פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גליצין וגליצין אמיד
    קובי
    16/02/2009

שלום קראתי על תרפייה של גליצין לחולים סכיזופרנים שהביאה לשיפור בסימפטוטמים החיוביים והשליליים ולשיפור קוגנטיבי משמעותי ברמה של 40 אחוז אבל במקום אחר קראתי שגליצין לא חוצה את מחסום הדם ועל מנת להגיע אל המוח היא צריכה להגיע בצורת גליצינאמיד דבר נוסף זה שדיברו על תוספת גליצין במינון גבוה האם ידוע לכם כמה גרם או מיליגרם על כל קילוגרם של הגוף בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גליצין וגליצין אמיד

הוספת תגובה

• מדוע לא עניתם על השאלה?

קובי
    18/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אלה
    16/02/2009

שלום לכם, לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון חזק , ואחרי זה כל היום מרגישה כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור, אז הוא היציע LOSEC שאני לוקחת אותו כבר חודשיים ללא שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... ,תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר אירנה נתנאל
    16/02/2009

אלה שלום,

העובדה שמבחינה גופנית הכול תקין מחזקת את ההחנה שהסיבה להרגשתך היא נפשית. אלפרליד הינה תרופת הרגעה ואכן היא עוזרת לך לחצי יום כי זה טווח פעילותה. סימפטומים שאת מתארת אופיניים ללחץ וחרדה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול לעזור לך להתמודד עם הרגשות הלא ניעמות. קחי בחשבון שלטווח ארוך אלפרליד לא מתאים כי הוא כדור ממכר והשפעתו פוחתת עם הזמן. כדאי ללמוד כלים להתמודדות יעילה. ייתכן וכדאי לפנות לרופא שוב ולנסות למצוא תרופה אחרת שתעזור לך במקום אלפרליד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה טלפונית
    ליאור
    15/02/2009

קיים דבר כזה? אם בן אדם צריך עזרה דחוף באותו רגע,ומצבו הנפשי לא מאפשר לו לחכות עוד יום ,או לנוע לאיזה מפראה פסיכיאטרית. מה עושים איך מקבלי םעזרה נפשית מיידית.טלפונית?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה טלפונית

הוספת תגובה

• עזרה נפשית

ד''ר אירנה נתנאל
    16/02/2009

ליאור שלום,

ייתכן ער"ן זה מה שאתה מחפש? ב 144 אתה יכול לקבל מספר טלפון של ער"ן לעזרה נפשית בטלפון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף לגבי כדורים
    ליאור
    14/02/2009

דר שלום יש לי הפרעת קשב וריכוז,הפסיכיאטר נתן לי קונצרטה 54 מג, שגרם לי לאחר ההשפעה לתופעות עצבנות קשות בגוף ובנפש. שוחחתי איתו שוב והוא המליץ לי בכדי למנוע זאת לקחת עוד 20 מג של ריטלין.וזה מה שיעזור, למיטב ידיעתי ריטלין נותנים לפי משקל הגוף,אני שוקלת 46. אז זה קצת סותר את המלצת הרופא. אני חוששת לנסות את שהמליץ לפני שאני מתייעצת עם גורם נוסף, ואינני מכירה גורם נוסף שיוכל לדעת לגבי תרופות אלו יותר טוב מפסיכיאטר , לכן אני פונה אליכם. אנא עיזרו לי. וברצוני לציין שאני גם נוטלת כדורי שינה , בשל ההפרעות שינה שיש לי. והומלץ לי לקחת כדורי הרגעה לבעיות החוסר רוגע שיש לי.קיבלתי פסקט ,שעשה לי בחילות , ועכשיו הומלץ לי על ציפלקס שעוד לא נטלתי בנתיים. האם זה לא יפגע בי כל הכדורים הללו. האם זה ישפר את אורח חיי שלא טוב כבר כמה שנים. מה עלי לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף לגבי כדורים

הוספת תגובה

• לא קיבלתי מענה:/

ליאור
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף לגבי כדורים

25/02/2009

לליאור שלום
    מתנצל על התשובה המאוחרת.
    קונצרטה וריטלין הן למעשה אותה תרופה עם מנגנון השהיה שונה. לא רצוי לעלות את רמת הריטלין כאשר קיימת תגובה משמעותית של עצבנות. בדרך כלל מורידים את המינון. לפני הוספה של כדורי הרגעה רצוי לוודא שהעבנות לא חולפת עם הירידה של המינון של ריטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, האם ריספונד זה ריספרדל?
    יכחלעלי
    11/02/2009

יש הבדל?

הוספת תגובה

• לא

דניאל
    12/02/2009

זן אותה הגברת בשינוי אדרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה לא יצאה טוב- זו אותה תרופה

דניאל
    12/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון
    חנה
    11/02/2009

ד"ר שלום,
    כבר כמה חודשים שאני סובלת מהתקפי חרדה רציניים, שמלווים לעיתים בתחושה של חוסר אונים ודיכאון. טופלתי במשך תקופה בכדור מירו 30 מ"ג, לקחתי חצי כדור. (=15)החרדות פחתו והצלחתי גם לאכול. החיסרון היה שהכדור עשה אותי אפאטית לחלוטין, התקבעתי על אובייקטים, בהיתי במשך דקות ארוכות ללא יכולת להפסיק, והדבר מאוד הפריע לי. הרגשתי ממש שהמוח שלי 'מלא דבק'. הפסקתי עם הכדור, אמרתי לעצמי- את תצליחי להתמודד לבד, אך ללא הצלחה. חזרתי שוב לקחת את הכדור, ושוב פעם חזרו הסימפטומים. זמן תגובה ירוד, אפאטיה מוגזמת, ותסכול נוראי מהמצב. שוב הפסקתי את הכדור. בשבועיים האחרונים שוב התחלתי להרגיש רע מאוד, עברתי לפסיכיאטרית אחרת שנתנה לי כדור ציפרלקס- 10 מ"ג- חצי כדור (=5). לקחתי אותו ביום שני בערב, וגם אתמול בערב. אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לתאר את ההרגשה הנוראית, פשוט נוראית שחשתי ועדיין חשה.אני לא מצליחה להירדם בכלל בלילה, יש לי יובש נוראי בפה, הלשון לבנה ונפוחה, כל הזמן צורך אדיר לשתות מים, שעוזר רק לכמה שניות ושוב- חוזר חלילה, כאבי בטן איומים, רעד, זיעה קרה בכפות הידיים והרגליים, גירודים ופריחה בכפות הידיים והרגליים בעיקר, קפיצה או אפילו פרכוס של הגוף בצורה לא רצונית. בעיקר ברגע שאני נופלת לשינה, וזה מעיר אותי. הרגשת חום. בבוקר לקחתי אופטלגין, ואחרי מעט זמן הקאתי. במקום שיעלה לי את התאבון הכדור מפחית את התאבון.
    חשוב לי לציין, שאני מחפשת כבר תקופה ארוכה עבודה, וכעת מצאתי עבודה מעולה, והודעתי להם שאני מבטלת., משום שאני לא מסוגלת, פיזית וגם רגשית לעבוד במצב כזה בעבודה של 9 שעות ביום. ואפילו של פחות. עצם ההימנעות וההישארות בבית מכניסה אותי לעוד יותר חרדה.
    בבקשה תעזור לי, אני חסרת אונים. בבקשה:(
    איזה כדור לקחת, אם בכלל? האם להתעלם מהתסמינים? האם להחליף? האם ללכת לאשפוז? האם להתחיל טיפול פסיכולוגי? (הייתי בהמון כאלה, במשך שנים, ולא עזר)
    מחכה לתשובתך,

ירדן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ודיכאון

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    12/02/2009

ירדן שלום,

ראשית, ציפרלקס לא נוטלים בערב בשום אופן, רק בבוקר. שנית, מעלים את המינון באופן הדרגתי: היית צריכה לקחת שבוע רבע כדור ורק אחר כך להוסיף עוד רבע. בנוסף, טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הכי יעיל בהתמודדות עם דיכאון וחרדות. תתחילי לקחת את הכדור כמו שצריך ולאחר שלוש שבועות את אמורה להרגיש שיפור במצב. במידה ותופעות לוואי ימשכו תפני שוב לרופא המטפל.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ירדן

ליאור
    14/02/2009

אשמח לשמוע עדכונים לגבי מצבך, אני גם אמורה להתחיל עם התרופה, אז הייתי רוצה לדעת עם זה יהיה שווה את זה , אם זה כדאי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי סכיזופרניה
    רן
    10/02/2009

שלום רב, בגדול, איך אתם מאבחנים אם מישהו חולה בסכיזופרניה? מהם הסימנים או תסמינים המובהקים שישר כשרואים אותם על בן אדם מסויים ניתן להבין שהוא חולה בסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/02/2009

רן שלום,

יש קריטריונים מאוד ברורים לאבחנה. בגדול, בשלב החריף של המחלה האפיונים המרכזיים שעליהם מתבססת האבחנה באים לידי ביטוי במצב פסיכוטי חריף שבו החולה נמצא. הסימנים הם: האדם מתקשה בחשיבה רציפה וענינית, איבוד הקשב ופזור נפש. הדיבור נעשה מוזר, לא מובן ולא לעניין. החולה סובל מתפיסות שגויות, הקרויות הזיות ומחשבות שוא. קימות תנודות רגשיות חזקות ולא תואמות את הנסיבות. שיפול נמציאות לקויה, איבוד של זהות עצמית. כפי שאתה רואה, יש תסמינים המובהקים שישר כשרואים אותם על בן אדם מסויים ניתן להבין שהוא חולה בסכיזופרניה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ר
    02/06/2009

שלום,
    אחי היה מאושפז מרצונו (לצורך איזון תרופתי כתוצאה מגמילה מאלכוהול) ולא אובחן כחולה סכיזופרניה, אלא גבולי, ספק סכיזופרן. לאחר שהשתחרר החל טיפול/מעקב אצל פסיכיאטרית פרטית שאמרה במפגש הראשון שהוא חולה סכיזופרניה ואין שום סיכוי שיחלים (שונה מדעת הפסיכיאטר הקודם). שאלתי הינה למי להאמין? מדובר באנשי מקצוע שכל אחד מביע דעה שונה ולבינתיים הוא מטורטר. למשפחה זה היה שוק מוחלט, הוא בגיל 39 ועד היום אף אחד לא העלה אפשרות זו. אנא מבקשת עזרה. תודה, ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/06/2009

שלום לך,

בפסיכיאטריה כמו בכול תחום אחר ברפואה ישנם מצבים שהם לא ממש ברורים ולא ממש חד משמעיים. יתכן וכדאי להיתיעץ עם פסיכיאטר נוסף. לפגישת יעוץ תביאו סיכום של אישפוז ותבקשו מהרופא שפניתם אליה מכתב קצר על מצבו של האח. לפני אשפוז הוא היה מטופל אצל מישהו? מה הייתה האבחנה?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

מלי
    13/07/2009

היי
    בעלי, איש בריא בדרך כלל, עקב מצבי לחץ קיצוניים (אבחנה שלו), החל בחשבות שווא, בטוח שרודפים אחריו, שמתנכלים לו, שקושרים קשרים נגדו. הוא חרד כל הזמן. חשוב לציין כי בצעירותו אובחן כADD וקיבל ריטלין. לפני 3 שנים היה מצב דומה, הוא קיבל כדורים מפסיכיאטר וזה עבר (ככל שאני יודעת). הוא מאוד מודע למצבו ומבין שזה לא הגיוני. קשה לו לישון בלילות. לאחרונה גם התחלתי לשים לב שהוא יותר מפוזר (תמיד היה, אבל חשבתי שהוא מעופף) וגם התחיל לדבר לאט
    התחיל לקבל כדורים לפני מספר ימים, בינתיים איו שיפור ואני חוששת שגם ההגיון הבריא שהיה לו מתחיל להדרדר
    שאלתי,
    האם זוהי סכיזופרניה? האם זה תמידי או מגיע רק במצבי לחץ
    יש לנו תינוק קטן בבית, האם אפשר לסמוך עליו עם התינוק? האם הוא יכול להשאר איתו לבד?

אנא תשובתך המהירה, אני אמא לחוצה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    13/07/2009

שלום לך,

כדי להבין מצבו של בעלך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. הפסיכיאטר המטפל יכול בהחלט לענות על כול שאלותיך מתוך ההכרות עם בעלך. לגבי התרופות, לוקח זמן עד שהשפעתן מורגשת במלואה. תעזרו בסבלנות. לעיתים לוקח עד חודשיים עד שמרגישים שיפור במצב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה נתנאל
    א
    09/02/2009

שלום, אם את זוכרת דיברנו ביום א אני הבחור מאילת רציתי להגיד שאני במצב באמת נואש עם המחשבות הטורדניות האלה להוריי לא סיפרתי על הבעיה הזאת מכיוון שהיה לי כל כך הרבה בעיות בשנה וחצי האחרונות שכבר אין להם כוח לכל הבעיות הללו ואני מעדיף לחסוך מהם זאת אני מעוניין לקבוע פגישה ולראות מה אפשר לעשות עם המחשבות הטורדניות האלה יחד עם זאת אנחנו נמצאים במצב כלכלי מאוד קשה רק לפני כמה ימים הבאתי לאמי כסף כמעט את כל הכסף שהיה לי בשביל לשלם חשבונות וכמו שאת יודעת אני נמצא באילת וכל הנסיעה הזאת גם יקרה פניתי דווקא אלייך כי נראה לי שאת הבנת את הבעיה שלי כמו שאמרתי לך עם הפסיכיאטר שאני מטופל פה באילת איניני יכול לדבר אני נמצא באמת במצב קשה ואני לבד בכל הסיפור הזה אז אם תוכלי למצוא פיתרון לבעיה של התשלום ולכל הבעיות שנוצרו או אפילו רק להקשיב לי ולראות באמת מה הבעיה שלי ואם ניתן באמת לטפל בה או איפול להפנות אותי לאנשהו אני יודה לך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאירנה נתנאל

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/02/2009

שלום לך,

אני ממש לא יודעת מה להציע לך. כול הבעיה היא המרחק. לעזור בשלט רחוק לצערי בלתי אפשרי. אני חושבת שכדאי לך לחזור לפסיכיאטר שלך ותתחיל בטיפול התרופתי. תרופות יכולות להקל על מצבך באופן מיידי. במידה ויסתדר לך להגיע למרכז אני אשמח לעזור.

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• deep tms דחוף
    אסף
    08/02/2009

שלום אני סובל מ ocd חמור התרופות שאני לוקח לא משפרות את המצב הרבה ניסיתי המון תרופות ללא הצלחה מרובה רציתי לשאול אם קיים מחקר לגביי גרייה מגנטית לocd ואך אוכל להשתתף במחקר אני ממש מיואש מהחיים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    deep tms דחוף

הוספת תגובה

• TMS

ד''ר אירנה נתנאל
    09/02/2009

אמיר שלום,

לצערי, זה לא מתאים ל OCD. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם תרופות יכול מאוד לעזור לך. רק עבודה עצמית מתוך אחריות ומחויבות לטיפול ב CBT + תרופות יכולות לעזור בהתמודדות עם OCD.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של בני
    משה
    08/02/2009

לבני איבחינו או סי די. לאחר כחודש וחצי של לקיחת אנפרניל (125 מ"ג) ו1 מ"ג רספרידל, לאחר שפרוזק לא עזר, בני, בן ה17, טוען שבבוקר הוא מרגיש טוב יותר, אבל אחר כך המחשבות חוזרות, וגם, זה מה שהוא אמר לי כרגע: "אני מרגיש מוזר, אני רואה את העולם אחרת, אני מרגיש פחות חכם ולכן פחות מאושר, אני מרגיש שאני מתפרק מהנכסים השכליים שלי, ורק אנשים חכמים מרגישים מאושרים, אני פחות אופטימי, אני מרגיש שעם או סי די בלי תרופות היה יותר טוב." מה זה? האם זה סוג של מחשבה טורדנית?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של בני

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    08/02/2009

נורית שלום,

יכולות להיות שזה מחשבות טורדניות ויכול להיות שלא. מה שאת מתארת יכול להצביע על אבחנות אחרות גם שכדאי לאושש או להפריך. אם אתם לא בטוחים לגבי תרופות או באבחנה, כדאי לקבל לחוות דעת שניה אצל פסיכיאטר אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי סובלת
    בן
    08/02/2009

שלום, אני רוצה לספר לכם סיפור קטן ותגידו לי מה שאתם יודעים. אתם האנשי מקצוע פה.. הכרתי מישהי שגרה קרוב אלי, התחלתי להתאהב בה ברמות קשות, אבל לפני שבוע שכנה שלי לקחה אותי לדיבור ואמרה לי שאין לי מה לחפש איתה, כי היא עם מחלת נפש ושמגיע לי יותר טוב ממנה למרות שהיא לא פירטה יותר מדי היא אמרה לי שזאת שחולה במחלת נפש לעולם לא הולכת עם שרוול קצר או מכנסיים קצרים כי כולה פצעים, כי היא פוצעת את עצמה.. השכנה שלי אמרה שאמא שלה הלכה לרב והוא אמר שזאת מחלת נפש.. אין לי מושג מה לחשוב, אתם האנשי מקצוע מה יש לכם להגיד בנושא? תודה, בן.

לקביעת תור
    סגירה
    מישהי סובלת

הוספת תגובה

• מישהי סובלת

ד''ר אירנה נתנאל
    08/02/2009

שלום לך,

אהבה ותמיכה מרפאות! נסה ללכת עם הלב. אם אהבתכם הדדית וגם היא בעניין שלך, ניתן להתגבר על הקשיים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    א
    08/02/2009

טוב אז ככה יש לי בעיה כל כך מוזרה שאיני יודע אפילו איך להסביר אותה אז לקחתי קטע שמישהי כתבה בפורום אחר וזה בדיוק הבעיה שיש לי היא כתבה ככה זה ציטוט "שלום.. אני בת 15 וחצי וכבר הרבה מאוד זמן יש לי כל מיני מחשבות לא רצוניות.. המחשבות האלה באות הרבה מאוד פעמים ביום וזה מאוד מפריע לי... נגיד יש לי את הקטעים האלה שהמחשבות קופצות לי לראש ועולה לי כל מיני דברים רעים... " הלוואי ויקרה משהו נורא למישהו מהמשפחה שלי" "הלוואי ומישהו ימות"... ואני בכלל לא מתכוונת לזהה וזה מאוד מפריע לי וזה גורם לי לחשוב שאני רעה שאני חושבת ככה למרות שאני יודעת שאני לא מתכוונת לזה בכלל וזה יכול להכניס אותי לעצב וכעסס... אני רוצה לציין שזה לא קורא עשאני עצבנית על אותו בן אדם.. להפך.. כשאנחנו צוחקים וזה... המחשבות האלה קורות לי בעיקר כשאין לי תעסוקה ואני סתם במחשב או רואה טלויזיה וזה קורה פחות כשאני מתעסקת בדברים מסוימים... אבל אני לא יכולה כל הזמן להתעסק במשהו כדי שהמחשבות הרעות האלה יצאו פחות.. נגיד אני מדברת עם חברה טובה או אפילו עם המשפחה בטלפון אז תוך כדי שאני אומרת לה משהו עולה לראש שיקרה להם משהו חס וחלילה... וישר אני מתחילה להרגיש רע וזה הורס לי את היום..." אני פשוט לא מבין את הבעיה הזאת אני לא מסוגל יותר אני מנסה להתרכז במשהו ואני לא מצליח אני מדבר עם מישהו פנים מול פנים וישר עולות לי מחשבות של תמות או איזה משהו רע ואני בכלל לא מתכוון לזה זה גורם לי לכאבי ראש לפעמים אני מנסה לא לחשוב על כלום ואני לא מצליח מלא מחשבות קופוצות לי לראש כאילו אני לא שולט עליהם אין לי כבר כוח זה מתיש אותי האם אתם מכירים תבעיה האם יש טיפול או פסיכיאטרי וגם לא פסיכיאטרי אשמח לתשובה מפורטת בנושא תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    08/02/2009

אלון שלום,

מצב שאתה מתאר מתאים למחשבות טורדניות שנכנסות לראשך בלי שליטתך, מציקות וגורמות להרגשה מאוד שלילית. תופעה זו מאוד שכיחה ומוכרת מאוד. היא מופיעה אצל אנשים רבים. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם תופעה זו. במהלך הטיפול ניתן ללמוד טכנקות ומיומנויות התמודדות עם מחשבות טורדניות עד שהן נעלמות. כדאי שתפנה לפסיכאטר שמומחה גם ל CBT או לפסיכיאטר בנפרד ותחפש מטפל CBT שמומחה לטיפול במחשבות טורדניות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה נתנאל

א
    08/02/2009

קודם כל תודה על התשובה וראיתי למטה שאת עוסקת בCBT האם אוכל להתקשר ולשאול כמה שאלות או אפילו להפיגש ומה התשלום הכרוך בכך יש לציין שאני מאילת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    08/02/2009

אשמח לשוחח איתך. תתקשר לקליניקה ותשאיר פרטים. אני אחזור אליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהתרופות
    בריאה ומאושרת
    07/02/2009

שלום רב בת 23 מתמודדדת עם מאניה דיפרסיה כמעט באופן ודאי כתוצאה מעישון חשיש . מטופלת ביעילות בזיפרקסה 20 מ:"ג ליום ובלמיקטל 200 מ"ג ביום מזה כשנה . במשך 9 חודשיים שלמים אני מרגישה מצוין לאחר שכל מסגרות החיים שלי התמטטו הצלחתי לשקם את חיי (כלב חדש , דירה חדשה , ועבודנה חדשה) שאלתי היא האם ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי בדרגה ? שכן אני ישנה כמעט פי שניים ממה שהייתי ישנה בעבר וכמו כן עלות הזיפרקסה לאחר בשתתפות הקופה גבוהה למדי מידי חודש בחודשו

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהתרופות

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/02/2009

שלום לך,

את מאוזנת מבחינה תרופתית וזאת הסיבה לכך שאת מרגישה טוב. אם תפסיקי את התרופות זה יגרום לחוסר איזון ומצבך יתדרדר. אחד החוקים הכי נוקשים בטיפול במניה דפרסיה הוא לא להפסיק את התרופות. בשום אופן לאאאא!!!!!!!!!!!!!!!! אפילו אל תעלי את זה כאפשרות. לא בא בחשבון!!!! אחת הסיבות למחלה היא חוסר איזון כימי במוח ואם צמאו לך את הטיפול המתאים שמאזן אותך תשמחי שאת ברת מזל ותמשיכי. בדרך כלל ממש לא פשוט להתאים תרופות למחלה זו. אם תקפידי על שעות שינה, שגרת יום קבוע, תרופות וטיפול רפואי ותרפויטי תוכלי לצמצם את ההתפרצויות של המחלה.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    06/02/2009

האם אדם הסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית חייב לקחת, בין היתר, תרופה אנטיפסיכוטית לכל החיים? האם ישנם מקרים בהם ניתן להסתפק בתרופות אחרות מקבוצות שונות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעה סכיזואפקטיבית

ד''ר אירנה נתנאל
    07/02/2009

מירב שלום,

הכול תלוי במצבו של האדם. אם התרופות עוזרות אז למה להפסיק? ניתן לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרה מורכב האם יש תקוה?
    דליה
    06/02/2009

בן משפחתי,56,אובחן לפני 10 שנים הפרעת אישיות סכיזואידית (סכיזופרניה פרנואידית).הסתגר חברתית ותעסוקתית,עם השנים השתחרר קצת מההסתגרות ויצא כרוכב אופניים לרכיבות ארוכות בפרט בטבע.היה שקט לא הפריע ,גר עם הוריו ולא הפריע לאיש.כמו כן לא טופל מעולם.הוא רווק ללא משפחה.לפני חצי שנה ניפצע קשה בתאונת דרכים באופניים,חבלת ראש קשה,2 ניתוחי ראש. נזק אוטם סמוך לקרן המצחית,הפרעות קוגנטיביות,זיכרון קצר לקוי,שיפוט לקוי,מודעות לקוייה,התמצאות בזמן לא לגמרי טובה.התמצאות במקום בסדר גמור.לפני התאונה היה נוג לרכב למקומות רחוקים ,היה חוזר עם צמחים שקטף,עם פירות מהטבע,היה חוזר מאושר.היום עם חוסר מודעות לתאונה ולמגבלות הוא רוצה להמשיך במסורת,ולא מבין שאי אפשר.לא קיבל טיפול נפשי בשיקום מאז התאונה .נכון להיום אינו מקבל שום תרופה.יש לו מטפל שאמור להשגיח ומוציא אותו לפעילויות .כאשר יוצאים לטייל בשעות הארבעים יש מצבים שלא רוצה לחזור הביתה אלא רוצה ללכת ברגל למרחקים "לקטוף תפוזים".לפעמים שם תרמיל על הגב בשעות הערב (כמו פעם) ומבקש לצאת .בזמן האחרון הוא מקבל מסרים מהאנשים בטלויזיה, יש לו גירוד בראש והוא טוען שכאשר ניפצע (היה שרוע על הכביש עם שבר בראש) ניכנסו תולעים לגוף דרך הראש ולכן מתגרד.הוא גר עם הוריו וכאשר המטפל הולך הביתה הדלת נינעלת במנעול מיוחד.ביקשנו המשך שיקום יום ודחו בטענה שבעיות קוגנטיביות כמו זיכרון נובעות מהמחלה.אמרו שצריך שיקום פסיכיאטרי.מה עושים ? האם יש תקווה לצאת מי זה? איך מקדמים את העיניינים? הוא גר אצל הוריו ויש תחושה שהזמן לא עושה לו טוב מבחינה נפשית.

לקביעת תור
    סגירה
    מיקרה מורכב האם יש תקוה?

הוספת תגובה

• מיקרה מורכב האם יש תקוה?

ד''ר אירנה נתנאל
    07/02/2009

אדם שלום,

כדאי שתפנו לעובד/ת סוציאלי/ת בראשות המקומית או דרך קופת חולים או במרפאה פסיכיאטרית שבאזור מגוריו. הם יפנו אותכם למסגרת הנכונה (מעון יום, הוסטל, דיור מוגן, מועדון חברתי לאנשים עם מגבלויות נפשיות וכו').

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך

דליה
    08/02/2009

ללא התייחסות לסוג הטיפול ולשאלותיי הרבות האם המיקרה "אבוד" לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאדם

ד''ר אירנה נתנאל
    08/02/2009

נראה, שמצבו פרוגרסיבי (מתקדם לקוון השלילי). טיפול תרופתי יכול לצמצם סימפטומים אך לצערי לא ירפא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה