מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cymbaltaיעקב30/08/2010
שלום
לפני כחודשיים הפסקתי לקחת ציפרמיל עקב תופעת לוואי .
הרופאה נתנה לי cymbalta במינון של 60 מ"ג.
הבעיה שלי היא יותר חרדתית (גם חרדתית ) ופחות דיכאון.
אני מרגיש שהתרופה הזאת פחות עוזרת בנושא החרדתי. היא פתרה לי את תופעת
הלוואי שהיתה בציפרמיל.
חוץ מזה התרופה החדשה גרמה לעלייה במשקל.
האם כדאי לעלות את המינון של הסימבלתה או להוסיף כדור ספצפי לחרדה?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסימבלטה
ד''ר חיים שם דוד31/08/20102 האופציות שהזכרת יכלות לעזור לך . בדר"כ עליית המינון פותרת את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנאפרניל והריוןללא שם30/08/2010
האם מותר לקחת אנאפרניל בעת הנסיון להרות ואח"כ גם בהריון עצמו, במיוחד בשליש הראשון?
באיזה מינון מותר לקחת ואילו סיכונים ידועים קיימים להתפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא]ראניל בהריון
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010התרופות הממולצות יותר בהריון הן ממשפחת SSRI. לשאלות בנושאים יותר מורכבים כאלו כדאיש תפני למרכזים העוסקים בכך באופן מיוחד- יעוץ במרכזים ליעוץ טרטולוגי. הפסיכיאטר שלך מכיר את המרכזים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל29/08/2010
האם יש אנשים הסובלים מעוררות מינית קשה כתוצאה משמיעת דברים קשים או מזעזעים- לדוגמא- פרטים על רצח, מוות, השמדה, עינויים וכדומה, והאם תופעה כזו מוכרת גם אצל ילדים קטנים?
האם מדובר בסטיה? בנטיה לפסיכוזה? אני לא מתכוונת לעוררות מינית הנובעת מהנאה מתכנים אלה אלא להיפך.
אגב, אני סובלת מבעיה זו כל חיי. האם יתכן שמדובר בבעיה הורמונלית או נוירולוגית שבמקרה מחריפה בהקשר לתכנים שתארתי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
04/09/2010שלום
פנטזיות אלימות מופיעות אצל לא מעט אנשים. לפעמים זו תופעה לא כ"כ חשובה ולפעמים זה יכול להיות בעייה קשה מאוד. אני ממליץ לך לפנות להעאכה של בעל מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש פסיכיאטר בירושליםעמוס29/08/2010מחפש פסיכיאטר בירושלים שאפשר לסמוך עליו לטיפול בדיכאון.
יש לכם המלצות? כמו כן שעלות מפגש תהיה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחפש פסיכיאטר בירושלים
04/09/2010שלום
מצטער אבל בפורום לא נותנים המלצות למטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירו 30 מ"גסמי29/08/2010האם נטילת כדור אחד 30 מ"ג בשעה עשר בלילה תשפיע על עירנות בבוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות לוואי של רמרון
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010יש כאלו שהטיפול ישפיע עליהם שיהיו מאוד עייפים. לא רק בבוקר למחרת אלא אפילוט לכל משך היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה80 מג פריזמה-או סי דיחולה O.C.D29/08/2010שלום רב,
אני 5 ימים על מינון של 80 מג פריזמה לטיפול ב-o.c.d (העלייה הייתה הדרגתית). אני מרגיש עייפות (לא חזקה במיוחד) אבל תופעת הלוואי הבולטת היא חוסר-מנוחה. לא מדובר בחרדה, אלא בחוסר-שקט פנימי נפשי, שמפריע לי במידת-מה. האם מדובר בתופעת לוואי נורמלית? אשמח לתשובה, במסגרת היכולת המוגבלת לענות דרך האינטרנט ללא היכרות אישית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראי שקט בעת נטילת פריזמה
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010שלום לך,
אלו בהחלט יכולות להיות תופעות לוואי של המינוןש אתה נוטל.ץ יש מספר אפשרויות והיעילה שבהן תהיה הפחתת המינון למינון הקודם , לחכות מעט זמן ולהעלות לאחר תקופת התייצבות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהליהי29/08/2010שלום,
מה הקשר בין נחושת בשתן לבין מחלת נפש.
ובאילו מחלות נפש נחושת בשתן נפוצה?
האם ידוע ממה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
04/09/2010שלום
אני מעתיק לך כאן מוויקופדיה. אני מקווה שהאנגלית לא בעייה. עם כן תחפס בעברית מחלה ע"ש ווילסון
Wilson's disease or hepatolenticular degeneration is an autosomal recessive genetic disorder in which copper accumulates in tissues; this manifests as neurological or psychiatric symptoms and liver disease. It is treated with medication that reduces copper absorption or removes the excess copper from the body, but occasionally a liver transplant is required.[1]
The condition is due to mutations in the Wilson disease protein (ATP7B) gene. A single abnormal copy of the gene is present in 1 in 100 people, who do not develop any symptoms (they are carriers). If a child inherits the gene from both parents, they may develop Wilson's disease. Symptoms usually appear between the ages of 6 and 20 years, but cases in much older patients have been described. Wilson's disease occurs in 1 to 4 per 100,000 people.[1] Wilson's disease is named after Dr. Samuel Alexander Kinnier Wilson (1878-1937), the British neurologist who first described the condition in 1912* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת כדוראירית29/08/2010שלום, אני לוקחת לוסטרל כבר 3 שבועות. חוץ מזה שאני רגועה יש לי OCD ואמרו לי שזה כדור מעולה, והחרדות שהיו לי ממש גברו יותר ממה שהיו, האם זה יעבור? האם השפעת הכדור היא יותר מ3 שבועות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעת לוסטראל
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010לוסטראל יעילה כנגד OCD.
המינון שיש לקחתא תה תרופה הוא גבוה יותר מאשר בהפרעות דיכואן והוא 100 מ"ג ומעלה ככל הנראה (עד 200). 3 שבועות של טיפול אינם זמן מספק על מנת לברר את היעילות.
בזמנים הרא/שונים של תחילת הטיפול אפשר להשתמש בתרופות הרגעה על מנת להלחם בתופעות הלוואי של האי שקט והחרדה המתגברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתייעצותנטלי28/08/2010אני בת 31 לפני שנתיים התחלתי טיפול פסיכולוגי,וסיפרתי על כמה טראומות שקרו לי בגיל צעיר,שאני לא אפרט,ניכנסתי לדיכאון עמוק,היה לי ניסיון אובדני ובעקבות זה אושפזתי בבית חולים פסיכאטרי,בגלל ניסיון אובדני והתקף פסיכוטי,ההיתי מכורה לסמים קשים (קוקאין) אבל בעיקר חשיש וגראס, הפגיעה העצמית קרתה דווקא שהפסקתי עם הסמים,,שהישתחררתי מהית חולים אחרי שבועיים טופלתי בכדורי פארפאנן 7חודשים ועליתי יותר מ8 קילו,,,כרגע אני מטופלת בכדור חדש שניקרא זיפרקסה אולנזאפין,למה הוא טוב ?כי אני סובלת מכמה דברים דיכאון,לא ישנה, יש לי המון פלאשבקים מהעבר,הכדור ממש עוזר לי אבל אני נורא מפחדת להשמין אני אשמח אם תסבירו לי קצת על הכדור.....ועל התופעות לוואי ולמה יש לי צורך לפגוע בעצמי כל הזמן,עם חתכים ביד??.?
אני אודה לכם מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפגיעה עצמית
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010שלום לך
יש הרבה מאוד סיבות למה אנשים פוגעים בעצמם. נראה לי שמי שיוכל להסביר את המצב יותר טוב מכל אחד אחר הוא הפסיכיאטר שמטפל בךל.
\זיפרקסה הוא תכשיר נוגד פסיכוזה עם תכונוטת של הרגעה. לעתים קרובות משפמשים בתרופה זו על מנת להפחית מתחושת החרדה, אי שקט וכמובן להפחית פסיכוזה. לעתים התרופה עוזרת כנגד נטיה לפגיעה עצמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוגלת לקחת תרופותשלי28/08/2010אני סובלת כבר כמה חודשים מהתקפי חרדה שגורמים לי לא לצאת מהבית מטופלת אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר שנתן לי רסיטל בהתחלה שלאחר 5 ימים הפסקתי לקחת בגלל בחילות קשות עכשיו נתן לי סרנדה שאני ביום השלישי לוקחת חצי כדור ושוב יש לי בחילות הפסיכאטר ביקש לא אפסיק לקחת אבל אני שוב סובלת מבחילות ממש קשות וחוסר תאבון ורצון להקיא. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפשר תשובה?
שלי31/08/2010איך מתגברים על הבחילות? וממשיכים בלי להפסיק את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בזמן טיפול
ד''ר חיים שם דוד31/08/2010במידה ואת סובלת מבחילות קשות, עדיין ובכל זאת מומלץ לקחת את הטיפול כי התופעות האלו חולפות. לעתים שינויים כמו נטילה עם אוכל מצליחים לפתור את הבעיה ונטילת התרופה בלילה דווקא יכולים להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובהנופר26/08/2010שלום,
אני הובחנתי בAdjustment dusorder
ואני לוקחת נגד זה כדורים בשם למיקטל התחלתי לקחת אותם לפני יומיים ובנתיים אני על 25 מ"ג ויש לי המון כאבי בטן במיוחד אחרי האוכל ובחילות ושילשולים האם התופעה הזאת היא תופעות לוואי בגלל הכדור והאם זה תקין
ואשמח קצת גם הסבר קצר על ההבחנה שהופחנתי וקצת על הכדור כי כרגע הוא בכלל לא עוזר לי אני עדיין עצבנית חרדנית וחסרת סבלנות ובייאוש
תודה רבה ואשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה חשובה
28/08/2010שלום
האבחנה של תגובת הסתגלות אומרת שאדם מגיב עם תמונה נפשית של דיכאון או חרדה לאירוע משמעותי בחיים. בדרך כלל לא ממליצים על תרופות לאבחנה זו. כל תרופה יכולה לגרום בהתחלה לתופעות במערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתיעצות
נופר02/09/2010אז למה בכל זאת כן המליצו על כדור ושני פסיכאטרים שהייתי אצליהם המליצו על למיקטל מבלי לדעת שהשני המליץ,מה לדעתך אני צריכה להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת רואקוטן עם זיפרקסיהרון26/08/2010האם אפשר לקחת רואקוטן עם זיפרקסיה 15 מ''ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקיחת רואקוטן עם זיפרקסיה
28/08/2010שלום
אפשר. צריך לעקוב על תפקודי כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנאןאנונימי26/08/2010שלום!
אני משתמש בפרפנאן 8 מ"ג כבר 30 שנה.
זה גורם לי לרעידות ברגליים ובפה וזה מטריד.
ניסיתי להחליף לסרוקוואל והפרפנאן ניצח, ז"א לא יכולתי להיגמל מהפרפנאן.
האם עוד אפשר לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרפנאן
28/08/2010שלום
הירידה מתרופה שאדם לוקח 30 שנה חייבת להיות מאוד מאוד איטית. עליך לנסות לרדת ב 2 מג כל 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אנונימי
נועה17/11/2010אני חייבת את עזרתך! בתור אדם שניסה את שני הכדורים הללו, מה עדיף
אני נוטלת סרוקוול וסובלת נורא מתופעות הלוואי שלו, אני מפחדת להחליף לפרפאנן בגלל תופעות שאתה מתאר אך שמעתי שיש כדור פארטן שמנטרל תופעות אלו, ומה זאת אומרת הפרפנאן ניצח?
אם תוכל לענות לי אני אודה לך מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש תפוס וחרדהמיכל26/08/2010האם יש קשר בין ראש\קרקפת שנתפסים ולעיתים מקרינים לכיוון הפנים (כך שגם צד אחד של הפנים נתפס) לבין תחושות של חרדה קלה ודכאון קל. ז"א האם אותה תופעה שגורמת להתפסות גורמת גם לחרדה? אם כן מה מה זה ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרראש תפוס וחרדה
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2010מיכל שלום,
תחושה שאת מתארת יכולה להיות סימפטום של חרדה וכיוון שסימפטומ זה יכול להיות מפיחד, האדם יכול לחוות הגברה של החרדה והחרדה מגבירה את התחושה בראש. כמו ביצה ותרנגולת, מעגל הקסמים של החרדה שבו הופעת התחושה גורמת לחרדה והחרדה מגבירה את התחושה. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב היא לשלב טיפול תרופתי נוגד חרדה ופסיכותרפיה התנהגותית 0 קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כיצד להפסיק את מעגל הקסמים, ללמוד כלים של שליטה שעוזרים להתגבר על החרדה בהווה ולמנוע הישנותה בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינדרוםדנה26/08/2010מישהו יכול להגיד לי בבקשה מה זה סינדרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסינדרום
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2010דנה שלום,
סינדרום (syndrom) = תסמונת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)