מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת לוסטרחסוי27/02/2009
לפני שלוש שנים התחלתי לקחת לוסטרל 40 מלגרם עקב בולמיה לאחר שנה וחצי הורדתי מינון ל20 מליגרם לפני חודש הורדתי ל10 מילגרם והשבוע הורדתי לגמרה ליטול את הכדור אני מרגישה סחרחורות כאילו לחץ הדם צונח/ נופל לשניה וחוזר, ובחילות. האם זה תופעות לוואי מהפסקת הכדור ?וכמה זמן זה נמשך ? יש לציין שאין לי כבר מחשבות לחזור למחלה. מחכה לתשובה תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לוסטר
28/02/2009הפסקה של תרופות מקבוצת ה SSRI כמו לוסטרל יכול לתת סימפטומים של הפסקה כפי שאתה מתאר. אתה יכול לנסות לחזור למינון נמוך של התרופה ולהפסיקו ממש בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כדור רסיטלגלי26/02/2009אני לוקחת מזה כמה שנים רסיטל 20 מ"ג כל יום לדיכאון (ברמה בינונית). לרוב מרגישה מצוין ומתפקדת רק שהעליתי המון במשקל וברצוני לדעת האם יש כדור חלופי שניתן לקחת שיכול לעזור לי יותר? אני שוקלת להפסיק לקחת את הרסיטל ולעבור למשהו אחר מאחר ואני מטופלת גם בגלולות רצוף (יש לי מחלה בשם אנדומטריוזיס) מזה כחמש שנים וגם תת פעילות של בלוטת התריס (לוקחת 600 מ"ג בשבוע אלטרוקסין). הגוף שלי עמוס בתרופות ולכן אני רוצה להוריד אבל לא במחיר של הבריאות. אשמח לשמוע את דעת הרופאים. הדיכאון לא מפריע מלי לתפקד. אבל כן סובלת מעייפות וחוסר אנרגיה וכמו שציינתי השמנה שלא קשורה לאוכל כי אוכלת מסודר. בלוטת התריס מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי כדור רסיטל
28/02/2009לגלי שלום
רסיטל לא אמור לגרום לעלייה במשקל אבל כמו בכל דבר תמיד יש את היוצא מן הכלל. את צריכה להעריך האם עדיין יש צורך בטיפול נגד דיכאון או שאפשר לשקול להפסיקו- תמיד מאוד בהדרגה. תבדקי עם הרופא מה האופציות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על פאקסטלירון26/02/2009אני בת 26 ובמהלך הכמה שנים אחרונות נטלתי פאקס (20 מ"ג) לתקופות קצרות משום שלא רציתי שהכדור ישלוט בי כל החיים, אבל מנגד הפסיכולוג שלי אמר לי שיש תקופות שלא כדאי להילחם בכל המלחמות יחד ויש לבחור בקפידה (הכוונה הייתה ללימודים, חתונה, טיסות, מבחנים, חרדות כלליות וכד'). אכן בחרתי לקחת כדורים כדי להתמקד במלחמה העיקרית דאז- הצלחה בלימודים הגבוהים. הבטחתי לעצמי שכאשר אסיים את לימודיי אפסיק לגמרי את הכדורים כדי לראות איך אני מתמודדת בלי. עכשיו משסיימתי את לימודיי התחלתי להוריד במינון עד כרבע כדור ואני מתחילה לחוש שוב מחשבות טורדניות ופחדים ממה שחששתי תמיד- איך אתמודד לבד בלי הכדור? יש לציין כי הייתי מטופלת באופן פרטי אצל פסיכולוג לאורך זמן ממושך אך לא קבוע והפסקתי לפני כשנה (אין לי כסף להוציא על פגישות). אני לא מרגישה שעכשיו יש שינוי בתהליך המחשבה שלי פרט למודעות הרבה יותר גבוה (אולי גבוהה מידי). אני נמצאת לקראת חיפוש עבודה ואולי הריון בשנה הקרובה- אני מבולבלת ותוהה מה לעשות? האם להמשיך את הכדורים (שהקנו לי רגעים של שקט) או לנסות בכל מקרה להתמודד לבד? ללכת לפסיכיאטר או פסיכולוג של הקופה? האם טיפול בCBT יכול לסלק לתמיד את החרדה או שתמיד אהיה כזאת? מה יהיה אם אתחיל לעבוד במקום חדש ופתאום אתפרק? מה אם לא אצליח לתפקד לזמן מסויים ולא אוכל לתת הסברים? מה יהיה אם בנוסף לכל אכנס להריון והתפקוד שלי ישותק לגמרי? ושאלת השאלות- האם כל חיי יראו כך? סליחה על מבול השאלות אבל אני מרגישה אבודה ומבולבלת וכמובן חרדה.... לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל26/02/2009לירון שלום,
אני מאוד ממליצה על CBT. במהלך הטיפול תלמדי מיומנויות של התמודדות יעילה עם החרדות עד שהן יסולקו. זה לא אומר שאחרי הטיפול לעולם לא תחווי חרדה או מחשבות טורדניות, אך יהיו לך כלים ממשיים ומעשיים כדי לזהות סימנים מקדימים, לשלוט בהם ולמנוע חזרתיות של ההפרעה.
בנוסף, אני מאוד ממליצה על הטיפול המשולב של תרופות וCBT.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות...
לירון26/02/2009אם טיפול קוגנטיבי התנהגותי שעברתי בעבר לא שינה הרבה (והפסיכולוג שלי היה טוב) האם זה אומר שלא מתאים לי הטיפול הזה או שפשוט לנסות לעבור למטפל אחר? בנוסף הבנתי שיש מטפלים בCBT שאינם פסיכולוגים (כמו עובדות סוציאליות וכו') האם זה עדיין כדאי או שכדאי ללכת על פסיכולוג קליני? יש מטפלים מוסמכים בCBT שעובדים עם הקופות חולים? היכן אני מבררת מידע שכזה (הסתכלתי רק בא"יטה אבל שם אי אפשר לדעת אם הם עובדים עם הקופות) לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר אירנה נתנאל26/02/2009לירון,
אם כעת את בטיפול אצל פסיכולוג אל תפסיקי. אם את לא בטיפול הייתי ממליצה לך לחזור למטפל שלך. אם ברצונך להחליף מטפל כדאי שתחפשי CBT. מטפל בגישה זו יכול להיות פסיכולוג, פסיכותרפיסט או פסיכיאטר. תבררי לגבי מטפל ספציפי אם הוא עובד עם קופות חולים. התחום של CBT הולך ומתפתח לכן חשוב שהמטפל יהיה מקצועי, מומחה מעודכן בכול ההתפתחויות של הגישה, בעל כלים רבים ומגוונים. תזכרי שאת הלקוחה ולכן, תשתדלי לבחור בסחורה משובחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דומה וחשובה מאוד
ירון27/02/2009שלום רב אירנה, ראיתי שאת ממליצה על שילוב של CBT וטיפול תרופתי לOCD ובכלל לשאר ההפרעות. ורציתי לשאול- טיפול תרופתי לא סותר את הCBT? כי בהנחה שאדם לוקח תרופה אז הסימפטומים יורדים מאוד והוא כמעט לא יסבול מחרדה או OCD ואז בעצם לא יהיה על מה לעבוד בCBT והוא למעשה לא ילמד טוב את הCBT כי הוא לוקח תרופה ובכך הוא לא ילמד כלים ומיומנויות שיאפשרו לו להתמודד גם בלי תרופות. אשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcbt ותרופות
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2009ירון שלום,
מחקרים וניסיון טיפולי מראים שרק תרופות לא מספיקות ורק CBT לא יעיל. בנוסף, יש להבחין בין תרופות שעוזרות (SSRI, SNRI) ל CBT ותרופות (בנזודאזפינים) שמחבלות ב CBT.
התרופות לא מכסות את הסימפטומים, הם רק מקטינות את הווליום שזה מאפשר לעבוד בCBT בלי סבל. ב CBT לא חייבים לסבול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואת התרופות צריך לקחת לעד?
ירון03/03/2009את התרופות צריך לקחת לעד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
ד''ר אירנה נתנאל03/03/2009הכול תלוי במצב ההפרעה. במידה ומדובר בהפרעה כרונית עם ניסיון של חזרתיות, אז כן, לוקחים תרופות כמו במצב של מחלה גופנית כרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הCBT לא אמור לתת כלים?
ירון05/03/2009הCBT לא אמור לתת כלים שבאמצעותם האדם יוכל להסתדר בעתיד ללא תרופות? מה המחקרים אומרים? 2.רק CBT לבד יכול לעזור בOCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
ד''ר אירנה נתנאל05/03/20091. בוודאי ש CBT נותן כלים להתמודדות בעתיד ללא תרופות.
2. כמעט ואין סיכוי לטפל ב OCD בלי תרופות רג ב CBT. מחקרים מראים שבגלל שההפרעה מאוד עקשנית המינון התרופתי בOCD פי 4 מהמינון המקובל של התרופה.
3. מחקרים מראים שהטיפול המשולב של תרופות ו CBT הכי יעילבהתמודדות עם הפרעות רבות כולל OCD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספרידל ואנפרניל לאו סי דימשה26/02/2009האם כשלוקחים רספרידל כאוגמנטציה בתוספת לאנפרניל פירוש הדבר ש150 מ"ג של אנפרניל , לדוגמא, בתוספת 1 מ"ג רספרידל שווה ערך ל 300 מ"ג אנפרניל? או שזה לא עובד כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנורית
ד''ר ערן ואדים הראל26/02/2009זה לא עובד כך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרותערן25/02/2009שלום.אני בן 24 ובשל מצב של מתח חריף קיבלתי מרופאת המשפחה כדורי קלונקס 0.5 מ"ג -כדור אחד לפני השינה למשך 14 יום ולאחר מכן הפסקתו לחלוטין. כך עשיתי. לאחר כמה שבועות התחילו לי עווית בשרירים,כמו קפיצות לא רצוניות של שרירים,זה כמובן גרם לחרדה קשה. מיד פניתי לבצע בדיקות דם מקיפות כולל B12 ובלוטת המגן+ בדיקות נוירולוגיות - אלקטרומיוגרפיה. כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. גם לחץ הדם ו-ECG יצאו תקינים. אינני נוטל תרופות בכלל וללא מחלות. עברה כבר שנה מאז הפסקתי עם הקלונקס אבל התופעות נמשכות. האם זוהי התמכרות בלתי הפיכה לקלונקס?איך יוצאים מזה מבלי לדחוף עוד תרופות פסיכיאטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתמכרות
ד''ר אירנה נתנאל25/02/2009ערן שלום,
מה שאתה מתאר לא דומה לתופעות גמילה מקלונקס. א. לא לקחת מספיק כדי להתמכר. ב. תופעות גמילה מופיעות מייד עם הפסקת הכדור ולא אחרי מספר שבועות. ייתכן והסיבה לקפיצות שרירים היא "ריקושטים" של לחץ, מתח, חרדה שחווית. לא תמיד רופאי משפחה יכולים לתת טיפול מתאים כי זו התמחות של פסיכיאטר. אני מאוד ממליצה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית ולעבור אבחון מעמיק כדי לקבל את הטיפול הנכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסטאילנה25/02/2009הנני נוטלת סרוקסט 20 מ"ג מזה כשבע שנים בערך, עקב התקף חרדה שעברתי. היום אני מרגישה מצויין ורוצה להפסיק את התרופה. שאלתי היא: מה דרגת הירידה בתרופה עד להפסקתה בכלל. רצוני לציין כי תמיד פחדתי להפסיק את התרופה בגלל הפחד שזה יחזור שוב. אולם עכשיו החלטתי סופית שאני רוצה להפסיק בגלל עליה גדולה במשקל, ואני רוצה להוריד את המשקל כמה שיותר מהר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט
ד''ר אירנה נתנאל25/02/2009אלינה שלום,
לא כדאי להחליט על הפסקת תרופות על דעת עצמך. כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל. ייתכן ויחליפו לך את התרופה למשהו אחר פחות משמין. אני מאוד ממליצה לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) שיקנה לך כלים להתמודדות יעילה הם התקפים בעתיד ומיומנויות למנוע חזרה של חרדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לחרדה, כדורים והריוןלירון25/02/2009שלום, אני בת 27 ולוקחת זה 3 שנים פאקסט לתקופות מסויימות (בעיקר בזמן הלימודים האקדמיים). אני מתחילה לחשוב על הריון בזמן הקרוב ורציתי להוריד את הפאקסט בכלל כיוון ששמעתי שזה לא מומלץ בזמן הריון. נוסף על כך יש לציין כי כבר כחודש ומשהו אני לוקחת חצי כדור (של 20 מ"ג) וכשבוע רבע כדור. אתמול ניסית להפסיק כליל את הכדור והתחלתי להרגיש ממש ברע- אני מניחה שאלו היו מעין תופעות גמילה הדומות להתקף חרדה (דופק כפול, רעידות, בכי לא מוסבר, מחשבות טורדניות וכו'). כמה זמן אחרי שחזרתי לקחת רבע כדור הכל חזר לקדמותו... שאלותי הן: 1. האם בכלל כדאי להוריד לגמרי את הכדורים לפני כניסה להריון ובזמן ההריון? 2. האם יש כדורים שאינם מסכנים את העובר? 3. כאשר התחלתי פאקסט זה היה בעקבות המלצת הפסיכולוג שלי והרופאת משפחה. האם עשיתי טעות שלא התייעצתי עם פסיכיאטר? 4. לפעמים שאני מרגישה התחלה של התקף חרדה אני לוקחת חצי כדור לוריוון, האם זהו כדור שניתן לקחת בזמן הריון? אם לא אז מה כן? רופא הנשים שלי אמר שניתן לקחת לרויוון ומקסימום יוולד לי תינוק רדום וישנוני בהתחלה... זה ממש לא נראה לי והתשובה הזו הלחיצה אותי.... מתנצלת על כמות השאלות אבל זה ממש מטריד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לליאת
ד''ר ערן ואדים הראל26/02/2009א. רופאי משפחה מתחילים טיפול נוגד חרדה ודיכאון וזה בסדר גמור. במקרים מסובכים יותר מפנים לפסיכיאטר.
ב. לפאקסט באמת יש תופעות גמילה משמעותיות בעיקר לאחר שימוש כה ממושך.
ג. השימוש בנוגדי חרדה/דיכאון מהמשפחה של פאקסט אינו מהווה סיכון ממשי בהריון אך בשל אי ידיעה מספקת לגבי השפעות על העובר יש להיזהר בשימוש בו. ההחלטה נשקלת אל מול הסיכון בהופעת מצבי חרדה ודיכאון אצל האם במהלך ההריון ואחריו אשר כשלעצמם הינם גורמי סיכון לעובר.
ד. על מנת לעשות החלטה מושכלת אני ממליץ לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל פסיכיאטר.
ה. תשובת הגניקולוג שלך אכן יכולה להישמע מלחיצה אך הוא התכוון שהמשמעות של נטילת לוריוואן על הולד אינה מאוד חמורה ע"פ מה שידוע.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה והמספקת
לירון26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלותא24/02/2009שלום יש לי כמה שאלות: 1 אם אני מתחיל לקחת סרוקסט וריספרדל בגלל מחשבות טורדניות מגיל 19 במשך כל החיים האם זה מסוכן? האם התרופה יכולה לשנות אותי כבנאדם או שיש אנשים שכבר לקחו תרופות כל החיים ואין איזשהו סיכון 2 האם אפשר להסתדר בלי סרוקסאט במקרה של מחשבות טורדניות וניתן לקחת רק ריספרדל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה שאלות
ד''ר אירנה נתנאל24/02/20091. התרופות שאתה לוקח לא מסוכנות. בנוסף, מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שתאפשר לך ללמוד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה עם מחשבות טורדניות. התרופה בשום אופן לא יכולה לשנות אותך. ההפך, היא יכולה לאפשר לך לחיות חיים טובים ואיכותיים.
2. אם הרופא נתן לך סרוקסט, סינן שזה מה שאתה צריך. יש אפשרויות שונות, הרופא מחלית על סמך ההתרשמות שלו. ריספרדל אמור לחזק את השפעתו של סרוקסט ובלעדיו לא יהיה מספיק כדי לכסות את הסימפטומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי די וחרדות אחרותמשה24/02/2009האם אנפרניל יכול לטפל בחרדותה קשות אחרות מלבד או סי די? ואם לא, כיצד ניתן להתגבר על המכשול שאנפראניל ולא פרוזק -SSRI נמצא יעיל לאו סי די, אז איך מתגברים על שאר החרדות, כמו על פוביה, חרדה חברתית וגם חרדה מדברים מקריים לא צפויים וכו שמתווספים לאו סי די?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראו סי די וחרדות אחרות
ד''ר אירנה נתנאל24/02/2009נורית שלום,
כול מקרה לגופו של עניין. יש פתרונות תרופתיים רבים, אך התאמת התרופה נעשית על ידי התרשמות של הרופא תוך הכרות עם האדם. אם הרופא שלך לא מצליח למצוא לך את התרופות המתאימות כדאי להתיעץ עם רופא אחר. כדאי לקבללחוות דעת שניה. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות עקב נטילת תרופות נוגדות דיכנועה24/02/2009אני סובלת ממיגרנות בתדירות די גבוהה. ציפרלקס ולוסטרל עושים לי כאבי ראש חזקים, וכיום אני נמצאת בשלב שאני צריכה לקחת תרופה שתאזן אותי. האם יש תרופות נוגדות דיכאון וחרדה שידוע כי אינן מלוות בתופעת לוואי של הגברת מיגרנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרממתינה לתשובה...
נועה03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות עקב נטילת תרופות נוגדות דיכ
04/03/2009לנועה שלום
לצערנו כל התרופות החדשות שפועלות על מנגנון של ה סרוטונין יכולות לגרום להחמרה של מיגרנות אבל צריך לנסות אותם. אפשר גם ליטול תרופות שפועלות על מערכת הנוראפינפרין. תשוחחי על האפשרות הזו עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס כבר לא עוזרקובי23/02/2009אני לוקח קלונקס 0.5 מ"שלוש פעמים ביום כבר שישה חודשים והשפעתו כבר לא מה שהייתה בהתחלה האם יש תחליף לכדור כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקלונקס
ד''ר אירנה נתנאל23/02/2009קובי שלום,
קלונקס לא מתאים לטיפול ממושך, השפעתו של קלונקס יורדת עם הזמן, זהו כדור ממכר ולכן מומלץ לעזר בו לתקופה קצרה בלבד. לטיפול בחרדות עדיף לעזר בתרופות מקבוצת SSRI, SNRI . אני מאוד ממליצה לבדוק את הטיפול התרופתי ולשלב אותו עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה
קובי03/03/2009אני גם לוקח סרוקוול 100 מ"ג בשעה 21:30 לערך בערב וזה מרגיע אותי ומשתק לי את המחשבות הטורדניות וגם את החרדות והפוביה ניסיתי בעבר כדורים מקבוצות ה:SSRI ו SNRI ולא עזרו לי . האם יש תחליף דומה ויותר טוב מקלונקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקובי
ד''ר אירנה נתנאל03/03/2009אני מציעה לך שתתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך וידע הכי טוב מה הכי מתאים לך.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מוזר בתהליך הפסקת ריספרדלבן 2721/02/2009שלום, אני מעל שנתיים לוקח ריספרדל בכמות של 2 עד חצי מיליגרם. כעת אני בתהליך הפסקה לצמיתות מהכדור וכל חודש אני מוריד מהכמות שאני לוקח, כעת הגעתי ל רבע מיליגרם. יום לפני שהתחלתי לקחת רק רבע מיליגרם שכחתי לקחת את הכדור ופחות או יותר מאז אני מרגיש מצד אחד שבאמת אני לוקח כמות קטנה של הכדור אבל מצד שני אני מרגיש כאילו אני לוקח אחד או אחד וחצי מיליגרם של הכדור ובכלל באמצע תהליך ההפסקה שעוד לקחתי חצי מיליגרם הרגשתי שהכדור כבר בקושי משפיע עליי וכו אבל פתאום כעת שאני לוקח רק רבע מיליגרם אז אז אני שוב זז במהירות ( כידוע לך ריספרדל מגביר את התנועתיות ) ושוב יש לי מעט חוסר שקט כי אני כל הזמן רוצה לזוז פיזית. מה קורה פה והאם זה נורמלי ? במקום שאני עכשיו ארגיש שאני כמעט ובלי הכדור אז פתאום אני מרגיש את הכדור טוב מאוד וזה לא הגיוני...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחכה לתשובה
בן 2723/02/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא מקפיצים פה אתם לא עונים ?
בן 2725/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל26/02/2009ראשית אני ממליץ לך לעשות את הירידה וההפסקה עם עזרה של פסיכיאטר מטפל, ואכן אני מקווה שכך אתה עושה. אי שקט יכול להיות גם תופעה של המצב ממנו את סובל מלכתחילה אך לא ציינת מהו. הדרך לבדוק זאת הוא להפסיק לחלוטין ולראות אם עדיין יש תופעות כאלו. זאת אני ממליץ לך לעשות בתאום ותחת מעקב צמוד של פסיכיאטר מטפל. לעיתים תופעות של הפסקת טיפול נחוות כמו המצב בהן הן טופלו כסוג של תופעות גמילה וזה עלול להיות מבלבל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה מבלבל
בן 2726/02/2009המצב לא מפריע לי רק רציתי לראות שזה יתכן דבר כזה, אוקיי תודה רבה לך על התשובה ושיהיה לך אחלה סוף שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלאת מינון פאקסטעודד21/02/2009שלום האם הזעה פה יבש ועיפות זה תסמנים של העלאת סראקסט מי40 ל60 אני שותה סראקסט הרבה שנים בחודש וחצי האחרון עילו לי את המינון הכדור עוזר לי מאוד ואני לא רוצה להחליפו מתי זה יעבור ואם במינון כזה זה ישאר לתמיד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לעודד
ד''ר ערן ואדים הראל24/02/2009הדברים שתארת יכולים להתאים לתופעות לואי של פאקסט. לעיתים זה משתפר לאחר מספר ימים אך לעיתים יש צורך לרדת מעט במינון.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרונקס ואלכוהולסטודנטית21/02/2009שלום אני בת 28 סובלת מדיכאון ולוקחת חצי כדור אדרונקס. רציתי לברר אם לפעמים בסופש אפשרי לשתות אלכוהול ? האם צריך לחכות מס' שעות בין לקיחת הכדור לשתיה חריפה? האם זה יכול להזיק? בנוסף אני גם לוקחת ריטלין אבל ביום שאני יודעת שאני יוצאת לשתות אני לוקחת רק חצי אדרונקס האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראדרונקס ואלכוהול
21/02/2009השילוב של אלקוהול ותרופות הוא "לא בסדר" אז אין תשובה שיכולה "לאשר" לך לקחת את שניהם. צריך גם לדעת את התגובה האישית לשילוב. יש אנשים שלוקחים את שניהם בשילוב כזה או אחר חיש כאלו שסובלים ממש עם מערבבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבבול ניתוק מהמציאות עקב הרעלת מזויוסי20/02/2009מחבר: יוסי תאריך: 20/02/09 14:07 שלום רב לפני כיומיים לאחר שאכלתי ארוחת צהרים , מספר דקות לאחר ארוחת צהרים לא הרגשתי טוב הקאתי , לאחר זמן מה אשתי ראתה שאני מתנהג מוזר , שאלה אותי שאלות לא הגבתי , הופניתי לבית חולים . שם הייתי מאד מבולבל ,ניתוקים במחשבה , לעיתים זיהיתי בן משפחה ולעיתים לא זיהיתי , לפי מה שספרו לי בני משפחתי , לא ידעתי היכן אני נמצא .בבית החולים ערכו בדיקת סמים , כמובן שזה היה שלילי מכיוון שאני אף פעם בחיי לא נגעתי בסמים ובאלכוהול , לאחר מכן עשו לי בדיקת סיטי מוח על מנת לבדוק אם היה אירוע מוחי , גם זה נשלל , בדקו לב גם זה נשלל . מאחר ולא מצאו שום דבר , עברתי בדיקה פסיכיאטרית , הפסיכיאיטר שלל בעיה פסיכולגית - פתולוגית כפי שהוא כתב . בשיחת סיכום עם הצוות הרפואי הם טענו שהחשד העיקרי למה שקרה לי הוא הרעלת מזון . כאשר החשד העיקרי בהרעלה הוא רעל עכברים או משהו שקשור בעכברים , הנוירולוג הסביר כי הסמפטומים שהיו לי : בלבול , חוסר יציבות ניתוק מהמציאות , ידוע לו בעבר סמפטומים אלו בעקבות הרעלת מזון שהיה בהם חומר הדברה לעכברים . בית החולים שלח לבדיקת מעבדה שתן ודם על מנת לבדוק אם היו רעלים במזון . אני בן 55 נשוי עם ילדים , עובד בתפקיד בכיר , מעולם לא היה לי אירוע כזה או אף דומה לו . האם ידוע לכם שאירוע כזה יכול להתרחש עקב הרעלת מזון , האם אכן שאריות של חומר הדברה יכול לגרום לסמפטומים אלו . תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלבבול ניתוק מהמציאות עקב הרעלת מזו
21/02/2009ליוסי שלום
מאוד לא ברור מה עבר עליך. לא נשמע כהרעלה מאחר ולא נחשפת לרעל. אין באוכל כמות של רעל שיכול לעשות דבר כזה. קיימת תסמונת נוירולוגית שנקראת TIA וזה לפעמים קשה לאבחן אבל חשוב להיבדק על ישי נוירולוג מומחה ולבצע את הבדיקות המתאימות. בדיקה במיון לא מספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)