מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל הזמן בוכהרונה06/02/2009
שלום רב אני בת 32 נשואה כשנה וחצי ויש לי בעיה שפשוט לא נעים לי מבעלי. כל שלב בחיים מכניס אותי לחרדה. למשל עבודה חדשה, מעבר דירה (קנינו בית משלנו) ובמקום להיות שמחה אני בוכה תמיד בבוקר ומצב רוח על הפנים. לפני החתונה לא הייתי ככה הייתי שמחה ומאושרת. אני נוטלת באופן קבוע כבר כמה שנים פלוטין פעמיים ביום כדור אחד. האם אפשר להעלות את המינון או שאני צריכה להחליף את התרופה ? אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן בוכה
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009רונה שלום,
כנראה, שפלוטין לא ממש עוזר לך. כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל לגבי התרופה. המינון המירבי של פלוטין הוא 80 מ"ג ליום. היום יש בשוק התרופות תכשירים יותר יעילים. ייתכן וכדאי להחליף. הרופא שמכיר אותך יכול לעזור לך הכי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בדיכאון לאחר לידה .......מבקשת עזרה05/02/2009
אני פונה אליכם בניסיון להבין מה קורה לאחותי , היא בת 21 , לפני כ-4 חודשים ילדה , בשבוע הראשון לאחר הלידה הרגישה בדיכאון ולחץ נפשי , הכל עבר עד לאחרונה , העניין החמיר לאחר המלחמה ומקרה מוות שהיה במשפחה . אחותי כל הזמן חושבת שהולך לקרות משהו , מאוד פוחדת , יש לה פחד שיקרה משהו לבני המשפחה , היא מודעת לבעיה והיא מודאגת מהמצב שלה . לציין שכמעט לא מטפלת בתינוקת , הזניחה את הבית את הבעל . קיבלנו הפניה לבי"ח רק עוד שבועיים נקבל זימון , עד אז אני מאוד מודאגת מהמצב , האם זה עלול להידרדר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר לידה
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009שלום לך,
4 חודשים זו תקופה מאוד ארוכה שאחותך לא מטופלת. פנו דחוף לעזרה מקצועית. במיוחד שהיא מודעת למצבה ומודאגת. זאת תופעה מוקרת וניתן לטפל בה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע שלוקחים ריספרדל ואוכלים רגיליחעחלעחלעי05/02/2009
משמינים? הכדור הזה משמין? או שהוא רק גורם ליותר תיאבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009ריספרדל גורמת לפחות השמנה ביחס לתרופות אחרות, אך עדיין יכולה לגרום לתאבון מוגבר.
דיאטה ופעילות גופנית עוזרות לשמור על משקל תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קליני וסכיזופרניהרן05/02/2009
איך יודעים אם מישהו סובל מדיכאון קליני או סכיזופרניה? מהם הסימנים המובהקים שאי אפשר לפספס? ועוד שאלה - האם מי שקיבל ריספרידל, מצבו חמור כל כך? למי בכלל נותנים את התרופה הזאת? רק לחולי סכיזופרניה? תודה =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קליני וסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל05/02/2009רן שלום,
לא תמיד יש אבחנה אחד או/או. לעיתים קרובות יש גם דיכאון וגם סכיזופרניה. לעיתים דיכאון מתלווה לסכיזופרניה, מתפתח כתוצאה מסכיזופרניה. ריספרידל היא תרופה אנטי בסיכוטית שמיועדת לטיפול בסכיזופרניה. זה לא אומר שהמצב חמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ובעיות נפשיות נוספותסיגל04/02/2009
שלום רב! ברצוני לקבל ייעוץ לגבי מצבו של בעלי. ככל הנראה הוא סובל מדיכאון קשה, מדבר כל הזמן על התאבדות ועל כך שנמאס לו מהחיים האלה וכו'. הכל נראה בעיניו שחור. מעולם לא פנינו לייעוץ מקצועי והוא מסרב לפנות ועסוק בהכחשה - "אני לא חולה נפש אני נורמאלי...." האמת היא שאני לא יכולה לקבוע שהוא חולה נפש מאחר ואני לא אשת מקצוע אך כך זה נראה. אנו נשואים מזה שש שנים ומעולם הוא לא עבד ופירנס אותי. אנחנו מתגוררים עם שני ילדים אצל ההורים שלי וחיים על חשבונם. כבר שש שנים שאני לוחצת עליו שילך לעבוד אך הוא אינו רוצה לעבוד. גם כשהוא מתחיל עבודה הוא לא מחזיק שם יותר משבוע. כל פעם בגלל תירוץ אחר, או שהוא חולה פתאום ומרגיש שהוא לא "מסוגל" לעבוד או שהוא טוען שהמקום עבודה לא בסדר. הוא פועל בדפוס התנהגות קבוע שלאחר מספר ימים במקום העבודה הוא נעלם, סוגר את הפלאפון ולא מגיע יותר. בכל אופן לדעתי זה לא נורמאלי שבנאדם לא עובד ולא רוצה לעבוד ולא מסוגל להישאר במסגרת עבודה מעל לשבוע ברצף. בנוסף לחוסר הרצון לפרנס את המשפחה ולהשתלב במסגרת, הוא מכור לעישון חשיש, דבר שגורם לו לשינויים קיצוניים במצב הרוח, התקפי זעם, פאראנויות וחוסר שליטה. הוא חולה פסוריאזיס. המחלה התפרצה אצלו כבר בהיותו בן 18 לדבריו עקב לחצים נפשיים אותם חש בבית הוריו. יש לו נטייה קשה לסבך את המשפחה בחובות וללא סיבה מוצדקת שהרי אני עובדת ואנו חיים על חשבון ההורים. הוא נכנס לחובות על מנת להשקיע ברכב כספים מיותרים ללא חשיבה הגיונית. השאלה שלי היא האם מכלול ההתנהגויות הללו יכולים להצביע על בעיה נפשית ולאיזו עזרה אנו יכולים לפנות? ואם באמת יש כזו בעיה נפשית שאי אפשר לעבוד ולהשתלב במסגרת, האם ניתן לבקש בגינה נכות נפשית מביטוח לאומי? אני אובדת עצות ולא יכולה יותר להתמודד עם המצב. הוא כל הזמן "לא רוצה לחיות יותר" או שהוא רוצה לנסוע לחופשות מחוץ לעיר לדבריו כי הוא חייב בדחיפות "חופש" כל הזמן. למעשה הוא כל החיים בחופש אחד גדול כי הוא חסר מעשה אך כל היום הוא רק מדבר על זה שהוא רוצה חופש ומנסה לשכנע אותי לעזוב הכל ולנסוע. נראה כי הוא בדיכאון כל הזמן ואין לו חשק לכלום. כשאני מנסה לקבל הסבר למה הוא לא מסוגל להיות במסגרת ולעבוד הו טוען שהוא מרגיש בראש שלו חסימה. אני לא מבינה מה זה אומר. אבקש ייעוץ דחוף בנושא. בברכה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009דפוס המנעותי כמו שאת מתארת אכן דורש התייחסות וברור. הזכרת עישון חשיש שיכול להביא לתסמונת המנעותית וחוסר מוטיבציה כללי. כמו כן יכול להעצים מצבי דיכאון. אני ממליץ לך להעמיד לו כתנאי שיילך לייעוץ אצל פסיכיאטר. מה גם שלפי התיאור שלך הוא במצוקה וצריך לשכנע אותו שהוא יוכל להיעזר בטיפול על אף החשש מלהתמודד.
בברכה
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סראקוסאטעודד03/02/2009
שלום האם מאז חודש שהעילו אהמינון של הסרקסאט יש לי לפעמים התקפי חרדה ולחץ לא מוסבר שחולף אצין מי 40 ל60 מילגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סראקוסאט
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009עודד שלום,
לפעמים סראקוסאט מגביר חרדות בשלב התחלתי של הטיפול, אך תופעה זו נעלמת כאשר הגוף מתרגל לכדור (כחודש על המינון הטיפולי המלא). אם תופעה זו ממש בלתי נסבלת ומאוד מציקה, תפנה להתיעצות אצל רופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה נראה ליmoche03/02/2009
שזה בלתי אפשרי לצאת מהדפרסונליזציה זה נראה לי מחלה נצחית כזאת אני לא כמו כל הסביבה יש כאן בעיה רצינית זה כרוני אני לא נאיבי וטיפש עברתי הרבה דברים בחיים אבל זה נראה לי משהוא כזה שפשוט אי אפשר לצאת מזה אני לא יודע למה ובבקשה תענו לי תשובה רצינית אם יש לכם זמן (אני מתכוון ,לא תשובה "לך תראה מטפל התנהגותי קוגנטיבי " כמו כל התשובות שקבלתי עכשו על כל השאלות , יש לי כבר מטפל כזה אבל יש לי את החשש הזה גם , אני לא מתחצף חס וחלילה , אתם לא חייבים שום דבר לאף אחד וכל הכבוד על העבודה שאתם עושים עזרתם לי הרבה במקרים שלא היה לי איפה לשאול תודה רבה מעומק הלב ובכנות , אבל אני מבקש אם תוכלו להסביר לי למה נראה לי שפשוט בלתי אפשרי להתרפא לחלוטין ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונליזציה
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009משה שלום,
אתה מאוד סובל ונראה לך שהסבל שלך לא יגמר. הלוואי והיה לנו קסם או תרופה שהיו מעלימים לך את הדבר המציק מייד ולתמיד. לצערי צריך לעבור תהליך ארוך ועבודה עצמית קשה ומפרכת כדי להרגיש שיפור. תרופות אכן יכולות לעזור. אל תתיאש! תסכול ויאוש לא עוזרים. אני לא יודעת למה אתה קורא עקרונית זו תופעה שמתלווה להפרעות רבות והיא נובעת ממגוון סיבות. נדרש אבחון של איש מקצוע קדי להגיע לאבחנה זו. איש מקצוע יכול להבין ולהסביר את התופעה ולכוון איך לעבוד איתה. זה כמו שאתה אומר "יש לי חום". חום יכול להצביע על כל מיני דלקות בגוף ויכול להיות מכול מיני סיבות (חידקים, זיהום, וירוסים וכו') גם דפרסונליזציה היא כמו חום בנפש שנובע מסיבות רבות.
תמשיך בטיפול ותעזר בסבלנות. אם תעבוד נכון בסוף הכול יסתדר!!!! אל תשכך - זה תהליך שיקח זמן!!! תוריד ציפיות, מהר זה לא יקרה. הכי חשוב - תקווה!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרנילמשה03/02/2009
האם התרופה מתאימה גם לחרדה חברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי-אנפרניל
משה05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת/שובה לנורית
ד''ר ערן ואדים הראל05/02/2009אנאפרניל נמצא כיעיל במחקרים שונים כטיפול בחרדה חברתית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלמ03/02/2009
שלום,אני מטופל על ידי ריספרדל 6 מ"ג ביום , קלונקס 4 מ"ג , פארטן 10 מ"ג, ופאקסט. מאז שהתחלתי בטיפול עליתי יותר מ - 80 ק"ג במשקל כיום אני יותר מ - 150 ק"ג. האם התרופות האלה משמינות? אני אוכל כמו כל אחד לא מפריז באוכל. על העלון של הריספרדל רשום שהוא גורם להשמנה. מה לעשות בבקשה? אין לי כח וחשק לעשות דיאטה, אני סובל מכאבי גב, ובעיות פיזיות בגלל המשקל. בבקשה תייעצו לי מה לעשות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009גם ריספרדל וגם פאקסט הן בעלות פוטנציאל להשמנה. אני ממליץ לך לשקול עם הרופא המטפל החלפה תרופתית (זאת כמובן בהתחשב בניסיונות אחרים שנעשו ובתגובה לתרופות בעבר). משקל עודף הינה מחלה בפני עצמה שעלולה לגרום סיבוכים בהמשך. כמו כן ממליץ על ייעוץ דיאטני ופעילות גופנית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואהיורי03/02/2009
שלום רב, ברצוני לשאול, האם הפרעת חרדה שאובחנה אצל חייל בצה"ל ע"י קבן לאחר מפגש אחד ללא מפגשים או טיפולים נוספים (פרופיל 45 נפשי), נחשבת ל"מחלה מסכנת" לצורך דיון במתן רשיון לעסוק ברפואה/פסיכולוגיה ע"י משרד הבריאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליורי
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009על פי מה שידוע לי הפרעות נפשיות אינן מהוות אוטומטית עילה לאי קבלת רישיון לעסוק ברפואה או בפסיכולוגיה. כל מקרה נידון באופן פרטני. הכותרת של הפרעת חרדה בודאי שאינה פוסלת מישהו מלעסוק בכל תחום. עם זאת, חלק מתהליך קבלה ללימודי רפואה כולל ראיון, וההתאמה נבדקת על סמך זה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדיר
יבגני07/02/2009אני לא יודע אם אתה עדיין בשירות סדיר או קבע ואם אתה רוצה להסיר את סעיף הזה אתה יכול לגשת לקב"ן שהוא יעלה אותך לווע"ר ואזה יכול להבטל את הסעיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהעז03/02/2009
אים אני שם את הכדור זפרקסה בתוך אוכל חם הו מתקלקל או מאבד מכוחו והאים יש הבדל בין הנמס או לא נמס בתודה עוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009לא ידוע לי על הגבלה עם אוכל חם אך לדעתי עדיף לא להשרות את הכדור בחום. הנמס מיועד להינמס בפה בפה ולא באוכל חם.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזפרקסה
עז04/02/2009תודה לד''ר ערן ואדים הראל על התשובה ברצוני לדעת אם יש הבדל בין הנמס ולבין שלא נמס מבחינת היעילות של הכדור אשמחה לקבל תשובה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעוז
ד''ר ערן ואדים הראל05/02/2009אין הבדל ביעילות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזפרקסה
עז06/02/2009תודה רבה לך על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?משה02/02/2009
בני "הבריז" מבית ספר בגלל מצוקה נפשית (הוא מאובחן כבעל או סי די קשה) ובדרך הוא ראה מכונית משטרה, באותו רגע עלתה בו מחשבה שהמורה שלחה ניידת לתפוס אותו והוא חזר מבוהל ונסער הביתה.כאשר אמרתי לו שזה מטופש ושהמחשבות שלו מגוכחות הוא צחק לי וענה, "נראה לך שאני פרנואיד, ברור שלא". האמנם? אתמול הוא החליט ללמוד קצת בחדרו, אבל בגלל שהוא ראה זבובון על הקיר הוא טען שהכל יהרס והוא לא ילמד, וכשאמרתי לו שזה טיפשי הוא טען שזה מיקרי ובגלל המקריות הוא לא יכול ללמוד. כל פעם שמתרחש משהו "לא צפוי" כדבריו, הוא עומד להשתגע, ובגלל כל האירועים הללו ה"לא צפויים" שעלולים להתרחש, הוא מפחד להתחיל לעשות דברים אחרים, שמא הם (המיקריים)יתרחשו ויקטעו את עשייתו בהווה. האם התופעות הללו גם מאפיינות או סי די?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל02/02/2009נורית שלום,
התמונה שאת מתארת אכן מתאימה ל OCD. כמובן שיש להתבסס על אבחון לעמיק תוך הכרות עם בנך. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לו. צר לי שההפרעה פוגעת משמעותית בלימודיו ובאיכות חייו של בנך. אם לא מטפלים בהפרעה היא הולכת ומחמירה ומתפשטת על תחומים רבים בחיים של הסובל. אני מציעה לך לפנות לטיפול ללא דיחוי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חולה סכיזופרניהאלמוני02/02/2009
אני לוקח ליפונקס 450 מ"ג אני בחור גבוה בדרך כלל אני מטיבעי הייתי רזה תמיד .מ הכדורים שמנתי מאוד והתנפחה לי הבטן. האם המינון שלי גבוה, האם הכדורים הללו יכולים לגרום לבעיות בכבד, ולגרום למחלות אחרות עם הזמן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלמוני
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009לפונקס יכול לגרום להשמנה, לעלייה בשומנים בדם ולהפרעה בתפקודי כבד. בשל כך מומלץ לעקוב אחר תפקודים אלו אחת לחצי שנה. כמו כן מומלץ להיוועץ עם דיאטנית. 450 מג' זה מינון בינוני גבוה אך את המינון קובעים לפי התגובה ומניעת ת. לואי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראת אישפוזשירי01/02/2009
שלום ותודה מראש, שאלה: מה ההבדל בין הוראת אישפוז, לאישפוז כפוי? אם קיים בכלל? תודה שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראת אישפוז
ד''ר אירנה נתנאל01/02/2009שירי שלום,
הוראת אשפוז זו החלטה של פסיכיטר המחוזי לאשפז אדם. פסיכיאטר מחוזי נותן הוראה זו לצוות הרפואי לבצע אשפוז. אשפוז כפוי זה שהות של האדם בבית החולים תחת אשפוז שלא מרצונו. זה למעשה הביצוע של הוראת אשפוז.
הוראה ופעולה - הוא ההבדל.
מקווה שהייתי ברורה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לOCDירון01/02/2009
שלום רב, הייתי אצל מטפל התנהגותי מסויים 2 פגישות והוא אמר לי שהוא מתנגד לתרופות. לטענתו טיפול תרופתי פוגע ביעילות הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי לטענתו נעשה בצורה הטובה ביותר ללא תרופות, כי לפי דבריו טיפול התנהגותי צריך להיעשות מתוך סבל ושאם לוקחים טיפול משולב זה לא טוב. האם לדעתך זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לOCD
ד''ר אירנה נתנאל01/02/2009ירון שלום,
כול מטפל באמונתו יחייה. אני מייצגת את הגישה המשולבת של תרופות ו CBT מתוך ניסיוני ומתוך מחקרים עכשויים זאת הדרך היעילה ביותר להתמודד עם ה OCD. אפשר גם בלי תרופות. זה רק עניין של דרגת הקושי של ההפרעה. במקרים מסוימים זה אפשרי וגם מצליח ובמקרים מסויימים חייבים תרופות אחרת ממש בלתי אפשרי לטפל ב OCD, ולפעמים זה אפשרי אבל ממש ממש קשה וכרוך בסל רב וקשיים נוספים שממש מיותרים. לרוב, לטפל ב OCD בלי תרופות זו מלחמה שאבודה מראש.
חשוב לציין שבשל ההפרעה העקשנית במיוחד הטיפול התרופתי ל OCD הינו פי 4 מהמינון המקובל לחרדה.
שוב אני מדגישה שהכול עניין של דרגת המורכבות של ההפרעה.
מקווה שתעשה את החושבים הנכונים.
מאחלת לך הצלחה!
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)