מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פאקסטעודד20/02/2009
שלום בהקשר לשאלתי להעלאת מינון פאקסט מי40 ל60 במשך חודש וחצי יש לי הזעה לפעמים יובש בפה ועיפות מוגברת אם הכדור עוזר לי מאוד כמה זמן זה ימשך והאם זה ישאר לכול הזמן במינון של 20 מילגרם כמה שנים לא היה לי תופעת לוואי כול הזמן רק בהתחלה האם זה יכול להיות סוכר בדם מה את ממליצה לי לעשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לשאלתי
עודד21/02/2009תעני לי בבקשה עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו בבקשה על השאלה
עודד22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו בבקשה על השאלה תודה
עודד22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסט
עודד22/02/2009תענו בבקשה על השאלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמאיר19/02/2009
אני צורך ציפרלקס 20 מ"ג ביום במשך יותר מחצי שנה תמיד בלעתי את 2 הכדורים ביחד וכעבור 24 שעות שוב. היום הרוקחת אמרה לי שעלי לצרוך כדור אחד בבוקר וכדור אחד בערב מאשר את 2 הכדורים בבת אחת. היא טענה שזו כמות גדולה מידי לקחת וההשפעה של כדור אחד בבוקר ואחד בערב אמורה להיות טובה יותר.. האם זה באמת נכון ובאמת יש הבדל בין צריכה בבת אחת לבין כדור אחד בבוקר ואחד בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
21/02/2009למאיר שלום
אין שום יסוד לדברי הרוקחת. אפשר לקחת בבוקר והתרופה משפיע כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס- נדודי שינה קשיםליאת19/02/2009אודה לכם על תשובה בהקדם: אבי בן ה- 65 לוקח ציפרלקס מזה כחודשיים וחצי עקב אובססיות, ואכן יש הקלה משמעותית באובססיות מהן סבל. למרבה הצער, הוא גם החל לסבול מנדודי שינה קשים מאז החל ליטול את התרופה, וישן בקושי שעתיים בלילה. עוד אציין שהוא סובל מאיבוד התיאבון. הדבר פוגע בו משמעותית בתפקוד היומיומי, שכן לצורך עבודתו הוא נזקק לריכוז רב וערנות מירבית לשעות ארוכות. לכן יש לי שתי שאלות: האחת, האם מדובר בתופעת לוואי קבועה, או שאמור לחול שיפור בקרוב לעניין השינה? אציין שהוא גם נוטל תרופות לכולסטרול ולחץ דם, כשאחת מהן היא אנלדקס. השנייה, הוא נוטל את הציפרלקס בערב. אם יתחיל ליטול אותה בבוקר, זה ייקל על נדודי השינה? אודה על תשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס- נדודי שינה קשים
ד''ר אירנה נתנאל21/02/2009ליאת שלום,
ציפרלקס בשום אופן אסור ליטול בלילה. אך ורק בבוקר כמה שיותר מוקדם!!! דחוף להעביר את הציפרלקס לבוקר!!!
תרגישו טוב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר שאלה נוספת בהקשר זה
ליאת22/02/2009תודה רבה על התשובה. אם אפשר עוד שאלה, תוך כמה זמן אמור לחול השינוי? כבר יומיים שהוא נוטל את התרופה רק בבוקר ונדודי השינה עדיין ממשיכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה
ד''ר אירנה נתנאל22/02/2009תוך מספר ימים השינה תסתדר. בינתיים אביך יכול לעזר בכדורי שינה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטומיןליאור19/02/2009מבקשת לדעת מה הפעילות של כדור entumin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנטומין
ד''ר אירנה נתנאל21/02/2009אנטומין היא תרופה נוגדת פסיכוזה, המשמשת לטיפול בסכיזופרניה, מצב מאני, ותסמינים פסיכוטיים הנובעים ממחלות גופניות כלליות או משימוש בתרופות וחומרים כימיים. יחסית לתרופות אחרות המשמשות לטיפול בפסיכוזה יש פחות תופעות של נוקשות שרירים, רעד ודיסטוניה (שרירים תפוסים).תופעות הלוואי העיקריות שלה כוללות נמנום, הפרעה בראייה ויובש בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcipralexלופו19/02/2009שלום אני בן 37 ובשנה האחרונה עברתי הרבה כבזמן האחרון אני מרגיש מאוד לחוץ ומרגיש שהראש שלי לפעמים כואב בגלל מה שאני עובר החלמתי משבר ברגל ,אבא שלי בבית חולים ועוד דברים פסכיאטר אמר לי לקחת cipralex ,אני מפחד להתחיל לקחת תרופות,רציתי לשאול אם אין ויטמינים שיכולים לעזור להירגע <אני פשוט מרגיש כמו קד שמלא מים שאין איפו לשים עוד מים אני גם סחוט ממה שעברתי ואחשיו גם אבא שלי בבית חולים ואין לי מנוחה נפשית ופיזית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחשבות טורדניות
21/02/2009לזיו שלום
לא נראה שאתה צריך עכשיו תרופה נגד דיכאון. תנסה פעולות כלליות כמו ספורט, דברים מהנים, הרפייה ועוד, בשליו ראשון. אפשר גם לקחת כדור הרגעה מדי פעם. אפשר להשתמש במשהו פרוט כמו וולריאן או פסיפלורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה פרסונליזציהפלוני19/02/2009רציתי לדעת, איך אפשר לזהות אם אני סובל מדה פרסונליזציה? יש איזה "מבחן" שאני יכול לעשות לעצמי כדי לראות האם אני סובל מהמחלה? בחיים לא חשבתי על זה עד שלא קראתי על זה בויקיפדיה, ומאז אני כל הזמן חושב מה אם גם לי יש את המחלה הזאת. כי לפעמים אני כן מרגיש שאני פועל בצורה רובוטית, זאת אומרת עושה דברים, מודע לזה שאני עושה אותם והכל אבל בכאילו זה בא בטבעיות. אנשים הסובלים מהמחלה מתנתקים לגמרי? לא מתקשרים וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדה פרסונליזציה
ד''ר אירנה נתנאל19/02/2009שלום לך,
דה פרסונליזציה זאת לא מחלה, זאת תופעה. כולנו מתמתקים במהלך היום ללא ספור פעמים וזה לגמרי טבעי ואפילו הכרחי. אלה הם ניתוקים בראים. במהלך היום אנחנו עושים הרבה מאוד פעולות אוטומטיות, לא מודעים לפעולות אלו, עושים דברים בלי שממש חושבים על כול פעולה. ניתוק הוא חלק ממנגנון הישרדותי של האדם וכולנו מצוידים במנגנון הזה. הניתוק הפטולוגי הוא חלק ממחלות אחרות והוא הביטוי של המנגון ההישרדותי המקולקל. אם תקרא אינציקלופדיה של רפואה, בטוח נמצא אצלינו סימנים של מחלות רבות, אך לא כך הדבר במציאות. לא כדאי לעביר לפסים אישיים דברים שלא קשורים!
אין סיבה לדאוגה!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
פלוני19/02/2009השאלה שלי היא איך "נראה" בנאדם שסובל מדה פרסונליזציה בצורה "הרעה" שלה. כי אני די עסוק בזה כל היום. זאת אומרת אני כזה מנתח כל פעולה שאני עושה כדי לראות אם אני "מחובר בין הגוף לנפש", וזה נותן לי תחושות מוזרות של "רובוטיות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכולםעדן18/02/2009היי אני בת 20.5 ואני חושבת שיש לי בעיה. אין לי חשק לעשות כלום, אני מאוד עצלה ופאסיבית, כל הזמן עייפה ומותשת ונמצאת בחוסר שקט לעיתים קרובות. המצב הוא כזה כבר כמה שנים. הייתי אצל פסיכיאטר הוא אמר שהכל תקין אצלי. כנראה שלא כך המצב. אני סטודנטית במקום מאוד נחשב ואין לי חשק ללמוד, יש לי חבר ומשפחה מקסימה, ואין לי חשק לכלום. זה לא שאני עצובה, אני פשוט נורא אדישה לחיים ומרגישה שהחיים חסרי משמעות. ובעלי משמעות ומטרה אני לא יכולה לתפקד. אשמח לשמוע מכם עיצות, תודה.... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפטיה
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009עדן שלום,
צר לי על הרגשתך! נסי לעשות דברים שבעבר היית נהינת מהם. כדי להחזיר לעצמך את שמחת החיים חשוב לעשות דברים גם עם כעת זה ממש לא מעניין אותך. אם תעשי, בהמשך תרגישי גם הנאה ממה שאת עושה. בנוסף כדאי ליצור לעצמך עניין כול שהוא שימלא אותך. חשבי, למה את באמת זקוקה כעת ונסי להתקדם לכיוון המיועד בצעדים קטנים. כך תרגישי מסופקת גם לטווח העכשוי וגם לטווח הארוך. תצרי לך משמעות לחיים: מימוש עצמי, העצמה אישית, יחסים חברתיים, משפחה, כלכלה וכו').
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
עדן19/02/2009אני מרגישה בנוסף שזה משהו כימי... קשה לשלוט על זה ומה שמוזר זה למרות האפטיה יש לי התקפי זעם אולי לקחת כדורים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעדן
ד''ר אירנה נתנאל19/02/2009עדן שלום,
ללא ספק כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר. היום שוק התרופות כל כך מגוון, אפשר לאתאים לך תרופה שבקלות ובמהירות תשפר את הרגשתך. היום, בזכות הרפואה המתקדמת אפשר לחיות חיים טובים, איכותיים ומאושרים. אז למה לסבול?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעדן
לופו20/02/2009שלום עדן,אני לא איש דתי ,בכלל לא,אני גם עובר הרבה דברים בחיים ואני רק בן 37,דבר אחד מחזיק אותי על הרגליים,וזה אמונה,השמח לספר לך עוד ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהINVEGA (אינווגה לסכיזופרניה)אריק18/02/2009אני מטופל מזה כבר ארבע שנים בדיוק ,מתוכם אני לקחתי שלוש וחצי שנים ריספרדל 3 מ"ג שזה לא מינון גבוה ושמנתי 30 קילו , 10 קילו בארבעת החודשיים הראשונים ועוד 20 בשנה וחצי שאחריו למרות שהוא השפיע טוב מאוד על המחלה אבל היה לי קישיון שרירים רציני. כיום אני לוקח אינווגה 6 מ"ג (תרופה חדשה מ-2007 ונכנסה לישראל ב- 2008) שזה מימנון יחסית גבוה כי הטבליה באה ב- 3 מ"ג , 6מ"ג ו9 מ"ג וכמעט ולא שמנתי בכלל למרות שרשום שהחומר הפעיל באינווגה שהוא פליפרדון גורם להשמנה, ומבחינת המחלה אני בן אדם חדש אחרי 6 שבועות, אני מרגיש מצווין ואני רק במגמת עליה ככה שלא צריך להכניס שטויות לראש על כל אחד כדורים משפיעים אחרת. (מניסיוני אישי ודעהתי האישית בלבד) שרק נהיה בריאים. וחג פורים שמח (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרINVEGA והעליה במשקל
אביתר 2718/02/2009נ.ב עשיתי דיאטה אחרי שנתיים וירדתי את 30 קילו שהעלתי בזמן הזה התחלתי לקחת את האינווגה אחרי הדיאטה ולא שמנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסטעודד18/02/2009שלום אני שותה 60 מילגרם סראקסט כבר חודש וחצי לפני זה הייתי שותה 40 במשך 3 שנים השאלה היא לפעמים ישלי בבק ור בעיות בראיה ופה יבש האם זה עוד תופעות לוואי הוא שזה בעיה אחרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפאקסט
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009יובש בפה הינה תופעת לוואי שכיחה של פקסט. בעיות בראיה מא מוכרת כהשפעה של פקסט. לפעמים בבוקר רואים קצת מטושטש וזה טבעי. במידה ותופעות אלו חמורות, בלתי נסבלות או גורמות לאי נוחות קיצונית כדאי לפנות לרופא המטפל. בדרך כלל פקסט מאוד ידידותי ונסבל בקלות על ידי מרבית המשתמשים בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולות ופחדיםגיא18/02/2009שלום בעברי נטלתי סמים מסוגים שונים כולל LSD וכימיכאלים למיניהם במשך שנים טופלתי בכדורים נוגדי דיכאון וחרדה אשתי עזבה אותי ונשארתי לבד כבר מספר חודשים שאני שומע קולות בלילות ומפחד להשאר בבית ויוצא מהבית וחושש לחזור בעקבות כך התחלתי ליטול כדורי שינה אני מסתובב עם אוזניות כדי להתעלם מאותם קולות כמו כן אני חי בתחושה שכל המערכת נגדי ורוצה להזיק לי אינני עובד ואינני מקיים את עצמי קראתי באינטרנט שאלה סימפטומים של סכיזופרניה השאלה שלי האם יכול להיות שאני סכיזופרן..?? כי לפי מה שהבנתי לא אמורים להיות מודעים לבעיה...ואם אני פונה מן הסתם שאני מודע?? שמשהו לא בסדר...לא שיטפתי אף אחד מהחשש שירחיקו ממני את ילדי.. לכן אני פונה אליכם בבקשה לעזרה.. מה קורה לי ??אנא עיזרו לי בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקולות ופחדים
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009גיא שלום,
אני מציעה לך בדחיפות לפנות לפסיאטר. ישנן תרופות רבות שיכולות להעלים לך את הקולות בקלות. השאלה ממה אתה סובל פחות חשובה אלא התפקוד שלך וההרגשה שלך. חשוב שתקח טיפול תרופתי טוב ומאזן ותזור לתפקוד השגרתי שלך ללא פחדים וללא קולות. לא כדאי לחפש אבחנות באינטרנט, זה מלחיץ אותך עוד יותר. הרופא יכול לתת לך את כול התשובות לכול השאלות שלך ברמה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוכונדריה?18/02/2009שלום אני בת 22 ולפני 3 חודשים ילדתי מאז תקופת ההריון אני מרגישה חרדות קשות.(בעבר סבלתי מהתקפי חרדה שהתבטאו בכאבים בכל הגוף וטופלתי המשך שנה וחצי בציפרלקס).בתקופה האחרונה מאז הלידה אני מרגישה ממש רע במחינה פיזית כאבים בלתי מוסברים בעיקר בגב ובשרירים,אציין שעברתי בדיקות ששללו בעיה פיזית.אני מאוד מפוחדת סובלת כל הזמן ממחשבות טורדניות על מחלות שכביכול נמצאות בגופי אני ממש מרגישה חסרת אונים ולא מסוגלת להתמודד עם הכאבים הפיזיים ועם המצב הנפשי והלחץ שמופעל עליי.אני מתביישת לפנות למשפחה שלי (כי הם חושבים שהכאבים הם בגלל הלידה) האם יש איזשהו טיפול חוץ מטיפול תרופתי להיפוכנדריה?והאם זה באמת הגיוני שכל הכאבים מהם אני סובלת נגרמים בשל לחץ נפשי.בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפוכונדריה
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009שלום לך ומזל טוב!
המצב שאת מתארת לא מתאים לאבחנה של היפוכונריה ויותר נראה ככאבים גופניים עקב לחצים סביבתיים ונפשיים. תרגילי הרפיה של שרירים ונשימות, דמיון מודרך, מדיטציה מאוד יעילים בהתמודדות עם לחצים. בנוסף, תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה לתת לך כלים להתמודדות יעילה עם לחצים וחרדות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
?19/02/2009תודה רבה על תשובתך... רציתי לדעת היכן אוכל לעבור טיפולים מסוג זה ?האם יש מרפאות ציבוריות המטפלות בשיטות הנ"ל כי אני משערת שבמרפאה פרטית העלות היא גבוה. ואולי את מטפלת בשיטות הללו,אשמח לקבל טלפון כדי לשמוע יותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי OCDרן17/02/2009שלום רב, אני בחור בן 23 ואובחנתי כסובל מOCD בגיל 16. מעולם לא עברתי טיפול התנהגותי או תרופתי. שירתתי שירות צבאי מלא תוך כדי הסתרת הבעיה. כיום, הגעתי להחלטה כי אני חייב לטפל בעצמי. איני מעוניין להסתיר עוד את עובדת היותי סובל מOCD. עם זאת, אני מעוניין ללמוד רפואה ושאלתי היא: האם אני מנוע מלעשות זאת במידה וידעו כי יש לי OCD? יש לציין שאני עצמי לא חושב שאני מנוע מלעשות כל דבר, למרות הOCD. ברישומים לרפואה יש טופס בו צריך לציין האם אתה סובל ממחלות כלשהן (כולל נפשיות). אם יודעים עליי שיש לי OCD, האם יכולים שלא לקבל אותי מסיבה זו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהקפצה של הודעתי כי נדחקתי לעמוד 2
רן19/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי OCD
21/02/2009כאשר OCD ברמה קלה והאדם לא מוגבל באשר הוא עושה הוא לא ממש סובל ממחלה. לדעתי תחשוב על עצמך כיכול לעשות כל דבר ותתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושב שאני מנוע מלעשות משהו
רן21/02/2009השאלה שלי היא האם אפשר שלא לקבל אדם ללימודי רפואה בגלל שיש לו OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל אם אני אתחיל לקחת תרופות SSRI
רן21/02/2009אז זה יכול לפסול אותי מלהיות רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל אם אני אתחיל לקחת תרופות SSRI
25/02/2009לרן שלום
בבתי ספר לרפואה יש ועדות קבלה. כל מועמד מרואיין על ידם. מחלה כשלעצמה לא פוסלת אדם מלהיות רופא. רמת התפקוד, חומרת המחלה, וצורת התמודדות עם המחלה יהיו פקטורים משמעותיים בהערכה של מועמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות טורדניותא17/02/2009שלום אני סובל ממחשבות טורדניות ורציתי לדעת איזה כדור יותר מתאים סרוקסאט או ציפרלקס? או ששניהם יכולים להתאים? ועוד שאלה שרציתי לדעת זה האם ריספרדל גם עוזר במצבים של מחשבות טורדניות? כמובן עם שילוב של סרוקסאט או ציפרלקס אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבבקשה תענו זה חשוב
א18/02/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות טורדניות
21/02/2009ל א שלום
כל 3 התרופות שהזכרת בשימוש בטיפול של מצבים כפייתים. הרספרדל מחזק את השפעת 2 התרופות האחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסט
עודד21/02/2009תענו לי בבקשה למה אתם מדלגים על שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוש קוד אבחנה F419שולי17/02/2009האם מישהו יודע מה הפירוש של קוד אבחנה
F419
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת חרדה
ד''ר אירנה נתנאל17/02/2009F41.9 זאת אבחנה של הפרעת חרדה לפי הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי העולמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך חוזרים לחיים?gil16/02/2009שלום שמי ליאור, בת 29. החלתי לסבול מהפרעות אכילה בגיל 14. כיום מאובחנת כסובלת מדיכאון, אישיות גבולות ( בי פולר)- תנודתיות במצבי רוח, ocd ואני חושבת שאני גם סכיסואידית, . הטיפול התרופתי האחרון שלקחתי באופן סדיר היה ציפרלקס 20 מ"ג ליום ולמיקטל 100 מ"ג ליום. הייתי מאושפזת 3 פעמים במחלקה להפרעות אכילה בתה"ש. עם חזרה לסימפטומים.. (ההפרעת אכילה היא לא מה שמטריד אותי).ֿ כיום לאחר משבר, פרידה ממשהו שגרתי איתו שלושה חודשים חזרתי לבית המשפחה. הפסקתי התרופות על דעת עצמי וסבלתי מדיכאון קשה עם נטיות אובדניות, הרגשתי שאין לי בשביל מה לחיות ואני לא אצליח אף פעם להשתלב בעולם ולהיות מאושרת. חזרתי לטיפול תרופתי לפני מעל לחודש ציפרלקס 20 מ"ג. מצבי הוטב. יותר יוצאת מהבית ויש קצת רצון לחיות ולעשות דברים. אבל מצב הרוח מתהפך מהר ואני מלאת פחדים מעצמי שלא אצליח בדברים. אני מרגישה כישלון ומפחדת שלא אחזור לעצמי. אני לא יודעת מה עיקר הבעייה שלי- הדיכאון, הפחד מאנשים, פחד מעצמי חרדות. איך והאם אצליח להגשים את עצמי אי פעם בחיים ולהיות עיקבית. התחלתי לחשוב על לחזור ללימודים ולא יודעת אם יש טעם ולא אעזוב. מתקשה למצוא עבודה ולהתמיד בה...תמיד מרגישה שאני צריכה דמות משמעותית שתלווה אותי וחייה בפנטזיות. כיום סובלת מדפיקות לב מחשבות מטנטנות על מצבי. איזה תרופות יכולות לעזור? תודה ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח אם ד"ר ערן ואדים יוכל להגיב
gil16/02/2009ושאלה נוספת האם יש טעם לאישפוז במחלקה פסיכיאטרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009אם תתמידי בטיפול התרופתי ופסיכותרפיה את יכולה לעזור לעצמך גם במסגרת אמבולטורית (בלי אשפוז). את זקוקה למטפל/ת שיעזורו לך לשקם את עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה של כל אחד ממנהלי הפורום
gil18/02/2009בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התרופות בלבד!
ד''ר אירנה נתנאל18/02/2009גיל שלום,
על הטיפול התרופתי ממליצים על סמך התרשמות עם הפונה באופן אישי. עקרונית, הטיפול המקובל הוא נוגדי דיכאון ומייצבי מצב רוח (מה שהיה לך קודם). הטפול היעיל ביותר עבורך הוא שילוב של פסיכותרפיה ותרופות. מטפל/ת צמודים יכולים לעזור לך לפתח כלים שיעזרו לך להתמודד בצורה יעילה עם הקשיים של החיים.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)