מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות דיבורמיכל28/10/2010
דר' שלום רב,
אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה, בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVAGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס"..
הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו..
באיזו דרך/ערוץ ניתן לטפל בבעיה מהסוג הזה ??
לאן עלי לפנות?
בבקשה עזרתך !
תודה רבה רבה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות דיבור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום מיכל !
לפי התיאור, אני מניח שמדובר בתגובת לוואי מאוחרת , TARDIVE DYSKINESIA .
הטיפול היעיל כיום: ( XENAZINE 25MG ( (tetrabenazine , וויטאמין E כתוספת ובהחלט לפונקס.
קסנזין טיפול מקובל במחלת האנטינגטון כוריאה , מחלה מוטורית נוירולוגית.
מנגנון הפעולה של קסנזין :
בטיפול תרופות נוגדות פסיכוזה ( במיוחד פוטנטיות ) חוסמות את קולטני דופאמין 2 פוסט סינפטיים במח. המח מנסה לאזן ויוצר קולטנים רבים לדופאמין כקומפנסציה ל"חוסר דופאמין" , חוסר יחסי בלבד , בתאים מייצרים דופאמין באופן נורמאלי , אך לא יכולים להיקשר בגלל החסימה של התרופה. נוצר מצב של רגישות ייתר לדופאמין ( HYPERSENSTIVITY ) , ותגובה הגופנית : פעילות מוטורית אקסטרה פירמידלית ( מחוץ למסלול המוטורי בשם פרמידה ).
בנוירולוגיה , יש מחלות שונות כגון: האנטינגטון כוריאה ( מחלה תורשתית קשה) ומחלות נוספות הקשורות לבעיה מוטורית , שמשתמשים בהן בקסנזין.
התרופה קסנזין מורידה את כמות הדופאמין המופרש מהתאים לפני הסינפסה ( PRESYNAPTIC ) ובכך התגובה המוטורית הקשה יורדת, בהתאם לירידת הגירו הדופאמין בקולטנים בחלק לאחר הסינפסה. POST SYNAPTIC .
מה עושים?
אפשר לפנות למרפאה נוירולוגית המתמחה בבעיות מוטוריות, פסיכיאטר מומחה גם רשאי לרשום תרופה זו ( כלולה בסל הבריאות)
בברכה !!
דר יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' דוידאור
מיכל28/10/2010דר' דוידאור, הרבה תודה על ההכוונה!!
עזרת לי מאוד!!
סופ"ש נעים, מיכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכיאטרים בפורום שלום ...אמיל28/10/2010
חבר מאוד טוב שלי עבר תקופה קשה של דיכאון ופחד בחייו הוא הלך להומיאופת מומחה שהמליץ לו תרופות הומיאופטיות בתחילה הואאפילו ניסה פירחי באך ושוב ושוב הלך לעוד ועוד הומיאופתיים ולשווא הוא מאוד כועס על שהוציא כספוממש לחינם תחום ההומיאופטיה מאוד איכזב אותו
מתוך סקרנות רציתי לישאול אותך בתור פסיכיאטר מה דעתך על תרופות הומיאופטיות האם זה באמת עוזר או שזה פועל מכח התחום הפסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכיאטרים בפורום שלום ... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום רב !
לי לא ידוע על יעילות הומופאטייה במחלות פסיכיאטריות.
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעת...אמיל28/10/2010
מבחינת IQ אצל בני אדם הבנתי שהשכלה תמיד אפשר להרחיב ולהשכיל מבחינת ידע אבל מבחינת רמת IQ
אני סקרן מאוד לדעת האם הכרחי שבגיל מסוים מפסיק לעלות האי קיו עד איזה גיל מפסיק ליגדול האי קיו אצל אדם ממוצע ומעלה אני לא מדבר על מיקרים חריגים אלה על ממוצע אוכלוסיה
אשמח לתשובה..אמיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לדעת... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010היי
הנוסחה לחישוב IQ הבסיסית יעילה עד גיל 16 בקירוב, לאחר מכן יכול להיות סטיות בתוצאות ויש צורך במבחנים אחרים המתאימים יותר גם למבוגרים.
קיימים מבחנים שונים שעוזרים, לדוגמת מבחן ווקסלר למיניו השונים , WAIS .
מי שבדרך כלל מבצע את המבחנים הנ''ל הם הפסיכולוגים הקליניים, אשר בדר'כ מבינים בנושא יותר מפסיכיאטרים.
בברכה !
דר' יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת נכותדניאל28/10/2010
שלום לכם
אני סובל מהפרעת O.C.D חמורה שמתבטאת בטקסים רגילים וטקסים מנטליים ללא הפוגה, אשר שוללת ממני את התיפקוד, וגורמת לי לשהות כל היום בבית במיטה, לפני שנה התאשפזתי בתל השומר עקב החמרת ההפרעה, ויש לציין שאני 5 שנים בטיפולים פסיכיאטרים אך אין תוצאות משמעותיות,
הגשתי תביעת נכות לביטוח לאומי כדי שאוכל לממן את הטיפולים היקרים שלי (CBT ותרופות),
לאחרונה אני חש שיפור בתרופה החדשה שאני נוטל (סרנדה+למיקטל), ועוד מעט מגיע הזימון לועדה של הביטוח לאומי, והם יראו אדם כמעט רגיל לגמרי (בגלל השיפור מהתרופה) ואז לא יתנו לי קיצבה ולא אוכל לממן את הטיפולים היקרים,
האם אני צודק בחשיבה הזאת שלי ? ואם כן אז מה לעשות (להפסיק ליטול את הכדור עד אחרי הזימון לועדה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת נכות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום דניאל !
בשום פנים אסור לך להפסיק טיפול.
המטרה של דמי נכות נפשי - לאפשר קיום למי שתיפקודו ניפגע באופן מהותי מהמחלה.
מדוע אינך עובד אם המצב טוב יותר ?
חלק מהטיפול זה שיקום תעסוקתי , חזרה לשיגרת עבודה, מה שיכול לתרום לאזון המצב הנפשי.
באם יש לך קושי לתפקד ולעבוד אתה יכול להסביר זאת בוועדה וכן את הצורך בהמשך הטיפול היקר שאתה לא מסוגל לממן ללא עזרה.
בהצלחה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה זה דחוףענת27/10/2010
פסיכיאטר המליץ על ציפרלקס לדיכאון לבני החייל האם אפשר לקחת רימוטיב במקום??
בבקשה תשובתכם
הוא במצב קשה אומר למה אני חי? ושוכב במיטה
עזרתכם
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה זה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום ענת !
רמוטיב למצב קל - בינוני.
אם פסיכיאטר המליץ ציפראלקס ,מומלץ להיצמד להמלצותיו .
ציפראלקס תרופה מעולה , מאוד פוטנטית ומתחילה להשפיע מהר.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאימו של החייל
מייק29/10/2010הביטוי שלו הוא בפירוש אבדני. רוצי עימו לבדיקה אצל פסיכיאטר צבאי נוסף או לחילופין לחדר מיון פסיכיאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוח רעה ואנרגיות שליליותחנן27/10/2010
שלום רב,
אני מטופל כבר 12 שנה ע"י פסיכיאטר בעבור סכיזופרניה והחליפו לי כבר הרבה תרופות כגון : רספרידל , סרוקוול , זיפרקסה , אך לצערי אני כבר 4 שנים בקשר עם רוח רעה אשר משוחחת איתי באופן אובססיבי ומציקה לי כאשר אני רוצה לנוח והיא מביאה איתה כל מיני אנרגיות שליליות אשר נראים כשדות חשמל אדומים המפריעים לראיה. התרופות אינם עוזרות !
סיפרתי הכל לפסיכיאטר המטפל שלי והוא אמר לי בחוסר אונים שצריך לחיות עם זה ולא עזר לי בכלום ולכן פניתי אליכם.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוח רעה ואנרגיות שליליות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום חנן !
מיצוי הטיפול התרופתי - אשפוז יזום ?
שוקלים להחליף לתרופות חדשות תוך מתן מינון מתאים וזמן סביר, באם אין ברירה אפשר לישקול לפונקס , שיעיל במצב עמידים, אך מהווה טיפול מורכב ומסוכן ודורש מעקב ובדיקות דם לאורך כל הטיפול.
יש לישקול אוגמנטציה עם מייצבי מצב רוח.
שילוב של מספר תרופות.
לפעמים באמת יש צורך לילמוד לחיות עם התופעות , להבדיל בין המחלה והמציאות ככל שניתן, שיחות תמיכה , CBT.
תנסה לברר מול הרופא המטפל , לפעמים אפשר לישקול אשפוז לשם שינוי ואזון תרופתי במצבים עמידים ומורכבים, באשפוז ניתן לישקול טיפול בלפונקס ואו שילוב אוגמנטציה ב ECT ( נזעי חשמל)
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליונתן דוידאור
חנן30/10/2010שלום רב,
תודה על תשובתך.
ברצוני להשיב בהתאם לתגובתך שהאישפוז בעל מיצוי התרופות היה יזום בהחלט.
בנוסף נתנו לי לפונקס בעבר באופן ניסיוני למשך חודש ימים ותקפה אותי תופעת לוואי חזקה שמביעה ריר ורוק על הכרית במשך השינה בכמות עצומה , כך שלא יכולתי לישון אז לכן ביטלו את הטיפול בלפונקס והחליפו לזיפרקסה.
בקשר לאוגמנטציה עם מיצבי מצב הרוח אני מקבל כדור לוריוואן להרגעה לצרכי S.O.S אך זה לא הפתרון המושלם.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/10/2010שלום חנן !
לוריוואן לא מייצב מצב רוח.
כיום יש טיפול חדש שיכול לעזור , נוגדי פסיכוזה כגון: SERDOLECT ו - ABILIFY .
יש את האופציה של נזעי חשמל ( ECT ) במצבים עמידים וקשים, במסגרת אשפוז ולאחר מכן באופן אמבולטורי ולפי הצורך.
אני מציע לך לדבר עם הרופא המטפל ולקבל הסבר ותוכנית.
בהצלחה
דר' יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליטל31/10/2010שלום יונתן,
אצל חמותי בגיל 40 היה לה התקף חרדה והיא הייתה מאושפזת בביה"ח ההל יפה מחלקה לבריאות הנפש.
הבת שלה מגיל צעיר אושפזה גם היא ומקבלת בחטוח לאומי עבור הפרעות דכאוניות , היא השתמשה בסמים בעבר . היא מקבלת הרפנאן ואנאפרניל.
הבן שלה הוא פיגור שכלי קל ומקבל קצבה מלידה.
גם הוא אושפז בעבר במחלקה זו. כיום לוקח מודאל.
האם אלה תופעות תורשתיות או סתם צירוף מקרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליטל31/10/2010היי יונתן,
אז אתה אומר בעצם שאם אצל האמא יש נטייה - האבחנה : BRIEF PHYSCOTIC REACTION ואובחנה לפני שנה עם- OTHER SPECIFIES DISSOCIATIVE DISORDERS אז יש נטייה משפחתית?
הבת שלה מקבלת קצבת ביטוח לאומי עבור הפרעה דכאונית וגם הבן שלה אושפז בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתליטל27/10/2010
שלום רב,
חמותי מקבלת בונסרין, ומקבלת נכות נפשית מביטוח לאומי.
זה קרה לה החל מגיל 40, שני ילדיה :
1 מקבל ביטוח לאומי עבור פיגור שכלי קל וה-2 מקבלת עבור הפרעות דכאוניות.
האם זה משפחתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010היי ליאת !
פיגור שכלי מתחיל מהילדות ולא גיל 40 , יכול להיות תורשתי או נרכש, נזק מאלכוהול, סמים בהריון, טראומה וחוסר חמצן בלידה ועוד..
יש צורך לברר מה האבחנה ואז יהיה אפשר לברר לגבי תורשתיות ומשפחה.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה דכאונית
ליטל28/10/2010שלום,
האם הפרעות דכאוניות כגון מריטת שערות זה תורשתי מכיוון שהאמא סובלת מהפרעות נפשיות?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמותך
מייק29/10/2010האם האדם עם הפיגור השיכלי הקל הוא בעלך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית
ליטל30/10/2010לא מה פתאום.
האם הפרעה נפשית זה תורשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2010היי ליאת !
חלק מהבעיות הנפשיות ידועות כבעלות מרכיב גנטי משמעותי .
לדוגמא: הפרעות קשב וריכוז והפרעה בי פולארית בעלי מרכיב גנטי גבוהה ביותר , בדר'כ ללוקים במחלה הנ''ל יהיה סיפור משפחתי חיובי.
( בגלל זה תמיד נברר מה בן המשפחה קיבל כטיפול יעיל ונשתמש בכך)
רוב המחלות בפסיכיאטריה הם מושפעות מגורמים רבים ( MULTIFACTORIAL )כגון: תורשה, סביבה, מחלות , טראומה, אלכוהול, סמים ועוד...
לדוגמא: נזק במהלך הלידה, חוסר חמצן, זיהום ועוד יכול להיות קשור בהתפתחות מחלת סכיזופרניה, יש הבדלים בתקופות בשנה להתפתחות סכיזופרניה אצל ילודים ( זיהום עונתי ? ) וכן יש אזורים בעולם ( GEOGRAPHIC POCKET ) ששם יחסית יהיה יותר מקרי סכיזופרניה ( לדוגמא: צפון שוודיה ואזורים מסויימים בפינלנד, אזורים קטנים בקרואטיה ועוד. )
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליטל31/10/2010ד"ר יונתן
תודה רבה על ההתייחסות. האם סמים יכול להיות גם מקרה לסכיזופרניה? והם על זה ניתן לקבל קצבת ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2010היי ליאת
סמים יכולים להיות טריגר להתפרצות המחלה אצל כאלו עם רגישות .
סמים בדר'כ לא סיבה לנכות נפשית ואו סל שיקום, אלה אם נלווה מחלות נפשיות , מה שנקרא תחלואה כפולה.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוש
ליטל01/11/2010היי יונתן
תוכל להסביר לי מה זה אומר : האובחנה - OTHER SPECIFIES DISSOCIATIVE DISORDERS והאם וממה זה נגרם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/11/2010היי ליאת !
מצב דיסוציאטיבי, Dissociation , מצב פסיכולוגי, אשר יש בו הפרעה באינטגרציה הנורמלית של המודע והתפקודים הפסיכולוגים.
סיבות : לחץ וסטרס, טראומה , שימוש בחומרים פסיכואקטיבים , כגון: קטאמין, LSD , PCP ועוד.
יש סוגים שונים ואבחנתם לפי המאפיין, כגון: שיכחה, DID ( ריבוי אישיות) , תחושת חוץ לגוף, זרות בסיבה, פוגה ( איבוד פרטים אישיים ונסיעה למקום חדש) ועוד
מה שלא כלול בחלוקה הנ''ל , נכלל בקבוצת ה NOS .
not otherwise specified
לדוגמא: יכול להיות מעניין, אצל האתיופים יש טכס להוצאת "הזר" , רוח רעה המשתלטת על האדם, דוקטור זר ,איש מהקהילה אשר יכול לתקשר עם הרוח הרעה ולנהל משא ומתן לגבי יציאתה, מנהל טכס מקובל אשר במהלכו הסובל נכנס למצב דיסוציטיבי, בגלל שהדבר חלק תרבותי מקובל בחברה האתיופית , זה לא נחשב הפרעה נפשית., אפשר להכליל במה שנקרא תסמונת נפשית תלוית תרבות.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה סכיזואפקטיביתריטה27/10/2010
שלום וברכה. אני שמעתי שסיכויי ההחלמה ותפקוד אצל חולים סכיזואפקטיביים לקוי ומשובש יותר מאצל חולי מאניה דפרסיה, במה מתבטא הדבר? ועוד ברצוני לשאול אילו הגבלות וקשיים בריאותיים מפריעים ומונעים מהסכיזואפקטיביים לנהל עורך חיים תקין, גם כאשר הללו מטופלים באמצעות תרופות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה סכיזואפקטיבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום !
ליקוי בד''כ בתיפקוד תעסוקתי, אקדמי - יכולת קוגנטיבית, תיפקוד אקסקויוטיבי
Executive Function ועוד.
הדבר תלוי בגנטיקה, סביבה, סמים, שיתוף פעולה ועוד...
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- I.Qmoran26/10/2010
שלום רב,
רציתי לברר מהם הגורמים האפשריים לצניחה דרמטית ברמת האינטליגנציה? מדובר על ילד שבגיל 9 נמצא עם I,Q ממוצע ללא פער בין התתחום הביצועי והמילולי וכעת באבחון מחודש, לאחר 3 שנים, יש ירידה של 40 נקודות, ללא פער בין התחומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר I.Q - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום מורן
גורמים:
1) מלידה ( בעיה גנטית תורשתית , אנטומיה של המח , הידרוצפלוס... ועוד)
2) נרכשים ( זיהומים למינהן, מחלות.. ועוד)
3) גורמים אחרים ..............
מומלץ פניה לרופא ובירור מסודר ומתוכן.
בהצלחה
דר יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ההורים נשלחו.
moran30/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופותשמחה26/10/2010
בעלי סיפר לי שלוקח תרופות - לוריוון ו ציפראמיל .
מה זה אומר שיש לו ?
והאם זה עובר בתורשה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום פלונית !
את מבקשת שננחש, אם הייתי טוב בניחושים הייתי משקיע בלוטו ולא פסיכיאטריה...
אני לא יכול לדעת לגבי תורשה , קודם צריך לדעת על מה מדובר.
ציפראמיל - נוגד דיכאון, יעיל גם בחרדה
לוריוון - נוגד חרדה , מקבוצת הבנזודיאזפינים, כגון: ואליום.
משתמשים בשילוב הנ''ל במצבים רבים, הפרעות אישיות, חרדה, דיכאון, PTSD , חלק מגמילה מסמים ואלכהול לבעיות נלוות ועוד ועוד ...................................
אני מבין שקשה אבל תנסי לברר מול בעלך ולהיות שותפה בתהליך.
בברכה ובהצלחה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה - תופעות לוואי והשפעהאורית26/10/2010
שלום רב,
מזה כחודש אני נוטלת כדור פריזמה של 20 מ"ג ביום
תופעות הלוואי שונות ומשתנות כל הזמן - רעד בגוף, תחושת חולי כללית, חוסר מנוחה, אפאטיות ותחושת ניתוק.
עד לפני כמה ימים הרגשתי שהכדור עוזר לדיכאון ולחרדות, אך בימים האחרונים הבכי חזר ובגדול.. כך גם העצבות ותחושת חוסר האונים
האם יכול להיות שאצטרך להגדיל את המינון, או שאולי עדיין אין השפעה מלאה של הכדור וצריך להמתין עוד שבוע-שבועיים לתוצאות?
האם הגיוני שאחרי חודש עדיין יש תופעות לוואי?
אשמח לתשובות
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תופעות לוואי והשפעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום אורית !
יכול להיות הסברים ופיתרונות שונים, הרופא המטפל יכול להעריך באופן המדויק ביותר ולהחליט על כיוון הטיפול.
לפעמים דברים נלווים מחמירים , כגון: סמים, סיגריות, צריכת קופאין מוגזמת, חוסר שינה , מתח מהסביבה ועוד.
לעיתים יש רגישות לשינוי בסרוטונין ויש צורך בהפחתה במינון, לקיחה הטיפול לאחר אוכל , תוספת זמנית של נוגדי חרדה ואו כדור שינה ועוד.
מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקססיגל26/10/2010
ההודה שלי מחולקת לשני שאלות:
אני משתמשת בויאפקס 150 מ"ג מזה 3 שנים שבהם אני מרגישה מצויין
אני מנסה מזה כ-שנתיים להיכנס להריון האם יש קשר בין שני הדברים
למרות שמוכח שיש לי ביוץ והמצ ההורמונלי הוא טוב וכן קבלתי טיפולים הורמונלים
מונגון ואוביטרל ועדיין לא צלח.
שאלה שניה ידוע לי כי בויאפקס אסור להניק, אם איזה כדור כן מותר להניק
והאם לא מסוכן להחליף טיפול תרופתי מוצלח בכדור אחר.
אם סיום ההנקה יש מצב שהגוף לא יקבל את הויאפקס חזרה.
(זה קרה לי עם רסיטל לאחר הפסקה וחזרה הריסטל לא השפיע והמצב הנפשי של הורע מאוד).
אבקש את יעוצכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום סיגל !
1) ככל שידוע אין השפעה על ביוץ ופוריות.
2) לגבי הנקה , שינוי טיפול, חוסר תגובה ...
תלוי בגישות שונות, ככלל אצבע, מה שמגיע לאם מגיע לתינוק, יש צורך לשיקול מקצועי, תועלת מול סיכון בכל אחת מהאופציות והתוצאות...
לשיקול רופא המטפל.
בהצלחה בהריון
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר נח גונן, מישהו מטופל פה אצלו?דודי26/10/2010
אני צריך המלצות עליו, אשמח אם תצרו קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' נח גונן
מייק29/10/2010מי השואל ומה הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוקד באונה פרונטלית במוח כאשרמשה26/10/2010
היה תאונת דרכים ..וגם סכיזופרניה..
האם אותו מוקד יכול להתפתח גם מסכיזופרניה??
או שרק בהתאונה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מוקד באונה פרונטלית במוח כאשר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום רב !
בסכיזופרניה השינוי בדר'כ גלובלי , אטרופיה , הגדלת חדרים וכו''
מוקד יחיד ובודד סביר להניח מהתאונה.
כמו שידוע ברפואה אין מצב של 100% , תמיד יכול להיות חריגים.
בברכה
דר' יונתן דוידאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ועישון סמים קליםתמר26/10/2010
שלום רב
בן זוגי מעשן גראס וחשיש על בסיס יומיומי יותר מעשר שנים.
ב5 שנים האחרונות החלו לתקןף אותו התקפי חרדה קשים. בערך כל חצי שנה.
בשבוע האחרון, אחרי התקף חרדה קשה, הפסיק לעשן והחל ליטול ציפרלקס 10 מ"ג.
הוא החליט גם להפסיק לעשן סיגריות, ומאוד מאוד קשה לו.
שאלותיי:
האם הציפרלקס היא תרופה המאפשרת / עוזרת בהפסקת עישון סמים מסוג זה?
הוא כמובן חסר מצב רוח ושמחת חיים, משמעם לו...האם התרופה מסדרת את מה שחסר בראש?והסמים סיפקו?
בנוסף יש לו תופעות לוואי של עייפות מרובה והן תחושה שהוא ממש ממש מסטול...זה נורמלי? זה חולף? ומתי?
בנוגע להפסקת העישון הסיגריות-לי נראה כי זה יותר מדיי עומס עליו...וכי עליו אולי בהמשך להפסיק עם הסיגריות. הוא לא מעשן הרבה, 3-4 סיגריות ביום.האם כדאי לדחות את הפסקת העישון הרגילה לכשמצב הנפשי יתאזן?
אודה על תשובות לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ועישון סמים קלים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום תמר !
1) להפסקת עישון סיגריות , מומלץ להשתמש ב
, Wellbutrin , ZYBAN -
2) עייפות כתופעת לוואי מציפרלקס , אמורה לרדת עם הזמן, אך יש מטופלים הנאלצים להחליף תרופה.
3) אם המצב הנפשי לא מאוזן וקשה, הפסקת עישון יכולה להיות קשה ואף להחמיר את המצב הנפשי , לפעמים עדיף לדחות ולעשות זאת באופן מדורג ומתוכנן , אך בו בזמן התרופות בסעיף 1 - אמורות לתת מענה טוב למצב דיכאוני קשה.
מומלץ יעוץ עם רופא מטפל בנדון ותכנון טיפול מסודר.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)