מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השראת לידהענת13/10/2010
שבוע 36+1, מטופלת בפרגמין ( כתוצאה מאלרגיה לקלקסן) עקב APLA חיובי חלש אחרי 3 הפלות - אובדן דופק, ושני הריונות כימיים. (2 הריונות ראשונים תקינים).
הרופא שלי קבע לי השראת לידה לשבוע 39 באיכילוב, שם הוא עובד. העניין הוא שאני מעדיפה ללדת בבלינסון, שם ילדתי את הילדים הראשונים שלי.
אם אגיע לבלינסון בתאריך שנקבע לי להשראה, האם אתקבל ללידה, או שמא המדיניות שם שונה?
כי לא הייתי רוצה לקחת צ'אנס עם ההריון. אם לא יתאפשר לי ללדת בבלינסון, אלד בתאריך שנקבע לי בליס.
בתודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השראת לידה - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/10/2010קרוב לוודאי שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשני13/10/2010
בהריון שבוע 36
החל משבוע 26 גרד ופריחה בגוף שהשתפרו.
חזרתי מספר פעמים על תפקודי כבד שהיו תקינים.
בבדיקה האחרונה יצא Alkaline Phosphatase עם ערך 129.1 U\L
ALT יצא 12 U\L
AST 18
GGT 7
1.האם Alkaline Phosphatase גבוה קשור לגרד והאם יש לשקול יילוד מוקדם?
2.האם מסוכן להריון חריגה זו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/10/2010לא זה תקין להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןדקלה12/10/2010
שלום,
מה אומר המחקר לגבי טיפול בקלקסאן עקב קרישיות יתר והפחתת הסיכון לרעלת הריון? האם מומלץ גם אספירין או שקלקסאן מספיק? אני בת 35. סובלת מפקטור 5 ליידן הטרוזיגוט, MTHFR הומוזיגוט ופרוטאין C נמוך מהנורמה. ללא הפלות בעבר הריון אחד בעברי לפני 4 שנים היה ללא מדללים והיה תקין, לידה במועד, עובר גדול. אבל 5 ימים אחרי הלידה הופיעה לראשונה רעלת וגם TIA. חוששת שבשל גילי אני בסיכון לרעלת בהריון הבא. אודה אם תוכל להתייחס לשאלת הקלקסאן והאספירין ומניעת רעלת במקרה שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/10/2010יש צורך בפרטים נוספים כדי לגבש דיעה
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה עובר גדולירדן12/10/2010
שלום, זהו הריוני הראשון ואני בשבוע 30+6, לפי האולטרסאונד העובר גדול בשבועיים באופן עקבי עוד מהסקירה המאוחרת.העובר שוקל נכון לשבוע זה 2102. בדיקת העמסת סוכר 100 תקינה וכמות מי שפיר תקינה. אני נולדתי במשקל 5250 , לאימי לא הייתה סכרת הריון אך לאחותי כן. רוב הילדים במשפחה נולדו גדולים יחסית (לא כמוני...). רציתי לדעת מה הסיכויים שלי (אם אפשר בכלל כבר לשער) ללדת לידה רגילה. באיזה שלב מחליטים לנתח קיסרי וקובעים תאריך במידה ויש צורך? האם לנוכח משקלו יש סבירות שאעבור ניתוח ולא לידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילה עובר גדול - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/10/2010טווח המשקל ללידה רגילה שונה בין בתי החולים השונים ונע בין 4000-4500 גרם
התיעצי עם הרופא המטפל וביה"ח בו אמורה ללדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירמיכל12/10/2010
שלום רופאים נכבדים
היום בביקורת שגרתית אמר לי הרופא שיש מיעוט מי שפיר יחסית לשבוע [אני שבוע 20] נשלחתי למיון שם נבדקתי בדיקת US נאמר לי שעל פניו כמות מי שפיר תקינה.
שאלותיי:
1. האם כמות מי שפיר יכולה להשתפר בתוך כמה שעות? במה זה תלוי?
2. האם שתייה מרובה רלוונטית לכמות מי שפיר?
3. האם לחץ בעבודה ובכלל יכול להשפיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/10/20101. כן. באם בעובר הטיל את מימיו שתיה אמהית וההבדל בין בודקים שונים
2. באופן מוגבל בלבד
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןמורן12/10/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 26+3 בבדיקות דם נראה המוגלובין נמוך, הרופא אמר שאני מתחילה להיות אנמית וביקש להכפיל את כמות הברזל.
אני לוקחת מולטיפמינה של מכבי שמכיל כידוע ויטמינים נוספים כגון ויטמין A,D,E,C,B1,B2,B6,B12,B3 חומצה פולית וויטמינים נוספים.
הרופא אמר לקחת שני כדורים ביום כדי להכפיל ברזל.
השאלה האם זה בסדר להכפיל את כל שאר הויטמינים והמינרלים שבטבליות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/10/2010מומלץ לטול כדורי ברזל ייעודיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 31חסויה12/10/2010
שלום היום ביצעתי בדיקה וגינלית של אורך צוואר הרחם ויצא 29 מ"מ ולפני שבוע וחצי היה 32 מ"מ אני בהריון תאומים עם צירים מוקדמים התקשויות ברחם והצוואר סגור שאלתי היא האם כרגע 29 מ"מ זה תקין?
שאלה נוספת עקב הצירים נתנו לי 2 זריקות של צלסטון וביומיים הללו התנועות של העוברים ממש פחתו כאילו הם ישנונים למרות שבבדיקת אולטרסאונד נצפה דופק תקין לשניהם אך הם היו ישנונים הם זה תקין בגלל הזריקות? ואם כן מתי זה אמור לחלוף? תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 31 - תגובה
פרופ' יריב יוגב12/10/2010ערך תקין
הישנוניות אופיינית לאחר צלסטון למשך יום יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אינסוליןסכרת הריון11/10/2010
שלום רב,
יש לי סכרת הריון, במעקב עם ערכים גבוליים בבקרים (86-100) ואחרי ארוחות גדולות (126-145). שבוע 36+4.
התחלתי אינסולין, מרשם ל-12 מנות ביום...
בחדר האחיות הנחו אותי איך מזריקים בשעה קבועה, במדידה ראשונה יצא לי בצום 84 והם נלחצו להזריק 12 מנות, אמרו שזה יכול לגרום לתת סוכר... ביקשו שפעם ראשונה אזריק 6 ואראה איך זה מתפתח.
האם להתחיל לשחק עם הערכים או להתחיל להזריק 12 בכל יום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת אינסולין - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/10/2010מטרת הפורום אינה לתת ייעוץ מסוג זה ללא הכרות עימך או עם גורמים נוספים המשפיעים על ההחלטה
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVשלומית11/10/2010
שלום,
בתוצאות בדיקות הדם עלה:
CMV iGg -positive
CMV iGm - negetive
לפי מיטיב הבנתי חליתי במחלה הנ"ל בעבר ואיני חולה בה כעת.
בהריון הקודם שלי בשנת 2009 CMV iGg גם היה negetive
בעלי היה חולה במחלת הנשיקה בחודש מאי, לפני שנכנסתי להריון.
האם ייתכן שנדבקתי ממנו במחלה ועד הכניסה להריון.
כיום אני בשבוע 8.
האם למרות שהתשובה שלילית להידבקות יש צורך לבצע בדיקות מיוחדות/
לפנות למחלקה לבדיקות זיהומיות/הריון בסיכון.
אודה לתשובכם הדחופה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/10/2010אין צורך בכל בדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלימה פתאומית שבוע 22ג11/10/2010
שבוע 22 הייתי ברכב ליד הנהג כשהוא בלם פתאום בגלל חתול שצץ בכביש, החגורה הייתה מעל הפופיק(מיקום בו הרחם עדיין לא הגיע), אך הרגשתי את הבלימה ואת הלחץ על האיזור של החגורה, לאחר לא היו כאבים והרגשתי תנועות העובר, בכל זאת הלכתי לרופא שהמליץ ללכת למיון, לאחר שש שעות מהאירוע בדקו אותי במיון כולל מוניטור ואולטרסאונד ואמרו שהכל נראה תקין, אבל ליתר בטחון המליצו לעשות סקירה למוח עובר עוד שבועיים
שחררו אותי הביתה
מה הסיכויים שמחבלה כזו יהיה נזק לעובר? הרי אחרי הכל אני מרגישה תנועות
והאם זה בסדר שבמיון שחררו אותי הביתה לפני 24 שעות השגחה? האם זה אומר שרוב הסיכויים אין נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלימה פתאומית שבוע 22 - תגובה
פרופ' יריב יוגב11/10/2010קטן ביותר
ע"פ המתואר קרוב לוודאי הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה לאחר קיסרי+לידה רגילה...חגית10/10/2010
שלום וברכה,
אני בהריון, עברתי כמעט בשבוע את תאריך הלידה. זו לידה שלישית. הראשונה היתה קיסרי בגלל תאומים שהראשון עכוז והשניה היתה לידה רגילה לאחר זרוז בשבוע 40+2 מאחר והערכת משקל העובר היתה קרובה ל-4 ק"ג (+סכרת הריון) ורציתי לידה רגילה.... בשני ההריונות הקודמים היתה לי סכרת הריון ובהריון הנוכחי אין לי.
הערכת משקל העובר נכון ליום שישי האחרון עפ"י האולטרסאונד - 3,900 ק"ג. אני כמובן רוצה לידה רגילה. האם יש משמעות למשקל העובר גם בלידה זו (כדי ללדת לידה רגילה), בגלל הצלקת של הקיסרי (שהיה לפני 9 שנים...)? אני מבחינתי , אם יש חשש שבגלל שהעובר יהיה גדול תהיה נטיה לקיסרי, אני מעדיפה להתפנות כבר עכשיו לחדר לידה לזירוז והעיקר שהלידה תהיה רגילה ולא קיסרי.
אודה על תשובתך המהירה, אני בלחץ אטומי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה לאחר קיסרי+לידה רגילה... - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2010כמובן שעדיפה לידה רגילה ועדיף כי תחל באופן עצמוני ולא לאחר השראת לידה
לאור הערכת המשקל וההיסטוריה המיילדותית יש מקום להתייעץ עם הרופאים בו את אמורה ללדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- shiliaAdeena10/10/2010
שלום. אני גרה בארה"ב ורוצה לשמוע חוות דעת ישראלית.
אני בשבוע 33, הריון שני, שיליית פתח מלאה.
השילייה צורתה כשתי שיליות מחוברות ויש שם הרבה נימי דם [בחלק ההוא] וחבל הטבור נמצע באמצע בדיוק מעל הסרויקס בין כאילו שתי חלקי השיליה.
היו לי צירים המון במהלך הריון זה בפרט אחרי מאמץ או יחסי מין אך אין לי דימום כלל.
בחג הייתי בבית החולים מכיוון שהיו לי צירים חזקים והתעלפתי.
נתנו לי סטרואידים והורו על שמירה מלאה והמנעות מיחסי מין, כמו כן הורו לי להמשיך מעקב אצל MFM אפילו שאני כן אצל רופא של הרייון בסיכון.
שאלותי;
מה היו עושים במצבי בישראל?
האם אסור גם אורגזמה בלי חדירה?
מה זה MFM? האם זה הכרחי להחליף רופא? מה הסיכונים?
מה זה שמירה מלאה? יש לי ילד בן 12 חודשים!
האם אני יכולה פחות לדאוג ולשמור כי אין לי דימום?
האם יש אפשרות להמנע מניתוח קיסרי?
מה הסיכונים שיש לי? מה אני צריכה לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר shilia - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2010לא יחסי מין עם חדירה
אין מניעה מאורגזמה
MFM- רופא מומחה לרפואת אם ועובר או מומחה בלשון האם להריון בסיכון גבוה
התיעצי עם הרופא המטפל לגבי מגבלות השמירת הריון
לא ניתן להמנע מניתוח קיסרי ע"פ מקום השליה המתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי - סכרתשירי09/10/2010
שלום,
אילו התאמות נשעות במקרה של סכרת המטפולת באינסולין ומדוע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - סכרת - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2010ישנו פקטור תיקון מאחר והוכח כי סוכרת משנה את ריכוזי הערכים הנמדדים בדם האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לטוקסופלמוזיסשירה08/10/2010
אני בתחילת שבוע 14 להריוני.בסוף שבוע 12 אכלתי קציצה מבשר עוף והודו שהיתה
מטוגנת מבחוץ אבל אחרי שאכלתי ראיתי שהיא לא מבושלת לגמרי מבפנים.
האם יש חשש להדבקות בטוקסופלמוזיס?
תוך כמה זמן מהמקרה אפשר לבדוק נוגדנים לטוקסופלמוזיס ולדעת בבירור אם נדבקתי
או לא?
אודה לתשובה מהירה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לטוקסופלמוזיס - תגובה
ד''ר אלי רימון08/10/2010בדקי עכשיו ואם נחשפת לטפיל אז אין סכנה ואם לא נחשפת חזרי עוד 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהלימור08/10/2010
ד"ר שלום
הריון שבוע 22 עם פטריה בנרתיק קיבלתי נרות רגיסטן ל 6 ימים שאלתי קצת מוזרה ביומים הראשונים אחרי שהכנסתי הרגשתי אי נוחות וקצת כאב בעת ההחדרה וביום השלישי עשיתי זאת נכון האם יש מצב שהכנסתי למקום הלא נכון? האם יש אפשרות בטעות להחדיר את זה למקום בו אני מטילים שתן? והאם יכול להיגרם מזה נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד''ר אלי רימון08/10/2010אין מקום לטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)