מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני יצטרך רסיטל לכל החיים?רועי18/08/2010
שלום,
אני מטופל ברסיטל, שאלתי היא אם לאחר הפסקת השימוש ברסיטל הגוף ידע לעשות מה שעשה עם הרסיטל גם ללא התרופה. אם כן מה הוא עושה ולאחר כמה זמן שימוש זה יקרה.
בתודה,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת רסיטל
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010לאחר הפסקת רסיטל יש אנשים שלא יצטרכו לקחת אותו ויש כאלו שיצוטרכו לחזור אליו. אי אפשר לדעת מי יפול לקבוצה זו או אחרת. על מנת להגביר את הסיכויים שהפהפרעה לא תחזור צריך לקחת את התרופה לפחות את פרק הזמן המומלץ כלומר- עבור הפרעת דיכאון לפחות חצי שנה או פי מה שהרופא מורה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה אמביין CRאדווה17/08/2010
יש לי בעיות להרדם והרופא רשם לי אמבייןCR כדי שיעזור לי בתקופה הקרובה. אני מעוניינת לדעת אם התרופה ממכרת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התרופה ממכרת
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010לכל תרופםה ממשפחת המרדימים יש פוטנציאל התמכרותי ולכן לא מומלץ טיפול ממושך בהם ורצוי בכלל לנסות להמנע מהם ולטפל בהפרעות שינה בדרכיםא חרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסשי17/08/2010
לפני כמה חודשים היתי מאושפז במחלקה פסיכיאטרית ולקחתי כדורי קלונקס
עכשיו אני מטופל אצל פסיכיאטר של קופת חולים
עכשיו רציתי לדעת עם יש לו סמכות לתת לי מרשם לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות לתץת מרשם לקלונקס
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010לכל רופא יש סמכות לתת לך מירשם לקלונקס אבל אני מייח שיהיו כאלו שימנעו מכך מכל מיני סיבות כוןלל בהערכתם שהמצב ש/לך אינו דורש את התרופה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז פסיכיאטרי ועבודה כפסיכולוגיתדלית17/08/2010
עברתי אשפוזים פסיכיאטריים על רקע הפרעות אכילה ובהמשך גם הגדרה כאישיות גבולית. הוכרתי גם כנכה בביטוח לאומי על רקע זה. עדיין נוטלת תרופות אך מרגישה יותר מאוזנת. מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה או תחום קרוב. רציתי לברר אם נכון שאדם בעל עבר פסיכיאטרי, אשפוזים וכו' כמו שלי, לא יוכל בבוא היום לעבוד בארץ כפסיכולוג או במקצוע קליני דומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה כפסיכולוגית
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010אני מניח שכשהזמן יגיע יעריכו את יכולתך לעבוד בתחום הטיפולי ויקחו בחשבון את העבר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לכפות כדוריםחיים17/08/2010
יש לנו קרוב משפחה שחי אצלנו(אין לו מקום אחר להיות)שהיה מאושפז פעם ולפני כמה זמן הפסיק לקחת כדורים והוא מתעצבן לעיתים קרובות(במשך היום הוא רגיל אבל כל כמה ימים יש לו ריב)וזה במיידי הוא נידלק בקלות ומאיים מאד..לפני כמה זמן הבאתי אותו (בערמומיות) לפסיכיאטר והוא אמר שהוא גבולי ולכן אין מה לעשות עד שירים יד...מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותו הוא לא מוכן ללכת לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות?
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010אם הוא נבדק על ידי פסיכיאטר אז הוא יודע מה לעשות. לעתים אין ברירה ולא ניתן להשפיע על אנשים כאלו לכפות עליהם טיפול . תנסו להתנות את השארותו אתכם בנטוילת תרופות אבל תקחו בחשבון שבמידה ולא תעמדו אחרי המילה שלכם אתם בצרה יותר גדולה כי אז אין לכם יכולת בכלל להשפיע עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו בימקום ציפרלקסקלמן16/08/2010
מזה כ חודש קיבלתי אסטו בימקום ציפרלקס כי זה מה שנוטנים בכללית
הבעיה היא שמאז אני מאוד מתוח ןחסר סבלנות לאומת עם ציפרלקס
בנוסף אני נותה לריב עם כולם וליהות מאוד עצבני בכביש עם כולם
בבקשה מה אתם יכולים להיעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו במקום צפרלקס
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010תנסה לחזור לציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהקרן16/08/2010
שלום רב ,
כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.
היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה.
רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרה.
רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ?
אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל .
אני בת 34 אם ל2 ילדים
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבין אותך כ"כ
יוחאי17/08/2010לי כבר שנה שלמה יש מעין עקצוץ/שריפה בקצה איבר המין+צורך מטורף ללכת לשירותים.
זה מחרדה אצלי.
אני לוקח טופרניל במינון של 50 מ"ג ליום(בוקר+ערב),וזה עוזר חלקית.
לוקח גם 2 מ"ג קלונקס,שוב,עם השפעה חלקית.
הכל זה חרדה.
גם אני ממתין כבר לכדור שיעצור את כל הסיוט הזה.
העם איתך,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים שונים
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010שלום לך,
אנשים דרוכים וחרדים מייחסים לכל תחושה גופנית יותר משמעות מאשר יש לייחס לה בדר"כ. אין קשר בין התמסינים שאת חובה כקבוצה לגרד בנרתיק. אני חושב שאכן, את סובלת, סביר להניח מהפרעת חרדה ואת תקבלי הקלה מטיפול המכוון להפרעה זו.
היה לי מטופל ששם לב לכך שעין שמאל שלו מתכווצת כל הזמן. במשך שנה וחצי הוא היה בבדיקות שונות עד שהתחלנו בטיפול נגד חרדה והנה... זה הפסיק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים פסיכיאטרייםshein16/08/2010
הי
אני מטופלת בלוסטרל 50 מ"ג , 2 כדורים ביום עקב דיכאון והתקפי חרדה בצורת רעידות בראש ובידיים שהיו לי בעבר - הכדורים די עזרו בעבר מבחינת עצמת ההתקפים.
לאחרונה חזרו התקפי החרדה עקב לחץ בו אני נמצאת בחודשים האחרונים כנראה.
כדור קסאנאקס מרגיע ומונע את ההתקף.
האם קיימים כדורים פסיכיאטריים על בסיס יומי (כגון לוסטרל) בהם יש את המרכיבים של קסאנאקס או משהו דומה לזה??
האם עלי להחליף כדורים?
מה המלצתכם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורים
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010אין כדורים המכילים את הקסאנאקס מלבד הקסאנאקס.
ההחלטהלגבי החלטת התרופות יותר מורכבת ממה שזה נשמע. לעתים אפשר להסתפק בהעלאת המינון של הלוסטראל ולקוות שזה יפתור את הבעיה בתקופה הקשה שאת נמצאת בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זיפקרסהאלונה16/08/2010
שלום,
1.האם הזיפרקסה מיועדת לחולי סכיזופרניה או לחולים במחלות נוספות כגון מאניה דיפרסיה.
2.האם אדם יכול להיות חולה גם במאניה דיפרסיה וגם בסכיזופרניה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הידוע לי
יוחאי17/08/20101.זיפרקסה משקיטה מאניות.
2.סכיזואפקטיב היא שילוב בין סכיזופרניה למאניה-דיפרסיה,אשר בה המרכיב הסכיזופרני הוא מועט יותר,לעומת חולה שהוא סכיזופרני בלבד.
תקנו אותי,אם אני טועה.....
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010התרופה זיפרקסה היא תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור החדש ומיועדת למצביפ פסיכוטיים וגם למצבים מאניים.
הפרעה המשלבת תסמינים של סכיזופרניה יחד עם מצבי דיכאון או מאניה נקראת הפרעה סכיזואפקטיבית ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בתנועות בידייםד.פ.16/08/2010
כבר מס' חודשים אני בטיפול של חצי כדור זיפרקסה של מ"ג5
ויש לי חרדות בידיים כ ש אני עושה משהו.-לאתים קרובות נופל משהו מהיד. גם עושה הרבה פעמים את אותה תנועה שזה דברים פשוטים עד שמצלייח.
אני נוטל את המינון הקטן כי יש שינה מוגברת וטאבון גדון ממינון יותר גדול של זיפרקסה.
בתודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעות בתנועה
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010קשה לי להבין על מה את ה מדבר ולכן כדאי שתפנה לנוירולוג או לפסיכיאטר על מנת לבדוק את המצב שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקסגיא16/08/2010
אני לוקח ציפרלקס כבר כמעט שנה במינון של 20מ"ג .בחודש האחרון ירדתי בהדרגה ל 5 מ"ג,
כאשר בשבוע וחציהראשונים של החודש 15 מ"ג שבועלאחר מכן 10 מ"ג ובשבוע האחרון 5 מ"ג
רציתי לדעת כמה זמן אני צריך להמשיך במינון הנוכחי עד ההפסקה
רציתי לציין שבזמן האחרון אני מרגיש די טוב ומרגיש שאני יכול להפסיק את התרופה לחלוטין
אשמח לתגובכם המהירה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת מינון
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010שלום לך,
ההפחתה הייתה מהירה מדי. בדר"כ ההפחתה צתריכה להיות יותר איטית והרבה יותר איטית. בכל מקרה. ההפחתה בין שלב אחד לשני לא צריכה להיות פחות מחודש אלא אם המדובר בתופעות לוואי ואז ההפחתה צריכה להיות בעת הצורך אפילו מיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני ממשיך מכאן?
גיא20/08/2010כרגע אני עדיין על חצי כדור כבר בערך שבועיים האם לדעתך אני יכול להפסיק לקחת אותו או שצריך להשאר איתו עוד?
ועוד שאלה הסיבה של ההפסקה המהירה היא שבמקביל לחצי כדור הייתי צריך להתחיל לקחת ויפאקס אבל החלטתי לעשות בינתיים הפסקה האם זה נכון שמפסיקים כדורים אז אח"כ קשה מאוד להתחיל עוד פעם ולהתאזן על הכדור החדש?
כי אני מרגיש שאני רוצה לעשות הפסקה לראות איפה אני עומד ומקסימום אח"כ להתחיל עם הויפאקס
אודה לך מאוד על תשובה אני מודע לכך שאינך הפסיכאטר שלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
גיא25/08/2010האם מישהו יכול לענות לי בבקשה?
ויש לי שאלה האם זה בעייתי להתחיל כדורים מחדש חודשיים שלוש לאחר הפסקה במקרה שלי מציפרלקס לויפאקס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
גיא27/08/2010הפורום הוא לא חובה והיועצים לא מקבלים כסף
אבל אם יש כבר פורום אז לפחות שיענו יותר מהר יש אנשים שמחכים לזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד עליך להמשיך?
ד''ר חיים שם דוד06/09/2010אני אענה לך בקצרה- לא היית אמור להפסיק את הטיפלו ובטח ללא התייעצות עם הפסיכיטר שלך או מי שיש לו יכולת להעריך ולתת לך נהסבר . הפנייה לפורום הזה שמטרתו לתת מידע כללי ולא ספציפי. הפנייה שלך היא המשך ההתנהלות. האם תוכל להפסיק? כן האם זה הרצוי- כנראה שלא. אבל התשובה הזו כבר נרשמה לך בתשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וגלולות למניעת הריוןשני16/08/2010
שלום,
אני נוטלת ציפרלקס 30 מ"ג והלכתי לרופאת נשים על מנת לקבל גלולות למניעת הריון.
רציתי לדעת האם אפשרי ליטול את שני סוגי הכדורים יחד? לאחר התייעצות עם רופאת הנשים נאמר לי שלא אמורה להיות בעיה.
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ציפרלקס ותרופות נוגדות הריון
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010הנה שאלת איש מקצוע אחד.
ואי סבור כמו הרופא נשיפם שלך שלא אמורה להיות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתרופה ריח אופייני? מה הכוונה?אייל16/08/2010
שלום וברכה פרופסור.
ראיתי בעלון לרוקח בתרופה וולבוטרין שמצוין ש"לתרופה ריח אופייני".
מה הכוונה שלתרופה ריח אופייני? כשמריחים את הכדור אין לו כל ריח!
שאלתי את אותה שאלה מספר רוקחים בקופ"ח ואף לא אחד ידע לתת
לי תשובה לשאלתי ואפילו גם הם הופתעו מהכתוב בעלון התרופה
ש"לתרופה זו ריח אופייני".
אולי תוכל לסבר את אזני ושאר הקוראים באתר במה בדיוק מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלתי בבקשה?
אייל18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח אופייני של תרופה
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010התרופה אינה בצורתה הגולמית אלא עטופה ולכן אין לה ריח . תנסה לפורר אותה ויתכן ויהיה לה ריח אחר.
חוץ מזה אין לי מושג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בחולרוני16/08/2010
שלום רב
ברצוני לדעת איזו השפעה יכולה להיות על בן אדם כאשר הוא עובר לחול ומתחיל טיפול תרופתי נפשי שם? דיכאון והפרעות קשב וריכוז
בנוסף איזו השלכות יהיו לזה אם זו מדינה פחות מפותחת מישראל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בחול
21/08/2010שלום
שאלתך כללית מדי כדי לענות עליך. תבהיר את עצמך ונענה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במודאל
שלומית23/08/2010שלום שמי שלומית ויש לי שאלה לגבי בעלי,
בעלי במשך 6 שנים לקח תרופה מסוג נזדקס 300 נגד צרבת ולפני כחודשיים לא סיפקו את התרופה הזו אז הוא לקח זנדקס 150 2 כדורים כל פעם במשך שבועיים וחצי, לאחר שבועיים וחצי הוא הפסיק עם הכדורים כי זה גרם לתחושות לא טובות והרבה עייפות, מהיום שהוא הפסיק אותם בעלי פשוט סובל כבר חודש וחצי מדכאונות וחרדות וניתוק בראש ברמות שזה גורם לו כל הזמן לבכות והוא גם לא מסוגל ללכת לעבודה, לפני 9 שנים בעלי נגמל מסמים קלים ואותם תופעות שיש לו עכשיו הוא סבל פעם אבל במשך כל ה 9 שנים האלו הוא לא סבל מכלום רק מהיום שהוא הפסיק עם התרופות, הפנו אותו לפסיכיאטר מטעם קופת חולים והוא המליץ לו לקחת את המודאל האם התרופה הזו באמת יכולה לעזור ? והאם יש אפשרות שהמצב הנפי שלו באמת חל עקב הכדורים של הצרבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלה בחול
רוני22/08/2010אפרט יש לי חבר שאובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז והוא רוצה לעבור לגור בחול .
האם תהיינה השלכות של טיפול תרופתי כגון: ריטלין או כול תרופה נגד הפרעות קשב וריכוז על המעבר לחול האם זה יעזור או יהיה בלתי יעיל למשל: למידת שפה חדשה שינוי של סביבה אימוץ של מנטליות שונה ..... האם זה יעזור בהתאקלמות או אפילו יפריע?
בנוסף האם מומלץ ללכת לטיפול פסיכולוגי למרות שזה לא ארץ המולדת והבחור לא יודע את השפה במלואה בתור תמיכה רגשית?
בנוסף האם גורם רמת הפיתוח של הרפואה שהיא נמוכה מישראל תיהיה לזה השפעה חיובית או שלא תהיה לזה השפעה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות אובדניותרונן15/08/2010לפחות כ10 שנים אני חווה מחשבות טורדניות הקשורות בהתאבדות. בחלק מהפעמים המחשבות מובילות לחשיבה מודעת על הנושא, סקירתו, ואף הגייה בדרכי התאבדות - אגדיר זאת כמחשבות שאני יוצרת. אך ברוב הפעמים המדובר במחשבות שפשוט פוקדות אותי למעשה- נגד רצוני. בנערותי ניסיתי להתאבד... אבל זה לא הצליח:). אין לי כוונה להתאבד, זה פשוט מטריד את מחשבתי יחד עם מחשבות על העדר משמעות לחיים. אני חוששת לשוחח על כך עם פסיכיאטר מאחר והפחד הגדול ביותר שלי, אפילו יותר ממוות, זה שהדברים לא יובנו כראוי ויאשפזו אותי במחלקה פסיכיאטרית. עבורי- אין עונש נורא יותר מאשפוז בכפייה ומתן תרופה לאדם נגד רצונו. אומר אפילו - שלדעתי זה עונש ראוי לאנשים שפשעו נגד האנושות. אשמח אם תעניקו לי מידע אודות הדבר, מה הסיכון בלומר לפסיכיאטר האמת אודות מחשבות אלו, באילו מצבים נכפה אשפוז ומה הטיפול המקובל? מדובר במחשבות דומיננטיות למדיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסוחב סיפור דומה כבר המון שנים
יוחאי16/08/2010לפעמים,עדיף להגיד לרופא,ולראות מה הוא אומר.
ברור שיש סיכון באשפוז כפוי,אבל לפעמים זה לטובה.
מניסיון,מחלקה סגורה זה סיוט עלי אדמות,אבל לפעמים כדי להגיע לגן עדן,צריך לעבור קודם בגיהנום.
גם אני מפחד כל הזמן לספר את האמת לפסיכיאטר שלי מאותן סיבות,אבל אני בימים מאוד קשים,ויש מצב שאגיד לו.
כשאתה עם מחשבות טורדניות על התאבדות,זה מתישהו יכול להפוך למציאות,ובתור אחד שניסה להתאבד,זה יכול להפוך אותך לנכה פיזי,כך שזה לא כ"כ פשוט למות.(מכיר מישהו שקפץ מקומה שישית,ונשאר בחיים)
הסבל שזה גורם לך ביומיום,ושאיבת הכוחות שזה לוקח ממך יכולים להיגמר אחרי כמה שבועות במחלקה פסיכיאטרית.
שוב,אני לא בא להצטדק,כי אני נוהג כמוך,אבל מתישהו צריך להבין שהמחשבות האלה באות סתם,ופשוט צריך או לחיות איתן,או לטפל בהן מהשורש.
אגב,אחד הכדורים שקטל לי את רב המחשבות הללו הוא ציפרלקס.
עכשיו עברתי לציפרמיל,ויש לי מחשבות אובדניות מאוד חזקות,כך ששיקלי לבקש ציפרלקס.
שיהיה בהצלחה,ואנא,הישארי עימנו בעולם החיים,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שאחד הרופאים פה יגיב
רונן16/08/2010ליוחאי
תודה על התיחסותך.
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית בה לכל הפחות מתקיים חופש המחשבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחשבו אובדניות
ד''ר חיים שם דוד19/08/2010אני בטוח שאם תסבירי את זה לפסיכיאטר כמו שהסברת פה הוא יבין ויחליט את הדהר הנכון. על מנת לאשפז אדם בכפייה יש צורך באובדנות פעילה ולא בחשיבה (יש חוקרים שחושבים על הנושא הזה אפילו יותר ממשך) וגם בצירוף של פגיעה בשיפוט ובמחלה נפשית פעילה (שמשמעה מצב פסיכוטי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)