פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשפוז
    א
    25/08/2010

שלום,
    אבי, בן 60 סובל ממניה דיפרסיה. אחת לשנתיים מגיע למצב של אישפוז בכפייה, זאת משום שמסתבך במעשים תוקפניים ומשום שהופך פסיכוטי.
    האישפוז הוא תמיד בבי"ח אברבאנל.
    המחלקה מכילה אוכלוסיה חולה הטרוגנית מאוד, מה שהופך את האישפוז לסיוט.
    השהייה במחלקה, במקום להיות מחזקת ומרפאת, היא מעיקה ומפחידה.
    הדבר גורם לכך שבפעם הבאה שהוא מגיע למצב אישפוזי, הוא מפחד להתאשפז והדברים נגררים לאישפוז כפוי.
    שאלתי היא,
    היכן עוד ניתן להתאשפז? האם ישנם מקומות הומאניים ועוטפים ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2010

שלום לך,

יתכן וכדאי לחשוב על דרכים למנוע התדרדרות במצב. איזון תרופתי, מעקב רפואי צמוד ופסיכותרפיה יכולים לעזור לאביך ולמשפחה לזהות סימנים מקדימים של התפתחות המחלה ולעצור את ההתדרדרות. למשפחה יש תפקיד מרכזי במניעת התדרדרות ומניעת האשפוז.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת..

א
    27/08/2010

תודה לך על תשובתך.
    בוודאי, כל מה שכתבת נכון.
    עדיין, זה לא סוד, שגם בהינתן כל מה שכתבת, אפיזודות הן לא מן הנמנע.
    האם ישנם מקומות הומאניים יותר לאישפוז?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז

ד''ר אירנה נתנאל
    28/08/2010

האשפוז נעשה במרכז לבריאות הנפש ששייך לאזור מגורים. אם אביך תושב בתים הוא שייך לאברבנאל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    שלי
    25/08/2010

האם אפשר לשלב עם התרופה סרנדה את התרופה לנטון(לדלקת בקיבה-גסטריטיס)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• שילוב תרופות

28/08/2010

אפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רידזין
    אלמונית
    25/08/2010

לד"ר שלום

אני לוקחת רידזין כבר כמה שנים במינון של עד 200 מ"ג ליום, נאמר לי שמעבר למינון זה נוצרת סכנה לראייה.
    לא הצלחתי להגיע לאיזון עם אף תרופה אנטיפסיכוטית אחרת (למעט לפונקס שאותו לא ניסיתי). וגם הרידזין לא גורם לי לתופעות לוואי. התרופה מאוד עוזרת לי.
    האם עלי להחליף אותה?
    מה הסכנות בלקיחת רידזין?

לקביעת תור
    סגירה
    רידזין

הוספת תגובה

• רידזין

04/09/2010

שלום
    בשנים האחרונות אנו ערים יותר לתופעה של השפעה קרדיאלית שלילית של תרופות. רידזין יכול להאריך משהו שנקרא QTc בבדיקת ה א.ק.ג. עם תופעה זו קיימת אפשר לקבל הפרעות משמעותיות בקצב הלב. זה במיוחד חשוב כאשר לוקחים תרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנועתיות
    תדהר
    25/08/2010

בעבר נטלתי ריספרדל וזה עשה לי תופעת לוואי של פגיעה בתנועתיות,
    האם התרופות מהדור הראשון ,כולם ,יש להם תופעת לוואי של פגיעה בתנועתיות?
    מה זה אומר שתרופות מהדור הראשון לא יתאימו לי, שאני רגישה לכדורים פסיכאטרים?

אשמח לתגובה
    תדהר.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בתנועתיות

הוספת תגובה

• פגיעה בתנועתיות

28/08/2010

שלום
    תרופות פסיכיאטריות מהסוג של נוגדי פסיכוזה חוסמות קולטנים של דופמין באזור במוח שנקרא striatum אם החסימה הזו גדולה מדי, וזה תלוי ברגישות של כל אדם ולמינון של התרופה, מופיעות הפרעות מוטוריות מהסוג שאת מדברת. לא כל תרופה עושה את זה וכל אדם רגיש בצורה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה כרונית?
    אנונימית
    25/08/2010

רציתי לשאול כמה התקפים פסיכוטיים אדם צריך לעבור בשביל לקבוע עם מחלתו כרונית?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה כרונית?

הוספת תגובה

• התקפים פסיכוטיים

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2010

שלום לך,

עניין הכרוניות קשור לא רק בכמות ההתקפים אלה גם בנזק שנגרם לאדם להחר ההתקף. מהלך המחלה בדרך כלל ממושך. אולם המחלה אינה חשוכת מרפא ולא תמיד מביא להתדרדרות. לעיתים קרובות מאוד הפרוגנוזה טובה. קיימים מצבים של התקף פסיכוטי אחד ואחריו החולה מבריא וישנם מצבים שבהם החולה סובל מהתקפים חוזרים שמופיעים בתדירות שונה. בין התקף להתקף קיימת החלמה חלקית והחולים יכולים לחזור לתפקוד בקהילה. במקרה כזה התפקוד יורד מהתקף להתקף.

כיום, לאור השימוש בתרופות חדשות והתערבות טיפולית מרבית, ירד משמעותית משך ההתקף החריף, משך האשפוז וצומצם הליקוי שלאחריו.

ההחלמה לאחר ההתקף החריף בדרך כלל איננה מלאה ונשארת צלקת של ליקוי. החולה איננו "כתמול שלשום". תקופה זו קשה במיוחד על בני משפחה.

ישנה חשיבות רבה לערנות ולמודעות לסימנים המבשרים התקף חוזר. התקף כזה לא פורץ פתאום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת קדם ויסתית?
    מיכל
    25/08/2010

שלום רב,
    שמתי לב לאחרונה שסביב הביוץ ולאחר מכן לפני המחזור יש לי תופעות של חרדה ועצבים בלתי ניתנים להסבר בעצמתם. זה לא בהכרח גורם לי לכעוס יותר אבל זה עושה אותי מתוחה כשכל מה שאני רוצה זה לקחת משהו שירגיע את הגוף.
    התחלתי לקרוא על הנושא ויש לי שאלות:
    1- האם נכון שדיכאון וחרדה כתסמונת קדם ויסתית הם קלים יותר ,תלויי הורמונים ולכן נוגדי דיכאון משפיעים עליהם מהר יותר?תוך יום-יומיים? (כך קראתי במס' אתרים).
    2- אם זה כך האם ניתן לקחת נוגדי דיכאון \חרדה רק סביב הימים הבעייתיים?
    3-האם לקחת אותם מהביוץ ועד אחרי המחזור?ז"א לשבועיים?
    4- האם רמוטיב יעיל לצורך העניין?
    5-מה דעתכם על זה?תסמונת טרום ויסתית - PMS-A- ANXIETY
    75-80% מהמקרים. מתבטא בחרדה, רוגז, שינויים במצב הרוח, מתח עצבי. הסיבה: רמות אסטרוגן גבוהות ופרוגסטרון נמוכות. זהו הסיווג הנפוץ ביותר. לנשים אלה יש גם רמות גבוהות של אדרנלין, נוראדרנלין וסרוטונין, ואילו רמות נמוכות של דופאמין ופנילתלמין.-אז חסר סרוטונין או יש עודף? לא מבינה....
    6- האם יש ויטמינים\ מינרלים שיעילים בתחום?
    7- האם בדיכאון וחרדה קורים אותם דברים במוח או שיש הבדל ?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת קדם ויסתית?

הוספת תגובה

• תסמונת קדם ויסתית?

28/08/2010

שלום
    התסמונת הקדם וסתית שכיחה. היא יכולה להיות מקלה עד משמעותית. העצמה של התלונות קובע עד כמה מנסים לטפל. כמובן שעדיף לנסות טיפולים התנהגותיים, לרשום יומן, הרפיה, ודברים שעושים טוב בימים אלו. תרופות יכולות להיות משימוש בגלולות עד תרופות נודדות דיכאון במצבים החזקים יותר. היפריקום לא ידוע כיעיל ב תסמונת זו אבל אפשר לבדוק האם הוא משפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Viepax מתאים לטיפול בOCD ו-IED?
    אופיר
    25/08/2010

אני ברגע זה התחלתי לקחת Viepax 37.5 לטיפול באובססיה כפייתית (OCD) והתקפי עצבים (מתבטא בקריעת בגד או הרס מכשיר כלשהו וכד' בצורה אובססיבית) שיש לי בעקבות סף גירוי נמוך (IED) ורציתי לדעת האם הכדור המדובר אכן אמור לטפל בבעיות אילו שאני סובל מהן?

לקביעת תור
    סגירה
    Viepax מתאים לטיפול בOCD ו-IED?

הוספת תגובה

• אי אפשר לקבל תשובה?

אופיר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירנות בלי מוכנות

נבו
    29/08/2010

חזרתי מחו"ל לפני חודשיים בעקבות דיכאון ,
    כל היום ישנתי ונאבקתי במחשבות שליליות
    אני מטופל בוויפקס 225 מ"ג ,
    הבעייה היא שבשבוע האחרון אני מאוד עירני , אבל סובל משעמום נוראי
    לא משנה מה אעשה, הכל משעמם , ואני מסוגל לעשות את זה במשך חמש דקות
    אפילו קריאת עיתון. זה מלווה בלחץ חזק בחזה , שידוע לי מילדות שנגרם בעקבות דכאון

לפחות עד לפני שבוע, התעסקתי באופן כפייתי בעיתונים וחדשות בלי הנאה.
    אבל עכשיו אפילו מזה אני נמנע.

תור לפסיכיאטר יש לי בעוד שבוע, וכנראה אני אחזור במקביל לקונצטרה.
    אבל האם יש אפשרות להוריד מעט את המינון של הוויפקס ?
    כי ההרגשה הנוראית הזאת מובילה לפגיעה עצמית

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בOCD ו IED

ד''ר חיים שם דוד
    31/08/2010

ויפאקס יכולה להיות יעילה ל OCD אולם הטיפול ב IED אינו ספציפי . יש להעריך האם זה באמת IED או שמא מדובר בדבר אחר כגון כזה שיש אצל אנשים עם OCD שלא מקבלים את מבוקשם ומגיבים באלימות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העניין הוא

אופיר
    01/09/2010

שאני נוטה להגיב באלימות רוב הזמן ללא סיבה. למשל שומע מוסיקה ולפתע הורס את האוזניות סתם בחוסר שליטה ובצורה אימפולסיבית (ואח"כ מפתח אובססיה על הרס אוזניות) בלי סיבה נראית לעין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יודע , הרופאים פה בהתנדבות , הם

נבו
    01/09/2010

לא תמיד ליד המחשב

אבל לשאלתי
    מה זה IED
    מונח שעוד לא שמעתי עליו שאשמח לקבל לתוך גופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודע לזה

אופיר
    03/09/2010

פשוט ראיתי שלרוב שאלות נענות תוך יומיים במקסימום שלוש וראיתי שההודעה הלכה לדף השני ללא מענה ולכן הקפצתי את ההודעה.

IED = Intermittent explosive disorder
    בעברית זה נקרא סף גירוי נמוך וככל שידוע לי בארצנו בקושי ניתן לקבל מידע על ההפרעה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרס, סרוטונין ודיכאון
    ליאור
    24/08/2010

אני נמצאת במצב של דיכאון וחרדה כבר מעל לשנה.
    לפני כן היתה לי תקופה מאוד קשה שכללה גירושין, הימצאות בקשר מאוד לא בריא שגרם לי לסטרס מתמשך, שינויים ארגוניים בעבודה שהובילו ללחצים, חרדות ולבסוף עזיבת העבודה. מרגע שעזבתי נכנסתי ללופ של סטרס, חרדות ולאט-לאט דיכאון שהלך והחמיר.
    ניסיתי ציפרלקס שרק הגביר את הסימפטומים ולא עזר הרבה. ניסיתי גם רמוטיב, שנראה כי עזר לתקופה מסוימת. כבר מעל שנה אני עוברת מעבודה לעבודה ולא מצליחה להתמיד בגלל התקפי חרדה, בכי ותחושות של חוסר אונים, ערך עצמי נמוך ועצב עמוק.

קראתי שסטרס מתמשך הוא אחד הגורמים לדיכאון, אך יש משהו שאינני מבינה - במצבים של סטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין, ובמצבים של דיכאון חסר סרוטונין. אך אם הדיכאון שלי נובע מסטרס מתמשך, האם נכון לקחת כדור SSRI שמשהה את ספיגת הסרוטונין במוח? האם זה לא יוצר מצב של עודף סרוטונין בגוף, כאשר הוא נמצא במצב של סטרס ודיכאון ביחד?

מקווה ששאלתי מובנת..

לקביעת תור
    סגירה
    סטרס, סרוטונין ודיכאון

הוספת תגובה

• מצב של סטרס

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

שלום לך,
    ההבנה שלך אינה נכונה של המצבים הללו. למה את חושבת שבסטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין? הכוונה בחסר של סרוטונים היא של חסר יחסי לצורכים באותה עת. חוץ מזה, התאוריה הזו אינה בהכרח העובדה המוגמרת והיחידה ויש תאוריות רבות להתפחות דיכואן כולל של הורמוני סטרס מסויימים שמשפיעכים על המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה הפיתרון בעצם?

מיכל
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מצב נפשי קשה בהריון
    יפית
    23/08/2010

שלום רב,

בחודש ינואר האחרון הפסקתי הריון (הריון שלישי) בשבוע 13 לאחר אשפוז בבית חולים כתוצאה מהפסקות בלתי פוסקות אשר גרמו לירידה חמורה בקליום ובמגנזיום ומצב נפשי קשה של בהיות, בכי חוסר יכולת לתקשר עם הסביבה (טופלתי ע"י רסיטל, זופרן לוריד, זריקות ויטמינים לישבן). 2 הריונות קודמים הקאתי וטופלתי בהריון השני ע"י SSRI. אני מנסה להבין מה קורה לי בהריון ומבינה שהקאה הראשונה מכניסה אותי לסחרור ומורידה אותי לתהומות עמוקים ולחוסר שליטה. חשוב לציין כי ביום יום אני יועצת השקעות אמא פעילה מאד (נחשבת לאישה חזקה ודומיננטית בקרב המשפחה, חברות ועמיתים בעבודה). אני רוצה בכל מאודי לנסות הריון נוסף ולא מוכנה לוותר על ילד נוסף (המחשבה על ילד נוסף גורמת לי לכאב פיזי בלב) אך אני חושבת שאני צריכה לאזן את הגוף (אולי הורמונים) לפני תהליך הכניסה להריון ולעבור את ההריון בצמוד לאיש מקצוע. האם אתם מכירים את התופעה שנראת כמו דכאון במהלך הריון? האם יש פסיכאטרים שמתמחים בכך? מאיפה להתחיל?

הוספת תגובה

• דיכאון בזמן הריון?

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

את מתארת תופעה שאינה נדירה של תסמנים דכאוניים בהמשך לבעיה גופנית.
    אני לא מכיר טיפול הורמונלי לבעיות אלו. הטיפול יצטרך להיות דרך מניעת התחושות הגופניות הקשות שאת חווה ולטפל בתסמינים דיכואניים או חרדתיים לכשיבואו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויי מינון
    מאיר
    23/08/2010

שלום,

לאחר השפעה חיובית אך חלקית של ציפרלקס 10, עליתי בהדרגה ובאיטיות רבה מ-10 מ"ג ל-20.

במעבר מ-15 ל-20 היו תופעות לוואי משמעותיות שרובן החלו לחלוף בהדרגה כעבור חודש. תופעת הלוואי המפתיעה, שלא חלפה כלל, היא עלייה חדה במשקל של 7 ק"ג, אך מאחר שאני רזה מדי אני דווקא מאוד מרוצה ממנה. כרגע טוב לי עם המינון הזה, הוא עושה את העבודה טוב יותר.

הבעיה שנותרה היא קשב וריכוז, ביג טיים. מעולם לא אובחנתי רשמית אבל אני בטוח שיש לי ADD. אני לא היפראקטיבי (בילדותי לא הייתי מהתלמידים שמפריעים בכיתה, להיפך), וגם לא רוצה לקחת ריטלין כי הבנתי שבניגוד לציפרלקס, תופעות הלוואי שלה אינן חולפות מהר ובקלות וממילא אני לא בטוח כמה טוב שתי התרופות יעבדו ביחד. מה עושים? ברור לי שאי אפשר לתת פתרון מלא בהודעת פורום, אבל בבקשה תנו לי כמה כיוונים לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויי מינון

הוספת תגובה

• הכוונה

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

אתה בכיוון הנון- כדאי שתפנה אל פסיכיאטר או אל נוירולוג על מנת לבחון את המצב שלך. כדאי שתקח בחשבון שלאנשים עם הפרעת חרדה, הטיפול בריטלין עלול לפחות בתחילת הטיפול להחמיר את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במודאל
    שלומית
    23/08/2010

שלום , שמי שלומית, יש לי שאלה לגבי בעלי,
    בעלי לפני 9 שנים השתמש בסמים קלים וכשהוא הפסיק במכה אחת הוא התחיל לסבול מחרדות , דיכאונות, וניתוק בראש לתקופה של שנתיים, לאחר שנתיים הכל עבר ועד היום במשך 9 שנים לא היה לו כלום, בעלי במשך 6 שנים קיבל כדורים מסוג זנידקס 300 לצרבת ולפני כחודש לא סיפקו את הכדור אז הוא לקח כדור מסוג זנדקס 150 2 כדורים כל פעם במשך שבועיים וחצי, לפני כחודש הוא הפסיק עם הכדורים כי הם גרמו לו לתחושות לא טובות, מהרגע שהוא הפסיק כל התופעות של ההפסקה מהסמים הכל חזר לו כגון דיכאון חרדות וניתוק בראש כבר חודש וחצי ימים, לפני מס' ימים הוא נשלח לפסיכיאטר מטעם הקופת חולים והמליצו לו לקחת כדורים מסוג מודאל, האם הכדורים באמת יכולים לעזור והאם התופעות האלה באמת הגיעו מהכדורים שהוא לקח?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במודאל

הוספת תגובה

• טיפול ותופעות לוואי של הפסקה?

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

לא נראה לי שאלו תופעות לוואי של הפסקת התרופה נגד הצרבות. את מתארת הפרעת חרדה שיש לבעלך שלעתים מתפרצת. אין תופעת לוואי שנגרמת מכדורים או מהפסקת כדורים שנמשכת שנתיים... בטח לא ללא בסיס נפשי או רגשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות במצב רוח במהלך נטילת ציפרלקס
    איציק
    23/08/2010

בעכבות דיכאון אני נוטל ציפרלאקס במינון של 10 מ"ג כשלושה חודשים. התרופה החלה להשפיע לאחר כשישה או שבעה שבועות שבמהלכן נעזרתי בקלונקס 0.5 מ"ג בממוצע כדור אחד ביום.
    לאחר כשבעה שבועות מצבי השתפר מאד ואין לי צורך בקלונקס עוד.
    מאז כל שבועיים וחצי או שלושה יש לי נפילה במצב הרוח שנמשת יומיים שלושה ואז חולפת.
    שאלתי האם עליי לשקול להעלות במינון של הציפראלס על מנת להימנע מהנפילות הללו.
    שאלה נוספת האם נטילה של קלונקס במינון של כדור או שניים פעם בשבועיים או שלושה(בזמן הנפילות במצב הרוח) עלול לגרום להתמכרות.
    אודה על ההתייחסות.

הוספת תגובה

• חוסר יציבות במצב רוח

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

תעלה את המינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה
    חנה
    23/08/2010

שלום רב!
    מדובר באחי בן 36.
    בילודותו היה ילד פיקח מאוד ושובב.
    לאחר צבא נסע למספר שנים למזרח שמר על קשר איתי והוריי ולעיתים תכופות ביקש כספים
    למחייתו כי לא תמיד עבד והוריי שלחו לו סכומים רבים.
    בערך כ10 שנים שהה במזרח גר עם חברה והיה נשמע די שמח.
    בעקבות הדרדרות במצבו הבריאותי של אבי ביקשנו ממנו להגיע לארץ.
    הוא לא רצה מכיון שהיה לא חוקי אך הגיע לכאן.
    לאחר מות אבי לא יכל לחזור לחול במשך כ- 5 שנים.
    גר בבית אימי יצר קשר עם חברים עבד מעט אך לא מצא את עצמו בזבז המון כספים שאמי נתנה.
    לא רצה לפנות ליעוץ כלשהו אמי הביאה פסיכיאטר הביתה שאבחן שהוא אינו חולה נפש אך סובל ממניה דיפרסיה.
    לעיתים היה לא יוצא מהבית תקופות ארוכות שקט ובקושי מדבר, ולעיתים היה לא מספיק לדב.
    היה מס' שיחות אצל פסיכולוג והפסיק.
    חזר לחול לפני כ- 4 חודשים הכל השתנה שם, אין עבודה, החברים חלקם עזבו והוא נשמע די מדוכא.
    אמי שלחה לו המון כספים במהלך חודשים אלו שהיו אמורים להיות למחייתו אך בזבז אותם.
    אמי ואני מאוד מודאגות.
    הוא אומר כל השנים שיעשה משהו לעצמו.
    אני שואלת האם באמת סובל ממניה דיפרסיה?
    האם אסור להשאירו שם לבד?
    הוא אינו מעוניין לחזור לארץ.
    הוא כל הזמן חוזר ומדבר על העבר ממש מתרפק על העבר.
    ניסינו להסביר שעבר זה עבר אך ללא הואיל.
    אנא עזרתכם הדחופה אני מודאגת מאוד וכן גם אימי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• העאם אחיך סובל ממאניה דיפרסיה?

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

אי אפשר לדעת אם האבחנה נכונה. לעתים האבחון בעייתי אבל בכל מקרה יש צורך לבדוק אותו לפני שמגיעים למסקנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לתרופות בחוץ לארץ
    דודו
    23/08/2010

שלום אשמח אם תענו לי מה התחליף לתרופות ELATROL ו RIDAZIN בחוץ לארץ אני עוזב את הארץ לתקופה ממושכת ואני רוצה לדעת אם יש תחליף לתרופות האלה בחוץ לארץ והשאלה אם התרופות שקיימות שם תואמות ב 100 אחוז לתרופות שציינתי תודה רבה אודה לכם על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לתרופות בחוץ לארץ

הוספת תגובה

• תרופות שמתיאומות בחול

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

שום לך,
    התרופות נמאות בכל העולם:
    אלטרול- השם הכימי (גנרי) שלה הוא אמיטריפטילין
    השם של רידזין- THIORIDAZIN

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וייפאקס והנקה
    עדי
    22/08/2010

אני נוטלת וייפקס במשך כשנה, לאחר שנטלתי סימבלטה תקופה דומה
    אני בסוף ההריון, לאחר ייעוץ טרטולוגי שהתיר להמשיך ליטול את התרופה במהלך ההריון

הייתי רוצה לדעת מה צפוי לקרות לאחר הלידה, האם יש תופעות לואי עבורי או עבור התינוק
    האם מותר להניק עם התרופה
    האם להמשיך לקחת את התרופה כרגיל, אני נוטלת מינון של 120 (כדור ועוד חצי)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    וייפאקס והנקה

הוספת תגובה

• התרופה ויפאקס בהנקה

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

חלק מהתרופה עובר בחלב אם יש מינונים שנחבים ל"בסדר" ןאחרים לפחות. כדאי שתפני בשאלה נוספת אל המרכזים שנתנו לך את המידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה