מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, האם יש הבדל בין ריספרדל בכדורyogo24/01/2009
לריספרדל קונסטה בזריקה? מבחינת תופעות לוואי הבנתי שריספרדל עשוי לגרום להשמנה , האם ריספרדל קונסטה יגרום גם באותה מידה? או שפחות ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוגו
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2009על פי מה שידוע אין הבדל מבחינת השמנה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אז מה בעצם היתרון בזריקה?
yogo25/01/2009למה מעדיפים את הזריקה? יכול להיות בגלל שהמינון יהיה יותר גבוה בכדורים, ובזריקה זה חצי מהכדורים? אם נניח ניתן מינון של 50 מ"ג בזריקה חודשי. כל שבועיים 25 מ"ג. ומעוניינים לעבור לכדורים מה יהיה המינון בכדורים? האם אותו דבר או יותר גבוה פי 2 ? ומדוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס ובעיות שינהיעל22/01/2009
שלום, אני לוקחת מזה שנה לוסטרל 100 מ"ג ולאחרונה הרופאה הוסיפה לי אדרונקס- 4מ"ג בבוקר ו-4 מ"ג בערב. אני לוקחת את השילוב הזה כבר חמישה שבועות, ובשבוע האחרון אני מתעוררת כל לילה עם תחושת מועקה וחוסר שקט ולא מצליחה לחזור לישון. בדרך כלל לילות כאלה קורים לי אולי פעם בחודש, אבל לא כל לךילה במשך שבוע. האם ייתכן שזה כתוצאה מהאדרונקס? כעקרון מצב הרוח שלי השתפר שבוע שעבר, אבל השבוע אני לא ישנה (אז מן הסתם אני עצבנית).... במהלך היום אני מרגישה חוסר שקט לפעמים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2009אדרונקס יכול לעורר ולפגוע בשינה ולכן אינו מומלץ בערב. כמו כן יכול לגרום לתחושת אי שקט.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי חרדותללה22/01/2009
היי רציתי להתייעץ- אני אדם מאוד חרדתי באישיות שלי, אם כי מתפקדת לחלוטין. אך אני רואה שאיכות חיי נפגעת עקב החרדה. האם כדאי לשקול טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר אירנה נתנאל22/01/2009שלום לך,
באופן עקרוני, יש לערוך אבחון מעמיק ומקצועי כדי להחליט על דרך הטיפול. במידה וקיימת פגיעה משמעותית באיכות חייך יש לפנות לרופא ולקבל טיפול תרופתי.בנוסף, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות או ללא תרופות מאוד יעיל בהתמודדות עם החרדות.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל פסיכאטר ד"ר אירנה נתנאליורם21/01/2009
בהפניה לרופא המשפחה לשם קבלת תרופה רשם לי הפסיכאטר קוד שמספרו F43.2 וכן רשם לי תרופה בשם סרוסקט 20 מ"ג לשאלתי מה הקוד הזה אומר . כלומר באיזה סווג אני נימצא . ולגבי הכדור רציתי לשמוע האם הוא יכול לעזור ואם יש בו תופעות לוואי מניסיונך .לציין שאני סובל מדיכאון וחרדה, הרבה תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר אירנה נתנאל21/01/2009יורם שלום,
ראשית אני לא דוקטור ולא רופאה פסיכיאטרית. אני עוסקת בתחום של פסיכותרפיה.
F43.2 זהו קוד של הפרעת הסתגלות לפי הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי של הארגון הבריאות העולמי. זאת הפרעה בתפקות החברתי ומופיעה בתקופת ההסתגלות לשינוי משמעותי בחיים.
סרוקסאט היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח, משמשת לטיפול במגוון של מצבי דיכאון וחרדה. תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, הקאה, כאב ראש, נמנום, והפרעה בתפקוד המיני (עיכוב האורגזמה).
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת ציפרלקסברוך21/01/2009
האם יש הבדל בין צריכה של 20 מ"ג פעם אחת ביום לבין כדור אחד בבוקר וכדור אחד בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל22/01/2009ציפרלקס לא נוטלים בערב בכלל. כדאי לקחת אותו בבוקר, מוקדם ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה קשהלילך ברהום21/01/2009
שלום לכולם, בעלי סובל מחרדה שהתחילה בעבודה בגלל נטיה מוגזמת לשליטה ופרפקטציוניסיטיות מטופל אצל פסיכולוגית מעל לחודשיים אפילו 3 חודשים שבוע שעבר היה אצל פסיכיאטרית שאמרה שהוא צריך להתחיל לקחת את הכבדור רסיטל, הוא התחיל את החצי כדור ראשון אתמול והיה בסדר גמור היום לקח חצי נוסף והוא לא מצליח לעבוד לא מרוכז לא יכול לחשוב על כלום חוץ מהלחץ שיש לו בעבודה. חשוב להגיד שהלחץ אצלו בראש וזה לא שמלחיצים אותו בעבודה והוא לא יכול להתמודד איתו זה לחץ שקיים אצלו בראש הוא רואה כל דבר בתור מעמסה ולא יכול חשוב על זה שאלה דברים קטנים שנגמרים מאד מהר. אני לא יודעת איך להתנהג אני לא יודעת מה לעשות יכול להיות שההרגשה הזו היא בגלל ההשפעה של הכדור. אני כבר לא יודעת מה לעשות או להגיד יותר אם תוכלו לעזור לי אני אשמח תודה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה קשה
ד''ר אירנה נתנאל22/01/2009לילך שלום,
כדי להימנע מתופעות הלוואי ולאפשר לגוף הסתגולת טובה לכדור יש לקחת אותו באופן הדרגתי (4 ימים 1/4 כדור וכול 4 ימים להוסיף 1/4 כדור) עד שמגיעים למינון הטיפולי. בנוסף, כיוון שהקשיים נובעות מה"ראש" (פרשנויות ותובנות מוטעות של בעלך כלפי המצבים בעבודה וכו') טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית -קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה ומאוד מומלץ בהתמודדות עם קשיים מה סוג שאת מתארת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת הכוונהאסף21/01/2009
רקע :
בחור צעיר לוחם קרבי שעבר אובדן גדול במהלך מלחמת לבנון השניה .
לא קיבל טיפול להתמודדות עם האובדן.
לפני חודש בעת שהיה בחו"ל השתמש בפיטרית הזיות. הוחזר לארץ והובחן כחולה
בסכיזופרניה.
בחור מבית טוב, בעל תפקוד גבוה פעיל לאורך שעות היום.
מאמין שהוא מכיל בתוכו את האל, מדבר הרבה על רכיבה חופשית על סוסים. ישנה התעסקות מעמיקה בדת שלא הייתה קיימת לפניה הטיול המדובר.
להלן שתי שאלות בענינו:
1. חשוב להדגיש שאין הגבלה כספית, ואני מעוניינים לדעת מהו המוסד או מי הם הפסיכיאטרים המתאימים ביותר בישראל למקרה מסוג זה.
2. נאמר לי על ידי איש מקצוע במוסד שבו הוא נמצא כרגע כי במצב שלו כ 70% מהמקרים לא צריכים להמשיך עם הטיפול התרופתי ואף חוזרים לתפקד רגיל לחלוטין. ושזה מה שמצפים לו במידה ויתמיד עם הטיפול שניתן לו. אם זאת איש מקצוע אחר שאני מכיר אמר לי שהתפרצות כזו תאלץ אותו להמשיך בטיפול תרופתי לכל החיים. כיצד ניתן לדעת מהי התחזית הנכונה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל25/01/2009אין מספיק פרטים על מנת לענות על שאלותיך. כל מקרה שכזה הוא מורכב והשיקולים מבוססים על פרטים רבים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאודון-שאלה שלא נענתה. בבקשה תענו.לילך20/01/2009
אני מטופלת מזה כשנה בגאודון. מאז שלקחתי אני סובלת מאי שקט ומצורך לנוע כל הזמן. כמו כן, נוקשות שרירים. בעלון קראתי שזו תופעת לוואי נדירה. הפסיכיאטר שלי יודע, ועדיין מבקש ממני לקחת את התרופה. מה זה אומר תופעות לוואי אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ד''ר ערן ואדים הראל22/01/2009אלו תופעות שיכולות להגרם מגאודון ודורשות התייחסות. תחושת אי שקט כתוצאה מתרופות מסוג זה הינה תופעת לואי משמעותית אשר מחייבת טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות שוואמשה20/01/2009
יכולות לשנות את תוכנן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות שווא
ד''ר אירנה נתנאל20/01/2009כן, בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהרעות19/01/2009
שלום רב אימי חולת סכיזופרניה מטופלת כבר 20 שנה ע"י הכדורים הבאים: בנזהקסול וריספרידון. כיום היא מתפקדת יפה פיזית אך מנטלית משתנה מפעם לפעם. ניתן לומר כי באופן די קבוע היא סובלת מפחדים, חרדות, רגישה יתר על המידה ומפרשת דברים פעמים רבות שלא בהקשרם. הינני מוטרדת מכך שאימי לוקחת תרופות אלו זמן כה ממושך ועדיין סובלת מתופעות רבות. הינני עוסקת בתחום הריפוי הטיבעי ונחשפתי למוצרים שונים טיבעיים הידועים כנוגדי חרדות ועוד, כגון: חומצה אמינית גאבא, צמח ההיפריקום ועוד. האם לפי דעתכם ישנו סיכוי (באשור הרופא שלה כמובן) כי תינתן לה האפשרות להפחית מינונים בהדרגה ובזהירות ולהינסות להיחשף למוצרים טיבעיים יותר הידועים כמוצלחים באמת. מקוה כי תקראו את שאלתי בפתיחות רבה עקב ניסיוני כי יש רופאים רבים שאינם פתוחים או מעונינים לשמוע כלל על הדרכים הטיבעיות על אף הצלחתן. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2009רעות שלום,
1. הייתי מציעה לאמך לעבור חוות דעת שניה בקשר לטיפול התרופתי שככול הנראה לא מכסה דייו את הסימפטומים של המחלה. היום קיימים בשוק תרופות חדשניות ומאוד יעילות כך שכדאי לעשות התיעצות עם עוד פסיכיאטר מומחה בתחום.
2. בהתמודדות עם מחלות כרוניות או מחלות ברמה קשה רפואה אלטרנטיבית יכולה להיות כתוספת לטיפול התרופתי הקונוונציונאלי ולא במקומו. לדוגמא, ניסיון של טיפול על ידי תרופות צמחיות בלבד נעשה בתחום של דיכאון קל עד בינוני (רמוטיב) אך לדיכאון בינוני - קשה הן כבר לא היו יעילות.
3. לגבי שילות של תרופות טבעיות ספציפיות יש להתיעץ עם הפסיכיאטר (אם וכאשר תפנו לחוות דעת שניה). ייתכן ויהיו תרופות שפעולתן מתנגשת עם התרופות הקונוונציונאליות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי פאניקה וחרדההלן19/01/2009
שלום, לפני כ-4 חודשים נתקפתי בהתקפי פאניקה ובתחושה שכל הזמן אני עומדת למות. קיבלתי ציפרלקסכדור אחד ולדעתי זה די עוזר לפני כחודש שוב אני נתקפת בהתקפים אומנם במינון נמוך אך די קשים.בנוסף הציפרלקס פגע בי בתפקוד המיני. הפסיכאטר המליץ לי להחליף ל-IXEL כדור של 50 בבוקר וכדור של 50 בערב. הייתי רוצה לשמוע מה אתם אומרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להלן
ד''ר ערן ואדים הראל19/01/2009IXEL תרופה יחסית חדשה וישנם מחקרים ראשוניים שמראים יעילות בהתקפי פניקה. הייתרון שלה הוא בכך שהפוטנציאל שלה לגרום לפגיעה בתפקוד מיני הוא נמוך. בשל כך אני מעריך שהרופא המטפל שלך בחר בה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכיאטרטל19/01/2009
שלום.אני בן 25 וסובל מחרדה.בעקבות כך,נתן לי רופא המשפחה כדור בשם קלונקס 0.5 מ"ג - כדור אחד למשך שבועיים בלבד. הפסקתי עם הטיפול בסיום השבועיים. לאחר מספר שבועות התחילו לי תופעות קשות של:רעידות של שרירים,מחנק קבוע בחזה,אי שקט תמידי,מעיים רועשים,עצירויות.מאז המצב רע מאוד כבר שנה. ידוע לי שקלונקס הוא כדור מאוד ממכר. האם נטילה של שבועיים היא עשויה לגרום להתמכרות ומכאן להתפתחות של התקפי חרדה? איך יוצאים מהמצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר ערן ואדים הראל19/01/2009סביר להניח כי לא מדובר בתופעות גמילה כתוצאה מהתמכרות לאחר שבועיים של שימוש בקלונקס. עם זאת יכול להיות שהחרדות התגברו ואלו תסמינים של חרדה. קלונקס אינו טיפול לטווח ארוך לחרדות אך יש תרופות שכן מתאימות. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר לאבחון והמלצה על טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשורה השניה ,האתר הזה לא אתם הזה D:חסויה19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טיפול התנהגותי-קוגניטיבי בחרדות
ד''ר אירנה נתנאל19/01/2009גם אני מומחים לטיפול התנהגותי - קוגניטיב בחרדות. אני בהחלט מבינה על מה מדובר. אשמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאירנה ג'ון נאשanonymous.jo19/01/2009
ג'ון נאש זוכה פרס נובל הצליח להתמודד עם סכיצופרניה והלוסינציות ללא תרופות, האם יש תיעודים נוספים לכך פשוט להתעלם מאותם דברים שברור לך שהם נובעים מהבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל19/01/2009נאש טופל גם בתרופות, גם בניזעי חשמל וגם בשיחות. מאז הטיפול התקדם מאוד וכיום עומדות לרשות הרופאים והסובלים טיפול עכשויים ומאוד יעילים. אחד הדברים שעוזרים זה בהחלט להתעלם, אבל זו רק דרך אחת מתוך מגוון רחב של כלים. כדאי לעזר באיש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאירנה:)חסויה19/01/2009
אירנה תודה על העזרה , אמשיך לעדכן אותך בהמשך ורק שתדעי שמאוד עזרת לי אני ממש שמחה שמצאתי את האתם הזה עם יהיו לי בעיות אני יודעת למי לפנות , או שאולי להיתקשר כי זה סיפור שכבר יושב לי הרבה זמן בלב והיה לי חשוב לדבר על זה עם מישהו, אגב הראתי את השיחה שלנו לאמא שלי והיא הבינה אותי וחיבקה אותי ונישבעה לי כמו שלא נשבעה אף פעם שהיא רק תדבר איתו לא תצעק עליו אז אמרתי לה אמא במקום לדבר איתו תזמינו לו משטרה משם חסוי אל תתעסקי עם הדברים האלה.. והיא אמרה שהיא לא חיבקה אותי בשתיים בלילה כי היא הייתה ישנונה כזאת ועוד הוא עשה רעש אז היא התעצבנה על כל העולם .. ויש לי שאלה נכו ן עשיתי את הבחן את עצמך באתר הזה וזה מה שהיה כתוב לי: אתם סובלים מחרדות כן, אתם סובלים מחרדות קשות שפוגעות באיכות חייכם. כל הנראה אתם בעלי ביטחון עצמי נמוך ונפש עדינה. בדרך כלל תכונות אלו נלמדות במהלך החיים, לכן צריך ללמוד מחדש כיצד להיפטר מהן. המלצתנו: טפלו בעצמכם בדרכים שונות כגון, פסיכולוג, פסיכיאטר, קבוצות תמיכה, ספרים, תרופות ועוד. לידיעתכם: כיום בשנות האלפיים הטיפול הטוב ביותר לחרדות השונות הוא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי. אני חולה במחלה של חרדות ? או פארנויה? תודה מראש : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל19/01/2009ללא ספק אין לך שום פרנויה אלא חרדה מאוד ברורה. אכן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי מאוד עוזר. אני שמחה שעזרתי לך. אשמח לעמוד לרשותך וטב ששיתפת את אמך!
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)