מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהוליזםאנה25/03/2010
שלום,
בעלי שותה בכמויות גדולות מאד,כמוכן בבוקר ,כמובן זה משפיע על חיי המשפחה והתנהלות יומיומית,
ניסיתי לדבר ולהסביר לו שהוא התמכר, אבל הוא מנסה להכחיש,זה נמשך כבר כשנתיים,הוא לא מוכן לשמוע שום דבר ,אשמח אם תוכלי לעזור או להמליץ על דרכים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאנה
דפנה הלמן25/03/2010אנה שלום,
עלייך להבהיר לו את מה שציינת בפורום.קרי:ההתמכרות משפיעה לרעה על הזוגיות והמשפחתיות שלנו וזה משהו שאינך מוכנה לסבול.
אני ממליצה לשתף את רופא המשפחה שיזמן אותו לבדיקות גופניות .
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ומנסה להפסיק לעשן מריחואנהאסף22/03/2010
לאחר 10 שנים(בן 24) של עישון כמעט כרוני של גראס וחשיש אני רוצה להגיד די אבל אינו יכול כבר יומיים או שלושה אני לא מעשן. קר לי כל הזמן, היום הופיעו צמרמורת ואני מרגיש יותר מבולבל ממה כשהייתי מסטול. אני כל הזמן מוציא אוויר ופשוט מחוסר שקט, ליבי פועם מידי פעם ממש חזק וכמובן שאני לא מצליח להירדם בנוסף אני מדבר ממש מהר ...אודה לכם על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפסיכיאטר
פרופ` פנחס דנון23/03/2010אסף שלום,
אתה מתאר תופעות גמילה לכן ממליץ לפנות לפסיכיאטר כדי לקבל טיפול לתופעות גמילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההחלטה להפסיק היא צעד ראשון!!!!!!!!
בעילום שם11/04/2010היי... דבר ראשון אני אשמח אם תקרא את מה שכתבתי לבחור בן 19
באחד השאלות האחרונות שהתפרסמו בפורום- כתבתי לו בדיוק על מה שאתה עובר....
אני בת 25 ועישנתי לפחות 10 שנים. אני נקייה היום ואני מרגישה כאילו בפעם הראשונה בחיי אני חיה באמת. אני צוחקת באמת ממה שמצחיק ולא מכל שטות, המילים יוצאות לי מהפה בהיגיון ולא בבלאגן כמו שהייתי כשעישנתי. אתה מתחיל עכשיו תהליך של גמילה אמיתית. אל תמעיט בערך הגמילה בגלל שזה "רק" חשיש וגנג'ה. התופעות שאתה מתאר הן כל כך טבעיות ואני עברתי את אותם דברים לפני 166 ימים - ביום שהחלטתי שדיי- אני רוצה את החיים שלי בחזרה.
אני כל כך מבינה שזה קשה- גם פיזית ובעיקר נפשית , להשתחרר מהתלות הבלתי נסבלת ברצון לעשן ולהתנתק מהמציאות . סמים הם בריחה ואם החלטת שהספיק לך זה אומר שכבר אין לך כוח לברוח- וזה הכי מובן בעולם!!! הבריחה הזאת לוקחת מאיתנו יותר כוחות משאפשר לתאר בכלל!
כל יום שתישאר נקי אתה תראה איך הדברים נראים יותר הגיוניים. זה מאוד יעזור לך אם יהיו איתך בני משפחה מעורבים בסיפור הזה למרות שזה מאוד קשה. תמיכה מהבית היא פי מיליון מכל "חבר" שעדיין משתמש בסמים שמציע לך עזרה. מי שעדיין נמצא בתוך המעגל הזה לא יוכל לעזור לך באמת.
ההתחלה היא החלק הכי קשה - תסמיני הגמילה הפיזיים יעברו תוך שבוע שבועיים אבל בפן הנפשי זו עבודה קשה ואתה חייב להיות מודע לכך שאתה נאבק על החיים שלך עכשיו! אולי זה נשמע דרמטי אבל זו האמת. עשר שנים של שימוש בסמים זה ממש לא צחוק ואני הכי מזדהה איתך בעולם!!!!!!!!!!!! אתה מספר את הסיפור שלי... אם אני הצלחתי גם אתה תצליח. כל יום שאתה נקי תעריך את עצמך יותר יותר, בשביל ההתחלה אחד הדברים שהכי עזרו לי ועדיין עוזרים לי הוא הימנעות - הכוונה היא להימנע מאנשים, מקומות ודברים שמזכירים לך את העישון ויכולים לגרום לך בדרך ישירה או עקיפה להשתמש שוב בסמים.
אני בעזרת ההורים שלי הגעתי לתוכנית שנקראת NA שזה בעברית מכורים אנונימיים, בחיים לא חשבתי שאני אגיע למקום כזה אבל עכשיו אני רואה איך ההגעה לתוכנית הזאת בעצם הצילה לי את החיים. אתה יכול ואני ממש ממליצה לך ללכת לפגישה באזור שאתה גר בו. יש פגישות כל הזמן ואני מבטיחה במיליון אחוז שתמצא שם תמיכה, הזדהות, כוח ותקווה.
יש שם אנשים שמגיעים עם רקע של שימוש בכל סם אפשרי- ולכולם אותה בעיה. מחלת ההתמכרות. לכן העוצמה שאתה יכול לקבל מקבוצה כזאת ודרך עבודה של 12 צעדים -יכולה לשנות לך החיים כל כך לטובה! בכל מקרה אני כאן בשבילך לכל שאלה, מתן עצה, או כל דבר שאתה צריך.
אתה כל כך אמיץ שבחרת בדרך חדשה בחיים שלך!
תשקיע עכשיו בעצמך ולא תתחרט על זה לעולם... אוהבים אותך!!!
אהבה וחיבוק גדול!!!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חגיגתאסתי18/03/2010
אם אפשר לקבל מידע על חגיגת (משפחתי סובלת מהתופעה)
איך לוקחים את זה? מצאתי בבית קפסולות ריקותבצבע אדום וכחול לבן
האם מסניפים את זה? מה תופעות הלוואי? כמה זה עולה?
האם זה ממכר כמו קריסטל?
אודה לפתיחת עיניי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאסתי
דפנה הלמן18/03/2010אסתי שלום,
חגיגת הינו סם המכונה סם פיצוציות כי ניתן לרכוש אותו בכל מקום,גם בפיצוציות.
ניתן לקחת אותו באמצעות הסנפה או בליעה.הסם משחרר דופמין במוח ומגביר את קצב דפיקות הלב. תופעות הלואי הן:כאבי בטן,בחילות.איבוד תאבון ונדודי שינה.בנוסף,השפעות נפשיות של דכדוך עד כדי התפתחות מצבים נפשיים קיצוניים כמו:סכיזופרניה.לעיתים הסם עלול לגרום למוות עקב דימומים או שיתוק שריר הלב.הסם ממכר וכאמור יש לו השפעות הרסניות כאשר מגבירים את הצריכה בו.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מהמר בורסהרק שאלה17/03/2010
שלום,
אבי "מכור" למניה אחת בבורסה. השקיע בה מאות אלפי ש"ח במשך השנים. בשנים האחרונות היא התרסקה- מה שגרם להפסד כספי רציני- והוא ממשיך להשקיע בה כספים שאין לו .
במשך השנים הוא לקח הלוואות על מנת לממן את ההשקעות הנוספות במניה, נקלע לחובות לא קטנים ואת מרבית מהפעולות האלה הוא הסתיר מאימי.
כמובן שהוא לא מוכן להקשיב לשום דעה בנושא. הוא חי בפנטזיה שיום אחד המניה תעלה והוא "יתעשר".
מה עושים? איך עוזרים לו לצאת מזה- הוא לפני יציאה לפנסיה והוא השקיע את כל כספי הפנסיה במניה הכושלת הזאת...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ למשפחה
פרופ` פנחס דנון17/03/2010בדרך כלל הכחשה הינה תגובה "נורמלית" אצל מהמרים לכן אף אחד לא בא לטיפול מרצונו בהתחלה
כדי להכניס את הבן אדם למצב לקבל עזרה כל המשפחה קרובה חייבת להתגייס בפה אחד ולהסביר לו שהוא זקוק לעזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לטלוויזיהslo15/03/2010
אני מכור לתוכניות טלוויזיה. אני רואה אותם בשעות המאוחרות של הלילה. מנסה להסתיר זאת מכולם. אני קם אחרי שכולם הולכים לישון ורואה. איפה אני יכול למצוא עזרה באינטרנט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
דפנה הלמן15/03/2010שלום רב,
מה שהופך את ההתנהגות להתמכרות היא העובדה שעיסוק זה פוגם בתיפקוד שלך.בנוסף,חשוב לברר מה התכנים אליהם אתה נחשף בעת צפייתך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק ראיתי את המשפחה ובא לי לעשןא'12/03/2010
אתם בכלל לא עוזרים פה אתם סתם משתמשים בסיסמאות בלי ידע ת'כלס מניסיון
ובעיקר מפנים לפסיכולוגים וכאלה....אם הייתי רוצה ללכת לפסיכולוג לא הייתי בא לכאן.
וד.א הדוג' של המשפחה היא רק דוג' אחת שגרמה לי לפעמים לעשן אז ..פליזזזז לא לבלבל את המוח ב"הבנות" כלשהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה מדור שאלות נפוצות
פרופ` פנחס דנון14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיש ושילוב של תרופותקים11/03/2010
שלום
לצערי בעלי משתמש בחשיש פעמיים ביום ורציתי לדעת אם צריכה של משכחי כאבים ותרופות אנטי דלקתיות במקביל לחשיש מעכב את השפעת התרופות ?
הוא קיבל מהרופא 2 תרופות לדלקת בכתף :אוקסיקונטין 20 מ"ג כדור 1 ליום + ארקוקסיה 120 מ"ג כדור 1 ליום, האם זה מעכב את ההשפעה של הטיפול הספציפי ?
(רופא המשפחה לא מודע לעובדה שהוא משתמש בחשיש).
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיקונטין אלקוקסיה וחשיש
פרופ` פנחס דנון12/03/2010כולם חומרים ממכרים ומסוכנים
המלצה הינה לפנות למומחה פנים ומול פנים כדי לטפל בצורה נכונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור למיןדורית08/03/2010
רציתי לברר היכן אפשר לטפל בגבר שהוא כניראה מכור למין. הוא טוען שהוא חייב לקיים יחסי מין לפחות 3 פעמים ביום, הדבר גורר כמובן בבגידה באישה למרות שהוא טוען שהוא עדיין אוהב אותה
אשמח לדעת לאן לפנות... דחוף מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לטיפול
פרופ` פנחס דנון09/03/2010שאלה הינה אחרת עבור אותו גבר והיא האם הוא מוכן להודעת שיש לו בעיה ומוכן לקבל עזרה ?
ואם כן ממליץ לפנות אבחון וטיפול אצל גורם מוסמך כמו פסיכולוג, פסיכיאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימוריםיעלי08/03/2010
שלום רב
אני פונה בגלל בעיה של התמכרות למכונות מזל של בעלי. הוא בעיקר מכור כרגע למכונות המזל של מפעל הפיס אבל לא בוחל בכל משחק בסגנון אפילו אם במסגרת לא חוקית.
מדובר במשהו שהוא עדיין לא במימדים גדולים - לא מדובר במשהו יומיומי והוא גם הפסיק ללכת למיטב ידיעתי מתוך החלטה של שנינו - הפקיד את כרטיס האשראי בידי ומתנהל בסכום מוקצב של מזומן שהוסכם עליו על מנת שלא תהיה לו ההזדמנות והפיתוי. עדיין, היינו בנופש באילת והוא נמשך לזה וישב שם שעות כאשר כילה את זמנו וכספנו על כך - כך שאני מבינה שלבד יהיה לו מאד קשה לצאת מזה. הוא מדווח על תחושת חוסר שליטה ועל תחושת גועל לאחר סיום המשחקים.
אני כרגע בהריון והדבר גורם לי מתח רב ומיותר. בעלי בבסיסו הוא אדם שקול, רציני, מחושב וחכם כך שאני לא מבינה את מה שקורה לו ואיך לפתור זאת.
הוא אף הסכים להיעזר בטיפול חיצוני כי הוא מבין את הבעיה ומודה בה.
אנחנו מתךלבטים לגבי מסגרת מתאימה. ראשית מצבנו הכלכלי אינו מזהיר ושנית הוא אדם מופנם וסגור וקשה לי להאמין שקבוצות תמיכה יתאימו. האם כדאי להמליץ לו על טיפול פסיכולוגי פרטני של אחד על אחד אצל אדם המתמחה בהתמכרויות (איפה מוצאים כזה?) או במכון מיוחד (הרעיון של מקום המרכז אנשים הסובלים מהתמכרויות קשות של סמים ואלכוהול קשה לו).
האם ייתכן והוא יתגבר לבדו תחת כמה עקרונות מנחים ואם יחלוף זמן ללא זה יעבוד או שתמיד זה "ידגדג לו"? אשמח להנחיות בהקדם כולל פרטים (שמות או טלפונים) כדי שנוכל להתקדם בהקדם ולנסות לפתור את זה טרם הלידה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנמר בגוף המהמר רק יושן כל החיים צ
דני מאילת08/03/2010אני נמצא בתהליך דומה המצב הנפשי וביטחון העצמי שלנו נפל מזמן הפתרונות הכלכלים שאנו
מוצאים כדי להסתיר מפניכם את הנזקים הכלכלים לבית הוא מעבר להבנתכם הבעיה שלנו
הוא הזמן שלנו ומי שולט בו כל הרצון בעולם לצאת מזה קשה מאוד שלטי בזמן ובמרחב שלו
גם אחרי שנים רבות הוא יכול לחזור המילחמה היא לכל החיים הנזק לבית יכול להגיע גם עוד
10 שנים מספיק שמישהוא בעוד עשר שנים יפגוש אותו ויגרור אותו למשחק הוא יכול להפסיד את
הבית שלו וכל חסכונותיו בערב אחד אין יצאתי ישנו נמר בכל מהמר זה שאתה מרדים אותו זה
לא אומר שהוא לא שם הרבה הצלחה תמלאי לו את הזמן וכמובן להרחיק ממנו את הניהול הכספי
של הבית תמצאי ענף אחר שיוחל להתמכר אליו עזרה לזולת ספורט טיולי הרים וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים
פרופ` פנחס דנון08/03/2010עמותה זו מתמחה בטיפול בהתמכרות להימורים, וגם מהמרים אנונימיים GA
בנוסף ניתן לפנות מרכזים פרטיים כמו מרפאת הבטים או מיינד קליניק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר מכור לאלכוהוללילך06/03/2010
שלום רב,
אף פעם לא ניסיתי פורום כזה, אני מקווה שמיהו כאן יוכל לעזור לי או להפנות אותי לכיוון הנכון.
בן הזוג שלי מכור לאלכוהול ולאחרונה התופעה מתחילה להחמיר.
אם לפני כן הדבר שהכי הפריע היה הריח שנדף ממנו עכשיו הוא כבר מתחיל להיות ממש נודניק כשהוא שותה, להתפס ולריב על כל שטות נוטה להתפרצויות עצבים מבהילות ולפעמים למקרי אלימות פיזית, אמנם לא כלפי, אבל זה עדיין לא נתפס בעיניי כדבר נורמאלי לעשות.
אני ממש צריכה עזרה מקצועית בשבילו, אבל הבעיה היא שאני גרה באילת ואין לי מושג למי לפנות כאן, או אם יש כאן בכלל מכון גמילה, או תוכניות גמילה .
אני אודה מאוד לכל עצה או הפניה למקום או אדם שיוכל לעזור לי, לפני שהאלכוהול יכניס את חבר שלי לבית הסוהר.
תודה מראש
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצים על עמותת אפשר
פרופ` פנחס דנון07/03/2010עמותה זו מתמחה בטיפול בהתמכרות לאלכוהול
בנוסף ניתן לפנות מרכזים פרטיים כמו מרפאת הבטים או מיינד קליניק
בצפון יש אפשרות לאשפוז דרך עמותת אפשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לקניותד.25/02/2010
חברתי בת 36 מכורה לקניות, נעלים בגדים ואין צורך לציין את החובות הכספיים בעקבות זאת למי עליה לפנות לקבלת עזרה לאיזה רופא באיזה תחום??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות ליעוץ פסיכולוגי
פרופ` פנחס דנון01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לקבל עזרהגלי23/02/2010
שלום
בעלי שותה אלכוהול לעיתים קרובות. למשל, הגיע גם למצב של שתיית בקבוק ודקה שלם על הבוקר. מכיוון שאני לא מכניסה אלכוהול הביתה , שותה לעיתים בעבודה (בערך אחת לשבוע) ונוהג בדרך חזרה תוך סיכון. חוזר כשהוא מתנדנד ומעורפל. תמיד אהב לשתות אך הבעיה החריפה. טוען ששותה כי רע לו בעבודה. אציין כי אהב לשתות גם בתקופות שהיה לו טוב. הוא משקר לי אך יודע שאני רואה ומרגישה. כעת מודה בבעיה אך מסרב לקבל עזרה כלשהי וטוען ש"יתגבר לבד", אך אני לא רואה הצלחה.
אדגיש שוב כי לא מוכן לגשת לכל ייעוץ. לא מוכן להיעזר באף אחד, טוען שלא מאמין בייעוץ. לא מוכן גם לקחת תרופות.
אני מרגישה שהוא בדיכאון, או בדיכאון קל.
כיצד עלי להגיב? לגבות? לעמוד לצידו בכל מצב? בעיני זו התאבדות.
לאיים? לאיים שאספר לבוס שלו? לאיים בעזיבה? לעזוב? איך עושים לזה סוף? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לגלי
דפנה הלמן23/02/2010גלי שלום,
יש מקום לחזור ולהדגיש עבורו שהוא מסכן את עצמו ואת חוששת למצבו.לבדוק איתו אם מוכן ללכת לרופא משפחה,במידה ומסרב ליזום פנייה לרופא משפחה וליידעו.בנוסף,לשתף בני משפחה שלכם שיכולים לסייע לו בקבלת טיפול רפואי.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד
גלי24/02/2010למה כוונתך ליצור קשר עם רופא משפחה? שאני אלך לרופא? הוא הרי מסרב ללכת
האם מניסיונך עוזרת גישה סבלנית ואמפטית עד אין קץ
או גישה קשוחה , סנקציות וכו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לגלי
דפנה הלמן24/02/2010גלי שלום,
ראשית,במידה ומסרב אני ממליצה לפנות בעצמך לרופא המשפחה וליידעו על מצבו.לבקש ממנו לזמנו לביקור אצלו.
שנית,אני ממליצה על גישה אסרטיבית.קרי:הבהרה שחייב להעשות שינוי וההתנהגות שלו פוגעת לא רק בו אלא גם בך.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
גלי24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי מכור להימוריםאמיר21/02/2010
ערב טוב,
אני אחסוך את סיפור החיים העגום של משפחתי כיוון שהתסריט די ברור וחוזר על עצמו
במקרים כאלה. הבעיה היא: שאבי מכור להימורים (צ'אנס)
אצלנו במשפחה הבעיה מתרחשת במעגל שנמשך כך כבר שנים, אפרט -
חובות הימורים...הלוואות...קושי בהחזרת ההלואות...פיצוץ (מכתבים מהבנק ועורכי דין, הגבלת חשבון וכו')...התפכחות..צעדי שיקום וחוזר חלילה כעבור כמה שנים.
כרגע אבי שוב בשלב ההסתבכות בהלוואות ואני חושש ששלב הפיצוץ קרוב מאוד, עניין של כמה חודשים. ואין לנו כבר כוח...
אין לנו שום דרך או ערוץ שבו אנחנו יכול להשפיע על אבי, למרות שאני כל הזמן מציג לו תמונת מצב על מצבו הכספי המתדרדר ומנסה לדבר איתו על הנושא. אבל הוא כמו טייס קמיקזה שלוקח את אימי במושב האחורי. שניה לפני שהוא יוצא לפנסיה חסר אמצעים.
אני גם לא רוצה לפוצץ את היחסים ולאיים עליו כי הוא אדם זקן וחולה.
לצערי אני בטוח שאם אני אנסה לשכנע אותו שילך לגמילה או ייעוץ הוא לא יסכים.
יש לי כל מיני רעיונות שאני לא בטוח שיעבדו כמו למשל להתנות עזרה כספית מסוימת בכך שילך לגמילה, למרות שזה יהיה לי מאוד קשה כי אנחנו זוג צעיר (אני ואישתי בני 29) ומתקיימים בדוחק, חשבתי גם להתקשר לבנק ולבקש שיגבילו את החשבון שלו (שלא יוכל לרשום צ'קים, לעבוד עם כרטיס אשראי) . קשה לי לשבת בצד ולראות איך ההרס הזה חוזר שוב.
ושאלתי האם יש דרך לטפל באדם מכור להימורים, שאינו מוכן להכיר בהתמכרותו ונכנס לסחרור של חובות ?
תודה,
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לאמיר
דפנה הלמן21/02/2010אמיר שלום,
כל עוד אביך לא מודע לכך שהוא מכור להימורים,הטיפול בו לא יהיה אפקטיבי.
יש סיכוי שכאשר הוא יבין שהוא עלול לאבד דברים או אנשים משמעותיים אזי המוטיבציה שלו עשוייה להשתנות ואולי יסכים לשתף פעולה.
אני מציעה להציע לו גמילה במסגרת טיפולית.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לנערות ליוויאלמונית17/02/2010
בן זוגי מכור לנערות ליווי ,אני לא רוצה לעזוב אותי כי יש אהבה מאוד חזקה בנינו,
אני רוצה לעזור לו לטפל בזה,לאן אני פונה בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוא מעוניין ?
פרופ` פנחס דנון19/02/2010ואם תשובה היא כו
1- ניתן לפנות לטיפול במסגרת בריאות הנפש באיזור מגורים
2- מרפאת הבטים באופן פרטי
3- מיינד קליניק שוב באופן פרטי
4-פסיכולוגים ועובדים סוציאליים עם ניסיון טיפולי בהתמכרויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סמים ביתיתאני17/02/2010
שלום
רציתי לדעת אם אפשר למצוא חגיגת בבדיקת סמים ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל סם רשות המלחמה בסמים ובית מרקחת
פרופ` פנחס דנון21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)