מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היעדרות מעבודה לצורך טיפול רפואינטע28/03/2011
שלום, מקוה שזה המקום הנכון לשאול,
אם אני נאלצת להיעדר מהעבודה פעם בשבוע למספר שעות עבודה לצורך טיפול רפואי (פיזיותרפיה לצורך העניין) ובשל כך מפסידה שעות עבודה, מה שמתבטא גם בכסף, האם אני זכאית לקבל החזר כספי כלשהו? מהעבודה או מגורם אחר? (הכוונה היא כמובן לטיפול שנמשך תקופה מסוימת פעם בשבוע בקביעות, ולא להיעדרות חד פעמית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדרות מעבודה לצורך טיפול רפואי - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/03/2011שלוםרב,
עליך לפנות לפורום העוסק בדיני עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריאות טובה אחרי ניתוח לבאמל27/03/2011
אני בת 18 עברתי ניתוח לב בתאריך 2.2.11 אני כבר מרגישה טוב ומסתדרת לבד האם מגיע לי אחוזי נכות מביטוח לאומי ?? (ואם לא נתנו לי בגלל מצבי המשתפר במהירות מה אני יכולה לעשות ..?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריאות טובה אחרי ניתוח לב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי28/03/2011בתקנות הביטוח הלאומי נרשמים גם אחוזי הנכות לאחר ניתוח. יחד עם זאת המצב הוא זמני. יש לבדוק את התיק הרפואי שלך בצורה מסודרת ולהחליט על דרכי פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת מסתם בעורק הלבשרית22/03/2011
שלום, אמא עתידה לעבור ניתוח של החלפת מסתם, האם מגיע לה סיוע כספי / או טיפולי מביטוח לאומי? היא בת 60 ועודנה עובדת. ההחלמה אחרי הניתוח כוללת שהייה של כחודשיים בבית, אני מניחה שהיא תזדקק לסיוע. אשמח לתשובה מהירה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח החלפת מסתם בעורק הלב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי23/03/2011מבחינת הביטוח הלאומי יש לשלקול הגשת תביעה לנכות כללית אם תקופת ההחלמה תהיה ארוכה יותר מזו שכתבת.
האם יש ביטוחים פרטיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערר לוועדה לניידותש21/03/2011
הופעתי ביפני וועדת הניידות עם מחלת הלימפדמה בשתי הרגליים.הועדה בדקה אותי והחליטה שאינני זכאי לאחוז מסוים.בעיונינו במסמכי הוועדה שמולאה ראינו כי על השאלה האם המחלה מופיעה במקבץ הסעיפים נכתב "לא".
ברצוני לציין כי המחלה מופיעה בפירוש בסעיף ט,1 40 אחוז ובסעיף ט'2 עוד 40 אחוז.
מיותר לציין כי הסעיפים האלו נכתבו על ידינו במפורש במסמכי הבקשה וכמו כן צורפו כל חוות הדעת הרלוונטיות הן מהרופאים המומחים והן מרופא המשפחה המציינים במפורש את הסעיפים הללו.
בנוסף,בהיותי חולה לימפדמה ברגליים הנני מחוייב ללכת 24 שעות עם חבישות על הרגליים(שאם לא הרגליים מתנפחות) וזה בעצם מה שמקשה על הניידות.
הבדיקה ברגליים נעשתה מיד לאחר הורדת החבישות והם בעצם ראו שאין מגבלה.
החבישות עבורי הן כמו כיסא גלגלים עבור אדם נכה ללא רגליים.
אודה לכם אם תוכלו להנחותי כיצד מתבצע הליך הגשת ערר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערר לוועדה לניידות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי22/03/2011אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאי לערער עליה לפני בית הדין לעבודה. את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה בתוך 12 חודשים מיום שקיבלת את ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בדבר החלטתו.
הערר צריך להיות מלווה בנימוקים מדוע טעתה הועדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה ביחס להגשת ערר על החלטת ועדה
ש22/03/2011רפואית מחוזית אל ועדת העררים בתה"ש, לא על החלטה של ועדה בביטוח הלאומי. אנא התיחסותך, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet ct לכל הגוףאורנה21/03/2011
שלום
לאחותי נמצא גידול, אשר הוצא בנתיים, בגודל של כ-15 ס"מ בעצם הירך.
בבדיקה הפתלוגית נמצא כי הגידול הינו משני ולכן נתבקשה לבצע בדיקת pet ct כללית לכל הגוף. יש לציין כי בבדיקת ct רגילה לא נמצא ממצאים ולכן זו היתה ההמלצה.
בקופ"ח נאמר לה כי אין אישור לבדיקה, מכיוון שהם אינם מאשרים בדיקה כזו לכל הגוף.
יש לציין כי אחותי חברת קופ"ח כללתית ובעלת ביטוח משלים.
אשמח לקבל מידע, האם אכן לא ניתן לקבל אישור לבדיקה כזו או לחילופין כיצד כן ניתן לקבל.
במידה והתשובה הינה שלילית אשמח ל'קבל מושג על העלויות, במידה ועורכים בדיקה זו באופן פרטי
תודה מראש
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pet ct לכל הגוף - תגובה
מעיין רוגל21/03/2011שלום אורנה,
לצערי הנושא של בדיקות פט-סי.טי עולה הרבה.
הבדיקה מותווית למחלות מסויימות בלבד, אך הבדיקה נדרשת על ידי רופאים לאיבחון של מחלות רבות אחרות.
בכדי לנסות ולקבל מימון של קופת חולים לבדיקה יש צורך בפניה לועדת חריגים. ועדת חריגים בוחנת כל מקרה לפי מספר פרמטרים - מיצוי חלופות והכרחיות הבדיקה / טיפול - האם מוצו כל החלופות האפשריות, והאם יש מניעה או בעיה בחלופות עבור החולה הספציפי, המלצה רפואית חד משמעית שמפרטת מדוק יש צורך בבדיקה זו ולא באחרת, וכן נושא השלכות הרוחב הכלכליות - כלומר - אם ועדת חריגים תאשר את הבדיקה עבור חולה אחד, מתוקף סעיף השיוויון שבחוק ביטוח בריאות, תהיה חייבת הקופה לממן את הבדיקה לכל החולים במצבו. ולכן אם מדובר בחולה שמצבו הרפואי זהה למצבם של חולים רבים, הסיכויים לקלב אישור בועדת חריגים הוא קטן יותר.
בכדי לקבל ייעוץ מפורט יותר את מומזנת לפנות לעמותה במייל ברשום בפרטי האישיים בראש הדף.
במידה וקופת חולים לא תאשר את הבדיקה תאלצו לממן את הבדיקה באופן אישי, לגבי עלויות תוכלו לקבל את המידע ממוקד השירות של קופת החולים.
אין לי מידע מפורט לגבי העלויות אך ידוע לי כי בדיקה זו היא בדיקה יקרה יחסית.
אם את בוחרת לפנות לעמותה - אנא ציינו במייל פרטים של איש קשר ונציג מצוות הפניות של העמותה ייצור איתכם קשר בהקדם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורנה21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות פסיכאטרית לנערחלי19/03/2011
בני כיום בין 17 ואחד עשר חודשים עבר תאונת דרכים לפני 10 שנים. לאחר אבחון פסיכאטרי ע"י מומחה מהמדינה הוחלט שלבני 15% נכות בימים אלו קיבלנו פסק דין המאשר זאת.
בני לומד בכיתה י"ב ועומד להתגייס לצבא בקיץ.
האם יש לו איזה שהן זכויות בביטוח הלאומי או במערכת הבריאות על כך מבלי לפגוע בעתידו ובגיוסו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות פסיכאטרית לנער - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי20/03/2011יש לבצע הפרדה ברורה בין תקופת הצבא לבין היותך אזרח מבחינת הזכויות שמגיעות לבנך, מאחר ובמהלך השירות הצבאי הרי שמערכת הבטחון דואגת מבחינה רםואית ולכאורה גם כלכלית לחייליה.
15% לכשעצמם בלבד, לא מקנים איזושהיא זכות מיוחדת בביטוח הלאומי בנסיבות העניין, אך אחרוג ממנהגי ואמליץ לכם לדווח לגורמים הצבאיים על ההגבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה- חופשת מחלהzvi17/03/2011
אני עצמאי, היתה לי תאונה בעבודה פגעתי באצבעות אושפזתי ונותחתי. בסיכום אישפוז קיבלתי חופשת מחלה לחודש והוצאת תפרים וגבס וביקורת לאחר שלושה שבועות .
דיוחתי לרופא המשפחה שנתן לי תעודה ראשונה לנפגע בעבודה וחופשת מחלה לשלושה שבועות,את המסמכים הגשתי לביטוח לאומי ואין לי תשובה מהם עדיין.
בביקורת בב"ח האוטופד מומחה כף יד שניתח אותי, נתן לי פיזוטרפיה וריפוי בעיסוק ,ביקורת בעוד חודש.וחופשת מחלה לחודשיים .
רופא המישפחה בתעודה רפואית נוספת לפגיעה בעבודה, אישר אי כושר עבודה לחודש.
ניגשתי למומחה כף יד דרך הקופת חולים עקב כאבים ובסיכום ביקור רשם שיש הגבלה ניכרת בתנועות ,נתן ההמלצות+המשך מעקב בב"ח.לשאלתו אים אני צריך חופשת מחלה לא ביקשתי חופש מחלה והוא לא ציין ,(כי חשבתי שהחופש מחלה מהרופא משפחה ומב"ח תקף).
האים עשיתי טעות שלא ביקשתי חופש מחלה ,שתפגע בי בביטוח לאומי ?
אים כן מה אפשר לעשות.
מי קובע בשלב זה את אורך הזמן לאי כושר עבודה , רופא המישפחה ,או המומחה בב"ח שניתח אותי, או המומחה כף יד מטעם קופת החולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה- חופשת מחלה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי17/03/2011כולם יחד וכל אחד לחוד. הביטוח הלאומי יבדוק את אופי העבודה מול הפגיעה ויקבע את שיעור תקופת אי הכושר שלך. בכל אופן תקופת דמי הפגיעה הינה ל - 90 ימים בלבד וכל תקופה מעבר לכך מחייבת הגשת תביעה לנכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןד4916/03/2011
בשנת 1979 בצבא סבלתי מכאבי גב תחתון, עקב נהיגת משאית(כנראה).בבדיקת אורטופד בבי"ח רמבם בחיפה, נקבע שהחוליה הראשונה מחוברת לאגן בזיז כלשהו. ועל כך הורידו לי פרופיל.בבדיקה חוזרת לפני כשנה, לא נמצא דבר!? לא ניתן למצוא חומר רפואי משנות ה-70 בביה"ח. על מי ניתן לסמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי17/03/2011יש שאלה שאתה מבקש עליה תשובה ? אני לא הבנתי אותה. בכל מקרה ניתן לפנות לארכיב בית החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם פרטיחגית13/03/2011
יש ברשותי מרשם מרופא פרטי, לתרופה בשם miro.
בבדיקה שעשיתי מול בית מרקחת פרטי התרופה עולה 59.5
א. האם אני זכאית להנחה בעלות של התרופה מול הקופת חולים שלי?
(אני לקוחה של לאומית ויש לי מושלם.)
ב. האם אני צריכה לצורך כך "להמיר" את התרופה מול רופא המשפחה שלי או שמספיק להגיע עם המרשם לבית מרקחת של הקופה?
אשמח אם משהו יודע לענות לי תשובה בעניין אני צריכה את התשובה די בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם פרטי - תגובה
מעיין רוגל13/03/2011שלום חגית,
כיוון שאיני יודעת פרטים נוספים איני יכולה לדעת האם התרופה הזו כלולה עבורך בסל התרופות, והאם התרופה כלולה עבורך בסל של הביטוח המשלים.
אני מציעה לך לפנות למוקד השירות של קופת החולים בה את מבוטחת, לפרט מפניהם את המצב ולבקש מידע לגבי זכאותך לתרופה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות עצמאי חולהמירה08/03/2011
עצמאי שחלה בסרטן ויהיה מושבת מעבודה מספר חודשים ללא כל הכנסה. האם יקבל כסף מביטוח לאומי? ממתי? מה עליו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עצמאי חולה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי08/03/2011כן. ניתן להגיש תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי בצירוף המסמכים 90 יום ממועד הניתוח או התחלת טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לבית חולים ע"י אמבולנס פרטיארז שמואל06/03/2011
שאלה 1:האם יש זכות להנהלת בית חולים לא להרשות כניסה של אמבולנם פרטי לתחום בית החולים לצורך שיחרור חולה כאשר נהג האמבולנס מסרב לתת את שם החולה בבידוק (למאבטח ) של בית החולים?
שאלה 2: האם הנהלת בית חולים יכולה לא להרשות כניסה של אמבולנס לשטח בית החולים גם כאשר נכנס האמבולנס לצורך דברים אישיים שלא בתפקיד .(אלי לציין שהאמבולנס הפרטי משמש גם כרכב מישפחה.
בבית חולים ברזלי באשקלון ניתנה הנחיות לביטחון שלא להפשר כניסת אמבולנסים פרטים לשטח בית החולים אלה רק לצורך הבאת חולים או לשיחרור חולה בתנאי שנהג האמבולנס חייב לימסור לביטחון את פרטיו האישיים של החולה דבר שלפי דעתי נוגד את חוק שמירת זכויות של החולה . תודה ארז שמואל אשקלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לבית חולים ע"י אמבולנס פרטי - תגובה
מעיין רוגל06/03/2011שלום ארז,
מדובר כאן בנהלי ביטחון של בתי חולים ובתחום זה אין לי או לאנשי העמותה את הידע המקצועי הנדרש כדי שאוכל לענות לך, אני מציעה לך לפנות לבירור בעמותה לזכויות החולה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוברואן05/03/2011
שלום רב. אני בת 18 עברתי ניתוח לב פתוח לפני חודש ויש לי ועדה רפואית בעוד שבוע , רציתי לשאול כמה שאלות :- 1. אם אני כבר מרגישה טוב ויכולה להסתדר לבד מפחיתים לי את אחוזי הנכות ??(האם שאני קטנה בגיל ולא נשואה משפיע גם ??) 2. מה מגיע לי בדיוק במצב כזה , אני גם רוצה ללמוד האם הביטוח לאומי עוזר לי בשכר לימוד / תג חניה/הנחות והטבות במיוחד לנכים .....??? 3. כמה זמן אקבל קצבת נכות ?? 4. האם אי אפשר לעבוד (עבודה קלה עם תלוש עבודה ) עכשיו כלומר בתקופה שהביטוח הלאומי נותן קצבת נכות ???? * מאוד חשוב בבקשה תודה רבה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי05/03/2011שאלתך הארוכה הינה שאלה שצריך לבחון בצורה פרטנית ואני ממליץ לך להיוועץ בעו"S המתמחה בתחום.
במסגרת נכות כללית בודקים ראשית את שיעור הנכות הרפואית ואם עברת את הסף בודקים האם הנכות פוגעת בכושר עבודתך. אני מניח כי תקבלי נכות כללית זמנית בגין מצבך.
לגבי שאר הדברים אני ממליץ לך קודם כל להיכנס לאתר של המוסד לביטוח לאומי ןאח"כ לשוחח עם עו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות כלליתיאיר01/03/2011
שלום לכם.
אני בחור צעיר שמקבל מזה חצי שנה קצבת נכות מלאה מהביטוח לאומי (40% נכות זמנית 100% אי-כושר) עקב הפרעת O.C.D חריפה.
האם אני זכאי לקבל סכום נוסף מהביטוח לאומי או מכל מוסד ממשלתי אחר, משום שהכסף שאני מקבל איננו מספיק לי מכיוון שהוצאותיי מרובות וכוללות תרופות וטיפול פסיכולוגי, ואף להוריי אני מוכרח להפריש מהסכום שאני מקבל מכיוון שמשכורתם דלה והוצאותיהם עבור משפחתנו מרובות.
האם ישנו מוסד כלשהו כמו הביטוח לאומי שאוכל לפנות אליו על מנת לקבל סכום נוסף על הקצבת נכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות כללית - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי05/03/2011י שזכאי להכרה כנכה בנכות כללית זכאי לקבלת הטבות בעירייה ובקופות החולים.
תבקש להקבל הכרה בתרופות וכו'.
אומנם כלל הנתונים לא הובאו בפניי אך הנני חושש כי במצב זה קצבת נכות כללית הינה הקצבה היחידה שהינך יכול לקבל במצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח במסגרת סל הבריאותש28/02/2011
הנני סובל מאי ספיקה ורידית +לימפאדמה בגפיים התחתונות. ע"פ המלצת הרופא זקוק בדחיפות לטיפול בבעית אי ספיקה. בשל הלימפאדמה לא ניתן לבצע את הטיפול המצוי בסל הבריאות - "סטריפינג", לכן המליץ על ביצוע טיפול בלייזר. שאלתי, האם מכיוון שמבחינה רפואית הטיפול הסטנדרטי איננו אפשרי במצבי אני זכאי לטיפול החלופי ע"פ חוק ביטוח בריאות ובמסגרת הסל (כפי שהוצג בפני ניתן לקבל אישור במסגרת הביטוח המשלים, כרוך בהשתתפות של כ-8000 ש"ח)? בנוסף, אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקור בו אוכל למצא את רשימת הטיפולים והקריטריונים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח במסגרת סל הבריאות - תגובה
מעיין רוגל28/02/2011שלום ש,
בסל הבריאות מופיעים טיפולים ותרופות שונות, כשלכל טיפול או תרופה רשומים המצבים (התוויות) להם ינתנו הטיפול או התרופה. יש טיפולים שניתנים במסגרת הסל כ"קו שני" אם טיפול ראשון כשל, או כחלופה במידה והטיפול המומלץ לא מתאים למצבו של החולה. כדי לברר האם הטיפול לו אתה זקוק נכלל בסל למצבך אנא פנה למוקד השירות של קופת החולים בה אתה מבוטח, הם מחוייבים לתת לך את המידע על הטיפול, הכללתו בסל, הכללתו בסל למצבך ושיעור ההשתתפות העצמית.
הרשימה המלאה של הטיפולים והתרופות הכלולים בסל הבריאות מופיעים כנספח בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אותו ניתן למצוא ברשת.
עצם העובדה שאינך יכול לקבל את הטיפול שבסל בגלל מצבך הרפואי אינה מקנה לך אוטומטית את הזכות לטיפול חלופי.
במידה והטיפול אותו אתה מבקש אינו כלול בסל (למצבך או בכלל) - יש שתי אפשרויות:
- יתכן שהטיפול למרות שאינו בסל הבריאות, נכלל בסל הטיפולים והשירותים של הביטוח המשלים, סל טיפולים שנקבע על ידי הקופה. ואז אם אתה מבוטח בביטוח המשלים אתה זכאי לקבל אותו.
- אם הטיפול אינו כלול בביטוח המשלים ואינו כלול בסל הבריאות, ניתן לפנות לועדת חריגים בבקשה לקבל את הטיפול המבוקש בגלל המצב הרפואי הספציפי ומכיוון שאין עבורך חלופות בסל הבריאות. בועדת חריגים שוקלת הועדה את המצב הרפואי, ההמלצה לטיפול, והשלכות הרוחב של מתן הטיפול ומקבלת החלטה בהתאם לקריטריונים של הועדה.
אם אתה זקוק למידע נוסף, או מעוניין בעזרת העמותה בפניה לועדה (סיוע העמותה ניתן בהתנדבות ובחינם), אנא פנה למייל המופיע תחת פרטי באישיים בראש העמוד.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית למומחיםשוקי23/02/2011
כשאני מגיע לבית חולים,וצועק מתוך כאב.האם זו אלימות מילולית?
כשמנהל בית חולים משווה את הזעקה הזו לאיום וליגאל עמיר.
או לניצב בר לב [פרשת האונס].
האם יש מקום לרופא כזה בישראל?
כשאותו רופא טוען שהוא מסלק אמא לתינוק כי היא אינה מרוצה מהטיפול שלו.
איפה המדינה והחוק שלנו?
אני מתבייש ברופא ובבית החולים שמעסיק אותו.
ויותר מכך מתבייש עד כדי הקאה במי שנותן לו גבוי במעכת הבריאות שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית למומחים - תגובה
מעיין רוגל23/02/2011שלום שוקי,
אני מבינה שיש בך הרבה כעס לרופא מסויים. אין לנו דרך להגיב על הודעה כזו כיוון שאין בידנו מידע, ויותר מכך - אין כאן שאלה מקצועית אליה אנחנו יכולים ךלהגיב.
במידה ונפגעת על ידי רופא מסויים, או על ידי התנהלות בבית חולים מסויים, ואתה רוצה לפעול בעניין, אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה ולבקש מהם סיוע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)