פורום מין וסקסולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באדי מסאג' - נא עזרתכם...
    גדעון
    21/08/2010

שלום רב, לפני מספר שעות התפתתי בטיפשותי ללכת ל"Body Massage" באחד המקומות "המוכרים" בבנקוק. הטיפול כלל שטיפה יסודית באמבט חם עם סבון(היא גם שפכה שם נוסל נוסף שדומה לסבון, לא בטוח מה זה), שפשוף מסיבי של גוף בגוף, קיום יחסי מין מלאים (בוצעו עם קונדום)ושוב שטיפה. תוך כדי הטיפול שמתי לב לאדמומיות בישבנה של המעסה שלא ייחסתי אליו חשיבות באותו שלב..בנוסף, יש ברגלי שפשוף מלפי כיומיים שנמצא בשלבי הגלדה, מעוצמת הטיפול ןבמהלכו הגלד "התרכך" והאדים ונראה כאילו השפשוף התעורר לחיים.
    לאחר מעשה נגשתי לאינטרנט ונכנסתי ללחץ בעקבות "שטף המידע".
    אני חושש בעיקר מהדברים הבאים:
    1. הדבקות ב HIV
    2. צהבת
    3. הרפס (אדמומיות בישבן?...)
    4. מחלות אחרות

מה הסיכוי להדבקות בנ"ל? האם יש בידי מה לעשות כעת?
    אנא ענו לי בהקדם, אני בלחץ היסטרי...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באדי מסאג' - נא עזרתכם...

הוספת תגובה

• מה אתה עושה פה ? רוץ לעשות בדיקת דם

חסוי
    21/08/2010

מה אתה עושה פה ? רוץ לעשות בדיקת דם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לך למיון והם יבדקו את זה+בדיקת דם על המקום !! בהצלחה, בשורות טובות .. !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גש לרופא עור ומין

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לרצות מין
    בר
    21/08/2010

נשואה 20 שנה , יחסים טובים.
    בעבר חשבתי שאפשר למצוא אהבה ע"י "נתינה".
    זו תקופה שהייתי מתה למחוק מחיי.
    אחרי טיפול הפסקתי.
    מאז שאני חברה של בעלי מעולם לא נגי בי גבר אחר .
    יש בינינו יחסים טובים ואני אוהבת ומעריכה אותו.
    הבעיה שאני לא רוצה לקיים איתו יחסי מין (אני מכריכה את עצמי פעם בחודש - חודשיים)
    היתה לי תקופה ארוכה של דלקות בשתן שהיו סיוט.
    אני רוצה שיהיה לנו טוב, וכשאני לבד ,באוננות אין לי בעיה.
    מה לעשות כדי להשתחרר ולרצו ת יותר.
    הבעיה פוגעת ביחסים ויש כעסים במקומות אחרים שיוצאים על שטויות (מצידו) .
    הוא טוען שאני מנותקת ולארואה אותו ממטר. החלק של מנותקת נכון.
    בבקשה אל תגיד לי ללכת לטיפול כי כרגע זה לא אפשרי (אם יהיה אפשרי - אלך) .
    אני מקווה שאוכל לקבל עזרה דרך פורום זה מבלי שתגיד לי ללכת לטיפול
    (אם הייתי יכולה לא הייתי פונה דרך פה. .
    נ.ב
    בפעמים שאניחנו מקיייםיחסי מין - ה בסדר. אני יכולה בעזרת דימיון להסתדר.
    אבל בדימיון אסור שיפיע מישהו מוכר .

לקביעת תור
    סגירה
    קושי לרצות מין

הוספת תגובה

• רוצה לרצות מין

23/08/2010

את פונה ומבקשת שיגידו לך לא ללכת לטיפול, כשזה מה שאת צריכה. לגשת לטיפול מיני-זוגי עם בעלך. אין פתרונות קסם שניתן לתת על גבי פורום. הלוואי והיו.

בינתיים - נסו לקיים מפגשים מיניים מענגים ויזומים. לא צריך חשק בשביל זה וגם לא חובה חדירה. עיסויים מענגים הדדיים, חיבוקים, ליטופים וכד'. בשביל זה לא צריך חשק. חשוב שתשמרו על אינטימיות ותקשורת חיובית גם כשאין יחסי מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק בעקבות תרופות נגד דכאון
    מתוסכלת
    20/08/2010

שלום למומחים,

אני בת 29 , עד לפני שלוש שנים נהנתי מאוד ממגע, ממין והצלחתי להירטב. לפני כשלוש שנים, התחלתי לקחת כדורים נגד דכאון וחרדה ומאז נעלם החשק כליל, אני מאוד מתוסכלת מהמצב. האם יש תרופה או משהו טבעי שניתן לקחת כדי להחזיר את המצב לקדמותו? גם בתקופות שלא לקחתי את הכדורים, לא חזר אליי החשק.

יש לציין שילדתי לפני חצי שנה ומאז המצב גרוע עוד יותר.

אודה לתשובה

הוספת תגובה

• ראשית מזל טוב!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    20/08/2010

מעבר לזה מדוע את ממשיכה ליטול את התרופות נגד דיכאון? האם את במעקב כלשהו? האם שאלת את הרופא שנתן לך את התרופות האם ניתן להחליף את התרופות לכאלו שלא משפיעות על התפקוד המיני?

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני
    אנה
    19/08/2010

אני בת 19 ואין לי חשק מיני בכלל..עכשיו יש לי חבר ואני ממש סובלת מהסקס שאני לא משתפת פעולה וולא נהנת . החדירה כואבת לי,ונותנת לי הרגשה מוזרה, ובכלל כל המגע הזה רק מעצבן אותי..אני מקנאה בחברותי שנהנות מסקס.אין לי שןם סיבה פסיכולוגית להרגיש כך. גם אמי מאוד קרירה מינית ולכן אני חושבת שירשתי את זה ממנה ושזה פיזי ולא נפשי. רציתי לשאול האם צריך לטפל בחוסר חשק ע"י תרופות או שיש אופציות אחרות??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חשק מיני

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני

אורית פס
    20/08/2010

את סובלת מתסמונת כאב בזמן קיום יחסי מין ויתכן שזו הסיבה [ואולי יש נוספות] להעדר כל חשק מיני אצלך. הגיוני שלא יהיה חשק כאשר חווים כאב,מומלץ לך לפנות לטיפול מיני פרטי או במסגרת מרפאה ציבורית, מצב כזה מוכר ויש מה לעשות,קודם בענין הכאב ובמקביל תטופל גם בעית החשק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין
    טוהר
    18/08/2010

השארתי הודעה מ15 לחודש, למה לא עונים? רופא נשים שלי בחופש, ברצוני לדעת יש לי כאבים חזקים בקיום יחסים, גם שלא מקיימת זה כמו כאב שיניים, ילדתי לפני 4חודשים, יש הפרשות רגילות, לא יבשה, הפסקתי להניק ולקחת סרזט לפני חודש, יש סיבה לכאבים, ומתי המחזור אמור להופיע? לפני ההריון לא היו כאבים, חוששת שזה משהו לא בסדר,

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין

הוספת תגובה

• יהייה נכון שתפני

ד``ר עידן מיליצ`ר
    19/08/2010

לרופא שמחליף את הרופא שלך. לא יהייה נכון לתת לך מענה (לא מקצועי) טלפונית.

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויה לא גומרת
    נויה
    17/08/2010

שלום לכם,
    אני בשנות ה20 המאוחרות לחיי, בעלת מודעות מינית מאוד מאוד גבוהה ומכירה את הגוף שלי מצויין.
    היה לי מספר לא מבוטל של פרטנרים לסקס, מגוון חוויות יוצא דופן (גברים, נשים, אורגיות, צעצועים, BDSM וכו'), אפילו עבדתי בחנות לאביזרי מין.
    לפני כ-20 שנים עברתי התעללות מינית ואונס ע"י קרוב משפחה.

אני לא מסוגלת להתנשק.
    האזורים הארוגניים בגוף שלי ממש לא רגישים למגע.
    מעטות הפעמים (אני יכולה לספור על שתי ידיים) שהגעתי לאורגזמה עם פרטנר.

כתוצאה מהסלידה שלי מנשיקות הרבה מאוד גברים נרתעים מיצירת קשר איתי.
    חוסר ההנאה מסקס גורם לי לתסכול. אני טיפוס *מאוד* מיני, אבל אני גומרת רק מאוננות (רק עם היד, הצעצועים סתם מציקים לי).

אני לא יודעת אם הבעיה היא פיזיולוגית או פסיכולוגית.
    אני לא יודעת איך (אם בכלל אפשר) לטפל.

לקביעת תור
    סגירה
    נויה לא גומרת

הוספת תגובה

• בואי נהיה אופטימיים

KingSolomon
    17/08/2010

הי נויה

למרבית הבעיות יש פתרון. ואין סיבה שאצלך זה יהיה אחרת, למרות שאת וודאי בחורה מיוחדת וסיפור החיים שלך הוא ייחודי רק לך.
    כאשר קיימת ברקע התעללות מינית - ואת מספרת את העניין בגלוי וביושר מעוררי הערצה - נדרש קודם כל טיפול ברמה הנפשית-פסיכולוגית.
    האם עברת משהו כזה?
    משם אפשר להתקדם ולראות אם נדרש משהו נוסף.
    לעת עתה, כדאי בעיקר להכיר במצב ולעשות תיאום ציפיות מראש: "אני הולכת לגמור אחר כך, לידך אם תרצה, באוננות". באותו גילוי לב שכתבת כאן תוכלי להציג הצהרה כזו גם לפרטנר רציני.
    אם זה לא בשל להציג לו את זה, לפחות תקיימי את תיאום הציפיות הזה עם עצמך, בהנחה שזה "סידור זמני".
    לכן הכי חשוב - לא להתחמק וללכת לטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי טיפול פסיכולוגי, ובכל זאת....

נויה
    17/08/2010

ראשית, תודה על התייחסותך.
    שנית, עברתי טיפול פסיכולוגי סמוך לאירוע. לדעת הפסיכולוג הטיפול היה קצר וטוב מהמצופה. אני מודה שככל שהתבגרתי הבנתי עד כמה המצב לא טוב והטיפול לא היה יעיל כלל. לא הצלחתי להתחבר למטפלים נוספים (ניסיתי עוד כמה פסיכולוגים מגיל 17 עד 20).
    למזלי זכיתי להכיר בחיי בני זוג נפלאים וקומץ חברים מדהימים שתמכו, הכילו עזרו והיו בשבילי. האנשים האלה עזרו לי מאוד להתגבר. אני חושבת שהיום אני בסדר. זאת אומרת שנכון להיום אין לי רגשי אשם, אני מאוד מרוצה מהמראה ומהגוף שלי, אני מאוד בטוחה בעצמי ובאיכויות שלי, אני אוהבת את עצמי (זה לא מובן מאיליו, זה אחרי שנים של עבודה).
    ובכל זאת, אין לי תחושה בדגדגן או בפטמות בכלל!

מי (גניקולוג/סקסולוג/פסיכולוג) יכול לאבחן האם הבעיה היא פזיולוגית או פסיכולוגית?
    מהן שיטות הבדיקה והטיפול לבעיה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבת בעצמך

KingSolomon
    17/08/2010

שאת יודעת שהטיפול היה קצר ולא מספיק כדי לכסות את כל הספקטרום.
    כלומר גם לך ברור שיש פה כמה נקודות בלתי פתורות.
    חברים וסביבה תומכת הם נהדרים והם יכולים לסייע בהתמודדות עם כמה נקודות "רכות" שנמצאות במעטפת של האישיות כגון אלו שציינת במכתבך. אבל הם וודאי לא יכולים להכנס למימד של הבעיות שאת מציית כמו סלידה מנשיקות.
    עברו עליך שנים של הפנמה והתבגרות, והחברה הסובבת אותך תמכה בך ונתנה לך כוח כדי שתוכלי לשוב לטיפול ולהשלים בו את החסר.

למעט במצבים קיצוניים מאוד של גרימת נזק במערכות עצבים - לא אמור להיות אבדן פיסיולוגי של יכולת החישה. את עצמך אומרת שאת מאוד מודעת לגופך ולמיניותך (כלומר הם נמצאים שם 'תקינים' לחלוטין), ושאת גומרת באוננות עם היד - כלומר האיזורים הארוגניים שלך מתפקדים פיסיולוגית כראוי.
    זה מתחיל ונגמר במימד הנפשי.

כמה שאלות על קצה המזלג (בשום אופן לא תחליף לטיפול):
    האם באותן פעמים שכן הצלחת לגמור עם פרטנר אלה היו סצינות "קיצוניות" יחסית במובן של BDSM וכד'? וכשאת מאוננת - על מה את מפנטזת?
    עניין אחרון - איך את מסבירה לעצמך את העניין של רתיעה מנשיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה ותשובות לשאלות הנוספות שעלו

נויה
    17/08/2010

הבהרה: גם באוננות אין לי תחושה בדגדגן, אני פשוט נוגעת בנקודה אחרת. זה ממש כאילו הדגדגן נצרב זה לא אובדן תחושת עונג, זה אובדן תחושה בכלל.

אני גומרת עם גבר נפלא שיש בינינו התאמה מינית מושלמת. הוא פורט על אותה נקודת עונג ביעילות.
    אוהבת פיסטינג.

הפנטזיות שלי הן משתנות, תנוחות שונות, וגינאלי/אורלי/אנאלי, נשים וגברים, BDSM, ממש הכל מכל וכול כיד הדימיון הטובה.

לגבי הרתיעה מנשיקות, הדחקתי כמעט הכל חוץ מאשר סצנת נשיקה גועלית במיוחד. כשגבר מתקרב קרוב מידי אני פשוט מתנתקת וזה לא משנה כמה אני אוהבת אותו או נמשכת אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העקרון נותר בעינו

KingSolomon
    17/08/2010

כדאי לך ללכת ולהשלים את מה שאת עצמך מגדירה כתהליך שלא הושלם.
    רצוי לחפש מטפל/ת עם התמחות בתחום הזה כמובן, וכזה שידוע עליו שמפנה לסקסולוג בשעת הצורך.

בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

נויה
    17/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לגמור
    יוסי
    17/08/2010

שלום,

מזה זמן מה שאני יוצא עם מישהי אחרי שלא יצאתי עם אף אחת קרוב לשנה (אחרי שסיימתי קשר של כ-10 שנים). בזמנו, בקשר הקודם, היו לי פעמים שגמרתי מהר וכשהתחלתי לצאת עם הבחורה החדשה נורא חששתי שמא בפעם הראשונה שלנו אגמור מהר.
    אני לא יודע להסביר את זה אבל לפני כמה ימים, היא עשתה לי ביד ולא גמרתי... אותו דבר קרה יומיים אח"כ כששכבנו, פשוט לא הצלחתי לגמור.
    הגוף שלה מדהים בעיני, כשאנחנו מתמזמזים אני מאד מגורה והזקפה חזקה מאד.

יכול להיות שזה פשוט מהלחץ שמא אגמור מהר?
    יכול להיות שזה קשור לעובדה שבכל התקופה הארוכה שהייתי לבד גמרתי רק באוננות עם סרטים? יכול להיות ש"דפקתי ת'מוח" והחיים האמיתיים לא מגרים אותי?

תודה רבה,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לגמור

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

יוסי
    17/08/2010

אני בן 30 ולא על תרופות נוגדות דיכאון (שהבנתי שלפעמים גורמות לעיכוב השפיכה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממ...

KingSolomon
    17/08/2010

חסרים כאן כמה פרטים חשובים:
    א. כמה זמן אתה בקשר החדש?
    ב. האם במהלכו אתה דבק בהרגליך הקודמים וממישך לאונן הרבה מול פורנוגרפיה כפי שהתרגלת בעבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

יוסי
    18/08/2010

אנחנו יחד כמה שבועות ובזמן הזה לא עשיתי כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהו יש עוד תובנות? תודה...

יוסי
    21/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאים נכבדים

יוסי
    23/08/2010

אני לא יכול שלא לשים לב שאתם עונים על שאלות רבות שנשאלו לפני ואחרי שאלתי אך מתעלמים ממני לחלוטין. מדוע?
    אשמח לתשובה מלומדת לגבי בעייתי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפיכה מעוכבת

26/08/2010

העובדה שאתה לא מצליח לגמור בחדירה קשורה לעכבות, חרדה, משהו רגשי וכדומה. ייתכן דווקא בשל העובדה ש"נפלת" על מישהי רצינית יותר. גם העובדה שהתרגלת לגמור באוננות בגירוי מסויים תורמת לכך.

אם זה נמשך כדאי שתפנה לטיפול מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוסי
    27/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף פעם לא הבנתי...
    אוגי
    17/08/2010

האים אישה יכולה להעביר לגבר מחלות בזמן מין אוראלי שהיא עושה לו?....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אף פעם לא הבנתי...

הוספת תגובה

• לאוגי

אורית פס
    20/08/2010

כן, ניתן להעביר מחלות דרך מין אורלי שהאשה נותנת לגבר,אולי דר. חרותי ירחיב בענין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "חוסר חשק מיני "
    נוש נוש
    17/08/2010

שלום רב
    כבר זמן רב אני אני מרגישה בחוסר חשק מיני המלווה אותי.
    איני נוטלת גלולות .
    החשק היחיד מתעורר בימי הביוץ .
    בשאר ימות החודש קשה מאוד לעורר אותי מבחינה מינית .
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    "חוסר חשק מיני "

הוספת תגובה

• יש כמה נקודות לא ברורות דיין

KingSolomon
    17/08/2010

הי שחפית, שלום לך

ככלל, החשק המיני ותדירותו הם דבר המשתנה מאדם לאדם ומתקופה לתקופה, על פני קשת אפשרויות רחבה מאוד.

כתבת - "די הרבה זמן" - כמה זמן?
    וכיצד נראו הדברים לפני כן?
    האם את בקשר קבוע לאורך התקופה הזו?
    האם ניתן להצביע על אירוע מסויים או תפנית חשובה או סתם שינוי בחיים או בקשר הזוגי/מיני מאותה נקודת זמן ?
    כתבת גם ש-"קשה לעורר אותך" - משמע זו מלאכה המוטלת על מישהו אחר.
    מה קורה כשאת מטילה משימה זו על עצמך?

ואו.. "הפצצתי" אותך בשאלות.
    אם יש לך כוח לענות עליהן זה יכול לעזור.. :-)

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחפית

אורית פס
    20/08/2010

השאלות שנשאלת בתגובה לשאלתך ע"י גולשת אחרת רלבנטיות וחשובות, ואם היית פונה לטיפול מיני היית נשאלת על כך, הנושא של חשק מיני בנשים אכן מורכב,לבירור יסודי ומענה לבעיה מומלץ לך לפנות לסקסולוג\ית,טוב שבימי הביוץ יש חשק,בהשקעה של מגע מקדים אני מאמינה שתוכלי להתעורר, נסי לומר לפרטנר מה מגרה אותך כדי שתקבלי גרוי ומגע מדויקים לצרכייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחחחחווווו
    חסויההההה
    16/08/2010

שלום רב !!

רציתי לדעת האם הסיכויים להריון פוחתים כאשר בחדירה האישה היא מעל הגבר?או שזה לא משנה ..אשמח לתשובה אפילו ממישהי שיש לה נסיון ולאו דווקא המומחים...תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    דחחחחווווו

הוספת תגובה

• לא בצורה משמעותית

KingSolomon
    16/08/2010

שלום לחסויה...

למה את שואלת בעצם? ולמה זה דחוף..?
    אם את בספק אם את בהריון - קני בדיקה ותבררי את העניין.
    אם את רוצה לדעת מכאן ולהבא - זו בוודאי לא שיטה למניעת הריון.

גם אם קיים הבדל כלשהו בסיכויים הוא כנראה די קלוש. מכיוון שסיכויי הכניסה להריון מושפעים מעוד הרבה גורמים, בוודאי שלא ניתן לבודד את עניין התנוחה ולהגיד שכאשר את למעלה הסיכויים פוחתים. אם מצאת חן בעיניהם - לתאי הזרע אין בעיה "לטפס" ולהגיע אליך אם זה מה שבא להם לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מלללךךך

חסוי
    17/08/2010

אני וגיניסטית לשעבר ורק התנוחה הזו מתאימה לי כרגע..והרצון שלי להכנס להריון הוא גדוללל .. אז כך שאם הסיכויים קלושים לאי כניסה להריון -אני מודה לך על התשובה !! עודדת אותי ..!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביחסים
    טוהר
    16/08/2010

שלום רב, ברצוני לברר דבר מה הרופא שלי בחופש, אבקש את עזרתכם, ילדתי לפני 4חודשים, לאחר שקיימתי יחסיים היו לי כאבים ממש חזקים ברחם, יש סיבה לכך? לפני ההריון ובהריון לא היו כלל כאבים כאלה, רשמתי את הבעיה כבר כמה פעמים לא עונים , תודה מראש, הנקתי עד לפהי חודש ולקחתי סרזט, כיום כלום, יש הפרשות, לא יבשה,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ביחסים

הוספת תגובה

• לאור טוהר

אורית פס
    20/08/2010

כדאי לגשת לגניקולוג חלופי גם אם הקבוע בחופש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה קצת פסיכולוגיה מודרנית
    אורן
    16/08/2010

עברתי על התגובות בעקבות השירשור הזה...

והזדעזעתי מחוסר הידע לגבי כל מה שקשור לפנטזיות "לא לגיטימיות".

אני לא יודע על מה מסתמכים כל המגיבים הקיצוניים שמבקרים את מה שענת כתבה... אבל אחד הרעיונות הכי בסיסיים בפסיכולוגיה המודרנית... כלומר, בפסיכואנליזה שפרויד פיתח, אומר שאנחנו במילא מוצפים בעולם שלם של דחפים לא מודעים. שחלקם גם לא מוסריים. אבל שאין לנו אחריות או שליטה עליהם.

ההבדל בין לרצות משהו באופן דמיוני או לא מודע (או אפילו "תת מודע") ןלעשות אותו באמת הוא תהומי. ובדרך כלל אלה שני עולמות שונים לחלוטין.

לא רק שאין שום דבר רע ב"לרצות" או להנות מדברים אסורים. אלא שלפי הפסיכולוגיה המודרנית, ישנם הרבה מאד דברים "רעים", שכמעט כל אדם בריא ושפוי ומאוזן ממילא משתוקק אליהם או אפילו "עושה" או "מדמיין" אותם לעצמו (סתם בדמיון, בחלומות, בהשפעת אלכוהול וסמים, היפנוזה ועוד).

הרעיון הוא שאי אפשר להילחם בצורך הדמיוני והבלתי מזיק הזה. כי זאת תהיה חוסר הבנה מוחלטת של הצרכים הנפשיים של האדם. רק לצורך הדגמה, לפי פרויד, כל ילד מתבגר רוצה להרוג את אבא שלו ולשכב עם אמא שלו... שזאת סטייה חברתית הרבה יותר קיצונית מעונש. אבל עדיין, אף אחד לא מבצע אותה ושוב, כל הרעיון הוא שיש דברים לא מקובלים שנתפסים באופן לא מודע ולא מעשי כמושכים מכל מיני סיבות פסיכולוגיות. לפעמים גם רצח ואלימות הם פנטזיות. כדי לשחרר מתח פנימי וכו', אבל זה לא אומר שהם פוגעים בגוף או בנפש, אלא להפך! בדרך הזאת האדם מעדן את עצמו ומתמודד עם עודף האנרגיה....

בקיצור, הדעה שאומרת שפנטזיות של דברים פליליים או לא מוסריים היא אסורה, נובעת מאי הבנה של נפש האדם, כמו שהיא הובנה ונחקרה בהרחבה על ידי הפסיכולוגיה המודרנית. זאת חשיבה פשטנית ומיושנת ולא נאורה, למרות שהיא מתיימרת לרגישות מוסרית גבוהה.

הלקח העיקרי הוא, שבעצם בהדחקה של הפנטזיות, לא מבטלים את המשיכה ואת התשוקה שלהן, אלא רק קוברים אותן קצת יותר עמוק מתחת לתודעה. ואז, במקום להבין את הנפש, מתחילים להרגיש עודף מתח ורגשי אשמה ולפעמים רק גורמים לפנטזיות הבלתי מזיקות האלה ללבוש צורות אחרות שהן יותר גרועות: חוסר שקט, עצבנות, חוסר סיפוק מיני ונפשי וכו'.

ואגב, "להתחשב" בנפגעות אונס בהקשר כזה, זה בכלל לא במקום! זה שהן רגישות לנושא, זה לא אומר שהרגישות שלהן צריכה להיכנס לאנשים אחרים לתוך הנפש.

וגם, איך אפשר בכלל לדעת עם סרט פורנו על אונס הוא אמיתי או מבויים? האם יש סרטים כאלה שעוברים בדיקה על ידי ועדה כדי להבטיח שהם אמיתיים ושהאונס נעשה בהם בניגוד לחוק? לכל היותר, יש סרטים "ראליסטים" יותר ופחות.... לדעתי כל עוד לא אונסים במציאות או הולכים לזונה (שזה אותו דבר), אין מגבלות. וגם אין קשר פסיכולוגי בין פנטזיות והלא מודע למעשים פליליים... כי אחרת החברה שלנו היתה נכחדת.

הוספת תגובה

• שייך ל"פנטזית אונס" שהתחיל אלון

אורן
    16/08/2010

סליחה על ההצפה... שוב ניסיתי להדביק עותק של התגובה למקום המתאים בתוך השירשור. אבל זה תמיד מופיע כהודעה חדשה, במקום כתגובה נוספת ל"פנטזית אונס" של אלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדירה בלי הרגשה
    אורן
    15/08/2010

יש לי בעיה עם חברה חדשה שלי, שכשניסינו פעמיים עד עכשיו לקיים יחסי מין (ואגינליים), עד שנינו לא הרגשנו גירוי מיני תוך כדי חדירת הפין לנרתיק.

ניסינו במספר תנוחות, ושנינו די בטוחים שהיתה חדירה מבחינה טכנית. כלומר, שהפין נכנס במידה מספקת (כחצי או יותר) לתוך הנרתיק. אבל שוב, הבעיה היא ששנינו לא הרגשנו גירוי מיני שמתלווה לחדירה הזאת. ובסופו של דבר, הייתי צריך לאונן כדי לגמור.

החברה שלי סיפרה גם שבעבר, עם פרטנרים אחרים, היא סבלה ממין חסימה (וגיניזמוס?), ושבעבר חוץ מבשני מקרים בודדים כל החיים, הגברים גם לא הצליחו לבצע חדירה, כי הנרתיק היה "חסום".

אז אני שואל, מה אפשר לעשות כדי שבנוסף לחדירה הטכנית, יהיה לנו גם גירוי מיני כדי שנהנה מהסקס?

האם יכול להיות, שאחרי הכל, לא הצלחתי לחדור, ואני רק חושב שחדרתי מבחינה טכנית

תודה רבה,

אורן

לקביעת תור
    סגירה
    חדירה בלי הרגשה

הוספת תגובה

• לאורן

אורית פס
    20/08/2010

חברתך יכולה לכווץ את שרירי רצפת האגן בזמן החדירה וכך תחוש הידוק על גבי הפין ושיפור בהנאה,גם לאשה יכול להעצים את ההנאה ותחושת החיכוך.
    יש מצבים כגון אחרי לידות,או כשיש רטיבות יתר אצל האשה שאז תחושת החיכוך לא מספיק מורגשת,כך שהפתרון תלוי בגורם לאי תחושה,
    זכור שמדובר בחברה חדשה,אז תנו לעצמכם קצת זמן הסתגלות זה לזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת הבורות הפסיכולוגית כאן מפתיעה
    אורן
    15/08/2010

עברתי על התגובות בעקבות השירשור הזה...

והזדעזעתי מחוסר הידע לגבי כל מה שקשור לפנטזיות "לא לגיטימיות".

אני לא יודע על מה מסתמכים כל המגיבים הקיצוניים שמבקרים את מה שענת כתבה... אבל אחד הרעיונות הכי בסיסיים בפסיכולוגיה המודרנית... כלומר, בפסיכואנליזה שפרויד פיתח, אומר שאנחנו במילא מוצפים בעולם שלם של דחפים לא מודעים. שחלקם גם לא מוסריים. אבל שאין לנו אחריות או שליטה עליהם.

ההבדל בין לרצות משהו באופן דמיוני או לא מודע (או אפילו "תת מודע") ןלעשות אותו באמת הוא תהומי. ובדרך כלל אלה שני עולמות שונים לחלוטין.

לא רק שאין שום דבר רע ב"לרצות" או להנות מדברים אסורים. אלא שלפי הפסיכולוגיה המודרנית, ישנם הרבה מאד דברים "רעים", שכמעט כל אדם בריא ושפוי ומאוזן ממילא משתוקק אליהם או אפילו "עושה" או "מדמיין" אותם לעצמו (סתם בדמיון, בחלומות, בהשפעת אלכוהול וסמים, היפנוזה ועוד).

הרעיון הוא שאי אפשר להילחם בצורך הדמיוני והבלתי מזיק הזה. כי זאת תהיה חוסר הבנה מוחלטת של הצרכים הנפשיים של האדם. רק לצורך הדגמה, לפי פרויד, כל ילד מתבגר רוצה להרוג את אבא שלו ולשכב עם אמא שלו... שזאת סטייה חברתית הרבה יותר קיצונית מעונש. אבל עדיין, אף אחד לא מבצע אותה ושוב, כל הרעיון הוא שיש דברים לא מקובלים שנתפסים באופן לא מודע ולא מעשי כמושכים מכל מיני סיבות פסיכולוגיות. לפעמים גם רצח ואלימות הם פנטזיות. כדי לשחרר מתח פנימי וכו', אבל זה לא אומר שהם פוגעים בגוף או בנפש, אלא להפך! בדרך הזאת האדם מעדן את עצמו ומתמודד עם עודף האנרגיה....

בקיצור, הדעה שאומרת שפנטזיות של דברים פליליים או לא מוסריים היא אסורה, נובעת מאי הבנה של נפש האדם, כמו שהיא הובנה ונחקרה בהרחבה על ידי הפסיכולוגיה המודרנית. זאת חשיבה פשטנית ומיושנת ולא נאורה, למרות שהיא מתיימרת לרגישות מוסרית גבוהה.

הלקח העיקרי הוא, שבעצם בהדחקה של הפנטזיות, לא מבטלים את המשיכה ואת התשוקה שלהן, אלא רק קוברים אותן קצת יותר עמוק מתחת לתודעה. ואז, במקום להבין את הנפש, מתחילים להרגיש עודף מתח ורגשי אשמה ולפעמים רק גורמים לפנטזיות הבלתי מזיקות האלה ללבוש צורות אחרות שהן יותר גרועות: חוסר שקט, עצבנות, חוסר סיפוק מיני ונפשי וכו'.

ואגב, "להתחשב" בנפגעות אונס בהקשר כזה, זה בכלל לא במקום! זה שהן רגישות לנושא, זה לא אומר שהרגישות שלהן צריכה להיכנס לאנשים אחרים לתוך הנפש.

וגם, איך אפשר בכלל לדעת עם סרט פורנו על אונס הוא אמיתי או מבויים? האם יש סרטים כאלה שעוברים בדיקה על ידי ועדה כדי להבטיח שהם אמיתיים ושהאונס נעשה בהם בניגוד לחוק? לכל היותר, יש סרטים "ראליסטים" יותר ופחות.... לדעתי כל עוד לא אונסים במציאות או הולכים לזונה (שזה אותו דבר), אין מגבלות. וגם אין קשר פסיכולוגי בין פנטזיות והלא מודע למעשים פליליים... כי אחרת החברה שלנו היתה נכחדת.

הוספת תגובה

• ההודעה הקודמת שייכת ל"פנטזיות אונס"

אורן
    15/08/2010

בטעות פירסמתי את ההודעה הארוכה הקודמת שלי באזור הראשי של הפורום במקום בהמשך לתגובות בשירשור הארוך "פנטזיות אונס" שמורכב מתגובות להודעה של אלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסיי מין כואבים
    טוהר
    15/08/2010

שלום, אני בת 36, ועד לפני שהנכנסתי להריון לא היו לי כאבים בחדירה ובייחסים עצמם, לפני 4חודשים ילדתי ושהגיע הזמן התחלתי לקיים יחסים ויש לי כאבים איומים, יש סיבה לכך? עד היום לא קיבלתי מחזור, לקחתי סרזט והנקתי לפני חודש הפסקתי עם שניהם, יש לי הפרשות, לא ייבשה, אז מה הסיבה בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    יחסיי מין כואבים

הוספת תגובה

• שוב?!

20/08/2010

מכירה את הסיפור על ההוא שצעק "זאב זאב". בסוף כשבאמת הגיע זאב, אף אחד לא התייחס אליו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה