מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות רפואיותחסויה צפונית13/04/2011
שלום רב,
אני רוצה להעלות נושא שנתקלתי בו מספר פעמים, והוא התנייה לליווי בזמן בדיקות או טיפולים רפואיים.
לצערי, לא לכל אחד יש אנשים הזמינים לו, או לחלופין כסף לממן ליווי צמוד, וכך יוצא שאני למשל ויתרתי מצד אחד על בדיקות הדמיה שהצריכו ליווי, אך מצד שני נתקלתי בכך בעת טיפולים רפואיים בהרדמה. האם החוק לא שווה בפני כולם? האם אין מצב שמי שאין לו - ייִמָצֶא לו סידור באשפוז וכו', גם לטיפולים וגם לבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות - תגובה
מעיין רוגל13/04/2011שלום חסויה,
כדי שאוכל לבחון את הנושא מול הצוות המקצועי של העמותה אני זקוקה לפרטים נוספים, אופי הבדיקה, אופן ההתניה על ידי בית החולים / קופת החולים וכו'. אם את מעוניינת להמשיך את זה כדיון כללי כאן בפורום את מוזמנת, אך אם מדובר בבעיה קונקרטית שאת זקוקה לסיוע בה, אני מציעה שתפני אלי בתיבת הדואל של העמותה (המצויין בראש הדף תחת פרטי האישיים), בכדי שאוכל לקבל ממך את הפרטים המדוייקים ואוכל לבחון האם אנו יכולים לסייע לך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למעין רוגל
חסויה צפונית14/04/2011מעין שלום,
אינני מעוניינת כרגע במשהו קונקרטי, ונראה לי שזה נושא שפשוט צריך לתת עליו את הדעת, כי נתקלתי בו מספר פעמים בעניינים שונים.
אני יכולה לדוגמה לספר לך שאני כבר מספר שנים בטיפולי IVF, לא נשואה, ללא בן זוג, וללא משפחה תומכת. שלב הטיפולים, במיוחד לחד הוריות, הוא שלב שבד"כ עדיין לא רוצים לשתף בו אנשים, כי לא רוצים שכל אחד יחווה את דעתו ויכנס לנעלייך. הקושי להתמודד עם התגובות הוא ממש לא קל, מניסיון.
את בוודאי יודעת שבטיפולים אלו מדובר בתהליך הרדמה שבא לאחר הכנה של מספר שבועות, וככל שהטיפולים מתמשכים יש יותר פעמים כאלה של הרדמה. עד שלב מסוים, בית החולים אפשר לי לצאת לבד, בידיעה שמישהו מחכה לי בשער לקחת אותי. משלב מסוים, בעקבות מתמחה שהחליט להיכנס יותר מדיי לעניין, התחילו לעשות לי בעיות, ואפילו לא הסכימו לליווי של חברה מצוות בית החולים עד למכונית. כל עוד יכולתי שיקחו אותי מהשער, היתה לי פחות בעיה לבקש עזרה מן הסוג הזה, כי לא כולם חייבים לדעת באיזה מחלקה הייתי. אבל, מהרגע שהתחילו לעשות לי בעיות, רצו שהמלווה יבוא ויחכה בתוך היחידה. היה בלאגאן גדול ואמרו לי שלא ינתחו אותי, למרות שהייתי לאחר שבועות של הכנה לשאיבת הביציות, וכולם צעקו עליי בלי לשמוע אותי בכלל. מאז, אני נאלצת כל פעם לשתף יותר ויותר אנשים, שאינני בכלל מעוניינת בכך, אבל הצוות פשוט מתנפל עליי בצעקות ולא מעניין אותו כלום. בילתי שם ימים שלמים בבכי מחוסר ההתחשבות הזה, ושאלתי את מנהלת היחידה - אם אתם אומרים שאני במצב מסכן חיים כשאני יוצאת, אז מדוע אתם לא מאשפזים? בסופו של עניין יש בידי מכתב ממנה שאם לא יהיה לי ליווי אז יאשפזו אותי, אבל לא כל הרופאים שם חושבים שזה בסדר. רופא בכיר ומכובד ביחידה, ששיתפתי אותי בבלאגאן שהיה שלא בנוכחותו, שאל אותי מי אני חושבת שצריך לשלם על אשפוז כזה?! ואמר לי שלא אפנה אליו בעניין, כי אין ביכולתו לעזור לי בעניין זה.
כאמור, מאז, אני מבינה שאני צריכה לעשות מאמצים גדולם מאוד על מנת להשתחרר הביתה, אבל לפחות מנתחמת בעובדה שיש בידי את מכתב מנהלת היחידה.
אבל, כמו שאמרתי הדיון הוא עקרוני. נתקלתי בהתניות כאלו גם כאשר נתבקשתי למשל להגיע בקופ"ח לצילום רחם, וגם כאשר נתבקשתי להגיע לצילום הדמיה אחר עם יוד. כששאלתי מה יהיה אם אגיע בלי ליווי, נאמר לי שהבדיקה לא תתבצע.
נראה לי שזה נושא עקרוני שצריך לדון בו, ולא רק בבעיותי האישיות. יש אנשים שאין להם אנשי משפחה שיכולים ללוות אותם, או בכלל, וגם אין ביכולתם הכלכלית לשכור ליווי,, ואני לא מבינה איך אין פתרון הולם למצבים כאלה, שמאלצים לוותר על בדיקה או טיפול?
בתודה,
החסויה הצפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למעין רוגל - תגובה
מעיין רוגל14/04/2011שלום חסויה,
אני מבינה עכשיו טוב יותר במה מדובר, ומבינה את הקושי שלך. זהו תחום שאנו פחות עוסקים בו ולכן אני מתקשה למצוא לך תשובה מקצועית למצב.
ממה שאני מבינה ממך מדובר בנושא שהוא מאוד מתאים לפניה לאגודה לזכויות החולה, ואני מאמינה שהם יוכלו לתת לך מידע רב יותר בנושא, ואולי אף ייסיעו לך למצוא פתרון למצב. אם את נתקלת בקושי בפניה אליהם את מוזמנת תמיד לפנות אלי שוב ואנסה לקשר אותך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרת חוזה במחלקה סיעודיתטובה11/04/2011
לפני חודשיים הכנסתי את אמי למחלקה סיעודית בבית אבות פרטי בפיקוח משרד הבריאות. היא הוכנסה לחדר זמני שאינו תקני - בלי שירותים צמודים, משמש כחדר מנועים ולאכסון בלוני חמצן, שטח קטן ללא פרטיות מספקת - בהבטחה שתועבר לחדר תקני תוך שבועיים. בהסכם שנחתם מול המחלקה הוספתי הערה שגובה התשלום יהיה מותנה בהעברה לחדר תקני. מנהל המקום חתם על כך. חלפו מאז חודשיים ואמי עדיין באותו החדר. כל ניסיונותי לברר אצל המנהל מתי ואם בכלל תועבר לחדר תקני - עלו בתוהו עד שהעברתי לו צ'ק מופחת על סכום המתאים לדעתי לחדר שבו היא שוהה. בתגובה הזהיר אותי המנהל שאם לא אשלם את מלוא הסכום שמשלם כל דייר, איאלץ להוציא את אמי מהמחלקה. האם מותר לו לנהוג כך לאחר שהפר ביודעין את החוזה בינינו? כיצד עלי להתגונן מפני איומו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרת חוזה במחלקה סיעודית - תגובה
מעיין רוגל12/04/2011שלום נחמה,
מדברייך אני מבינה שישנן שתי סוגיות נפרדות הנוגעות למצבה של אמך, בהן את מעוניינת לטפל.
האחת נוגעת לעניין התשלום עבור האישפוז הסיעודי, והשנייה נוגעת לנאותות הטיפול שמקבלת אמך.
באשר לעניין התשלום - מדובר במערכת יחסים חוזית כספית בינך ובין המוסד בו אמך מאושפזת, ולמרות שההתקשרות החוזית היא לגבי טיפול רפואי, השאלה כאן היא שאלה חוזית ולא מתחום הזכויות הרפואיות. ולגבי נושא זה אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום.
בנוגע לשאלת נאותות הטיפול - (עניין שמשפיע על השאלה החוזית, אבל נפרדת ממנה) - אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה. אם מדובר במוסד ציבורי והאשפוז הוא באמצעות קופת החולים או המדינה, את מוזמנת לפנות אלינו בכתובת המייל המופיעה תחת פרטי האישיים, ואז אוכל לבחון את הנושא מול הצוות המקצועי של העמותה בכדי לבדוק האם יש לנו אפשרות ועילה להתערבות בעניין.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת טיפול
נינה צבי31/07/2012אני מטופלת אצל רופא מבית החולים בילינסון השייך לכללית אני מאוד לא מרוצה מהטיפול, מאוד לא, גם לא מיחס הרפא יש רופא בב"יח איכילוב - בי"ח עירוני אצלו הייתי רוצה להיות מטופלת האם הטיפול יאושר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז בבי"ח מסוייםלירון09/04/2011
אני זקוק כנראה לניתוח בגב ומעוניין בבי"ח עם מוניטין טוב בעניין זה, שאינו שייך לקופ"ח כללית.
אם אני מתאשפז דווקא שם - האם קופ"ח כללית יכולה לעשות בעיות?
אגסב,איך אני מתאשפז דווקא שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז בבי"ח מסויים - תגובה
מעיין רוגל09/04/2011שלום דוד,
האל כשאתה מדבר על "לעשות בעיות" אתה מתכוון במימון קופת חולים - אז כן.
קופת חולים מחוייבת לממן טיפולים שבסל ויכולה להתנות את המימון במתן הטיפולים על ידי גורמים שנמצאים עם קופת החולים בהסכם - כלומר רופאים ובתי חולים. קופת חולים לא מחוייבת לממן טיפול בבית חולים שאינו כלול בהסכם או על ידי רופא שאינו כלול בהסכם.
אם אתה מעוניין לעבור את הניתוח בבית חולים אחר ועל ידי רופא אחר אתה יכול לעשות זאת באופן פרטי, ואני מציעה לך לפנות אל הרופא בשירותיו אתה מעוניין ולשאול אותו ישירות
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
לירון09/04/2011אם אני מתמוטט בבית חולים מסויים(כי מצבי מדרדר מיום ליום) אז אותו בי"ח מחוייב לעשות לי את הניתוח ,הלוא כן? הוא לא יפנה אותי לבי"ח אחר כמדומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
מעיין רוגל09/04/2011שלום דוד,
אני מנסה לברר את פרטי המצב כדי שאוכל לתת לך תשובה מקצועית יותר.
האם אתה מאושפז ברגע זה?
האם יש מניעה רפואית להעביר אותך לבית חולים אחר? האם מדובר בניתוח חירום?
אם זה המצב העניין מורכב יותר, ובכדי לתת לך תשובה אצטרך פרטים מדוייקים יותר של המצב בכדי שאוכל להתייעץ עם הצוות המשפטי של העמותה.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר באמצעות כתובת המייל הרשומה בראש הדף תחת פרטי האישיים. (אני מזכירה שסיוע העמותה ניתן בחינם על ידי עורכי דין מתנדבים)
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירון10/04/2011שלחנו מייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לזכויותשני08/04/2011
שלום,
הנני בת 22 משחוררת מהצבא מזה כשנה וחצי.
במהלך השרות הצבאי עברתי ניתוח בעין ומאז ועד היום אני סובלת מהפרשות בעין והרופאים שאצלם אני מטופלת עדיין לא יודעים ממה זה וזה מונע ממני לעבוד.
הגשתי בקשה לנכות וקיבלתי 19% ואז אמרו לי להגיש בקשה להבטחת הכנסה והגשתי ולא אישרו בגלל שיש לי ירושה בגלל מות אבי אבל את הכסף הזה אני יכולה להוציא רק בשנת 2014.
השאלה שלי מה אני יכולה לעשות במצב כזה? אני כיום גרה בבית אמי והיא משלמת עלי ביטוח לאומי כי אין באפשרותי לשלם..
אשמח אם תגידו לי מה אני יכולה לעשות במצב הזה, ואיזה זכויות מגיעות לי??
בתודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לזכויות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי09/04/2011אם הגשת תביעה למשרד הבטחון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שני09/04/2011תודה על התגובה המהירה
לא הגשתי תביעה למשרד הביטחון..
האם זה הדבר היחידי שאני יכולה לעשות??
כי אמרו לי שזה יכול לקחת שנים וגם אין באפשרותי לשלם לעורך דין..
בתודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
שני12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי13/04/2011נראה לי כי פנייה למשרד הבטחון היא הדרך הנכונה. שכרם של עוה"ד בתחום, מבוסס ברובו על אחוזים מהפיצוי.
כמובן שיש לבחון את הנסיבות של התיק שלך לגופם של דברים. תביעה למשרד הבטחון לא בהכרח מתנהלת שנים.
אין דרך קסם שבה כל פגיעה או נזק מקנים פיצויים אוטומטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק "הסכמה מדעת"ענבר07/04/2011
שלום.
לפני כמה חודשים הייתי בטיפול נמרץ בבית החולים, עקב אבצס בעצם הזנב.
אני חוששת שהרופא שטיפל בי הפר את זכות ה"הסכמה מדעת" ועוד כמה זכויות אשר מגיעות לי כמטופלת.
האם אוכל לקבל יותר מידע לגבי הזכויות? מהן כוללות? מה עושים במקרה שהן הופרו?
בתודה,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוק "הסכמה מדעת" - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי07/04/2011חפשי ברשת את חוק "זכויות החולה". תקבלי שם מענה לגבי חובותיו של הרופא או הצוות הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת זאבתיהודית ארון06/04/2011
איזה זכויות מגיעות לחולה זאבת בן 19 שתוך כדי לימודים התפרצה אצלו המחלה ועכשיו כל החיים עומדים להשתנות לו - לא צבא, לא סיכונים , לא עבודה פיזית - עדיין לא רכש מקצוע . אין מי שיממן לו לימודים והוא התייתם מאביו לפני שנה. איך אני יכולה לעזור לו ומה צריך לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת זאבת - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי07/04/2011זכויות היא מילה כללית מדי...
ביטוח לאומי מכיר במחלה וחברך יוכל לקבל בתנאים המתאימים קצבת נכות. יחד עם זאת אם המחלה לא תפדע בתפקוד היומיומי שלו והוא יעבוד וישתכר מעל 5000 ש"ח הוא לא יקבל קצבה.
לגבי מוסדות לימודיים, כל מוסד ותנאיו שלו, אבל פורום זה הוא לא המקום בו תמצאי פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אחרי ניתוח לב בת 18רואן04/04/2011
בבקשה רוצה לדעת מה מגיע לי זכויות מיוחדות אחרי ניתוח לב , ובמיוחד בקשר לעזרה בשכר לימוד , איך אני עושה מבקשת מהם או מה ?! גם בקשר לכרטיס נכה האם מגיע לי אני עדיין מקהלת נכות זמנית . כרטיס זה נותן לי לנסוע באוטובוס חינם נכון ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות אחרי ניתוח לב בת 18 - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/04/2011שלום,
ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה. שנית, שאלתך לא ברורה לי, מאחר ואינני מבין למי את מעוניינת להגיש את הדרישה.
אני מציע לך קודם כל להינכס לאתר של הביטוח הלאומי ולבחון את ההטבות המגיעות לך כנכה כללית.
http://www.btl.gov.il/benefits/Pages/default.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרואן
עמליה06/04/2011לגבי שכר לימוד, אני לא בטוחה שמגיעה לך הנחה, ובכל אופן בכל מוסד לימודים זה שונה.
את צריכה לפנות ספציפית למוסד שבו את מעוניינת ללמוד ולברר שם. בכל אוניברסיטה/מכללה יש משרד לענייני רישום תלמידים, זו הכתובת לבירורים.
לגבי כרטיס נכה, ביטוח לאומי אמורים לשלוח לך אותו בדואר באופן אוטומטי. אם לא קיבלת אותו תתקשרי למוקד של ביטוח לאומי *6050
הכרטיס הזה לא נותן לך לנסוע בחינם אלא רק בהנחה (לא ממש גדולה אגב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות לצמיתותרואן03/04/2011
אני מפחדת שבתום הזמיניות לא יקבעו לי אחוז לצמיתות , איך הם לפעמים נותנים לעוברי ניתוח לב לצמיתות בוועדה שאחרי מספר חודשים , החולה כבר נראה בריא ובסדר אז איך יקבעו במצב כזה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לצמיתות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/04/2011ניתן לצרף לוועדה הרפואית חוות דעת רפואית הקובעת את שיעור הנכות ועל הועדה החובה להתייחס אליה . כמו כן בדיקות תפקודי הלב במאמץ יכולים להצביע על שיעור ההגבלה של המבוטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת יצרן תרופותליאורה01/04/2011
שלום.
אני מקבל תרופה במסגרת תאונת עבודה (התאונה הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי) מקופת חולים , התרופה מכוסה כספית ע"י קופת חולים , אני משלם עליה מחיר כמעט מלא בקופת חולים בבית המרקחת (לא מחיר פרטי) ומקבל החזר במשרד.
לאחרונה החליפה הקופה את התרופה ממקורית לגינרית ולא מספקת לחולים את התרופה המקורית יותר . האם אני רשאי לקנות את התרופה המקורית , לסרב לגינרית ולקבל את הכסף מהקופה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת יצרן תרופות - תגובה
מעיין רוגל12/04/2011שלום ליאורה,
אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
מדובר כאן בנושא מורכב שדורש בדיקה מקצועית לעומק, ובכדי לבחון את העניין אני זקוקה לפרטים נוספים.
אני אשמח ליצור איתך קשר במייל (באמצעות כתובת המייל הרשומה תחת פרטי האישיים), ואז אוכל לקבל ממך מספר פרטים נוספים ולערוך את הבירור באמצעות הצוות המקצועי של העמותה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותדוד31/03/2011
כמה זה בש"ח 100% אחוזי נכות אחרי ניתוח לב גם 25% ..
(בערך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/04/2011במסגרת נכות כללית קיצבה מלאה הינה כ- 2300 ש"ח . 25% לא מזכה בקבלת קצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור
דוד03/04/2011אם כן איך יש אנשים מקבלים קצבת נכות לצמיתות 25% ?! עוד שאלה כמה זה 50% בש"ח ??? האם יש סיכוי שיתנו לי אחוז לצמיתות בתום הזמניות וכמה בערך ??? (ניתוח לב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי06/04/2011נראה לי שאתה מתבלבל בין האגפים. במסגרת אגף נכות מעבודה ניתן לקבל קצבה עם 25% נכות רפואית אבל לא במסגרת נכות כללית.
בנכות כללית בודקים גם את שיעור הנכות הרפואית וגם את אי הכושר שנגרם כתוצאה מהנכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותדוד31/03/2011
בבקשה תעזור לי להבין יותר במילים פשוטות . אני אחרי ניתוח לב(בת 18) , שלחו לי מביטוח לאומי אחוזי נכות אבל לא כתוב לצמיתות , תסביר לי כמה אני מקבלת ממה שכתוב :- מתאריך 12.12.10 ועד 31.1.11 25% (פגם לבבי) זמנית מתאריך 1.2.11 ועד 30.4.11 100% (ניתוח לב ) זמנית מתאריך 1.5.11 ועד 30.7.11 50% זמנית אז כמה בערך מקבלת ?? האם זה הסוף עד חודש 7 או שמזמינים אותי לוועדה חדשה ??(אולי בגלל גילי הצעיר מסתפקים בנכות לכמה חודשים !!!) האם בכל המקרים לא כותבים לצמיתות בהתחלה?? אולי האחוז האחרון משאירים לצמיתות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי03/04/2011הנכות אכן זמנית והמוסד לביטוח לאומי אמור להזמין אותך לוועדה בתום תקופת הזמניות.
קיצבה מלאה במסגרת נכות כללית הינה 2300 ש"ח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIלירון31/03/2011
איך 'מאלצים' את קופ"ח כללית לבצע לי צילום MRI לעניין כמה באלטי דיסק ופריצות דיסק בגב, לקראת התייעצות ניתוחית. הבנתי שMRI עדיף בעניין זה פי כמה על CT (שכבר נעשה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
מעיין רוגל31/03/2011דגנית שלום,
קשה לי לענות לך בצורה מפורטת מבלי שידועים לי פרטי המקרה.
בדיקות, בדיוק כמו תרופות והליכים רפואיים אחרים מצויות בסל התרופות לפי התוויה. קופת חולים מחוייבת לממן בדיקה מסויימת רק אם החולה מתאים להתוויה הרשומה בסל הבריאות, וזאת גם אם יש המלצה רפואית ודרישה לבדיקה הזו ספציפית.
אבל - אם מדובר במצב ייחודי, במצב שבו אין ברירה אלא לבצע את הבדיקה הזו, מצב רפואי לא שגרתי, וכו', ייתכן שיש מקום לפעולה מול קופת החולים באמצעות ועדת החריגים של הקופה.
במקרה כזה יש צורך במכתב רפואי מפורט המציין למה דרושה הבדיקה, למה רק הבדיקה הזו, והאם מוצו כל החלופות האחרות שכן נמצאות בסל.
בכל אופן - אם ברצונך לקבל ייעוץ בנוגע למקרה שלך את מוזמנת לפנות לעמותה שלנו באמצעות כתובת המייל המצויינת בראש העמוד תחת פרטי האישיים, אנא השאירי שם פרטים להתקשרות ונציג מצוות הפניות שלנו יצור איתך קשר בהקדם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת בית חולים לניתוחשלומית31/03/2011
שלום,
אימי צריכה לעבור ניתוח אורטופדי להחלפת ראש רדיוס. ברצצונו לערוך את הניתוח בבית חולים רמבם בחיפה ואילו קופת חולים כללית מאשרת לנו את בית חולים כרמל. לטענתם בבית החולים כרמל יש מענה לניתוח זה ולכן אנו צריכים לבצעו שם. ידוע לנו כי יש מנותחים השייכים לכללית שעברו ניתוח זה בבית חולים רמבם.
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת בית חולים לניתוח - תגובה
מעיין רוגל31/03/2011שלום שלומית,
כאשר קופת חולים מממנת ניתוח או טיפול כלשהו הכלולים בסל, היא מאשרת טיפול או ניתוח אלו רק באמצעות רופאים ובתי חולים הנמצאים איתה בהסדר. היא אינה מחוייבת לממן את הטיפול או הניתוח בבית חולים שאינו בהסדר (אלא אם כן מדובר במקרה יוצא דופן בו אין בבית החולים שבהסדר את האפשרות לבצע את הניתוח או הטיפול הדרושים, אך במקרה זה אני מבינה שיש אפשרות לעבור את הניתוח בבית החולים שבהסדר).
בכדי לעבור את הניתוח בבית חולים שאינו בהסדר יש צורך במימון פרטי של הניתוח, לא ניתן לחייב את קופת החולים לממנו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רופא מומחה בצבאאיריס30/03/2011
אני חיילת והתחלתי טיפול פסיכיאטרי אצל פסיכיאטרית עמה איני מסתדרת. רציתי לעבור לטיפול אצל פסיכיאטרית צבאית אחרת ונאמר לי כי אני רשאית לקבל חוו"ד נוספת בלבד ולא להתחיל טיפול חדש. האם הדבר נכון? נראה לי תמוה שאי אפשר לעבור בין רופאים מומחים בצבא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רופא מומחה בצבא - תגובה
מעיין רוגל30/03/2011שלום איריס,
מערכת הכללים והחוקים של הצבא בכל הנוגע לזכויות רפואיות היא מערכת נפרדת מזו של האוכלוסיה האזרחית. בכדי לברר את הנושא אני מציעה לך לדבר עם קצינת הת"ש שלך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניידות ונכותמאיר28/03/2011
פניתי למשרד הבריאות ולמוסד לב.ל. - לשם קבלת זכויות כמוגבל תנועה + נכות. יש לי את כל האשורים הרפואיים לכך. נעניתי ש"לא מגיעות לי זכויות כמוגבל תנועה" כיון שעברתי את גיל 65 (אני בן 73), וכן-"לא כדאי לי לתבוע קצבת נכות" כיון שאני מקבל קצבת זיקנה עם השלמת הכנסה.. .אודה לתשובה מוסמכת - וגם מסייעת/יעילה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות ונכות - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/03/2011אינני יודע לאיזה תשובה אתה מצפה, אך לצערי עלי לומר לך כי הביטוח הלאומי צודק...
עפ"י הסכם ניידות לא ניתן לתבוע לאחר גיל פרישה ובסיס קצבת נכות כללית מלאה הינה 2,200 ש"ח .
בכלליות אומר כי לא ניתן להגיש תביעה לנכות כללית בגין מצב שנגרם לאחר גיל הפרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)