מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרם נעניתי. אנא התייחסותכם..יעל13/09/2010
שלחתי את השאלה לפני כשבוע ולא קיבלתי תשובה. הדבר חשוב לי מאוד. אודה מאוד על תשובתכם :
האם תופעות פסיכוטיות של הזיות ומחשבות שוא יכולות לנבוע מפוסט טראומה או שלא יכול להיות קשר בין הדברים?
ובמקרה שכן - האם הטיפול הוא ע"י תרופות כגון סוליאן או רספירדל, או שתרופות אלה ניתנות אך ורק במקרים של סכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה בגלל טראומה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010תרופות נוגדות פסיכוזה אינן משמשות אך ורק לסכיזופרניה. חלק מההסתמנות שלאחרטראומה יכולות להיות תסמינים פסיכוטיים שקשורים לטראומה . הטיפול במקרים שכאלה הוא על יידי תסמינים נוגדי פסיכוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוונגהדינה13/09/2010
מה המיוחד בכדור הזה מהן תופעות הלוואי האם יעיל נגד קולות
מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינויגה
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010התרופה היא נוגדת פסיכוזה והיא מכילה פאליפרידון שהיא התוצר הפעיל של ריספרידון. התרופה יעילה ויש לה מעט תופעות לוואי יחסית לתרופות אחרות ויש אומרים יחסית לריספרדל. אישית אני מאוד מעריך את התרופה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מלמיקטל לליתיוםלילי13/09/2010
אני לןקחת באופן קבוע מזה שנים 20 מ"ג ציפרלקס.לפני שנתיים הייתה לי אפיזודה דכאונית והוסיפו למיקטל 200 מ"ג וגם מטופלת בשיחות.עכשיו אחרי שנה וחצי בגלל בעיות אחרות נאלצתי להפסיק את הלמיקטל והעבירו אותי לליתיום,המעבר היה קשה מאוד.עכשיו הגעתי לרמה של 0.6 בדם אבל אני חשה בדאון,אני ישנה המון ועייפה כל הזמן,אין לי אנרגיה או חשק.הרופאה הציעה להוסיף וולבוטרין.
שאלתי היא,אם הלמיקטל עזר לי לעלות למעלה ממצב דכאוני ולמצב תפקודי אז למה הליתיום לא עושה את אותו הדבר? והאם הוולבוטרין לא יעשה לי חרדות? שאלה נוספת שארצה לשאול,האם אדם יכול לסבול במקביל גם מציקלותימיה,הפרעת אישיות גבולית,דיכאון וחרדה? והאם זה אומר שהכדורים הם לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ליתיום
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010רמת הליתיום נמוכה בדם וכל עוד היא לא מגיעה ל 0.8 לא הייתי קופץ למסקנות.
תמיד יש אפשרות לנסות אוגמטציה אחרת ואחת האפשרויות היא עחל ידי וולבוטרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות סבירה לשעת מפגש עם פסיכיאטוראווה13/09/2010
בתי אמורה להפגש מספר פעמים עם פסיכיאטור.הפסיכיאטור בעל תפקיד בכיר באחד מבתי החולים ומאד מוערך.עלות שעת פגישה אצלו 800 ש"ח.
מספר שאלות לי בנושא
האם זה מחיר סביר או מוגזם ברמות ?
האם על שעת הפגישה עם האם לצורך העברת פרטים גם צריך לקחת את אותו הסכום ?
בסוף השיחה עמי טען הפסיכיאטור,שאינו דוגל במתן תרופות ,אלא בשיחות,האם לאור עובדה זאת כדאי לעבור לטיפול פסיכולוגי והאם הוא עשוי להיות זול יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר טיפול פסיכיאטרי
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010מחיר שעת טיפול נעה בין 300 ועד כאלו שגובים מעל 1500 ש"ח.
טיפול פסיכולוגי עולה פחות בדר"כ.
באשר לשיקולים אחרים תצטרכי להחליט לבד האם הבת זקוקה לטיפול תרופותי או לא לפי האיבחון ותמיד תוכלי לפנות לחוות דעת שנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לדחות "חיזורים" של פגועת נפש?נועה12/09/2010
אני עוסקת בהתנדבות באחת מאגודות בעלי החיים ופנתה אלינו בחורה ( פגועת נפש ומטופלת בכדורים ע"פ מה שהיא סיפרה לי) ובקשה לאמץ כלב. נעתרנו לבקשתה משום שהיה נראה לנו שעל אף הרושם המוזר שהיא משאירה יש ביכולתה להעניק לכלב בית אוהב ואני אף ביקרתי אותה בביתה מספר פעמים לוודא שהכלב מתאקלם ושניהם מרוצים. מאז הבחורה לא מפסיקה להתקשר אלי בכל נושא אפילו קל שבקלים הקשור לכלב ואינני יודעת מה לעשות. אני לא רוצה לפגוע בה, אני חשה אליה קירבה בימים האלו נתנה לי ההזדמנות להרגיש כמה קשים חייה- משפחתה קצת התייאשה ממנה והיא גרה עם סבתה, היא חשופה כל הזמן לסוגים השפלים ביותר של הטרדות מיניות הנובעות מניצול ציני של גברים את מצבה. אולם אינני מעונינת שהקשר יעמיק.
איך נפרדים ממנה יפה? רגע אחד היא נראת שקולה, הגיונית, וברגע השני היא מרגישה כמו ילדה קטנה כלואה בתוך גוף של אשה עם חוסר יכולת לדחות סיפוקים וזעם גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לדחות "חיזורים" של פגועת נפש?
19/09/2010שלום
לא יודע כ"כ מה התשובה הנכונה. זה טוב שאת מגלה אנושיות וסבלנות לאדם הלוקה בנפשו. נראה שהבחורה מחפשת קשר ואת אפשרת קירבה. איך לשים גבולות זו תמיד סוגיה לא קלה. שווה אולי שתשוחחי איתה על הקשר ועד כמה את מוכנה לפתוח אותו איתה. חשוב לא להכאיב לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב פאבו ואדרונקס-תופעות לוואידנה מכלב12/09/2010התחלתי לפני 3 וחצי שבועות לקחת פאבוקסיל ואדרונקס 4 מ"ג. בפאבו הגעתי ל150 מ"ג בסוף השבוע.
יש לי בבוקר תחושות מוזרות של פחדים וחששות ואח"כ זה משתחרר, כמו כן דופק מהיר והמון הזעה. האם זה תקין? ואם כן עד מתודהתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשילוב פאבו ואדרונקס-תופעות לוואי
19/09/2010שלום
נראה שאתה סובל מתופעות לוואי של התרופות. צריך לעמוד בקרוב על העצמה ולהחליט האם לשנות מינון. בדרך כלל יורדים קצת המינון וכעבור זמן מה עולים שוב. תפנה למטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לגולשים לגבי רסיטל/ציפראמילאבי11/09/2010שלום חברים!.
האם מישהו מכם השתמש בכדור רסיטל/ציפראמיל (או ציפרלקס) ויכול לשתף לגבי הניסיון שלו עם התרופה..?
האם עזרה לו? האם הזיקה? האם הצליח להפסיק וחזר לתלם? וכו' וכו'..
אשמח לכל שיתוף . אנא עיזרו לאחרים כמו שהייתם רוצים שיעזרו לכם.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל(ציפר
לילי13/09/2010אני לקחתי רסיטל כ 3 חודשים,התרופה לא עשתה לי הכי טוב וגם לא עשתה לי טוב בכבד לכן העבירו אותי לציפרלקס ותוך שבועיים התחלתי לחזור לעצמי,להרגיש טוב,לתפקד וכו'.
אני חושבת שאף פעם אי אפשר להסיק מנסיון של אחרים.והשאלה לגבי פרק הזמן של לקחת תרופה כזאת או אחרת הוא דבר כל כך אינדיבידואלי.בוא לא נשכח שברוב המקרים ישנו רופא שמציע טיפול והבחירה היא שלנו אם לקחת וכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי
מאיר14/09/2010ציפרלקס עזרה לי מאוד לחרדות (שיפור עצום), אבל לקח לה המון זמן לעבוד - 7 שבועות עד להשפעה, ובשבועות שאחרי ההתחלה ואחרי כל שינוי מינון, היו תופעות לוואי די משמעותיות אך כולן חולפות עם הזמן. יש פירסומים שהתרופה עולה 25 ש"ח לחודש אבל זה לא נכון, היא עולה פי 2 עד פי 4, גם אם יש לך הנחת ביטוח משלים, ותלוי במינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר..
אבי14/09/2010קודם כל תודה על התשובה..אבל השאלה שלי היא למשך כמה זמן לקחת אותה?
והאם כשהפסקת נשארת במצב בריא ותקין או שאתה נזדקקת להמשיך לקחת את התרופה לכל החיים?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
מאיר14/09/2010אני לוקח אותה כחצי שנה כך שקשה לי לומר לגבי טווח של שנים. אפשר להפסיק אותה בהדרגה אחרי שנתיים של שימוש. לפעמים תגלה במקרה כזה שאתה שוב זקוק לה, אבל חלק מהאנשים הפסיקו בלא צורך לחזור. אני חושב שהתועלת העיקרית היא שבשנתיים הללו אתה יכול לנסות ללמוד טכניקות הרפיה אחרות, שלא היית מצליח להתרכז בהן אילו היית ניגש אליהן כשאתה לא על התרופה. אבל אחרי שאתה כבר שולט בהן, ייתכן והפסקת התרופה במצב שאתה כבר מנוסה בטכניקות הללו יכולה להיות אפשרית. אני מדבר על דברים כמו יוגה או מדיטציה, שלאנשים בסטרס גבוה ללא טיפול תרופתי קשה להביא את עצמם להתחיל עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר..
אבי15/09/2010תודה על התשובה..
השאלה שהיא גולת הכותרת היא "האם לאחר שימוש ממושך בתרופה ישנו נזק לאדם שהשתמש בה..אולי לאחר שימוש ממושך ישנה פגיעה נפשית קשה בבנאדם שהוא יהיה במצבי חרדה הרבה יותר גבוהים מאשר היו לפני השימוש בתרופה? או כל פגיעה נפשית ו/או מוחית אחרת? אולי פיתוח תלות בתרופה ואי יכולת מוחלטת להתמודד עם החרדה ללא התרופה? או אולי אפילו כל פגיעה נפשית ו/ או מוחית אחרת"???
האם יש לך תשובה לשאלה הגדולה הזו שמציקה לי מדי יום?
האם אתה מכיר אישית אנשים שהשתמשו בתרופה לאורך זמן והפיסקו איתה וחזרו לחיים שיגרתיים?
תודה אבי.
נ.ב
כל אדם אחר בעל ניסיון בדבר או היכרות עמו מוזמן להגיב הדיון הזה הוא חשוב אני מאמין לעוד אנשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
מאיר16/09/2010אין לי או לימישהו שאני מכיר נסיון רב-שנים עם התרופה. השאלה למה אתה מתכוון ב"תלות". כמו ששמעתי דוגמה שנתן רופא, אני תלוי במשקפיים שלי כדי לראות, אבל זה לא הופך אותי למכור להם, ואין לי תסמיני גמילה כשאני מוריד אותם, חוץ מזה שאני רואה פחות טוב. כנ"ל עם התרופה, אבל אם אוריד אותה אחזור להיות יותר חרדתי, אבל זה לא אומר שאני מכור לה.
אין לי חשש מנזק קבוע לנפש משימוש של כמה שנים, זו תרופה דור חמישי שבכל דור קודם "סוננה" עד שנשארה ממנה רק מולקולה אחת, ולכן גם מיעוט תופעות הלוואי שלה ביחס לתרופות מדורות קודמים. אם כי יש תרופות מהסדרה הזו לגביהן יש דיווחים לא בדוקים על כך שהן עלולות לגרום לירידה בשמיעה.
אני חייב לומר שאני לוקח עכשיו דברים בפרספקטיבה אחרת. יותר קל לי עכשיו לצחוק על עצמי ואני לא נעלב מכל חץ של ביקורת או גיחוך מקרי שמופנה אליי, אלא להיפך, אני צוחק מזה ומרים חזרה להנחתה. בעבר דברים כאלה היו ממש פוגעים בי וגורמים לי להרגיש רע עם עצמי. הייתי בעבר מאוד חרד לכל פגיעה הכי קטנה בתדמית שלי, אפילו מדברים שנאמרים בצחוק. היום "למדתי" לא לקחת את עצמי כל כך ברצינות, וכשיורדים עליי בקטנה זה בד"כ מוביל לצחוקים ולשיחה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת כדורי רסיטל/ציפראמיל לתקופהאבי11/09/2010שלום רב.
אני לוקח כדורי רסיטל לאחר חרדה ממושכת של מספר שנים ולאחרונה גם התקפי דיכאון.
אני לוקח את הכדורים כבר כחודשיים ואני חייב לציין שישנו שיפור משמעותי ביותר.
השיפור הוא עוד לא ב100 אחוזים .
רציתי לשאול מהם הסיכונים בנטילת כדורים מסוג זה לתקופה ארוכה , ו/או לאחר כמה זמן של נטילת כדורים אלו מתחילים להיווצר סיכונים?
האם לאחר הפסקת הכדורים(לאחר שנה או שנתיים) ישנו סיכוי שהמצב יהיה חמור יותר מאשר לפני תחילת הטיפול? האם ישנה אפשרות שהפסקת הכדורים לאחר תקופה ממושכת תגרום למח בכלל להיות מנוון בצורה הרבה יותר חמורה מבחינת ייצור סרוטונין -מאשר היה לפני תחילת הטיפול? (כי פתאום לקחו לו את הכח שלו והוא קורס)..
אני ממש מפחד מלקחת כדורים לאורך זמן ושהדבר יגרום לי לבעיות חמורות יותר לאחר סיום הטיפול התרופתי ואני אגיע למצבים הרבה יותר קשים משהייתי לפני הטיפול ושהמח שלי יגיע למצב שבכלל לא ידע להתמודד ולייצר סרוטונין בצורה מאוזנת.
האם ישנם סיכונים נוספים לאחר טיפול תרופתי ממושך בכדור זה?
בתודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות לאורך זמן
ד''ר חיים שם דוד11/09/2010שלום לך,
המידע שיש בידינו אומר שאין נזק לטווצח ארוך כאשר המדובר במינונים לא גבוהים של טיפול תרו]תי. בכל מקרה, ההתייחסות לטיפול רפואי כזה צריכה להיות כמו בכל טיפול רפואי- מה היתרונות והחסרונות שלו. אני מניח שאם לא היית סובל לא היית נוטל את הטיפול...נכון?
באשר לעתיד? אין אפשרות לצפות האם התסמינים יחזרו ובאיזו עצמה. יהיו כאלו שיפסיקו והתסמינים לא יחזרו ויהיו כאלו שיצטרכו לקחת את הכדורים במינון ואפילו מינימלי למשך תקופה מאוד ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש נזק בלתי הפיך עקב נטילת התרו
אבי11/09/2010האם יכול להיווצר נזק בלתי הפיך עקב נטילת התרופה?
האם ניסיון להתגבר על המצב הנפשי ללא תרופה מתאפשר?
האם התרופה יכולה להזיק לבנאדם נפשית עוד יותר עד כדי מצבים נפשיים קריטיים? בזמן השימוש בה ו/או בזמן הפסקה לאחר טיפול ממושך או לחילופין טיפול קצר?
מהו אחוז האנשים שמצליחים להפסיק עם התרופה לאחר טיפול ארוך בה ולנהל חיים נורמאליים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצב הפיך?
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010התסמינים הדאניים והחרדתיים הפיכים לפחות באופן זמני.
טיפול לאורך זמן תלוי במצב הנפשי בצורך הקליני לקחת אותו. ללא הכרח לא לוקחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה חדה של סימבלטה GADאורי11/09/2010דר שלום,
לאחר תקופה של כחצי שנה של סימבלטה מינון 60 מג לטיפול בחרדה קשה GAD ומאחר שסימבלטה לא ממש השפיעה הפסקתי תוך יום את הכדור לחלוטין.
מאז כחודש וחצי תופעות מוזרות של נימול בגפיים, מתח שרירים קשה, התעצמות בחרדות ועלייה בתדירות ה GAD.
מה דעתך וכיצד על להמשיך? האם לחזור לכדור או אחר?
מה הקשר בין ההפסקה לסימפטומים? סוג של סינדרום מוכר?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחזרת תסמינים
נראה שהסימבלטה בכל זאת כן עזרה ואולי "קצת" . אין סנדרום הפסקה שנמשך חודש וחצי ונראה שהמדובר בהפרעת חרדה. כדאי שתפני אל הפסיכיאטר ולשקול טיפול במינון גבוה יותר או בתכשיר אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה חדש של סימבלטהאורי11/09/2010דר שלום,
לאחר תקופה של כחצי שנה של סימבלטה מינון 60 מג לטיפול בחרדה קשה GAD ומאחר שסימבלטה לא ממש השפיעה הפסקתי תוך יום את הכדור לחלוטין.
מאז כחודש וחצי תופעות מוזרות של נימול בגפיים, מתח שרירים קשה, התעצמות בחרדות ועלייה בתדירות ה GAD.
מה דעתך וכיצד על להמשיך? האם לחזור לכדור או אחר?
מה הקשר בין ההפסקה לסימפטומים? סוג של סינדרום מוכר?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת סימבלטה
ד''ר חיים שם דוד11/09/2010שלוםלך
ההסתמנות שנמשכת מעל חודש וחצי איהנ מצגיעה על תופעת הפסקה אלא על התגברות התסמינים החרדתייםפ. אופציות לטיפול מרובות וכוללות לחזור לתכשיר הקודם במינחון יותר גבוה או לתכשיר אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטודנה10/09/2010שלום,
מזה כחודש אני נוטלת ציפרלקס. שמעתי לאחרונה שהיום זה משווק כאסטו.
השאלה האם זו אותה תרופה. ואם כן למה לשלם 150 שקל כאשר אפשר לקנות את אסטו בארבעים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטו
רוקח11/09/2010מניסיוני, רבים החליפו מציפרלקס לאסטו ללא בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכוזה כתוצאה משימוש בסמיםאריק שלומי10/09/2010שלום רב
קרובת משפחה שלי בת 24 השתמשה בסמים בשנתיים האחרונות,
עד שהשימוש הוגבר ותודה לאל לפני חודשיים וחצי הסכימה לקבל עזרה
מאז היא נקייה, ואובחנה פסיכוזה ,
בתחילה לקחה ריספונד כדור אחד ליום במשך 3 שבועות
והיא נעשתה יותר רגועה אך קצת אפטית , וישנונית
לאחר 3 שבועות, המינון הוגבר ל2 כדורים ביום ,
וכרגע לוקחת 2 כדורים כבר חודש וחצי ,
המצב עדיין לא השתפר, בשבועות האחרונים אפילו הורגשה החמרה קצת
שניראה אצלה חוסר שקט עצבנות , אי נינוחות .
קיבלה פרוטאזין כדי להרגיע תחושות אלו . אבל הרגישה רדומה מידי כל פעם שלקחה.
לפני שבוע התחילה לקבל דקינט , כדי לנגוד את תופעות לוואי אלו ,
ואכן חוסר שקט ועצבנות נעלמו , אבל עדיין ניראית בדיכאון, חסרת אנרגיה לעשות דברים,
קצת אפטית לפעמים .
מה עושים ??? לאן מתקדמים ?.....
האם כדורים נוגדי דכאון יכולים לעזור כמו אנרפיל ? כדי לתת קצת חיות ואנרגיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמצב לאחר פסיכוזה.
ד''ר חיים שם דוד11/09/2010איני יודע לייעץ משהו חכ מלבד שיש צורך באבחון ראוי לבחון האם המדובר במצב דיכאוני שלאחר המצב הפסיכוטטי ולנסות ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן נמשך
אריק שלומי11/09/2010לאחר בירור היום כנראה שמדובר בדכאון שאחרי פסיכוזה
בממוצע כמה זמן צריך להמשך דכאון כזה אחרי פסיכוזה?
והאם יש להוריד מינון כדורים של ריספרדל מ2 ל1 או 1 וחצי ?
באיזה שלב מורידים מינון כדורים לפסיכוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחת ריחותאביב10/09/2010שלום רב לפאנל הרופאים המכובד יש לי כמה שאלות.....שמי אביב אני בן 22 מחולון מבחינה פיזית אני בריא לחלוטין אך מבחינה נפשית יש לי ocd שאני כבר הגעתי למצב שאני שולט בו וזה ממש לא מפריע לי...אך יש לי בעיה כלשהי שאין לי מושג אם זה משהו מוכר או רק אישי שלי...כאשר אני בסביבת אנשים אז אני נגעל מהריח שלהם ואני ממש מרגיש שהריח שלהם נכנס לתוך חלל הפה והאף שלי ואז אני מחפש לי איזו פינה ריקה ומנסה איכשהו להוציא את אותו ריח מהפה שלי על ידי כך שאני מוציא אוויר מהפה...כמובן שלאחר זמן מה אותו ריח עובר...חשוב לי להוסיף שאני מריח ריח רע אך ורק מגברים כבר הגעתי למצב שאפילו באוטובוסים אני יושב לבד ולא יכול לסבול שעוד גבר יושב לידי....אולי הבעיה הזו קשורה לאוסידי שלי? אולי זו בעיה מוכרת אחרת? אני יודע שמה שתיארתי עכשיו יכול להישמע מגוחך ושטותי אך זה משהו שמאוד מפריע לי בחיי ואני ממש לא בן אדם שהוא לא שפוי או לוקה בנפשו....אשמח אם תעשו לי סדר בדברים ותביעו את דעתכם בעניין...תודה מאביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגם לאחותי יש את זה
נבו10/09/2010מזל טוב
אתה בהיריון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ענו לי
אביב11/09/2010אשמח אם צוות הרופאים כאן יחזירו לי תשובה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחות לא נעימים
ד''ר חיים שם דוד11/09/2010יש אנשים שמדיפים ריחות גוף יותר מאחרים אבל זה לא נפוץ שאנשים אחרים מגיבים כמוך. כנראה ואתה סובל מ OCD (יתכן ויש לך תסמינים נוספים שלא פירטת?).
איך אתה אומר שזה לא מפריע לך? זה נראה לך בסדר להתקרב לאנשים ואח,כ לגשת הצידה ו"להוציא את הריח מהפה"? אתה חושב שזה "בסדר" ויכול לספק לך תיפקוד חברתי , תעסוקתי, מקצועי תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאמרתי
אביב11/09/2010אני לא יודע אם ה"הרחת ריחות" זה חלק מה-ocd שלי...בגלל זה אני שואל אותך האם זה נשמע משהו מוכר או קשור להפרעה מסויימת אם זה לא ocd אני פשוט רוצה לדע מה אני אמור לעשות ולמי לפנות אם תוכל להדריך אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל בבקשה תשובה?
אביב01/10/2010עדיין לא קיבלתי מענה אשמח אם תתייחסו אליי ברצינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות רצינית
ד''ר חיים שם דוד02/10/2010הרי אתה יודע מה הבעיה. אתה מטופל בקשר ל OCD. אז אני מניח שהמסקנה היא לפנות אל הפסיכיאטר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביב02/10/2010עוד שאלה אחרונה...רק רציתי לדעת האם מה שתיארתי בפניך מוכר לך כמשהו שקשור לocd או למשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - שיגעון??טל10/09/2010הייתי שמחה להבין בקווים כלליים ובמונחי הדיוטה בבריאות הנפש מהו ההבדל בין הפרעת אישיות (לדוג' כפי שאובחנתי כהפרעת אישיות גבולית) לבין מחלת נפש- או הפרעה נפשית? האם ההבדל הוא בעצם הקשר של האדם למציאות ??האם מי שסובל מהפרעת אישיות הוא למעשה "חולה נפש"? שאם לא כך ,מדוע הפרעות אישיות נכללות בסיפרות הפסיכיאטרית?
הפסיכיאטר שלי ניסה להרגיע אותי ואמר לי שאני נורמלית לחלוטין- מצד שני עדיין קבע אבחנה בעלת שם כזה מאיים? אז האם אני בסדר או לא??
מבולבלת,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אישיות
ד''ר חיים שם דוד11/09/2010הפרעת אישיות היא בעצם תכונות אופי ודפוסי התנהגות והתמודדות עם גורמים שונים בסביבה שמאפיינים את האדם. אנשיםפ עם הפרעת אישיות גבולית מתקשים לשלוןט בכעסים, במצב הרוח, בפרידות ובתיסכולים ואז הם מוציאים את זה על הסביבה או על עצמם.
אין המדובר ב"מחלה" ואנשים עם הפרעת אישיות הם "תקיניפ" בפני החוק כי הם יודעים מה טוב ומה לא פשוט יש להם רגישויות מסויימות שמפריעות בהתנהלות מול החברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לזיפרקסהנטלי09/09/2010ערב טוב
אמי המאובחנת במאניה דיפרסיה, יצאה מאישפוז סגור לפני כשבוע וחצי
כאשר היא אושפזה שם לאחר התקף מאניה
בתחילת השהייה ניתן לה זיפרקסיה אך רק כעבור כשבוע וחצי ניתן היה לראות שיפור
כאשר היא יצאה היא המשיכה ליטול אותם כשבוע אך בימים האחרונים היא ירדה מהם זאת לאחר שהרגישה שהיא אוכלת ללא הכרה
נראה כי למרות שהיא השתחררה היא איננה חזרה למצבה "הנורמלי"
ורגליה התנפחות והיא עדיין לא מפסיקה לאכול
כרגי היא נוטלת רק דאפלט
ורציתי לדעת האם זה הגיוני אחרי שבועיים שבועיים אשפוז ושהייה בביתי של שבוע וחצי שהיא עדיין לא התזאזה, ונראה כי היא עדין במצב מאני מתון ??
כמו כן האם רגליית נפוחות ואכילת יתר גם לאחר הפסקת התרופה זה הגיוני???
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגליים נפוחות?
רגליים נפחות יכולות להווצר מכל מיני סיבות ובין השאר מחוסר ספיקה ורידית ומפעילות יתר של האדם כגון הליכה מרובה ללא מנוחה מספקת ועוד.
מצבים מאניים יכולים להמשך גם מספר חודשים. זה הגיוני שהיא לא חזרה למצבה הרגיל אחרי שבועיים וחצי בלבד ואין ספק שהיא צריכה טיפול יורת ארוך ואולי אפילו מניעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)