מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה לך על תשובתך.איציק23/09/2010
אכן הפסיכיאטר הורה לי לרדת בינתיים ל150 מ"ג.
וזה הועיל לבעיית הקוגניציה.
אך לא לבעיות התפקוד המיני, ובינתיים יצאתי קרח מכאן ומכאן מאחר שבמינון של 150 מ"ג הויסות הרגשי שלי לא אידיאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר על טופמקס
איציק23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עמיד לתרופותמילוא21/09/2010
שלום רב
אבי בן 65 עם דיכאון של שנה עמיד לתרופות
שאלתי היא האם יש מצב שהדיכאון הוא מחוסרים בגוף - למשל טסטוסטרון.
ראיתי תוגנית שבן אדם היה באותו מצב ואמר שגילה בסוף שיש לו טסטוסטרון נמוך ואחרי שלקח תרופה לעלייה בטסטוסטרון הדיכאון חלף לאחר 5 ימים.
האם יש אפשרות כזאת ? האם יש דברים אחרים שצריך לבדוק ? אם זה נכון איך יתכן ששני פרופסורים נותנים רק תרופות ולא בודקים בדיקות כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחסר בטסטוסטרון
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010שלום לך,
יש מחקרים שמראים שיש קשר בין חוסר בטסטוסטרון לבין דיכאון. ישנם מחקרים שמראים שתוספת טסטוסטרון אצל אדם שחסר לו ההורמון, יכול לשפר את המצב רוח. אגב, תוספת של טסטוסטרון ושהעלמות התסמינים תוך 5 ימים נראה לי לא הגיוני שנגרם הודות לטיפול ההורמונאלי בשל עובדות של ספית החומר ההורמונלי שלא יתכן ששינה מהותית את המצב תוך 5 ימים.
יש מחקרים שמראים ששימוש בחומר שנקרא DHEA יכול לשפר את המצב רוח.
בכל אופן- התייעצי עם הפסיכיאטר לגבי אפשרויות הטיפול וכולל אמצעים נוספים על מנת לזרז את התגובה לטיפול כמו על ידי מתן הורמוני בלוטת התריס ובעי'קר T3
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצותענת21/09/2010
שלום, אני סובלת מבעיה של תפקוד לא תקין של בלוטת תריס, נאמר לי שזה עלול להיות גורם למצבי רוח. בנוסף אני חולה בקוליטיס שמתפרץ בתקופות בהם אני בלחץ.
מידי כמה זמן (שבועיים שלושה) נופלת עלי עצבות שמגיע לבכי , בדרך כלל בלי סיבה מיוחדת.
אני חושבת שהתנודות במצבי הרוח שלי תורמות תרומה משמעותית להתקפי הקוליטיס. רציתי לשאול אם יש פסיכאטר שמתמחה בבעיות הנ"ל של מחלות גופניות שקשורות לדברים נפשיים. בנוסף אני מטופלת בהרבה כדורים ורוצה ללכת לפסיכאטר שיהיה מנוסה מספיק ולא יגרום לנזק כתוצה מהשילובים בין כל התרופות. האם אתם יכולים להמליץ לי?
(אזור חיפה)
שאלה נוספת - בקופת החולים אמרו לי שאין שום השתתפות בטיפול פסיאטרי, האם בכל זאת עדיף לי לקבל הפנייה מהמרפאה או שעדיף לפנות באופן פרטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
ענת22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר
למרות ההכרה שבתפקיד בלוטת התריס לשליטה במצב הרוח הרי שיש צוטרך בכל זאת לקחת בחשבון את הבעיה הנפשית שלך ולטפל בה תוך כדי טיפול בבעיה בבלוטת התריס. עדייןם, למרות קבוצת החפיפה ניתן למצוא את השונה בין איזון לקוי של בלטת התריס לבין מצבים נפשיים למרות שיש תסמינים דומים כגון עייפות או דפיקות לב.
הטיפול הציבורי טוב ואינו שונה במהותו מהטיפול הפרטי אם כי הוא פחות נוח מפאת זה שעובדים בבוקר בעיקר ושהזמן לכל מטופל קצוב והאפשרויות לשאול שאלות יותר מצומצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Clonex and MagnesiumKarin21/09/2010
Hello, I am 30, I am taking 0.5mg Clonex daily at the moment for anxiety, I wanted to know if taking a Magnesium mineral supplements should be of any problem along with the Clonex or cause any side effects or problems when I am taking the Clonex pills. Thank you
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר megnesium and clonex
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010there is no appearent interaction between clonex and magnesium but they should be taken at different times of the day at an interval of at least 4 hours
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהThank you and hag sameah
Karin23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה והתחלה מחדש של לפונקסישראל21/09/2010
אני לוקח לפונקס כבר כמה זמן. נניח שאני רוצה להפסיק לקחת לפונקס לכמה זמן ואחר כך לחזור לקחת שוב. כשחזור לקחת שוב, אני יכול לחזור לקחת למינון שבו אני כרגע? 300 מ"ג? או שצריך בהדרגה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה ללפונקס
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010ככל שמשך ההפסקה היה ארוך יותר יש צורך בחזרה הדרגתית יותר.
התייעץ עם הפסיכיאטר שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדאגנות יתראיתן21/09/2010
אילו כדורים יעילים לטיפול בחרדה מסוג דאגנות יתר?
מאז ומתמיד הייתי מודאג מ"מה יהיה איתי" מבחינה תעסוקתית וחרדות מכך שאולי לא אעמוד ב"חלום הבורגני" (קריירה מצליחה, הקמת משפחה וכו'). החרדות התגברו לאור הנתונים האישיים שלי: אני בן 28 ועד היום חייתי חיים של היעדר מוחלט של חיים חברתיים/זוגיים/תעסוקתיים.
כיום אני בתהליכי שיקום ועם מוטיבציה להשתקם ולא להסתכל אחורה לעבר, אבל לעיתים תכופות אני נכנס לחרדות קשות ולדיכאון מכך שפיספסתי את מיטב שנות צעירותי (על אף שאני רק בן 28 ועדיין צעיר).
בנוסף אני נוטה כל הזמן להשוות את עצמי להספק של בני גילי ולחיים "הטובים" של אחרים שמסביבי. התחושות האלו פשוט מכניסות אותי ללחץ מטורף ולדיכאון וכתוצאה מכך אני לא מסוגל להגיע רגוע ושקול לטיפול השיקומי (אלא אני מגיע לטיפול כשאני מונע מתוך לחץ שתוקע אותי ומייאש אותי). כיצד ניתן לנטרל את תחושות ההחמצה המלחיצות האלה כדי שלא יפריעו לי בהתקדמות ובמוטיבציה להשתקם?
האם ישנו הסברהגיוני/דברי עידוד שיכול להרגיע אותי (לפני שאפנה לאפשרות של כדורים פסיכיאטריים)? או כדורים שיכולים להרגיע אותי ולהשאיר אותי אופטימי כדי שאתחיל את התהליך השיקומי רגוע? במידה והאפשרות היא כדורים - אילו כדורים בדר"כ יעילים לבעיה מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדאגנות
הטיפול בדאגנות הוא טיפול מקובל להפרעות חרדה אבל דאגנות לבדה אינה :"הפרעה" אלא אם יש פגיעה בתיפקוד היומי.
פנה אל פסיכיאטר ואני חושב שיהיה לך פתרון בין אם תרופתי ובין אם פסיכולוגי על ידי טיפול פסיכולוגי ולךעתים היפנוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת בונסרין בהריון יכולה להזיק?nir10721/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בונסרין בהריון
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010איני זוכר את המצב העדכני לגבי התרופה הספציפית וכדאי לברר במרכזים ליעוץ פרמקולוגי קליני או במרכזים לטרטולוגיה. הפסיכיאטר שלך יודע לאן לפנות למידע עדכני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חיים בן דודדבי21/09/2010
אודה לך על תשובתך כחוות דעת נוספת. אני בת 67 מטופלת כשנתיים בכדורי ויאפקס במינון של 300 מ"ג ליום. נמצאת המעקב אצל פסיכיאטר. מצבי מאוזן פחות או יותר אבל יש לי "נפילות" מצב רוח לעיתים קרובות. הרופא המליץ לי על תוספת למיקטל במינון של 25 מ"ג ליום ובאם לא תהיינה תופעות לוואי ויהיה צורך נעלה במינון. אמנם לא היתה לי פריחה אבל הרגשתי שהכדור "משגע לי את המוח". גרם לי לחוסר רכוז,בלבול, ותחושה של רחוף מוזרה מאוד. הפסקתי את לקיחת הכדור בתאום עם רופא משפחה. הפסיכיאטר טוען כי לא נתתי לכדור זמן מספיק וכי אין כדור נוסף שאפשר לשלב עם ויאפקס מלבד ליתיום. אבקש חוות דעתך האמנם כך? (נשלח גם לפרופ' גרינהאוס ואשמח לקבל תשובה מהמקדים בגלל הסבל הרב בו אני נמצאת עכשיו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות הטיפול
למיקטל בהחלט יכול לגרום לבילבול .אם כי טיפול של 25 מ"ג יחסית נדיר שגורם לתופעת לוואי כזו.
האפשרויות לטיפול מאוד רבות ולא בהכרח ליתיום- שילובי תרופות, הורמון בלוטת תריס T3, החלפת תרופות , ועוד...
לא לךהתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estoשיר20/09/2010
שלום,
התחלתי לקחת esto מ"ג 10 , רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לתרופה הזאת.
1.האם התרופה עצמה גורמת להשמנה או רק לתאבון מוגבר , והאם תופעת הלוואי הזאת בד"כ מופיעה או שלא.
2. התרופה גורמת לי לכאבי בטן, הפסיכאטרית אמרה שזה יכול לקרות , אני רק בשבוע הראשון של לקיחת התרופה- האם אני צריכה לדאוג או שזה אמור לחלוף בימים הקרובים?.
3. על ההוראות של התרופה כתוב שהיא לא מומלצת לילדים מתבגרים מתחת לגיל 18, כי היא יכולה לגרום לניסיונות התאבדות/ זעם וכ'ו , ואני בת 16 וחצי... אני אמורה לדאוג או לפנות לרופא אחר שיביע דעה??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו/ציפרלקס
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010התרופה יעילה מאוד.
התרופה בטוחה ולמרות שיש ניסיונות להפריד בין התרופות השונות לטיפול בדיכאון בגיל הנעורין והילדות הסיבה להשמת התרופה הזו תחת אזהרה נובע מהעובדה שאין הוכחה שהיא אינה מונעת החמרה (יש תרופות שיותר מקובלות לטיפול בגיל הילדות). אבל אינ בטוח שהפסיכיאטר שלך יודע את העבודה והעלי בפניו את ההשגות על הטיפול.
התרופה אינה מעלה משקל סתם כך אלא על ידי הגברת התאבון (_אם כי בדר"כ אינה מגבירה תאבון).
התופעות לוואי של כאבי בטן יכולה להמשך אילו שבועיים ואם הכאבים בלתי נסבלים תמטרכי להפסיקה ולקחת תרופה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה מינון לוריוון עלול למכר?יעל20/09/2010
שלום רב,
אני בתקופה קשה בחיים, ואני נוטלת כפעם בשבוע כדור אחד לוריוון לפני השינה, כדי לישון לילה אחד שלם ורגוע.
1. האם זהו מינון שעלול לגרום לי להתמכרות?
2. מאיזה כמות מתחילה סכנת התמכרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לתרופות
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010שלום לך,
התמכרות לתרופות תלויה במספר גורמים ןבין השאר בנטייה אישית.
באופן כללי, אין התמכרות גופנית ללויריבאן משימוש של פעם בשבוע.
יחד עם זאת, אם את מרגישה שיש לך צורך בהרגעה לעתים יותר תכופות כדאי שתשקלי את האפשרות לפנות אל פסיכיאטר לצורך מתן טיפול יותר דפניטיבי, לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש ממושך בלוריוואן
מירה לוי05/03/2011שלום.אני בולעת כבר 25שנה לוריוואן.2 בכל לילה,האם נגרם לי נזק?הכדור ממש סידר את מערכה העצבים שלי.ואני משתמשת בו בעיקר לשינה.אם צריכה להיגמל אז איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בעיות עם שירותיםיוחאי19/09/2010
פניתי לפורום בעבר.
רציתי לדעת מתוך הניסיון הרב שיש לכם כאנשי מקצוע,האם נתקלתם פעם במקרה,בו גבר מתקשה להשתין בעמידה?
הפחד המרכזי שלי הוא שתצא לי גם צואה,וזה משגע אותי.
אני סובל ממעי רגיז,אך בשבועיים האחרונים מגיע למצב של יציאה ביום,עקב טיפול נטורופטי מוצלח.
מה דעתכם על ביופידבק?
המליצו לי על זה במרפאה של כללית רפואה משלימה.(איפה שיש לי את הנטורופט)
שווה את הכסף?
ושוב,האם נתקלתם במקרה כזה מוזר.
אני פשוט מאבד את שפיותי ואת שלוות הנפש שלי.
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בשירותים
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010שלום יוחאי,
אני לא מכיר אנשי מקצוע שלא נתקלו בבעיה כזו או דומה לזו שאתה מתאר. יש אפשורת לטפל בזה וחבל שתסבול. התסמין הזה מאוד מכון לכיוון של OCג. פנה אל פסיכיאטר ואני בטוח שיהיה לך פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוחאי20/09/2010יש לי OCD כבר 17 שנה.
אני לוקח היום טופרניל וציפרמיל.
אתה חושב שאפשר לקחת במקום זה אנאפרניל במינון גבוה?(אני לוקח 60 מ"ג של ציפרמיל+50 מ"ג טופרניל)
תודה,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול...אני18/09/2010
מצד אחד אני רוב הזמן לחוצה במתח ועצבנית...כל דבר מלחיץ אותי מצד שני מידי פעם אני נכנסת לתוך עצמי ולא בא לי לדבר עם אף אחד...
אני בת 35 בריאה בדר"כ..בעבר הייתי שותה טיפות לריאן וזה היה קצת עוזר לעצבנות.אין לי בעיה להמשיך עם זה אבל מה עושים במצב של התכנסות עצמית?
זה ממש לא תורם לי ליחסים עם בני המשפחה ומצד שני אני לא צריכה כדורים פסיכיאטרים כי זה לא תופעה על בסיס קבוע...
מה מומלץ?
אגב האם הולריאן פותח תאבון?
וכמה טיפות מומלץ לשתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולריאן
החומר שאת שותה נקרא ןלריאן שמופק מצמח בשם ולריאנה איטלקית.
החומר מהווה תכשיר הרגעה שנחשב לקל אולם אין אפשרות להגיד לך כמה טיפולת כי זו לא תרופה ואין אפשרות לדעת עד כמה התרופה באמת טהורה ועד כמה המיצוי טהור.
אם לא תרצי כדורים "פסיכיאטרים" אז תצטרכי להשתמש בתרופות אחרות שאינן "פסיכיאטריוץ" (אגב, ולריאן נחשבה לתרופה פסיכיאטרית עד לפני כמה עשרות שנים) ו/או לסבול מהתסמינים שאת מתארת.
בכל אופן נראה לי שהיה יותר יעיל שתפני לפסיכיאטר ליעוץ ראשוני על מנת לבחון מה מצבך בכלל. יכול להיות שהוא יגיד לך שאינך זקוקה כלל לטיפול, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסדני18/09/2010
היי התחלתי בשעה טובה ליטול לפונקס כבר שבוע...
תוך כמה זמן אמורים להרגיש שינוי מרגע הנטילה?
יש לי הרבה רגעים של בילבול והתקפי הדחקה רגעים שאני לא מוסגל לתקשר עם עצמי והסביבה ונאטם לפעמיים כמה שעות השיא שבוע וחצי של הפוגות קצרות. לא נתקלתי בעבר עם התקפים כאלו שלפעמיים נהיה פסיכוטי לזמן קצר. כן אני מקבל התקפים פסיכוטים לא קולות והזיות יותר פרנויות ומחשבות שווא פסיכוטיות שלמרות שאני מאמין בהם באותו רגע אחר כך זה עובר ואני חוזר למצב נורמלי וגם מנסה להבין מה עבר עלי וחושב איך למנוע את אותו התקף עם שיטות ועזרים יחד עם הפסיכולוגית והפסיכיאטר.
אני רסידואל סכיזופרניה למרות זאת מתפקד בעזרת תרופות סרוקוול קלונקס וסרוקסט בנוסף הלפונקס... האם יש איזה שהו התנקשות? עם כול הSSRI בנזואפנים ואנטי פסיכוטי. ברשותך עוד משהו קטן האם יכול להיות מעבר בין אבחנות בסקלה של המחלות סכיזופרניה? ומה הכי נפוץ? לפשל סימפלקס- רסידואל, פרנויית לקטנוני וכ'ו.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
התוצאות של הטיפול בלפונקס תלויות לא רק בזמן הטיפול אלא גם במינון. נהוג להעלות את המינון לכ 200 מ"ג ולחכות מספר שבועות (המינון יעד נקבע על פי המצב הנפשי שלך).
אין התנגשויות ואין כללים לטיפול ספציפי לפי סוג ההפרעה הפסיכוטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורבוןיעל18/09/2010
האם אסור לאכול אשכוליות עם סורבון ולוסטרל, ולמה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכוליות ותרופות
אשכוליות מפחיתות את היעילות של התרופות. זה לא רק בגלל החומציות אלא בגלל החומרים הנוספים שיש באשכולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב מומחים,אנה18/09/2010
אני לוקחת VIEPAX 75 XR פעמיים ביום, ואני סובלת מרעב מוגזם ובלתי נשלט וחוסר תיאבון פתאומי כתוצאה מלקיחת הכדור. התסמינים האלה לא רק קורים לסירוגין אלא גם במקביל- לרגע אני מתנפלת על המקרר- וברגע שהאוכל מוכן במיקרו אני כבר לא רוצה לאכול.
יותר מזה, בעקבות הכדורים נוצרים לי כאבי בטן קבועים ובחילות, חרף העובדה שאני לוקחת אותם אך ורק עם אוכל.
אני לא יודעת מה לעשות. אני בת 18 ולוקחת את התרופה מזה שנה, התסמינים החלו רק לפני 3 חודשים.
אנא עיזרו לי.
תודה רבה מראש, אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנויים בתאבון
אני לא יודע להעריךל את המצב שלך מכיוון שיאני יודע מה הסיבה שאת לוקת את התרופה ומה היה מצבך ודם לכן. התרופה יכולה להגביר תאבון אצל חלק מהאנדים למרות שאצל הרוב התרופה אינה מגבירה את התאבון...
המינון שאת נוטלת הוא מאוד נמוך וכדאי שתבדקי עם הפסיכיאטר שלך מה האפשרויות להמשך טיפול והאם כדאי להעלות את המינון או להחליף תכשיר או אפילו לוותר עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)