פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס
    זכריה בן ציון
    22/08/2010

בס"ד
    אני מטופל בקלונקס, לצורך הרגעה. מישהו שמשמש כרוקח הציע לי טיפות להרגעה. הטיפות הן מחומרים טבעיים (צמחים) בלבד. הטיפות אינן תרופה. מדובר באדם אמין המוכר לי היטב.
    ברצוני לדעת האם אפשר לקחת את הטיפות וגם את הקלונקס או שזה עלול לגרום לסיכונים או לאי יעילות.
    בברכה
    זכריה בן ציון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• תרופות צמחיות

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

איני יודע מה התכשיר הצמחי מכיל אבל לעתים ישנן הכנות שמכילות לתכשירים שיכולים לגרום להגברת תופעות לואי שונות . אני מניח שהרוקח ידע להגיד לך מה ההתנגשויות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    דניאלה
    22/08/2010

שלום, אני בת 29, ולוקחת קלונקס כבר בערך 4 שנים, יום יום, אך בכמות מאוד קטנה ליום, 0.25 מג עד חצי מג במקרים מסויימים בלבד, ולא יותר מזה. מה גם שאני מודעת לאופי הממכר של הכדור ואיני מעלה את הכמות. למרות הכמות שנחשבת קטנה זה עזר לי לצאת ממצב של התקפי חרדה (ללא תרופה טיפולית) וגם היום אחרי התקפי החרדה עגיין מרגישה שזה עוזר לי, ומשאיר אותי במצב רגוע. בכל מקרה השאלה שלי היא רפואית נטו, האם שימוש רצוף של שנים, כשמדובר על כמות קטנה כמו שתיארתי ולא יותר מזה, יכולה לגרום לאיזה שהן תופעות לואי/השפעות ארוכות טווח, מבחינה נוירולוגית וכו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ארוכות טווח

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

אין תופעות לוואי ארוכות טווח אבל כדאי לבדור מדוע את זקוקה לתרופה זו במינון כזה נמוך ולמה את לויה בה זמן כה רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אתה מתכוון

דניאלה
    24/08/2010

למה אני זקוקה לה מבחינה פסיכולוגית? אני יודעת למה, כי למרות שאין לי התקפי חרדה כבר, לפעמים חוששת שהתקפי החרדה יחזרו ויש "ניצצות" של התקף חרדה שלא מתפתח. הכמות קטנה כי אני יודעת שזה כדור ממכר ושלא מיועד לשימוש יומיומי ארוך טווח כמו שאני עושה, אז שומרת על כמות נמוכה. אבל אני מעדיפה הרגעה "קלה" ולא לקחת תרופה טיפולית כגון ממשפחת SSRI, (אין לי התנגדות אבל מאמינה שאין צורך כי אני לא מגיעה יותר לידי התקפי חרדה וזה מאחורי).
    מה שכן, כשלא לוקחת את הקלונקס, אפילו הכמות הקטנה הזו (אם שוכחת לקחת יום אחד למשל) אז יש לי דופק מהיר ועצבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

דניאלה
    24/08/2010

רק לציין... בטבעי יש לי דופק יחסית גבוה רוב הזמן (ללא כל בעיה קרדיולוגית, וללא קשר למצבי חרדה), וכשלוקחת את הקלונקס, ה "מנה" היומית של 0.25 עד גג חצי מג ביום, גם מרגישה נינוחה יותר וגם הדופק שלי נמוך יותר. זה ככה כבר שנים. זו סיבה נוספת ש"נוח" לי עם הקלונקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד מיני
    ירון
    22/08/2010

שלום רב,

האם תרופות SSRI אמורות לגרום לבעיה בהשגת זקפה ושמירתה? או שהן יכולות לגרום רק לירידה בחשק המיני ולעיכוב באורגזמה אך אינן גורמות לבעיה בזקפה? 

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד מיני

הוספת תגובה

• בעיות בתיפקוד מיני

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

שלום לך,
    \הכל כבר תואר על תרופות ממשפחת SSRI והקשר שלהן לתיפקוד המיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה?

ירון
    24/08/2010

למה הכוונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו טיפול CBT ?
    אוהד
    21/08/2010

מהו טיפול CBT? למי הוא מתאים ? כמה הוא עולה ואם יש סבסוד קופ"ח ?
    תודה יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מהו טיפול CBT ?

הוספת תגובה

• CBT

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

זהו טיפול פסיכולוגי שעושה קישור בין מחשבות, רגשות והתנהגות. על ידי שינוי דרכי חשיבה, תירגול משימות ודרכי חשיבה המצב רוח משתפר והתיפקוד עולה.
    בקופות חולים אין אגף של CBT אבל יש פסיכטאלוגים שעובדים בקופות ומוכנים לעשות את הטיפול. על מנת למצוא מטפלים כאלו תצטרך לפנות אל הקופת חולים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכים להבאת אדם לפסיכיאטר
    יעלה
    21/08/2010

שלום!
    בני (34) שירת בצבא,אקדמאי, עובד ומרויח למחייתו, נראה מעולה,מתגורר בית הוריו. סובל מחרדות חברתיות מילדות. לא יצר זוגיות מעולם , לא יצר קשר חברתי מעולם ולא מתקדם בעבודתו בשל חרדותיו. ( הוצע לו תפקיד שכרוך בניהול אנשים וסירב. ) מתקשר עם אנשים בהעברת מידע רלוונטי בלבד לא יודע לשוחח "סמול-טוק" . הוא מודע למצבו אך מסרב בעקשנות ובאגרסיביות מילולית ללכת לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי. שכנועים, תחינות והפצרות לא מועילים. אני אובדת עיצות... האם יש דרך ( אולי משפטים מסוימים שעלי לאמר... ) לגרום לו לרצות לטפל בעצמו. מה עושים?
    תודה, יעלה

הוספת תגובה

• אודה על ההתיחסות. הנושא חשוב לי

יעלה
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכים להבאת אדם לפסיכיאטר

24/08/2010

שלום
    אני מבין את הדאגות שלך. חרדה חברתית יכולה מאוד להגביל את התפתחות האדם טיפול תרופתי או טיפול פסיכולוגי מאוד יכולים לעזור אבל האדם צרים להיות מוכן לזה. אפשר לתת לו דברים מסוימים לקריאה, דרך ספר או אתר אינטרנטי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דרך

מייק ואן קול
    26/08/2010

אמא יקרה,
    הדרך היחידה היא אהבתך לבנך וקבלתו כפי שהוא.
    הוא לא חייב לענות על כל ציפיותייך ממנו.
    יש לך עוד ילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמי הזיות
    שני
    21/08/2010

שלום,
    אחי לפני כ5 שנים לערך נטל פטרית הזיות והיה שרוי בהתקף פסיכוטי כשבועיים לערך שכלל לצערינו אישפוז כפוי וטיפול, מאז ועד היום גילה התנהגות נורמטיבית לחלוטין המשיך בעישון סמים קלים במשך כל התקופה , אך היה מתפקד באורח נורמאלי לחלוטין ללא זכר למה שהיה,
    לפני מספר ימים שיתף אותנו במחשבות טורדניות והזויות יש לציין שהוא רגוע ובחלקו מודע לעיוות במוחו , רציתי לשאול אם זה חזר האם מדובר בפלאשבק? איך מטפלים בתופעה? והאם נגזר גורלו וזה משהו שילווה אותו כל ימי חייו... אנחנו מפוחדים ודואגים לקחנו אותו לפסיכאטר שנתן לו סורקואל החל מאתמול זה לא ממש משפיע מה ניתן לעשות אם בכלל והאם עדיין מוקדם לראות את השלכות הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    סמי הזיות

הוספת תגובה

• מצב האח

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

לא ברור מה זה המצב הזה אבל צריך לטפל בו.
    התרופה סרוקואל אינה משיעה לאחר יום אחד ויש לתת למינון להגיע לרמה הרויה ולחכות פרק זמן מנימלי לעהשפעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמפטומים
    לירון
    21/08/2010

סמפטומים הם בסך הכל תסמינים ולא עדות למחלת נפש.
    בן אדם במצוקה מתמשכת של שנים עלול לפתח סמפטומים שמעידים על מצוקה ולהיות מטופל באופן שלא פותר את הבעיה, באופן שלא מודע לה, באופן שמפחית אולי את הסמפטומים שאולי עוזרים באופן תת מודע להתמודד עם המצוקה , ומשאיר אותו חשוף, ובתרופות שגורמות לתופעות לוואי שמקשות להתמודד גם עם המצוקה הראשונית וגם עם המצוקה שבטיפול הכפוי. לסיכום, הטיפול הפסיכיאטרי יכול להיות חיוני במקרים מסויימים אבל יש לו בעיה כבדה ביכולת האבחון של המקרים ובהתאמת הטטיפול. על כן הוא לפעמים מסוכן הרבה יותר מאשר יעיל וזה מפקיר אוכלוסיה של אנשים לאומללות ואפילו למוות. זאת הפקרות ולא ידוע לי על משהו שמוכן לטפל בבעיה הישנה הזטת במקום לנופף בטיעונים רפואיים לכאורה. זה משאיר אנשים באומללות וזה לא הוגן. זה לא רפואי ולא תרפויטי. לרוב אין לאנשים או לקרובי משפחה או לחברים אפשרות להתגונן ולהתמודד עם זה בכלל ובלי להחשב למוזרים/חברים באיזו כת. זה מצב נבזי. אני מבקשת לקבל תגובה בתקווה לקדם את הדיון.
    אין לי מושג איך זה יכול לעזור לאלו שנפלו בשדה הזה, אבל אולי זה ישנה את המצב האומלל. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סמפטומים

הוספת תגובה

• סימפטומים

24/08/2010

שלום
    אין ספק שפסיכיאטריה עדיין לא פתחה כלים אבחנתיים מדויקים יותר המאפשרים לה למקד, לדוגמה, אבחנה כסכרת או מחלה שניתן לאבחן בצורה מדויקת יותר. אך ההיסטוריה שאישית, התיאור של הסבל והסימפטומים, והתגובה או חוסר התגובה לטיפול מאוד מכוונים. הטיפול הפסיכיאטרי מתקדם ואין לי ספר שאנו נמצאים בפתח של עידן חדש של אבחון וטיפול של מצבים פסיכיאטריים. ללא ספק התפתחות זו תשפר את המצב של חולים שכיון נמצאים במן מתב לא ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל

ל
    03/09/2010

תוך כדי ועד שיהיה עוד שיפור, לא קיימת שום התייחסות לעוול שנגרם ואני איבדתי לנצח בגלל חוסר תשומת לב שלי , ידיד טוב שזה יותר מחבר בגלל שהסתבר שאשפזו אותו והוא היה שפוי לחלוטין והיה לו מאוד קשה שנתיים אחרי שאמא שלו נפטרה, שנים אחרי שאבא שלו נפטר, ולא ביקרתי אותו בשבועות ההם בבית -דחיתי את זה , גם כשהבטחתי לו ולעצמי, והיה לו אח מאושפז אלים שיצא לחופשות וישן הרבה (שאחר כך נשאר לבד לגמרי וגר גדיור מוגן וגם התאבד).
    בקיצור אני חושבת שמאשפזים בכפיה גם אנשים חולים וגם אנשים לא חולים , ולא יכולים להבדיל בינהם, ומביאים ע"י כך לאומללות שאי אפשר לתאר במילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון להיעלם ,להיקבר שלא יראו אותי ,
    אלינור
    20/08/2010

שלום , אני בת 24 פעם היה לי דפוס של יציאות למסיבות בהן לא יכולתי להגיד לא לאלכוהול -יום למחרת כאשר נזכרתי בהודעות ששלחתי באמצע הלילה לאנשים ובדברים מביישים אחרים וסבל שגרמתי לחברותיי , נכנס כרוח סערה הרצון להיעלם- תחושה של בושה שאף אחד מבני משפחתי לא מבין(כשאני מדברת על להיעלם זה במובן של להימחק- לא נטיות אובדניות פשוט להיעלם כאילו האירוע לא היה)
    הבוקר לאחר זמן רב שלא שתיתי ,חזר אותו מצב לאחר שהייתי בחתונה-אני פשוט לא יודעת איך להתמודד ומה שאני עושה זה לוקחת חמישה קלונקסים של חצי מיליגרם והולכת לישון.האם התופעה מוכרת ואם כן יש דרך לטפל בה באותו רגע נתון הרגע החשוך והאפור הזה שאליו אני נקלעת ?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אלינור
    20/08/2010

אני לוקחת וויפאקס xr 150 מיליגרם ומשתמשת בכפייתיות בקלונקס .בנוסף יש לי תנודות במצבי הרוח לעיתים קרובות וגם נטייה לבזבזנות והערכה עצמית נמוכה אף על פי שאני נערה נאה ואין לי רגשי נחיתות לבי המראה שלי , אני מצליחה בלימודים מאוד אך יש כמה גורמים לחוסר הבטחון -תנועות מגושמות (גבוהה מאוד), ולפעמים טיקים בעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון להיעלם ,להיקבר שלא יראו אותי

21/08/2010

שלום
    טוב שהפסקת לשתות! סוג כזה של שתייה מוביל מהר מאוד להתמכרות. לגבי התחושות שאת מתארת חשוב לדעת מה הרקע, מי את, איזה קשיים יש לך, איזה מחשבות מתלוות לתחושות האלו. כדי לך לפנות לפסיכותרפיסט להערכה. ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה,האם אפשר לחצות...
    בת-אל
    20/08/2010

כדור סרוקוואל של 200 מל לחצי?

הוספת תגובה

• יש לי שאלה,האם אפשר לחצות...

21/08/2010

שלום
    לא מומלץ אבל אפשר. עם מדובר ב seroquel xr מומלץ לא מאחר וחציית הכדור מבטל את מנגנון ההשהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה סרוקוואל xr?

בת-אל
    22/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה סרוקוואל xr

24/08/2010

שלום
    צורה חדשה של טבלייה, בשיחרור מושהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה סכיזואפקטיבית, כדורים והשמנה
    שרון
    20/08/2010

אני בן 29 ולפני חמש וחצי שנים גילו לי הפרעה סכיזואפקטיבית
    לפני שנה וחצי התחלתי לקחת אינווגה 9 מ"ג אחרי שהייתי אצל דוקטור שם דוד
    והטיפול עם סרוקוול לא הניב הצלחה רבה,
    מאז שהתחלתי לקחת את האינווגה עברה שנה וחצי ואני חייב לציין שהתרופה מאוד מאזנת אותי רק יש לה חיסרון אחד גדול, היא מאוד משמינה!
    שמנתי 33 קילו ואני על גובה של 1.75, היום אני שוקל 90 קילו ואני מאוד מתוסכל מזה
    הייתי כל החיים רגיל להיות רזה וזה מתסכל...
    הבנתי שכדורים מתיישבים בקיבה וגורמים שם לגירוי ובגלל זה הם משמינים...
    חשבתי לעבור לזריקות וחשבתי לעבור לתרופה הלדול.
    רציתי לדעת ממך דוקטור שם דוד מה אתה חושב על התרופה האם היא ממולצת במקרים כאלה?
    אני מאוד מפחד לעבור תרופה אחרי הסיוט שהיה לי עם הסרוקוול ואני גם חייב לציין שמהתרופה ריספרדל סבלתי מקישיון שרירים קציוני אז אני לא יודע אם הלדול יתאים לי כי הריספרדל הוא שיפור של הלדול... אשמח לתגובה ורשימת קטנה של תרופות לא משמינות כדי שאני יוכל לבוא
    איתם לפסיאטרית שלי ולא שיתנו לי דברים שאני לא יודע.

מצטער על המגילה, אשמח לתגובה.
    שרון.

הוספת תגובה

• השמנה

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

שלום משרון.
    אני שמח שבסופו של דבר אתה מרגיש יותר טוב (גם דיווחת בזמן אמיתי שהדברים משתפרים).

האלידול בזריקה אינו שונה בהאליג=דול בכדורים והוא בעל שכיחות גבוהה של הפרעות תנועה כפי שסבלת בעבר.
    תרופות נוספות שבאות בחשבון למצבך הן גאודון, סוליאן ובקרוב מאוד אביליפיי.
    תזכור שכל ניסיון בטיפול תרופתי הוא בבחינת ניסיון ויש להתאזר בסבלנות.
    עוד דבר חשוב... תפריט מאוזאן, פעילות גופנית ותעסוקה הם חלק מהנוסחא להפחתת משקל ולא רק להחליף את התרופה הנוכחית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מלמיקטל לליתיום
    לילי
    19/08/2010

שלום
    אני סובלת מציקלותימיה,ברקע היה דיכאון והפרעת חרדה.מטופלת עי" ציפרלקס 20 מ"ג
    ולמיקטל 200 מ"ג. הכל היה בסדר במשך שנה וחצי.לאחרונה תפקודי כבד גבוהים מאוד וגם פריחה שאובחנה כלופוס עורי.הוחלט להפסיק את הלמיקטל ולעבור לליתיום,בעיקר כדי להקל על הכבד וגם לשלול שהלמיקטל גורם לפריחה. כרגע אני כבר שבוע וקצת על ליתיום 300 מ"ג,הרמה בדם היא 0.21
    אנ לא מרגישה טוב,מצבי רוח כמו נדנדה,מרגישה מוזר בראש,לא רגועה,עצבנית.כבר יומיים לוקחת מינון כפול של ליתום- 600 מ"ג.היום בבוקר היה קצת יותר טוב,אבל יש תחושה של חולשה בשרירים,חוסר ריכוז,תחושה מוזרה בראש,צמאה כל הזמן ועושה פיפי כל הזמן.ועוד פעם לא רגועה,מרגישה איטיות במחשבה,אין לי כוח.ואני פשוט מרגישה לא טוב.האם זו תקופת הסתגלות? האם התופעות הללו ידועות?? האם זה אומר שהליתיום לא מתאים לי? האם זה אומר שצריך להפסיק את הליתיום? אני גם אמורה להתחיל טיפול בפלקוניל ללופוס העורי
    ובעלון של הליתיום כתוב שזה יכול להתנגש.מה לעשות? הפסיכיאטרית שלי יצאה לחופש וקבעה לי תור רק באוקטובר.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מלמיקטל לליתיום

הוספת תגובה

• מעבר מלמיקטל לליתיום

21/08/2010

שלום
    התחושות שאת מתארת הם קשורות לליתיום קרוב לוודאי. זה נראה כתגובת הסתגלות לתרופה ולדעתי זה יעבור בהדרגה. לפעמים תופעות אלו יכולות להוביל להפסקה של הליתיום. תעלי לאט במינון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה
    א
    19/08/2010

שלום רב,
    מחודש אפריל אני סובלת מפוביה שאני חולת סרטן. הייתה תקופה שהפסקתי לץפקד לאכול וירדתי מאוד במשקל. כל רגע אני בודקת את הגוף שלי ומחפשת בלוטות לימפה. כל יום אני מבקרת אצל רופא משפחה או כל רופא זמין אחר. לפני כשלושה חודשים בהמלצת פסיכיאטר התחלתי לקחת 30 מ"ג אסטו בבוקר ו1 מ"ג ריספונד בערב. לא מזמן הרגשתי שיפור קל במצבי אך עדיין הפחד לא עובר. אני לא מצליחה לחזור לעבודה או בכלל לחשוב על כל דבר אחר.
    שבועיים אחרונים הרגשתי יותר טוב אפילו הצלחתי לא לגשת לרופא ( בשבילי זה הרבה). אך שלשום הרשתי שוב פעם שיש לי גושון בגרון ליד בלוטת המגן ובבית השחי. היום בבוקר הייתי אצל רופאת משפחה (היא מודעת למצבי). היא בדקה אותי ואמרה שהכל בסדר. אך אני לא מאמינה כבר לאף רופא וחושבת שבגלל שהם יודעים שאני סובלת מפוביות- הם משקרים לי ולא אומרים את האמת. אני עדיין מרגישה שיש מין גוש ולא מבינה איך הרופאה אומרת שהכל בסר וזה עוד יותר מחזק את ההרגשה שאני חולה ואף רופא לא מצליח לגלות את זה.
    תעזרו לי בבקשה, אני מרגישה שזה כבר לא יעזוב אותי בחיים. יש לי ילד בן שנתיים שאני לא מצליחה להנות ממנו ויש לי בעל ומשפחה מאוד תומכים. אבל אני מרגישה ששום דבר לא מעניין אותי ואני לא מצליחה לדבר על שום נושא אחר חוץ מעל זה שאני חולה. הבוקר שלי מתחיל מזה שאני בודקת על כל גופי אם יש משהו ועד שאני הולכת לישום אני כל הזמן במעקב אחרי כל נקודה בגוף.
    אפילו כשאני נמצאת במקום ציבורי ואנשים מסקלים עליי זה לא מפריע לי.
    מה לעשות? אולי להחליף תרופה..? אני מרגישה חסרת אונים ומפחדת שככה זה יישאר כבר.
    המון תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר חיים שם דוד
    19/08/2010

שלום לך
    אם את סובלת כ"כ הרבה זמן ואת נוטל את התרופת הללו ואין מזור נראה לי שכדאי לשקול להחליף את האסטו ולהגביר את המינון של הריספרדל או להחליף לתכשיר אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

א
    19/08/2010

האם טיפול בהיפנוזה יכול להיות יעיל במצבי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VIEPAX
    יניב
    18/08/2010

שלום רב
    אני בחור הסובל מ ADHD. לפני כשנתיים עברתי השתלת כיליה. בבית החולים שלי אמרו לי שאסור לי לקחת רטלין בגלל שאר התרופות שאני לוקח, ונתנו לי מרשם ל VIEPAX. לאחר בדיקה קצרה באינטרנט אני מתרשם שה VIEPAX היא תרופה בעיקר לדיכאון. השאלה שלי עד כמה יעילה התרופה גם
    עבור ADHD. ואם אני סובל מבעיות שינה הקשות האם ה VIEPAX יכול לעזור לי גם לבעיית השינה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    VIEPAX

הוספת תגובה

• viepax עבור הפרעת קשב וריכוז

ד''ר חיים שם דוד
    19/08/2010

שלום לך,
    התרופה שמכיךלה וונלפאקסין אינה התרות בחירה עבור הפרעת קשב וריכוז אולם בעת הצורך בוחרים בה. יש מחקרים שמרים יעילות מסויימת בהפחתת תמסיני הפרעת קשב וריכוז. התרופה אמנם מיועדת יותר לדיכאון ולהפרעות חרדה אך היא יעלה גם להפרעת קשב וריכוז.
    התרופה אינה גורמת לשינה אבל במקרים שהשינה נפגעת כתוצאה מחרדה או דיכאון היא בהחלט יעילה.

עוד דבר חשוב- כאשר יש הפרעת דיכאון או חרדה יחד עם הפרעות בקשב ובריכוז אין זו טעות לנסות לפתור הכל בתרופה אחת- התרופה הנוכחית

ד"ר שם דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות מתמשכות עקב לקיחת פלוטין
    אושרי
    18/08/2010

שותפה שלי סובלת מחוסר יציבות נפשית וקיבלה מינון של ציפרלקס, לאחר שחשה שזה לא עוזר העביר אותה הפסיכיאטר לוויפקס והשבוע לפלוטין. לאחר יום אחד היא החלה לחוש סחרחורות קשות שמנעו ממנה לתפקד, היא לקחה קלונקס וכדורים נגד כאבים ( נירוסין) לא הצליחה להירדם וממשיכה לסבול מכאב ראש שלא מרפה ומחוסר תפקוד מוחלט ואינה יכולה לטפל בילדיה.
    הפסיכיאטר שלה לא עונה לטלפון וגם ככה משדר חוסר אונים, פסיכיאטר פרטי טוען שיתפנה רק עוד חודשיים. אני מאוד רוצה לעזור לה אבל אין לי פתרון.
    אני רוצה להוסיף שהיא סובלת גם מעודף משקל.
    אשמח לתגובה מהירה
    תודה

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד''ר חיים שם דוד
    19/08/2010

בדר"כ אין סחרחורות עד כדי כך קשות אבל אם זה המצב א\ז שהיא תפסיק ליומיים ובמידהוזה חלף זה כנראה התרופה ואם לא... אז זו סיבה אחרת. בכל מקרה שתפנה לרופא המשפחה לבדוק דבריםא חרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיות
    ענת
    18/08/2010

רציתי לציין שאני בחורה שסובלת מעט מאובססיות לנקיון וכיו.אני גם לא יושנת טוב כול רעש קטן של השכנים מיתחתי מעביר בי גל של עצבים ואני ממש מדוכאת זו הדירה השלישית שזה קורה לי .מה עושים?אני לא לוקחת שום כדורי הרגעה.בעררבים אני שותה אלכוהול להרגעה.אני אמא חד הורית וקשה לי גם ככה.אני גם מבולבלת וקצת קשה לי לארגן דברים.אני ממש אודה לתשובה מהירה בי.

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיות

הוספת תגובה

• תץשובה מהירה

ד''ר חיים שם דוד
    19/08/2010

מה השאלה שאת שואלת? האם את זקוקה לעזרה? התשובה היא כן.
    מעצם הפנייה לורום הזה אני די בטוח שאת יודעת לאיזה כיוון לפנות על נת לקבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה