מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרשם מרופא כללימאיר26/09/2010
שלום לרופאים,
האם מותר לרופא כללי לתת לי מרשם לציפרלקס 25 מ"ג? המרשם הנוכחי שלי הוא 20 מ"ג, שאכן עזר לי דיו עם החרדה הכללית, אבל לגבי החרדה החברתית ה-25 מ"ג עוזר לי יותר ואין לי עם המינון הזה תופעות לוואי (כלומר היו וחלפו).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם של רופא כללי
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010אין מניעה שרופא כללי יכתוב את המרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..אני26/09/2010
אני בחורה קצת חסרת ביטחון... וכל פעם החוסר ביטחון מופיע בפן אחר... למרות שאני מנסה לעבוד על עצמיכל הזמן... מרוב שזה בראשי זה מונע ממני לחשוב על דברים אחרים ולהתחבר לאנשים. עכשיו בשנתיים האחרונות.. אני לא יוצאת הרבה... מרגישה שאין לי חשק... לא בא לי להתקשר לאנשים... לצאת איתם... לוקח לי הרבה זמן ומחשבה לקום ולעשות משהו ואז כשאני עושה אני מרגישה הנה יצאתי אני לא בודדה אני לא מתבודדת... כשאנשים מתקשרים אליי.. אז קשה לי להגיד כן.. אני באה אני יוצאת... נוח לי יותר לא ללכת... לשבת בבית...במיוחד שאין לי חברות אמיתיות וחברה אמיתית... קשה לי להתחבר מאוד....מרוב שאני הרבה פעמים מכונסת בעצמי.... ואני לא יודעת מה לעשות כדי לצאת מהבועה של החוסר חשק הזה אולי אני בסוג של דיכי... אוף לא יודעת.. מרגישה שמשעמם לי ושום דבר לא מתאגר אותי.. בא לי חבר... וכבר 4 דייטים כושלים עברתי... מפחדת שיעזוב אותי אחרי שיגלה את האישיות שלי... מפחדת שאני ישעמם אותו....אוף...אני יושבת עם בנאדם וומשוחחת ומה שיש לי בראש זה אני משעמת וחסרת ביטחון אני משעממת וחסרת ביטחון אז הבנאדם מפהק מולי וזה גומר עליי עזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,
חוסר ביטחון יכול לנבוע מסיבות שונותץ. לעתים ניתן לעבוד על העניין בטיפול קוגניטיבי התנהגותי שבו שמים דגש על זיהוי המצבים שבהם המצב רוח שלך משתנה ולדון ולשנות את דרכי החשיבה האוטומטיות שלך.
אפשרות נוספת היא לפנות אל פסיכיאטר לבחון את האפשרות לטיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובהאהובה26/09/2010
יותר משלוש שנים שאני עוברת בירור רפואי מקיף ביותר עקב תופעות של נימול בחצי פנים וברגל ימין, זה מגיע בהתקפים כשלוש פעמים בשבוע וכל התקף יכול להמשך 5 שעות המלוות בבחילה בסחרחורת ובהרגשת שעוד רגע אני עומדת להתעלף. אני כבר שבורה כל תוצאות הבדיקות כולל בדיקות הדמיה יצאו תקינות, הנוירולוגים טוענים שמדובר בסוג של מיגרנה, אבל אני לא מגיבה טוב לתרופות של המיגרנה הן פשוט לא פותרות לי את הבעיה, אני סובלת, אני מיואשת ואני במצב של חוסר אונים, אפילו עזבתי את מקום עבודתי כי אני לא יכולה לסבול יותר. במסגרת הבירורים עברתי גם בירור פסיכולוגי שבו נטען כי אני בסדר בסך הכל ואין צורך בהמשך טיפול. עלתה השערה של בעיה תפקודית של המוח ואז עברתי EMDR ששיתק אותי לחלוטין למשך שבועיים. אני מרגישה שהסימפטומים גורמים לי להרבה מאוד חרדות ושנכנסתי למעגל של חרדה בגלל מצב רפואי. עברתי ביופידבק ועצרתי כשרצו לעשות לי היפנוזה כי כבר לא היה לי כח לסחיטת הרגשות. ציפרלקס גרם לתופעות לוואי חמורות של עצבים בלתי נשלטים. האם תוכלו לכוון אותי לאיזה כיוון עליי ללכת אני מרגישה שאיבדתי את הדרך ואני צריכה להפסיק ולהתחיל הכל מהתחלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
אני מניח שלא נמצאה סיבה גופנית לתחושות אלו.
לי , בכל אופון זה נשמע כמו בעיה של חרדה והאמת היא שזה לא משנה אם זו חרדה ראשונית או שנגרמת בגלל הבעיות שאת מתארת טיפול בחרדה יוכל לעזור לך.
לכל פסיכיאטר יש או היו מטופלים שבמשך זמן רב התייחסו לבעיות גופניות כביכול כאשר הבסיס היה נפשי (ולא בהכרח נמוצאים אותו בהערכה פסיכולוגית וגם EMDR אינו יכול לאבחן את זה).טיפול נוגד חרדה ולעתים במקרה שלך, הייתי ממליץ לבחון את האפשרות לשימוש בהיפנוזה , יכלים בהחלט לתת מענה לבעיות שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננ26/09/2010
שלום ד"ר
אני פונה אליך לגבי אחי בן 31 סובל ממחלת סכיזופרניה +OCD כחודשים + לוקח לאפונקס אך אין הטבה במצבו מה עושים? מה עוד ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח הסובל מסכיזופרניה+ OCD
לעתים קרובות קשה לגלות מה המרכיב הדומיננטי במצבים כפיש את מתארת. לעתים ה OCD נטותן מצג שווא כאילו המדובר בפסיכוזה והטיפול בלפונקס עלול להחמיר את ה OCD, במקרם מסויימים. בנוסף, כשיש אבחנה של סכיזופםרניה ו OCD נהוג לטפל גם בסכיזופרניה אבל גם ב OCD על ידי תכשירים מתאימים. אחיך אינו נוטל תכשיר נוגד אובססיה וכדאי לבדוק את האפשרות להוסיף תכשיר שכזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ועוד שאלה בבקשה
נ28/09/2010האם יש לך אשפרות לעזור לנו בנושא.. הוא כבר נמצא בבית החולים ועוד מעט אמור להשתחרר אשמח מאוד באם תוכל לתת לנו עזרתך או שאתה מטפל במחלקה שלו? טל' שלי 0502922622 נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף -חרדותמירי אהרון26/09/2010
שלום וברכה למעוניין/נת לעזור
בעלי סובל מזה כחודש לערך מחרדות, לאחר ביקור אצל פסיכיאטרית הוא החל ליטול סרוקסט חצי כדור תחילה.... כרגע מזה שישה ימים הוא לוקח סרוקסט כדור אחד ליום כ 20 מ"ג לכדור. במהלך נטילת כדור החרדות התגברו ועלו באופן שאן להתעלם ממנו. בנוסף הזעות של כל הגוף החלו עם נטילת הכדור תחושה כללית לא טובה. החרדות מלוות אותו מבוקר ועד ערב כמעט ללא הפסקה. התיאבון שלו ירד משמעותית בשבועיים האחרונים ואתמול נדמה היה שיפור קל בתאבון. לפרקים קשה לו להירדם בלילות שאלינו היא האם צריך להמתין עד שהכדור ישפיע? או להעלות מינוןסרוסט ? שהרי זה מזערי.... חשוב לציין שלפני 5,6 שנים ,הוא נטל סרוקסט מאותן סיבות למשך 3 חודשים.
חשוב ביותר לציין גם כי בעלי נוהג על הכביש בעבודתו שעות ביום וכדאי לוודא שהכדורים שהוא נוטל לא ירדימו אותו. אודה מאוד מאוד להתייחסותכם המיידית -בעלי מאוד סובל ואינו מוצא פיסת שלווה ומנוחה כבר חודש. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט בתחילת טיפול
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010בכל תחילת טיפול עם כל תכשיר יכולה להיות החמרה במצב הנפשי ובעיקר החמרה בתופעות שונות חרדתיות או גופניות אחרות המעוררות תגובה חרדתית. התופעות הלו חולפות אולם אני בטוח שאינן נוחות. בינךתם בעלך יוכל לקבל תכשיר הרגעה או שיקח את התרופה בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלפרליד לא ניתן לשימוש קבוערוני25/09/2010
לאחר התיעצות עם פסיכיאטרית .קיבלתי מרשם לכדורים:אלפרליד0.25 וסרנדה.לאחר כשבועיים הרגשתי טוב ונראה לי שבעיית הקוצר נשימה שהייתה לי נפתרה.לאחר מפגש נוסף עם הפסיכיאטרית ,נאמר לי שעלי להפסיק עם האלפרליד מכוון שהוא ממכר ולהמשיך עם הסרנדה בלבד.עם הפסקת השימוש באלפרליד אט אט המצב חזר לקדמותו ואף החמיר עד שלבסוף הפסקתי את הטיפול לגמרי.שאלתי היא : האם באמת אלפרליד לא ניתן לשימוש קבוע ואם כן על איזה כדורים אתה ממליץ.
בתודה מראש רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוף כדורים
ד''ר חיים שם דוד26/09/2010שלטם לך,
אלפרליד כטיפ]ול להפרעת חרדה ניתנת לזמן קצוב בלבד (אישית אני לא משתמש בכדור הזה כמעט, לטיפול). הטיפול הדפניטיבי הוא הטיפול בתרופות כמו הסרנדה . לצערנו הטיפול אינו משפיע מהר אלא לוקח לו לפחות כחודש עד לשיפור.
בזמן הזה, עד להשפעת הסרנדה, ניתן לקחת תרופות הרגעה ורצוי מהתרופות שיותר פעילות לטווח ארוך ולאחר כחודש או מעט יותר להפתחיל להפסיק את הטיפול בתרופות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחוףאמיל25/09/2010
שלום אבקש עזרה אני נואשת היתי בטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי במשך 6 שנים לא עזר לי חיי רגילים לא עברתי שום טראומה לא נגעתי בסמים או באלכהל אני אדם עם בטחון עם הערכה עצמית רגילה אני מתקשרת עם אנשים יש לי חברות אני לא ביישנית ומסוגלת להתוכח להביע דעה ולעמוד עליה בטון דיבור נעים מצד שני אני מגיל 10 הפכתי לזומבי התחלתי לפחד פחד נוראי מאנשים הרגשתי שהולכים להרוג אותי את הפחד הנוראי אני סוחבת עד היום אני לא יכולה ללכת למקום שיש בו הרבה אנשים לא הולכת לים לבריכה לקניון להופעה לא נוסעת באוטובוס מפחדת פחד מוות בעיקר מאנשים מהגילאים שלי אני בת 18 אני לא יוצאת מהבית בגלל שאני מפחדת מהשכנה שלי שהיא בגילי בחיים לא הכרנו אני מפחדת באופן מוזר פחד מוות ממנה אני מרגישה שהיא תהרוג אותי לבית ספר אני שונאת ללכת כי יש שם המון בני גילי יש להם פרצופים מפחידים אני בטוחה שכל רגע מתכננים לי רצח למרות שההגיון אומר לישזה הזוי אני לא חוצה כיבישים כי אני מרגישה במפורש שכל מי שבמכוניות מסתכלים עלי ורוצים להרוג אותי ליבי פועם בחוזקה אני מזיע כל הזמן כאילו שפכו עלי מיים אני מרגישה ריקנות אני פורצת בבכי אין סופי נותנת לעצמי אגרופיםבראש מקללת את עצמי יורקת עלי למרות שאני לא רוצה למות אבל אני כועסת מאוד מאוד זה משפיל לפחד בצורה כ"כ נוראה מבני גילי חרדה נוראית שגרמה לי לאבד את כל נעורי אבקש עצה דחוףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחר?
ד''ר חיים שם דוד26/09/2010שלום לך,
היית בטיפול ארוך ואת אומרת שלא חל כל שיפור. האם ניסית לפנות אל פםסיכיאטר? האם ניסית טיפול תרופתי? נראה לי שכדאי שתנסי אפשרויות אלו. פני אל פסיכיאטר להערכת מצבך ולשקול התחלת טיפול תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינווגה וזיפרקסהשרלי25/09/2010
שלום
רציתי לברר על אדם בן 40 שמטופל ב20 מג זיפרקסה כרגע וגם הוסיפו לו כיום 3 מג אינווגה.
במשך כשבועיים אין שינוי במצב הרפואי .הקולות משגעים אותו והוא סובל מכאבי ראש קשים.
ברצוני לציין שבמשך ה5 שנים האחרונות הוא כל טיפול אפשרי מבחינת הכדורים.
מה אפשר לעשות אנא עזרו לי האדם סובל מאוד ואין תקווה .חשבתי שהאינווגה יעזור
מה אפשר לעשות בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנוגדי פסיכוזה
במצבים שהפסיכוזה עמידה לטיפול תרוטפתי כדאי מאוד לשקול טיפול בתרופה בשם לפונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות...אני25/09/2010
שלום. אני בת 39.
הוריי ניפטרו לפני שנה וחצי בבית חולים שניהם באותו היום לאחר מחלה ממושכת.
אני אומנם מתפקדת . אף אחד לא מרגיש כלום ולא יודע מה יש לי באמת בלב בפנים.. אבל אני מרגישה רגשי אשמה. מרגישה שהם מתו ביגללי. ביגלל שלא טיפלתי בהם מספיק טוב למרות שניסיתי וניסיתי. לא עשיתי מספיק...ואני לא יודעת איך אצליח להתמודד .
אמי סבלה מדמנציה בעקבות אי ספיקת כליות. אי ספיקת כליות נגרמה לה בעקבות בדיקת קולונוסקופיה וגסרוסקופיה . הרופאים טוענים שהיא היתה רגישה לחומר שנתנו לה בבדיקה. לפני הבדיקה היא תיפקדה רגיל והיתה בסדר. היא ביקשה לא לעשות את הבדיקה אבל אני זאת ששכנעתי אותה כן לעשות ביגלל שהרופאת משפחה המליצה על הבדיקה. לאחר הבדיקה החיים שלה הפכו ליהיות גיהנום רק סבל וסבל...עד שנפטרה.
אבי נפטר ביגלל חוקן שאני עשיתי לו בבית. בידיים שלי. אבי סבל מעצירויות ממושכות והרופא אמר שאם אין יציאה לאחר מספר ימים אז לעשות לו חוקן. אבי מאוד ביקש לא לעשות אח החוקן כי זה כואב. אבל אני שכנעתי אותו לעשות וביגלל שהוא כל כך בטח בי הוא הסכים. החוקן הזה שעשיתי לו קרע לו את המעיים. אבי עבר ניתוח לתיקון המעיים ומת לאחר שסבל חודש וחצי בבית חולים כאבים איומים. הזכרונות והמראות משם מלווים אותי. הניתוח ,הכאבים שלו... מכונת ההנשמה, קירות בית החולים, הזונדה, הדימום... הרופאים ....הכאב והסבל שעבר רק ביגללי. רק ביגללי...המחשבה שאולי הוא מאוד כועס עלי...המחשבה שהוא יכל כן להמשיך עוד ולחיות . הוא היה אדם בריא וחזק לפני החוקן.
החוקן הזה הרג אותו. אפילו האח שלי אומר לי שזה ביגללי.
מה אני יעשה? ....הלואי ויכולתי להחזיר את הזמן לאחור.....אבי מת ביגללי......
לא הספקתי להגיד להם-לאבא ואמא שאני מצטערת ושלא התכוונתי לגרום להם כזה סבל....לא הספקתי...הייתי צריכה להקשיב להם... הייתי צריכה לפנות שוב ושוב לרופא אך לא עשיתי את זה...והם כלכך רצו ליחיות...החוקן שאני עשיתי בידיים שלי הרג את אבי.... מה עשיתי?...למה?הוא ביקש ממני לא לעשות חוקן.ביקש ביקש וביקש ואני לא הקשבתי לו ועשיתי לו בכוח את החוקן בכל זאת....ולא הספקתי לדבר איתו על זה... והוא נלחם חודש וחצי כדי להשאר בחיים ובכל זאת...לא הספקתי...ואח שלי אומר לי גם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשם
אנשים רבים רואים את ההחלטות שלהם כשגויות, בדיעבד. אני סבור שכל החלטה שנלקחה בזמנה הייתה נכונה לכשעצמה \אבל בגלל צירופי מקרים היו תופעות לוואי או סיבוכים.
אני חושב שהרבה משפחות מתנהלות כמו שאת עשית והילדים מטפלים בהוריהם ומשכנעים אותם לעשות את הדבר הנכון מבחינה רפואית למרות ההתנגדות שלהם.
אם היית יודעת מה התוצאות של המעשים הללו אני בטוח שלא היית א\עושה זאת אבל אי אשפר לשפוט את המעשה על פי התצוצאה שלו... נכון?
צורת הראייה הזו של המציאות מתאימה לאנשים בדיכאון עם רגשות אשם
מה שאת מתארת יכול להתאים לתגובה דדיכאונית וכדאי שתפני אל פסיכריאטר על מנת להתחיל אולי בטיפול תרופתי ואולי גם בטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות עם חולה מניה דיפרסיהרוני25/09/2010
אני גרוש + 2 (49), התגרשתי לפני 8 שנים, וב- 6 שנים האחרונות הייתי בקשר זוגי אוהב חברי ותומך (פרק ב').
אני מאובחן כחולה במניה דפרסיה מזה 20 שנה. מטופל בתרופות בהתאם, ורוב שנותי הצלחתי לקיים חיים נורמטיביים. לפני 4 שנים נאלצתי לעזוב עבודה שבה עבדתי 12 שנה, ומאז אני לא מוצא את מקומי בשוק העבודה. עיקר נטל הפרנסה נפל בשנים אלה על כתפיה של בת זוגי (עובדת בעבודה מסודרת), והצלחנו לנהל את חיי המשפחה (יש לנו 4 ילדים בגילאי 10-13 כיום - 2 שלה, 2 שלי), באופן כזה שחלוקת התפקידים המסורתית התחלפה פחות או יותר. מעולם לא שמעתי מפיה ולא הרגשתי בהתנהגותה תלונה כלשהי על המצב. כל אחד תרם את המיטב שלו לקשר ולשותפות המשפחתית, והאהבה והחברות נכחו מאד לאורך כל תקופת הקשר.
לפני שנה וחצי החלטתי להתחכם והפסקתי לקחת את התרופות שלי. כעבור כחצי שנה נפלתי לדיכאון עמוק במיוחד, שנמשך 9 חודשים, כולל מס' תקופות בנות מס' שבועות של דחף בלתי נשלט להתאבדות (נזקקתי לשמירה 24 שעות), ואישפוז פסיכיאטרי למשך 4 חודשים.
בנקודה הזו היא נשברה. היא הייתה שם בשבילי במשך 3 החודשים הראשונים, ומאז האישפוז, בזמן שאני הייתי במצב חרדה קיצוני וללא יכולת להבין את המציאות סביבי, היא סובבה את הגב. ממש נעלמה לי. ההתנהגות שלה הייתה אכזרית כל כך עבורי. היא לא באה לבקר, לא ענתה לטלפונים, לעיתים עשתה טובה והגיבה לאס אם אס. כשכבר יצא לדבר הבהירה לי חד משמעית שאיננה מסוגלת לקיים איתי קשר כלשהו. אין לה כוחות נפש. באחת החופשות מבית החולים היא הודיעה לי שהקשר מסתיים.
אני מזכיר כאן שמדובר בחברה אוהבת ואהובה, שידעה על קיומה של המחלה שלי (שלא התפרצה ולו פעם אחת במשך שנות חברותנו).
היום, כשאני נמצא 3 חודשים אחרי ההחלמה, מהתקופה האיומה בחיי, תקופה שבה הייתי זקוק נואשות לתמיכה מצידה. אנחנו נמצאים ביחסי ידידות חמים, כאשר אני חי בתקווה שהיא תחזור אלי, והיא דואגת כל הזמן להזכיר לי שלא אטפח ציפיות כי זה לא יקרה.
לפני מס' שבועות היא הכירה בחור חדש. אני עדיין מאוהב בה (למרות שבחוויה שלי נבגדתי על ידה), ונאלץ להתמודד עם חוויית האובדן, הקינאה, הצער וכל המתלווה לפרידה. אני מרגיש שיש בי את הכוחות להתמודד עם הקושי הזה, אבל ברקע קיים החשש שההתמודדות הזו תפיל אותי חזרה לתהום הדיכאון.
שאלתי אליכם, האם עזיבתה היא צעד נורמטיבי או בגידה בחבר? כלומר במבחן האדם הסביר, האם אומנם סביר שחברה אוהבת תנטוש לאחר כמעט 6 שנות חברות, חבר במצב הקשה ביותר שהיה בו בחייו?
אני גרוש + 2, התגרשתי לפני 8 שנים, וב- 6 שנים האחרונות הייתי בקשר זוגי אוהב חברי ותומך (פרק ב').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החברה עזבה בצורה תקינה?
ד''ר חיים שם דוד26/09/2010אני לא חושב שאני הדמות שתתן את דעתה על העניין הזה . השאלה אינה לגבי עובדות אלא יש בה משהו שיפוטי כלפי התנהגותו של האדם.
מניסיון אני יכול לומר שמשפחות ברגעי משבר מתאחדות או מתפרקות וזה תלוי בגורמים רבים מאוד שאינםן פשוטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב וויטמיניםנילי24/09/2010
שלום וחג שמח. אני לוקחת רמוטיב פעמיים ביום ותודה לאל הכל בסדר. שאלתי אם אני יכולה לקחת ביחד עם זאת כדורי אבץ,ברזל וקומפלקס בי מאחר ואני לאחרונה סובלת מנשירת שיער איומה. האם יש קשר ללקיחת רמוטיב והאם אני יכולה לשלב בין הרמוטיב לויטמינים. תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי לשלב ויטמינים עם רמוטיב
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תורפה עדיפה יותרמעיין24/09/2010
מה עדיף יותר למאניה טגרטול או ולפוראל או ששניהם עם אותה יעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תרופה עדיפה להפרעה דו קוטבית
התרופה העדיפה להפרעה דו קוטבית בשלבים של טיפול ומניעה ושלגביה יש יותר נתונים היא הוולפוראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ואלכוהולחיים24/09/2010
אני לוקח ביום 400 מ"ג סוליאן+10 מ"ג אסיבל+1 כדור בונדרמין.
לפני שחליתי הייתי נוהג לצאת בימי חמישי לשתות קצת אלכוהול.
שאלתי:האם ניתןפעם בשבוע לשתות קצת אלכוהול בשילוב הכדורים הנ"ל,בתודה מראש וחג סוכות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול וכדורים
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010הכל אפשרי. כולל לשתות כליום השאלה היא עד כמה זה מקדם אתהטיפול ולא מונע החמרות במצבך הנפשי.
לטעמי- להתנזר מאלכוהול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פסיכיאטר יכול לנטוש מטופלאירנה23/09/2010
יש לי אישיות גבולית לצערי אזל לי הכסף לטיפולים אחרי שנתיים ואני מרגישה ביחס שונה וקר מצד המטפל האם זה לגיטימי במיוחד לאנשים אם בעיה כמו שלי שזקוקים ליציבות וחוששים מנטישה אני מוכרחה לציין שאני במצב נפשי מאד קשה ואני לא יכולה להתמודד בנוסף אם הרעיון שהוא ינטוש אותי אחרי ככ הרבה זמן אני יודעת שלא אוכל להתחיל שוב בטיפול נפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטישת מטפל?
אני מכיר את הדילמות האלו. בעצם אין איש טיפול שלא נתקל בדילמות אלו.
תשאלי את עצמך האם המטפל באמת "נוטש" אותך?
כדאי להעלות את העניין לפחות בפגישה נוספת וכולל החששות שלך והאפשרות להתחשב בך בתקופה היותר קשה עד שתסתדרי מבחינה כלכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהקאהשחר23/09/2010
שלום רב,
אני סובלת מחרדה מתמשכת מהקאה כבר מספר לא מועט של שנים (אני בת 26) ומטופלת בציפרלקס כבר 4 שנים עם הפסקות מסויימות. החרדה גורמת לי לאכול מעט מאוד , מה שגרר בעבר התערבות רפואית עקב ירידה דרסטית במשקל (אני גם ככה מאוד רזה) היום אני לוקחת כדור ציפרלקס אחד במינון הכי נמוך (10 מ"ג) והייתי מעוניינת להפסיק לחלוטין, יש לי מספר שאלות:
האם ההפסקה של הכדור צריכה להיעשות בהדרגה למרות שזה המינון הנמוך היותר?
מאיזה תופעות לוואי אני יכולה לסבול עם הפסקת הכדור? (המחשבות סביב נושא ההקאה מטרידות אותי מאוד בלי הציפרלקס)
האם ישנו איזשהו טיפול חלופי עליו אתם יכולים להמליץ אשר אינו כולל כדורים? (יש לציין שמאז תחילת הטיפול עם הציפרלקס חלה אצלי ירידה דרסטית בחשק המיני)
ושאלה אחרונה-מה קורה עם לקיחת ציפרלקס בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה, תודה
שחר24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מבחילות
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010ההחלטה האם להפסיק את הטיפול תלויה במספר גורמיםובעיקר עד כמה המצב שלך טוב היום ועד כמה המצב יציב.
במידה ומחליטים על הפסקת הטיפול הוא חייב להיות הדרגתי ולא מהיר מאשר חצי כדור ב חודשיים. וזאת על מנת ,לתפוס" שינויים במצבך.
אין מניעה מנטילת התרופה בזמן הריון, נכון להיום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)