פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהפרעות חרדה
    בן
    06/10/2010

שלום רב, הנני סובל מהפרעת חרדה מוכללת Generalized Anxiety Disorder (GAD) כבר מספר שנים,הגורמת לי לסימפטומיים פיזיים ונפשיים קשים הכוללים:עייפות קשה,בלבול,חוסר ריכוז,דיכאון ,דאגות וחששות מכל דבר קטן,תחושה שאני לא חופשי ,ציפייה תמיד לגרוע,לפעמים דפיקות לב מואצות ולחץ בחזה.החלטתי שאני רוצה לשפר את חיי ולמרות כל החשש שלי מן התרופות הפסיכיאטריות אני חייב לצאת מזה ולשקם את חיי,הפסיכיאטרית המליצה לי על רסיטל,אוכל לקבל המלצות נוספות על תרופות נוגדות חרדה?לאיזה תרופה נוגדת חרדה התופעות לוואי הקטנות ביותר?האם אין סיכוי שאוכל לרפא זאת ללא תרופה פסיכיאטרית?אני מאוד מפחד מהתופעות לוואי וכמו כן מתלות והתמכרות,ומצד שני רוצה להרגיש בנאדם חופשי סוף סוף בלי החרדות והמועקות האלה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפרעות חרדה

הוספת תגובה

• טיפול בהפרעות חרדה - תגובה

10/10/2010

שלום
    השאלות שלך מאוד במקום. עליך להתייעץ עם הרופאה הפסיכיאטרית. אין ספק שהתחזקות אישית (טיפול בשיחות, לימודי הרפיה, לעשות דברים שעושים לנו טוב, ועוד)מאוד מומלצים. אבל עם זה לא מספיק והסימפטומים מגבילים לך את החיים כדי לנסות תרופות. רסיטל תרופה טובה להתחיל איתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך
    ..אני
    06/10/2010

איך אפשר לאבד את הביטחון העצמי שלך בין כמה רגעים כאילו המחשבות משתלטות עליי... זה לא קרה לי... חברים וידידים שאני חברה שלהם שנים ותמיד דיברתי איתם בביטחון פיתאום העיניים שלי לא מסוגלות להביט בהם.... מה קורה איתי

לקביעת תור
    סגירה
    איך

הוספת תגובה

• איך - תגובה

10/10/2010

שלום
    לא פשוט לענות לך. את מוסרת מעט פרטים. לפעמים אנו עוברים תקופות לא כ"כ רגילות ואז התגובות האופייניות משתבשות. את מתארת יפה את כוח המחשבה לטוב ולרע. הסוד הוא איך לכוון את המחשבות לתחומים החזקים שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

..אני
    11/10/2010

אין לי פשוט כל כך הרבה מה לפרט, מרוב מחשבות על איך אני מצטיירת ועל הביטחון שלי אז לפתע אני לא מסוגלת להביט ביעניים ובמקום להתרכז בדיבור אני מתרכזת במבט... ואז אני מטה אותו... ולא יכולה להביט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודל
    שי
    05/10/2010

האם ניתן לקחת מודל לדיכאון ולא רק לסכיזופרניה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מודל

הוספת תגובה

• מודל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

השאלה לא האם ניתן לקחת אלא האם זה עוזר. לעתים ההסתמונת הדכאונית באה יחד עם חרדה. מודל יכול להרגיע את החרדה . באופן כללי מודל אינה מיועדץת לטיפול בדיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

שי
    05/10/2010

התכוונתי, האם יש איסור לקחת מודל כשאין הפרעות פסיכוטיות, אלא רק הפרעות דיכאון וחרדה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

מותר, אבל עלולות להיות תךופעות לוואי. אם אפשר להשתמש בתרופות אחרות, תמיד האחרות עדיפות על מודל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ותחלואות אחרות
    דני אחר
    05/10/2010

היי שמעתי שפיתחו בדיקה לאבחן אוטיזם עוד בחודשים הראשונים של התינוק דרך בדיקת דם תבורית.. וגם סוגים שונים של פיגור שכלי.

כמובן כחולה סכיזופרניה (לא פעילה כרגע ) ברוך השם אני שואל איפה הבדיקה עומדת בייחס למחלות נפש האם יהיה ניתן לבדוק גם בעתיד סכיזופרניה מניה דיפרסיה 'דכאון
    ובכללי האם בתאוריה יהיה ניתן ב10 שנים הבאות לאבחן חד משמעית דרך בדיקה כולשהי מחלות נפש ובייחוד סכיזופרניה?....

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ותחלואות אחרות - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

בשלב זה אין איבחון גנטי להפרעות אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל - אי תיאבון ותיאבון
    אירית
    05/10/2010

אני לוקחת לוסטרל כבר 3 חודשים בגלל שיש לי OCD, אני לוקחת 150 מ"ג והרופאה אמרה שתעלה לי את זה לאט לאט בגלל שיש לי OCD קשה וגם תיאבון מוגבר עוד לפני הלוסטרל.
    ברגע שהתחלתי לקחת את הלוסטרל חודש וחצי היה מצוין, ממש לא הייתי רעבה ואפילו ירדתי במשקל, לפתע חזר התיאבון בצורה לא הגיונית. האם צריך להחליף כדור בגלל התיאבון? או שהכדור פשוט גורם לזה?

הוספת תגובה

• לוסטרל - אי תיאבון ותיאבון - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

לוסטראל אינה תרופה המשמשת לטיפול באכילת יתר. האכילה המוגברת היית קיימת טרם לנטילתה ואין סבה שהיא תפסיק תחת הטיפול בלוסטראל (בדר"כ). במידה ויש בעיה של אכילת יתר תוכלי להתייעץ עם הםפסיכיאטר שלך לגבי האפשרות לדכא את התאבון באמצעים פרמקולוכיים או התנהגותיים ותמיד כדאי לשלב בדיאטה גם פעילות גופנית שיכולה לעזור לך בשליטה על התאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםםםםםםםםםםםםםםםםם
    TCRDHK
    05/10/2010

אני בסיביבות גיל 50 נשואים וילדים . בהתחלה חיי הזוגיות שלנו היו טובים ולא היתה שןם בעיה. והינו מקימים יחסי מין כל יופ כפול ולא היתה בעיה. עכשיו חלו דברים שלא בשליטתי ולכן לא יכולה לקיים יחסי מין כל יום . ובעלי מקבל את זה בצורה לא טובה. וגם תקןפה של כמה שנים הערך 5 שנים אנחנו בויכוחים ויחסים לא טובים. בעלי עובר תקופה לא קלה בעבודה וכבר הוא נימצא במצב של לחץ מגיע כעס עםמ בקש משהו ואני לא מקבלת את מה שהוא אומר .אז מתחיל פרצופים חמוץ ואני נמצאת ברגשה לא טובה .למה הוא צריך לקבל את זה בצורה כזו. האמת אני לא יודעת עם אני אוהבת אותו או רגילה אליו. כי פתאום כאשר בעלי לא מדבר איתי .פתאום דואגת וגם מנסה לוותר כל הזמן. אני כבר היתיאשתי לוותר כל הזמן .והוא עקשן ולא זז מהמקום. שכבר אין לו סבלנות לספוג ויש לנו כל מיני ריבים על שטויות .אבל אני קשה לי להשלים עם המצב שלו .אני לא מקבלת. תמיד זרקתי לו שאני רוצה לפרק את החבילה . כאשר יש לנו ויכוח אני מצפה שנעלה את הנושא וניפתור את הבעיה. אבל הבעל שלי מתעלם ואומר לי לא רוצה לדבר על זה עכשיו זה סתם גורם ליותר גרוע. ואני מרגישה כל הזמן שאותם ויכוחים חוזרים ואני כבר חסרת סבלנות על זה שאני משלימה מקיים יחסי מין .כיף כל טוב ויפה . ובעצם לא פתרנו את הבעיה בננו. הוא טופס ראש וגם אני לא יורדת מהעץ כי אני מרגישה ניפגעת ממנו .לעיתים שונאת את ההתנהגות שלו. כי זה מתסכל אותי מה עליי לעשות האם יש טעם להמשיך את הקשר .או שזה לא ילך. כי גם כל העבודות הבית נופלות עליי משפחה ילדים ולבעלי אין שום חלק בזה. והחיים שלנו מתנהלים ככה .הוא מגיע יושבים וכל אחד נכנס למחשב וכל אחד בפינה שלו. ככה בשבת וכל הזמן העיקר במיטה יקבל סקס וזהו. לעיתים אני משאירה אותו רדום אחרי שאני אומרת לו לקום .אני הולכת לישון . ואני מצידי משאירה אותו עם לא מעוניןם לקום .האמת אני מרגישה מאוד מרוחקת ממנו. וסתם ככה מעהבירה את החיים אפשר לומאר מי שיש פייסבוק יותר היחמיר המצב מביא אותי למצב של קינאה ואני מתעוררת באמצא הלילה הוא יושב המחשב .ואני לא יודעת עם מדבר עם אחרות.טוען שלא .אבל מצאתי אתר שמיועד להיכורת פתוח .וטוען שלא יודע מהיכן הגיע בטעות . ומכאן מאז שראיתי את האתר והפייסבוק אני לא שקטה בכלל ולא מאמינה בו פתאום. ואני אומרת לו שאין לי אמונה בו . א הוא מתחנן ואומר נשבע לך אני לא ניפגש ולא ילך עם אפ אחת. J הוא לא קם .וכך נישאר עד הבוקר .וזהו ככה אלה החיים שלנו . אין שיחות בודדות .אין עזרה תמיכה מצידו . למרות שטוען שהוא כן מתחשב ואוהב אותי ורוצה להישאר איתי כל החיים. מה עליי לעשות מצד אחד רוצה להתגרש כי היתיאשתי כי נימאס לי לחיות ככה יש לי הרגשה לעיתים עם אני לא רוצה סקס או לא יכולה מבכינה רפואית .יש לי קושי רב להסביר לו ופחד מהתגובה שלו . למה אני צריכה להגיע

לקביעת תור
    סגירה
    שלוםםםםםםםםםםםםםםםםם

הוספת תגובה

• שלוםםםםםםםםםםםםםםםםם - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

את מספרת דברים רבים שהם מעבר לשינוי פתאומי בימים אחרונים בעקבות הבעיות בעבודה. נראה שיש בעייה ארוכת שנים וכעת הדברים צפים על פני השטח. כדאי שתפני ליעוץ אישי בעניין הזה: מהאם ללכת ליעוץ זוגי, האם לקבל את הדברים כפי שהם או בכלל מה האפשרויות שיש לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    שירלי
    04/10/2010

שלום רב!
    אני לוקחת את הכדורים 15 מ"ג זיפרקסה, דפלפט 1000 מ"ג , קלונקס 0.5 מ"ג.
    בגלל שאני מתלוננת על כך שאני עייפה וישנה יותר מידי וכבדה ומדוכדכת הפסיכיאטר הציע להוריד את הזיפרקסה ל- 10 מ"ג.
    הפסיכיאטר אמר בכל מקרה להשאיר את ה- 0.5 מ"ג קלונקס.

שאלתי:
    אני פוחדת שאם ארד ל- 10 מ"ג ואח"כ אצטרך לחזור שוב ל- 15 מ"ג , אז שוב יהיה לי לתקופה מסויימת תאבון יתר ואז שוב אעלה במשקל.
    האם דאגתי מציאותית?
    (מה שקרה עד עכשיו זה שבתחילה שקיבלתי זיפרקסה אז בהתחלה היה לי תאבון מוגבר שגרר עליה במשקל. אח"כ נושא התאבון התאזן)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

אני מניח שאם הפסיכיאטר יעץ לך שאפשר לרדת במינון הזיפרקסה אז הוא מכיר אותך די זמן והוא יודע שהמצב שלך התייצב.
    יחד עם זאת, אני מעדיף תמיד להפחית דווקא מהכדורי הרגעה בטרם אני עובר לכדורים שאמורים לטפל בבעיה הראשונית, במקרה שלך-זיפרקסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שירלי
    05/10/2010

בבקשה ממך, מאוד ירגיע אותי אם תענה לי על השאלה:
    שאלתי:
    אני פוחדת שאם ארד ל- 10 מ"ג ואח"כ אצטרך לחזור שוב ל- 15 מ"ג , אז שוב יהיה לי לתקופה מסויימת תאבון יתר ואז שוב אעלה במשקל.
    האם דאגתי מציאותית?
    (מה שקרה עד עכשיו זה שבתחילה שקיבלתי זיפרקסה אז בהתחלה היה לי תאבון מוגבר שגרר עליה במשקל. אח"כ נושא התאבון התאזן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לאה. לגבי העייפות..

תמר
    06/10/2010

אני לא יודעת מה אמר לך הפסיכיאטר, אבל אני גם לקחתי דפלפט 1000 עד לפני שנתיים בערך. יחד עם הדפלפט לקחתי גם סרוקוואל 300. גם אני התלוננתי על עייפות והרופאים אמרו שלא יודעים למה. אולי מהסרוקוואל, אבל לא הסכימו להוריד. בכל אופן, עניין העייפות שבר אותי כי בדיוק התחלתי ללמוד באוניברסיטה והיה לי קשה כי רציתי לישון כל הזמן. יכולתי לישון 15 שעות ביום. באמת.
    בקיצור, הייאשתי מהכל ומהרופאים ופשוט הפסקתי את כל התרופות.
    כמובן שעניין העייפות עבר כמעט לחלוטין אך כצפוי, הגיעה הנפילה בערך שלושה או ארבעה חודשים אח"כ שהביאה לאשפוז. באשפוז החליפו לי לגמרי את כל התרופות, חוץ מהסרוקוואל. תקופה מסויימת אף לקחתי סרוקוואל בלבד ואז גיליתי שהעייפות הייתה בכלל בגלל הדפלפט.
    בבית החולים סיפרתי זאת לרופאה שטיפלה בי שם (שהייתה מצויינת, אגב) והיא לא התפלאה.
    אם כן, למה מס' רופאים לפני כן לא אמרו לי כלום..?

מסתבר שלא כולם מודעים לגודל ההשפעה של הדפלפט על עייפות, העשויה להיות אצל חלק מהמטופלים.
    בעקבות כך התחלתי להבחין ולהפריד בין תרופה מעייפת לתרופה מרדימה. אנטי פסיכוטיות הן מרדימות לרוב- הן משרות עייפות פתאומית וחדה מיד אחרי שלוקחים אותן (הסרוקוואל ממש מאלצת אותי לישון). ואילו הדפלפט מעייפת, היא יוצרת תחושה תמידית של עייפות.

תבדקי את העניין.

בהצלחה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ..לוסטרל+קלונקס
    הילה
    04/10/2010

שלום רב
    לאחר 16 שנה של לקיחת כדורים נגד דיכאון,אני רוצה להיגמל ולצאת מזה,הורדתי במינון והתחושה היא קשה ונוראית.

האם ניתן להיגמל?האם יש דרכים שיכולים לעזור לי ?

למי עליי לפנות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ..לוסטרל+קלונקס

הוספת תגובה

• דיכאון ..לוסטרל+קלונקס - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

אני לא בטוח שזו בעיה של "גמילה"
    לעתים הרצון "להגמל" משמעו רצון להרגיש טוב ללא עזרת כדורים.
    בכל מקרה מי שיוכל לעזור לך הוא פסיכיאטר. לעתים שילוב של תרופות מסויימות לתקופת ביניים יכו להגקל כאשר יש קושי להפסיק את הכדורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וקסנקס
    מורן
    04/10/2010

שלום רב,

התחלתי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג וקסנקס 0.5 מ"ג עקב התקף חרדה שעברתי ותופעותיו נמשכו כבר למעלה מחודש. בעבר טופלתי עם אותן תרופות והן עזרו לי לצאת מהחרדה. לא טופלתי בהן לזמן ממושך.

כיום אני נוטלת כבר 6 ימים כדור אחד של ציפרלקס בבוקר וחצי כדור של קסנקס לפני השינה. אתמול החלטתי להפסיק עם הקסנקס עקב חשש של התמכרות וקמתי באמצע הלילה עם נדודי שינה וחוסר שקט נפשי. עליי לציין שזוהי הייתה אחת התופעות העיקריות שליוו את החרדה שלי (קושי בשינה וחרדות נילוות).

אני מאוד חוששת מהתמכרות לקסנקס. המליצו לי ליטול אותו עד שהשפעת הציפרלקס תחל לעבוד. האם יש תרופה אחת כמו לוריביאן שאוכל ליטול לפני השינה והיא תהיה פחות ממכרת? וכן, מתי אדע שהציפרלקס אכן כבר משפיע גם על שנתי, מה פרק הזמן המינימלי לפעולתו?

תודה מראש, מורן.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס וקסנקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס וקסנקס - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

להערכתי לא מדובר בהתמכרות לקסאנאקס ולו בגלל הסביה שאלו תועות שהיו קימות עוד טרם לכן. יתכן וכדאי לשוקל טיפול בתכשיר ארוך טוחח יותר כלו לוריכ\באן אוקלונקס לטיפול בעת הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקים לעצה בנוגע לחבר שמצבו מתדרדר
    חבר מודאג
    03/10/2010

אנחנו קבוצת חברים בני 40 אובדי-עצות באשר לאחד מהחבר'ה.
    בקצרה: הבחור התגרש לפני כשנתיים, בתוך כך גם פוטר מעבודתו,
    ובחודשים האחרונים הוא מתכנס בדירתו ללא חסכונות, ללא מקור פרנסה, וממילא אינו משלם מזונות.
    הוא חי כנזיר: לא עושה דבר למעט קריאת ספרים וגלישה באינטרנט,
    בהעדר מקור פרנסה - כמעט שאינו אוכל ולכן יורד במשקל, ומדווח על הפרעות שינה.
    כמו כן ממעט להיפגש עם ילדיו ולמעשה הסיר מעצמו כל אחריות לחייו שלו ולחיי ילדיו.
    הוריו מוטרדים אף הם ומוכנים לסייע, אך הוא מסרב לקבל מהם עזרה.
    הוא מסרב לחפש עבודה ולנו נראה שיש בו חרדה מלקיחת אחריות למעשיו.
    גם יש מבינינו ששמעו ממנו מעט רמזים אובדניים.
    ברור לנו שכל הסימנים מראים שהוא בדיכאון, אך כשהצענו שיפנה לטיפול (אחרי שרמזנו זאת מספר פעמים) - נתקלנו בתגובה זועפת ('אני לא בדיכאון ותרדו ממני').

יש לדעת שמאז ומתמיד זיהינו אצלו חשש מלקיחת אחריות,וידוע לנו שזו אחת מהסיבות להתפרקות נישואיו.

אנחנו חוששים מאוד לגורלו וחסרי אונים לנוכח סירובו לקבל עזרה.
    מה אפשר לעשות?
    תודה,
    החברים המודאגים

הוספת תגובה

• זקוקים לעצה בנוגע לחבר שמצבו מתדרדר - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

לצערי, כאשר בן אדם אינו מוכן לקבל עזרה, ייה מאוד קשה לעזור לו. לעתים שימוש בכוח שהזקוק לעזרה מחשיב כמשמעותי יכול לתרום למטרה- כמו למשל החשש מסנקציות כאלו או אחרות.
    אפש רלבקש מחבר שהוא יותר מקורב אליו לדבר אל ליבו ואולי לו הוא כן יקשיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופות בעת הריון
    תמר
    03/10/2010

שלום רב,
    אני סובלת מהפרעה דו קוטבית, לאחרונה אני שואלת את עצמי רבות מה יהיה איתי בזמן הריון.
    כעת אני יציבה מאוד קרוב ל4 שנים.
    אני עדיין לא רואה את עצמי נכנסת להריון בקרוב.
    השאלות שלי :
    1. אם בזמן הריון נוטלים כדורים?
    2. אם הם לא עושים פגיעות מוחיות לעובר?
    כי ממקרים שידועים לי לא נכון להפסיק נטילת כדורים לאנשים הסובלים מהפרעה זו.
    שאלות אלו עלות לי המון בראש,
    אשמח לתגובה ברורה.
    תודה מראש- תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בתרופות בעת הריון

הוספת תגובה

• שימוש בתרופות בעת הריון - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

שלום לך,
    אני שמח את יציבה במצבך.
    בכל מקרה הטיפול בהפרעה ד קוטבית יכל לכלול טיפול במייצבי מצב רוח ובחלק מהמקרים בתוספת או באופן בלעדי בתרופות נוגדו פסיכוזה.
    התרופות המייצבות קלאסיות פחות מומלצות ועד אסורות (טגרטול, וולפוראל וליתיום) המייצבים מהדור החדש יותר נוחים לשימו בהריון אבל בכל מקרה יהיה צורך לברר את המצב שלהם ביחידות העוסקות בטרטולוגיה.
    אפשרות נוספת לטיפול היא באמצעות נוגדי פסיכוזה בזמן ההריון.

יש לזכור שהריו לכשעצמו והלידה עצמה עלולים להיות גורם שמזרז הופעת החמרות במצב הנפשי ויש להות במעקב יותר תכוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף

תמר
    05/10/2010

שלום ד"ר בן דוד,
    ברצוני לדעת ביותר ברור האם התרופות הנוגדות פסיכוזיה בזמן הריון לא עושות נזק לעובר?
    תודה- תמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוסף - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

בהכי ברור- לכל תרופה יש תופעות לוואי. התרופות מהדור הישן יותר מוכרות. על מנת לקבל מידע עדכני תפני לבד או בליווי של הפסיכיאטר שלך אל היחידות השונות להערכות טרולוגיוץת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסרטראלין במקרה של חרדה מינית
    גד
    03/10/2010

שלומות,
    מזה 3 חודשים אני בטיפול פסיכולוגי (לא פסיכיאטרי) עקב בעיות ביצירת קשר מיני.
    אני כיום בן 27 ומעולם לא הגעתי למצב של חדירה מלאה.
    בכל שאר תחומי החיים שלי, כולל התחום החברתי, אני מתפקד היטב, וככלל אני מגיע לעיתים נדירות למצבים של דיכאון. לעומת זאת, קיים אצלי לעיתים מצב של התרגשות יתר ממצבים שונים, גם כשלכאורה אני לא יכול להתלונן על ביטחון עצמי נמוך – הגוף שלי מגיב במה שלמדתי לכנות כתסמיני חרדה (דפיקות לב, עצבנות כללית, מחושי בטן, חוסר מנוחה, היפראקטיביות וכיוצ"ב).
    בסיטואציות מיניות המצבים האלה לעיתים קיצוניים מאוד, עד שאני אף מגיע למצבים של כמעט קשיי נשימה ואובדן זקפה. אני חווה את המצבים האלה כלא נעימים באופן קיצוני – מה שמאוד מייאש וגורם לי בתקופות מסוימות להסתייג אפילו מתחילתו של קשר אינטימי.
    הפסיכולוגית שלי המליצה על טיפול משולב של סרטראלין וסיאליס. בבדיקה שערכתי באינטרנט הבנתי שסרטראלין יכול להוביל לירידה בתפקוד והחשק המיני. האם זהו באמת טיפול שמתאים לי? הבנתי שסרטראלין שייכת לקבוצת תרופות הפועלות באופן דומה ונבדלות בעיקר בתופעות הלוואי שלהן. יתכן ותרופה אחרת מאותה קבוצה תהיה עדיפה?
    המון תודה.

הוספת תגובה

• טיפול בסרטראלין במקרה של חרדה מינית - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

לא חייב לקחת דווקא סרטראליםן אלא הכוונה של הפסיכולוג שלך היא שתקח תכשיר נוגד חרדה (שיכול להיות סרטראלין) כל שהוא ותכשיר שישפר את התיפקוד המיני ברמת העוררות המינית.

לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי וצריך לשקול יתרונות וחסרונות שרק פסיכיאטר שיכיר אותך, יוכל לייעץ מה התכשיר הנכון עבורך ובאילו תנאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    דן
    03/10/2010

שלום,
    אני מכיר מישהי שבמשפחה שבה האב מכה תמיד, ובמצב רוח רע כל הזמן.
    אותה מישהי מתאפיינת ברוב הסימפטומים של סכיזופרניה, כמו אי סדר במחשבה ובדיבור, אי רצון לפתח קשרים עם אנשים, פחד תמידי ממישהו מסויים למרות שאין בסיס לפחד הזה, דיכאונות תמידיים שבאים והולכים ללא הרף בעוצמות משתנות, אי יכולת לבטא את עצמה, מחשבות אובדניות, ונסיונות אובדניים כושלים, חיתוך וורידים ביד, וזה מה שעולה לי בראש בשלב זה.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא דרך לתמיכה נפשית באותה מישהי.
    אך עלי להזכיר מראש שלא יעזרו לי עצות לשלוח אותה לטיפול פסיכיאטרי, כי דבר כזה רק גורם לכך שהיא תתכנס פנימה ולא תסכים לעולם ללכת לטיפול. וגם לא ניתן להפנות אותה למישהו דרך האינטרנט כי היא לא תרצה. וגם לא להפנות עדיין לגורמי הרווחה נגד האב המכה.
    אני רק מחפש תשובה לשאלה במה אני יכול לעזור לה בדיבור איתה.
    תודה רבה, ותבורכו על עבודת הקודש שאתם עושים כאן!

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

האמת שאין לי תשובה חכמה כי אתה בעצם חוסם כל אפשרות לטיפול על ידי ביטול הרבה אפשרויות שהאחד לא בא בחשבון השי אינו יעיל והשלישי לא יתקבל יפה. אין אפשרות לענות לך ברצינות כאשר אתה מציב תנאים בלתי אפשריים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

דן
    06/10/2010

אני חייב לדעת- לפי הסימפטומים שהבאתי, האם אכן מדובר בסכיזופרניה? כי זאת רק השערה שלי על סמך הסימפטומים שתואמים להגדרה של המחלה...
    אין לי ברירה אלא לשלול את כל זה, מכיוון שהיא זו ששוללת את כל זה. אם זה היה תלוי בי היא הייתה מקבלת עזרה מקצועית מזמן... אותה מישהי לא מעוניינת בשום עזרה שהיא.. אם היא הייתה מעוניינת בעזרה, בכלל לא הייתי צריך לשאול את השאלה הזאת.. אבל זאת הסיבה שפניתי לפורום הזה- כי אני כבר מיואש לגמרי.. יש איזו דרך שאני יכול לעזור לה בעצם הדיבור איתה?
    בכל מקרה- תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    גלית
    03/10/2010

האם יש פורום למשפחות שאחד מבני המשפחה סובל מפרנויה או סכיזופרניה ?
    (תמיכה במשפחה)

האם ביטוח לאומי מכיר באנשים חולים במחלות אלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

ביטוח לאומי מכיר בנכות הנגרמת ממחלות אלו.
    יש במרפאות רבות קבוצות תמיכה של הורים שילדיהם סובלים מהפרעה נפשית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין+ לוסטרל
    מורן
    03/10/2010

שלום,
    אני מטופלת מזה מספר ימים בלוסטרל (25 מ"ג ליום), ונוהגת לצרוך ריטאלין על בסיס כמעט יומיומי.
    האם אני יכולה להמשיך בנטילת ריטאלין בזמן הטיפול בלוסטרל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין+ לוסטרל

הוספת תגובה

• ריטאלין+ לוסטרל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה