פורום אורולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה..
    שי
    13/05/2008

שלום,אני בן 17,זכר
    שלום כבר כמה שנים יש לי נק' מוזרות על הפין,הייתי מתאר זאת כמו נק' שומניות קטנות,יש לציין שזה לא מיחסי מין מפני שתרם התנסתי.
    לא היה לי אומץ עד עתה כי התביישתי אבל אני רוצה לבדוק זאת כבר,אינני יודע אם לפנות לאורולוג או לרופא עור...
    צריך עזרה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה..

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר דוד בן מאיר
    13/05/2008

שי שלום
    אתה יכול לפנות לאורולוג או לרופא עור, שני המקצועות הללו עוסקים בכך.
    אין במה להתבייש
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברית מילה ואיכות חיי המין
    סיגי
    13/05/2008

שלום רב לרופאים!
    קראתי באתרי אינטרנט על הפגיעה האפשרית באיכות חיי המין שנים לאחר ברית מילה שמבוצעת בגיל הינקות. האם אכן התופעה היא קיימת?האם קיימת סטטיסטיקה בנושא? (תופעות כמו קרטוניה ואובדן ריסנית???). אני מאד מאד מודאגת. מלתי את בני ולאחר מכן נחשפתי להמון חומר קריאה שלילי בנושא לגבי ירידה בתחושה עקב פגיעה בריסנית וקרטוניה.
    בתודה רבה מראש על תשובותיכם המקצועיות.

לקביעת תור
    סגירה
    ברית מילה ואיכות חיי המין

הוספת תגובה

• ברית מילה ואיכות חיי המין

ד``ר דוד בן מאיר
    13/05/2008

סיגי שלום
    זהו אכן אחד הטיעונים של אלה שמתנגדים למילה. טיעון זה לא הוכח ולדעתי אין לו אחיזה במציאות.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעייה אפשרית

צ
    17/05/2008

אם הוא לא הוכח, אתה לא חושב שכדאי שתשמור את דעתך האישית לעצמך?
    אנא הצמד לעובדות בלבד מחשש להטעיית הציבור.
    יום יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאטוטומי - הילד מתאפק
    לאה
    12/05/2008

יש לי ילד בן 3 שעבר ביום שישי ניתוח מיאטוטומי.
    היינו בביקורת אצל המנתח אתמול והכול נראה בסדר, הבעיה היא שהוא מתאפק לפיפי, הוא טוען שזה יכאב לו, אחרי שהוא עושה הוא אומר שזה לא כאב, אבל בפעם הבאה הוא לא זוכר זאת ועדיין מתאפק. אתמול הוא עשה פיפי שלוש פעמים בלבד. לפני הניתוח היה עושה הרבה יותר פעמים.
    מה עושים? להתעקש איתו לעשות, אני מנסה לתת לו להחליט אבל אני מפחדת שזה יזיק לו. בשבע בבוקר הוא עשה, ורק עכשיו עשה שוב, עם לחץ מצד המטפלת שלו.
    אני גם צריכה לפי הנחיות הרופא לפתוח לו את הפתח כל כמה שעות, שגם זה מעצבן אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    מיאטוטומי - הילד מתאפק

הוספת תגובה

• מיאטוטומי - הילד מתאפק

ד``ר דוד בן מאיר
    13/05/2008

לאה שלום
    חשוב מאד לפשק את פיית השופכה כפי שתודרכת על-מנת שהמצב לא יחזור לקדמותו והפעולה שעבר תהיה לשווא.
    התופעה שאת מזכירה מוכרת ושכיחה בילדים. הפתרון הוא מתן משככי כאב בנדיבות וסבלנות.
    לעיתים מספר מקלחות או אמבטיות ביום מועילות אף הן.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת VCUG
    ליאור
    12/05/2008

בני בן כחודשיים וחצי, והופנה ע"י נפרולוג ילדים לעשות בדיקה זו בשל אגני כליה מורחבים משמעותית (19 מ"מ, 21 מ"מ) שנצפו עוד במהלך ההריון בשילוב עם כליות היפר אקוגניות (ממצא זה נעלם לקראת סוף ההריון).

ביום חמישי הקרוב נבצע את בדיקת VCUG בשניידר וקיבלנו מרשם לאנטיביוטיקה "צפורל" נגד זיהומים, (השתמשנו בה גם סביב ברית המילה).
    ברצוני לדעת באיזה מינון ובאיזה תדירות עליי לתת לו את האנטיביוטיקה, כמו גם במשך כמה ימים סביב הבדיקה? (בני שוקל 5.270 ק"ג)

אודה מאוד לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת VCUG

הוספת תגובה

• בדיקת VCUG

ד``ר דוד בן מאיר
    13/05/2008

ליאור שלום
    אין תמימות דעים באשר לתדירות לקיחת האנטיביוטיקה.
    החשוב הוא לוודא שתרבית שתן עקרה או אם לא היה ארוע של דלקת בשתן, בדיקת שתן לכללית תקינה. אני מניח שהילד מקבל טיפול מונע עד הבדיקה.
    הייתי ממליץ לקחת מנת צפורל במינון של 60 מג' לפני הבדיקה ו6-8 שעות לאחריה.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית שתן מוגדלת בעובר
    אורית
    09/05/2008

שלום רב,
    אני בשבוע 16+2, בשבוע 15+3 הייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)והרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
    בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV.

היום (שבוע 16+2) הייתי שוב בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא אחר שאמר שנצפתה שלפוחית שתן גדולה (פי 2 או שלוש מהרגיל) והשלפוחית אינה מצליחה להתרוקן לגמרי אם כי אין ספק כי יש מתן שתן. לגבי הכליות הוא כתב שנצפו אגני כליה מעט מורחבים עד 2.6 ושהמרקם מתאים לגיל ההריון.
    הוא כתב שיש רושם שמדובר בהיצרות של הposterior urethral valve. (בנוסף אמר שנדמה שיש מערכת איסוף כפולה ושהכליות מחוברות אך אמר שאין מה להתרגש מזה).
    אני מגיעה אליו עוד שבועיים לביקורת נוספת.

שאלותיי:
    -האם בהכרח תהיה אי ספיקת כליות לעובר אם יתברר שהשלפוחית נשארת מלאה כל ההריון (הגודל שלה הוא פי שניים עד פי שלוש מהנורמה)?
    -בהנחה והשלפוחית לא מתרוקנת, אני יודעת שיש פרוצדורה של ניקוב הקרום לאחר הלידה. אולם הבנתי שעדיין יש סיכוי שלעובר תהיה אי ספיקת כליות, נכון?
    -איך והאם ניתן לזהות מצב של אי ספיקת כליות בעובר?
    -אם עוד שבועיים יתברר שהשלפוחית הסתדרה והעובר נותן שתן- האם יכול להיות שנוצר נזק לכליות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית שתן מוגדלת בעובר

הוספת תגובה

• שלום אורית

ד''ר עמוס נאמן
    10/05/2008

תודה על פנייתך.
    מדובר ביעוץ מורכב, ולדעתי לא המקום כאן לדון באספקטים השונים של מצב זה.
    רצוי להתיעץ ולהיות במעקב עם הגניקולוג שעוקב אחרי ההריון, נפרולוג ואורולוג ילדים.
    הממצאים שתיארת בהחלט יכולים להתאים ל -PUV , קיימים איפיונים נוספים בבדיקת ה- US שלא תיארת. key hole sign - הינו ממצא אופיני וכמעט יחודי ל- PUV, אם קיים ממצא זה האבחנה כמעט וודאית.
    פגיעה כלייתית -קשה להעריך את מידת הפגיעה הכלייתית אך ככל הנראה בשלב זה כבר קיימת פגיעה מסויימת. קשה להעריך בשלב זה את הסיכוי לאי ספיקת כליות אך היא קיימת.
    ניקוב הקרום (valve) נעשה סמוך ללידה לאחר שהתינוק מיוצב מבחינת נוזלים ומלחים.
    חשוב לעקוב אחר תפקודי כליות בילוד:קראטינין. (סמוך ללידה ערכי הקראטינין מבטאים את רמת הקראטינין של האם).
    שוב כפי שציינתי מדובר ביעוץ מורכב וחייבים להיות במעקב ויעוץ של מספר דציפלינות: גניקולוג, נפרולוג, אורולוג .

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית מוגדלת בעובר

אורית
    10/05/2008

ד"ר נאמן שלום
    ראשית, תודה רבה על תשובתך.

לאור כך שלדברי הרופא שלי, אגני הכליות 2.6 אינם נחשבים למורחבים אלא די גבוליים (ולאור כך שאני מקווה כי הם לא יגדלו בהמשך), האם עדיין בטוח שיש פגיעה כלשהי בכליה?

בנוסף, הרופא אמר שייתכן ויש לעובר double kidney וכן מערכת איסוף כפולה אך שאין מה להרגש מזה וכן הוא אינו בטוח בכך עדיין. האם זה ממצא בעייתי? האם לדעתך ייתכן ויש קשר לכך שהשלפוחית מוגדלת? (יש לי תחושה כאילו כל המערכת הזו של העובר, קצת משובשת?)
    כמו כן, מה זה? key hole sign

תודה רבה,

אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אורית

ד"ר עמוס נאמן
    10/05/2008

האם מדובר בהרחבה של 2.6 מ"מ או 2.6 ס"מ ? . הרחבה של פחות מ- 4 מ"מ (0.4 ס"מ) אכן נחשבת להרחבה קלה בלבד שדורשת מעקב בלבד.
    מערכת מאספת כפולה לכשעצמה אינה גורמת לבעיות אלה אם כן מתלווה אליה בעיה נוספת כגון רפלוקס (חזרה של שתן) מהשלפוחית לכליות וזאת מאבחנים לאחר הלידה.
    לגבי הערכה של הפגיעה הכלייתית חשוב גם לדעת מה המראה הסונוגרפי של הכליות מבחינת הפרנכימה של הכליה ( החלק הפונקציונלי של הכליה).
    שוב אני מדגיש כי מדובר ביעוץ מורכב ועלייך לפנות לאורולוג ילדים ונפרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית מוגדלת

אורית
    10/05/2008

מדובר בהרחבה של 2.6 מ"מ.

אפנה כמובן גם ליעוץ של אורולוג

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אורית

ד''ר עמוס נאמן
    20/05/2008

כדי למנוע קצת בילבול ולהבהיר את המצב
    מהאינפורמציה שסיפקת עדיין אין אבחנה ברורה שמדובר ב- PUV . כפי שציינתי כדאי להתיעץ ולהיות במעקב של מומחה בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים לתינוק שנולד עם PUV

עדי
    19/05/2008

אורית שלום,
    אנו הורים לתינוק שנולד עם PUV
    את מוזמנת ליצור עימנו קשר במייל: [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יריב
    06/05/2008

שלום רב,
    ילדי בן ה3.5 גמול כבר חצי שנה. הבעיה היא שכשהוא משתין הוא לא קולע לאסלה פעמים רבות, למרות שהוא מנסה. רציתי לדעת האם זה טבעי או לא.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד``ר דוד בן מאיר
    07/05/2008

יריב שלום
    יתכן לבנך פתח שופכה מוצר למרות שתתכנה אפשרויות נוספות.
    ממליץ על בדיקה של אורולוג ילדים.
    חג שמח
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת
    מוריה
    04/05/2008

שלום רב, אבקש לדעת מה קורה ומה עושים כאשר יש בצקת באיבר המין של הילד שלי.

הילד שלי בן חודשיים ועבר ברית בגיל 8 ימים הוא סבל מנפיחות מסביב הפין במשך חודש וחצי, וכרגע מסביב לפין (העטרה) יש נפיחות בעור ומדי פעם נהיית אדומה בצורה קלה,

וזה (האדמומיות) עובר אך הבצקת נשארה שם מה ניתן לעשות בקשר לבצקת מסביב לאיבר המין? האם בעתיד יהיו לו בעיות?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת

הוספת תגובה

• בצקת לאחר ברית מילה

ד''ר עמוס נאמן
    05/05/2008

שלום מוריה.

בצקת, נפיחות ואודם לאחר ברית מילה הינן ממצא נפוץ, בד"כ הממצאים חולפים לאחר כחודש, אך לעיתים נמשכים תקופה ממושכת יותר.
    כדי להעריך נכונה במה מדובר יש לבדוק את בנך.
    אני ממליץ כי תפני לאורולוג ילדים כדי שבנך יבדק.

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח וריקוצלה לילד בן 11
    חגית פניז'ל
    01/05/2008

שלום
    לבני אובחנה וריקוצלה מדרגה 3 באשך שמאל.
    רציתי לדעת איזה שיטה נחשבת עדיפה לניתוח וריקוצלה - פריסקופיה או חתך בטני. מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה?
    בתודה
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח וריקוצלה לילד בן 11

הוספת תגובה

• ניתוח וריקוצלה לילד בן 11

ד``ר דוד בן מאיר
    01/05/2008

חגית שלום
    קיימות מספר שיטות פתוחות לתיקון וריקוצל כאשר הנפוצות ביותר הן חתך מפשעתי וחתך מעט גבוה יותר. בניתוח לפרוסקופי מכניסים מכשיר דרך הטבור וכן דרך 2 נקבים זעירים נוספים בבטן. החתך הניתוחי בשיטה הפתוחה גדול יותר מלפרוסקופיה אם כי לא בצורה משמעותית מאד. ההחלמה לאחר ניתוח לפרוסקופי לרוב מהירה יותר.
    תוצאות הניתוח והסיבוכים דומים בשתי השיטות.
    הניתוח הלפרוסקופי יקר יותר.
    בסופו של ענין הכירורג אליו תפנו ימליץ לכם על השיטה אותה הוא מעדיף.
    באופן אישי אני בעד ניתוח לפרוסקופי ברוב המקרים.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאטוטומי
    דניאלה
    01/05/2008

שלום רב,

האם לאחר מיאטוטומי יש הגבלה בכניסה לים או שניתן להיכנס לים מספר ימים אחרי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיאטוטומי

הוספת תגובה

• מיאטוטומי

ד``ר דוד בן מאיר
    01/05/2008

דניאלה שלום
    ניתן להכנס לים לאחר מספר ימים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התיחסותך ותשובותיך

דניאלה
    02/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוספאדיאס ובדיקת RED REFLEX
    מירב
    01/05/2008

שלום רב, בני בן 3 חודשים, עוד בחדר לידה אובחן עם היפוספאדיאס.במכתב שחרור ממחלקת לידה נתבקשנו לבצע עבורו 2 בדיקות: אולטאסאונד כליות וכן בדיקת RED REFLEX בעיניים. לשאלתנו מדוע יש צורך בבדיקה, נאמר לנו כי אלו הן בדיקות שכל מי שמאובחן עם היפוספאדיאס צריך לעשות, את תוצאות הבדיקה יש למסור לאורולוג ילדים. יחד עם זאת, לאחר שביצענו את הבדיקות השיב האורולוג כי אין לו כל צורך בהן (חשוב לציין כי גם רופא הילדים ורופאת העיניים לא הבינו את הקשר והצורך בבדיקת RED REFLEX ).
    אשמח לשמוע האם מישהו נתקל בכך, האם היפוספדיאס עשוי להצביע על בעייה בכליות ו/או בעיניים? האם אלו בדיקות שנדרשות לניתוח?
    אשמח לתגובה מהירה שכן עכשיו אני "תקועה"עם תוצאות בדיקות איני יודעת מה הצורך בהן ולמי עליי להפנותן....

הוספת תגובה

• היפוספאדיאס ובדיקת RED REFLEX

ד``ר דוד בן מאיר
    01/05/2008

מירב שלום
    אינני מכיר קשר בין השניים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לבעית עקמת הפין
    אלון
    30/04/2008

לבני בן ה 4 יש עקמת פין והומלץ לעבור ניתוח לתיקון.
    האם זהו ניתוח מסובך?
    האם ההחלמה קשה?
    האם נשאר צלקת?
    האם ישנם כאבים לאחר הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לבעית עקמת הפין

הוספת תגובה

• ניתוח לבעית עקמת הפין

ד``ר דוד בן מאיר
    01/05/2008

אלון שלום
    מורכבות הניתוח תלויה בדרגת העקמת. לרוב, הניתוח אינו מורכב מאד ונעשה במסגרת של אישפוז יום. ההחלמה אורכת מספר שבועות והצלקת בד"כ אינה שונה מהצלקת המילה (נעשית באותו מקום)
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להרחבת פתח השופכה
    ציפי
    29/04/2008

שלום רב, בני בן ה - 4 אמור לעבור ניתוח בשל הצרות פתח השופכה Meatotomy לאחר התייעצות עם שני רופאים הבנתי, שאחד מהם מציע לבצע הניתוח עם תפרים נמסים והשני חושב שלתפרים אין משמעות והטיפול לאחר מכן הוא עם משחות בלבד. מה לדעתך עדיף? באיזה מהמקרים הסיכוי קטן יותר שהבעיה תחזור? באיזה אחוז מהמקרים הבעיה חוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרחבת פתח השופכה

הוספת תגובה

• ניתוח להרחבת פתח השופכה

ד``ר דוד בן מאיר
    29/04/2008

ציפי שלום רב,
    אם קיימת התוויה ברורה לטיפול בהיצרות בשופכה רצוי לבצע חיתוך כירורגי שלרוב אינו מצריך השמת תפרים אלא במקרים הנדירים בהם מתרחש דמם.
    אינני בעד הרחבת פיית השופכה במקרים בהם קיימת היצרות משמעותית של השופכה.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאשכים טמירים
    שלומי
    29/04/2008

שלום לדוקטור!
    שמי שלומי ואני בן 22.
    כשהייתי בן 8 עברתי ניתוח להורדת שני אשכי. (בהפרש של כחצי שנה).
    קראתי בפורומים שאם ניתוח זה אינו מתבצע כשאתה תינוק רוב הסיכויים שאתה עקר.
    שאלתי את הורי לגבי זה והם אמרו שאין לי מה לדאוג מפני שאשכי כן ירדו לשק האשכים אבל לפעמים הם היו עולים בחזרה, והייתי במעקב מגיל קטן והרופאים אמרו שזה יסתדר בסופו של דבר והם יפסיקו לעלות.
    בגיל 8 כאשר הבעיה נותרה בעינה החליטו לנתח אותי .
    הורי אמרו שאף פעם לא נאמר להם שיש סיכוי לעקרות וגם שכל שנה (עד גיל 18) הייתי בביקורת בבית החולים במחלקה האנדוקרינולוגית ששם עשו לי בדיקות דם ובדקו את התפתחות האשכים וגדילתם והכל היה בסדר.( האם ע"י בדיקות דם אפשר לדעת שאין בעיה בפריון?)
    אני מאוד מודאג וחושש שהורי מנסים להגן עלי מהבשורה הקשה.....
    האם הסיפור נשמע לך הגיוני??????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאשכים טמירים

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאשכים טמירים

ד``ר דוד בן מאיר
    29/04/2008

שלומי שלום
    הסיפור שאתה מתאר מתאים יותר לאשכים ניידים ולא לאשכים טמירים.
    לפיכך, אם הבדיקה הגופנית שלך תקינה יש לך סיכוי להיות פורה בדיוק כמו כל גבר אחר באוכלוסיה כך שאין צורך לדאוג.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליה
    עינת
    28/04/2008

שלום
    אני בתחילת שבוע 38
    החל מסריקת המערכות המוקדמת נמצאו אצל העובר (בת) אגני כליה מורחבים
    היום בבדיקת אולטראסאונד נמצאו אגני כיליה שמאל - 15 מ"מ , וימין 10 מ"מ. (ביום חמישי היה: שמאל-11 מ"מ וימין-12מ"מ )
    הרופא מעקב שלח אותי היום לחדר לידה אך בבית החולים המליצו שלא ליילד .
    האם היית ממליץ כן ליילד?האם ישנם עוד בדיקות קשורות שיש לבצע בזמן ההריון? אלו תופעות יכולות להיגרם בעתיד לילדה? הכליות לא יתפקדו?
    כמו כן אני סובלת מלחץ דם גבוה (רק בזמן ההריון אבל נשלל החשש מרעלת הריון)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגני כליה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליה

ד``ר דוד בן מאיר
    29/04/2008

עינת שלום
    חסרים פרטים נוספים שוודאי נלקחו בחשבון על-ידי הרופא המטפל כגון כמות מי שפיר ומראהו של כיס השתן. הרחבת האגנים לכשעצמה אינה מחייבת זרוז הלידה באם אין בעיה נוספת במצוין לעיל.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות מיאטוס
    דניאלה
    27/04/2008

שלום רב,
    אצל בני בן 4.5 אובחנה היצרות מיאטוס. האם ניתוח בהרדמה כללית הוא הדרך היחידה לפתרון הבעיה או שניתן לבצע הרחבה ידנית? מה המשמעות של הרחבה ידנית? כיצד והיכן היא מבוצעת?

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות מיאטוס

הוספת תגובה

• היצרות מיאטוס

ד``ר דוד בן מאיר
    29/04/2008

דניאלה שלום
    בהיצרות משמעותית של פיית השופכה נהוג לטפל על-ידי חיתוך ולא הרחבה ידנית.
    זו פעולה פשוטה שמתבצעת בחדר ניתוח.
    מובן שצריכה להיות התוויה ברורה לפעולה
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה