פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שקט
    יעל
    18/10/2010

האם פנרגאן ולוריוון יכולים לגרום לאי שקט (4 פנרגאן ו-2 לוריוון ביום)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• אי שקט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

שלום חן !

הסיכוי קלוש אך קיים.

פנרגאן - אנטי היסטאמין H1, ( הרגעה ונוגד תהליך אלרגיה ) אשר שייך לקבוצת פנוטיאזידים, ז''א בנוסף פעילות חסימה לקולטן דופאמין 2 חלשה . במינונים גבוהים ובמיוחד למטופלים רגישים יכול להוביל לאקטיזיה, אי שקט פנימי ואו חיצוני.

לוריוואן - אי שקט ממש נדיר , ייתכן במיוחד אצל חולים אורגניים, בעיות מוחיות מלידה או נרכשות , תופעה הנקרת תגובה פאראדוקסלית, במקום להרגיע גורם לאי שקט.

תלוי בגיל המטופל, היסטוריה תרופתית ותופעות לוואי .

במצב אי שקט יש צורך בבירור של איש מיקצוע, האם תופעת לוואי או חלק ממצב נפשי.

בברכה

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשתן ללא אבחנה רפואית
    רונן
    18/10/2010

שלום

אני בן 23 בשנתיים האחרונות הייתי שרוי במצב של סטרס כמעט באופן קבוע עקב לחצים שונים בעיקר בתחום הזוגיות,

לפני שנה התחילו לי בעיות בשתן,
    בהתחלה היה מדובר בשתן מפוצל וחלש עם טפטוף בסוף ההשתנה,
    ולאט לאט המצב הלך והתדרדר, נוספה תכיפות ודחיפות במתן שתן, הרגשת חוסר התרוקנות, קימה מרובה בלילה להשתין.

עברתי בירור מקיף שכלל בדיקות ציסטוגרפיה וציסטוסקופיה, אולטרסאונד של דרכי השתן, בדיקות דם, שתן, תרביות.
    ועדיין ללא שום אבחנה, כל הבדיקות יצאו תקינות.
    גם כדורים שנתנו לי לא עזרו, חוסמי אלפא למינהם וכדורים כמו ויסקר ודוטרסיטול...

כיום המצב הוא פשוט בלתי נסבל, התיפקוד שלי נפגע בצורה קשה,
    אני לא יכול לעבוד עקב המצב הזה, אני כמעט ולא ישן בלילה עקב הרגשה קבועה של לחץ לעשות פיפי. אני מרגיש נורא מבחינה פיזית, ומרגיש שהמצב הנפשי שלי הולך ומתערער.

כדור שכן עזר לי במידה מועטה היה "אלטרול" שההתוויה העיקרית שלו היא לטיפול בדיכאון ובחרדה אך הוא גם יעיל נגד שלל כאבים כרוניים. לקחתי את הכדור במשך 3 שבועות והפסקתי לאחר מכן עקב בדיקה שהייתי צריך לעבור.
    יום אחרי שהפסקתי לנטול את הכדור חל שינוי משמעותי בהרגשה שלי, התכיפות בשתן ירדה והזרם שתן התחזק ולראשונה מזה הרבה זמן הרגשתי "מרוקן".
    השיפור המשיך שבוע וחצי בערך ועכשיו שוב אני מרגיש שהמצב חוזר לקדמותו כלומר מחמיר.

המקרה הזה גרם קרה לי לחשוב שאולי בעצם מקור הבעיה הוא נפשי ושכל המצב הזה נגרם לי עקב לחץ ומתח מתמשכים.

רציתי לשאול אותך קודם כל אם הסברה שלי הגיונית?
    האם נתקלת פעם במקרה דומה?
    האם כדורים אנטי דיכאוניים ושיטות טיפול כמו ביופידבק יכולות להועיל לי???

אני פשוט כבר אובד עצות
    אשמח לשמוע את דעתך המקצועית

תודה

הוספת תגובה

• בעיות בשתן ללא אבחנה רפואית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

שלום רונן !

אלטרול יכול לעזור בבריחת שתן , פעילות אנטי כולינרגית, כמובן לאחר שהפסקתה את האלטרול לא היה חסימה חלקית והשתן יכל לצאת בקלות.

הבירור חייב קודם כל להיות גופני, אורולוג, נוירולוג ( תיפקוד המע' סימפאטטית והפאראסימפטטית, חולשה של הספינקטר , Cauda equina syndrome ? )

גורם נפשי הייתי משאיר לסוף.

באם אתה לא מוצא תשובה ברפואה הקונבנציונלית, היתי ממליץ על יעוץ במרפאה לטיפול משלים בקופ''ח , לנסות דיקור וכן בנוסף , תירגול בשיטת פאולה , תירגול השריריים הטבעתיים בגוף שלדעתי יכול לתרום מאוד .... מומלץ !

אשמח להתעדכן בהמשך הבירור.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בחו"ל צריך מרשם לתרופות SSRI
    חיים
    18/10/2010

שלום רב.
    אני בחור צעיר בן 25 שהתחיל לא מזמן טיפול בכדור רסיטל (מטופל כשלושה חודשים)
    אני מאד רוצה לנסוע לחו"ל לעבוד בעגלות לקראת הקריסמס לתקופה של 3-6 חודשים.
    השאלה מה אני עושה עם כדורים? האם ניתן לקנות אותם שם ללא מרשם?
    האם לקחת כמות גדולה מהארץ לחצי שנה(אם יש בכלל תוקף)?ואם אני לוקח איתי לא יכולים לעשות לי בעיות בכניסה לארה"ב בגלל כמות גדולה(מכס/חשש להשתקעות).
    אני שואל בעיקר לגבי הכדורים :1. רסיטל 2.קלונקס.
    אודה אם תהיינה התייחסות לשתי הכדורים!!
    תודה חיים

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות?

חיים
    19/10/2010

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

שלום חיים !

בדרך כלל עדיף להצטייד עם תרופות כאשר נוסעים לחו''ל.
    לכל מדינה חוקים משלה לגבי מרשמים, בדר''כ לא מכבדים
    מרשמים זרים.
    תוכל לקחת מרשמים, לנסות לקבל בחו''ל, באם לא תצליח ( מה שסביר ביותר)
    תצטרך לראות רופא מקומי ולהמיר את המרשם במקום.

יש מדינות שנוגדי דיכאון ניתנים לקנייה בסופר, שווה בדיקה בגוגל וכו''

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    רות
    18/10/2010

שלום אני נוטלת זיפרקסה 7.5 מיליגרם פעם אחת ביום בלילה. עקב תרופה זו אני סובלת מתופעות לוואי: הפרעה בעיניים, גילגול עיניים אז הרופא נתן לי טיפול תרופתי נגד התופעות לוואי- פרטן 5 מילגרם 3 פעמים ביום: בוקר צהריים וערב כלומר 15 מיליגרם ליום. הפרטן עוזר כלומר יש לי עדיין תופעות לוואי אבל לעיתים רחוקות יותר, פעם בשבועיים- שלוש מופיע לי התופעות לוואי, לפני כן היה לי כמעט כל יום, למרות שהתופעות לוואי מופיעות לי לעיתים רחוקות יותר אני מאוד רוצה שיעברו לי לגמרי התופעות לוואי מה דעתך? האם צריך להחליף את הטיפול התרופתי?, האם אני צריכה להשלים עם התופעות לוואי? האם יש פתרון?
    שאלות נוספות:1.מהי התרופה נגד פסיכוזה שיש בה הכי פחות תופעות לוואי? 2. שמעתי שיש טיפןל נגד פסיכוזה גם בזריקה, למי זה מתאים? פרט לי קצת על זה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רותי !

יש מקום להתייעץ עם הרופא שלך לגבי SEROQUEL.
    יש כיום בפורמט XR פעם ביום.
    בהצלחה !

דר' יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    פוצי
    17/10/2010

שלום
    מיום שישי האחרון התחלתי פריזמה 1/2 כדור למשך שבוע,אח"כ להעלות לכדור ביום בערב, למחרת תחילת הכדור הרגשתי חוסר תאבון, כאבי ראש, עצבנות וקמתי עם תחושה כאילו יש לי כובד סביב העיניים כמו שמרגישים כשזוממים מחלה.הרגשת חום,כאביי שרירים,יומיים אני כל הזמן בוכה,כל דבר קטן גורם לי לבכות.
    בכי ללא הפסקה, (אני לא טיפוס שבוכה בקלות),רציתי לדעת מה קורה איתי, האם אלה תופעות שאמורות לקרות?,והאם הן חולפות, ומתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

היי פוצי !

בתחילת הטיפול , יש העלאה פתאומית ברמות סרוטונין במח, מה שמוביל לתופעות לוואי.
    התופעות לוואי חולפות במהלך מספר שבועות ובדר''כ זמניות.
    יש הסוברים שתופעות לוואי כמו שתיארת ,מחזק שהטיפול מתאים ומשפיע על הגוף.
    אז מה עושים ?

1. להקפיד על שעה קבועה ביום של נטילת התרופה.
    2. אם יש בחילות , לקחת אחרי אוכל.
    3. עצבנות ומתח, ניתן להוסיף נוגד חרדה זמני, למשך מס. שבועות , רק לאחר התייעצות עם הרופא.
    4. כאבי ראש, טיפול סימפטומתי, כגון אקמול.
    5. אם המצב לא ניסבל, ניתן לנסות להפחית את המינון, 1/4 כדור ולעלות לאט.

בברכה

דר' יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבולימיה
    אלה
    17/10/2010

בעבר נטלתי טופמקס לבולימיה אך הפסקתי כי זה עשה לי תופעות לוואי .
    אני עדיין סובלת מזלילות והקאות בשילוב של דכאון וחרדות וומעוניינת בתרופה אחרת - הפסיכיאטרית המלציה על ציפרלקס אבל אני קוראת שוב ושוב שזה משמין.... האם כדי לבקש פרוזק במקום? האם יש תרופה אחרת שתעזור לי להתמודד נפשית וגם לשלוט באכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בבולימיה

הוספת תגובה

• טיפול בבולימיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום אלה !

לדעתי ציפראלקס בחירה מוצלחת, חשוב ליזכור שיש להמתין ולאפשר למינון יעיל, אפילו עד 20 מ''ג.
    לגבי השמנה, ציפראלקס לא מתאפיין בעליה חד משמעית במשקל כמו תרופות אחרות במשפחת SSRI.
    ציפראלקס נחשבת כתרופה בטוחה מאוד, מעט תופעות לוואי וכן יעילות גבוהה , תרופה מאוד פוטנתית אשר מתחילה להשפיע הכי מהר.

יש צורך למצות את הטיפול בקבוצת SSRI לפני מחשבה על שינוי אחר.
    זיכרי, מיצוי תרופה , מינון אפקטיבי לפחות 3 חודשים.
    הכלל כיום בפסיכיאטריה : TIME AS A DRUG , הזמן כמרכיב טיפולי.

** יש לישקול טיפול בשיחות , במיוחד CBT , אשר יכול ליתרום באופן משמעותי לשיפור.

בברכה !!!

דר' יונתן דוידאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס בהריון והנקה
    מיכלי
    17/10/2010

שלום!
    אני בת 25, בריאה ובהריון ראשון.
    בגיל 22 השתמשתי בציפרלקס לחצי שנה בשל חרדות והתרופה עזרה לי מאוד, וגם כשהפסקתי אותה החרדות לא חזרו.
    עכשיו אני בהריון ומזה כשבועיים יש לי חרדות ומצב רוח ירוד בשל יחסנו הגרועים עם ההורים של בעלי. אנחנו בטיפול בשל הנושא אבל העניין עדיין מאוד מציק לי בייחוד בגלל החרדה מה יהיה אחרי הלידה בקשר אליהם.
    חשבתי לחזור לפסיכיאטר שלי בכדי לקבל מרשם לציפרלקס שוב, שכן המצב ממש פוגע לי בתפקוד- אין לי בכלל תיאבון ויש לי קשיי שינה.
    מקריאה באינטרנט- הבנתי שאין בעיה עם התרופה בהריון, אך מה עם ההנקה? כי ממש חשוב לי להניק, אך אני לא רוצה להמשיך לסבול.
    אגב, אני בשבוע 11. האם זה משנה באיזה טרימבטר לוקחים את התרופה?
    אני גם עומדת להתחיל טיפול פסיכולוגי, אבל לפי איך שאני מכירה את עצמי- זה לא יעזור לי בלי תרופות.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס בהריון והנקה

הוספת תגובה

• ציפרלקס בהריון והנקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רעות !
    ככלל, טרימסטר ראשון הכי רגיש, התפתחות מערכות הגוף והמח בפרט, לכן השאיפה להימנע ככל שניתן לתת בתקופה זו.
    לגבי הנקה, ככלל אצבע, כל מה שהאם מקבלת - מגיע לתינוק.
    יש גישות שונות , בגדול, צריך לישקול, תועלת מול סיכון ? .
    בהצלחה ושהיה במזל.

בברכה !!!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדן הרצון לחיות והחיוניות
    עינת
    17/10/2010

אני אישה בת 42 רווקה מאובחנת כביפולארית.נמצאת בטיפול פסיכיאטרי מזה 18 שנה.
    לפני 8 שנים עברתי ניתוח ומאז החלה הדרדרות קשה במצב הנפשי שלי.
    אני מצויה כל הזמן בתחושת רייקנות ושעמום.אבדתי את חדוות החיים שלי ולפעמים אני חושבת שהישבן שלי הודבק בקרייזי גלו לכסא כי אני בקושי עוזבת את הבית וכל היום לא מוצאת שום עניין בכלום.אי אפשר להאשים אותי שאני לא מנסה אני משתדלת לקרוא ספרים להתעדכן בחדשות אבל נדה.
    בשנים אלו אני מתנדנדת בין מאניה לדיפרסיה וחלילה.ימי החסד היחידים הם ימי ההיפומאניה אז אני מרגישה כאילו קבלתי את האני שלי חזרה.
    יש לי רופאה מצויינת שמטפלת בי 18 שנה אבל גם היא חסרת אונים וטוענת שאני לקיתי בדכאון אקזיסטנציאלי שאין מה לעשות נגדו.מילה גדולה אקזיסטנציאל ובכל זאת מה עושים?אני אשמח לשמוע חוות דעת נוספת .
    נ.ב.
    האם יש סיכוי שאחזור למצבי הקודם למרות שמדובר בכ"כ הרבה שנים?
    לא מזמן התחלנו עם אדרונקס 2 מ"ג בתוספת לליתיום 1200 וזיפרקסה חמש.
    אני יודעת שהמינון נמוך אבל אני מגיבה לטיפול בדכאון הרבה פעמים במאניה.

תודה על ההקשבה סורי על המלל הארוך.

אשמח לתשובה מהירה,
    עינת

הוספת תגובה

• אבדן הרצון לחיות והחיוניות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

היי עינת !

סיכוי יש , בוודאי
    נחלק את התשובה ל 3 :

1. יש צורך באיזון תרופתי , על מנת לתת מענה לחלק הביולוגי.
    2. יש צורך במענה פסיכולוגי, שיחות , לברר מה נותן משמעות לחיים ? איפה נעלמו בדרך אותם מרכיבים שתרמו לכך בעבר? מה השתנה בחיים? קשרים? עבודה, לימודים ועוד.

3. על מנת שכל אחד מאיתנו ירגיש טוב, חייבים להתקיים 3 מרכיבים ( הנ''ל) : ביולוגי( חומרים במח - טיפול בתרופות) , פסיכולוגי ( שיחות - פסיכוטראפיה , בירור משמעויות, תובנות למצבים ועוד ) וחלק אחרון סוציאלי ( מקום עבודה, חברים, משפחה ..)
    כאשר מרכיב אחד לא יציב, לדוגמה, מקום עבודה ,באם יש השפלה וניצול, יהיה סבל נלווה. הפיתרון יהיה מכוון לשיפור תקשורת, פתירת בעיות ועוד..

בברכה
    דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס
    יהלי
    17/10/2010

שלום,

היום הפסקתי ליטול אדרונקס כי הוא גרם לי לתוקפנות,עצבים,קלות לריב עם הסביבה,דיכאון וחוסר מוטיבציה תופעות לוואי אלו היו חריפות מאוד.
    האם הייתי צריך להמשיך ולנסות את הדרונקס כי נטלתי אותו שלושה ימים ? האם התופעות נעלמות לאחר שבוע ?

בעבר נטלתי ציפרלקס,וולבוטרין ולוסטרל והם גרם לי להשמנה וירידה טראומתית בחשק המיני אך עזרו לי בבעית העייפות והמוטיבציה עלתה.

אני מחפש כדור שיפריש סרטונין,לא יפגע בליבידו ויפתור לי את בעיית העייפות במשך היום.

העייפות אצלי מתחילה כבר בשעה 11 בבוקר ואני גם קם עייף.

תודה רבה,

יהלי

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס

הוספת תגובה

• אדרונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום יהלי !

1)לגבי אדרונקס - יש צורך בהתחלה איטית תוך ניטור לחץ דם., תופעות לוואי בדרך פוחתות במהלך הזמן ובדר''כ נעלמות.
    לגבי הפסקה , שינוי ועוד רק תחת יעוץ ופיקוח רופא מטפל, יש לקחת בחשבון השפעת התרופות בעבר, המצב הנוכחי ועוד.
    2) התיאור של התרופות הנ''ל לא שלם וחסר, בדר'כ וולבוטרין יעיל בשיפור התיפקוד המיני כאשר יש תופעות לוואי, יש לברר, מינון ? משך ? האם היה שימוש בו בזמן בתרופות גופניות ? האם היה שימוש בסמים ? וכו''
    3) יש לישקול מירו ( REMERON ) אשר יכול ליגרום לעייפות אך ללא פגיעה בתיפקוד המיני.

לשיקול הרופא המטפל !

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח תלות לגבי רסיטל?
    אבי
    17/10/2010

ישנו סרט ביוטיוב שמדבר על כדורי SSRI הסרט מדבר על כך שאדם הלוקה בחרדה ויתחיל טיפול תרופתי ייאלץ כל החיים להישאר מטופל על ידי הכדורים האלו(רסיטל וכו'..) וכך חברות התרופות מרוויחות כפליים...הרוויחו לקוח לכל החיים.
    לעומת זאת אם היה מתגבר על החרדה בעצמו במשך הזמן היה מחלים.
    האם הדבר נכון? האם כאשר מתחילים טיפול תרופתי מהסוג הנ"ל אין סיכוי לצאת ממנו והכדורים הם לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח תלות לגבי רסיטל?

הוספת תגובה

• פיתוח תלות לגבי רסיטל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

היי אבי
    ראה תשובה מטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד אנשים שיכולים לעזור?
    אבי
    17/10/2010

יש עוד אנשים שלקחו טיפול כזה ויכולים לעזור?? יש סרטון שמדבר על כך שמי שמתחיל בטיפול התרופתי הנ"ל ייצטרך להישאר עמו כל החיים..האם נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד אנשים שיכולים לעזור?

הוספת תגובה

• עוד אנשים שיכולים לעזור? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום אבי !

התשובה : לא .
    התרופות מקבוצת SSRI לא ממכרות ואין בעיה להפסיק, כמובן תוך שיקול דעת וחשיבה קלינית.
    יש תרופות שיותר קל להפסיק, כגון פרוזאק, בגלל מחצית חיים ארוכה, לעומת תרופות מקבוצת SSRI , כגון SEROXAT , בעלות זמן מחצית חייים קצר יותר , אשר כולל תופעות גמילה. מה שדורש הערכות מתאימה והפסקה מתוכנת והדרגתית.

בברכה !!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קסם
    17/10/2010

שלום רב,רציתי להתייעץ אני ההיתי נוטלת תזיפרקסיה ולפני ערך 3 חודשיים הפסקתי לקחת תכדורים,וניהייתי בדיכאון ,יש לי מלא דאגות ומחשבות,מועקות ואני כל היום מסתגרת,ופשוט רע לי ועזבתי את מקום העבודה שלי ואני כבר חודשיים כמעט בבית,ואני לא רוצה לקחת תזיפרקסיה ההית מטופלת בה 5 שנים בעיקרון ,.ועכשיו אני כבר גדולה יותר אבל פשוט אני כבר במצב ירוד ואני מרגישה פשוט שאף אחד לא מבין אשמח אם תעזרו לי אם אתם מכירים תרופה טיבעית נגד דיכאון חרדות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

בראשית ברצוני לציין שזיפרקסה זה לא תרופה לדיכאון וחרדה, אלא נוגד פסיכוזה.
    לפי התיאור אני ממליץ להיות בקשר ובמעקב פסיכיאטרי ולא לחפש טיפול טיבעי.
    פשוט לפנות לרופא משפחה, הפניה למרפאת בריאות הנפש באזור מגורים.
    כדאי לעשות זאת בהקדם, המצב יכול להחמיר וחבל.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קסם
    22/10/2010

אני מטופלת אצל פסיכאטרית היה לי תור אצלה והיא הביאהלי תרופה בשם ראמטיב הבסיס שלה זה צמח,זה יכול לעזור?תזיפרקסיה אני כבר לא רוצה לקחת ,כי אני יודעת שאני יכולה להתגבר בלי התרופה,וגם בעיקרון שלקחתי תזיפרקסיה לפני 3 חודשים אז ההיתי לוקחת מינון נמוך של 5 מ'ג ,השאלה אם ראמיטיב זה באמת תרופה שיכולה לעזור לי,והאם יש לה תופעות לוואי של עלייה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיק רפואי אצל פסיכיאטר
    אבי
    17/10/2010

שלום רב,

המקרה הוא כזה הלכתי לפסיכיאטר בקופת חולים מכבי ואמרתי לו שניסיתי להיתאבד והוא רשם את זה במחשב שלו וגם נתן לי הפניה לאשפוז פסיכיאטרי עם אבחנה של דיכאון מג'ורי.

1. האים במידה ואני אחתום במקום עבודה מסוים על ויתור סודיות הם יוכלו לראות את מה שהוא רשם?

2. האים רופאת המשפחה שלי יכולה לראות את מה שהוא רשם, כי מאז שהייתי אצלו הייתי מלא פעמים אצל רופאת המשפחה והיא אף פעם לא שאלה אותי על זה, כאילו שזה לא רשום לה במחשב?
    אני גם מטופל עכשיו אצל פסיכיאטר אחר בקופה והוא גם לא שאל אותי כלום על האישפוז.
    אני לא מעוניין שרופאת המשפחה או הפסיכיאטר החדש שמטפל בי יגלו את זה.

3. אים אני אעבור לקופה אחרת אז זה בעצם כמו לפתוח דף חלק, הוויתור סודיות שיבקשו בעובודה יהי תקף רק לקופה הקודמת שלי?

אני יודע שזה הרבה שאלות, אני פשוט קצת מודאג, כי אני לא רוצה שזה יגביל אותי בקריירה שלי בתור מורה.

לקביעת תור
    סגירה
    תיק רפואי אצל פסיכיאטר

הוספת תגובה

• תיק רפואי אצל פסיכיאטר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

אם הרופא תיעד דיכאון + אובדנות באבחנות , בתיק המטופל הממוחשב, זה אמור להופיע לכל רופא אשר בודק את המידע שלך.
    כאשר אתה חותם על וויתור סודיות רפואית - המידע אמור להיות זמין.

בברכה

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    אלודיס
    16/10/2010

אני מטופלת ברמוטיב 500 ובטופמקס 100
    בשל ptsd ובולמיה ורציתי לשאול כמה זמן לוקח לתרופות הנ"ל להתמוסס\להספג בקיבה בממוצע?
    אני מאד משתדלת שלא לגרום להקאות מספר שעות אחרי לקיחת התרופות אך רציתי לדעת האם זה בכלל אפקטיבי או שמה כדאי לי לקחתם לפני השינה שכן נאמר לי שהרמוטיב יכול ליצור בעיית ערות אם הוא נלקח קרוב לשינה (למרות שבעלון לצרכן כתוב שהדבר אפשרי)
    תודה מראש

אלודיס

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

ספיגה בדרך כלל שונה מכדור לכדור ובין אדם לאדם, תלוי ברמות החומציות, האם לפני או אחר האוכל ועוד.
    בממוצע כשעה או יותר לאחר האוכל.
    לגבי רמוטיב , גישות שונות , תלוי בניסיון המטפל ותלוי בתגובת המטופל, יש המשתמשים ברמוטיב כטיפול עזר לשינה.

בברכה !

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלודיס
    18/10/2010

בנתיים עבר שבוע וקצת ואני די ישנונית
    אני לא יודעת אם זה אפתיות
    אבל אני מפהקת המון במהלך היום- דבר לא מוכר לי כלל!
    אני חושבת שאחכה עוד קצת לראות אם תופעות אלו ימשיכו
    זה דבר שיכול להיות תופעת לוואי או התופעה עצמה של הכדור עקב ניצול חוזר של אדרנלין
    אני כבר ככ מבולבלת..
    תודה בכל אופן..
    אלודיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס לכל החיים
    אלמונית
    16/10/2010

שלום ,
    אני לוקחת משה שלושה חודשים ציפרמיל עכב דיכאון לידה , כמובן ששילבתי אותו עם קלונקס 0.5 מ"ג ( לוקחת רק חצי כדור ביום ). כיום אני אמורה להתחיל להיגמל מהקלונקס אבל קשה לי משום שאנחנו עוברים משבר מאוד גדול במשפחה , האם זה נורא שאני שותה אותו עדיין ? האם ניתן לקחת קלונקס ( חצי כדור ביום ) כל החיים ?
    אשמח אם תשיב לי בהקדם , תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס לכל החיים

הוספת תגובה

• קלונקס לכל החיים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רב !

ככלל - עדיף להימנע מלקיחת כדור ממשפחת בנזודיאזפינים לתקופות ארוכות, בגלל התמכרות ותופעות לוואי.

לגבי עיתוי ההפסקה ואופן ההפסקה כדאי להתייעץ עם רופא מטפל.

במקרים קשים להפסקה, ניתן להחליף לוואליום, בעל מחצית חיים ארוכה יותר, שמאפשר הפסקה איטית והדרגתית באופן קל יותר.

בברכה!!

דר' יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה