פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפונקס
    יעל
    16/10/2010

א. האם מינון גבוה של לפונקס יכול לגרום לאי-שקט?
    ב. האם לוסטרל יכול לגרום לאי-שקט (לוקחת 4 ביום)?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפונקס

הוספת תגובה

• לפונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

אי שקט כתוצאה מתרופות, אקטיזיה, בדר''כ שכיח בנוגדי פסיכוזה דור ישן ופוטנטיים.
    אך תופעה זו יכולה להיות גם בלפונקס, לא שכיח, גם בנוגדי דיכאון מקבוצת SSRI יכול להיות, אך נדיר.

אקטיזיה קשורה לירידת דופאמין במח, נוגדי פסיכוזה חוסמים קולטני דופאמין, SSRI על ידי מנגנון עקיף , עליית רמת סרוטונין , אשר יכול להוביל לירידת רמות דופאמין במח, רבות דרך קולטן סרוטונין 2A .

יש לישלול סיבה אחרת לאי שקט, כגון: החמרה במצב הנפשי, סמים, הרעלת קופאין ועוד.
    על כן יש צורך לדווח לרופא מטפל.

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    תותחן
    16/10/2010

האם קלונקס זה סם לכל דבר ? והאם כשמפסיקים יש תופעות גמילה כמו של סמים ?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

לקלונקס יש מכנה משותף לסמים, הסיכון להתמכרות לאחר שימוש ממושך וכן יכול להיות תופעות לוואי וגמילה, בגלל זה חשוב מעקב ופיקוח רפואי אשר הופך את השימוש לבטוח ויעיל.
    קלונקס בשונה לסמים, חוקי במרשם רופא וכן בפיקוח משרד הבריאות.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה
    אילן
    16/10/2010

למכותב שלום

אני סובל מחרדה חברתית שדי משבשת לי תחיים.
    הטיפולים שציעו לי אז לא מזמן שהיתי חיל היו בעיקר תורופת אנטי דיכאוניות ממשפחת SSRI וגם תרופות להרגעה ממשפחת הבזואינים משהו כזה לא ממש עזרו ויותר סבלתי מתופעות לואי
    קראתי ספרים בתחום היתי מאוד עמום שאף כמעט לא בודקים לעמוק את הסיבה להפרעה וישר נותנים תרופות שונות מאחר שגורמים שונים יכולים לגרום להפרעה כמו הרעלת כספית או מתכות כבדות אחרות עיכול גרוע של גלוטין וקזאין תפיקוד לא תקין בבלוטת התריס או בעיות עיכול חוסר תזונתיים וזה רק קצה המזלג קראתי על שיטות שונות כמו הפסיכאטרייה אורתו מלוקלרית וכו, השאלה התבקשת איפה אני יכול למצוא רופא שמתמחה בתחום הרפואה התפקודית שיכול לבדוק לעומק את הסיבה להפרעה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום אילן !

אבחנה של הפרעת חרדה חברתית מתבצעת על ידי קריטריונים ברורים, מורכב מהתיאור שלך ומימצאי הבדיקה הקלינית.

ברגע שיש אבחנה , הכיוון מורכב מטיפול ( תרופתי ושיחות) ובירור בעיות אורגניות לפי הצורך.

יש מקום לטיפול ב CBT , אשר מוכח כטיפול יעיל להפרעות חרדה למינהם.

רוב ההפרעות שהזכרתה , מופיעות בילדות, מחלות מטבוליות, כמו כן ניתן בבדיקת דם רגילה אצל רופא משפחה לברר ולקבל הרבה תשובות.
    בברכה !!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לתופעות לוואי
    שני30
    16/10/2010

שלום רב,

אני בן 30, ולוקח באופן קבוע חצי כדור סרוקסט ביום (עקב בעיות חרדה).

בעקבות כך, אני סובל מתופעות לוואי בתחום המיני (ירידה בחשק ופגיעה בהנאה).

ניסיתי להחליף לכדורים שונים אך זה עדיין המשיך, לכן הומלץ לי להישאר עם סרוקסט (שהשפעתו בתחום החרדה הייתה הטובה ביותר) ולקחת בנוסף כדור אחד ביום של וולבוטרין שלמעשה נלחם בתופעות הלוואי בתחום המיני (כך נאמר לי לפחות).

מה דעתכם על כך? האם יש לכם עצה נוספת לגבי כדור שאפשר לשלב עם סרוקסט שיכול לפתור את תופעות הלוואי בתחום המיני?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשר לתופעות לוואי

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לתופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

האפשריות :

1) לנסות טיפול אחר מקבוצת SSRI
    2) למצות וולבוטרין
    3) להחליף למירו ( REMERON ) נוגד דיכאון, המעלה נוראדרנלין וסרוטונין במנגנון שונה מתרופות SSRI .

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לאחותי שנמצאת בדיכאון אחר לידה
    אח דואג
    16/10/2010

ערב טוב אחותי בלידה השנייה חוותה דכאון אחרי לידה לפי ממצאי הרופאה.היא טיפלה עד כה בכדורים אנטי דכאונים ובהן ציפרלקס ונלה 75 קליניקס.

בשבוע האחרון חשו 2 מקרים מסוכנים של ניסיון התאבדות .ואף השארת מכתב ודיבורים על מיאוס בחיים.

הרופאים במיון איתרו כי זה דיכאון והומלץ השגחה רפואית בביה"ח סגור.
    לאחר כשבועיים היא החליטה לחתום ולהשתחרר על עצמה למרות שהרופאים לא נתנו את הסכמתם .
    בבית היא מסרבת לקבל טיפול תרופתי או שלוקחת אחד בפעם ...בתואנה שהיא בריאה והיא לא צריכה כלום.
    היא לא מסתגרת בבית אך שיוצאת עם ילדייה למשחקייה הקרובה היא מתבודדת מהחברים ומהשכנים הקרובים . היא כל הזמן כותבת מכתבים ואומרת שהיא אמא רעה שמזניחה את ילדיה ואין לה מקום איתם ביחד .
    לאחר מכן כאילו היא משנה את קו המחשבה וטוענת שהכל טוב ולא זוכרת שאמרה זאת.
    שאלתי הינה האם ייתכן שאישה שלא סבלה משום דבר , לא יכולה להמשיך לקבל טיפול בכדור מתאים ? הומלץ גם שימוש באלק חשמל שזה פותר את הבעיות בצורה תמידית של מספר ימים אך מרוב הפחד זה נשלל .

אנא עזרתך ועצתך בנדון תודה רבה ד"ר

הוספת תגובה

• בנוגע להודעתי -אשמח לתגובתך

אח דואג
    17/10/2010

צהריים טובים ד"ר
    אשמח לדעת אם יש רופאים מקצועים \מומחים באזור הצפון בכדי לגשת אליהם באופן פרטי ולהתייעץ בנוגע לכך .
    מודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה ד"ר -אבל ..

אח דואג
    05/11/2010

האם יש באפשרותך להמליץ לי על רופאים בתחום באזור הצפון .מהכרות אישית שלך ?
    אני מאמין שהמלצה על רופא אחר יהיה יותר יעיל מאשר לתור בנבכי הרשת אחריהם.

תודה מראש על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה ד"ר -אבל ..

ד``ר יונתן דוידאור
    05/11/2010

אני ממליץ על דר׳ רוני ומוש מנהריה הוא עובד בטירת הכרמל בהצלחה ד׳ר יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להודעתי -אשמח לתגובתך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

חסר מידע רב , על מנת להתייחס באופן מקצועי, על פי התיאור ברור שהמצב קשה ומורכב.
    יש צורך באבחון מדויק וטיפול מתאים, כיום יש מבחר תרופות סביר ואני משוכנע שאפשר לימצוא טיפול יעיל.
    מומלץ להיות במעקב ופיקוח של איש מיקצוע ולא לעשות החלטות לבד.
    באם יש התנהגות מוזרה כולל מסוכנות וסירוב לשתף פעולה, מומלץ לערב רופא ( גם משפחה) או עו'ס, לבדוק את המצב ואת הצורך באישפוז, כולל בכפייה באם אין ברירה.

לגבי פסיכיאטר בצפון , גוגל , דפי זהב וכו''

בברכה !!!
    דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה לא ברור
    תמי
    16/10/2010

בזמן האחרון גיסתי כל היום בוכה בעקבות מקרה שקרה לה. היא לא אוכלת, לא יוצאת לשום מקום, מפחדת להיות ליד הרבה אנשים וכל היום בוכה.
    אתמול קרה מקרה לא ברור, היא התחילה לדבר על כך שרודפים אחריה מהמשטרה, היא התחילה להגיד דברים מפחידים על כך שהיא לא תהיה מחר ושנלמד להסתדר בלעדיה. ככה היא דיברה במשך כשלוש שעות ואנחנו איתה להרגיע, לעודד ולהוריד אותה למיציאות.
    אחרי כמה זמן קרה דבר מוזר, היא הפסיקה לדמיין, היא צחקה על כל מה שהיא אמרה והיא פתאום נראתה בסדר גמור. היא צחקה, היא דיברה עם הילדים וליטפה את הכלב ואמרה שהיא ממש הייתה בעולם הדימיון ושזה עבר לה.
    מה שאני לא מצליחה להבין זה כיצד פתאום דמיונות נגמרים? והאם היא צחקה עלינו בצורה אכזרית וקרה, (כולנו היינו שבועיים סביבה, כל טלפון ואנו ישר אצלה) האם זאת בעצם קריאה לתשומת לב? או שאולי באמת יש בעיה?
    אנו לא יודעים כיצד להתמודד איתה, היא לא מסכימה ללכת לאבחון פסיכיאטרי (היא אומרת שמי שמנסה לעשות ממנה פסיכית הוא פסיכי), היא קיבלה תרופות מרופא משפחה והיא לא מוכנה לקחת אותם שוב בטענה שהיא בסדר גמור ואין לה שום בעיה.
    יש היסטוריה של הפרעות נפשיות במשפחה, אמא חולה בדיפרסיה מלווה בסכיזופרניה ודוד שלה סכיזופרני.

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה לא ברור

הוספת תגובה

• מקרה לא ברור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום תמי !

ללא בדיקה יסודית ומיקצועית אנחנו בתחום הספקולציות.

חסר הרבה מידע, גיל, מה המקרה, סמים ועוד..

מצבי דמיון חולפים , יכולים להיות מגורמים רבים . לדוגמה : גלישה פסיכוטית בעקבות גורם לחץ משמעותי בחיים, בדר''כ אצל בחורות הסובלות מהפרעת אישיות גבולית.

בכל מקרה יש צורך למעורבות איש מיקצוע, רבות בגלל הרקע המשפחתי.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיסה המקסימה

אם אין אני לי
    19/10/2010

ראשית ,אחמיא לך -את נהדרת!!
    האגה שלך ואיכפתיות וטוב הלב ניכרים מכל מילה.
    אשמח לשאול -אולי אין היא בעולם דימיונות,אלא בתקופה לחוצה או שקורים לה כל מיני אירועים אובייקטיביים.האם שאלת אותה? נסי לבדוק עובדות,וכך לא תונחי ע"י תיוגה ,ע"י ספקולציות/שמועות.אם היא איננה "פסיכי"(לא אוהבת מילה זותי.,סליחה ממך).
    אז כדאי לדבר איתה ,ולא להניח הנחות. את נשמעת יותר מידי אינטלקטואלית כדי לחשוב כאילו מחשבות.
    בואי ושוחחי עימה בטוב ,ויהיה טוב.
    לנה "אם אין אני לי.."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין גורם לחרדה?
    אופיר
    16/10/2010

שלום. אני מטופל בציפרלקס לחרדה חברתית ודיכאון. יש לי עדיין קצת דיכאון, עייפות וחוסר אנרגיה. הפסיכאטר המליץ לי להוסיף וולבוטרין. האם הוולבוטרין יכול לגרום לחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין גורם לחרדה?

הוספת תגובה

• וולבוטרין גורם לחרדה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

כן , וולבוטרין ,BUPROPION, NDRI , מעלה רמות דופאמין ונוראדרנלין.
    נוראדרנלין יכול להוביל בתחילה לתופעות לוואי של חרדה ואגיטציה, בדרך כלל זמני ואמור לחלוף עם הזמן.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול תרופתי חדש
    דניאל
    16/10/2010

הפסיכיאטר שלי החליף לי תרופה בגלל שהיא הפסיקה להשפיע עלי ואני צריך להתחיל כבר לקחת את התרופות. הבעיה היא שאני פוחד מהתופעות לוואי. מכל הכדורים שלקחתי סבלתי מתופעות לוואי של חוסר תפקוד מוחלט במשך שבועיים ועכשיו אני לא יודע מה לעשות כי יש לי לימודים וחזרות עם הלהקה ואני לא יודע אם אני יכול להשבית את עצמי שבועיים.
    יכול להיות שאני אגיב אחרת לתרופה למרות שהגבתי בצורה רעה לכל תרופה שניסיתי עד היום?
    והאם יש אפשרות להתחיל בהדרגה יותר נמוכה, נגיד להתחיל עם רבע כדור במקום חצי?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול תרופתי חדש

הוספת תגובה

• התחלת טיפול תרופתי חדש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום !

יש סיכוי שתגיבי אחרת וכן יש אפשרות להתחיל בהדרגתיות במינונים נמוכים, אפילו מומלץ לבעלי רגישות ידועה.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    ליאור
    15/10/2010

שלום,אני סובל תקופה ממושכת מחרדות ודיכאון קל,טופלתי בעבר ברמוטיב פעמיים ביום 250 מ"ג,למשך תקופה של חודש,היתה ממש הקלה בתסמינים אך סבלתי מנשירת שיער חריפה,הפסיכיאטרית המליצה לי לעבור לרסיטל 20 מ"ג ביום,שוטטתי קצת באינטרנט בחו"ל וראיתי שהרסיטל עלול גם לגרום לנשירת שיער,האם שווה לי לנסות בכלל?האם 250 מ"ג ביום של רמוטיב יעשה את העבודה ואולי לא יגרום לנשירת השיער?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

אם 250 מ''ג פעמיים ביום עשו את העבודה, אין טעם לנסות ולהמר.
    יש הגיון בהמלצת הפסיכיאטרית לגבי רסיטל.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס ותפקודי כבד
    כלנית
    15/10/2010

שלום רב

עד לפני כחצי שנה נטלתי ויפאקס75 והפסקתי על דעת עצמי
    אחרי הטיפול, במשך חצי שנה, עברתי בדיקות תפקודי כבד עקב רצון להתחיל טיפול בראקוטן, אך לפי הבדיקות אני סובלת מערכי תפקודי כבד גבוהים, אך לא מידי.

רציתי לדעת אם אני יכולה להתחיל שוב טיפול בויפאקס.
    יש לי תור לפסיכיאטרית שלי, אך לעוד חודש ומתוך סקרנות רציתי לדעת אם יהיה לי האישור להתחיל שוב טיפול.

התרופה הזאת עשתה לי מאוד טוב בזמנו, ועכשיו אני נמצאת במצב קשה מאוד ואני יודעת שתרופה תעזור לי.

אני מאוד אשמח לתגובה בהקשר הזה

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס ותפקודי כבד

הוספת תגובה

• ויפאקס ותפקודי כבד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

ויפאקס לא אמור ליפגוע בכבד, לפחות זה לא שכיח.
    בגלל הפירוק של התרופה בכבד , מומלץ מעקב תיפקודי כבד במהלך הטיפול.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות כדורים
    רון
    15/10/2010

התאשפזתי ונתנו לי זיפרקסיה ולרגקטיל(תרוקטיל).
    1)הלרגקטיל עייף אותי מאוד וכשסיימי לקחת אוי הכושר שלי נהיה גרוע יותר בצורה משמעותית(אני בחור שעושה ספורט בקביעות), האם הלרגקטיל פגע לי בכושר?

2)אחרי שלקחתי את הכדורים הרעב שלי עלה מאוד. עכשיו אני לוקח רק זיפרקסיה 15 מ"ג ביום ועומדים להוריד לי את המינון ל10 מ"ג. האם כשיורידו לי את המינון אז גם הרעב יקטן?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות כדורים

הוספת תגובה

• לגבי השאלה הראשונה

רון
    15/10/2010

לגבי השאלה הראשונה-לא עשיתי ספורט שנה ונהייתה לי קרס קטנה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלה הראשונה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

היי רון !
    התרופות הנ''ל מאופיינות בהשפעה מרגיעה אך בו בזמן עלייה המשקל.
    בדר''כ זה תלוי מינון, ז''א , ברגע שמורידים את המינון , התיאבון יורד וכן משקל הגוף.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור

קסם
    17/10/2010

אני גם ההיתי מטופלת בזה וזה מנפח התרופה בעיקרון אני ההיתי לוקחת של ה10 ואז כמות של 5 מ'ג שהיא ממש לא מנפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל וירידה בחשק המיני
    דוד
    15/10/2010

שלום , התחלתי טיפול עם ציפראמיל 20 מ"ג כדור אחד ליום לפני כשבוע ומאז אני סובל מירידה בחשק ובתפקוד המיני.
    האם זו תופעה שתחלוף בהמשך או רק תחמיר? בהנחה שאני אמור להעלות את המינון ל-4 כדורים ביום בסופו של דבר ע"פ הפסיכיאטר.

2 שאלות נוספות:

1)האם בהעלת המינון יש סיכון גבוה יותר לתפועות לוואי?
    2)האם התרופה יכולה להחמיר טיקים קיימים?

תודה.

הוספת תגובה

• ציפראמיל וירידה בחשק המיני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

שלום דוד !

באופן כללי תופעות לוואי במהלך הזמן יורדות בעוצמתן או נעלמות .
    לגביך , מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל אשר בידיו מידע רב יותר ויכול לתת לך תשובה מדויקת יותר.

בברכה !!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה פסיכיאטרית נגד אובססיה!
    אנונימי
    15/10/2010

שלום,
    אני מטופל בטיפול פסיכיאטרי כבר 4 וחצי שנים. כיום אני מטופל בסרדולקט במינון של 21 מ"ג. לפני כשנה חטפתי את מחלת הנשיקה שהיום כמעט יצאתי ממנה (הפסיכיאטר שלי , שהוא גם רופא , אומר שהעייפות שלי לא נובעת מהמחלה). כידוע לכם מחלת הנשיקה גורמת לעייפות ולתשישות ויש לה שני וירוסים שיכולים לחולל אותה: EBV ו - CMV. כיום כל פעם שיש לי תשישות ועייפות אני חושב שיש לי את הוירוס השני שאותו לא חטפתי (עוד לפני המחלה סבלתי מאובססיה של עייפות) , מה שהפסיכיאטר שלי מגדיר כ"אלרגיה לעייפות". רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם בנושא אבל הוא גם אומר שהוא בטוח שאין לי את הוירוס והנפש שלי מאוד סובלת ולכן אני חושב על עייפות כל הזמן.

לכן הייתי רוצה לדעת האם ישנה תרופה נגד אובססיה/כפייתיות והתסמינים שנלווים אליה שיכולה לעזור לי וכך אני לא אחשוב על עייפות ואהיה פחות עייף ואתפקד כרגיל (או שבעזרת השם אני גם לא ארגיש עייפות בכלל) כי אני מרגיש שאני חייב לצאת מהמצב הזה. אני כבר גדול (נער מתבגר) ואני לא יכול להרשות לעצמי להיות כל היום במיטה (מאז הסטרס הזה אני ישן כל לילה בין 10 ל - 12 שעות) ואני גם צריך לדעת להתגבר על הבעיות שלי בכוחות עצמי. לכן אני פונה אליכם לעזרה ושואל אתכם: האם יש תרופה שיכולה לעזור לי בנושא ואדבר עליה עם הפסיכיאטר שלי? בנוסף אני רגיש לתרופות אנטי דיכאוניות (כמו רסיטל למשל , שאותה לקחתי בעבר) היות והן גורמות לי למצב מאניה ולכן אשמח לקבל מידע על תרופות כאלו שאינן גורמות למצב מאניה.

תודה למי שיעזור , להתראות ושבת שלום!

הוספת תגובה

• תרופה פסיכיאטרית נגד אובססיה! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

שלום !

טיפול לאובסיסיה יש.
    אני מציע שתתן הזדמנות לרופא המטפל לבחור ולהסביר.

בהצלחה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שושנה
    15/10/2010

אני כבת 50 פתחתי פחד פוביה להרדם בעקבות מיקרה שקרהלי
    כבר שבועים נמצאת במצב הזה מתוכם ישנתי כמה ימים שינה של 3 ימים
    מה עלי לקחת כדור שינה נוקטורנו או שיש קלונקנס ככה שמעתי
    האם צריך הפניה למרפאת בריאות הנפש ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום שושנה
    1. יש צורך להתיחס למקרה שקרה , הגורם , אם בשיחות או התערבות סביבתית.
    לא ברור לי מה , אבל אם גורם לך מצוקה ופגיעה בשינה , באופן מתמשך , יש מקום לפנות לגורם מיקצועי.
    2. לגבי טיפול לשינה , כדי להתייעץ עם רופא מטפל.

קלונקס מחצית חיים ארוכה יחסית ולא מומלץ ככדור שינה.

בברכה

דר' יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונסרין בשילוב עם מודאל
    שי
    14/10/2010

האם הכדור בונסרין בשילוב עם מודאל, יכול לעזור לפגיעה בחשק המיני שנוצרה מלקיחת המודאל?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בונסרין בשילוב עם מודאל

הוספת תגובה

• בונסרין - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אולי. אין מידע לגבי היעילות בשילוב הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה