פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחן טובה
    יוסי
    14/10/2010

שלום
    אני בן 38 נשוי +2
    עברתי מבחן "טובה" ולהלן התוצאות:
    1. הבדיקה הראתה סימנים מעטים היכולים להצביע על אפשרות הפרעת קשב וריכוז.נצפו שינויים עקביים אחרי ריטלין
    א.המבחן נראה תקף על פי ניתוח התוצאות
    ב. אינדקס ביטחון בהערכת הפרעת קשב וריכוז לפני ריטלין 58% ,אחרי 41%.
    ג.שינויים לטובה (בפרסנטיל):
    שיפור בולט בהבחנה ביו גירוי מטרה למסיח מ-62 ל- 20
    שיפור בולט בעקביות תגובותיו גם במתמשך הבדיקה מ-64 ל-44 ירידה בהוספות מ-40 ל- 12
    סיכום:בדיקה עם מעט סימנים קליניים ללא תרופה .חל שיפור משמעותי בעקבות ריטלין
    המלצות:מומלצת הערכה נוירולוגית מעודכנת כדי לשקול הטיפול המתאים.
    שאלותיי:
    הניורולוג נתן לי ציפרלקס 10 מ"ג למשך 6 חודשים והוא אמר לי שזה יפקס אותי
    ניראה לי קצת תמוהה .ציפרלקס? למה לא ריטלין?
    על סמך מה ההחלטה לתת לי ציפרלקס?
    האים צריך לשלב טיפול משולב פסיכולוגי?
    לא קצת מוגזם לתת כדור כזה?
    מה הן ההשלכות של כדור כזה מבחינת חיי יום יום?

תודה
    על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• מבחן טובה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

בסופו של דבר מה שקובע את הטיפול הוא האבחון הקליני - הבדיקה של הרופא. יתכן והנוירולוג מעריך שמדובר בהפרעת חרדה שהיא היותר משמעותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    שירלי
    13/10/2010

שלום רב!
    אני לוקחת את הכדורים 15 מ"ג זיפרקסה, דפלפט 1000 מ"ג , קלונקס 0.5 מ"ג.
    הייתי היום אצל הפסיכיאטר ובגלל שהתלוננתי על עייפות וכבדות והרגשת דיכדוך הוא הוריד לי את הזיפרקסה ל- 10 מ"ג.
    שאלתי היא תוך כמה זמן ארגיש בשיפור?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

הרגשת השיפור לאחר הפחתת מינון הזיפרקסה יכולה להופיע תוך כמה ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס בשילוב סרנדה
    בחורה מבית
    13/10/2010

מזה כ-9 חודשים אני מטופלת ב-SSRI בעקבות דיכאון שנלווה להפרעות אכילה (BINGE EATING). בתחילה נטלתי 3 חודשים פריזמה 150 מ"ג . לאחר מכן עברתי לסרנדה ועליתי בהדרגה ל-150 מ"ג, ולאחר שבועיים הוספתי במקביל לסרנדה טופמקס, ובהדרגה עליתי ל-175 מ"ג.
    כבר שבועיים אני במינון של 200 מ"ג בסרנדה ובטופמקס. לכל אורך תקופת הטופמקס + הסרנדה
    הדכאון הלך וגבר. מצאתי עצמי ימים שלמים (בחגים ובימים שבהם אני מתחילה לעבוד מאוחר או בסופ"ש) שוכבת במיטה ובוכה ללא יכולת להפסיק.
    עוצמת רגשות שליליים וחוסר אונים שכזה לא חוויתי מעולם גם כשלא טופלתי תרופתית.
    הדיכאון מופיע ללא כל אזהרה, הדמעות עולות ואז אני בוכה על כך שאני חסרת אנרגיות,בדיכאון וכו'

שאלתי היא, האם יכול להיות שהשילוב הספציפי של 2 תרופות אלה אינו מיטבי?
    קראתי בעלון הטופמקס שבמקרים חריגים התרופה עלולה לגרום לדיכאון ולנטיות אובדניות ...
    יש לציין כי מאז שאני לוקחת את התרופה הזיכרון מעט נפגם (בלק אאוט של מילים מסויימות)
    ולפעמים אני חשה עקצוצים בכף הרגל(לא רציני).
    מצד שני, התקפי הזלילה פחתו משמעותית, אבל אני מייחסת זאת גם לעובדה ששמנתי כ-10 ק"ג
    מאז שהחלתי את הטיפול התרופתי ולהיסטריה שבאה בעקבות ההשמנה ולכן הפסקתי לזלול
    וחזרתי לשלוט בכמויות האוכל.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס בשילוב סרנדה

הוספת תגובה

• טופמקס בשילוב סרנדה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

האם השאלה שלך היא שהתרופות גורמות לך לדיכאון? בעיני זה פחות סביר...
    יחד עם זאת את אולי זקוקה לטיפול יותר יעיל נוגד דיכאון. וחוץ מזה לא כל עצבות בסופ"ש משמעה דיכאון . כדאי שמישהו יעריך את המצב הזה ויחליט האם זה דיכאון או שמא השינוים במצבי הרוח נובעים מאירועים חיצוניים שנכנסים בך חזק מאוד ומשנים לך את המצב רוח (הזכרת למשל את העלייה במשקל, התחושה שאת לבד ואולי המחשהובת הללו גורמותלתחושת הדכדוך) המשמעות הטיפולית היא משמעותית ביותר. במידה ויש מחשבות אוטומטיות שניתן לזהותן בקלות הסיכוי להתצלחת טיפול CBT יהיה גבוה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חיים , תודה על תגובתך אבל..

בחורה מבית
    14/10/2010

אני בטיפול CBT כבר שנה, במקביל לטיפול התרופתי. מאז שהוספנו את הטופמקס
    והמינון הלך ועלה אני נופלת לדיכאונות. זו לא סתם עצבות. מדובר בהתקפי בכי רצופים . באותם רגעים אני מצטערת שנולדתי ומתכננת את מותי.
    המשקל יציב כבר חודשיים והדיכאון עולה מדרגה לכן שאלתי האם זה ייתכן שהשילוב של שתי תרופות אלה עשוי לגרום לתופעות שפוקדות אותי? אציין כי כל עוד מינון הטופמקס היה נמוך (עד 100 מ"ג)לא חוויתי עוצמת דיכאון שכזה ולכן נורות האזהרה נדלקו אצלי לאחרונה.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת השקרים
    לי
    12/10/2010

בתי בת 18 כל הזמן משקרת באופן שוטף ונדמה כי היא אינה שמה לב לכך שהיא משקרת בנוסף, הם מתחילה להאמין לשקרים של עצמה כאילו השתכנעהבעצמה שזוהי האמת. נדמה כי הם מפתחת לעצמה מציאות משלה -
    . ברצוני לדעת האם קיימת מחלת נפש אשר גורמת לאנשים לשקר? אם כן, מהו שמה והאם ניתן לטפל במחלה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת השקרים

הוספת תגובה

• מחלת השקרים - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אין המדובר ב"מחלה" . בתך אולי מעדיפה שתאמינו שהיא מאמינה בשקרים הללו אבל זה ברור שהיא לא באמת מאמינה לזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון + אלכוהול
    חיים
    12/10/2010

לקחתי מספר בודד של פעמים לוריוון עם שתייה של שניים שלושה שוטים אלכוהול (כמובן שאין בכוונתי לחזור על כך!). עשיתי מאז בדיקות כלליות וכל תפקודי הכבד (ובכלל) בסדר. האם אני יכול להיות רגוע לגבי חשש לנזק בלתי הפיך?
    אני מדגיש שוב שאני יודע שהדבר אסור ואין בכוונתי לחזור על כך.

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון + אלכוהול

הוספת תגובה

• לוריוון + אלכוהול - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אין סכנה לנזק ארוך טווח מהתיאור של מה שקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת ג'לקס עם קלונקס ביחד
    אלמוני
    11/10/2010

אני לוקחת גילקס מזה 20 שנה, כדור של 25 מ"ג , ברצוני לקחת בנוסף קלונקס בשל התקפות חרדה ורעידות לאחרונה , האם ניתן לשלב ביניהם ?
    אשמח אם תשיב לי בהקדם , תודה.

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת ג'לקס עם קלונקס ביחד - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אפשר לשלב אבל...האם זו ההחלטה הנכונה עבורך? כדאי לשקול עםפ פסיכיאטר את האפשרות להעלות מינון ג'ילקס או לקחת תכשיר אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי
    אבי
    11/10/2010

שלום רב,

בגיל 21 היתאשפזתי מרצון בבית חולים פסיכיאטרי עקב דיכאון עמוק,לאחר שיצאתי מהאישפוז היתחלתי ללמוד הוראת מטמטיקה, העניין הוא שאני מפחד שמשרד החינוך לא יתן לי רשיון לעסוק בהוראה בגלל שהייתי מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי, האים דבר כזה יתכן?

אני רוצה לציין שבתיק הרפואי שלי שאצל רופא המשפחה שלי לא מופיע שהייתי מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי.

האים זה אמר שאני בחיים לא אוכל לעבוד במקום ממשלתי?

אני מרגיש שזה לא הוגן כי אני היתאשפזתי כדי לקבל עזרה, ועכשיו אני רואה שאישפוז פסיכיאטרי סוגר הרבה דלתות בחיים, זה משהו שלא הייתי מודע להשלכות שלו לפני זה.

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות אשפוז פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• השלכות אשפוז פסיכיאטרי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אין מה לדאוג. הערכת יכולתך לעבוד אינה תלויה במצבך בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל, ציפרומיל או פרוזאק
    רינת
    11/10/2010

שלום
    כבר המון שנים אני מקבלת כדור אחד של רסיטל ליום. לאחרונה מצבי הדרדר , קשה לי לשלוט בבכי אפילו במקום העבודה, כשמישהו מנסה להעליב אותי או מדגיש את מעמדי הנמוך - אני מרגישה כאילו שאני נופלת לבור ואין במה להיאחז,. יותר קשה לי להתרכז במיוחד במשימות שלא עשיתי קודם, אני לא מבינה מידית מה רוצים ממני או אפילו מה אומרים לי, אלא צריכה לעכל את זה מספר דקות. לפעמים אני גם לא יכולה להירדם אפילו לדקה בלילה ובוכה בהיסטריה כל הלילה.
    הלכתי לרופא פרטי שהמליץ לי להחליף רסיטל בפרוזאק, אך כאשר הלכתי לבקש מרשם לקופת חולים הרופא שאל למה דווקא פרוזאק, כי הרי המצב שלי נקרע "חרדתי" ופרוזאק "מאורר" ונותנים אותו יותר במצבים דכאוניים.. ובמצב שלי אולי עדיף משהו דומה לסרוקסט...
    אז עיבדתי כיוון. בבקשה הסבירו לי איזו תרופה כדאי לי לקחת וגם אם בכל זאת עדיף תרופת מקור לדוגמה ציפרומיל ולא רסיטל....
    תודה רבה
    ושכחתי לציין דבר חשוב מאוד : אני מנסה להכנס להריון (עקב הפלה וניתוח שעברתי ונטייה לשרירנים לא כ"כ אפשרי לדחות את הניסיונות האלה ואני מקווה בע"ה שזה יקרה בקרוב)
    וגם : פעמים רבות קשה לי לבצע פעולות יומיומיות ,אני מאלצת את עצמי לעשות אותם,אבל דווקא בזמן האחרון אני באיזושהי התרוממות רוח מאוד מלאכותית
    תודה רבה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל, ציפרומיל או פרוזאק

הוספת תגובה

• רסיטל, ציפרומיל או פרוזאק - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

אין בעיה עם ההמלצה שקיבלת מהפסיכיאטר הפרטי. הוא פסיכיאטר ותיק ככל הנראה והטיפול שהמליץ לך הוא בהחלט טיפל יעיל, בטוח ומיועד לבעיה שלך. התרופה אינה אסורה בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי
    p
    11/10/2010

שלום

האם יש נסיון עם ליריקה במינון מקסימלי, שמפסיק חרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    לי

הוספת תגובה

• לי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

הספרות המקצועית מלאה במידע לגבי היעילות של ליריקה כתרופה נוגדת חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהב בנוגע לקלונקס 0.5 מ"ג
    רייצ'ל
    11/10/2010

שלום אני נועה בת 21 ואני סובלת מחרדות אני כרגע בטיפול תרופתי ופסיכולגי.
    היום אחרי שנה התחלתי לעבוד ואני סובלת מהתקף חרדה שמלווה בבחילות תחושת אי נעימות בבטן רעד בגוף בלי קשר למזג האוויר הפסיכולוגית שלי המליצה לי לשתות את הקלונקס 0.5 מ"ג במשך שבוע עד להרגשת התקלמות ואני מקבלת רמוטיב 250 מ"ג וקלונקס רק במצבי התקף..מה לעשות לשתות את הכדור במשך שבוע או עדיף שלא?
    תודה נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהב בנוגע לקלונקס 0.5 מ"ג

הוספת תגובה

• שאלהב בנוגע לקלונקס 0.5 מ"ג - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

הפסיכלוגית לא בעמדה להמליץ אלא הרופא שרשם את התרופה. לעתים קרובות אנחנו מעדיפים טיפול בתרופות הרגעה יחד עם התרופות הטיפוליות עד שההשםפעה מתחילה. אבל כדאי שתבררי טוב האם רמוטיב במינון 250 מ"ג הוא באמת הטיפול שאנחנו מצפים שיעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופות כנגד דיכאון
    אבירן
    11/10/2010

לדיכאון, אני לוקח 30 מג ציפרלקס,300 מג וולברטין ו1 מג ריספרדל.האם תופעות לוואי יכולים להיות

א. רעד בידיים.

ב. קשיים במתן שתן בלילה.

תודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופות כנגד דיכאון - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כדורי רסיטל במוצר אחר
    hila
    11/10/2010

שלום!
    אני מעוניינת להחליף את הרסיטל 20 מ' ביום לכדור אחר עקב תופעת לוואי של דיכוי מיניות וחשק מיני , לכדור אחר שאין בו את התסמינים האלה שהורסים לי ביותר!!!
    מה לעשות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• החלפת כדורי רסיטל במוצר אחר - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

פני אל הפסיכיאטר שלך על מנת שיחליט האם את עוד זקוקה לכדור הזה ויותר מכך אם מחליטים על המשך טיפול כדאי לברר מה ההפרעה שאת סובלת ממנה כי ההמלצות לטיפול תרופי תלויות גם בהפרעה שאת סובלת ממנה ולא רק מה הטיפול אחר לרסיטל שאינו פוגע בתפקוד מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך!

hila
    17/10/2010

תודה רבה שענית על שאלתי!
    הסיבה שבגללה אני מטופלת ברסיטל היא הפרעת חרדה ודיכאון קלים אך מטרידים! והרסיטל עושה את העבודה שלו, למרות שאני כביכול תלותית בזה, אני מעדיפה להיות עם מאשר בלי וכך גם הסובבים אותי, רק מפריע לי תופעת הלוואי של הדיכוי המיני.
    באשר לכדור אחר התייעצתי עם רופא משפחה שהמליץ לי על הכדור ALPRAZOLAM 0.25 מג, מה דעתך בנושא? אני לא רוצה שגופי ונפשי היו כלי ניסוי, אני מעדיפה לעבור לכדור שהכי מתאים וזהו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אם אין אני לי
    11/10/2010

לחמותי,כך לדברי ילדיה,ולדעתי יש הפרעת נפש.יחסיי איתה היו מצויינים,אך לאחרונה משהו גרם לה להתנגד לי.אמרה לי לא בנוכחות בעלי :"סימנתי" את גילה (שם בדוי להלן גיסתי),סימנתי את אורי,הבן שלי ועכשיו אותך...:
    תיאור תופעות שלה-
    כל שנה בערב ראש השנה מסתכסכת איתי.
    תמיד אחרי ,שהסתכסכה עם הבת שלה.ועם בעלה. בתקופה כזו אני "בסדר" והם פסולים.
    בתקופה זו בטעות היה עליי כביכול להקשיב לטענותיהם,אבל כאשר היא פוגעת בי ,הם מאשימים אותי שאני כלה רעה שמרכלת על חמותה,ובמציאות בעצם הם שטענו שיש לה הפרעת נפש.
    תופעות:שיחות אובססיביות על האוכל שאני מכינה(שלי לא טעים),ושיחות על האוכל שלה(טעים),קיום טקסטים,(למשל כל יום שישי בלי יוצא מן הכלל א.צהריים אצלה, תסביך אדיפוס,מקנאת בי שאני הכלה,לוקחת לה את הבן.
    דיוק בזמנים ,סדר וניקיון כל אלו מתוקתקים באופן אובססיבי,מספיק שנאחר מעט ,כדי שכל משפחת בעלי תכעס,כל הזמן נעלבת,מנהלת פנקסנות. מעדיפה אובססיבית את הבנים על הבנות.
    סיפור חייה: היא אחות בודדהולה שלושה אחים שהתעללו בה רגשית ונישלו אותה מהצוואה. אמא שלה שנאה אותה לדבריה והעדיפה את האחים.

תקופות נורמאליות ,תקופות שיגעון,דברנות יתר ,סיכסוך כל הזמן בין בני זוג אח ואחות וכו'..
    בעלי כרגע רוצה לשוחח עם משפחתו,אך אני מפחדת שלא יאמינו לי.
    הם באופן טבעי כמובן יוצרים מחנה נגדי למרות שיודעחים שדבריי אמיתיים.
    ראשמח לקבל ייעוץ
    .

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

למה את צריכה לקבל יעוץ? מה המשמעות של היעוץ הזה?
    מהתיאור שלך לא נראה שיש הפרעה פסיכיאטרית מאג'ורית. וזה נשמע כמו סוג של אופי או אישיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אם אין אני לי
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב
    תמרה
    10/10/2010

בת 62. נשלחתי עי קרדיולוג לבדיקות מקיפות.כל הבדיקות בסדר.
    ב 4 חודשים האחרונים התחלתי לסבול מדופק מואץ עד 120 בדקה(ללא מאמץ),זה קרה לי כמה פעמים . כמו כן מרגישה את הלב פועם בחוזקה, אבל הדופק לא עובר את ה-80.
    יש לציין שאני מאד מתרגשת ממריבה או ויכוח עם איזה חברה, כאשר אני צריכה להגיד משהו שהכנתי מראש אני מרגישה דפיקות מואצות.
    אם היה לי ויכוח עם חברה אני יכולה ימים שלמים לחשוב עליו וזה גם גורם לדפיקות לב.

אני יכולה לחזור ולחזור על איזה ויכוח טפשי עם חברה או שכנה וגם זה גורם לי את אותה הרגשה.
    שאלתי האם זה סוג של חרדה?
    אני מקבלת 3 פעמים דארלן 10 מג אבל זה כנראה לא עושה את העבודה.
    האם אני צריכה לקחת תרופה פסיכיאטרית כדי שהתופעה תיפסק?
    רופא המשפחה מספיק לצורך העניין?
    אגב, התופעה לא קוראת לי עם בעלי או ילדי, רק במסרת החברתית !!
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב

הוספת תגובה

• דפיקות לב - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

זה נשמע כמו הפרעת חרדה ואת בהחלט יכולה להעזר בתרופות שמזמן הפסיקו להיות "פסיכיאטריות" והן נרשמות על ידי אנשי מקצוע רבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת פסיכיאטר
    אסי
    10/10/2010

בבדיקה שנערכה לבני בן ה-19 ע"י פסיכיאטר נרשמו ממצאים : אפקט דיספורי, טווח מצומצם, עונה לעניין א ב-LATENCY מסויים, חשיבה שמכוונת למטרה.

האם ניתן לקבל הסבר קצר למה הכוונה?

בני נמצא מזה כמה שבועות במצב דיכאוני

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת פסיכיאטר

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת פסיכיאטר - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    14/10/2010

המשמעות היא שיש השהייה מוסויימת עד למתן תשובה (LATENCY), והדיבור והבעת הרעיון תקינים. הבעות הפנים נראות דיכאוניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה