פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תרופת פלוטין
    אני
    08/11/2010

שלום רב, אני בת 36, נוטלת כשנה פלוטין 20 מ"ג עקב לחץ נפשי. היום מצבי כבר ממש טוב, למרות שמדי פעם יש לי מעט חרדות הקשורות בבריאות ודאגה בנושא זה לבני משפחתי. הנוירולוג שלי אישר לי להוריד את המינון בהדרגה על מנת להפסיק לפני כשלושה חודשים, אולם אני הבנתי שכדאי לקחת שנה תרופות אלו ולכן המשכתי. אני מעוניינת בחודש הקרוב להתחיל להוריד את המינון. יש לי מספר שאלות: למה ממליצים לקחת תרופה זו כשנה? איך ניתן להוריד את המינון על מנת למזער את תחושת הלוואי?
    מה הסיכויים שתחושות חרדה/לחץ יחזרו לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. משיחה שלי בעבר עם הנוירולוג , הוא אמר ש-80% מחלימים לגמרי ולא נזקקים לטיפול תרופתי יותר, אולם מתוך קריאתי באתרים השונים, נראה כי רוב מי שנטל תרופות אלו, הסימפטומים חזרו בטווח של שנה. האם יש ויטמנים שיכולים לעזור?
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופת פלוטין

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה...

אני
    10/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופת פלוטין - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

ההמלצות על טיפול לשנה היא כיוון שהמחקרים מראים שאם מפסיקים מוקדם יש נטייה של הסימפטומים לחזור. על מנת לצמצם את הסימפטומים כדאי לרדת בצורה הדרגתית ואיטית, אפילו רבע כמות כל שבועיים שלושה עד להפסקה.
    ויטמינים לא נמצאו כמונעים דיכאון, אבל טיפול פסיכולוגי נמצא אפקטיבי לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פריזמה, והתחלת פאקסט
    אסף
    08/11/2010

שלום .

במשך שלוש שבועות לקחתי פריזמה שלא התאימה לי עקב תופעות לוואי קשות.הפסקתי את הפריזמה במיידית לא בהדרגה האם זה בסדר?
    רציתי לישאול אם אני יכול לעבור במיידית לפאקסט או שאני צריך לחכות עד שהפריזמה תתנקה מהגוף ? אני סובל מיחרדות. מחשבות טורדניות שלא עוזבות אותי. דיכאון וחוסר תאבון ירדתי 8 קילו כבר אני מיואש.. ואני לא מצליח ליתפוס את הפסכיאטר שלי.

מחכה לתשובה תודה רבה רבה !

הוספת תגובה

• הפסקת פריזמה, והתחלת פאקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

להפסיק מיידי לא מומלץ.
    זמן מחצית חיים של פריזמה עד 5 ימים.
    מומלץ להמתין מספר ימים ורק לאחר מכן להתחיל.
    לגבי פאקסט, הפסקה פתאומית עלולה להיות הרבה יותר קשה ומסוכנת, לכן מומלץ להיות במעקב רפואי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטיפול הכי יעיל בעולם הכדור הכי טוב בעולם . שיעברו החרדות והדיכאון?
    נ
    08/11/2010

מה הטיפול הכי יעיל בעולם הכדור הכי טוב בעולם . שיעברו החרדות והדיכאון לנצח..

לוקחת ציפרלקס כבר שבועים וקצת

הוספת תגובה

• דמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

מבין ה SSRI הרבה חושבים שציפרלקס
    אבל זה מאוד אינדיבידואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ענת
    08/11/2010

אני סובלת ממצבי רוח, לעיתים דכדוך ופסימיות וחוסר אנרגיות ולעיתים אופטימיות ואנרגיות. יש לזה גם בסיס גנטי במשפחה. עד השנים האחרונות הצלחתי להסתדר. לאחרונה עקב לידות ושינויים הורמנליים זה מפריע לי יותר. התחילו גם חרדות לפעמים שמתבטאות בגלי חום בחוסר תיאבון וחולשה כללית. אני עושה ספורט. התחלתי טיפול פסיכולוגי שלא ממש עוזר. (כי יש לי מודעות הבעיה היא כימית לדעתי ) חשבתי ליטול ציפרלקס. האם זה יעזור? האם זה לא יכול להחמיר סימפטומים. אני פוחדת שתתפתח מחלת נפש. (כמו שאמרתי יש בסיס גנטי). התחלתי לאחרונה ללמוד וחשתי חרדה חברתית שאני מתקשה לדבר מול הכיתה. האם יש כדור על בסיס יומיומי שיכול לעזור לי בימים של פרזנטציות, שלא אצטרך ליטול כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי ענת, את מעלה נקודות חשובות , אני ממליץ להתייעץ ולברר את הנ''ל עם הפסיכולוג המטפל ( אם מדובר בפסיכלוג קליני מומחה) , לפחות כשלב ראשון.
    אין מניעה לשלב שיחות ותרופות, אפילו עדיף לעתים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים
    סמדר
    08/11/2010

שלום אני מזה כמעט שנה שרויה בדיכאון
    טופלתי במספר כדורים ולאחרונה הפסקתי במכה מיוזמנתי נטילת כדור בונסרין 30 מ"ג
    לאחר שלקחתי כדור זה כחצי שנה
    האם הפסקת הכדור עלולה להשפיע לרעה? אני חודשיים לא נוטלת אותו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת כדורים

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

הפסקה פתאומית יכולה להוביל לתופעות לוואי ( גמילה) וכן סיכון לחזרת הבעיה.
    ככלל אצבע , המינימום של טיפול תרופתי , כאשר מגיעים לרמיסיה מלאה, העלמות כל התלונות והסימפטומים, מומלץ להמשיך במינון האפקטיבי לפחות לעוד חצי שינה .
    כמובן יש צורך לשיקול את חומרת ההפרעה , משך, ההיסטוריה של ההפרעה ( מספר אפיסודות קשות , אישפוזים..) כפארמטרים המשפעים על ההמלצה למשך הטיפול הנידרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מתמדת
    עדי
    07/11/2010

שלום שמי עדי סובל מחרדה מתמדת שמלווה אותי לאורך כל היום עם מחשבות טורדניות מאד שחוזרות על עצמן בעיקר דמיונות שמכניסות אותי למצב חרדתי משתק אני מטופל בלוסטרל כבר חודש וחצי ללא עזרה ואני גם נמצא בטיפול שיחות אני משתדל כמה שיותר לחיות.אני לומד ויש לי המון חברים בזמן האחרון חלה התדרדות במצב שבאה לידי ביטוי בדפיקות לב חזקות באופן מתמיד וחוסר חשק לעשות משהו אין לי כוח ללמוד אפילו חוסר תיאבון וחוסר שינה נראה לי שזה דיכאון שמלווה לחרדה וזה דווקא אחרי סופ"ש נחמד שעבר עליי פתאום בשבת אחרי יום רווי אלכוהול זה החריף ונמשך עד היום רציתי לדעת אם יש לאלכוהול קשר ישיר להחרפה?ואם יש קשר למה זה עדיין לא עבר כי אני כבר ביום ראשון וזהנ היה ביום שישי?האם התדרדרות מהסוג הזה זה משהו שכיח בחרדה ?הדפיקות לב התגברו משמעותית לעומת מה שהיה ביום שישי למשל והמון רעשים בבטן מצב יותר מפחיד מהמצב הקודם..תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מתמדת

הוספת תגובה

• חרדה מתמדת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

שלום עדי !
    אכן לאלכוהול יש קשר להחמרה , מומלץ להימנע מכך.
    יש צורך להתאים טיפול נוגד דיכאון במינון יעיל וכן מומלץ על טיפול ב CBT.
    ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי)
    מומלץ על דגש שינה טובה ואם צריך להוסיף כדורי שינה באופן זמני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס,הישתלמות בתחום בארצות הברית
    ירון הוכמן
    07/11/2010

שלום-הייתי מעוניין להישתתף ביום עיון\קורס\הישתלמות בתחום בארצות הברית. אני לומד לימודי תעודה בתחום נוער בסיכון,ואני עובד עם נערים עם בעיות פסיכיאטריות. הייתי מעוניין לדעת אם וכיצד ניתן להירשם לקורס בנושא בארצות הברית!

הוספת תגובה

• קורס,הישתלמות בתחום בארצות הברית -

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

לא ברור באיזה נושא , בפסיכיאטריה יש נושאים רבים, פסיכופארמקולוגיה, פסיכוטראפיה, סוצויולוגיה , רפואת נפש גוף 'ועוד..
    ממליץ לברר מה מעניין אותך, יותר ספיציפי ואז לחפש באינטרנט.
    אני אישית מתעניין בפסיכופארמקולוגיה , יש קונגרסים וימי עיון בתחום לרופאים, אך אתה מוזמן לברר באתר: neiglobal

אם מעניין אותך נושא נפש גוף , השפעת הנפש על הגוף והבריאות , אתה מוזמן להאזין ביום ה' הקרוב , בשעה 10 בבוקר לשעה שלמה בנדון.
    אני מתארח בתוכנית רופא תורן של רם תדמור. רשת א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ויפאקס
    טוש
    07/11/2010

הפסיכיאטרית הרואותה לי לקחת שני מנות ויפאקס 75 יחד עד שהתחיל לקבל 150
    בעלון כתוב שאסור לקחת 2 מנות יחד (עם סימן קריאה) האם זה סביר ? מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ויפאקס

הוספת תגובה

• נטילת ויפאקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

אם מדובר ב XR , פורמולה ארוכת טווח אזי זה סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטי דיכאוניות ונשירת שיער
    מדוכא
    07/11/2010

אני בעל בעיה של נשירת שיער גברית,נוטל מספר שנים פרופסיה אשר הצליחה לעצור את נשירת השיער שלי,אני ניסיתי שתי תרופות אנטי דיכאוניות לטיפול בחרדות ודיכאון אשר גרמו לי לנשירת שיער ונאלצתי להפסיק את הטיפול כיוון שחששתי שהתרופות יגרמו לי להקרחה..

האם ידוע על תרופות מהסוג הזה שלא עלולות לגרום לנשירת שיער?

הוספת תגובה

• תרופות אנטי דיכאוניות ונשירת שיער - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

מומלץ להתייעץ עם רופא עור שמומחה בשיער שמכיר ספרות עדכנית בנושא התקרחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרוזאק
    תמר
    07/11/2010

האם הפסקה של פרוזאק יכולה לגרום לחום?
    הפסקתי את התרופה לפני כשבוע, ולא הרגשתי כלום. ופתאום לפני יומיים עלה לי החום, אני מרגישה צמרמורות בכל הגוף, בחילות וסחרחורות. יכול להיות שזה כתוצאה מהגמילה מהפרוזאק? יש לציין שלקחתי את הכדור חודש וקצת כדור אחד, ועוד שלושה שבועות 2 כדורים.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פרוזאק

הוספת תגובה

• הפסקת פרוזאק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי תמר , אכן יכול להתאים לתופעות גמילה מפרוזאק, כמובן שתמיד חייבים לשלול מחלת חום זיהומית.
    פרוזאק תרופה מאוד בטוחה בהפסקה באם מפסיקים בהדרגה לאט, בגלל זמן מחצית החיים ארוכה ביותר , 5 - 7 ימים.
    ( לעומת סרוקסט שלפעמים ממש קשה להפסיק בגלל זמן מחצית חיים קצרה בהרבה)
    שינוי ברמות סרוטונין במח, בהיפוטאלמוס באזור THERMOREGULATION יכול להוביל לשינוי חום הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפת מתמדת
    yossi98
    07/11/2010

שלום,
    אני גבר בן 22 סובל מעייפות מתמדת כבר תקופה של שנים.
    לא שורד את היום בלי שנת צהריים ומתפקד בקושי רב במהלך היום בחוזר ריכוז ורצון בלתי פוסק לישון בעיקר אחרי ארוחות סיגריות וכדומה.
    אני מרגיש שאני יכול לתפקד רק 4 שעות ביום בצורה נורמלית לפעמים גם פחות.
    לא משנה כמה אני ישן בלילה אגב.

עשיתי בדיקות דם.
    ויטמין D קצת מתחת לממוצע וגם B12.
    אז התחלתי לקחת אותם אבל זה גם לא עוזר.

חשבתי על תרופות נגד דיכאון או כל דבר שימריץ אותי!
    בבקשה תנו לי המלצה אני כבר אובד עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    עייפת מתמדת

הוספת תגובה

• עצה

גיא
    07/11/2010

היי

ראשית יש לוודא שהתוספים של B12 וויטמין D שאתה לוקח אכן עושים את העבודה כי לפעמים זה לא עוזר ואז צריך זריקות B12. אתה יכול לבדוק את זה בבדיקות דם.
    שנית, אולי הבעיה היא בשינה. האם אתה נוחר בשנתך? אם כן אז ייתכן שאתה סובל ממצב שנקרא דום נשימה בשינה שגורם לשינה לא טובה ועקב כך לעייפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפת מתמדת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

שלום, יש לברר בדיקות מעבדה שלמות( דם שתן ..) כולל סרולוגיה ל CMV EBV , מחלת הנשיקה וכו'.
    דיכאון וחרדה אכן יכולים לתרום לכך, יש לברר באופן מסודר.
    יש מצבים של התקפי שינה במהלך היום באופן בלתי נשלט עם חולשת שרירים( תחושת שיתוק לפעמים) , נארקולפסיה, לפעמים צריך לברר במעבדת שינה, מראה תבנית של שנת REM מוקדמת, ואם אכן זה המצב יש טיפול מאוד מוצלח, PROVIGIL - MODAFENIL .
    אז מה עושים שלא תלך לאיבוד:
    מתחילים עם רופא משפחה , מעבדה , ולאחר מכן הפניה לבירור לפי שיקול דעת הרופא המטפל.
    יש פתרונות טובים כיום ואין סיבה שתסבול.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

yossi98
    10/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמרים על אדרונקס ב-BMJ
    אירית
    07/11/2010

לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאמרים על אדרונקס ב-BMJ

הוספת תגובה

• אדרונקס

רוני
    07/11/2010

את יכולה לכתוב מה ציינו בכתבה? בעיקר בעניין תופעות הלוואי, אבל לא רק.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדוק את המאמרים הבאים

אירית
    08/11/2010

Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar
    אפשר גם לבדוק ב-wikipedia
    מה שהכי חשוב זה שהרופאים שמופיעים באתר זה יתנו את דעת המומחה שלהם. כביולוגית ולא רופא קשה לי לתת תשובה מעבר למה שכתוב בנייר שמצורף למרשם. אבל במאמר המצוטט למעלה מדובר על:potential risk.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדוק את המאמרים הבאים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי אירית , אם מופיע ב BMJ כמובן שצריך להתייחס.
    מניסיון , אדרונקס יכול לתרום רבות בחולי סכיזופרניה עם סימנים שליליים, עייפות מבעיית שינה , הפרעת קשב וריכוז וכאוגמנטציה במצב עייפות בחולי דיכאון קשה תחת טיפול ב SSRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי

אירית
    12/11/2010

זוהי שאלתי המקורית עליה לא קבלתי התיחסות עקרונית.
    לאחרונה(אוקטובר 2010) התפרסמו מאמרים ב-BMJ,הדנים בחוסר היעילות הטוטלית של אדרונקס בהשוואה ל-SSRI אחרים כולל גרימת תופעות לוואי ונזק קשים יותר.
    מדובר על כך שפייזר יצרנית התרופה לא דווחה על כל המחקרים הקליניים שלה, וכך מנעה הערכה מדוייקת של יעילות התרופה ונזקיה.
    מה דעתם המלומדת של הרופאים?
    האם דוקטור דוידאור טרחת בכלל להסתכל במאמר שפורסם בBMJ? הייתי רוצה התייחסות לטענה המועלה במאמר על גרימת תופעות לוואי ונזק פוטנציאלי. האם יש לי מה לדאוג?
    עבורי נרשמה התרופה נגד דכאון. ולא סכיזופרניה או ADHD. ואני רק בתחילת הטיפול.
    אודה לך על התייחסות ענינית.
    Eyding D, Lelgemann M, Grouven U, et al. Reboxetine for acute treatment of major depression: systematic review and meta-analysis of published and unpublished placebo and selective serotonin reuptake inhibitor controlled trials. BMJ 2010;341:c4737. את המאמר הזה אפשר למצוא ב-medline או scholar

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קבלתי התיחסות ענינית לשאלה שלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

כתבתי את דעתי לגבי אדרונקס וכן שמתייחסים ברצינות למאמר שפורסם ב BMJ .
    אני מפנה אותך ל NICE GUIDELINE מ 2009 הבריטי , המלצות לרפואה מצויינת, שם מוזכר האופציה של טיפול באדרונקס בדיכאון.
    לדעתי יש מקום לאדרונקס כאוגמנטציה בדיכאון אך לא טיפול יחיד התחלתי.
    אך זה עניין אינדיבידואלי של כל רופא והניסיון שלו.
    אם יש לך חששות תשתפי את הרופא המטפל , כיום יש מספיק אופציות אחרות לטיפול בדיכאון.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    יעקב
    07/11/2010

חוויתי בחצי שנה האחרונה מספר התקפי חרדה הקשורים לזוגיות.
    סבלתי מקוצר נשימה (כמו נשימות כלב) כחצי שעה, לחץ בחזה, כאב בטן ובחילות ודיכאון כללי.
    הייתי הולך לקבלת טיפול תרופתי אצל פסיכיאטר בקופה, אבל אני חושש שזה רשום איפשהו.
    שאלתי: האם קבלת מרשם פסיכיאטרי מרופא בקופה נרשם במקום כלשהו?
    אם אלך לפסיכיאטר פרטי זה יהיה אחרת?
    תודה,
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

כל טיפול תרופתי בקופה מתועד, רופא פרטי כמובן שאין שום תיעוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות בנושא TD
    יעל
    07/11/2010

שלום,
    1) האם נטילת תרופה אנטיפסיכוטית בנוסף לתרופה אנטי-דיכאונית מגבירה את הסיכון לפתח TD? .
    2) האם התרופה אביליפיי גורמת פחות לTD, למרות שמדובר ב- high potency AP?
    3) אם אדם סבל בעבר מ TD ממושך בעקבות נטילת מינון נמוך של פרפנאן, האם ניתן להסיק שהוא נמצא בסיכון מוגבר לפתח הפרעה זו גם עם התרופות מהדור החדש?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות בנושא TD

הוספת תגובה

• 3 שאלות בנושא TD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

שלום מירב !
    1) תיאורתית לא , למרות שנוגדי דיכאון יכולים ליגרום לתופעות לוואי ( לא TD ) בדרך עקיפה, עליית סרוטונין יכולה להוריד פעולה של דופאמין דרל מנגנון של קולטן סרוטנוין 2A , להבדיל נוגדי פסיכזה גורמים לתופעות לוואי דרך מנגנון קולטן דופאמין 2
    2) אביליפי נחשב דור 3 , סיכוי ל TD ותופעות לוואי מסוג EPS נמוך ביותר.
    3) כן , בהחלט ניתן להסיק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ובונסרין
    תומר
    07/11/2010

שלום רב ד"ר,
    בן 33, מטופל בציפרלקס 10 מ"ג, אדרונקס 2 מ"ג וקלונקס 0.5 לפני השינה- כל אלה בעקבות דכאון וחרדה בינוניים.
    את האדרונקס הוסיפו לי על מנת לסתור הפרעות של הציפרלקס על התפקוד מיני. לצערי זה לא עוזר.

הייתי כמה שבועות על 4 מ"ג אדרונקס שזה באמת עזר לליבידו ומנע את העיכוב באורגזמה, אך התופעות לוואי היו קשות (הדופק היה גבוה מאד והפריע), לכן ירדתי ל-2 מ"ג.

שאלתי: האם אופציה של חצי כדור בונסרין(לפני השינה) במקום האדרונקס, ואולי גם במקום הקלונקס, יכול להיות רעיון טוב?
    כמו כן, האם הוא נחשב ליותר מטשטש ומעייף מהקלונקס?

תודה רבה ושבוע טוב.
    תומר

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ובונסרין

הוספת תגובה

• ציפרלקס ובונסרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי תומר

רעיון לא רע ,בכלל רק שבונסרין תרופה נוגדת דיכאון מקבוצת טטראציקליק ואישית הייתי מעדיף תרופה חדשה יותר בשם MIRO - REMERON שדומה בתכונות לבונסרין ,אך יותר בטוחה, טובה להרגעה, שינה , פחות תופעות מיניות אך גורם השמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מירו

תומר
    09/11/2010

קודם כל תודה. האם מירו יכול לבוא יחד עם הציפרלקס ובכך לסתור את התופעות לוואי המיניות של הציפרלקס?
    אם כן, מנסיונך, האם חצי כדור (7.5 מ"ג) יכול לעשות את העבודה?
    ושוב, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מירו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/11/2010

היי תומר

בהחלט זה אופציה וכן המינון הנ''ל יכול לעשות את העבודה.
    לציפרלקס ומירו פעילות אנטי היסטמינית , צריך להיזהר מישנוניות והשמנה, יהיה צורך לקחת את שניהם בלילה.
    אפשר לישקול פשוט להחליף למירו ולמצות אותו.. גם אופציה.

לידע כללי למי שמתעניין :
    מירו חוסם קולטן אלפא 2 פריסינפטי ובכך מעלה סרוטונין ונוראדרנלין בנוסף חוסם קולטנים 5HT2A 5HT2C 5HT3 ומונע תופעות לוואי שכיחות מ SSRI

במצבי דיכאון עמידים וקשים , אפשר לשלב מירו ואפקסור, חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין וסרטונין ( SNRI ) ובכך עובדים על 2 מסלולים ומנגנונים להעלאת נוראדרנלין וסרוטונין במקביל. , שילוב הנקרא :
    CALIFORNIA ROCKET FUEL COMBO

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה