מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לתשובה דחופה - חרדות ונשאותיעל29/09/2010
שלום
אני נשאית של brca ולאחרונה סובלת מחרדות שאמות ולא אראה יותר את ילדיי.
האם ישנה תרופה שיכולה להקל את ההתמדדות שלי עם הנשאות?
לציין כי אני טיפוס די חרדתי גם ככה כך שלא איכפםת לי להירגע בכלל...
איזו תרופה מומלצת לי לקחת?
תודה וחג שמח
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאוד לתשובה
יעל02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לחרדה
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010חלק עיקרי מכל המצב של הנשאות של BRCA הוא החוסר ודאות. בשלב זה הדבר הראשון הוא לקבל מידע מהימן ולא משמועות. אם אני לחא טועה יש עמותה שמאגדת את הנשאיות של הגן המדובר. בהמשך תוכלי לפנות אל פסיכיאטר על מנת שיתאים לך טיפול. אין יעילות של תרופה אחת נוגדת חרדה או דיכאון שעדיפה על פני האחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב + ואבןשרונה28/09/2010
אני לוקחת רמוטיב כמעט שלושה חודשים. לפני כן הייתי לוקחת במשך שנים לוסטרל. בגלל תופעות הלוואי הרבות הייתי לוקחת אותן באופן לא רציף (פעם כן פעם לא) בגלל הפחד מתופעות הלוואי. הרופא המליץ לי לעבור לרמוטיב וכך עשיתי, אבל אני מריגשה שזה לא מספיק חזק בשבילי, יש לי הרבה לחצים ובמיוחד בלילה שאני נשכבת לישון הגוף שלי כמו מתפוצץ, קשה לי לנשום וכנראה שהלחץ דם גם עולה בקיצור אני לא מרגישה טוב ובמקרה הזה אני לוקחת ואבן מה שמרגיע אותי במקצת. עברתי הרבה בחיים שלי, וגם עכשיו יש לי הרבה לחצים בחיי היום יום שאני מנסה בכל כוחי להתגבר על מנת שלכולם מסביבי יהיה טוב ורגוע ולא ישימו לב מה קורה לי ושהכל יתנהל על מי מנוחות, אבל אני מרגישה שאם אני לא יטפל בעצמי, אני פשוט לא יחזיק מעמד. אין לי תמיכה מהסביבה שלי וקשה לי לבד להתגבר על הכל ולהסתיר את הכל, פשוט בא לי להרגיש קצת טוב. שאלתי היא האם אני יכולה לשלב רמוטיב עם ואבן. אודה לכם על עזרתכם. לתרופות נוגדות דיכאון עם הרבה תופעות לוואי לא נראה לי שאצליח לקחת כמו שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואבן עם רמוטיב
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010רמוטיב אינה מיועדת להפרעות חרדה ובטח לא המינון המקובל שמומלץ של 500 מ"ג ביום.
אפשר לשלב וואבן אולם זה לא הטיפול האידיאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצות לפסיכיטר באיזור חיפהיולי28/09/2010
בתי חולה במניה דפרסיה עברה 3 אישפוזים
מבקש לקבל המלצות לפסיכיאטר טוב המתמחה בטיפול
בחולי מנייה דפרסייה - רצוי העובד במחלקה פסיכיאטרית
בבית חולים רמב"ם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר חואן בראל
אישתו של נ'04/10/2010אמנם לא עובד ברמב"ם אלא במזרע, אבל רופא משיכמו ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא?רונה27/09/2010
למה לא כדאי לקחת אוקסיטוצין נגד חרדה חברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיטוצין
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010כשאת שואלת לגבי למה לא לקחת אוקסיטוצין יש לך נקודת הנחה שאפשר וניתן להשיג את התכשיר הזה.
למיטב ידיעתי אין את התכשיר הזה בצורה של נטילה דרך הפה, ואין לו התצוויה למצב הזה- חרדה חברתית.
אז, זה למה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בויפאקס XRשולי27/09/2010
בעלי מטופל ב:
ציפרלקס 20 מ"ג,אסיול 10 מ"ג, נוקטורנו 7.5 מ"ג, סימבסטטין 40 מ"ג, בונסרין 30 מ"ג, בזפיברט 400 מ"ג.
האם כדאי להחליף ציפרלקס 20 מ"ג בויפאקס XR? מה היתרונות והחסרונות בשימוש בויפאקס לעומת הציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טיפול
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010למה להחליף בכלל? אם הטיפול יעיל אז זה הטיפול המומלץ במצב הנוכחי ואם לא- אז אפשרות אחת היא להחליף את הטיפול ואחת האפשרויות היא ויפאקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב ועייפותאהרון27/09/2010
שלום,
כבר יותר מחצי שנה שאני סובל מרעב בלתי נשלט. אני פשוט מרגיש צורך עז לאכול כמויות גדולות של אוכל בתדירות גבוהה אחרת אני מרגיש שאני הולך להתעלף. זמן קצר לאחר ארוחה גדולה אני מרגיש כמו שצמתי יום שלם. וביחד אם זה אני גם מרגיש עייפות קיצונית שבגללה אינני יכול להישאר ער ליום שלם.
עשיתי בירור אנדוקריני אבל לא נמצאה בעיה בענף זה. אבל אני יודע שזה לא פסיכולוגי כי אינני נהנה מהאוכל. אני פשוט מרגיש את הרעב בא מהגוף ואני אוכל בשביל הישרדות. אני אפילו לפעמים אוכל סוכר לבד וזה ממש לא טעים וגם אוכל דברים שאינני אוהב כי אני פשוט חייב להפסיק את תחושת הרעב הקיצונית.
אז מה שרציתי לשאול זה אם הסימפטומים שאני חווה יכולים להיגרם ע"י אי איזון כימי במוח כגון של הדופמין או אנדורפינים או כימיקלים כאלה אחרים? קראתי שיש כימיקלים במוח שיכולים להשפיע על הרעב והאנרגיה....
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב ועייפות
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010איני יודע לענות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדות דיכאוןשאול27/09/2010
אני מבין שתרופות נוגדות דיכאון ,אינן מרפאות ,אלא משנות את הסימפטומים בלבד.
אני נמצא ברמיסיה קרוב לשנה,ולדברי הרופא שלי אצטרך ליטול את התרופות(ויפאקס 225 מ"ג ) לפחות עוד יותר משנה ובאותו מינון.מה בדיוק אמור להיות בשנה העתידית הרי אין בתרופות ריפוי,ובמקרה הטוב אמצא באותו מצב כמו היום בעוד שנה. מה הסיבה להמשך נטילת התרופות ללא ניסיון אפילו להקטנת המינון.בכל זאת הן גורמות לתופעות לוואי מסוימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נוגדות דיכאון
27/09/2010שלום
הטיפול בדיכאון כולל התייחסות לשלב החריף של הדיכאון וגם לטיפול מונע. זאת אומרת, לנסות למנוע גל חוזר של דיכאון. אחרי גל ראשון של דיכאון מומלץ להמשיך את הטיפול התרופתי למשך 4-6 חודשים אחרי גלים חוזרים של דיכאן מומלץ להמשיך עם הטיפול המונע תקופות ערוכות יותר, אפילו הרבה שנים. הניסיון מוכיח שהפסקה מוקדמת מדרבנת גלים חוזרים. קשה להגדיר מה זה תקופה הספיקה של טיפול מונע? זה דבר שעליך לשוחח עם המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מנוגדי דיכאון וחרדהאאא27/09/2010שלום רב,
במשך חצי שנה קיבלתי טיפול נגד חרדות.
30 מ"ג אסטו בבוקר ו1 מ"ג ריספונד בערב.
לפני שבוע הפסקתי לקחת את התרופות על דעת עצמי ובבת אחת.
מאז אני סובלת מסחרחורות קבועות (מהבוקר ועד שאני הולכת לישון) ומין מקות חשמל בכל הגוף. בנוסף חולשה ועייפות.
ביצעתי בדיקות דם שהראו עליה בלייקוציטים ללא שום סיבה הנראת לעין.
הייתי אצל רופאת משפחה שהסבירה לי שכנראה התוצאות של הבדיקה הן עקב גמילה מכדורים.
היא אמרה שרסור להפסיק את הטיפול על דעת עצמי ובבת אחת.
האם הסימפטומים שתיארתי יכולים להפיע עקב גמילה מנוגדי דיכאון?
האם גמילה יכולה להשפיע גם על תוצאות בדיקות דם?
ומה לעשות עכשיו ? אני ממש סובלת ולא יכולה לתפקד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מנוגדי דיכאון וחרדה
27/09/2010שלום
את סובלת את התוצאות של החלטה פזיזה! אבל לא נורא זה ועבור. יש לך את האופציה של להתחיל מינון נמוך של אסטו למשך שבועיים ולהפסיק אותו בהדרגה, או להמשיך עוד מספר ימים ללא תרופות וזה יסתדר לבד. תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
א27/09/2010קודם כל תודה על תשובתך המהירה.
יש לי שאלה קטנה. בהודעה הקודמת סיפרתי שיש לי עליה בלייקוציטים בבדיקת דם?
רופאת משפחה שלי אמרה שזו יכולה להיות אחת התופעות של גמילה בבת אחת כי כל הגוף עובר שינוי מאוד משמעותי.
האם זה הגיוני? בסך הכל אני מרגישה טוב רק התופעות שתיארתי לך לפני כן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגרייה אלקטרומגנטיתורדינה27/09/2010שלום רב,
אני מחפשת פיתרון לאחי שסובל מדיכאון במשך שנים, הואטופל בכל התרופות האפשריות ללא הצלחה ונראה כי מצבו מידרדר.
האם עדיין מתבצעים ניסויים בתחום הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית ע"י ד"ר ערן ואדים הראל? ואם כן כיצד ניתן ליצור איתו קשר?
בברכה,
ורדינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בגרייה אלקטרומגנטית
27/09/2010שלום
האופציה של טיפול בTMS קיימת. ניתן לטפל ב TMS במרפאות ציבוריות כמו שלוותה, באר יעקוב, כפר שאול. אפשר גם לטפל באופן פרטי ב מיינד קליניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה TMS?
אירנה16/11/2014אני בדיכאון עמיד.
שום דבר לא עוזר לי; לא תרופות לא פסיכותרפיה לא CBT.
מה זה TMS?
אולי אפשר לנסות?
אירנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' גרינהאוס???
שמוליק17/11/2014שלום פרופ' גרינהאוס.
צר לי מאוד, ואני בטוח שלא תזכור אירוע מלפני כל כך הרבה שנים, אבל אתה חתמת על על הטופס ההודעה על אי הכשירות שלי לשירות ביטחון.
המעשה המכוער הזה נעשה תוך זילזול והשפלה שאינם הולמים רופא, והייתה כאן הפרה בוטה של כללי האתיקה:
הטופס היה חתום עוד לפני שנכנסתי לוועדה הרפואית; אתה חתמת עליו בלי לבדוק אותי כלל. מתן חוות דעת רפואית על אדם בלי לבדוק אותו היא בהחלט עבירה אתית קשה.
ואם כבר החלטת על כך, אז לפחות היית צריך להתייחס יפה, ואין לך מה לטעון שההתייחסות המגעילה והמזלזלת הייתה בגדר בדיקה כביכול.
אני מקוה שזו הייתה מעידה חד פעמית, ולא באיזו מדיניות של יחס מזלזל כלפי מועמדים לשירות ביטחון.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני אבא של אלמוניתלנושא אחר ..אמיל26/09/2010אני הורה חד הורי שמגדל שלושה ילדים שהתגרשתי לפני כשש שנים אני רוצה לציין ש זה נישואים שניים שלי מנישואים ראישונים יש לי בן כבן30 שיש לי יחסים מצוינים איתו ועם האחים מאישתי השנייה מנישואים שניים יש לי שלושה ילדים שני בנים ובת הבנים בני 19 20 הבת בת 18 בני האמצעי שהוא חייל בצבא ורציתי לציין שעד הצבא היה שחקן כדור רגל בקבוצת כדור רגל בגיל 17 הוא החליט שהוא מפסיק לשחק טרם גיוסו הפסיק לילמוד בכיתה י"ב בטענה שקשה לו לקום בבוקר אני רוצה לציין שהוא היה עובד עבודה מסודרת הוציא רישיון נהיגה והתגייס לצבא בתחילת שירותו התחיל לעשות ניפקדויות בקושי סיים טירונות והציבו אותו ביחידה קרוב לבית בין לבין חי חברהמלאים ומרתקים במהלך הטירונות התלונן שהוא לא ישן בלילות שאלתי למה הוא עונה אולי זה משו מהילדות במהלך ילדותו סבל מהזנחה ומהתעללות מצד האם כל הדוח מפורט במשרד הרווחה לאחרונה נשפט ונשלח ל20 יום מחבוש כל הזמן הוא טוען שהוא לא ישן בלילה שאין לו חיים נורמליים שהוא לא יכל לתפקד יש לו התפרצויות זעם וכעס הלילה שלו נהפך ליום והיום ללילה כבר מעל שנה. הוא פנה לקבן בצבא השיב את פניו ריקם הילד ממורמר ימיו בילתי צפויים מצבי רוחו משתנים הוא חי מחוץ לשיגרה בטענה מפורשת בנחרצות שהוא לא מסוגל לקום אין לו טעם לחיים יש לו סיוטי לילה קשים נראה שההווה שלו נושם כל רגע את העבר ותחושת מחנק .. יש לציין שהוא עובר המון משברים שבוודאי לו מקלים על המצב הוא לא רוצה להשתחרר מהצבא מצד שני לעיתים לא הולך לא עובד אני לא יודע מה לעשות איתו ואיך להיתנהג איתו לכן מבקש עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות עם ילד שנמצא בצבא
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010כאשר אתה כהורה מרגיש שבנך אינו מקבל את התשומת לב הראויה מאיש מקצוע ולא משנה אם זה בצבא, בקופת חולים או בבית חולים תמיד תחשוב על האפשרות של לקחת אותו לחוות דעת שנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דבר כזהרונן26/09/2010תרופה פסיכאטרית שמעודדת שחרור בכי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעזרה נואשותירון26/09/2010יש לי בעיות שינה כבר קרוב ל5 שנים מצבי רוח קיצוניים נטיות אובדניות אני לא מצליח להכנס למסגרת אם זה צבא ואם זה היה לפני כן לימודים\עבודה אני מחפש לזה סיבה ופתרון הרבה זמן ניסיתי גם ללכת לטיפול הומואופטי מה שלא תרם לכלום להפך רק החמיר אני חושב שזה קשור לגדילה שלי עם אמא שהיא לא אמא בבית מזה לא אמא... אחת שלא נותנת תשומת לב להפך רק צועקת או מרימה ידיים זה מגיל קטן גם מבחינה חברתית היו צוחקים עליי כל הזמן אבא לא היה בבית רק בגיל מאוחר הוא נזכר אני חייב כיוונים חדשים לחיים אני כבר קרוב לשנה בדכאון ישן ביום ער בלילה עושה שטויות רב עם כולם אני לא חושב שאני מיוחד לכן אני פונה לכאן כי אני בטוח שיש עוד הרבה עם בעיות דומות או חמורות יותר תודה .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,
הצעד הראשון כבר נעשה על ידך- ההכרה שיש לך בעיה. הצעדים הבאים יותר משמעולתיים ולא פחות קשים וזה לפנות לטיפול ולהתמיד בו למרות הקשיים והעמימות שקיימת בכל טיפול פסיכולוגי.
פנה אל פסיכולוג ותשקלו יחד לפנות אל פסיכיאטר על מנת לטפל בתמסינים האחרים שהזכרת. אפשר וכדאי לטפל במצבים כמו שאתה מתאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת חרדה מתמשכתמורן26/09/2010שלום רב,
לפני 3 שנים היה לי התקף חרדה בעת טיול למזרח וכשחזרתי ארצה מצבי היה לא קל, היה לי קושי להיות במקומות בלי חלונות פתוחים, קוצר נשימה קשה, לא תפקדתי. טופלתי אצל פסיכיאטר וקיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג וקסנקס 0.5 מ"ג. את הטיפול נטלתי חודשיים ואז כשהבנתי שאני עלולה להתמכר הפסקתי עצמאית ומאז במשך 3 שנים לא חוויתי שום התקף. הטיפול ממש הציל את חיי. לפני חודש וחצי חוויתי התקף חרדה מתוך שינה. קמתי עם דופק מהיר, קושי בנשימה, לחץ בחזה וחרדה עצומה שההתקף שהיה לפני 3 שנים חוזר לי.בחודש וחצי האחרונים ניסיתי הכל פרט לכדורים, פסיכולוגית, רפלקסולוגיה, הומאופתיה, אך כלום לא עזר והבנתי שרק התרופות יסייעו לי.הסימפטום המרכזי אותו אני חווה הוא לחץ באוזניים כאילו אני נמצאת בצלילה. התחושה הזאת מדכדכת אותי ולעיתים גם מגיעה תחושה של קשיי נשימה ומועקות בחזה. עליי לציין שלהבדיל מהתקף החרדה הקודם, אני מתפקדת, לומדת, עובדת, יוצאת, נוהגת. מנסה לשמור על השגרה ככל שניתן ומה גם שמשתדלת להיות כמה שפחות עם עצמי במחשבות. הייתי אצל רופאת המשפחה וסיפרתי לה את סיפורי. היא נתנה לי את אותו המרשם שקיבלתי אז מהפסיכיאטר שלי: ציפרלקס 10 מ"ג וקסנקס 0.5 מ"ג. שמאוד עזר לי בזמנו. השאלה שלי כיצד עליי ליטול את הכדורים? איני זוכרת כיצד נטלתי אותם אז לפני 3 שנים, וגם העובדה שהקסנקס ממכר די מלחצה אותי. וכן, לכמה זמן עליי ליטול אותם שכן כמו שציינתי, הקושי הגדול שלי כרגע הוא תחושת הלחצים באוזניים ומועקה כשאני לבדי. תודה רבה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס ואלפרליד
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,ף
הטפול הנוכחי הוא הנכון כי זה מה שעזר לך בעבר. נהוג את האלפראליד לא נוטלים אלא אם יש צורך. כלומר, כשעומדים בפני התקף חרדה והציפרלקס נלקח בצורה קבועה.
ישנן אפשרויות רבות לטיפול במצבך . במידה ויש לך שאלות לגבי מה הדרך המתאימה לך תוכלי להעלות את השאלות הללו בפני רופא המשפחה או בפני פסיכיאטר. בקצרה- איש אפשרות נוספת של טיפול עד שהציפרלקס תתיחל לעבוד והיא לקחת באופן יומי תכשיר הרגעה כגון לוריבאן או קלונקס למשך זמן מוגבל ולאחר מכן להפסיק אותו בהדרגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםנעה26/09/2010אני סובלת מחרדה חברתית קלה ומטופלת בכדורים, אשר בהחלט מרגיעים אותי במידה כלשהי.
רציתי לדעת האם אוקסיטוצין יעזור בהפחתת הלחץ והחרדה, האם זה כדאי ואפשרי לנטול אוקסיטוצין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטלtss26/09/2010לפני כ-6 ימים התחלתי ליטול 'רסיטל' מאז אני סובלת מכל מני תופעות הכוללות: סחרחורת,בחילה, חוסר תיאבון מוחלט ונדודי שינה (רק כשמגיע אור הבוקר אני נרדמת למשך כמה שעות קצרות).
ברצוני לדעת אם התסמינים הללו-חלקם או כולם הם חלק מתופעות הלוואי של רסיטל, ואם כן האם הם חולפות מעצמם לאחר תקופת הסתגלות או שעליי לפנות לרופא המטפל שלי בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,
איני יודע לומר באשר לחלק מתועפות הלוואי שציינת כי איני יודע מה היה המצב קודם לכן ולמה את נוטלתא ת התרופה בכלל. באופן כללי כל התופעות שהזכרת יכולות להיות מהמצב הנפשי שלך או מהתרופה ובטח מהשילוב ביניהן.
במידה ואת נוטלת את התרופה בלילה, כדאי שתתחילי לקחתה דווקא ביום. וזה אולי ישפר את השינה. לעתים תוספת של כדורי הרגעה יכולוה לעזור ולו באופן זמני.ץ
אם התופעות ימשעכו עוד שבוע כדאי שתתייעצי עם הפסיכיאטר שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)