מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשות כבר...yafit03/10/2010
באמת שאין לי מושג מה לעשות ...
אני בת 30 עוד חודש
בערך כל שלושה עד ארבעה חודשים אני מתעוררת בלילה מסיוט מטורף אבל סיוט לא מציאותי הלב שלי דופק כולכך מהר וחזק ואני מרגישה כאילו אני מסוממת פעם אחת לא יכולתי לזוז פעם שניה כאבי בטן הראש בבלגן כאילו עובד מעצמו חושב דברים ממש לא הגיוניים
עברתי לפני שנתיים טראומה שאמא שלי נפטרה ממחלה אבל...דיי השלמתי עם זה עבדתי על זה והמשכתי הלאה אין לי מושג אם זה זה אבל בגדול אני בחורה שמאוד מאושרת בחיים שכיף לה שאוהבת את החיים שיש לה משפחה מדהימה חבר מדהים חברים נפלאים....אני מרגישה במשך היום ממש טוב אין לי נפילות מתח אני לא חושבת על דברים לא טובים אני לא מפחדת מכלום אין לי פוביה וזה משגע אותי אני יותר מאושרת כמעט מרוב האנשים שאני מכירה חוץ מהדבר הזה שיש לי כל כמה חודשים ...נכון שלאט לאט אני מתגברת על החרדה ועושה דמיון מודרך וחושבת ישר על דברים טובים או הולכת לראות ישר משהו מצחיק בטלויזיה אבל דיי זה מוריד לי את איכות החיים זה משתק אותי למרות שאני בחורה שמאוד מודעת לעצמה ועושה עבודה עצמית כל יום ויום זה קורה לי ....למה ?????
אני לא כולכך רוצה לקחת כדורים אבל אם לא תיהיה לי ברירה אני אקח!!! אני חיה עם זה כבר 4 שנים ופשוט נמאס לי כבר חשבתי לחיות עם זה אבל אז אני שואלת את עצמי למה לא לטפל בזה ולעקור את השורשים...אולי אני לא מאמינה שזה בר ביצוע
בכל אופן ממש ממש אשמח לשמוע מה את חושבים שצריך לעשות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות כבר... - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010אני מניח שאת יודעת למה כן לטפל- כי את סובלת מזה כבר 4 שנים וזה לא ממש משתפר מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות עקב קלופיקסולדני03/10/2010
שלום רב
אימי בת 83 חולת אלצהיימיר מטופלת מזה מספר חודשים בקלופיקסול 2 טיפות ביום,מאז תחילת הטיפול יש רעידות בגוף שהולכות ומתגברות,האם יש לזה גם השלכות רפואיות או שהבעיה היחידה היא ויזואלית למסתכל בלבד,האם מומלץ במקרה זה לקחת תרופות נוגדות רעידות.האם לדעתכם הרעידות בלתי הפיכות גם אם נרד במינון התרופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות עקב קלופיקסול - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010שלום לך,
2 טיפול של קלופיקסול זה מינון מאוד נמוך. לעתים קרובות יש רעידות בלי קשר לתרופות שנוטלים.
המשמעות של הרעידות היא ויזואלית כמובן ובוודאי שהיא פוגעת ביכולת התיפקוד שלה ביום יום ביחוד אם יש תופעות נוספות של קשיון שרירים ואז יהיה לה קשה ללכת, לשבת ולעשות פעילות כלשהי עם השרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסף רציתי לדעת...אמיל02/10/2010
1 האם ניתן לילמוד רפואה קונבנציונלית במכללה ?
2מה הם הנתונים שמאפשרים קבלה ללימודי רפואה /פסיכיאטריה ?
3 במקרה שממוצע ציונים בתעודת הבגרות נמוך ..איזה מסלול בכל זאת אפשר לעבור כדי להתקבל ללימודי רפואה/פסיכיאטריה באוניברסיטה ?
4 בהנחה שהתקבל ללימודי פסיכיאטריה באוניברסיטה היתי שמחה מאוד לדעת מה המססלול שצריך לעבור כדי להיות פסיכיאטר כמה שנים ומה בידיוק לומדים
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף רציתי לדעת... - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010רפואה לומדים רק ב 4 אוניברסיטאות בישראל ובעוד אוניברסיטה שעומדת לקום בצפת אם אני לא טועה.
תהליך הלימוד הוא - 6 שנים של לימודים והתנסויות בבתי חולים ושנה של סטאז'. לאחר מכן 4 שנים וחצי של התמחות בפסיכיאטריה (לפחות). סה"כ תהליך ההכשרה הוא כ 11 שנים וחצי לפחות מרגע הכניסה לאוניברסיטה ועד לקבלת תואר המומחה בפסיכיאטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה..אמיל02/10/2010
עד כמה מצב של דיכאון וחרדה ברמה הקלה פוגעים ביכולת הריכוז והזכרון ?
אילו שיטות יש לשיפור הזכרון ולפיתוח יכולת הריכוז ?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה.. - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010הפגיעה הסובייקטיבית ביכיולות ריכוז וזיכרון היא הנפגעת ולא בהכרח התיפקוד בפועל. ההערכה של הפגיעה התיפקודית יותר משמעותית מאשר הדברים בפועל.
יחד עם זאת אנחנו יודעים שאנשים הסובלים מדיכאון ו/או חרדה יכולים לסבול מפגיעה בריכוז אבל החומרה הרבה פחות משמעותית ממה שנדמה להם.
הטיפול הוא כמובו בנוגדי חרדה ודיכאון ולא בהכרח ריטלין או ממריצים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות לוואיסוף קורין02/10/2010
שלום אני בן 19 ואני לוקח 2 כדורים.
אחד - לוסטרל במינון 50 MG
השני-סרוקוואל במינון 75 MG
השאלה שלי האם הכדורים לא מתנגשים אחד בשני?
מדי כמה חודשים אני חווה גילגול עיניים ל5-10 דקות.
האם יש קשר בין 2 התרופות והגילגול עיניים? האם הם גורמות לזה?
(עברתי את כל הבדיקות כולל MRI EEG וכו' והכל יצא תקין.)
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות לוואי - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010אין התנגשות בי8ן 2 התרופות.
גילגולי עיניים כל מספר חודשים יכולים להגרם בגלל התרופות שאתה נוטל אבל אלו תופעות מאוד נדירות ובעיני התרופות הלו בתדירות התופעות לוואי הללו זה לא נראה לי סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....לימור02/10/2010
התחלתי טיפול דינאמי אצל פסיכולוג ואני חושבת שאני צריכה לשלב את זה עם טיפול תרופתי אבל אני חוששת ללכת דרך הקופת חולים כי אחר כך הרופאים משייכים כל דבר למשהו נפשי.יש לציין שגם הפסיכולוג דרך הקופת חולים.
יש לציין שאני סובלת מחרדות ופחדים שמשפיעים עלי פיסית ולכן אני חושבת שעלי לשלב גם תרופתי לטיפול.
האם טיפול תרופתי תמיד צריך לקחת?או שזה מרפא את החרדות לגמרי?ואז מפסיקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/10/2010לימור שלום,
הדרך היעילה ביותר לטפל בחרדה היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן להוסיף גם טיפול בביופידבק. במהלך הטיפול CBT וביופידבק ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה וגם לטווח הארוך. שימוש בכלים אלה מונעים הישנות של החרדה בעתיד. את הטיפול התרופתי ניתן לקבל מפסיכיאטר של קופת חולים או באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מפרוזק לרמוטיבדנה01/10/2010
שלום
אני בת 30, נוטלת פרוזק כבר 9 שנים (20 מ"ג ליום, בשל דיכאון ובולימיה(שכבר לא קיימת).
אני מאד סובלת מתופעת לוואי מרכזית - פגיעה בתפקוד המיני.
האם מומלץ לי לנסות לעבור לרמוטיב???
אני חוששת שהרמוטיב יהיה פחות אפקטיבי שהרי פרוזק נמצא היעיל ביותר לבולימיה.
האם אפשר נניח באופן תאורטי להפחית במינון של הפרוזק ולקחת ביחד איתו רמוטיב???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של רמוטיב ו]פרוזאק
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010שלום לך,
בתיאוריה זה אפשרי אבל צריך לזכור שהמשמעות היא יותר תופעות לוואי ... והרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסרנדה/לוסטרלזוהר30/09/2010
שלום רב.
מחודש אפריל התחלתי לקחת לוסטרל במינון של 25 מ"ג ובחודשיים וחצי האחרונים הגעתי ליטול 200 מ"ג של סרנדה.
בנוסף במשך כל התקופה הייתי לוקחת קלונקס 0.5 מ"ג ביום זה הגיע בתקופה מסויימת לפעמיים ביום ואחר כך בהדרגה ירדתי במינון עד להפסקה גמורה לפני שלושה שבועות.
לפני כ-11 יום הפסקתי ליטול את הסנרדה בבת אחת, וגם יצא לי במהלך הימים הללו לשתות קצת אלכובול אחרי 5 חודשים כמעט שלא שתיתי בכלל.
יש לי בחילות, שריפה בראש ובאוזניים, סחרחורות וגלי חום.
האם זה חלק מתופעות הגמילה? האם זה מסוכן ועליי לפנות לרופא?
אני מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסרנדה
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010אז השאלה היא האם הפסקת סרנדה במינון גבוה בבת אחת יכולה לגרום לתופעות גמילה? התשובה היא כן. אבל הופעת התופעות האלו לאחר 11 יום עם שימוש מאסיבי באלכוהול- לא סביר שזה תופעות הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מלוסטרל/סרנדה
זוהר02/10/2010התופעות אמורות להפסיק אחרי 12 יום?
לא הבנתי את התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מלוסטרל/סרנדה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010התשובה היא שזה לא סביר בגלל הפסקת הלוסטראל אבל תשובה יותר מהותית תוכלי לקבל מפסיכיאטר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD לוקח סרוקסט וקלופיקסולדן30/09/2010
שלום
אני בן 32 ויש לי או סי די אני לוקח סרוקסט וקלופיקסול האם
קלופיקסול טוב לOCD ורציתי לדעת איזה תרופות אנטי פסיכוטיות
טובות לOCD חוץ מריספרדל זיפרקסה וגאודון כי אותם ניסיתי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD ותרופות נוגדות פסיכוזה
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010למעשה הטיפול בתרופות נוגדות פסיכוזה ל OCD יכול להיות במספר תכשירים רב מאוד: סוליאן, סרוקואל,זיפרקסה, אוראפ, האלידול ועוד... אלו התרופות שהוכחו כיעילות ויש עוד רבות שלא נבחנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופה סרוקסט סוף הריוןמיכל30/09/2010
אני בת 37, עם רקע של דיכאון לאחר לידה, יש לי גם אמא שסבלה מדכאנות לאחר לידה,, אני רוצה לשאול האם מותר לי להתחיל טיפול של סרוקסט בשבוע 34 להריון, רציתי לציין שלפני שניכנסתי להריון טופלתי בפרוטאין 20 מ"ג, ושנכנסתיי להריון הרופא המשפחתית בבירור עם הרופא של משרד הבריאות ביקשו ממני להפסיק את הכדורים במהלך כל ההריון, אני מרגשיה בסדר מבחינה נפשית. אבל מפחדת מהטריגר שמופיע לי לאחר הלידו, כמו מועקה והאיזון בחוסר שינה, אם מי עלי להתייעץ בקשר לקיחת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסאט
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010עלייך להתייעץ עם הרופא שמליץ על הפסקת הסרוקסאט או שמיר את המצב שלך והסיבות להתחלת הטיפול בסרוקסט.ההשלכות להתחלת הטיפול בסרטקסאט יותר משמעותיות מאשר "סתם". כגון הנקה ותופעות גמילה של התינוק ועוד.
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםמייק30/09/2010
שלום
הפסיכאטרית אמרה לי ליטול עכשיו תקופה שני כדורי פאקסט ביום ולא אחד. אני נוטל אחד בבוקר ואחד בערב. השאלה שלי האם זה בסדר או שצריך ליטול אותם ביחד בערב כמו שהייתי נוטל כדור אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ליטול כדורי פאקסט
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010אפשר ליטול 2 בבת אחת או לחלק את המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםםםםםםםםםARUI14730/09/2010
אני סובלת מדיכאון כמה שנים מטופלת למיקטל 1
ווולבוטרין .
בזמן האחרון אני מרגישה מיום ליום יותר גרוע
מבכינה קוגנקטיבית .
דיבור לא שוטף
דיבוור לא ברור
כתיבה לא מובנת כאשר אני לבקש משהו .
לעיתים מתבלבלת במילים אחרות .
בנוסף לזה מברו לי שאני מתנהגתו שאני גורמת לסביבה מסביבי
שלא יאהבו אותי. גורמת להם שלא יתיחסו אליי גורמת דחיה
כי מדברת בטון חזק ואגריסיבי תוקפני או מפקדת .
והזיכרון שלי שישו ושימחו הטווח הקצר .דרך אגב יש מצב להחזיר את הזיכרון הטווח הקצרפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בזיכרון ובריכוז
כדאי שתבדקי את העניין שמא הלמיקטל גורם לתופעות לוואי אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקהילה או אשפוז יוםעידן29/09/2010
אימי בת 70 לוקה בסכיזופרניה, ההתקף הראשון התרחש בהיותה בת 25.
היא אושפזה, קיבלה טיפולים תרופתיים וטיפול בנזעי חשמל לאחריהם ובמשך כ - 30 שנה היה לה ולנו שקט.(ללא כל טיפול תרופתי)
לפני כ8 שנים הגיע התקף נוסף. אשפזנו אותה במחלקת אשפוז יום ולאחר שמצבה התייצב היא שוחררה להמשך טיפול בקהילה.
הפסיכיאטר הקהילתי החליט להמיר את הריספרדל שניתן לה באשפוז היום בזיפרקסה.
וההתקפים נשנים מדי מספר חודשים וביניהם היא ישנונית, צוברת משקל ודי חסרת מוטיבציה.בזמן ההתקפים היא חסרת שקט, תזזיתית לפעמים וקטטונית בפעמים אחרות
אינטואיטיבית אני מרגישה שרצוי שהיא תאושפז במחלקת אשפוז יום בזמן התקפים כאלה. מעסיקים אותה, יוצרים עבורה סדר יום ויש שם צוות שמקבל החלטות בנוגע לטיפול, מה גם שבני המשפחה ובמיוחד אבי לא מותשים ביחד איתה.
הפסיכיאטר הקהילתי מתנגד בתוקף לאשפוז כזה ואיני מצליחה להבין מדוע.
אודה לכם מאד אם תאירו את עיני באשר ליתרונות שיש בטיפול במסגרת הקהילה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקהילה
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010תמיד מעדיפים טיפול בקהילה כי היא לא מנתקת את המטופל ממקורות התמידכה שלו ומהסביבה הטבעית שלו והמשמעות היא גם פחות תחושה של "חולי" וגם העלות יותר נמוכה הן עבור בני המשפחה והן עבור החברה.
חוץ מזה, המטרה של אישפוזי יום היא שיקום בדר"כ ולא "טיפול" בלבד. המטרות לאישפוז במסגרת אישפוז יום צריכות להיות מוגדות מראש ולא רק לצורך "טיפול"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לנטישת מטפל דחוף מאדאירנה29/09/2010
תודה על הכתבה הקודמת אבל אני ממש זקוקה לתשובה לשאלה נוספת מטופל שנמצא בטיפול אצל מטפל ככ הרבה זמן לפעמים פעמיים בשבוע שנתייםככ הרבה כסף אין לרופא נפש אחריות כלפיי אני בעלת נסיונוצ=ת אובדניים נטישה שלו והתעלמות שלו שלו משאלות שלי ממש גומרות אותי אין אף אחד שיכול לעזור לי נכון אתם רופאים זהו מקצועכם אני נכנסת לתהליך גירושין ועושה מאמצים למצוא עבודה לשלם עבור הטיפולים אין מידת רחמים אחריו ת יש לינסיונות התאבדות בעברי אני לא יכולה שיינטשו אותי איך לכם קודים שקשורים לבעיות כאילו או שרק הכסף קובע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין נטישה לכסף?
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010שלום אירינה, נראה שאת במצוקה והדיון לא הולך להיות על כסף ונטישה ואחריות אלא על תחושת הכעס הסובייקטיבית שלך ועל אי צדק (וצדק הוא עניין יחסי).
במידה ואת זקוקה לטיפול אני חושב שהרפאוה הציבורית יכולה לספק לך את הצרכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאבי29/09/2010
שלום
האם סרוקסט יכול לפתח שדיים אצל גברים{שמעתי משהו על הנושא בעבר?
ודבר שני האם קלונקס הוא יעיל חזק לשינה,אם לא איזה כדור מומלץ לשינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט וגניקומסיטיה
לא סביר שהגורם לגניקומסטיה (הגדלת שדיים) אצל גברים היא סרוקסאט.כדאי שתפנה לרופא המשפחה על מנת לבחון את האפשרויות הנפוצות לפחות למקרה שגון זה ושיפנה אותך לפי הצורך להמשך בירור אצל אנדוקרינולוג
תרופות הרגעה אינן משמשות באורח קבע לשינה. כדאי לבחון את הסיבה שבגללה אתה לא נרדם ולפעות בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)