פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רידזין וסרוקסאט
    מישהי
    05/01/2009

שינו לידיד שלי את התרופות לא מזמן, בין התרופות רשמו לו רידזין וסרוקסאט, במקרה נתקלתי באיפומד בכתבה שבה מצויין ששתי התרופות הנ"ל ביחד נחשבות התוויות נגד...

רציתי לשאול אם ידוע לכם על העניין, האם זה נכון, ואם כן - איך זה שרשמו לו את שתיהן ביחד??? שיחזור לרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רידזין וסרוקסאט

הוספת תגובה

• רידזין וסרוקסאט

06/01/2009

שלום
    במקרה שאתה מתאר רידזין הינה תרופה ישנה ושיכולה להוביל לקשיים מרובים. לא כדי לקחת אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה
    ורד
    05/01/2009

לפני כיומיים שלושה קראתי תשובה של אחד המומחים שלכם (לא זוכרת באיזה פורום), שהמאניה דיפרסיה מושפעת הרבה יותר מגורמים סביבתיים מאשר גנטיים, האם זה נכון? מאחר ואני הובחנתי במחלה וכמה שחיפשתי במשפחה לא מצאתי מישהו.................

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/01/2009

ורד שלום,

הפרעה דו-קוטבית פירושה שיש חוסר איזון בנוירו-כימיה של המוח הקשור לדרכים שבהן התאים מתקשרים זו עם זו. ייתכן וירשת את חוסר האיזון מקרובי משפחה, על עף שלא בהכרח מהורייך. תנודות במצב הרוח עשויות להיות מושפעות גם מגורמי דחק בחיים או שינויים פתאומיים בהרגלי השינה-יקיצה שלך. בעזרת טיפול תרופתי, פסיכותרפיה ותמיכה מבני משפחה וחברים אפיזודות הפרעת מצב הרוח שלך יהיו פחות שכיחות ופחות קיצוניות. עם עזרה ותמיכה, את יכולה להשיג רבות ממטרותיך בתחום האישי והמקצועי.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    סיגל
    05/01/2009

לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה

06/01/2009

לאורית שלום
    קשה לסבול מכל הסימפטומים שאת מתארת ולא למצאו מזור. מערכת העיקול ומערכת הלב וכלי דם לעיתים קרובות מוקדים של תופעות של חרדה. את צריכה ביחד עם מטפל מנוסה לנסות להעריך את המצב ולמצאו את הטיפול הנכון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    זמן יקר
    05/01/2009

אני משתמש ברמוטיב ושאלה היא האם ניתן לקחת את 2 הכדורים בפעם אחת בבוקר או שעדיף לקחת פעמיים ביום יש לי בעיה של שכחה ואני לא זוכר אם לקחתי פעם שניה וזה יכול לפתור לי את הבעיה אם זה טוב ומקובל לקחת בפעם אחת את המינון לתשובתכם מודה מראש מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב

06/01/2009

לזמן יקר שלום
    אפשר לקחת את הרמוטיב פעם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת-מזוכיזם?
    לילך
    04/01/2009

ילדתי בת ה-10 מתנהגת בצורה שמטרידה אותי . לאחרונה גם ראיתי משחק בינה לבין חברתה, בו היא מבקשת מחברתה לשבת עליה. כך נתקלתי בכמה "משחקים" בינה לבין חברותיה בהן היא מבקשת "להכאיב לה" בצורות שונות. גם מאביה היא ביקשה לשבת עליה. לא דיברתי עם בתי על העניין. בעלי זרק לה שהיא מזוכיסטית. מדוע זה קורה והאם זה מעיד על הפרעה פסיכיאטרית? כמו כן, מהן הסיבות שבגינן היא מתנהגת כך?

לקביעת תור
    סגירה
    בת-מזוכיזם?

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי מענה עדיין???

לילך
    06/01/2009

אודה להתייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2009

בנוגע לילדים אנא תפני שאלה זו לפורום פסיכיאטרייה של הילד והמתבגר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ לפנות לעזרה פסיכולוגית

עודד
    12/01/2009

ולא פסיכיאטרית אין שום צורך לפנות בכזה מצב לפסיכיאטר פסיכולוגים עם מומחיות לילד ולמשפחה מה פתאום פסיכיאטריה? אתם לא שפויים פה בפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אורי
    04/01/2009

ניתן להגיד שכול חיי הייתי אדם חרדתי עם דמיונות גדולות במיוחד..... לפני חצי שנה התנסתי בסם מסוג חשיש עקב דכאון קשה שעברתי......(בדידות אהבה נכזבת וכדומה....).......לאחר ההתנסות החלו לי התקפי חרדה הרגשתי שאני עומד להשתגע ועוברו עליי ימים קשים...יכול להיות שהחרדה שלי היא המוזרה ביותר שאי פעם ראית...זה מה שאמרתי גם לפסיכיאטר שאבחן אותי כי נדמה לי אני במצב פסיכוטי והוא צחק ואמר שעצם העבודה שאתה (אני)אומר שאתה במצב ]פסיכוטי מעידה על חרדה ולא על שיגעון התסמין העיקרי והכי חשוב ואני חושב שזה מה שמכניס אותי לדיכאון ובגללו אני חושב שאני משוגע הוא ....שאני פשוט חי בתוך בועה משלי מאז החרדות כמעט כול דבר שטותי מפחיד אותי אני מנותק מאוד מהסביבה לפעמים יושב רבות במחשבות על דברים פשוטים .....והעיקרי ביניהם שעולים לי כול מיני מקומות מהעבר או מהחלומות זה הרגשה שכאילו אני נמצא באותו מקום באותו רגע זה מין התקף אימה כזה של זיכרון כאילו אני לא באמת איפה שאני ועולה לי הזכרונות האלה בראש קשה לי להסביר זאת...ובגלל שקשה לי להסביר זאת ולא ראיתי שום מקרה כמו שלי(מבחינת חרדה אלא רק אנשים עם פסיכוזה שפשוט מנותקים מהמציאות)אולם אני אוחז במציאות והכל אצלי פנימי אך אין ספק כי אני חושב שאני משוגע בגללל אותן זכרונות וגם אם עלה לי מקום אני שואל את עצמי מה מפחעיד בזה כבר...אבל זה כאילו אני נופל לתוך בור שחור מין התקף אימה רגעי כזה ומאוד מפחיד....חווי באמת מפחידה שקוראת כ6 או 7 פעמים ביום...הזכרונות יכולות גם להיות נעימים אך בכל אופן גורמים להתקפי אימה מפני שהם קופצות ללא כול שליטה..... יש לציין מטופל בציפרלקס 20 מ"ג שמרגיע קצת ובטיפול פסיכולוגי שבנתיים עוזר רק לדכאון וחושב שזה מה שמחזיק אותי קצת בחיים.....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

06/01/2009

לאורי שלום
    אני מקווה שבקרוב תרגיש טוב יותר. מאוד חשוב לארגן את החשיבה בצורה של לחשוב פחות על מחרדה ויותר על החיים הרגילים, על הדברים שמעניינים, על ההנאות, על השאיפות, ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור חיים ושאלה בסופו
    גיא
    04/01/2009

שלום רב, דבריי מעט ארוכים ולכן דרושה מידה של סבלנות. אני בן 32 ונוטל תרופות פסיכיאטריות מזה כ-9 שנים. האבחנה לגביי היא שאני סובל מדיכאון מלווה בחרדות יחד עם ocd עמיד. הייתי לפרקי זמן קצרים בטיפול פסיכולוגי דינמי שכמובן לא הניב תוצאות, בעיקר לא השלמתי טיפול כזה עקב אי יכולת לממן. בשנה וחצי הראשונות טופלתי בסרוקסט וקסנגיס אך לא תמיד הייתי עקבי בנטילה. היה שיפור, אך לאחר כשנה עקב הפסקה פתאומית של הקסנגיס חזרו לי תופעות לוואי מסויימות. מאז טופלתי ברסיטל, פבוקסיל במינון מקסימלי, מעט אפקסור xr שגרם לי להשמנה, כמו גם מירו, מעט אנפרניל וכיום באיקסל במינון מקסימלי. לאורך כל הדרך גם טופלתי בתרופות אנטי חרדתיות כמו קסנגיס, קלונקס בטיפול יומיומי למשך זמן רב במינון של עד 3 מ"ג ליום, סורבון 60 מ"ג, פרפנן, ריספונד 1 מ"ג וכיום במודאל 300 מ"ג פעם אחת לפנות ערב. עלי לציין כי אני נמצא בהליך של פשיטת רגל עקב חובות שאבי גרם לי מאז גיל 18. היה לי נסיון אובדני לפני כ-3 שנים ו-2 אפיזודות דיכאוניות קשות. אמי נפטרה מדום לב לפני 6 וחצי שנים ואיני בקשר עם אבי כיום. אין לי מעגל חברתי ואני די נתמך בבת זוגי. שנינו עברנו לא מזמן לגור באזור המרכז. עקב נסיבות חיי לא רכשתי השכלה גבוהה ואני מיטלטל בין עבודות כשהמצב הכספי דחוק מאוד. אין לי כמעט תחביבים, אני סובל מרעידות, שמופיעות בעיקר בשעות הערב, שליוו אותי כמעט מאז שהתחלתי בטיפול לפני 9 שנים, רעידות שמופיעות בבטן ולעיתים מתפשטות אף לידיים ולראש. לפני חצי שנה הייתי בEEG והבדיקות היו תקינות. כמו כן אני חש לרוב בחולשה ולאחרונה גם סובל מאימפוטנציה וחוסר דחף מיני, כנראה עקב השימוש בפרפנן, ריספונד ואף המודאל. בעבר חוויתי עיכוב שפיכה למרות שעד לפני מספר חודשים לא הייתה לי בעיה בזיקפה. בנוסף, אני סובל מבליעת רוק תכופה מאוד שמופיעה למספר חודשים ולפתע נעלמת(כנראה אלמנט אובססיבי) וכן סובל מטריכוטילומניה(למרות שטרם אובחני בזה). כיום אני נוטל 200 מ"ג איקסל ו300 מ"ג מודאל פורטה, כרגע בתחילת טיפול אצל פסיכיאטר חדש אך יש לי תחושה פנימית שאין מענה אמיתי לבעיותיי ואולי המצב די בלתי הפיך. מה עלי לעשות מבחינה תרופתית אם אין ביכולתי כרגע לממן טיפול פסיכותרפי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סיפור חיים ושאלה בסופו

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

ד''ר אירנה נתנאל
    04/01/2009

גיא שלום,

תן סיכוי לטיפול התרופתי החדש. תמתין כחודש כדי לבדוק את תגובתך לטיפול התרופתי החדש. במידה ואחרי חודש תיהיה תגובה חיובית לטיפול, מצבך מעט ישתפר - תמשיך כך בטיפול זה. תגובה חיובית אחרי חודש על המינון הטיפולי הינו סימן טוב שהטיפול משפיע ועוזר. אם כעבור חודש על המינון הטיפולי לא תרגיש שיפור אפילו מועט - תבדוק את טיפול עם הפסיכיאטר המטפל. בדרך כלל מגיעים למסכנות כל שהן לגבי תוצאות הטיפול התרופתי כחודש - חודשיים לאחר שהאדם מתיצב על המינון התרופתי הטיפולי שלו.

מאחלת לך בריאות והצלחה,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרידל (כדורים לסכיזופרניה)
    רן
    03/01/2009

האם מי שקיבל מרשם מפסיכיאטר לריספרידל יכול למרות זאת להתגייס לצבא?

הוספת תגובה

• תשובה לרן

ד''ר ערן ואדים הראל
    05/01/2009

השיקול האם לגייס לצבא, ככל הידוע לי, נעשה על פי קריטריונים רבים שכוללים את תולדות ההפרעה הנפשית ודרכי ההתמודדות עמה. על כן קבלת מרשם לריספרדל פחות רלוונטי מהסיבה שבגינה ניתן המרשם.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלק שלא נענה
    מירב
    03/01/2009

שלום, תודה רבה על התשובות לשאלות הקודמות שלי, אך מתוך השאלות, השאלה הבאה לא נענתה ... קורה לי שאני כאילו מתנתקת מהמציאות - אני נמצאת בתוך המחשבה שלי ואני ככל נראה מתנהגת בצורה מסויימת במחשבה - מדברת עם מישהו, וההתנהגות שלי במחשבה - באה לידי ביטוי במציאות, רק שבמציאות כמובן אין אף אחד ליידי. חשוב להדגיש - אני לא חושבת שיש לידי מישהו, אני פשוט לא שמה לב שהמחשבה שלי "גולשת" למציאות. זה ממש מביך כשאנשים שמים לב, ואני מודעת לזה בד"כ רק כשאנשים שמים לב, אחרת יש סיכוי גדול שהייתי ממשיכה את היום כרגיל. זה נראה כלפי חוץ ממש משונה - כי זה כאילו שאני מדברת אל מישהו-רק שאין מישהו... מה זה יכול להיות? (אני כמובן לא מצפה לאבחון מדוייק מתוך פסקה של כמה שורות, אבל לפחות משהו כללי שאני אדע איך להמשיך הלאה) תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    החלק שלא נענה

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ד''ר אירנה נתנאל
    03/01/2009

מירב שלום,

במצב שאת מתארת אין שום דבר פטולוגי. לפעמים השיחות הפנימיות שלך מתעצמות ואת גולשת לתוך השיח הזה בלי שאת שמה לב לכך. ניתן לפתח מיומנויות שליטה במצב לא להגרר למחשבות. תשתדלי לציין לעצמך כשאת מתחילה את השיחה במחשבות (להעביר את השיח לרובד המודע). הדבר יעזור לך לשמור על המציאות ולא לגלוש יתר על המידה לתוך המחשבות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכולכם!

מירב
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• deep tms
    מיכל
    02/01/2009

שלום אני חולה בדיכאון עמיד כבר יותר משנה. ואני גם כפייתית ורציתי לדעת האם ה-deep tms יכול לעזור לאנשים עם דיכאון עמיד ושהם גם כפייתיים? וזאת מאחר שנאמר לי שה-tms הרגיל לא מתאים לאנשים כפייתיים. מקווה ששאלתי הובנה. מחכה לתשובתכם, תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    deep tms

הוספת תגובה

• deep tms

ד''ר אירנה נתנאל
    03/01/2009

מיכל שלום,

כעת התחום הנחקר הוא דיכאון ו deep tms . טרם נעשו מחקרים בOCD ו deep tms. בהעדר הוכחות מחקריות אין לדעת אם זה עוזר.
    טיפול תרופתי משולב עם CBT (טיפול התנהגותי קוגניטיבי) מאוד יעיל בהתמודדות עם OCD.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבול בין המחלה והנסיבות
    ערן
    02/01/2009

לצערי אובחנתי כסובל ממניה דפרסיה רק עכשיו בגיל 32,אחרי שלושה ילדים, 9 שנים של ניסיונות אקדמיים שהעלו חרס,סיום שרות במסתערבים, כמה וכמה החלטות עסקיות שלא הוכיחו את עצמם ועבודה שגורמת לי סבל פיסי ונפשי ב 4 שנים האחרונות אבל פרנסה את משפחתי. האם אסור לי להיות בדכאון, האם זו המחלה או פשוט נסיבות חיי המחורבנות, אני דיי מבולבל וזו הפעם האשונה בחיי בעיקר כי למרות שהיו לי שלושה התקפים פסיכוטיים קטנים בנוניים מאז שנת 2000 בה התקף שכזה הוביל לאישפוז , תמיד נתתי הסבר להתקפים והיום יש מחלה מאובחנת שלא תעזוב וכנראה הייתה מאחורי הקלעים כל אותם שנים, ולכן אני אומר לעצמי כי אם בחרתי עד כה לא בכוחמה אז לאן זה מוביל ?? היום אני תוהה איפה המחלה מסתיימת ואני מתחיל

לקביעת תור
    סגירה
    הגבול בין המחלה והנסיבות

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/01/2009

ערן שלום,

ייתכן וחלק מהחלתותיך במהלך החיים היו נובעות בגלל השפעת מצב הרוח שלך (מני או דיכאוני). נראה ממכתבך שלמרות המחלה הצלחתה לבנות משפחה ויש לך ילדים. כול הכבוד!!! מכיוון שהמחלה הינה כרונית ולעיתים יכולה לגרום להפרעות מאוד משמעותיות בחיים חשוב להיות במעקב טיפולי מתמיד. חשוב לקבל טיפול תרופתי מאזן ולהקפיד ליטול תרופות באופן קבוע. חשוב להקפיד לשמור על כ 8 שעות שינה, להקפיד לשמור על שגרת חיים קבוע, סדר יום מובנה וקבוע וכו'. חשוב ביותר להיות במעקב מקצועי (פסיכיאטר או/ו תרפיסט מומחה להפרעה בי פולרית). חשוב לשתף משפחה ולבקש מהם תמיכה. אם תקפיד על כול המרכיבים התחזוקתיים שכתבתי (בעיקר מעקב מקצוע ותרופתי) אתה תצליח להתקדם בחיים עם ההפרעה ברקע. כשנוהגים נכון ניתן לחיות חיים טובים ואיכותיים.
    אצלינו במיינד קליניק עובד צוות מקצועי ומאומן לטיפול בהפרעה בי פולארית. נשמח לעזור.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין לגמרי איך אתה מרגיש

רן
    03/01/2009

גם אני לא יודע איפה ההפרעה נגמרת ואני מתחיל, ואיזה החלטות מיוחסות לי ואיזו להפרעה הנפשית ממנה אני סובל. זה מאוד מתסכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    מנחם
    01/01/2009

האם פעילות גופנית עוזרת לדפרסונליזציה ? ואם כן אז למה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

כן. כי מאוד בריא לעסוק בפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזאק
    רן
    01/01/2009

שלום, אני בחור בן 24 שסובל מOCD כבר 7 שנים. הגעתי למסקנה שכדאי לי לקחת פרוזאק (הייתי אצל פסיכיאטר שרשם לי את התרופה כמובן). אני שוקל להתחיל לקחת פרוזאק אבל יש בי חששות לגבי התרופה. התחלתי השנה ללמוד רפואה ושמתי לב שהרבה תרופות התגלו ברבות השנים כמסוכנות. האם ישנה סכנה שפרוזאק עלול לגרום לסרטן או מחלות ממאירות? ניסיתי לבדוק קצת באינטרנט וראיתי משהו על כך שפרוזאק עלול לגרום לסרטן המוח. האם יש אמת בדבר? בנוסף, אני נחשף הרבה לפורמלדאהיד בלימודים האם יכולה להיות תגובה בין הפרוזאק לפורמלין? ברור שהפחדים קשורים לOCD שלי, ובכל זאת אני מבקש שתענו לשאלתי ברצינות.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוזאק

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

רן שלום,

ללא ספק הפחדים שלך קשורים לOCD ובחיפוש אחרי תשובות אתה מחפש הרגעות לפחדים. התנהגות זו מחזקת, מעצימה ומקבעת את ההפרעה. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם ה OCD היא שילוב של טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לוותר על טיפול התנהגותי?

רן
    02/01/2009

את צודקת לגמרי בדברייך. האם רק לקחת פרוזאק ללא טיפול התנהגותי זה משהו יעיל מבחינה טיפולית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    02/01/2009

גם אם תשיג הבראה מלאה עם פרוזק כדאי בכול זאת ללמוד מספר כללים וחוקים של התמודדות יעילה עם OCD. בגלל שזו הפרעה עקשנית, קיימת נטייה לחזרתיות של סימפטומים ולכן, כדאי ללמוד כיצד להתמודד כדי למנוע הישנות של ההפרעה לטווח ארוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי פעם אחת אצל פסיכולוג

רן
    03/01/2009

קראתי הרבה על הטיפול ההתנהגותי לפני זה, והבנתי גם מהפסיכולוג שהטיפול סובב כולו סביב חשיפה. כלומר, להיחשף במכוון לגורמים מעוררי החרדה ולמנוע תגובה, למשל שטיפת ידיים וכו'. מבחינתי זה בלתי אפשרי, לפחות בתקופה הזו של הלימודים האינטנסיביים, להיחשף לגורמים מעוררי חרדה. חוץ מזה, הפחדים שלי כל הזמן משתנים כך שגם אם "התגברתי" על משהו מסוים זה רק בגלל שמשהו אחר מחליף אותו ואני לא רואה איך אני יכול לפעול כל הזמן נגד האינסטינקטים שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצל איזה פסיכולוג היית?

ירון
    03/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    03/01/2009

כפי שכבר כתבתי, שילוב של תרופות ו CBT (לא רק חשיפהומניעת תגובה אלא גם עבודה קוגניטיבית מאוד משמעותית) זהו הטיפול האידאלי ל OCD, כאשר התרופות הם הגורם ההכרחי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית - עזרה
    מיכל
    01/01/2009

לאחרונה בן הזוג שלי החליט שאני בוגדת בו, הדבר כרוך בהזיות שאני אומרת דברים כשבעצם אינני אומרת דבר, הקליט אותי ברשמקול הקלטות של 56 שעות. בתחילה חשב שיש לי רומן עם שכן אח"כ עם חבר שלו שאני לא מכירה. טוען שכשהיה בבית הפנטתי אותו או סיממתי אותוובזמן שישן הכנסתי גברים לבית לקיים יחסי מין. כמובן שהיו עוד לא מעט דברים שאותם דמיין בנוגע לבגידה. התנהגותו כלפי שאר החברה הינה רגילה ולא חריגה. כל הסבר הגיוני שאני נותנת לו לא מקובל עליו, כאשר הוא מתנהג לא כראוי טוען שאני הורסת את מערכת היחסים. בעקבות תופעות אלו קראתי על סכיזופרניה והסימפטומים של סכיזופרניה פרנואידית מאוד מתאימים לו. האם זהו התקף של סכיזופרניה פרנואידית? כמה זמן נמשך דבר כזה? האם כאשר אדם חווה התקף כזה בכל רגע יאמין לדבריו או האם ישנם רגעים בהם הוא מבין שהוא תלוש מהמציאות? כיצד אוכל לעזור לו? כאשר רציתי ללכת לטיפול בטענה לטיפול זוגי לא הסכים להגיע למטפל שהרי לטענתו אני בוגדנית ומחפשת להרע לו.

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

מיכל שלום,

האם זהו התקף של סכיזופרניה פרנואידית? נשמה מתאים. אך עדיין זו התרשמות בלבד על סמך מכתבך. טיפול במצבים אלה מאוד בעיתי ומורכב בשל חוסר שיתוף הפעולה בסיסי (מאוד אופייני להפרעה). טיפול זוגי לא יפתור את הבעיה. נדרשת התערבות של פסיכיאטר ופסיכותרפיסט שמאוד מאומן בהפרעה זו.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

מיכל
    02/01/2009

ד"ר אירנה נתנאל, יש לי כ"כ הרבה בשאלות, שהרי כל הארוע הזה מוטט את החיים של שנינו , חתונה שבוטלה, מערכת יחסים שהתפרקה.כ"כ שאני קוראת יותר בנושא הדברים יותר מסתדרים. אם אכן אלו הם פני הדברים, האם הוא יכול להיות מסוכן? האם בשלב מסויים יבין שטועה? איפה אני יכולה למצוא מידע מהימן על המחלה? תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנוידלית

ד''ר אירנה נתנאל
    02/01/2009

אם מדובר בספיזופרניה פרנוידלית הסיכוי שהוא יבין שטעה בשלב כלשהו ממש אפסי וחבל להשקיע אנרגיות לשכנע אותו שהדברים לא נכונים. אין סיכוי שישתכנע. זאת מלכודת וגם אנשים מקצוע במהלך הטיפול לא נכנסים למלכודת הזו, לא מנסים לשכנע ולא מתווכחים איתו. הוא בהחלט יכול להיות מסוכן עבורך ולעיתים קרובות מאוד אנשים אלה הופכים להיות מאוד תוקפניים ואף אלימים כלפי האובייקט שעליו מופנה החשש. בשל התפרצויות אלימות אנשים אלה מגיעים לאשפוז כפוי. אני מציעה לך להתרחק. אל תנסי ללזור לו לבדך. אל תנסי להוכיח שאת בסדר - אין סיכוי זה רק ירגיז אותו יותר ואת תרגישי מתוסכלת ומיואשת.

עדיף להניח לו, להתרחק ולהפרות מניסיון להוכיח לו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותו מצב...

אחת שמבינה
    01/05/2009

מיכל שלום,
    אני נמצאת במצבך בדיוק ועוברת את אותו הדבר.
    מעוניינת לדבר איתך ולשמוע מימך על התפתחות הדברים.
    אם מעוניינת אז שלחי לי תגובה ונמצא דרך לתקשר.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה !!!!!!!!
    משה
    31/12/2008

יש לי קרוב משפחה שמתחיל להראות סימנים מאוד מדאיגים הוא בן 17 ובזמן האחרון הוא נהיה אובססיבי למשקל שלו למרות שהוא ממש רזה (גובה 180 ומשקל 60) .הוא אוכל ממש מעט וכל הזמן חושב איך "לשרוף את השומן" .בזמן האחרון הוא מתחיל להראות סימני פגיעה עצמית ע" חריטה של צורות על ידו בעזרת מסמרים ובנוסף הוא נהיה עצבני מהר מאוד ומצבי הרוח שלו משתנים קיצונית תוך כמה דקות .הוא מתבודד ומסרב לדבר גם אם המשפחה והכי מדאיג שהוא כתב הודעה שאומרת "אתם יכולים לשבת עלי שבעה אני כבר מת" וכאשר אומרים לו שמשהו לו בסדר איתו הוא לא מוכן להודות ואומר שהכל בסדר . אני רוצה לשאול האם המצב הזה מצריך עזרה דחופה ומהי האבחנה שלכם למצב בתודה ,משה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה !!!!!!!!

הוספת תגובה

• אבחנה

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

משה שלום,

נראה, שהקורב שלך מאוד סובל וללא ספק המצב מצריך עזרה מקצועית דחופה. נראה, שהמצב מורכב ולכן, כדי להגיע לאבחה נדרשת בחינה מעמיקה של מצבו של הבחור תוך הכרות איתו.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה