזר אט אט לקדמותו. נשאלת השאלה - האם יש תחליף ללא תופעות לוואי והאם יש צורך, בכלל, בתרופות במקרה שלו ?
מהי תרופת הרמיטוב ?
תודה רבה,
אישה מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאון במצב הרוח - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010הרמוטיב היא תרופה נוגדת דיכאון קל עד בינוני.
כדאי שבעלך יפנה אל פסיכיאטר על מנת שיעריך את מצבו והצורך בטיפול תרופתי. דווקא המצביםפ הללו שאינם נראים בעייתיים במיוחד הם אלו שמצריכים בכלל שיקול האם להתחיל בטיפול תרופתי ובאיזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסגל04/11/2010
שלום,
ברצוני להתייעץ:האם כדאי לי להחליף תרופה.
אני נוטלת אדרונקס (6 מ"ג) למעלה שנה וחצי. יש לי כנראה דיכאון שקט, שמתבטא ב:פגיעה בכושר הריכוז.וגם חוסר יוזמה וקושי להחליט.
בהתחלה,:אדרונקס עזר מאד בריכוז.
אבל מצבי היה סטטי זמן רב.
שאלתי: האם וולבוטרין עוזר בריכוז ?
אני צריכה להחליט החלטות ארוכות טווח בתקופה הקרובה. מה ההשפעה של נטילת וולבוטרין על אימפולסיביות,וסטייה לאופטימיות יתר?
מהו הזמן עד להשפעה טיפולית של וולבוטרין?
האם כדאי להשאר עם הטיפול הנוכחי=התקדמות על טיפול פסיכולוגי +אדרונקס (שאיני מבחינה בהשפעתו)?
כרגע אני מסתמכת על כך שאצליח לצאת מהקיפאון ע"י משאביי הנפשיים עם תמיכה מסויימת משיחות. אבל היות והקיפאון התמשך זמן רב,אני חוששת.
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון :המינון שליהוא 8מ"ג אדרונקס
גל04/11/2010תיקון:
המינון שלי הוא 8 מ"ג .סליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה כתוצאה ממעבר מסרנדה ללוסטרלמיה04/11/2010
שלום,
השתמשתי בעבר בתרופות שונות (ציפרלקס, פרוזאק ועוד) ובכולן עליתי במשקל באופן משמעותי. בשלוש השנים האחרונות אני מטופלת בסרנדה (100 מ"ג) והצלחתי לרזות יפה וגם להרגיש טוב נפשית. בחודשים האחרונים קיבלתי מבית-המרקחת לוסטרל ונאמר לי שזו אותה תרופה, רק של חברה אחרת, אולם, מיידית התחלתי לעלות במשקל ולהתנפח. חזרתי לסרנדה לפני כחודש ועדיין ההשמנה נמשכת, למרות שאני מאוד משתדלת לשמור. כשאני משמינה, אני נכנסת לדיכאון רק מהקטע הזה וכבר בא לי להפסיק עם הכל, אלא, שברור לי שלא כדאי.
שאלתי: האם מותר לעשות הפסקה זמנית, לרדת במינון או בכלל, לעשות משהו שיעזור לחזור לעצמי ולבגדים שלי??? ... תודה.
(אגב, כל מעבר מתרופה אחת לאחרת מלווה אצלי בתופעות לוואי קשות כמו - בחילות, הזעה ועוד. עד שכבר מצאתי משהו שטוב לי איתו - זה התקלקל וזה נורא מטריד אותי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה כתוצאה ממעבר מסרנדה ללוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010אכן תמוה ההבדל בתגובות בין התרופות הנ''ל.
לגב הפסקה , ככלל אצבע , לאחר השגת רמיסיה מלאה, ז''א , העלמות של רוב התלונות, מומלץ להמשיך טיפול לפחות לעוד 6 חודשים.
יש לישקול את המצב הנפשי , מצב סביבתי וגורמי דחק, אך בו בזמן יש מקום להתייחס לבקשתך ולישקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוג'יןאלמוני04/11/2010
שלום, רציתי לדעת מהם התופעות הלוואי של למוג'ין במינון של 100 מ"ג. 50 בוקר ו50 ערב לבחור בן 24 לשם מניה דיפרסיה ומהם הם הסיכויים לאותם תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
אלמוני04/11/2010ורציתי גם לדעת מהן תופעות הלוואי של למוג'ין 100 מ"ג לעומת למוג'ין 50 מ"ג יחד עם זיפרקסה 5 מ"ג. מבחינת עייפות באיזה שילוב יותר??? אשמח לתשובה דחופה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010תופעות לוואי : פריחה , טישטוש ראיה , כאבי ראש, עייפות, חוסר ריכוז, פגיעה בשינה ,בחילות הקאות ועוד.. ( לפירוט מלא ראה בעלון המצורף לתרופה)
מבחינת עייפות וסדטציה הרבה פחות מזיפרקסה.
מקובל בהפרעה ביפולארית , לקחת למוג'ין עד 200 מ''ג בלילה.
זהירות נדרשת מלמוג'ין:
1. שילוב עם דפאלפט ( VALPROIC )
2. פריחה מלווה חום וכאבי גרון בחודש הראשון לטיפול, מחייב פניה מיידית לעזרה רפואית.
תופעות לוואי די נדירות , למוג'ן בסך הכל תרופה טובה ובטוחה , במיוחד כאשר מתחילים לאט לאט , 25 מ'ג כל שבועיים תוך מעקב רפואי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה..
אלמוני05/11/2010תודה רבה לך על התגובה..
ז"א ש100 מ"ג למוג'ין הרבה פחות עייפות מ50 מ"ג למוג'ין יחד עם 5 מ"ג זיפרקסה????
ורציתי לשאול גם אם 50 מ"ג לבחור בן 24 שכניראה מאובחן במניה דיפרסיה. האם זה מינון שיכול להספיק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2010אין חוקים , נושא המינון הוא אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המינון ההתחלתי של ציפרלקס בOCD?אלון04/11/2010
שלום,
מהו המינון ההתחלתי של ציפרלקס בטיפול בOCD?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו המינון ההתחלתי של ציפרלקס בOCD? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010חצי כדור 5 מ''ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס וציפרלקס ביחד?אלון04/11/2010
שלום רב,
1.האם ניתן לקחת 300מ"ג Viepax בבוקר כנגד חרדה ודיכאון,ו20מ"ג ציפרלקס בערב כנגד OCD - מבחינת אינטרקציה בין 2 תרופות אילו?
2.האם ניתן לקחת ציפרלקס בערב דווקא?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס וציפרלקס ביחד? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010לא מומלץ ואף מסוכן במינונים הנ''ל, יכול ליגרום לסינדרום סרוטונין.
לגבי ציפרלקס, ניתן לקחת בלילה ,אין מניעה , חשוב להקפיד על זמן נטילה קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נזעי חשמל יתאימו לי?shiran161104/11/2010
יש לי המון אבחנות הראשית היא בורדרליין עם תסמינים פסיכוטיים. ואבחנות מבדלות של PTSD, MDD 'דכאון פסיכוטי וקצת OCD
מקבלת היום סרוקוול 700 סרוקסט 60 ליתיום 900 איטומין 20-40..
בעבר טופלתי גם ברספרידל 3 מג ובזריקות קונסטה עד 37.5 היום מקבלת מידי פעם קלופיקסול דפו 100 בעבר ניסו מירו ציפרלקס לוסטרל טגרטול והמון כדורי הרגעה..
היום המצב קצת במגמת עלייה לאחר 11 אישפוזים במחלקה סגורה חלקם בהוראות אישפוז.
אבל עדיין יש "הזיות" שמנהלות לי את החיים וגורמות לי למחשבות אובדניות ופחדים רבים..
האם יש מקום לשקול טיפול ECT?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נזעי חשמל יתאימו לי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010במקרים של מצב פסיכוטי עמיד , אכן ECT מהווה אופציה טיפולית.
בגלל צורך בהרדמה כללית , רק במצבים קיצונים ישתמשו בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין ציפרלקס לציפראמילבן04/11/2010
מה נחשב יעיל יותר?האם הציפרלקס נחשב כבעל פחות תופעות לוואי ומשפיע יותר טוב בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין ציפרלקס לציפראמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2010לציפרלקס מנגנון עבודה יחודי חעומת תרופות אחרות מקבוצת SSRI , מה שמאפשר לו התחלת פעולה מהירה יותר, הוא נחשב יותר פוטנטי לעומת SSRI אחרים, לגבי תופעות לוואי , יש הבדלים בין הטופלים, יש מי שסובל מציפרלקס עייפות עד כדי הפסקת הטיפול.
מצורף תצלום הממחיש את ההבדל בים CIPRALEX ובין SSRI אחר , ניתן לראות שעם CIPRALEX יותר סרוטונין זמין לפעולה, ז''א פחות סרוטונים נספג חזרה לתא.
בברכה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להבדלים בין ציפרלקס לציפראמיל
בן04/11/2010האם עייפות ותחושת נמנום מאפיינת יותר את הציפרלקס מהציפראמיל?
כיוון שאני חש ממש כחצי שעה לאחר נטילת הכדור(ציפראמיל) עייפות קשה וצורך לישון עד בערך כ-5-6 שעות לאחר הנטילה ואז העייפות נעלמת....האם הציפרלקס תגרום לעייפות קשה יותר?האם זו תופעה שאמורה להעלם אחרי שבוע שבועיים?עדיף במקרה כזה לקחת את הכדור לפני השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להבדלים בין ציפרלקס לציפראמיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010עייפות שכיחה בשניהם, יש אפשרות לשיפור לאחר תקופה , יש מטופלים אשר לא מגיבים בעייפות לעומת אחרים שממש נירדמים.
זה אינדבידואלי וכן תלוי זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה!!!!מיטל04/11/2010
שלום,
אני מזה שנה וחצי בבעיה חמורה.סובלת מהתופעות הבעות:
עירנות לאורך כל היום- 24 שעות ערה ( נזקקת לכדור וחצי שח בונדורמין שמשפיע רק ל5 שעות שינה)
לא מרגישה רעב וצורך לשתות לאורך כל היום. גם כשאכלתי אני לא מרגישה שהאוכל יורד לי לבטן או תחושת שובע ( כנ"ל לגבי שתיה)
לא מרגישה צורך עז ללכת לשירותים
בכלליות - כל החושים והתחושות שלי הם מאוד עמומים וקהים.
טופלתי במגוון תרופות:ציפרלקס,קלונקס,ויאפקס,אינוגה,זיפרקסה,טרזודיל,מירו-אך ללא הטבה. כמובן כל תרופה נלקחה מספר שבועות.
המצב שלי הוא בלתי נסבל- אני רק נושמת, לא חיה.לא מצליחה להרגיש כלום.
אנא בבקשה הפנו אותי לעזרה (אפילו בחו"ל). כסף זו לא הבעיה.אני לא יכולה יותר לחיות באיכות חיים כזו- אילו לא חיים-זה גיהנום,לא להרגיש כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מצוקה
מיטל04/11/2010שכחתי לציין שעברתי בדיקה נויורולוגית וCT ראש - והכל נמצא תקין.
כמו כן עברתי טיפולי חשמל וניסוי מחקרי בTMS -אך ללא הטבה
מערכת הרגשות שלי מתה - אני לא מצליחה לבכות,לא לכעוס,ךא לצחוק - כלום.הכל רדום
בבקשה - האם פסיכיאטריה זה המקום לעזרה? הפסיכאיטר שאני מטופלת אצלו דיי נואש ממני ואני מהמצב שלי. אני רוצה לחיות!!!! אבל לא בתנאים הללו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מצוקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2010שלום מיטל !
אני מבין את הסבל שלך .
חסר מידע רב על מנת לנסות לעזור, כגון: אבחנה, אישפוזים, טראומות בחיים, המצב הנוכחי בחיים - עבודה מגורים , תמיכה, מחלות גופניות, חבלות ראש , שימוש בסמים ועוד ?
הרושם שעולה זה של מצב אלקסטימיה , Alexithymia .
שבאבחנה המבדלת , ניתן לכלול את הספקטרום האוטיסטי, PTSD , דיכאון קשה, הפרעות אכילה, הפרעות חרדה, סמים, חבלת ראש טראומתית ועוד.
מה עושים?
1. בירור אבחנתי חוזר
2. בירור אורגני ואפילו לישקול MRI .
3. מיפוי תרופתי מסודר: תרופה, מינון, זמן, תגובה , תופעות לוואי ועוד ..
4. שילוב CIRCADIN ( מלטונין) בלילה וישום הייגינה של השינה ( ראי באתר שלי פירוט) לשם שיפור איכות השינה.
5. בניית תוכנית טיפול בהתאם לתוצאות הנ''ל
בהצלחה !
דר' יונתן דוידאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מצוקה!!!!
מיטל04/11/2010תודה על תגובתך המהירה.
לגבי שאלותיך - לא היה בעבר כלל כל שימוש בסמים.אושפזתי ל-4 חודשים בבי"ח פסיכיאטרי,שם עברתי גם טיפולי חשמל
אני נשואה ובעלי די מיואש וכואב איתי יחד אך לא יודע איך לעזור עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מצוקה!!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2010ממליץ לברר כנ''ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיטל04/11/2010לא עברתי שום טראומה בעברי ( מה שקשור ל PSTD). אני לא עובדת מאז פרוץ המחלה.
שאלתי איך מתמודדים עם חיים כאלה? הם יש עוד סיכוי להחלים? אני איבדתי תקווה אך מצד שני -לא מוכנה להשלים עם האיכות החיים הבלתי נסבלת הזו.
יש לציין כי אינני רוצה לשים קץ לחיי אך מכיון שאני כ"כ מודעת והגיונית, אני מתקשה להבין את מצבי ואת התופעות מהם אני סובלת.
תופעה נוספת שלא ציינתי - זה עניין המקלחת,מקלחת כמו פעם לא מרעננת אותי
גם ספורט- לא מרענן אותי .בקיצור אני לא מצליחה לחוות ולהנות מכלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תגובה -
מיטל09/11/2010תוכל לכוון אותי למי לפנות בדיוק ?
האם ההפרעות שלי הן מופנות לתחום הפסיכאטרי בלבד ?
בבקשה אני צריכה הצלה.
יש לציין כי הפסיכאטר המטפל בי קבע כי זהו דכאון עמיד לא טיפוסי ומורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תגובה - - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/11/2010היי מיטל
כמובן שיש סיכוי לשיפור.
מומלץ להשלים בדיקות גופניות כולל מצב אורגני , על רופא המשפחה לישקול בירור מח כגון CT.
בתחום הגופני יש לברר תחילה , מצב תזונתי , חוסר בפולאת, יוביל למצב דיכאוני עמיד ויש צורך בתוספות חומצה פולית.( אפשר לנסות חומצה פולית 10 מ''ג ווויטאמין B קומפלקס - טריבמין לחודש ניסוי ) כמו כן תיפקוד בלוטת התריס מאו מאוד חשוב לברר ??
בתחום הפסיכיאטריה, לא ידוע איזה ניסיון טיפולי עברת, באופן כללי אפשריות לטיפול בדיכאון עמיד:
1. שילוב מס. נוגדי דיכאון
2. תוספת ליטיום
3. תוספת הורמוני בלוטת התריס
4. תוספת נוגדי פסיכוזה
5. תוספת מייצבי מצב רוח
6.שימוש ב ECT כאופציה באישפוז.
7. VNS - גירוי עצבי ווגאלי - השתלה תת עורית.
8. DBS - גירו מוחי עמוק - ניתוח נוירוכירוגי ( לא שכיח בארץ)
לפעמים יש צורך באשפוז לבירור מסודר וטיפול.
כמובן חשוב לשלב פסיכותראפיה והתערבות סביבתית.
אני יודע שזה מבלבל, ברצוני להראות שיש אופציות, צריך לברר באופן מסודר , ליבדוק את ההיסטוריה התרופתית ולתכנן את הטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה המשך המשך
מיטל24/11/2010האם אני מאובחנת נכון?
עברתCT מוח והוא תקין. גם מבחינה נוירולוגית -נבדקתי ונמצאתי תקין
אני אחזור שוב על התופעות ההזויות שלי:
ערה 24 שעות
לא מרגישה רעב ושובע,לא מרגישה צורך לאכול ושתות
אין לי רגשות- לא בכי,לא צחוק
הרגשה של מוות.
אני מיואשת,לא מבינה מה השתבש אצלי בראש. ( עברתי גם נזעי חשמל - ללא הטבה)
עברתי גם דיקור סיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה המשך המשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/11/2010היי מיטל.
ציינתי גישות טיפוליות לגבי טיפול בדיכאון עמיד.( הנ''ל) יש למצות זאת.
יש מצבים שצריך אשפוז, לשם מעקב של מס. ימים ולא בדיקה של מס. דקות, כמו כן יש אפשרות לקונסיליום, יעוץ משותף של מס. רופאים במהלך האשפוז.
תתיעצי עם הרופא המטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המשך
מיטל24/11/2010הייתי מאושפזת- האשפוז לא תרם לי. היה לגבי קונסיליום ונקבע שזהו דכאון מאוד מאוד מורכב.אינני רוצה לחזור לאשפוז,לא שבבית טוב לי,פשוט לא טוב לי עם העובדה שאינני מרגישה שום דבר.
אני כרגע התחלתי ליטול - סרוקסט 10מ"ג.
נמאס לי להיות שפן נסיונות אך מצד שני איך ייתכן שעדיין לא נמצא התרופה שאני אגיב לה?
אם חשמל לא עזר לי,מה עוד יכול לעזור לי?
המצב מורכב יש לי ילד בן 3 בבית,אני רוצה להבריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/11/2010מיטל , לשם טיפול במצבך יש לבצע בדיקה יסודית, מיפוי תרופתי, ריכוז בדיקות גופניות ותיכנון טיפול, יש מיגבלה בפורום ויש צורך בבדיקה קלינית.
את מוזמנת לברר עם מנהלי הפורום לגבי בדיקה וטיפול . בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילה03/11/2010
האם התרופה לפונקס מורידה את צפיפות העצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2010שלום אילה !
ככל שאני יודע , לא קיים קשר ישיר בין לפונקס ובין צפיפות העצם ( סידן)
לפונקס כן יכול להשפיע על מח העצם וייצור תאי נוגדי דלקת במיוחד נויטרופילים.
מענין למה שאת שואלת ? האם נתקלת בזה ?
בברכה !
מצורף תמונה של לפונקס ופרופיל הקולטנים שבעזרתם יוצר תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)