מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר הראלמיכל14/01/2009
שלום , אני חולה בדיכאון עמיד, ורציתי לדעת האם ה- deep tms זהה באפקטיביות שלו לטיפול בנזעי חשמל? או שהטיפול בחשמל "חזק " יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיכל17/01/2009מבקשת תשובה לשאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
ד''ר ערן ואדים הראל19/01/2009על מנת לענות על שאלתך יש צורך במחקר שישווה את שני הטיפולים. ה- deepTMS הינו טיפול חדש ולכן אין עדיין מחקר שכזה. עם זאת, לשיקול הבחירה בין הטיפולים נכנס גם פוטנציאל תופעות הלואי שהוא משמעותי יותר ב- ECT.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום בשילוב על שמן דגיםאשתו של14/01/2009
בעלי סובל ממניה דיפרסיה מתונה ונוטל ליתיום. לאחרונה הפסיקעם הליתיום והתחיל לקחת שמן דגים אולם נראה כי יש לחזור ולקחת את הליתיום מאחר ויש תחילת סימפטומים של המחלה. האם אפשר לשלב את נטילת הליתיום עם שמן דגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל14/01/2009אני מניח ששמן דגים הכוונה לאומגא 3. אין מניעה לשלב בין שתי התרופות אך כמובן זה צריך להיעשות תוך מעקב רופא מטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף סוף הריון!!!אוריתי13/01/2009
אני לקראת לידה. באמצע שמיני. כבר חודש לוקחת לוסטרל (2 כדורים של 50) פעם ביום, עקב דיכאון שהחל באמצע ההריון. הלוסטרל עוזר אך יש מקום לשיפור... כעת בעלי לוחץ עלי מאד שאעלה את המינון ואקח כדור נוסף ליום, הפסיכיאטרית גם אומרת שכדאי, אך אני ממש איני רוצה בכך-להפך-אני רוצה לקראת הלידה להפחית את המינון ע"מ להקל על גמילת עוברי המתוק מהכדורים. אני רוצה לדחות את העלאת המינון לאחר הלידה. (באם יהיה צורך). אני רוצה בינתיים להמשיך בשיחות פסיכוטרפיות ולא להעלות את המינון אך בעלי טוען שבריאותי הנפשית כעת חשובה יותר מחישובי גמילה עתידיים ולוחץ מאד שאעלה מינון. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף סוף הריון!!!
17/01/2009לאורית שלום
התשובה לשאלתך מורכבת. נכון שקיימת תמונה של גמילה מתרופות כמו לוסטרל אצל תינוקות. לפעמים גמילה זו גורמת לכך שהתינוק יצטרך השגחה אחרי הלידה. אבל זו לא תמונה מסוכנת וחולפת תוך 1-2 ימים. חשוב לקחת בחשבון את מצבך. אם הוא עדיין קשה שווה לעלות את המינון ואם הוא סביר אפשר להמתין ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן טיפול פסיכיאטריגיא12/01/2009שלום, אני בן 32 ומאובחן כסובל מדיכאון מלווה בחרדה עם ocd עמיד שמתבטא בעיקר במחשבות. מזה כ-9 שנים נוטל תרופות פסיכיאטריות. לפני חודש וחצי בעקבות מעבר למרכז התחלתי טיפול אצל רופא חדש. ממינון של איקסל 200 מ"ג + ריספונד 1 מ"ג נשארתי באותו מינון של איקסל ובמקום ריספונד מודאל עד 300 מ"ג ליום. לפני שבוע הרופא הוריד את האיקסל ל-150 מ"ג והחליף לריספונד 2 מ"ג ביום. אני סובל מזה תקופות רבות וגם כיום מרעידות (כמו ויברציות) באזור הבטן שמתפשטות לעיתים לידיים ולראש ומבחינה מיניתאינני מתפקד-אין זיקפה ואין דחף מיני בכלל, כשבעבר כשנטלתי תרופות אחרות הייתה זיקפה אך היה עיכוב בשפיכה. אני מיטלטל בין עבודות, מקבל קצבת נכות, אין לי מעגל חברים וכמעט ללא תחביבים. לא נמצא כיום במצב רוח דיכאוני, אך הרעידות שתוקפות אותי בעיקר משעות אחה"צ והלאה וחוסר תיפקוד מיני הם הסבל העיקרי שלי. האם השילוב התרופתי שהזכרתי מתאים וצריך לתת לו צ'אנס או שמא יש צורך בטיפול אחר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל14/01/2009ריספרדל יכול לגרום לפגיעה בתפקוד המיני. לגבי הרעידות שאתה מתאר קשה להבין במה מדובר. לעיתים להגיע לאיזון תרופתי עם מינימום תופעות לא רצויות זה דבר לא פשוט אך צריך לשאוף לשם.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל וטרנקסלרותי11/01/2009זה כחודש ימים אני נוטלת את התרופות הנ"ל במינונים אלה : רסיטל 40 מ"ג ביום טרנקסל 10 מ"ג בבוקר 10 מ"ג בצהריים 15 מ"ג בערב כל זאת בשל דיכאון מתמשך והפרעות אכילה { עוד מילדות } אמנם יש שיפור במצבי הנפשי אך אני גמורה מעייפות .... כמו כן אין לי כמעט תאבון אבקש הסבר והתייחסות לנ"ל בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה אני לא זכיתי להתייחסות ?
רותי11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ד''ר ערן ואדים הראל13/01/2009טרנקסל היא תרופה נוגדת חרדה שיש לה פוטנציאל להיות מעייפת. כמו כן הינה בעלת פוטנציאל התמכרות ועל כן כדאי לשקול הורדה הדרגתית במינון. זאת כמובן תוך התייעצות עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאבי11/01/2009היי . אני רציתי לדעת כיצד אפשר להשתפר בנושא החברתי משום שתמיד אני מצליח לריב עם אנשים. אני אומר רק את דעתי ,אבל היא לא מתקבלת כנראה אצל הצד השני.אני יוצא אחד כזה שהוא לא בסדר ועל כן פשוט מסוכסך עם הבריות.דבר נוסף:אני לעיתים פשוט יורד על חברים שלי מול פניהם-אני לא מרגיש בכך משהו רע ,אבל אחרי המעשה מרגיש את המעשה המטופש.אני עושה זאת מחוסר מעש וחוסר ידיעה כי זה פוגע. מה עושים במצב כמו שתיארתי לדעתך ? וממה זה נובע ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראינטרקציה בינאישית
ד''ר אירנה נתנאל12/01/2009אבי שלום,
התנהגות זו יכולה לנבוע ממספר סיבות: ערכה עצמית נמוכה, משהו מאיים עליך באינטרקציה עם אנשים ולכן אתה "תוקף" חוסר מיומנויות חברתיות וכו'. יש לבחון את המצב לעומק ולנסות לפתור את שורש הבעיה (לעבוד על מיומנויות חברתיות, לחזק ביטחון עצמי וערכה עצמית ועוד). כדאי שפנה לעזרה מקצועית. ניתן לפתור את הבעיה בעזרת יצירה של למידות חדשות, ללמוד דפוסי התנהגות חדשים. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר, יעיל וממוקד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי paxxetמרים10/01/2009שלום רב! בחודשים האחרונים עברתי מקרים שהשפיעו עליי ובעקבות זאת הפכתי לדאגנית ייתר על המידה לכל מי שסובב אותי, פניתי לרופא משפחה וקיבלתי ממנו כדורים לטיפול בחרדה קלה, הכדורים שקיבלתי הם paxxet היתי מבקשת לדעת לפני שאתחיל לקחת אותם אם תרופה זו אכן עוזרת והאם יש סכנה מסויימת בלקיחתן, שאלתי את הרופא את השאלות הללו אך אך כאשר קראתי בעלון את תופעות הלוואי אני מבקשת לקבל עוד תשובה בנושא. תודתי נתונה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדורי paxxet
ד''ר אירנה נתנאל12/01/2009מרים שלום,
פקסט היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה שייכת לקבוצת SSRI המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח, משמשת לטיפול במגוון של מצבי דיכאון וחרדה. בניגוד לנוגדי דיכאון טריציקליים, כמעט ואין לפקסט תופעות לוואי. תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, הקאה, כאב ראש, נמנום, והפרעה בתפקוד המיני (עיכוב האורגזמה).
באופן כללי זו תרופה טובה ויעילה אך כול תרופה משפיעה על כול אדם באופן שונה. ייתכן שיחלפו 2-6 שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה. במידה ואחרי כחודש וחצי לא תרגישי שיפור אז תפני לרופא שוב. במידה ויופיעו תופעות לוואי חריגות יש לפנות לרופא ללא דיחוי.
בהצלחה ותרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כדורי PAXT
מעיין07/04/2009שלום רב,אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלתי אני כרגע יוצאת עם בחור אשר לןקח את הכדורים האלו ורק התחיל ליטול אותם .ואני אכן רואה שישנם תופעות לוואי כמו שראיתי שמופיעות באתר שאכן חלות עליו כמו עודף שינה,בעיות בתפקוד המיני כאבי ראש..וכרגע הוא נוטל רק חצי כדור ליום..השאלות שלי הם:
1.האם כדורים אלו ממכרים?
2. אם מופיעים תופעות לוואי אלו עליו להפסיק ליטול אותם?
3.מה ההשלכות של הכדורים האלו?האם הם לטווח ארוך?
4.האם מישהו שלוקח רק חצי כדור עדיף שלא יטול את הכדורים הללו?
5. האם ההשפעות על התפקוד המיני הם לטווח הארוך?
6.אדם אשר נוטל את הכדורים האלו מהם סוגי החרדות מהם הוא יכול לסבול..?
יש לציין כי חבר שלי הינו בן 20 והוא צעיר האם יש הגבלת גיל על כדורים אלו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPAXT
ד''ר אירנה נתנאל10/04/2009מעיין שלום,
1. PAXT לא ממכר ונעד לטיפול ממושך לטווח ארוך.
2. תופעות לוואי אלו מוכרות וחולפות עם הזמן, כאשר הגוף מסתגל לכדור.
3. בדרך כלל הכדור נסבל היטב על ידי מרבית הנוטלים ואין לא השפעות לטווח הארוך.
4. גם למינון של חצי כדור יש השפעה. במידה וכעבור כחודשיים לא תורגש שיפור יש להתיעץ עם הרופא לגבי עליה במינון.
5. כאמור השפעה על תפקוד מיני הינה תופעת לוואי מוכרת ואמורה לחלוף עם הזמן.
אין הגבלה לגיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם Paxxet הוא באמת מה שאני צריכה?
שני29/11/2009במשך תקופה די ארוכה לי תופעות של דיכאונות ושינויי מצבי רוח קיצוניים.
רופאת המשפחה רשמה לי paxxet ורק התחלתי לקחת אותו.
אבל מעיון בהסברים של הכדור, יש לי הרגשה שאולי לא זה מה שאני צריכה.
אני פחות מוטרדת מעניין הדכאון ומעוניינת יותר לטפל במצבי הרוח.
מדובר בהתקפי מצבי רוח כמעט בלתי נשלטים.
אני מסוגלת רגע אחד לצחוק ולשמוח ושנייה לאחר מכן להיות אלימה מילולית, עצבנית וכועסת באופן קיצוני.
ממה שהבנתי מקריאה פה ושם, מדובר בתופעות של מניה.
האם paxxet אמור לתת פיתרון גם לכך?
האם יש כדור אחר (קל!!) שהיה מומלץ יותר?
בכל מקרה, אני מחפשת משהו קל שיכול להינתן על ידי רופאת המשפחה ולא מעוניינת בשלב זה בייעוץ פסיכיאטרי
תודה רבה!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם Paxxet הוא באמת מה שאני צריכה?
ד''ר אירנה נתנאל29/11/2009שני שלום,
הפרעה במצב הרוח שייכת למומחיות של הפסיכיאטרים ולכן, אני מאוד ממליצה לך להתיעץ עם פסיכיאטר ולא עם רופא משפחה. פסיכיאטר יאבחן את מצבך וימליץ לך על טיפול תרופתי מתאים ויעיל. ניתן לפנות גם דרך קופת חולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהבחור09/01/2009שלום רב, אני סובל מחרדות לגבי מקרה מסויים שהיה במהלך עבודתי כמאבטח. לאחר המקרה סיימתי את עבודתי והכל נשכח כאילו לא היה. כעת לאחר תקופה של כמה חודשים, חזרתי לעבוד כמאבטח באותה העבודה, והמקרה מעלה לי חרדות מסויימות בזמן העבודה. חזרתי לעבודה הזאת כי נעלמה החרדה ולא חשבתי שאחווה אותה שוב, אך זה חזר.. אני רוצה לציין שאני רוצה להמשיך בעבודת האבטחה אבל אני רוצה במקביל לטפל בעצמי על מנת להפחית עד כמה שניתן את בעייה או להעלימה אם ניתן. אינני מעוניין ליטול כדורים. אודה לך על חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרCBT
ד''ר אירנה נתנאל09/01/2009שלום לך,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם החרדה. זהו טיפול קצר וממוקד, במהלכו תלמד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להפסיק ריספרדל ועומד להשתגעבן 2709/01/2009החלטתי להפסיק בהדרגה עם הכדור ריספרדל שאותו אני לוקח כבר כשלוש שנים פחות או יותר, אני לוקח כמות של 1 מילגרם כל ערב. כעת ירדתי לחצי מיליגרם וזה היום השלישי בערך עם חצי מיליגרם. עד עתה היה בסדר אבל היום אני מתחיל קצת להרגיש קצת כאילו אני עומד להשתגע, כאילו הגוף שלי רוצה להתפרץ ולזוז במהירות, זה קורה לי בעיקר שאני במיטה תחת שמיכת פוך כבדה... האם יכול להיות לי נזק בלתי הפיך מהתהליך הזה, האם אני יכול באמת להשתגע ולאכול אותה ? אני החלטתי לנסות להפסיק ואני לא רוצה לנסות כדור אחר עם פחות תופעות לוואי או משהו כזה, אני פשוט רוצה לחיות ללא הכדורים וחושב שאני מסוגל לכך, האם יש לך כמה עיצות איך למנוע נזק או איך מפסיקים עם הכדור בצורה טובה ? דרך אגב אבחנת הפסיכיאטר היא סכיזופרניה, סבלתי מניתוק חברתי שהיום המצב קצת יותר טוב ( בשנתיים הראשונות ללקיחת הכדור לא היה שיפור בנושא, בכל מקרה אני לא רוצה כדורים ) סבלתי מהתקפי אי שקט ( רעידות בכל הגוף כאילו נורא קר, בכל מקרה אני רוצה לנסות להפסיק עם הכדור כי כעת מרגיש טוב ואני יודע שהכדור לא מרפא, הוא רק מקל על התסמינים אבל רוצה לנסות להפסיק ) תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחכה לתשובה
בן 2711/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא באמת למה לא עונים לך
עודד12/01/2009למה אתה פונה לעזרה אצל אלו? לך לעזרה נוספת לאנשים שיעזרו לך להיגמל יותר בקלות ויתנו לך כלים ואמצעים להתמודד ולנצח את זה, אתה מתאר סימפטומים של גמילה מהתרופה קשים, הפחד מהפחד החרדה מהחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי שאותה אפשר להחשיב כמקצועית
נשמע מוכר12/01/2009כי עברתי גם טיפולים בתרופה זו מה שאתה מתאר נשמע לי כתופעות לוואי של התרופה ולא כתסמינים של המחלה, אין לי בשבילך תשובה מדויקת לגבי עם להפסיק את הטיפול לגמרי אבל יכול להיות שהשינוי במינונים גורם לתופעות אלו שאתה מתאר כאי נוחות ורעידות שגם לי היו בצורה חזקה חכה עוד כמה ימים , יכול להיות שתחזור למצב מאוזן ותסתדר ,אבל אל תפסיק על דעת על עצמך כי זה יכול להיות מאד מסוכן ובעיקר-לא נעים. אני הפסקתי עם הרספירדל באופן מאד הדרגתי ולכן התופעות לוואי גם עברו לאט אך יכול להיות מאד שאם תפסיק עם התרופה לבד ומהר כך תסבול מתופעות לוואי ברמה יותר קשה, תתייעץ לגבי ההדרגה בהפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע המצב חזר להיות יציב
בן 2712/01/2009אני מפסיק באופן מאוד הדרגתי ועושה בצורה מסודרת. מה אתה אומר, גם לך היו רעידות בכל הגוף ? וזה עבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבן 27
ד''ר ערן ואדים הראל13/01/2009לגבי שיקול הפסקת התרופה אני ממליץ לך להיוועץ בפסיכיאטר המטפל. בכל מקרה על מנת למנוע תגובות קשות לירידה תרופתית כדאי לעשות את הירידה הדרגתית ככל האפשר ופרוסה על זמן ארוך ככל האפשר. אם ביכולתך לשבור את הכדור לארבע ולרדת ברבע אחת לשבועיים זה עדיף. אופציה אחרת היא לקחת לסרוגין יום חצי כדור ויום כדור וכו'.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר עזרת לי מאוד
בן 2713/01/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdeep tmsמיכל09/01/2009שלום רציתי לדעת מתי יסתיימו הניסויים של ה-deep tms ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרdeep tms
ד''ר אירנה נתנאל09/01/2009לצערינו, אין מידע בנושא. ישנם קבוצות ניסוי שניתן להשתתף בהם במידת האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקרים שהפתרון הוא רק הסופ?אני07/01/2009לחיות! הי אני בת שלושים ולא יודעת איך אני עדיין מוצאת את התקוה לשאול בפורומים ולהאמין שאולי אפשר אחרת אנסה לא להעמיס בפרטים , בגדול אני מספר שנים מטופלת בהפרעת קשב בקונצרטה- מה שקצת הפחית את הרמת דיכאון בה אני נמצאת , אך בהחלט לא ברמה של איכות חיים , במשך שנה וקצת ביקרתי אצל פסיכולוג פעמיים בשבוע ובמקביל לקחתי פרוזק תקופה \ את הפסיכולוג עזבתי בימים אלו מחוסר תועלת את הפרוזק אני עוזבת מאותה הסיבה\ אני ניסתי גם תרופות אחרות ממשפחת SSRI ללא שיפור . אני עובדת בעבודה קבועה לא כל יום אני מיואשת כל יום כל יום ושנים , אני יודעת שכל הכביכול התבכיינות הזו לא נכונה ובטח לא מעלה למקום אחר אבל אני באמת נופלת ולא מצליחה לראות את הטוב לא שואפת לשום מקום לצערי פשוט מרגישה שאני לא מתמודדת לא יודעת להתמודד עם מצבי החיים אני רגישה מידי לסביבה ולוקחת כל מציאות קשה למקומות מאוד כואבים בלי שליטה אני יכולה להגיע למצב של עצב נוראי ככה באמצע היום מדבר עצוב שנשמע לאוזניי שנראה לעיני (גם במסגרת עבודתי )ואני מאבדת יציבות בשניה , אם בכלל היא נמצאת שם...אני לא יודעת אם היה לי את הכוח להבהיר כמה ייאוש בא אבל הוא בא ואני פסימית בקשר להמשך ובקשר להימצאות טיפול , אני מאמינה בטיפולים אך חושבת שעם ההכרות שלי עם עצמי קשה לי להשלים עם החיים כל עוד אני בינהם.. מה עושים ? הייתכן שכלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש פתרון
ללא ספק את מאוד מיואשת ומאוד סובלת! כתוצאה מכך, לעיתים קרובות מאוד ישנם זמנים שבהם מחשבותייך ורגשותייך האובדניים מאימים עלייך. הסיב לכך הינו תהליכים קוגניטיביית כאשר מחשבות משפיעות על הרגשות: המחשבות השליליות מעוררות רגשות שליליים. כאשר אנשים מיואשים במיוחד הם נוטים לחשוב שהתאבדות היא אמצעי לפתרון בעיותיהם. התאבדות נראית אלטרנטיבה מתקבלת יותר על הדעת כשאדם מאמין כי שום דבר שיעשה לא יניב תוצאות חיוביות, או שדיכאון או בעיות חיים אחרות ירדפו תמיד. את תיהי מוגנת היטב מפני מעשה אובדני אם תאמיני שתוכלי להתמודד ביעילות עם בעיות החיים. תראי את החיים כרבי ערך. תחשבי על סיבות לחיות ולא על סיבות למות. זה נותן הרבה כוח. בזמן ייאוש קשה לעלות סיבות לחיות לכן, תנסי להיזכר בתקופות טובות בחייך. אילו היית מרגישה טוב מה היו הסיבות לחיות? יש בך חלק שלא רוצה פתרון אובדני תחשבי מה הן הסיבות של החלק הזה לא להתאבד?
בנוסף, אני מציעה לך לפנות לעזרה מקצועית כדי להתמודד ביעילות עם הבעיות ולהגן על עצמך מפני הרס עצמי.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיבה
אני10/01/2009נותן הרבה כוח. בזמן ייאוש קשה לעלות סיבות לחיות לכן, תנסי להיזכר בתקופות טובות בחייך. אילו היית מרגישה טוב מה היו הסיבות לחיות? יש בך חלק שלא רוצה פתרון אובדני תחשבי מה הן הסיבות של החלק הזה לא להתאבד? בעייתי העיקרית בתגובה לדבריך, בנוגע לחלק שלא רוצה פתרון אובדני הוא נובע לצערי ממניעים אחרים ואולי זה בעצם לטובה אך החשש ברגעי החולשה לפתרון אובדני הוא קודם התחשבות בתוצאות הסביבתיות לסובבים הקרובים הרי אם יכולתי ללכת ולצאת מתודעת כולם כאילו לא הייתי מעולם מזמן לא הייתי נשארת כאן, חלק נוספ הוא אזשהי אמונה מיסטית רוחנית שהדבר האובדני לוקח לגילגול יותר אובדני וגם כאן פוחדת לטעות שוב לצערי הסיבות שלי לחיות ברגעים שמחים בעבר לצערי רובם ככולם מורכבים מעירוב של כימיה שגרמה לתקופה מאוד שמחה על פניו אך אשלייתית לגמרי בלעדיה לא אוכל להצביע על שמחה בתקופות אחרות שמחה אמיתית ומתמשחת או לא נכון שפתרון הוא להבין שהחיים הם ברי התמודדות אך אינני מאמינה בכך בכל מצב ובכל אישיות ובי אני מתקשה מאוד לראות את זה וזה מפיחיד עצוב וייותר מהכל זה לבד מתוך בחירה להתרחק כי אצלי מרגיש אחרת מאחרים ואצלי קשה לשתף לא נורא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזקי ואמצי!!!
ד''ר אירנה נתנאל10/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
אילנה11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פתרון (נואש אומנם..)
אילנה11/01/2009חישבי מה זה יעשה למשפחה ולהורים שלך אם תתאבדי ..כמה צער ואבל ..עד שגידלו אותך בגאווה...אותי זה הדבר היחיד שמצליח להחזיק...אם לא הייתה לי משפחה ספק אם היום הייתי בחיים. מה גם להתאבד זה לא כל כך פשוט את יכולה לנסות אבל אם זה לא יצליח ותשארי נכה זה עוד יותר גרוע מה תעשי אז תנסי שוב ? איזו דרך עלובה לעזוב את העולם...ואני אומרת לך את זה עם נפש מלאה בפחדים וחרדות שמלווים אותי בחיי...תעשי טובה להורים שלך ולמשפחה וקחי כדור ...אם הוא לא טוב אז אחד אחר יותר חזק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן ...
אילנה11/01/2009זה קטע על התאבדות שמצאתי באיזה אתר מיסטיקה (כמה טוב שיש אינטרנט)...הפחיד אותי האמת ..אבל מה.. מהר מאוד החלטתי שעדיף לחיות בסבל מאשר למות ועדיין לסבול , קראי והפנימי: "כמו שפשע הוא לרצוח אדם, כן פשע הוא איבוד עצמי לדעת. רוב הסיבות לאיבוד עצמי נובעות מאהבה עצמית מפורזת ומפחד. לעיתים סיבת האיבוד העצמי היא הרצון להתאחד שוב עם היקרים שהלכו לעולמם. תוצאה של מעשה כזה היא הפוכה מהמקווה, כי הפירוד נעשה יותר רחב. המתאבד נפטר רק מגופו החומרי. מצפונו וזיכרונו נשארים ומציקים לו מבלי שיוכל להימלט מהם. המחזה המתגלה לעיני המתאבד אחרי התאבדותו הוא מלא אימה. אחרי זמן מה הוא מוצא את עצמו במצב של חושך, כבתוך ערפל כבד מאוד. הוא נודד בבדידות מוחלטת. מצב זה נמשך עד אותו יום בו היה צריך למות מיתה טבעית, לולא איבד עצמו. בינתיים מצטברת בו שנאה לאדם ולאלוהים. משום כך הוא דוחה את הדרכת הנשמות הבאות לעזרתו וממשיך לחיות כפי שהורגל, בחושך ובאי הידיעה במשך שנים רבות נוספות, עד שמתעורר בו רצון עצמי להתפתחות או עד אשר מגיע מועד מיתתו."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי פאקסטדואגת07/01/2009שלום רב! בחודשים האחרונים עברתי מקרים שהשפיעו עליי ובעקבות זאת הפכתי לדאגנית לכל מי שסובב אותי, פניתי לרופא משפחה וקיבלתי ממנו כדור לטיפול בחרדה קלה, הכדורים שקיבלתי הם paxxet היתי מבקשת לדעת לפני שאתחיל לקחת אותם אם תרופה זו אכן עוזרת והאם יש סכנה מסויימת בלקיחתן, שאלתי את הרופא את השאלות הללו אך אני מבקשת לקבל עוד תשובה בנושא. תודתי נתונה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפאקסט
פאקסט הינה תרופה נוגדת דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI משמשת לטיפול במגוון של מצבי דיכאון וחרדה. כמעט ואין לה תופעות לוואי. משתמשים בתרופה זו גם בטיפול בהפרעות אכילה ובהפרעה כפייתית. תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, הקאה, כאב ראש, נמנום, והפרעה בתפקוד המיני (עיכוב האורגזמה), דיכוי תיאבון, כאבי בטן. בדרך כלל הן קלות וחולפות עם הזמן.
בנוסף, פאקסט עשוי לגרום להשמנה מכיוון שהוא מביא לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות. חשוב להיות מודעים לאפשרות זו, ולנסות להימנע מאכילה מופרזת, ובמיוחד מאכילת פחמימות מופרזת. פעילות גופנית יכולה לסייע בעניין.
האם תרופה זו עוזרת ועד כמה, זו שאלה מאוד אינדיבידואלית. תתחילי לקחת באופן הדרגתי (מקווה שהרופא הסביר לך כיצד). ייתכן שיחלפו 2-6 שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה. במידה וכעבור 6 שבועות לא יורגש שינוי תפני שוב להתיעצות רפואית.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לוסטרל בסוף הריוןאוריתי07/01/2009אני לקראת לידה. באמצע שמיני. כבר חודש לוקחת לוסטרל (2 כדורים של 50) פעם ביום, עקב דיכאון שהחל באמצע ההריון. הלוסטרל עוזר אך יש מקום לשיפור... כעת בעלי לוחץ עלי מאד שאעלה את המינון ואקח כדור נוסף ליום, הפסיכיאטרית גם אומרת שכדאי, אך אני ממש איני רוצה בכך-להפך-אני רוצה לקראת הלידה להפחית את המינון ע"מ להקל על גמילת עוברי המתוק מהכדורים. אני רוצה לדחות את העלאת המינון לאחר הלידה. (באם יהיה צורך). אני רוצה בינתיים להמשיך בשיחות פסיכוטרפיות ולא להעלות את המינון אך בעלי טוען שבריאותי הנפשית כעת חשובה יותר מחישובי גמילה עתידיים ולוחץ מאד שאעלה מינון. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל בהנקה
אוריתי07/01/2009ומה בדבר תקופת ההנקה? אולי כדאי גם אז שלא אקח? אני מאד רוצה לדעת בפרוט מה הסיכון בלקיחת לוסטרל בתקופת הנקה. אפשר לעזור לי?(בסיפוק רצון ה'לדעת'...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?? זה דחוף מאד!!!
אוריתי11/01/2009אני מפחדת!!!!!!!! מה יכול לקרות לעובר??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורית
ד''ר ערן ואדים הראל13/01/2009אין תשובה חד משמעית לשאלתך. הדילמה הקיימת היא בין חשיפה של הילוד לנוגדי דיכאון אל מול "חשיפה" שלו לאם הסובלת מדיכאון. לגבי הנקה לוסטרל עובר בכמות מינימלית לחלב אם ועל כן הינו תרופת הבחירה במידה ורוצים להניק. חשוב שאת תרגישי טוב ותטפלי בתינוק מתוך בריאות שלמה. לשם קבלת ההחלטה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ועם סביבתך הקרובה כפי שעשית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה?
אוריתי14/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי די וסכיזופרניה פשוטהמשה07/01/2009האם יש מצב כזה? אם כן כיצד מטפלים בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא עונים לי
משה12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת-אונים וישענופר(שם בדוי)06/01/2009שלום רב ! מאז יצאתי לשוק-העבודה,לאחר שחרורי מצה"ל,יש לי בעיות במקומות-עבודה. הבעיות הן בתקשורת הרוסה,או חוסר-תקשורת עם המנהלים,עובדים ולקוחות. בעצם עם כלם. גם במרחב הפרטי-חברי,אני סובלת (ולא בכדי בחרתי את המלה הזו- 'סובלת') מתקשורת לקוייה. יוצא שתמיד יש קצר בתקשורת ברמה כזו,שתמיד תמיד תמיד אני יוצאת מפוטרת מכל מקום-עבודה אפשרי.כמעט לא קרה שזה על רקע מקצועי משהו,אלא רק בין-אישי. הסביבה טוענת שאני רבה עם כלם. כשבראשם אמא שלי,ו-2 אחי הגדולים ממני. אני נושקת ל-50. אני חוזרת ואומרת,שאני מאד מאד סובלת מהתופעה הזו שלי,במיוחד בתחום העבודה,כי כך יוצא תמיד שאני חסרת-פרוטה.וכשאני אומרת חסרת-פרוטה,אני מתכוונת שאין לי אפילו שקל בארנק למשל לכרטיס-אוטובוס,אפילו פנימי. לא הייתי מגדירה עצמי כאדם עצלן.ממש לא.אני אוהבת לעבוד,אבל לא מצליחה להחזיק מעמד בשום עבודה. היו רק 2 עבודות שהצלחתי להחזיק מעמד לאורך 3 שנים וחצי,כשהייתי בן עצמאית. 2 עסקים שהיו שלי פרטי. וזה המקסימום שהצלחתי עד היום,למרות שאני משוחררת מהצבא משנת 80. בשאר העבודות,בתור שכירה,המקסימום שהצלחתי להחזיק היה שנה וחדשיים. תמיד זה נגמר רע.כל מקום עבודה מפטרים אותי. אני נואשת ברמה כזו,שכביכול הפכתי לאחרונה גם אפילו קצת אולי עצלנית. למרות שזה לא מדוייק ולא פייר לומר עלי דבר כזה,לאחר שהוכחתי בעבר,עם 2 העסקים שהיו בבעלותי,שאני גם יודעת ואוהבת לעבוד כמו סוס,או כמו 2 גברים ביחד. אבל עקב הנסיבות,אני שבורה עכשיו לגמרי,וכל הכוחות הנפשיים שלי אזלו כבר מזמן ממש. אין לי כבר כח ללכת כל שני וחמישי לראיונות-עבודה ולמצוא עבודה חדשה. יוצא שאני כבר כמעט עובדת בזה.בלחפש עבודה חדשה כל פעם. זה עצוב מאד,מדכא,מייאש ובעיקר מתסכל. אני חסרת-אונים למול המצב הזה שלי,ואני לא יודעת איך לגשת בכלל לבעיה הזו,ובטח שלא יודעת איך לפתור אותה.כבר כמעט אבדתי תקוה בקשר לכך. אבל היות ואני גרושה עם 3 ילדים,אני חייבת לפרנס ולהחזיק משפחה.אני כמעט לא מקבלת מזונות.סכום מזערי ולא יאמן (פחות מ-1000 שקל בחודש על שלשתם). ביאושי הגדול,חשבתי לבקש נכות על כך (כי אני מרגישה שזה פשוט סוג של נכות),כדי שאוכל לפרנס את המשפחה שלי בכל זאת איכשהו,אך גם בזה,כבר נתקלתי בדלתות סגורות. האמת,שאני הייתי מעדיפה שלא לקבל נכות,אלא שהבעיה תיפתר לי.כך ארגיש הרבה הרבה יותר טוב.ולא רק במקומות-עבודה,אלא גם ארגיש טוב יותר במסגרת של חברים ומשפחה שגם איתם אני מסוכסכת ולא מדברת במיוחד. אני מרגישה שכלם מאשימים רק אותי.מרגישה שנים על גבי שנים אשמה.כי כך כלם פשוט אומרים לי. מצד 1 אני מרגישה אפס.כי כך כלם משדרים לי,במיוחד המשפחה הפרטית שלי שדואגת לטחון לי את זה טוב טוב כל הזמן. אבל מצד שני,אני יודעת בתוכי שיש לי גם דברים טובים ויחודיים רק לי.רק שהצד הטוב,לא עוזר לי כרגע בכלום.לא בא לידי ביטוי כמעט.האם אחד הרופאים פה יוכל לעזור לי באיזושהי דרך?האם יש מוצא?ה-CT מח יצא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנופר
ד''ר ערן ואדים הראל07/01/2009את מתארת קשיים בינאישיים שמשפיעים גם במישור התעסוקתי. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר לפגישת אבחון מעמיקה יותר והמלצה לטיפול, פסיכותראפי או תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)