פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סראקסט
    עודד
    01/02/2009

שלום עילו לי את המינון של הסרקאסט מי 40ל60 חודש ימים יש לי בעיה בקיום יחסים האם זה יעבור תודה אצין שאני שותה הרבה שנים סראקסט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סראקסט

הוספת תגובה

• סראקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

עודד שלום,

הפרעות בתפקוד מיני הינה תופעת לוואי מוכרת של כדור זה. בדרך כלל היא עוברת תוך חודש על המינון הטיפולי. בגלל שעלית ל 60 מג' באופן הדרגתי יש להמתין עד שיעבור כחודש על המינון המלא של 60 מג'. במידה וההפרעה תמשך, תתיעץ שוב עם הרופא המטפל. חשוב לעשות חושבים נכון לגבי ההשפעות החיוביות והשליליות של הכדור. אם הכדור עוזר לך להתמודד עם דיכאון/חרדה (לזה הוא מיועד) לא בטוח שכדאי להחליף כדור.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סראקסט

עודד
    01/02/2009

תודה רבה על התשובה עבר חודש מאז שעליתי את המינון האם לחכות עוד חודש אצין שעילו לי מי 20 ל40 היה לי גם בעיות בתיפקוד המיני וזה חלף אצין שאני שותה סראקסט הרבה שנים ולא ארצה להחילפו לפי ניסונך הרב האם הבעיה תעבור אם הזמן עוד כחודש לפחות אצין ש40 מלגרם לא עזר בכלל 60 מלגרם בון אדם חדש מה שלא הרגשתי כול התקופה בטיפול אצין שאשתי ממורמרת מהבעיה בגלל התיפקוד המיני והשיפכה המאןחרת תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סראקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

אני ממש שמחה שהתרופה עוזרת לך!!! לא כדאי להחליף!!! ייתכן ויקח יותר מחודש עד שתפקודך המיני יתאזן. במקרים רבים תרופה זו עוזרת מאוד לגברים שסובלים משפיחה מוקדמת (זה לא מצבך). ישנן מספר טכניקות שיכולות לעזור לך להתמודד עם הקושי בזמן קיום יחסי מין:
    1. אל תלחם בזה. לא כדאי להלחץ. הלחץ מעקב עוד יותר.
    2. תנסה להתעלם מהבעיה. לא "לעמוד עם סטופר". יקח כמה זמן שיקח, אתם יכולים להנות מכול רגע.
    3. תשתחרר, תרפה. ניתן לעזות תרגילי הרפיית של נשימות (לקחת נשימה עמוקה ולשחרר אוויר לאט).
    4. תן לאשתך לנוח כשהיא תתעיף ותעזור לעצמך לבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת שגעוןחד פעמית
    רחל
    01/02/2009

שלום, ביתה של חברתי, שנמצאת בתהליך של חזרה בתשובה, לפתע בשעת ארוחת ערב הודיעה שהיא המשיח והיא עומדת להביא גאולה לעולם ודרשה מהנוכחים להתוודות על חטיאהם ואף הודיעה לכל אחד מהםחטאיו בניאוף וכו' וכו'. התופעה חלפה כלא היתה וכן היא זוכרת ויודעתכל פרט. האם יש תופעות כאלה הידועות בעולם הרפואה ואם כן, האם התופעה יכולה לחזור לעצמה ומהן דרכי הטיפול. בתודה מראש, רחל

לקביעת תור
    סגירה
    תופעת שגעוןחד פעמית

הוספת תגובה

• תופעת שגעון חד פעמית

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

רחל שלום,

ייתכן והחזרה בתשובה היא חלק מתהליך ההתפרקות (גלישה למצב פסיכוטי) שעוברת הבת. במקרה כזה כדאי לפנות להתיעצות פסיכיאטרית כדי למנוע התפרצות של מחלה פסיכיאטרית. תופעה זו מאוד מוכרת וכדאי לעבור אבחון מעמיק.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ירון
    03/02/2009

הייתי מציע שהמשיבה תתבטא יותר ברור כדי להסיר את הספקות. ביקרתי את בני במחלקת אישפוז בתל השומר ושם כל מאושפז שני הוא משיח אם לא מלאך או אלהים בעצמו. כזה גם היה בעבר בני. כלומר: זאת האשליה הפסיכוטית הנפוצה ביותר. נוסף לכך, בסביבות 1 אחוז מהאוכלוסיה לוקה או ילקה בפסיכוזה. בשיחה עם פסיכיאטר הפצינטית יכולה להסתיר פרטים (לדעתי הלא מקצועית) אבל התופעה ה"חד פעמית" (לעת עתה) לא ניתנת להסתרה. אם אכן ההתרשמות שלי נכונה, שקיים רק סיכוי קטן שתןפעה כזאת נבעה ממשו אחר, לא מפסיכוזה, כדאי שהמשיבה תבהיר זאת על מנת שהאיבחון לא יידחה עד לתסמין הבא. פסיכיאטר צבאי שאיבחן את בני הסביר שככל שהטיפול מוקדם סיכויי ההחלמה משתפרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    נמרוד ההומו
    01/02/2009

ברצוני לשאול שאלה מעניינת מאוד שמסקרנת אותי ואני אודה אם תשובתך תהיה דחופה מהירה אך מפורטת מספיק. בן אדם שלוקח מקבץ תרופות למחלת נפש או הפרעה נפשית כגון:למיקטל+פרפנאן ואולי בהמשך יצרפו לו כדור, אך בנוסף למחלתו הנפשית,הוא גם נשא HIV (לא חולה איידס) וצריך לקחת קוקטליים בכדי לטפל בעצמו שהרי היום הנשאות היא מחלה כרונית לאורך שנים. איך ה"קוקטייל" המפורסם שלוקח נשא ממוצע,מסתדר עם נשא שיש לו מחלת נפש או הפרעה נפשית של מאני דיפרסיה ?? זה לא יותר מידי תרופות ? ומי קובע על התאמת התרופות?הפסיכיאטר המטפל בחולה במרפאה בו מטפל חולה נפש,או להפך רופא האיידס קובע..והאם צריך להיות תיאום בין הפסיכיאטר לבין הרופא ממח' האיידס. אני מודע שהשאלה קצת מסובכת.אבל אני חייב תשובה דחופה. בברכה, בתודה מראש, נדב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

שלום לך,
    כדאי שתעדכן את שני הרופאים המטפלים כדי למנוע השפעות בינתרופתיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ופרולקטין
    רועי
    31/01/2009

שלום, בבדיקת דם התגלה פרולקטין גבוה במטופל מזה שנים בריספרדל (אין תופעות גופניות נראות). פסיכיאטר רשם להחליף רספירדל בסורוקוול. חולה הגיב רע אחרי נסיון של חודש (בעיקר תשישות, דיכאון, רעד). 1 מה הסיכון בריספרדל? 2 האם לא ניתן לטפל בפרולקטין תוך כדי שימוש בריספרדל? 3 איזה תרופות נוספות רלוונטיות (מדובר בסכיזופרניה כרוהית)?

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל ופרולקטין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    02/02/2009

פרולקטין גבוה ללא תסמינים קליניים אינו מהווה אינדיקציה מוחלטת להפסקת ריספרדל. עם זאת, ההשפעה לטווח הארוך אינה ידועה ובשל חשד לפגיעה בצפיפות עצם בטווח הארוך קלינאים בדרך כלל ירצו להחליף תרופה. אם ניתן לייצב את המצב עם תרופה אחרת - זה נראה פתרון עדיף. אם לאו, ניתן לשקול חזרה לריספרדל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ד.
    31/01/2009

שלום רב, נכדתי בשנות ה-20 המאוחרות לחייה,טופלה בשנתיים האחרונות בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה,כאשר מזה כשנה אינה עובדת,מסתגרת בביתה וניתקה קשר עם כולנו.היא אינה מוכנה שנטפל בה ואינה מטפלת בעצמה.היא הפסיקה לאכול ורזתה מאד. ייתכן שאף הפסיקה לקחת את התרופות ואנו מאד חוששים לחייה,בעיקר משום שמספר פעמים אמרה שלא רוצה עוד בחיים האלו.אפילו המשטרה אינה מעוניינת להגיע ,למרות הנסיבות. רציתי לשאול - אם לא ניתן להביאה לרופא ולא ניתן להביא את הרופא אליה- מה עושים? אנחנו לא מסוגלים לעמוד מהצד ולדעת שהיא מידרדרת וגוועת לבדה. אנא- כל עזרה ועצה יתקבלו בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    31/01/2009

שלום לך,

לפי מה התאור מצבה של נכדתך הולך ומחמיר. האם יש מישהו במשפחה או חברה קרובה שאיתם היא בקשר, בוטחת וסומכת? ניתן לעזר באדם כזה כדי שישכנע אותה לפנות לעזרה מקצועית. אם הבת מסרבת לפנות לפסיכיאטר אפשר לנסות ולשכנע אותה לפנות לרופא משפחה כדי לבדוק את מצבה הגופני והנפשי ולקבל עזרה ראשונה. חשוב שלא תהיו ביקורתיים ותבינו שהיא לא עושה את זה בכוונה או דווקא. סביר להניח שהיא אבדה שליטה על מצבה ונכנע למר גורלה. אל תוותרו להיות בקשר איתה, אל תרפו מהקשר גם אם היא דוחה אותחם. תשתדלו להיות אמפטיים כלפי הסבל שלה ותבהירו את דאגתכם הרבה למצבה. נסו להבהיר לה שמצבה יכול להשתפר והקשיים יהפכו לזמניים במידה והיא תפנה לטיפול. בעודדו אותה כאשר תדגישו שהיא חזקה ותתגבר על הקושי הזמני. היא מנתקת קשר מכמה סיבות: 1. לא מרגישה אמפטיה , תמיכה והבנה מצדכם. 2. מיואשת ונכנעה למצבה, לא מאמינה שתצליח לצאת מזה.
    תתעקשו לשמור על הקשר איתה. אמפטיה ויחס מבין ולא ביקורתי, עדוד ותמיכה יעזרו לה שוב לחזור לקשר ויקדמו בנכונות לקבל עזרה מקצועית.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרזודיל וקסנקס xr - עזרה
    גיא
    30/01/2009

שלום אני בן 32 מאובחן כסובל מדיכאון מלווה בחרדה עם ocd יותר באופן המחשבה עמיד. נוטל כחצי שנה איקסל ובחודש האחרון מ-200 מ"ג על 150 מ"ג לכיוון המאה. בחודשים האחרונים טופלתי בפרפנן, ריספונד ומודאל נגד חרדות, שהן עיקר הבעייה שלי, מאופיינות ברעידות בלתי נשלטות, שמופיעות בגלים ומגבילים את תפקודי וחיי. בעבר נטלתי ללא הצלחה לאורך זמן תרופות שונות כגון: רסיטל, סרוקסט,אפקסור xr, פבוקסיל, מירו, סורבון, קלונקס וקסנגיס וכאמור ריספונד, פרפנן ומודאל שהשביתו לי את התפקוד המיני לחלוטין. יותר מהכל אני מרגיש שאין לי מענה לסימפטומים החרדתיים שלי ואני כמעט מיואש לחלוטין. לפני שבוע התחלתי טיפול בטרזודיל וכרגע אני עם 100 מ"ג וכן קסנקס xr יחד עם האיקסל. קסנקס במינון של 0.5 לתקופה מוגבלת עד השפעת הטרזודיל. שאלותיי הן: האם מספיק מינון של 0.5 בקסנקס והאם עלייה ל-1 מ"ג לתקופה מוגבלת של חודש גורמת לתלות? האם עלייה היא בכלל הכרחית או שמינון כזה אמור להספיק? האם טרזודיל היא תרופה יעילה לחרדות ובאיזה מינון? היא ניתנה לי כיוון שאת רוב התרופות כבר ניסיתי ולרופא שלי לא היו הרבה ברירות. אודה לכם על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    טרזודיל וקסנקס xr - עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    02/02/2009

קסנקס 0.5 מג' יכול להספיק אך זה מאוד אינדבידואלי. טראזודיל יכול לעזור גם בטיפול בחרדות והמינון מעל 100 מג' יכול להיות אפקטיבי.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה שהמינון יותר גבוה בכדור בריספרדל
    תודה רבה!
    30/01/2009

מאשר בקונסטה לא אמור לגרום ליותר תופעות לוואי? עקב המינון הכפול? נאמר לי שמינון של 50 חודשי קונסטה יהיה 100 בכדורים ולא 90... מה לגבי תופעות הלוואי? זה לא ישפיע יותר מהקונסטה במידה רבה? זה לא ישפיע על המוח הרבה יותר? על עייפות עצירות וכו..? כי בזריקה קונסטה זה יוצא 50 מ"ג ובכדורים 100 מ"ג לחודש. זה יוצא שהחומר יהיה יותר חזק בכדורים? בגלל המינון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    02/02/2009

לא עושים את החישוב באופן הזה. המטרה זה להגיע למינון האפקטיבי המינימאלי עם מינימום תופעות לואי.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים (פאקסט)
    איתי
    29/01/2009

לרופאים שלום אני בטיפול פאקסט כבר 6 שנים בעקבות בעיות חרדה חברתית שנעלמה לחלוטין עם הכדור. הבעיה היא שאני סובל גם מבעיות שינה והמליצו לי להחליף את הפאקסט לכדור עם פרופיל תופעות לוואי שונה שלא יגרום לי לנדודי שינה ויקיצות ליליות. תוכלו לפרט אילו תרופות מסוג ssri הם תחליפיות לפאקסט ובמיוחד עם פרופיל תופעות לוואי שלא גורמות את מה שצייני מקודם ? האם רסיטל היא אחד התרופות הללו ? בתודה איתי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים (פאקסט)

הוספת תגובה

• תשובה לאיתי

ד''ר ערן ואדים הראל
    02/02/2009

מבין ה- SSRI דווקא פאקסט נחשב הכי סדאטיבי (משרה עייפות). אם אתה נוטל אותו בערב והוא גורם להפרעות שינה הייתי ממליץ לך לנסות לקחת אותו בבוקר. היוועץ עם הר4ופא שלך לפני שאתה מחליף תרופה וקח בחשבון שתגובה טובה לתרופה זה לא משהו מובן מאליו.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איתי
    03/02/2009

שלום ד"ר הראל תודה על תשובתך אני בהחלט מבין את תשובתך על "תגובה טובה לתרופה" והחלפתה לאחרת. אנסה לשנות את הרגליי לקיחתו של הפאקסט. בתודה איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע לגבי אבחנה
    יוספה לוי
    28/01/2009

אשמח לדעת מה הפירוש לאבחנה של פסיכיאטרית לדייר שנמצא בהוסטל לאנשים עם פיגור, adjastment disorder, הדייר קבל טיפול תרופתי ב ריספונד 0.5 מ"ג,ציפרמיל 10 מ"ג,זודורם 10 מ"ג. אודה לתשובה יוספה

לקביעת תור
    סגירה
    מידע לגבי אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/01/2009

שלום לך,

מדובר בהפרעות הסתגלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ורסיטל
    עמיתי
    28/01/2009

1. אני מקבל ציפרלקס וזה עולה לי מאוד יקר ואיני מבין למה הרופא לא נותן לי רסיטל שהקופה מממנת לגמרי, האם יש יתרונות משמעותיים לציפרלקס על גבי הרסיטל או ששיחדו את הרופא שלי? 2. האם כל התרופות האלו מרפאים כמו אנטיביוטיקה וכדו' או שהם כמו כדור אקמול שמטפלים ליום וזהו, אבל לא מרפאים בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ורסיטל

הוספת תגובה

• אין תשובה

עמיתי
    02/02/2009

בבקשה האם מישהו יוכל לענות לשאלותי, עד כה אף אחד לא ענה לי תשובה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אפרת
    02/02/2009

היי לך אני מטופלת בציפראלקס ואני יודעת שזה אותו כדור כמו הרסיטל מהפסיכאטרית שלי פשוט בעיצוב אחר של אריזה ההשפעה היא אותה השפעה הכדור הזה עולה אולי 20 ש"ח, תבדוק את זה עם הפסיכאטרית שלך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ורסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    02/02/2009

שלום לך,

1. שניהם מאותה קבוצה, ציפרלקס קצת יותר טוב מרסיטל, יותר חדשני, יותר יעיל, פעול יותר מהר ועם פחות תופעות לוואי. גם רסיטל הוא מצויין.
    2. שניהם "כמו אנטיביוטיקה" כדורים טיפוליים, מכסים 24 שעות ולא כמו אקמול שהו כדור לטיפול נקודתי.
    3. כדאי להתיעץ עם הרופא לגבי החלפת הכדור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עמיתי
    03/02/2009

תודה לכל המשיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי
    איציק
    28/01/2009

שלום אני בן 32 לפני שלושה שבועות התחיל אצלי אי שקט פנימי התקפי בכי ומתעורר בלילה בין 3 ל4 פעמים אים הרגשה של חום בחזה ודופק מואץ ומתקשה להירדם בשבועיים האחרונים יש לי ירידה במצב רוח חוסר חשק לעשות דברים שאהבתי והרגשה כללית רעה דבר מוזר נוסף שקרה לי זה שבתקופה הזאת ניהיתי מאד קשור לאישתי רוצה ליהיות כל הזמן איתה מתענין כל הזמן מה היא עושה מרגיש כנאה עזה כלפיה מה לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי

הוספת תגובה

• מה קורה לי

ד''ר אירנה נתנאל
    29/01/2009

איציק שלום,

אתה מתאר סימפטומים שיכולים להתאים לתופעה של התקפי חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה. כדאי לקבל עזרה מקצועית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה לאחר שיפור משמעותי
    נורית
    27/01/2009

שלום אני בת 28, נוטלת ציפרלקס כארבעה וחצי חודשים לטיפול בחרדה. בשילוב טיפול פסיכולוגי הרגשתי שיפור במצבי כבר לאחר חודש והמצב הלך והשתפר בהמשך. לאחרונה אני מרגישה נסיגה במצב, מידי פעם הסחרחורות חוזרות. אני שרויה במתחים ולחצים (תקופה לחוצה מאוד בעבודה, עזיבת בית ההורים לדירה משלי) ואני יודעת שיש לכך השפעה אבל האם תיתכן נסיגה שכזאת? אני מוצאת את עצמי מרגישה כמו בימים הראשונים בהם הציפרלקס התחיל לעבוד, עדיין פגיעה, נלחצת מדברים קטנים. ומוזר לי שאחרי שיפור כל כך גדול אני שוב נסוגה. האם זה טבעי או שעליי לקבל טיפול נוסף? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ? (אני מנסה בנוסף לקחת קלמנרבין או רגיעון..) יש לציין כי אני לא מגיעה לרמת החרדה שהייתי בה בעבר מבחינה פיזיולוגית (דפיקות לב מואצות ותחושת חרדה עמוקה) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה לאחר שיפור משמעותי

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/01/2009

שלום לך,

לא ציינת את המינון של ציפרלקס. נראה, שאת לא מאוזנת מבחינה תרופתית. ייתכן ויש צורך לעלות את המינון. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם החרדה הנוכחית וגם למנוע נסיגות עתידיות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול של פאקסט
    ויקי
    25/01/2009

אני נוטלת את כדורי הפאקסט מזה שנתיים שאלתי היא האם יש אפשרות להפסיק את הטיפול וכיצד

לשמחתי הכדור טיפל בבעיה שהייתה לי לפני כשנתיים הייתי נתקפת לחרדות לצביטתות בלב לבכי לא ברור היום אני מאושרת מלאת בטחון לא רגשנית הגעתי למצב שהרגש הפסיק לעבוד וזהו הדבר העיקרי שמפריע לי
    ועוד בעייה שהיא החשק המיני אבד

אשמח מאוד לקבל פתרון לבעיות הנ"ל עם או בלי הכדורים

בברכה ויקי,

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול של פאקסט

הוספת תגובה

• פאקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    25/01/2009

ויקי שלום,

אני שמחה שאת מרגישה טוב. חלק ניכר מזה בזכות השפעתו של פאקסט. אם תפסיקי את הכדור החרדות יכולות לחזור. הפרעות בחשק המיני ממש לא נעימות אבל לכול כדור יש השפעות חיוביות ושליליות וכדאי לבחון היטב את היתרונות והחסרונות של הפסקת התרופה. בכול אופן כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל, ייתכן וכדאי לנסות להחליף פאקסט בכדור אחר שפחות משפיע על החשק המיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' אירנה שלום לך.

ויקי
    26/01/2009

בהמשך למכתבי אכן הייתי אצל הרופא המטפל והוא הציע שלא כדאי להפסיק את כדור הפאקסט אם זה עושה לי טוב נכון אני מרגישה מעולה אבל בקשר לחשק המיני זה לא מה שיהרוג אותי יותר מפריע לי הרגש איך אני אגדיר זאת . קרו במשפחה שני אסונות גיסי נפטר ממחלה קשה והייתי מחוברת איליו בצורה שלא ניתן להגדיר חברים בנפש הוא היה לעזר רב אבל אני קיבלתי את מותו כמובן מאליו כואב לי מאוד אבל אני מבאטת זאת בצורה רגילה. והמקרה השני בן אחי נהרג בתאונת דרכים וגם במקרה הזה המשכתי את חיי רגיל יש כאב אבל זה לא משבש לי את חיי אני רוצה לחיות ולצחוק ולהנות מחשבות שליליות כבר לא משפיעות עליי טוב לי. השאלה הבאה האם עליי לקחת כדור זה למשך כל חיי ואם ישנן ה שלכות חוץ מעניין הרגש והיצר המיני בעתיד אשמח לקבל תשובה ותודה על הסובלנות ויקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

ד''ר אירנה נתנאל
    26/01/2009

צר לי על הצרות שפקדו את משפחתך! את לא מתפרקת ולא נכנסת למשברים עמוקים כי זאת הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מצבים קשים. להמשיך את שגרת החיים זה לא אומר לאבד רגישות. פאקסט לא ממכר ולא מפתח תלות.
    תמשיכי להינות מהחיים ושלא תדעו עוד צער!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

איתי
    28/01/2009

שלום אירנה גם אני בטיפול פאקסט כבר 6 שנים בעקבות בעיות חרדה חברתית שנעלמה לחלוטין עם הכדור. הבעיה היא שאני סובל גם מבעיות שינה והמליצו לי להחליף את הפאקסט לכדור עם פרופיל תופעות לוואי שונה שלא יגרום לי לנדודי שינה ויקיצות ליליות. תוכלי לפרט אילו תרופות מסוג ssri הם תחליפיות לפאקסט ובמיוחד עם פרופיל תופעות לוואי שלא גורמות את מה שצייני מקודם ? בתודה איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול
    לי
    25/01/2009

שלום, אני נוטלת סרנדה חודשיים בערך, אני לא כל כך מרגישה שיפור במצב ואני רוצה להפסיק לקחת את הכדורים... אני חושבת גם שהם גרמו לי לעלות במשקל ואני מרגישה לא טוב. האם ניתן להפסיק את הטיפול ללא התייעצות עם רופא? מה קורה כשמפסיקים לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    25/01/2009

לי שלום,
    לא כדאי להפסיק טיפול ללא התיעצות עם הרופא המטפל. הפסקה תגרום להחמרה במצב ולתגובה גופנית קשה. תתיעצי עם הרופא, ייתכן ויחליפו לך תרופה לתרופה אחרת שתהיה יותר נסבלת.
    אל תפסיקי על דעת עצמך!!!!!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם החם
    נינה
    25/01/2009

שלום רב, חמי אדם בן 73 נראה מצויין לגילו מתפקד בכל המישורים, אמיד וחי לבד. לחמי בית פרטי שחלק מחדריו מושכרים לאנשים זרים והוא פנסיונר כבר כ7 שנים לערך. גרוש פעמיים ואבא לשני בנים משתי אמהות שונות. אחד הבנים (הצעיר מבין השניים ניתק קשר לאחרונה(כשנה) לחלוטין) והשני הבוגר יותר (בעלי) נמצא עימו בקשר יומיומי כמעט(אנו גם גרים קרוב מפאת בדידותו). לצערי חמי אדם מאד מתוסכל ולא שמח בחלקו, מנסה להכיר בת זוג אך מאד בררן, כל הזמן רוצה לתבוע מוסדות כאלה ואחרים מפאת השיעמום, נמצא בבית רב הזמן, הוא נוהג ויש לו רכב ויש לו חבר'ה שהוא יוצא איתם כמעט כל שבוע לבילוי ולנופשים ולחו"ל. נרשם לחוג ספורט. יש לו מנקה קבועה ואוכל מוכן שקונה, יודע לבלות היטב כהוא רוצה. אך כשהוא בבית ואין לו עיסוק והוא משועמם הוא פשוט משגע אותנו וחוזר על כל בעיות העבר שלו כמו תקליט שבור(מזה מס' שנים שאני מכירה אותו הוא ככה) רוצה לבוא אלינו כל ערב ולא מתחשב אם יש לנו עיסוקים אחרים, נלחץ מהר אם אנחנו לא עונים לטלפונים בבית או בניידים ואף צועק.מבקש כל יום לצור איתו קשר(גם אם אין על מה לדבר) ולדווח לו איפה אנחנו ומה אנחנו עושים והאם אנחנו יוצאים או לא(ממש כמו בכלא). אם אנחנו לא עונים לטלפון, הוא עובר ליד חניית הבית לראות אם הרכבים שלנו שם. יש לו מן אובססיה כזו לדעת שאנחנו לא נעלמים. וזה מפריע לנו מאד למהלך השוטף של החיים. הוא כמעט כל ערב אצלנו, כל הזמן מבקש מאיתנו דברים, וכשאנו במצוקה כלשהי, הוא רק שואל איך אנו מסתדרים אך לא טורח לנסות לעזור אלא רק שומע ומעביר למשפחתו את מה קורה אצלנו בבית. כל שיחה איתו מדובר רק עליו ועל "הבעיות" שלו ועל זה שהוא רוצה לתבוע את כל העולם ועל עו"ד כזה וכזה וחוזר חלילה,שיחות תפלות וחסרות משמעות. החברים שהוא יוצא עימםמנצלים אותו ומתייחסים אליו כמו לסמרטוט ועוקצים אותו ובכל זאת הוא יוצא עימם ומבלה עימם למרות היחס המשפיל שלהם אליו. ימי הולדת שלו הוא חוגג עם החברים שלו, אך עם בני המשפחה לא. הוא ישקיע וישלם הרבה על החברים ואילו את המשפחה הוא אפילו לא יזמין אליו. הוא אוהב את עצמו, החבר'ה, נשים ובילויים וכשהוא משועמם הוא ממש מציק לנו. ידוע לי כי הוא מטופל אצל פסיכיאטר אבל שנים שאנו לא רואים שינוי בהתנהגות האגואיסטית והאובססיבית שלו. לאור האמור לעיל מה לדעתך אמור בעלי המיואש לעשות בעניין, הוא מאד מתוסכל.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם החם

הוספת תגובה

• בעיה עם החם

ד''ר אירנה נתנאל
    25/01/2009

נינה שלום,

ללא ספק אתם צריכים להעמיד גבולות ברורים להתנהגותו הפולשנית. בעלך יכול לסכם שישוחת עם אביו מספר פעמים בלבד. פעם חמך יצלצל ופעם בעלך. אם ירצה מאוד לדבר איתכם עליו להמתין יום כך שלא תצטרכו לנתק לו טלפון. אני מכוונה שיצליח!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה